Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 07:29   #3091
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
PYTANIE
tż idzie dziś do fryzjerki i ona dzwoniła ze jej dzieci mają ospę ale już kończą a jej męża dzisiaj wysypało. Co robić? Chyba już nie zarazaja? Czy lepiej wstrzymać się z tydzień?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lepiej się wstrzymać
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Joł joł, heloł

Zbliża się roczek mojej Lilusi i z sentymentu postanowiłam zajrzeć jak sytuacja na forum starym dobrym
Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Waszych pociech kochane moje mamuśki
Ale ten czas zapindala...
dirty, kopee lat! z tych 'starych' ja i misia będziemy mamusiami styczeń / luty 2015 100 lat Liluni, jakby to wczoraj było pozdrawiamy was serdecznie!

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2014-07-10 o 07:35
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 07:35   #3092
agusiowata84
Rozeznanie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Wpadłam Wam jeszcze napisać że dziś świętujemy z mężem trzecią rocznicę ślubu
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 07:41   #3093
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Fasolki?Taaak??? A które to takie szczęściary?!!! spotkałyście sie jakoś? ja to tylko Dorishę z kibelka w szpitalu pamiętam
A Lilcia ma się dobrze, no taki z niej wicher, że szok, ja nie wiem, ale jest mega nakręcona, mała wiercipiętkaBardzo wesoła, ale i pazurki też juz potrafi pokazać i nerwy,heh. Zdrowotnie jest już OK, przez pół roku ponad jeździłam z nią na rehabilitację, już wszystko wyrównane. Jest dość drobna w porównaniu z rówieśnikami, wagą łapie się już na 25centyl, dla mnie to już i tak sukces, że tak nadrobiła, wzrostem jest w 75, wysoka z niej dziumdzia nie wiem po kim, bo ja raczej z tych kurduplastych jestem
No i w przyszły piątek już roczek....dalej mam trochę traumę jak sobie przypominam to wszystko, tego stresu i uczuć nie da się opisać, zapomnieć, stłumić, ale dzięki temu wydaje mi się, że moje dziecko jest jeszcze większym cudem!
heeej
super ze z Liluni taka mala zadziorka no i pieknie wyszla ze wczesniactwa waga sie az tak nie przejmuj, na pocieszenie napisze ze moja Amelka jest ponizej 3 centyla z waga
ach mam straszny sentyment do Lili bo przyszla na swiat w moje urodziny
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 07:44   #3094
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Fasolki?Taaak??? A które to takie szczęściary?!!! spotkałyście sie jakoś? ja to tylko Dorishę z kibelka w szpitalu pamiętam
A Lilcia ma się dobrze, no taki z niej wicher, że szok, ja nie wiem, ale jest mega nakręcona, mała wiercipiętkaBardzo wesoła, ale i pazurki też juz potrafi pokazać i nerwy,heh. Zdrowotnie jest już OK, przez pół roku ponad jeździłam z nią na rehabilitację, już wszystko wyrównane. Jest dość drobna w porównaniu z rówieśnikami, wagą łapie się już na 25centyl, dla mnie to już i tak sukces, że tak nadrobiła, wzrostem jest w 75, wysoka z niej dziumdzia nie wiem po kim, bo ja raczej z tych kurduplastych jestem
No i w przyszły piątek już roczek....dalej mam trochę traumę jak sobie przypominam to wszystko, tego stresu i uczuć nie da się opisać, zapomnieć, stłumić, ale dzięki temu wydaje mi się, że moje dziecko jest jeszcze większym cudem!
fajnie ze napisaas moze teraz wrocisz do nas jak juz wzystko ok
wow roczek jak to zlecialo!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 08:05   #3095
ja-ika
Zakorzenienie

Dirty super, że Lilcia dogoniła rówieśników dla Ciebie za wytrwałość podczas rehabilitacji
Stary 2014-07-10, 08:19   #3096
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 08:25   #3097
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Witam się w ten deszczowy poranek...
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mi się Gabrysia podoba - Gabi
Gabrysia to moja mama

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:04   #3098
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
wzruszyłam czytając ostatnie zdanie..(swoją drogą ostatnio często się wzruszam)
Nawet nie wiesz jak się ciesze ze u Was grakolejne brzuchatki to misia i logoasiawierzymy ze z czasem pojawia się kolejnea co do spotkan to były i są organizowane zloty w różnych miastach Polski . kolejny będzie w niedziele w Krakowie wiec jeśli masz blisko to zapraszamy
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Matal, w niemczech dużo propozycji, więc jak myślicie poważnie o wyjeździe to niech tam szuka - oferta za ofertą, bo brak im inżynierów. DLa informatykow dobry rynek. Mój TZ juz tam znalazł prace i mielismy sie przeprowadzac na rok, ale Pola zakwitła w brzuchu no i nie wyszło

Dirty hej hej! Miło Cię widziec Jejciu, to już rok prawie!!! Ale pędzi ten czas. Zdrówka dla Twojej Lilianki! A co u nas dobrze podsumowaa Policzanka

Kurcze, szatan wypędzony w niedziele, a jakby wstąpił w Polę.. Ja już nie ogarniam tego dziecka. Jęczy wierci sie szaleje po calym domu, staje przy wszystkim i później płacze, że nie wie jak wrócić do siadu/czołgania.. Bez kitu, nawet w nocy przez sen ćwiczy raczkowanie i stawanie przy łóżku - z zamknietymi oczami, a później wyje. Non stop ćwiczy, a nauczyła się tego z dnia na dzień.. Nie ogarniam Ale drugiej strony ciesze się, że tak wyskoczyła nagle z postępami jak burza
No i pobudka o 5 dziś, jeah.. Teraz szamiemy malinki i porzeczki z ogródka od babci, w naszym nowym mieszkaniu (tu tez burdel jakich mało, ale co tam, ogarnie się )
Brawo za nowe umiejętności!co do ćwiczenia przez sen to my to przerabialismy ,u Nas był Hard core bo cała noc tak potrafiła no ale na szczęście przeszlo
Masakra ,myślałam że moje dziecko się grzecznie bawi, podchodzę a ona cała wypackana kremem który nie wiem jakim cudem otworzyła..dodam że siedziała tuż obok tyle ze plecami do mnie..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:05   #3099
ja-ika
Zakorzenienie

Ciekawostka:
W aptece Gemini już nie ma darmowej wysyłki
Stary 2014-07-10, 09:07   #3100
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
u nas od rana leje. Pogoda do niczego: albo upał albo ulewa i tak i tak siedzimy w domu

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Wpadłam Wam jeszcze napisać że dziś świętujemy z mężem trzecią rocznicę ślubu
najlepszego !

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja wpadam napisać, że żyję.
Ogarniam nianię (jutro podpisujemy umowę i jadę do ZUSu zarejestrować ją ), pracę (medycynę pracy, ubiór - mam dress code i to taki, że hoho) i dom i dzieci i nie mam czasu żyć.
Do tego pogoda mnie WYKAŃCZA nienawidzę upałów. A ćwiczenia w taką pogodę to już w ogóle bleeeeeeeeeeee

Za to Encia grzeczna, Edi daje popalić jak zwykle i nie chce wracać do przedszkola, także w poniedziałek przewiduję awanturę, sasa.
A tż aplikuje do Niemiec, więc może w ogóle nam wyjedzie i wtedy to ja nie wiem, co zrobię
ale masz zabiegany okres ale dobrze ze wszytko sie u Was układa
Cytat:
Joł joł, heloł

Zbliża się roczek mojej Lilusi i z sentymentu postanowiłam zajrzeć jak sytuacja na forum starym dobrym
Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Waszych pociech kochane moje mamuśki
Ale ten czas zapindala...
Cytat:
hej! jak miło ze sie odzywasz
mysłam co tam u Was słychać. nie wierze z to juz roczek
pamiętam, jakby to było wczoraj, jak przezywałyśmy narodziny Lilci.
Ciekawa jestem jak teraz wygląda, pochwalisz się córeczką

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:16   #3101
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Maja i Mikołaj też chyba z innych epok
Ja też będę mieć Maję i Mikołaja także Chyba, że będzie druga córka, to wtedy Lena albo Lilka

Mama foka
Stary 2014-07-10, 09:17   #3102
anutka171
Rozeznanie

Hej

No i rozklada mi chyba tego mojego malca
Mamy katar i temperature :/
walczymy z tym ustrojstwem i mam nadzieje, ze szybko przejdzie i nie rozwinie sie w nic gorszego
na szczescie nocka byla w miare, tylko, ze goraco. ale ochlodzilo sie na dworzu, wiec mam nadzieje, ze i w domu sie wychlodzi.

teraz Kubus zajada jagodzianke, az sie trzesie z radosci (a mama ma fioletowe palce )

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziekuje ze pytasz
niestety dzis dalej to samo, strasznie plakala moja myszka mała
6ty ząbek dzis wyszedl ale tam dalej 1 sie przebija jeszcze i 4ki rozpuchnione. I chyba ten skok tez jest bo nawet jak przestanie plakac to ja tylko wstane z podłogi i juz Julka placze tak strasznie jakby ją obdzierano....nie wiem co sie z nią dzieje, nawet do toalety czy kuchni nie moge wyjsc

zdrowko dla Kubusia, zeby go nie rozlozylo
oby przeszlo jak najszybciej
umecza sie te nasze dzieciaki
i wcale sie nie dziwie, ze bralas cos na nerwy

Cytat:
ale mieliśmy dzisiaj radochę siedziałam z jednej strony pokoju, małż z drugiej, a Miki na nóżkach biegał ode mnie do niego i odwrotnie a jaki dumny był mój ukochany synuś
ogromne brawa dla malego zdolniachy

Mam takie zapytanie - Kubus kocha metki przy wszystkim i chcialabym mu kupic jakas zabawke, przytulanke, kocyk z metkami. czy Wy macie cos takiego? i czy w ogole jest sens, bo moze wcale nie bedzie interesowalo, bo lepsze beda zwykle metki?
bede edzieczna za Wasze spostrzezenia
Stary 2014-07-10, 09:17   #3103
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
m&m's
To moja szwagierka i szwagier Mieli wódkę weselną nawet z m&m's https://www.google.pl/search?q=w%C3%...ml%3B540%3B215

Mama foka
Stary 2014-07-10, 09:20   #3104
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry!

Zuzka dzisiaj się nie dała wyspać, budziła się w nocy co 1-1,5 godz i tak naprawdę nie wiem czemu, bo miała sucho, najedzona, może jej się coś śniło?

Wybieramy się za niedługo do koleżanki, która też ma Zuzię równo 3 mies młodszą

Cytat:

dziewczyny czy Wasze maluszki potrafią same pić- trzymać butelkę? bo Myszka nie mam jakoś z nim ćwiczyć rączki, tzn. on w sumie trzyma dobrze, ale nie ogrania, że trzeba butlę przechylić
sama sobie czasem trzyma i nie pozwala mi trzymać, i jak się skończy mleko to dalej ssie nie mocno trzyma i nie da sobie z ręki wyjąć

za to nie może załapać niekapka, macie jakieś sprawdzone sposoby??

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Masakra :|

Gorgulek możesz wkleić linka do butelki?
Edit: doczytałam

Jakie jest mniejsze zło: picie przez smoczek czy z niekapka?
wg. tego co mi kiedyś logopedka mówiła, to z niekapka lepiej, a najlepiej ze słomki albo ze zwykłego kubeczka

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no ladnie, pora kapieli, Blanka pada na twarz, a Amela spi w najlepsze ide budzic czorta i ciekawe o ktorej teraz zasnie
hehe masz podobną porę co my, przyzwyczaiłam tak Zuzię, bo kiedyś o 22-23 i nie chciało jej się spać, a teraz jest ok 19 i widać po niej że jest śpiąca

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

Wiecie co ,do roczku jeszcze grubo ponad miesiąc a ja juz planuje imprezkeuwielbiam toczy któraś tez z tej okazji bedzie robić grila?

ooo podsunęłaś mi pomysł, jak będzie ciepło to możemy zrobić

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
czyli Miłosz w sumie w ciagu dnia nie dostaje mleka poza tym do śniadania? kurcze to ja chyba chcę za dużo mu tego mleka wcisnąć i pewnie to jedno kp w ciągu dnia bym mogła wyeliminować, ale chyba żal mi kaszę chciałabym dawać po południu/wieczorem, żeby było coś treściwego przed spaniem
dziś spróbowałam takiego schematu jak pisałam i nie sprawdziło się, było kp przed południem i po 2h już płakał o obiad, o 16 zjadł deser i o 18 kaszki w ogóle nie tknął, a teraz o 20 po kąpieli wypił tylko 120 mm
zresztą ani myśli o spaniu, wścieka się z dziadkiem na dole, bo jak był ze mną w pokoju to nie dal Dawidowi spać
to jest max. co wypije Zuzka na raz czasem, ale to rzadko chce jeszcze

Cytat:
ale mieliśmy dzisiaj radochę siedziałam z jednej strony pokoju, małż z drugiej, a Miki na nóżkach biegał ode mnie do niego i odwrotnie a jaki dumny był mój ukochany synuś
brawo Miki!!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

No i mamy wszystko już przemyślane dosyć poważnie, chrzestni już wybrani, obgadaliśmy jak tu się pomieścimy póki co w tym naszym małym mieszkaniu. kit,że starać się mamy dopiero za rok
hehe my pewnie się będziemy starać gdzieś za 2 lata dopiero, ale ja też ostatnio już patrzyłam, jak można dzieci pomieścić w 1 pokoju
Może staralibyśmy się wcześniej,ale popracować muszę i wyrobić sobie lepszy macierzyński

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ale za to litery pasują Bo jeszcze mam wrażenie ze jak mam leona to córka by pasowała nela ale nela jest chyba za nowe jeśli patrzeć na czas kiedy dane imię jest w modzie to sa tylko takie moje przemyślenia ze nie dość ze trzeba imie które nam sie spodoba to zeby jeszcze jakos nie razilo w zestawieniu z leo.

Maja i Mikolaj nie razi.
nela mi się podoba, niestety tylko mnie, bo TZ jakoś nie bardzo

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja wtedy szoruje chatę a na końcu padam na ryj zamiast odetchnąć ale ja ciągle wszystkim powtarzam że ja wcale nie jestem zmęczona hehe
hehehe też tak robię, wczoraj TZ wziął Zuzkę żebym sobie odpoczęła, to zaczęłam sprzątać
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:20   #3105
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja też będę mieć Maję i Mikołaja także Chyba, że będzie druga córka, to wtedy Lena albo Lilka
Ja też bym chciała Lilke

Cytat:
wzruszyłam czytając ostatnie zdanie..(swoją drogą ostatnio często się wzruszam)
Nawet nie wiesz jak się ciesze ze u Was grakolejne brzuchatki to misia i logoasiawierzymy ze z czasem pojawia się kolejnea co do spotkan to były i są organizowane zloty w różnych miastach Polski . kolejny będzie w niedziele w Krakowie wiec jeśli masz blisko to zapraszamy

Brawo za nowe umiejętności!co do ćwiczenia przez sen to my to przerabialismy ,u Nas był Hard core bo cała noc tak potrafiła no ale na szczęście przeszlo
Masakra ,myślałam że moje dziecko się grzecznie bawi, podchodzę a ona cała wypackana kremem który nie wiem jakim cudem otworzyła..dodam że siedziała tuż obok tyle ze plecami do mnie..
O nie, Lila spryciula Widać dba o urode od samego początku

I długo takie noce Was męczyły? U nas dopiero co się zaczeło kilka nocy temu, dokładnie w tym samym momencie jak zaczela stawac na nóżkach i czworakach.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:22   #3106
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

gorgulek wlasnie podpinam sie pod pytanie jak robisz placuszki dla Miøosza ?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:24   #3107
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Mam takie zapytanie - Kubus kocha metki przy wszystkim i chcialabym mu kupic jakas zabawke, przytulanke, kocyk z metkami. czy Wy macie cos takiego? i czy w ogole jest sens, bo moze wcale nie bedzie interesowalo, bo lepsze beda zwykle metki?
Ja nie kupuje, daje jej np moją bluzke z metkami i ma radoche Albo wełne kocha, miętosi w raczakch. Więc rzucam jej caly kłębek tak zwinięty żeby się nie rozwinął za barzo i jest w siódmym niebie
Chce uszyć jakieś coś proste z metkami własnie do zabawy, jak tylko się ogarne z majdanem do rozpakowania to się biore

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
gorgulek wlasnie podpinam sie pod pytanie jak robisz placuszki dla Miøosza ?
Ja też się podpinam
Stary 2014-07-10, 09:26   #3108
kama1987
Rozeznanie

Cytat:

bardziej ją interesowały metki przy ciuchach niż zabawkach

Moje dziecko przyraczkowało do swojego pudła z zabawkami i wszystko wywala na zewnątrz ostatnio to jej ulubione zajęcie
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:31   #3109
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też bym chciała Lilke

O nie, Lila spryciula Widać dba o urode od samego początku

I długo takie noce Was męczyły? U nas dopiero co się zaczeło kilka nocy temu, dokładnie w tym samym momencie jak zaczela stawac na nóżkach i czworakach.
no u Nas trwało to bite 3 miesiące..to były naprawde kiepskie noce.myslałam ze sie nigdy nie skończą.teraz wstaje albo siada tylko gdy wypadnie jej smok.

fajnie ze chcecie miec LilunieLilutki są faaajne
mi sie zawsze marzyło dac drugiej córce na imie Sara ale u Nas w regionie ostatnio ich coraz więcej..ładne tez jest Anastazja i Stela
Stary 2014-07-10, 09:31   #3110
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Hej

walczymy z tym ustrojstwem i mam nadzieje, ze szybko przejdzie i nie rozwinie sie w nic gorszego
na szczescie nocka byla w miare, tylko, ze goraco. ale ochlodzilo sie na dworzu, wiec mam nadzieje, ze i w domu sie wychlodzi.

teraz Kubus zajada jagodzianke, az sie trzesie z radosci (a mama ma fioletowe palce )

moja tak samo uwielbia metki, jest nimi zachwycona, nawet do nich piszczy my zadnej zabawki nie mamy takiej, po prostu daje jej jakas koszulke czy cos ma tez jeden kocyk taki malutki i tam mama doszyla jej metki rowniez jest zachwycona
mysle, ze mozesz wlasnie kupic jakis kocyk, jak nie bedzie takimi metkami zainteresowany to zawsze pozostaje okrycie

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-07-10 o 09:34
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:36   #3111
Zakorzenienie

Cytat:
no u Nas trwało to bite 3 miesiące..to były naprawde kiepskie noce.myslałam ze sie nigdy nie skończą.teraz wstaje albo siada tylko gdy wypadnie jej smok.

fajnie ze chcecie miec LilunieLilutki są faaajne
mi sie zawsze marzyło dac drugiej córce na imie Sara ale u Nas w regionie ostatnio ich coraz więcej..ładne tez jest Anastazja i Stela
O matko - 3 miesiące? Przecież ja się wykończe

Anastazja mi się też podoba, ale Stela nie bo u mnie w miejscowości mamy taki sklep z bielizną A Sara to pies mojej koleżanki bliskiej i też mi się jakoś psio kojarzy
Stary 2014-07-10, 09:49   #3112
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

zdrówka życzę
Moj ma zabawkę z metkami ale i tak preferuje z nich ta oryginalną.

Cytat:
Ja nie kupuje, daje jej np moją bluzke z metkami i ma radoche Albo wełne kocha, miętosi w raczakch. Więc rzucam jej caly kłębek tak zwinięty żeby się nie rozwinął za barzo i jest w siódmym niebie
Chce uszyć jakieś coś proste z metkami własnie do zabawy, jak tylko się ogarne z majdanem do rozpakowania to się biore

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Ja też się podpinam
Jak kotek lubi kłębki

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:29   #3113
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Mój Kamil jedzie dziś na obóz rycerski na 11 dni. Żeby tylko znowu nie przywiózł broni, bo cały arsenał (kusza, dzida, miecze, karabiny, pistolety i jeszcze jakieś inne, których nazwy nie znam ) wywaliliśmy podczas przeprowadzki, został tylko młot
o wow maskara :P tez bym wywaliła :P
Stary 2014-07-10, 10:35   #3114
vea7
Zakorzenienie

Zepsuła się pogoda i od razu siedem stron nadrabiania

papalinka

kasiuni_a wiesz co, ja się w sumie nie dziwię, że Ci mało je na obiad, skoro dwie godziny wcześniej pił mleko A tak na poważnie, pytanie, czy Maluch potrzebuje tak często jeść - jeśli jest głodny, to na razie bym nie kombinowała - czy po prostu przyzwyczaił się do przekąsek - jeśli tak, to spróbowałabym pokombinować. Może po południu spróbować mu rozsunąć posiłki - dać kaszkę z deserkiem - mieszam czasami Jaśkowi kaszkę z jabłkiem - ale o 16.30 czy 17 - zależy kiedy będzie chciał.
A tak w ogóle dlaczego chcesz coś zmieniać? Coś z wagą nie tak? Dla Ciebie problem z taką ilością karmień?

gorgulku

dodinha, ja Młodemu myje głowę podczas kąpieli - kąpie się z jednym z nas w normalnej wannie Na siedząco, na stojąco jak wyjdzie, a spłukuję jego konewką

Poziomkowa, taka sesja to super sprawa Żuk ma obiecają od mamy chrzestnej na roczek w jedynie słusznym marynarskim klimacie

motylku Jadwiga ładnie, a Jagoda jeszcze ładniej

dirty, o matulu, gdzieś Ty była jak Cię nie było

anutka, zdrówka

U nas po pediatrze dobrze, chociaż Jaśko wychodził z siebie, bo odmówił całkowicie drzemek i o tej 17.00 nie wiedział jak się nazywa Ale twardy był, nie spał
Dziecko zdrowe, zęby zdrowe, waży 9620, czyli pół kilo w miesiąc przybrał Co prawda pediatra trochę się zdziwiła, jak powiedziałam, że 300 ml mm na noc wypija, ale widać tyle mu potrzeba. Kolejna kontrola w połowie sierpnia - po urlopach.

A w ogóle próbujemy kupić na wyjazd łóżeczko turystyczne, ale zamiast zrobić to po mojemu (chcemy część rzeczy puścić autobusem już w sobotę, wiec bardzo liczy się czas), czyli przejść się do dwóch-trzech sklepów i wybrać stacjonarnie, robimy to po Bartkowemu, czyli czwarty dzień mój mąż przekopuje net, czytając każdą możliwą opinię i uzupełnia tabelkę (uwielbia robić tabelki w Excelu)... w tej chwili pod uwagę jest brane jakieś 15 łóżeczek

Młody odkrywa na nowo matę edukacyjną - a już mieliśmy chować, bo olewał - gapi się na metki, gryzie zwierzaki i ma ubaw, jak odczepia mate od nogi i tą nogę gryzie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:37   #3115
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ciekawostka:
W aptece Gemini już nie ma darmowej wysyłki
ja od nich już wieki nie zamawiam bo wałkarze co chwilę podnoszą ceny i ceny dostawy kij im w... oko

Cytat:

Cytat:
To moja szwagierka i szwagier Mieli wódkę weselną nawet z m&m's https://www.google.pl/search?q=w%C3%...ml%3B540%3B215
kocham m&m ja mam skarpetki z nimi prosto z ny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:39   #3116
Zakorzenienie

vea, super że wizyta udana! Jaśko duży chłopak
A Twój TZ widzę że dokładnie taki sam jak mój - przekopuje net ze wszystkim zanim coś kupi. On tak robi nawet z oliwą do oliwek

Pola siada sama! leżała na podłodze, obracam się żeby zalać kawę, patrze na nią a ta pieknie siedzi I powtórzyła to już 3 razy przez ostatnie pól godz. Ale postępów poczyniła - wybaczam jej to maruderstwo ostatnich dni na rzecz postępów
Stary 2014-07-10, 10:43   #3117
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
A Twój TZ widzę że dokładnie taki sam jak mój - przekopuje net ze wszystkim zanim coś kupi. On tak robi nawet z oliwą do oliwek

Pola siada sama! leżała na podłodze, obracam się żeby zalać kawę, patrze na nią a ta pieknie siedzi I powtórzyła to już 3 razy przez ostatnie pól godz. Ale postępów poczyniła - wybaczam jej to maruderstwo ostatnich dni na rzecz postępów

Wiesz co, ja generalnie większe, albo właśnie dzieciowe rzeczy też tak sprawdzam, ale łóżeczko potrzebne na już, a w kosmos nim Jasiek leciał nie będzie, wiec można po prostu pójść i kupić

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:06   #3118
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jak Leo sie obudzi to gnam do koleżanki na te fotki. Oby byl w humorze na zdjecia. Ale myślę ze bedzie szczęśliwy bo koleżanka ma dwuletniego syna a on kocha dzieci.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
U nas po pediatrze dobrze, chociaż Jaśko wychodził z siebie, bo odmówił całkowicie drzemek i o tej 17.00 nie wiedział jak się nazywa Ale twardy był, nie spał
Dziecko zdrowe, zęby zdrowe, waży 9620, czyli pół kilo w miesiąc przybrał Co prawda pediatra trochę się zdziwiła, jak powiedziałam, że 300 ml mm na noc wypija, ale widać tyle mu potrzeba. Kolejna kontrola w połowie sierpnia - po urlopach.

A w ogóle próbujemy kupić na wyjazd łóżeczko turystyczne, ale zamiast zrobić to po mojemu (chcemy część rzeczy puścić autobusem już w sobotę, wiec bardzo liczy się czas), czyli przejść się do dwóch-trzech sklepów i wybrać stacjonarnie, robimy to po Bartkowemu, czyli czwarty dzień mój mąż przekopuje net, czytając każdą możliwą opinię i uzupełnia tabelkę (uwielbia robić tabelki w Excelu)... w tej chwili pod uwagę jest brane jakieś 15 łóżeczek

Młody odkrywa na nowo matę edukacyjną - a już mieliśmy chować, bo olewał - gapi się na metki, gryzie zwierzaki i ma ubaw, jak odczepia mate od nogi i tą nogę gryzie

brawo za wagę
Tz dobry haha ale gdzie jedziecie ze bagaże same mogą jechac autobusem?
Ja mojemu schowałam mate i jak wrócimy to wyciągnę po 3tygodniach. Zobaczę czy sie zainteresuje jeśli nie to chowam na kupke do następnego bobo

Cytat:

Gratki za siadanie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:07   #3119
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

super

dziewczyny mam pytanie czy fotelik za
150zl jest postrzegany jak gorszy towar z nizej polki, a co za tym idzie jest mniej bezpieczny podczas wypadku od tych za np 800zl ? kupily byscie taki ?

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-07-10 o 11:09
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:35   #3120
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
super

dziewczyny mam pytanie czy fotelik za
150zl jest postrzegany jak gorszy towar z nizej polki, a co za tym idzie jest mniej bezpieczny podczas wypadku od tych za np 800zl ? kupily byscie taki ?
My kupiliśmy za 190 ale tylko dlatego ze nie mamy samochodu i używamy raz na ruski rok i tylko na krótkie trasy.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Pola!zdolniacho!gratki za siadanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości