|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
W niedzielę o której godzinie organizujecie zjazd? Planujemy w niedzielę wyjazd w góry, to możemy zrobić postój w Krakowie. Chcielibyście nas poznać?
|
|
|
|
#3182 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
![]() Cytat:
bo u nas po prostu robi się jedzonko, zaprasza gosci i tyle atrakcji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my nic szczególnego z metkami nie mamy, zresztą mój syn jakiś wyjatkowy i specjalnie za nimi nie szaleje Cytat:
ale, że normalnie o 18 jadł kaszę z owocem to za niecałe 2h butla to byłoby za szybko, więc sobie wymyśliłam nowy plan posiłków ![]() z wagą jest kiepsko od bardzo dawna, ale raczej nie ma to związku z kp, więc tym się nie sugeruję, dla mnie też niby nie ma problemu z taką ilością karmień, bo jeszcze chciałabym pokarmić ze 3-4 miesiące, ale od dłuższego czasu Miłosz jakby mniej chętnie je z piersi, lewej w ogóle nie chce w dzień, tylko w nocy z niej karmię, je krótko i szybko po karmieniu jest znowu głodny, albo w ogóle poje chwilkę i musi czymś dojadać ![]() ale już chyba nie będę kombinować, bo w sumie przeżywam, a nie ma czego ![]() dziś jadł super, aż strach chwalić i póki co tak popróbuję go karmić w najbliższych dniach, było tak8 śniadanie - kanapka z masłem i wędliną 11.30 kp 13.30 obiadek ok. 200 g(!) 16.30 deserek - jabłko starte, wymieszane z garścią jagód i czarnych porzeczek z pokruszonym chrupkiem kukurydzianym 19 kaszka łyżeczką na 120ml mm 20 kp za wagę, pięknie przybrał przez ten miesiącCytat:
|
|||||||
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3184 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście standardowo poucinało mi część cytatów
![]() Dirty hej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I za wszystkie postępy naszych maluszków ![]() Cytat:
A za postępy Piotrusia brawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogła później chodzić? Na czym ten zabieg polega?
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbka i oby ci córcia dała teraz odetchnąćCytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak wam się mieszka w nowym mieszkanku?
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać że już dwa razy byliśmy z Bartusiem nad jeziorkiem i Bączek kocha się pluskać. Płakał tylko na samym początku bo tż za szybko z nim wszedł ale jak ja go ogarnęłam to wręcz nie chciał wychodzić
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2014-07-10 o 20:13 |
|
|
|
|
#3189 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo mi przykro z powodu straty bliskiej osoby, mam nadzieję, że się z tym uporasz Cytat:
kisiel i budyń robiłam tak samo, choć Miłoszowi jeszcze nie dawałam, nie wiem czemu jutro będzie kisiel na deser ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłek okropnie się slini, ale bąbli nie robi i znów
|
||||||
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, nie mam jakoś ostatnio czasu o to to, też się zawsze zastanawiam ale chodziły słuchy że ma być budowana?
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
no na poczatku tydzien minimum miala sie oszczedzac i glownie lezec. miala specjalnego buta, orteze, on taki uniesiony do gory i w nim mogla chodzic. na czym polega operacja, mojej mamie z racji tego ze drugiego palca miala juz "mlotkowego" to wsadzali jej w niego drut a palucha chyba jakos spilowywali, wiem ze sa chyba rozne metody, czasmi w gips wsadzaja. moja matka sie nacierpiala, bo latem robila, a powinno sie na jesien niby. dluugo nie chciala robic drugiej nogi, ale bedzie sie musiala zdecydowac.
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witajbardzo mi przykro ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za życzliwość i pamięć
![]() Na początek ogromne gratulacje dla LOGOASI I MISI!!!! Ale super, pochwalicie się na kiedy macie terminy i wiadomo już czy chłopczyk czy dziewczynka? albo reszta niech zdradzi, hiehie ![]() Bajka pamietam, że Lilcia właśnie urodziła się w ten sam dzień, co ty I już jestem skłonna stwierdzić, że osoby urodzone w tym dniu to silne osobowości, wrażliwe, ale nie ciapowate, don'czia? No, sądząc po waszych dwóch przypadkach tylko a tak z ciekawości ile twoja Amelcia waży, miałyśmy ten sam termin, zdradź jak mozesz, to będę miała jakieś odniesienie.Tassiu owszem, planuję imprezkę urodzinową dla Lilci, no nie inaczej! Nawet postanowiłam pierwszy raz w życiu upiec tort, heh, zobaczymy jak wyjdzie, bo w tamtym tygodniu pierwszy raz w życiu robiłam biszkopt, aż wstyd się przyznać....i dalej bym go nie robiła, no ale to w ramach szkolenia przedurodzinowego Dużo osób ie będzie, bo niestety moi rodzice i chrzestna Lili akurat będą na wczasach, ale to nic, najważniejsza będzie i tak jedna osoba![]() Witam nowe mamusie wogóle, kilka Was widzę jest, tak jak przejrzałam kilka stron, fajnie Ja mam nadzieję zajrzec tu co jakiś czas, z tymże nie wiem jak wasze dzieci, ale moja nie daje mi zrobić na kompie NIC, nawet mi klawisz enter wymontowała![]() Gorgulku świetne przepisy, będą moją ściągawką ![]() No i widzę, że na tapecie temat imion dla drugiego, kolejnego dziecka. Coś mi się zdaje, że u mnie druga też by była dziewczynka nie wiem czemu i chciałąbym mieć Malwinkę, ale wiem, że nie przejdzie, chłopczyk bez zmian-Wiktor lub Oskar. Ale o drugim na razie nie myślimy, mamy ciężką trochę sytuację, czekam na powrót do pracy, żeby jakoś się odbić, ale uznaliśmy, ze nie będę skracać macierzyńskiego. Nie wiem jak wy mamusie pracujące i nie, ale mi to wyjdzie koniec września. A tak z ciekawości Ladanseuse to tu zagląda? tak jakoś mi się przypomniała właśnie... A, Ja moja Lila też miała taki ciężki okres, jak opanowała raczkowanie, to robiła to wszędzie, przez sen tez się kitosiła i budziła z płaczem i o 5 rano, na szczęscie po 2 tygodniach się uspokoiła.
|
|
|
|
#3197 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hello
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale super wieści czekam... tez masz to ustrojstwo?? ja mam na prawej stopie tylko, ale strasznie się boję cokolwiek robić... chociaz moja ciocia mnie namawia, jej koleżanka miała robione w szpitalu specjalistycznym w Otwocku i jest bardzo zadowolona Cytat:
i chwalimy się z Hubim, że mamy pierwszego ząbka, górną lewą jedyneczkę i pięknie stuka
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty ladan na wątku pisze bardzo rzadko ale często jest w klubie
|
#3199 | |||
|
Zakorzenienie
|
wlasnie pocwiczylam i sie wykapalam a i tak sie ze mnie leje....
![]() Cytat:
![]() mialam dodac zdjecie dzis ale zrobie bo juz nie mam dzis sily sie stroic ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie bardzo widać... ja mam to dziadostwo chyba dziedziczne, bo moja babcia ze strony taty ma straszne halluksy i to na obu stopach... kiedyś się martwiłam i wstydziłam... ale teraz to olewam to, z tym że dobór obuwia jest czasami dużym problemem
|
#3202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie robia dwoch na raz.Cytat:
![]() Amelka wazy jakies 7400. dzis bylam na roczku u narzeczonego Amelki, byl 5 miesieczny Antoś i wielkosciowo identyko jak Amela znaczy sie moje dziecko to kurdupel ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko do tej pory spalo w mniejszej kolysce....ale juz zaczela sie nie miescic i dzis mój mąz bez mojej zgody wywalil kolyske z sypialni i wstawil łóżeczko
i teraz wiem juz o czym pisalyscie, ze dzieci przed spaniem szaleją i spią w dziwnych pozycjach. Zanim usnela to chyba z pol godziny gadala i wiercila się.Wlasnie poszlam do niej zaglądnąć i spi do góry nogami i na brzuszku...pierwszy raz w zyciu
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaznaczam, że tamten ma dwa miesiące
|
||
|
|
|
#3206 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przkro z powodu utraty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawa jestem nowych wnętrz![]() Cytat:
![]() padam ze zmęczenia, Młody dał dzisiaj popalić. jutro idziemy na basen ![]() a wieczorem wybywamy z Tżtem na parapetowkę, a Jaśko ma zostać z babcią. oby jutro miał lepszy dzień bo inaczej bedziemy musieli się szybko zwijać ![]() wyskoczyłam dziś z Tżtem na szybkie zakupy, upolowałam dwie bluzki i śliczny strój kąpielowy ![]() ![]() Dobranoc!
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boze...co to za klocek? ![]() Cytat:
![]() i kciuki zeby byl grzeczny zebyscie mogli poszalec na parapetowce
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozwaliłaś system
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
probowalam sobie to jakos rozpisac ale sie nie da
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przeczytałam od końca, dopasowując do mojej rodzinki i chyba czaje kogo to bobas
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

mój ukochany synuś 
jestem w trakcie wymyślanie konkursów dla dzieci . planuje też atrakcje takie jak malowanie twarzy czy też krótkie przedstawienie teatralne .mam nadzieje ze wszystko pójdzie po mojej myśli i dzieci jak i dorośli będą dobrze się bawić
bo u nas po prostu robi się jedzonko, zaprasza gosci i tyle atrakcji 

Ale twardy był, nie spał
zamiast odetchnąć 

witaj
Dużo osób ie będzie, bo niestety moi rodzice i chrzestna Lili akurat będą na wczasach, ale to nic, najważniejsza będzie i tak jedna osoba
kij im w... oko
u nas nie robia dwoch na raz.