Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 19:43   #3181
agusiowata84
Rozeznanie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

W niedzielę o której godzinie organizujecie zjazd? Planujemy w niedzielę wyjazd w góry, to możemy zrobić postój w Krakowie. Chcielibyście nas poznać?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:45   #3182
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale mieliśmy dzisiaj radochę siedziałam z jednej strony pokoju, małż z drugiej, a Miki na nóżkach biegał ode mnie do niego i odwrotnie a jaki dumny był mój ukochany synuś
super

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Na pewno będzie kolorowojestem w trakcie wymyślanie konkursów dla dzieci . planuje też atrakcje takie jak malowanie twarzy czy też krótkie przedstawienie teatralne .mam nadzieje ze wszystko pójdzie po mojej myśli i dzieci jak i dorośli będą dobrze się bawić
to już wiem czemu ja tyle wcześniej nie planuję urodzin bo u nas po prostu robi się jedzonko, zaprasza gosci i tyle atrakcji

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Wpadłam Wam jeszcze napisać że dziś świętujemy z mężem trzecią rocznicę ślubu
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja wpadam napisać, że żyję.
Ogarniam nianię (jutro podpisujemy umowę i jadę do ZUSu zarejestrować ją ), pracę (medycynę pracy, ubiór - mam dress code i to taki, że hoho) i dom i dzieci i nie mam czasu żyć.
Do tego pogoda mnie WYKAŃCZA nienawidzę upałów. A ćwiczenia w taką pogodę to już w ogóle bleeeeeeeeeeee

Za to Encia grzeczna, Edi daje popalić jak zwykle i nie chce wracać do przedszkola, także w poniedziałek przewiduję awanturę, sasa.
A tż aplikuje do Niemiec, więc może w ogóle nam wyjedzie i wtedy to ja nie wiem, co zrobię
wow ale jesteś zaganiana

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hej

No i rozklada mi chyba tego mojego malca
Mamy katar i temperature :/
walczymy z tym ustrojstwem i mam nadzieje, ze szybko przejdzie i nie rozwinie sie w nic gorszego
na szczescie nocka byla w miare, tylko, ze goraco. ale ochlodzilo sie na dworzu, wiec mam nadzieje, ze i w domu sie wychlodzi.

Mam takie zapytanie - Kubus kocha metki przy wszystkim i chcialabym mu kupic jakas zabawke, przytulanke, kocyk z metkami. czy Wy macie cos takiego? i czy w ogole jest sens, bo moze wcale nie bedzie interesowalo, bo lepsze beda zwykle metki?
bede edzieczna za Wasze spostrzezenia
dużo zdrowia dla Kubusia
my nic szczególnego z metkami nie mamy, zresztą mój syn jakiś wyjatkowy i specjalnie za nimi nie szaleje można kupić kjakiegoś tam pana metkę, ale myślę że sama też byś dała radę zrobić coś takiego

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
kasiuni_a wiesz co, ja się w sumie nie dziwię, że Ci mało je na obiad, skoro dwie godziny wcześniej pił mleko A tak na poważnie, pytanie, czy Maluch potrzebuje tak często jeść - jeśli jest głodny, to na razie bym nie kombinowała - czy po prostu przyzwyczaił się do przekąsek - jeśli tak, to spróbowałabym pokombinować. Może po południu spróbować mu rozsunąć posiłki - dać kaszkę z deserkiem - mieszam czasami Jaśkowi kaszkę z jabłkiem - ale o 16.30 czy 17 - zależy kiedy będzie chciał.
A tak w ogóle dlaczego chcesz coś zmieniać? Coś z wagą nie tak? Dla Ciebie problem z taką ilością karmień?

U nas po pediatrze dobrze, chociaż Jaśko wychodził z siebie, bo odmówił całkowicie drzemek i o tej 17.00 nie wiedział jak się nazywa Ale twardy był, nie spał
Dziecko zdrowe, zęby zdrowe, waży 9620, czyli pół kilo w miesiąc przybrał Co prawda pediatra trochę się zdziwiła, jak powiedziałam, że 300 ml mm na noc wypija, ale widać tyle mu potrzeba. Kolejna kontrola w połowie sierpnia - po urlopach.
hmmmm... to tak, nasz wczesniejszy schemat posiłków był niby ok, ale stwierdziłam, że trochę z piersi trzeba w ciągu dnia zrezygnować, a dodatkowo po podaniu kilka razy wieczorem butelki młody lepiej spał, więc po kąpieli chciałam tę butlę zostawić ale, że normalnie o 18 jadł kaszę z owocem to za niecałe 2h butla to byłoby za szybko, więc sobie wymyśliłam nowy plan posiłków
z wagą jest kiepsko od bardzo dawna, ale raczej nie ma to związku z kp, więc tym się nie sugeruję, dla mnie też niby nie ma problemu z taką ilością karmień, bo jeszcze chciałabym pokarmić ze 3-4 miesiące, ale od dłuższego czasu Miłosz jakby mniej chętnie je z piersi, lewej w ogóle nie chce w dzień, tylko w nocy z niej karmię, je krótko i szybko po karmieniu jest znowu głodny, albo w ogóle poje chwilkę i musi czymś dojadać
ale już chyba nie będę kombinować, bo w sumie przeżywam, a nie ma czego
dziś jadł super, aż strach chwalić i póki co tak popróbuję go karmić w najbliższych dniach, było tak
8 śniadanie - kanapka z masłem i wędliną
11.30 kp
13.30 obiadek ok. 200 g(!)
16.30 deserek - jabłko starte, wymieszane z garścią jagód i czarnych porzeczek z pokruszonym chrupkiem kukurydzianym
19 kaszka łyżeczką na 120ml mm
20 kp

za wagę, pięknie przybrał przez ten miesiąc

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Pola siada sama! leżała na podłodze, obracam się żeby zalać kawę, patrze na nią a ta pieknie siedzi I powtórzyła to już 3 razy przez ostatnie pól godz. Ale postępów poczyniła - wybaczam jej to maruderstwo ostatnich dni na rzecz postępów
gratulacje

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:03   #3183
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Miała któraś z was operowane (c)haluksy?
moja mama miala.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:04   #3184
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Oczywiście standardowo poucinało mi część cytatów

Dirty hej kopa lat. Super że Lilka chowa się zdrowo

Cytat:
Ja wtedy szoruje chatę a na końcu padam na ryj zamiast odetchnąć ale ja ciągle wszystkim powtarzam że ja wcale nie jestem zmęczona hehe
O to u mnie tak samo a jak się ktoś pyta czemu wtedy nie odpoczywam to ja mówię że właśnie sprzątając się relaksuję

Cytat:
Wiem że to było wczoraj ale mimo wszystko wszystkiego najlepszego

Cytat:
Hej

No i rozklada mi chyba tego mojego malca
Mamy katar i temperature :/
walczymy z tym ustrojstwem i mam nadzieje, ze szybko przejdzie i nie rozwinie sie w nic gorszego
na szczescie nocka byla w miare, tylko, ze goraco. ale ochlodzilo sie na dworzu, wiec mam nadzieje, ze i w domu sie wychlodzi.

teraz Kubus zajada jagodzianke, az sie trzesie z radosci (a mama ma fioletowe palce )
Zdrówka dla Kubusia

Cytat:
vea, super że wizyta udana! Jaśko duży chłopak
A Twój TZ widzę że dokładnie taki sam jak mój - przekopuje net ze wszystkim zanim coś kupi. On tak robi nawet z oliwą do oliwek

Pola siada sama! leżała na podłodze, obracam się żeby zalać kawę, patrze na nią a ta pieknie siedzi I powtórzyła to już 3 razy przez ostatnie pól godz. Ale postępów poczyniła - wybaczam jej to maruderstwo ostatnich dni na rzecz postępów
Brawa

I za wszystkie postępy naszych maluszków

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
Cześć dzieweczyny
Dawno nie zaglądałam na watek, ale tyle się u mnie ostatnio wydarzyło, trudno by mi było Wam opowiedzieć wszystko.
Najgorsze co mnie spotkało to... pogrzeb, bardzo bliskiej mi osoby, jeszcze nie mogę się pogodzić z tym że życie jest takie kruche a los taki niesprawiedliwy ,że zabiera ludzi z tego świata kiedy są jeszcze tacy potrzebni. Nie będę się wgłębiała w ten temat, bo powoli wychodzę na prostą po tym wszystkim, a każde wspomnienie tak strasznie boli.
Co u Piotrusia? Piotruś jest cudowny, z dnia na dzień widzę jak staje się coraz to mądrzejszym chłopczykiem, potrafi robić papa, cześć, bawić się w "indianina", sam stoi( co prawda krótko ale zawsze) i potrafi stanąć przy kanapie czy w łóżeczku- komicznie to wygląda jak się stara i na różne sposoby próbuje się podnieść a później bije sobie brawo i bach na pupę, i najważniejsze stawia pierwsze kroczki trzymany pod paszki, robi to tak energicznie i z takim wielkim zadowoleniem i zapałem że aż miło popatrzeć jak się cieszy. Jeszcze go oszczędzam bo jednak to dość wcześnie u niego na takie harce, ale raz na jakiś czas maszeruje dzielnie. Ale nie raczkuję!!!! nie chce, troszkę popełza a wogóle to by tylko stał i wtedy jest najbardziej zadowolony.
Troszkę was podczytywałam z telefonu, ale mimo wszystko jakoś niewiele pamiętam -wybaczcie .
Współczuję straty bliskiej osoby
A za postępy Piotrusia brawa

Cytat:
kurczę teraz jak zaczęłam troszkę pisać to uświadomiłam sobie
JAK JA ZA WAMI TĘSKNIŁAM
aż mi się humor poprawił[COLOR="Silver"]
Ja przez dwa tygodnie nie miałam neta i nie miałam możliwości bycia na wizażu i też strasznie mi było tęskno

Cytat:
jak ja dawno nie jadłam murzynka, mmmmmm

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

acha, moje dziecko gada sobie na całego oczywiście "po swojemu" tata i baba mówi pięknie, ale "mama" się jeszcze nie doczekałam
właśnie się obudził i woła tatatata tata tata
no i co..... idę......
Doczekasz się zobaczysz
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Tak to jest jak człowiek ma plany. Milosz śpi juz 3h a mieliśmy jechać nad jezioro
Skąd ja to znam

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:07   #3185
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja mama miala.
Nie mogła później chodzić? Na czym ten zabieg polega?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:08   #3186
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejho
Hej

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-07-10, 20:08   #3187
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
wyszedl Julce 7 ząbek mam nadzieje ze teraz mniej bedzie marudzic......
za ząbka i oby ci córcia dała teraz odetchnąć
Cytat:
dziewczyny do chabrowej sukienki bedą pasowac czarne buty? czy lepiej nude?? moze potem dodam zdjecie do k. bo nie wiem co bedzie bardziej pasowac na wesele
na lato lepsze nude, ale jak nie masz, to i czarne będą ok
Cytat:
ja tez nie mam orientacji w terenie
ja jak ide na zakupy do galerii to zamiast isc dalej to wracam w strone sklepow gdzie juz bylam
Mam tak samo
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Mamy drugi ząbek!!! Górna jedynka

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej. Melduję się po przeprowadzce. Jeszcze nie wszystko urządzone, mój kochany tż jak zwykle ma długi ogon do dokończenia tego co zacząl ale jest internet i z tego się cieszę.
)
Jak wam się mieszka w nowym mieszkanku?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 20:10   #3188
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Mam tak samo

Super , najlepsze jest to że niejednokrotnie szukam dziecka po mieszkaniu

Zapomniałam napisać że już dwa razy byliśmy z Bartusiem nad jeziorkiem i Bączek kocha się pluskać. Płakał tylko na samym początku bo tż za szybko z nim wszedł ale jak ja go ogarnęłam to wręcz nie chciał wychodzić

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-07-10 o 20:13
Stary 2014-07-10, 20:23   #3189
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
super

dziewczyny mam pytanie czy fotelik za
150zl jest postrzegany jak gorszy towar z nizej polki, a co za tym idzie jest mniej bezpieczny podczas wypadku od tych za np 800zl ? kupily byscie taki ?
przeze mnie tak jest własnie postrzegany i ja bym nie kupiła, zwracam uwagę na crash testy itp, ale to ja

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
maymy trzeciego zęba - górna prawa dwójka (a jedynek górnych nie ma). ledwo dojrzałam przy zabawie, po dokładniej pooglądac wnętrza swej paszczy nie da
ale marudzi na całego

Cytat:
Cześć dzieweczyny
Dawno nie zaglądałam na watek, ale tyle się u mnie ostatnio wydarzyło, trudno by mi było Wam opowiedzieć wszystko.
Najgorsze co mnie spotkało to... pogrzeb, bardzo bliskiej mi osoby, jeszcze nie mogę się pogodzić z tym że życie jest takie kruche a los taki niesprawiedliwy ,że zabiera ludzi z tego świata kiedy są jeszcze tacy potrzebni. Nie będę się wgłębiała w ten temat, bo powoli wychodzę na prostą po tym wszystkim, a każde wspomnienie tak strasznie boli.
Co u Piotrusia? Piotruś jest cudowny, z dnia na dzień widzę jak staje się coraz to mądrzejszym chłopczykiem, potrafi robić papa, cześć, bawić się w "indianina", sam stoi( co prawda krótko ale zawsze) i potrafi stanąć przy kanapie czy w łóżeczku- komicznie to wygląda jak się stara i na różne sposoby próbuje się podnieść a później bije sobie brawo i bach na pupę, i najważniejsze stawia pierwsze kroczki trzymany pod paszki, robi to tak energicznie i z takim wielkim zadowoleniem i zapałem że aż miło popatrzeć jak się cieszy. Jeszcze go oszczędzam bo jednak to dość wcześnie u niego na takie harce, ale raz na jakiś czas maszeruje dzielnie. Ale nie raczkuję!!!! nie chce, troszkę popełza a wogóle to by tylko stał i wtedy jest najbardziej zadowolony.
Troszkę was podczytywałam z telefonu, ale mimo wszystko jakoś niewiele pamiętam -wybaczcie .
witaj
bardzo mi przykro z powodu straty bliskiej osoby, mam nadzieję, że się z tym uporasz

Cytat:
Kasiunia, to ja robię tak:
Omlet-ubijam jajko i dodaje troszkę wody, można dodać ciut maki dowolnej i to ubić. Smaze na teflonie na małym ogniu pod przykryciem. Podaje różnie, czasem z owocem, bieluchem, awokado, dzemikiem (za dzemik robi mus ze sloiczka ).
Placuszki- gruszka/banan/jabłko/cukinia/ (tarkuje na dużych oczkach, dodaje jajko,łyżkę jogurtu naturalnego i łyżkę płaska maki dowolnej (gryczanej, owsianej, ryżowej, pszennej, żytniej co tam wolisz). Smaze tez na teflonie.
Kisiel- sok typu gerber. Na 100ml płaska łyżeczka maki ziemniaczanej i tyle.
Budyn- na 100 ml wody tez płaska łyżeczka maki ziemniaczanej, żółtko. To mieszam i gotuje. Po przestygnieciu dodaje mm. Podać można z sokiem lub owocami.
Chyba wszystko
wielkie dzięki
kisiel i budyń robiłam tak samo, choć Miłoszowi jeszcze nie dawałam, nie wiem czemu jutro będzie kisiel na deser

Cytat:

Cytat:
i nam dzisiaj tez wyszedl kolejny zabek - gorna jedynka
tak wiec mamy juz 5
a i Jakub opanowal robienie babli ze sliny do perfekcji czy Wasze maluchy tez tak robia?

Miłek okropnie się slini, ale bąbli nie robi

Cytat:
Mamy drugi ząbek!!! Górna jedynka
i znów

Mel B 14/14 +
Stary 2014-07-10, 20:28   #3190
Larysa88
Zakorzenienie

przepraszam, nie mam jakoś ostatnio czasu

Cytat:
czemu w rzeszowie nie ma ikei?
o to to, też się zawsze zastanawiam ale chodziły słuchy że ma być budowana?
Stary 2014-07-10, 20:28   #3191
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogła później chodzić? Na czym ten zabieg polega?
no na poczatku tydzien minimum miala sie oszczedzac i glownie lezec. miala specjalnego buta, orteze, on taki uniesiony do gory i w nim mogla chodzic. na czym polega operacja, mojej mamie z racji tego ze drugiego palca miala juz "mlotkowego" to wsadzali jej w niego drut a palucha chyba jakos spilowywali, wiem ze sa chyba rozne metody, czasmi w gips wsadzaja. moja matka sie nacierpiala, bo latem robila, a powinno sie na jesien niby. dluugo nie chciala robic drugiej nogi, ale bedzie sie musiala zdecydowac.
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 20:31   #3192
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
W niedzielę o której godzinie organizujecie zjazd? Planujemy w niedzielę wyjazd w góry, to możemy zrobić postój w Krakowie. Chcielibyście nas poznać?
Hej, jasne koło 11 w okolicach galerii kazimierz. Jeszcze nie jest ustalone dokładnie. Może Tassia napisz tu proszę o której o gdzie się spotykamy
Stary 2014-07-10, 20:33   #3193
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dzieweczyny
witaj

bardzo mi przykro

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Lola, ja ,Kasiunijuz odpisalam o placuszkach

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Agusia, tak zagotowac
dzieki wielkie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:36   #3194
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
no na poczatku tydzien minimum miala sie oszczedzac i glownie lezec. miala specjalnego buta, orteze, on taki uniesiony do gory i w nim mogla chodzic. na czym polega operacja, mojej mamie z racji tego ze drugiego palca miala juz "mlotkowego" to wsadzali jej w niego drut a palucha chyba jakos spilowywali, wiem ze sa chyba rozne metody, czasmi w gips wsadzaja. moja matka sie nacierpiala, bo latem robila, a powinno sie na jesien niby. dluugo nie chciala robic drugiej nogi, ale bedzie sie musiala zdecydowac.
Ech, przeraziło mnie to. Ja mam w prawej stopie i od trzech dni tak mnie boli że szok a wcześniej nic się nie działo

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-10, 20:40   #3195
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
moja ciocia miala dwa robione na raz, do toalety chodzila na kolanach

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:40   #3196
dirtymagic85
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za życzliwość i pamięć
Na początek ogromne gratulacje dla LOGOASI I MISI!!!! Ale super, pochwalicie się na kiedy macie terminy i wiadomo już czy chłopczyk czy dziewczynka? albo reszta niech zdradzi, hiehie

Bajka pamietam, że Lilcia właśnie urodziła się w ten sam dzień, co ty I już jestem skłonna stwierdzić, że osoby urodzone w tym dniu to silne osobowości, wrażliwe, ale nie ciapowate, don'czia? No, sądząc po waszych dwóch przypadkach tylko a tak z ciekawości ile twoja Amelcia waży, miałyśmy ten sam termin, zdradź jak mozesz, to będę miała jakieś odniesienie.

Tassiu owszem, planuję imprezkę urodzinową dla Lilci, no nie inaczej! Nawet postanowiłam pierwszy raz w życiu upiec tort, heh, zobaczymy jak wyjdzie, bo w tamtym tygodniu pierwszy raz w życiu robiłam biszkopt, aż wstyd się przyznać....i dalej bym go nie robiła, no ale to w ramach szkolenia przedurodzinowego Dużo osób ie będzie, bo niestety moi rodzice i chrzestna Lili akurat będą na wczasach, ale to nic, najważniejsza będzie i tak jedna osoba

Witam nowe mamusie wogóle, kilka Was widzę jest, tak jak przejrzałam kilka stron, fajnie Ja mam nadzieję zajrzec tu co jakiś czas, z tymże nie wiem jak wasze dzieci, ale moja nie daje mi zrobić na kompie NIC, nawet mi klawisz enter wymontowała

Gorgulku świetne przepisy, będą moją ściągawką

No i widzę, że na tapecie temat imion dla drugiego, kolejnego dziecka. Coś mi się zdaje, że u mnie druga też by była dziewczynka nie wiem czemu i chciałąbym mieć Malwinkę, ale wiem, że nie przejdzie, chłopczyk bez zmian-Wiktor lub Oskar. Ale o drugim na razie nie myślimy, mamy ciężką trochę sytuację, czekam na powrót do pracy, żeby jakoś się odbić, ale uznaliśmy, ze nie będę skracać macierzyńskiego. Nie wiem jak wy mamusie pracujące i nie, ale mi to wyjdzie koniec września.

A tak z ciekawości Ladanseuse to tu zagląda? tak jakoś mi się przypomniała właśnie...

A, Ja moja Lila też miała taki ciężki okres, jak opanowała raczkowanie, to robiła to wszędzie, przez sen tez się kitosiła i budziła z płaczem i o 5 rano, na szczęscie po 2 tygodniach się uspokoiła.
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:51   #3197
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

Cytat:
Moje dziecko kochane ma mega Polskie imię i mega Polskie nazwisko i tutaj bosko to wymawiają mówią Bahtosh lub zamiast tego h mówią takie francuskie r a jak proszą np u lekarza przy rejestracji o imię i nazwisko i ja mówię to patrzy na mnie recepcjonistka jak na wariata po czym "day of birth?"

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja wpadam napisać, że żyję.
Ogarniam nianię (jutro podpisujemy umowę i jadę do ZUSu zarejestrować ją ), pracę (medycynę pracy, ubiór - mam dress code i to taki, że hoho) i dom i dzieci i nie mam czasu żyć.
Do tego pogoda mnie WYKAŃCZA nienawidzę upałów. A ćwiczenia w taką pogodę to już w ogóle bleeeeeeeeeeee

Za to Encia grzeczna, Edi daje popalić jak zwykle i nie chce wracać do przedszkola, także w poniedziałek przewiduję awanturę, sasa.
A tż aplikuje do Niemiec, więc może w ogóle nam wyjedzie i wtedy to ja nie wiem, co zrobię
o ja, ale się u Ciebie dzieje

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Fasolki?Taaak??? A które to takie szczęściary?!!! spotkałyście sie jakoś? ja to tylko Dorishę z kibelka w szpitalu pamiętam
A Lilcia ma się dobrze, no taki z niej wicher, że szok, ja nie wiem, ale jest mega nakręcona, mała wiercipiętkaBardzo wesoła, ale i pazurki też juz potrafi pokazać i nerwy,heh. Zdrowotnie jest już OK, przez pół roku ponad jeździłam z nią na rehabilitację, już wszystko wyrównane. Jest dość drobna w porównaniu z rówieśnikami, wagą łapie się już na 25centyl, dla mnie to już i tak sukces, że tak nadrobiła, wzrostem jest w 75, wysoka z niej dziumdzia nie wiem po kim, bo ja raczej z tych kurduplastych jestem
No i w przyszły piątek już roczek....dalej mam trochę traumę jak sobie przypominam to wszystko, tego stresu i uczuć nie da się opisać, zapomnieć, stłumić, ale dzięki temu wydaje mi się, że moje dziecko jest jeszcze większym cudem!
hej Dirty super że się odzywasz

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja od nich już wieki nie zamawiam bo wałkarze co chwilę podnoszą ceny i ceny dostawy kij im w... oko
a gdzie teraz zamawiasz?

Cytat:
vea, super że wizyta udana! Jaśko duży chłopak
A Twój TZ widzę że dokładnie taki sam jak mój - przekopuje net ze wszystkim zanim coś kupi. On tak robi nawet z oliwą do oliwek

pięknie

Cytat:
Kasiunia, to ja robię tak:
Omlet-ubijam jajko i dodaje troszkę wody, można dodać ciut maki dowolnej i to ubić. Smaze na teflonie na małym ogniu pod przykryciem. Podaje różnie, czasem z owocem, bieluchem, awokado, dzemikiem (za dzemik robi mus ze sloiczka ).
Placuszki- gruszka/banan/jabłko/cukinia/ (tarkuje na dużych oczkach, dodaje jajko,łyżkę jogurtu naturalnego i łyżkę płaska maki dowolnej (gryczanej, owsianej, ryżowej, pszennej, żytniej co tam wolisz). Smaze tez na teflonie.
Kisiel- sok typu gerber. Na 100ml płaska łyżeczka maki ziemniaczanej i tyle.
Budyn- na 100 ml wody tez płaska łyżeczka maki ziemniaczanej, żółtko. To mieszam i gotuje. Po przestygnieciu dodaje mm. Podać można z sokiem lub owocami.
Chyba wszystko
zrobiłam kopiuj- wklej

Cytat:

wymyśliłam że jadę do rodziców na dwa tygodnie z Małym mąż nas zawiezie ,odwiedzi w weekend i w kolejny przywiezie
Asiek szykuj się będę dwa tygodnie w sdl
najpierw muszę się ogarnąć z fryzjerem a później możemy się zobaczyć
no chyba że fryzura nie wyjdzie

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

ale będę z wami na bieżąco bo rodzice mają wakacje (nauczyciele) więc będę miała luzy ,pomogą mi przy Michasiu
stwierdzam że jadę na urlop

ale super wieści czekam...

Cytat:
Miała któraś z was operowane (c)haluksy?
tez masz to ustrojstwo??
ja mam na prawej stopie tylko, ale strasznie się boję cokolwiek robić... chociaz moja ciocia mnie namawia, jej koleżanka miała robione w szpitalu specjalistycznym w Otwocku i jest bardzo zadowolona

Cytat:
Ech, przeraziło mnie to. Ja mam w prawej stopie i od trzech dni tak mnie boli że szok a wcześniej nic się nie działo
podobno ból jest jeśli to zwyrodnienie się powiększa... a o estetyce stopy nie wspomnę...

i chwalimy się z Hubim, że mamy pierwszego ząbka, górną lewą jedyneczkę i pięknie stuka
Stary 2014-07-10, 20:53   #3198
MsLullaby
Zakorzenienie

Dirty ladan na wątku pisze bardzo rzadko ale często jest w klubie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-10, 20:55   #3199
czaszka_
Zakorzenienie

wlasnie pocwiczylam i sie wykapalam a i tak sie ze mnie leje....
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Mam tak samo

no wlasnie mam i nude i czarne

mialam dodac zdjecie dzis ale zrobie bo juz nie mam dzis sily sie stroic

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o to to, też się zawsze zastanawiam ale chodziły słuchy że ma być budowana?
no wlasnie od paru lat mówią ze wybudują

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
i chwalimy się z Hubim, że mamy pierwszego ząbka, górną lewą jedyneczkę i pięknie stuka

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:56   #3200
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
hello

Wszystkiego najlepszego

o ja, ale się u Ciebie dzieje

hej Dirty super że się odzywasz

a gdzie teraz zamawiasz?

pięknie

zrobiłam kopiuj- wklej

ale super wieści czekam...

tez masz to ustrojstwo??
ja mam na prawej stopie tylko, ale strasznie się boję cokolwiek robić... chociaz moja ciocia mnie namawia, jej koleżanka miała robione w szpitalu specjalistycznym w Otwocku i jest bardzo zadowolona

podobno ból jest jeśli to zwyrodnienie się powiększa... a o estetyce stopy nie wspomnę...

No u mnie się to tak w oczy nie rzuca, ale może mnie też boleć dlatego że mam krótszą nogę :/ tyle, że krótszą mam lewą to ja już nie wiem. Koślawiec ze mnie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-10, 20:58   #3201
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie się to tak w oczy nie rzuca, ale może mnie też boleć dlatego że mam krótszą nogę :/ tyle, że krótszą mam lewą to ja już nie wiem. Koślawiec ze mnie
u mnie bardzo widać... ja mam to dziadostwo chyba dziedziczne, bo moja babcia ze strony taty ma straszne halluksy i to na obu stopach... kiedyś się martwiłam i wstydziłam... ale teraz to olewam to, z tym że dobór obuwia jest czasami dużym problemem
Stary 2014-07-10, 20:59   #3202
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moja ciocia miala dwa robione na raz, do toalety chodzila na kolanach
u nas nie robia dwoch na raz.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za życzliwość i pamięć
Na początek ogromne gratulacje dla LOGOASI I MISI!!!! Ale super, pochwalicie się na kiedy macie terminy i wiadomo już czy chłopczyk czy dziewczynka? albo reszta niech zdradzi, hiehie

Bajka pamietam, że Lilcia właśnie urodziła się w ten sam dzień, co ty I już jestem skłonna stwierdzić, że osoby urodzone w tym dniu to silne osobowości, wrażliwe, ale nie ciapowate, don'czia? No, sądząc po waszych dwóch przypadkach tylko a tak z ciekawości ile twoja Amelcia waży, miałyśmy ten sam termin, zdradź jak mozesz, to będę miała jakieś odniesienie.
e ja to miekka fufa jestem nie no, tak jak piszesz, potrafie byc wredna i zawzieta a przy tym mega wrazliwiec, jak to raczek, jak uszczyone bedzie znaczek

Amelka wazy jakies 7400. dzis bylam na roczku u narzeczonego Amelki, byl 5 miesieczny Antoś i wielkosciowo identyko jak Amela znaczy sie moje dziecko to kurdupel

Cytat:

gratulacje!
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-07-10, 21:00   #3203
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Dirty ladan na wątku pisze bardzo rzadko ale często jest w klubie
Aha, no to dobrze, no ja to z klubu chyba wyleciałam za nieobecność Dziwię się wogóle, że w zaginionych nie wylądowałam, hehe, na szczęście
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:15   #3204
czaszka_
Zakorzenienie

Moje dziecko do tej pory spalo w mniejszej kolysce....ale juz zaczela sie nie miescic i dzis mój mąz bez mojej zgody wywalil kolyske z sypialni i wstawil łóżeczko i teraz wiem juz o czym pisalyscie, ze dzieci przed spaniem szaleją i spią w dziwnych pozycjach. Zanim usnela to chyba z pol godziny gadala i wiercila się.Wlasnie poszlam do niej zaglądnąć i spi do góry nogami i na brzuszku...pierwszy raz w zyciu

Stary 2014-07-10, 21:25   #3205
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Amelka wazy jakies 7400. dzis bylam na roczku u narzeczonego Amelki, byl 5 miesieczny Antoś i wielkosciowo identyko jak Amela znaczy sie moje dziecko to kurdupel
mój olbrzym waży może z 8200 tak samo jak syn brata męża siostry narzeczonego mojej siostry zaznaczam, że tamten ma dwa miesiące

Mel B 14/14 +
Stary 2014-07-10, 21:28   #3206
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dzieweczyny
hej, dobrze się odzywasz
bardzo mi przkro z powodu utraty

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalić ze sesja zdjęciowa za nami. Ale ciężka to robota zeby zapanować nad wszystkim. Stylizacja na ogrodnika kiepsko wyszła no zobaczę jak beda zdjecia ale kijowo to wymyśliłam. Wzięłam te hantle i leo je podnosiłmoj strongmen nie moge sie doczekać efektów...

Jutro naginam do fryzjera juz sie zapisałam, wiec oby siostra sie zajęła leonem na ten czas.
To bede piękna potem w domu zarzuce kolor bo mnie nie stać jeszcze na farbowanie
ciekawa jestem wyników sesji
Cytat:
brawo
Cytat:
jestem już po spotkaniu z koleżankami, jedna w ciąży ,w listopadzie rodzi,jutro pozna płeć, ahhh jej emocje mi się udzieliły
druga z 4 miesięcznym szkrabem
Michaś był grzeczniutki , dziewczyny nim zachwycone a jak wróciliśmy do domku o 18 to padł i śpi do teraz
wymyśliłam że jadę do rodziców na dwa tygodnie z Małym mąż nas zawiezie ,odwiedzi w weekend i w kolejny przywiezie
Asiek szykuj się będę dwa tygodnie w sdl
najpierw muszę się ogarnąć z fryzjerem a później możemy się zobaczyć
no chyba że fryzura nie wyjdzie

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

ale będę z wami na bieżąco bo rodzice mają wakacje (nauczyciele) więc będę miała luzy ,pomogą mi przy Michasiu
stwierdzam że jadę na urlop
ale się wybyczysz zazdroszczę
Cytat:
Tak Ma jeden pod drugim hehe Może gryźć już nas i kasować bilety
brawo
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej. Melduję się po przeprowadzce. Jeszcze nie wszystko urządzone, mój kochany tż jak zwykle ma długi ogon do dokończenia tego co zacząl ale jest internet i z tego się cieszę.

hej, dobrze ze juz po ciekawa jestem nowych wnętrz
Cytat:

padam ze zmęczenia, Młody dał dzisiaj popalić.
jutro idziemy na basen na pierwsze zajęcia z instruktorem
a wieczorem wybywamy z Tżtem na parapetowkę, a Jaśko ma zostać z babcią. oby jutro miał lepszy dzień bo inaczej bedziemy musieli się szybko zwijać

wyskoczyłam dziś z Tżtem na szybkie zakupy, upolowałam dwie bluzki i śliczny strój kąpielowy teraz tylko zamawiam pogodę na urlop i będę się "lansować" na plaży

Dobranoc!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:37   #3207
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

mój olbrzym waży może z 8200 tak samo jak syn brata męża siostry narzeczonego mojej siostry zaznaczam, że tamten ma dwa miesiące
że co?

boze...co to za klocek?
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
padam ze zmęczenia, Młody dał dzisiaj popalić.
jutro idziemy na basen na pierwsze zajęcia z instruktorem
a wieczorem wybywamy z Tżtem na parapetowkę, a Jaśko ma zostać z babcią. oby jutro miał lepszy dzień bo inaczej bedziemy musieli się szybko zwijać

wyskoczyłam dziś z Tżtem na szybkie zakupy, upolowałam dwie bluzki i śliczny strój kąpielowy teraz tylko zamawiam pogodę na urlop i będę się "lansować" na plaży

Dobranoc!
ale Wam fajnie, oby Jaśkowi sie podobalo na basenie
i kciuki zeby byl grzeczny zebyscie mogli poszalec na parapetowce

Stary 2014-07-10, 22:30   #3208
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
rozwaliłaś system
Stary 2014-07-10, 22:53   #3209
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
rozwaliłaś system
probowalam sobie to jakos rozpisac ale sie nie da

Stary 2014-07-10, 23:11   #3210
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja przeczytałam od końca, dopasowując do mojej rodzinki i chyba czaje kogo to bobas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości