III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 22:44   #3961
friks
BAN stały

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ufff ufff ufff gorąco hehe

Byłam na wizycie wszystko jest ok, serduszko ładnie bije, usg nie miałam, czekamy do 29 lipca na usg 3 trymestru Ciśnienie 108/58 czyli niskie, ale odkąd jestem w ciąży nie mam innego Przytyłam 8kg, a pan doktor bardzo był zadowolony z wyników mojej glukozy Chyba nie mógł uwierzyć, że ktoś taki większy jak ja ma takie ładne wyniki, bo powtarzał kilka razy z zadowoleniem jakie mam fajne wyniki hehe

Wszystko co mielismy załatwić to załatwilismy, sporo się najeździliśmy, ale mam już spokój. Zakupy zrobione, w zusie wszystkiego czego chciałam to się wywiedziałam, od dziadka rzeczy pozabierane i jest git

Teraz mam rozpierdziel totalny w domku, bo wynosimy szafe starą i zaraz będziemy składać komode tą nową co kupiliśmy. Wszystkie rzeczy leżą i czeka mnie mega układanie

Jakby ktoś chciał to od dzisiaj do 20 lipca w Rossmannie (jak macie karte rossne) są na promocji pampersy premium care 78szt. za 43,99zł
Bardzo fajna cena jak za nie Oczywiście rozmiar new born 2-5kg
a jaki mialaś wynik glukozy ??
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:05   #3962
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
A daj spokój,jak czasem słyszę co te baby u mnie wyprawiają to włos się jeży... Skoro jest zalecone co i kiedy dawac dziecku to po coś to w końcu jest... A ja słyszałam,że przed glukozą wystarczy byc 8 godzin na czczo i w laboratorium też mówili,że tak najlepiej
A nic kompletnie do wyprawki nie masz ? będziesz miała teraz więcej czasu po obronie to może coś Cię to zmotywuje

a to nie jest reguła,że muszą byc wizyty co 2 tyg. przy zdrowo rozwijającej się ciąży Od sierpnia to już na pewno będą tak kazali chodzic,ciekawe czy też tak będę miała czy teraz przez to,że panikowałam z bólami brzucha to będzie częściej

Ojj to Cię faszerują,ale dasz radę do kiedy będziesz leżec?
Ja mam twardnienia już bardzo długo ale wiem,że akurat u mnie są one czymś normalnym,bo nie uprzykrzają mi życia specjalnie ale jak zacznie przy tym bolec to też pojadę to pewnie sprawdzic.
Nie wiem wlasnie do kiedy, nic mi nie powiedzieli. No poza tym, ze jak 3 dni z rzedu bedzie ok to chyba do domu.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
a jak wieszasz taki zwinięte? do miski hop siup?

robisz za kupy spożywcze przez internet?
jakiś wybrany portal?0

U mnie też 8kg +

jakie zakupki

ojej nie myślałam że tak szybko podaje się te sterydy na rozwój płucek.

Mówisz że myślałam że małe pupkę wypina? mi się wydaje że moje też wypina albo plecki... ale teraz to już nie wiem
w jednym miejscu Ci się górka robiła czy jak?

-

A właśnie dziewczynki mówiłyście ostatnio o taniej aptece internetowej. Jaka to była?
Tak, myslalam ze wypina plecki i pupke a to macica sie stawi- skurcze. Do tego czasami tak ciagnelo jak probowalam sie polozyc na lewy bok albo w ogole na bok.

Ps. Jestem zalamana.
Ps2.Wlasnie zauwazylam pierwsze rozstepy
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:17   #3963
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
nie pomogę, bo ja też przegapiłam czop w 1 ciąży trudno określić, wrzuciłam teraz do wujcia Google, czop jest czesto podbarwiony krwią, ale nie musi. A ogólnie miewasz w ciąży jakieś upławy? ma to jakiś zapach?
Miałam lekkie upławy, a to jest obfitsze i gęstrze. Bezzapachowe. Na pewno nie mam infekcji.

Cytat:
Ja taki śluz mam od jakoś 1,5 miesiąca,normalnie konsystencją jest jak balsam do ciała i cały biały i też myślałam,że to czop ale pomyślałam,że tego nie da się przegapic a jednak
Może po prostu tak jak mi zmienia Ci się śluz pod koniec ciąży? podobno to normalne i ma prawo się zmienic
Może o to chodzi. Dokładnie tak jak piszesz, konsystencja, kolor... Dobrze, że nie podbarwione krwią. Na zapas nie zamierzam się martwić.

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Mój mąż to samo, profilaktycznie piję prenalen bo też już zaczęło mnie boleć gardło i jak na razie ok
Jutro się zaopatrzę, a tymczasem siedzę i zliżuję miód z łyżeczki.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Nie wiem wlasnie do kiedy, nic mi nie powiedzieli. No poza tym, ze jak 3 dni z rzedu bedzie ok to chyba do domu.

Tak, myslalam ze wypina plecki i pupke a to macica sie stawi- skurcze. Do tego czasami tak ciagnelo jak probowalam sie polozyc na lewy bok albo w ogole na bok.

Ps. Jestem zalamana.
Biedna! Wszystko się sprzymierza przeciw Tobie Jeszcze będzie lepiej! Wytrzymaj! Zawsze się możesz tu wyżalić. Możesz się też pośmiać z niektórych głupotek żarcików tu zamieszczanych. No... głowa do góry! I wyśpij się dobrze!

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-07-10 o 23:18
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:20   #3964
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Miałam lekkie upławy, a to jest obfitsze i gęstrze. Bezzapachowe. Na pewno nie mam infekcji.

Może o to chodzi. Dokładnie tak jak piszesz, konsystencja, kolor... Dobrze, że nie podbarwione krwią. Na zapas nie zamierzam się martwić.

Dorotko ja od kilku dni zauważyłam, że mam bardziej obfite te mleczne upławy a towarzyszą mi od początku. Nie wiem czy to nie zależy od upału i podnoszenia nawet niezbyt ciężkich rzeczy, wczoraj wystawialam materac na balkon i później zauważyłam przypływ. Ale mam nadzieję, że to normalne bo oprócz tego,że jest ich więcej niczym się nie różnią od wcześniejszych.
Mam nadzieje, ze u Ciebie też to tylko chwilowe zwiększenie

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:

Ps. Jestem zalamana.
Kochana może będzie ich malutko i płytkie?

A jak mi np po jednej stronie tylko się robi takie wybrzuszenie i jak położę dłoń to za chwile się uspokaja to może też być macica czy dupka? Bo mam tak to prawej stronie na wysokości pępka kilka razy dziennie i teraz całkiem nie wiem co to
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:33   #3965
nmartyna
Zadomowienie

My po wizycie. Mala sie sfochowala i buzki pokazac nie chciala. Wszystko jest ok z wyjatkiem tego ze ma raz obwinieta pepowine wokol szyjki... lekarz uspokoil ze moze sie jeszcze odwinac. Powoli wyrownuje mi sie termin z Om i z USG tak wiec Mala rosnie... ogolnie brak mi sily na cokolwiek dzisiaj... moze jutro bedzie lepiej.

Dobrej nocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 00:03   #3966
anesh_
Zakorzenienie

Bryyyy.

Jakby kto chciał nowy wpis na blogu <3.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Pewnie Was nie nadrobie, bo stron jest straszliwie dużo, a w ciągu dnia nie miałam czasu za długo posiedzieć, ale przeczytałam pasta Latte odnośnie sprzątania facetów po sobie.
Kochana moja mimo, iż mąż w miarę sprząta, myje okna odkurza itp, ale i tak często zostawia butelki, puszki po piwie, kubki po kawie przy komputerze, puste opakowanie w lodówce... To chyba taki gatunek jest po prostu....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 00:19   #3967
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Bryyyy.

Jakby kto chciał nowy wpis na blogu <3.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------
Mądry wpis. Nawet miałam skomentować i podac swój przykład jak wzmacniać u dziecka poczucie sprastwa - że samo coś mogą zdecydować, ale wcisnęłam podgląd, a potem nie wiem jak skasowałam treść i wybacz, ale nie dam rady tego powtórzyć... (trochę mi się nie chce)
Stary 2014-07-11, 00:22   #3968
anesh_
Zakorzenienie

Miminek gratki.

Caroluska oby dobrze było.

idę do łóżka i zaraz bede czytac co u Was słychać na kolejnych stronach.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Mądry wpis. Nawet miałam skomentować i podac swój przykład jak wzmacniać u dziecka poczucie sprastwa - że samo coś mogą zdecydować, ale wcisnęłam podgląd, a potem nie wiem jak skasowałam treść i wybacz, ale nie dam rady tego powtórzyć... (trochę mi się nie chce)

O kurcze....
Nie namawiam, bo rozumiem.
Chociaż bardzo, bardzo, bardzo mi szkoda. Mogłoby to być bardzo pouczające i pewnie dałoby do myślenia niektórym.

I przede wszystkim - bardzo dziękuję.
Stary 2014-07-11, 00:25   #3969
DorissiriD
Rozeznanie

Dawaj śmiało znać o wpisach, a jeszcze się zainspiruję i skomentuję.

Tymczasem ja mówię dobranoc!
Stary 2014-07-11, 01:33   #3970
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dawaj śmiało znać o wpisach, a jeszcze się zainspiruję i skomentuję.

Tymczasem ja mówię dobranoc!
Ok.

Dobranoc.

Mi się w sumie spać nie chce...;p.

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Miminku wspolczuje choroby taty.

Coroluska śniadania...'miodzio' dosłownie, znam ten ból, a właściwie znałam jak byłam w szpitalu, ale damy radę, bo kto jak nie my.. Odnośnie ręki i wkłuć - co za baby... Szkoda gadać- najmądrzejsze.

Odnośnie TŻ, ja to wszystko znam...aż za dobrze. Naczynia,które poprawiam po myciu tata, odkurzony tylko dywan (ale pod ławą już nie) itp.
Z tym,że mój nie pali (już od miesiąca), jednak im tak się z nim pokłóciłam, no przecież jak nie urok to sraczka...

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Gratuluję udanych wizyt. Jestem na 130 str. Ale czy się uda to nie wiem, boi właśnie oczy mi się kleic zaczynają.

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Gratuluję udanych wizyt. Jestem na 130 str. Ale czy się uda to nie wiem, boi właśnie oczy mi się kleic zaczynają.
Stary 2014-07-11, 07:00   #3971
Latte88
Zakorzenienie

Dzień dobry
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 07:11   #3972
etusiaaa
Wtajemniczenie

witajcie,
gartuluje udanych wizyt ui zakupów
mi rozstepy wyszly tylko moze za 2 pod kolanami ale ciagle sie smaruje i musze juz zamowic 3 opakowanie elancylu bo idzie jak woda i znow 100zł nie moje ale lepiej zapobiegac

a teraz mykam na badania dzis mocz morfoligia hiv i jakies tam testy za prawie 150zł a potem moze male zakupki jak tylko brzyuszek nie bedzie twardniał

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 07:16   #3973
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

My czekamy na sniadanko po zelazie a potem na 9:30 wizyta
Mam nadzieję ze wszystko jest w porządku.

A jak będzie to jedziemy na zakupowe szaleństwo

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 08:26   #3974
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam się z rana
Mogłabym spać i spać...
Gratuluję udanych wizyt i zakupów i 3mam kciuki za dzisiejsze
Cytat:
Ps. Jestem zalamana.
Trzymaj się dzielnie, nie smutaj. Jesteś pod dobrą opieką
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
A jak mi np po jednej stronie tylko się robi takie wybrzuszenie i jak położę dłoń to za chwile się uspokaja to może też być macica czy dupka? Bo mam tak to prawej stronie na wysokości pępka kilka razy dziennie i teraz całkiem nie wiem co to
Zobacz czy w tym czasie brzuszek robi Ci się twardy cały, też w innych miejscach. Jak macica się stawia to brzuch cały twardnieje, mnie to nie boli, tylko tak jakby sie na chwilę kurczył, po czym się rozluźnia. A jak brzuszek masz w innych miejscach miękki to te wybrzuszenia to pewnie mała
Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
My po wizycie. Mala sie sfochowala i buzki pokazac nie chciala. Wszystko jest ok z wyjatkiem tego ze ma raz obwinieta pepowine wokol szyjki... lekarz uspokoil ze moze sie jeszcze odwinac. Powoli wyrownuje mi sie termin z Om i z USG tak wiec Mala rosnie... ogolnie brak mi sily na cokolwiek dzisiaj... moze jutro bedzie lepiej.

Dobrej nocy

Super że wizyta ok i mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej

Mi też jakoś brak sił...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 08:26   #3975
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witajcie,
mi rozstepy wyszly tylko moze za 2 pod kolanami ale ciagle sie smaruje i musze juz zamowic 3 opakowanie elancylu bo idzie jak woda i znow 100zł nie moje ale lepiej zapobiegac

a teraz mykam na badania dzis mocz morfoligia hiv i jakies tam testy za prawie 150zł a potem moze male zakupki jak tylko brzyuszek nie bedzie twardniał

Dzień dobry!

Ale drogo kupujesz faktycznie, ja kupuje baby dream oliwkę i lotion każdy za 12 zł. Też wyszły mi dwa rozstępy - jeden nas pępkiem, drugi pod,ale takie tyci i ledwo widoczne są póki co. Oby na tym się skończyło.

Z Majcia stosowałam Aa mama coś takiego,za ok.40 zł i wyszły mi dostępu na piersi,wiec stwierdziłam,ze nie warto przepłacać.
A z zdaniami masz rację,masakra ile się za nie płaci, teraz chodzę na NFZ,wiec na szczęście te obowiązkowe badania mam za darmo.

Idę zrobić młodej mleczko.
Stary 2014-07-11, 08:33   #3976
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Biedna głodowałam tylko po to,żeby miec glukozę w poniedziałek Babka powiedziała,że dzisiaj do 9 czynne a o 9.30 powinnam miec ostatnie pobranie,więc do widzenia do poniedziałku.. Za to napadłam się w Netto na jedzenie jak dzik i w sumie się cieszę,że dzisiaj nic z tego...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 08:34   #3977
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Biedna! Wszystko się sprzymierza przeciw Tobie Jeszcze będzie lepiej! Wytrzymaj! Zawsze się możesz tu wyżalić. Możesz się też pośmiać z niektórych głupotek żarcików tu zamieszczanych. No... głowa do góry! I wyśpij się dobrze!
Jakos musze wytrzymac! Mala musi min 5 tyg jeszxze tam posiedziec, niech jej sie lepiej nie spieszy, lekarz powiedzial mi, ze te aktualne problemy nie musza wcale oznaczac, ze jeszcze mi nie beda wywolywac porodu po termininie. Pocieszajace

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dorotko ja od kilku dni zauważyłam, że mam bardziej obfite te mleczne upławy a towarzyszą mi od początku. Nie wiem czy to nie zależy od upału i podnoszenia nawet niezbyt ciężkich rzeczy, wczoraj wystawialam materac na balkon i później zauważyłam przypływ. Ale mam nadzieję, że to normalne bo oprócz tego,że jest ich więcej niczym się nie różnią od wcześniejszych.
Mam nadzieje, ze u Ciebie też to tylko chwilowe zwiększenie

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Kochana może będzie ich malutko i płytkie?

Oby tak bylo nie smaruje sie ostatnio, bo nie mam nic ze soba, moj S musial sluzbowo wyjechac wczoraj rano , ale dzis wraca. Biedny strasznie przejety, jak na IP powiedzialam mu, ze musze zostac to mial lzy w oczach. Juz nawet dzwonil do swojego wujka, znanego neonatologa po rade, tyle ze wujek z Krakowa. Swietny czlowiek. Mamy dzwonic gdyby sie cos dzialo.

Co do tej kulki Twojej to ciezko powiedziec, mi sie wlasnie robila taka po prawej i lewej stronie pepka. Dosc bolesna czasami, ale trwala krotko. Czasami bolesna.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ok.

Dobranoc.

Mi się w sumie spać nie chce...;p.

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Miminku wspolczuje choroby taty.

Coroluska śniadania...'miodzio' dosłownie, znam ten ból, a właściwie znałam jak byłam w szpitalu, ale damy radę, bo kto jak nie my.. Odnośnie ręki i wkłuć - co za baby... Szkoda gadać- najmądrzejsze.

Odnośnie TŻ, ja to wszystko znam...aż za dobrze. Naczynia,które poprawiam po myciu tata, odkurzony tylko dywan (ale pod ławą już nie) itp.
Z tym,że mój nie pali (już od miesiąca), jednak im tak się z nim pokłóciłam, no przecież jak nie urok to sraczka...

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Pewnie, damy rade. Jestesmy silne babeczki juz im nie dam do uklucia lewej reki! Chocby tupaly nogami

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witajcie,

Zamawiaj i sie smaruj! Ja nie mialam ani jednego i wyszly wczoraj. Bo to raczej nie odgniecenie od poscieli jak zawsze .

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam

My czekamy na sniadanko po zelazie a potem na 9:30 wizyta
Mam nadzieję ze wszystko jest w porządku.

A jak będzie to jedziemy na zakupowe szaleństwo

Co kupujesz mamuska? Oczywiscie, ze bedzie dobrze!!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:01   #3978
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
to co ile potem były skurcze skoro 5h wcześniej co 2 minuty?

no a właśnie maxi cosi cabrio fix? tylko baza jest potrzebna
Potem to już nie wiem
Zastanawiałysmy się czy sa foteliki w tym przedziale wagowym od razu montowane na isofix bez konieczności posiadania bazy.
My mamy mc cabrio fix, montowany pasami bo bazy nie posiadamy.

Cytat:
Pewnie tak. Ja dziś też jakaś jestem nie tegez to piszę zagmatwanie... wybacz...

Wylatuje ze mnie teraz dużo białawego śluzu... Wcześniej nie miałam takich ilości. Nie chcę słyszeć o tym, że to czop mi się uwalnia! W pierwszej ciąży przegapiłam to zjawisko, to nie wiem jak to jest... Ale chyba nie powinnam się przejmować skoro szyjka jest twarda i długa?

No i zaczyna mnie boleć gardło, tż choruje od 2 dni (do pracy oczywiście chodzi) - ma zmieniony głos, miał gorączkę, boli go gardło... teraz się boję, czy się nie zaraziłam!
Czopa nie przegapiłam. u mnie byl przezroczysty śluz podbarwony krwią. Jak zaczął odchodzić krew była lekko różowa, a później żywa, czerwona.
Wieć u Ciebie to nie to zresztą szyjka ok wieć nie ma co panikowac.
Zdrówka

Cytat:
Biedna głodowałam tylko po to,żeby miec glukozę w poniedziałek Babka powiedziała,że dzisiaj do 9 czynne a o 9.30 powinnam miec ostatnie pobranie,więc do widzenia do poniedziałku.. Za to napadłam się w Netto na jedzenie jak dzik i w sumie się cieszę,że dzisiaj nic z tego...
Szkoda, w poniedziałek powtórka z rozrywki.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:08   #3979
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Jakos musze wytrzymac! Mala musi min 5 tyg jeszxze tam posiedziec, niech jej sie lepiej nie spieszy, lekarz powiedzial mi, ze te aktualne problemy nie musza wcale oznaczac, ze jeszcze mi nie beda wywolywac porodu po termininie. Pocieszajace

Oby tak bylo nie smaruje sie ostatnio, bo nie mam nic ze soba, moj S musial sluzbowo wyjechac wczoraj rano , ale dzis wraca. Biedny strasznie przejety, jak na IP powiedzialam mu, ze musze zostac to mial lzy w oczach. Juz nawet dzwonil do swojego wujka, znanego neonatologa po rade, tyle ze wujek z Krakowa. Swietny czlowiek. Mamy dzwonic gdyby sie cos dzialo.

Co do tej kulki Twojej to ciezko powiedziec, mi sie wlasnie robila taka po prawej i lewej stronie pepka. Dosc bolesna czasami, ale trwala krotko. Czasami bolesna.

Pewnie, damy rade. Jestesmy silne babeczki juz im nie dam do uklucia lewej reki! Chocby tupaly nogami

Zamawiaj i sie smaruj! Ja nie mialam ani jednego i wyszly wczoraj. Bo to raczej nie odgniecenie od poscieli jak zawsze .

Co kupujesz mamuska? Oczywiscie, ze bedzie dobrze!!
A wyprze sa w hm i ca
W hm coś dla siebie leggi, może staniki, tunike na SR , a w ca ubrania dla malenstwa jak się ujawni dokładnie

No i przewijak na lozeczko szukam

Dobra wychodzimy

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:13   #3980
201610121609
Konto usunięte

Dzień Dobry
Wczoraj podczytalam wieczorki co pisałyście ale byłam tak padnięta, ze nic nie napisałam...

Latte-mi tez wychodzi ta górka i mi sie wydaje, ze to mała bo reszta brzucha wtedy jest bardziej miękka niz to miejsce i "to miejsce" odpowiada ruchem jak pogłaszcze chociaż wczoraj jak sie trochę przeforsowalam to czułam taki inny brzuch niz do tej pory wiec wczoraj chyba akurat to była macica (chyba pierwszy raz) bo brzuch twardy i naciągnięty cały na sztywno...
A jak tłumacze teściowej, ze nie pójdę z nia na długie zakupy bo nie chce sie forsować (wystarcza mi moje :p ) to mi robi wykład, ze trzeba sie ruszać no jakbym sie z domu w ogole nie ruszała skoro nie chce iść z nia

Katerina-trzymam kciuki za cała wizytę i za to żebyś juz wiedziała czy kupić przysłowiowe niebieskie czy różowe

Niestabilna-no ja wole gadać zeby sie dogadać a nie sie czaić czy dobrze użyłam końcówki słowa jakiegoś :p w końcu "oddaj fartucha" Michela z masterchefa było kultowym powiedzeniem takze gadam jak sie da no a ile zapłacę za magnez okaże sie dzisiaj bo wczoraj zapomniałam recepty

Dziewczyny z De...kończy mi sie Lactacyd z Pl...jest on gdzieś tutaj? A jak nie to jaki płyn do higieny intymnej jest tutaj dobry?

No i w piątek za tydz o 11.30 zostanę żona tz dziwnie tak po prawie 10 latach bycia razem dlatego idziemy sami bez nikogo...skoro moja mama ani nikt ode mnie nie przyjedzie bo mamy nic nie organizować to rodziny tz, która jest tu na miejscu tez nie chce bo bede sie zle z tym czuła

Rozpisałam sie ale musze jeszcze Wam pokazać co kupiłam wczoraj najlepsze jest to, ze nic z tych rzeczy nie było na liście do kupienia :p
Kupiłam śpiworek do wózka, nosidełka dla malutkiej, kombinezonik z misia, dresiki i kocyk z jednej strony różowy z sówką a z drugiej biały w rożne wzorki

ImageUploadedByWizaz Forum1405062784.612115.jpgImageUploadedByWizaz Forum1405062795.786213.jpgImageUploadedByWizaz Forum1405062813.484700.jpgImageUploadedByWizaz Forum1405062825.458159.jpg

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:31   #3981
Konto usunięte

Aisa kolejne piękne zakupki
Masz już kreację na ślubowanie? Pochwal się

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-07-11 o 09:41
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:35   #3982
małaPaulina
Wtajemniczenie

nmartyna wazne ze z malutka okej
aisa miłego ślubowania
fajne to ubranko,kombinezon czy cos takiego hehe widze wszystko pod róż

Tak was czytam i nie wiem jak odroznic stawianie sie macicy od tego ze malenstwo sie tak uklada... ja np wczoraj tez po lewej stronie brzucha mialam miękko a po prawej twardo i mysle ze dzidzius sie tak ulozyl...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:36   #3983
nmartyna
Zadomowienie

88Ekaterina88 Powodzenia na wizycie i udanych zakupów

Latte mi już dawno brzuch się nie stawiał... No ale oczywiście odkąd wyszłam od lekarza, to brzuch twardy kilka razy dziennie... Co prawda trochę się nanosiła, nachodziłam i nadenerwowałam i mam nadzieję, że to tylko od tego i przez weekend już będzie dobrze, a jak nie, to IP w poniedziałek...

aisa84 To już gratuluję Też bardzo chciałam brać ślub tylko w obecności świadków i rodziców, którym powiedzieliśmy 2 tyg. wcześniej, żeby nie mieli czasu na żadne przygotowania, ale wyszło całkiem inaczej... Do USC przyszło pół wiochy w której mieszkamy, rodziny pełno, no i strażacy z OSP i pracy męża (to akurat mi się podobało )
Też było mi dziwnie, bo ślubowaliśmy w naszą 9 rocznicę, tak więc niedługo stuknie nam 10 lat razem i rok po ślubie

A zakupy piękne

carolciuska trzymam za Was mocno kciuki Wszystko będzie dobrze i niedługo wypuszczą Was do domu na porządne śniadanko Odpoczywaj póki możesz

Witam się dzisiaj w lepszym chyba humorze
Wczoraj małż chciał dobrze, a jak zwykle się pokłóciliśmy... Wstawiliśmy to łóżeczko i już mogę urządzać kącik dla Malutkiej w sypialni Przy okazji rozkręcenia naszego łóżka, wyprałam pokrowiec z materaca i wywietrzyliśmy sam materac. Oczywiście jak przyszło do zakładania pokrowca to wielka afera! Mówię do Małża, że plecy mnie bolą i brzuch troszkę twardnieje, więc nie będę dźwigać tego materaca, mówi, że ok, że tylko będę naciągać pokrowiec, ale wyszło tak, że materac czasami dźwignąć musiałam... Dobrze, że teściowa przyszła, to mu pomogła z tym, a ja poszłam się położyć... pomijam fakt, że darł się na mnie przy swojej mamie... Teraz oczywiście udawanie, że nic się nie stało
Wczoraj też był troszkę zdenerwowany nie wiem czym, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej, bo nie lubię się z nim kłócić Dba o mnie i nie pozwala nic mi robić ciężkiego, a wczoraj nie wiem co mu się stało...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:37   #3984
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Tak was czytam i nie wiem jak odroznic stawianie sie macicy od tego ze malenstwo sie tak uklada... ja np wczoraj tez po lewej stronie brzucha mialam miękko a po prawej twardo i mysle ze dzidzius sie tak ulozyl...
I tak pewnie było Przy stawianiu się macicy twardnieje cały brzuch
Stary 2014-07-11, 09:39   #3985
Misstic
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Ja oszaleje z tym ich koszeniem trawy dzien w dzien ani pospac ani normalnie oddychac. Aktualnie panowie z kosiarkami sa wprost pod moim balkonem i niech juz spadaja

Czeka mnie dzisiaj duuuuzo sprzatania i ukladania, no ale mam nadzieje ze powoli dom zacznie wygladac

Dziewczynki stawiania/twardnienia/napinania (czy jak to tam jeszcze nazywamy) sa normalna reakcja fizjologiczna, ktora przygotowuje macice do porodu. Wszystko jest ok dopoki nie towarzyszy temu bol i nie jest to jedno za drugim

Friks pisalam juz 3 razy
Na czczo 88, po godz 107, po dwoch 92 (wczesniej pisalam ze 97, ale mi sie pomylilo)

Carola musisz byc dzielna i sie nie zalamywac. Dacie z malenstwem rade, a lepiej jak cie przetrzymaja w szpitalu, bo jestes pod stala opieka i kontrola

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:58   #3986
201610121609
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47255636]Aisa kolejne piękne zakupki [/QUOTE]

Dziękuje

Cytat:
nmartyna wazne ze z malutka okej

aisa miłego ślubowania

fajne to ubranko,kombinezon czy cos takiego hehe widze wszystko pod róż

A na poczatku sie upieralam, ze różu bedzie mało no ale jakos tak wyszło, ze w komodzie przewaga różu aleee...wózek przyjdzie szaro biały, pościel tez a wanienka kawa z mlekiem no i w ciuszkach też cos tam w innych kolorach odgrzebie...na upartego

No i tez nie wiem czy czy nam to stawianie sie macicy czy nie ale chyba jednak nie bo skoro dziewczyny potrafią to zauważyć to chyba mi tez by sie udało

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
88Ekaterina88 Powodzenia na wizycie i udanych zakupów

Latte mi już dawno brzuch się nie stawiał... No ale oczywiście odkąd wyszłam od lekarza, to brzuch twardy kilka razy dziennie... Co prawda trochę się nanosiła, nachodziłam i nadenerwowałam i mam nadzieję, że to tylko od tego i przez weekend już będzie dobrze, a jak nie, to IP w poniedziałek...

aisa84 To już gratuluję Też bardzo chciałam brać ślub tylko w obecności świadków i rodziców, którym powiedzieliśmy 2 tyg. wcześniej, żeby nie mieli czasu na żadne przygotowania, ale wyszło całkiem inaczej... Do USC przyszło pół wiochy w której mieszkamy, rodziny pełno, no i strażacy z OSP i pracy męża (to akurat mi się podobało )

Też było mi dziwnie, bo ślubowaliśmy w naszą 9 rocznicę, tak więc niedługo stuknie nam 10 lat razem i rok po ślubie

A zakupy piękne

carolciuska trzymam za Was mocno kciuki Wszystko będzie dobrze i niedługo wypuszczą Was do domu na porządne śniadanko Odpoczywaj póki możesz

Witam się dzisiaj w lepszym chyba humorze

Wczoraj małż chciał dobrze, a jak zwykle się pokłóciliśmy... Wstawiliśmy to łóżeczko i już mogę urządzać kącik dla Malutkiej w sypialni Przy okazji rozkręcenia naszego łóżka, wyprałam pokrowiec z materaca i wywietrzyliśmy sam materac. Oczywiście jak przyszło do zakładania pokrowca to wielka afera! Mówię do Małża, że plecy mnie bolą i brzuch troszkę twardnieje, więc nie będę dźwigać tego materaca, mówi, że ok, że tylko będę naciągać pokrowiec, ale wyszło tak, że materac czasami dźwignąć musiałam... Dobrze, że teściowa przyszła, to mu pomogła z tym, a ja poszłam się położyć... pomijam fakt, że darł się na mnie przy swojej mamie... Teraz oczywiście udawanie, że nic się nie stało

Wczoraj też był troszkę zdenerwowany nie wiem czym, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej, bo nie lubię się z nim kłócić Dba o mnie i nie pozwala nic mi robić
ciężkiego, a wczoraj nie wiem co mu
się stało...
Ja to żałuje, ze tz podał datę i godzinę swoim rodzicom bo juz mu mówiłam, ze skoro ode mnie nikt nie przyjedzie bo tak sie umówiliśmy to nie chce nikogo od niego bo nie

A fochy tz...hmm...skad ja to znam...mój wczoraj tez mnie tak denerwował, ze pózniej musiał przepraszać bo przeszedł sam siebie niby do mnie sie nie wydzierał najpierw tylko chodził nabuzowany jakiś nerwowo, non stop cos mu nie pasowało, rzucał wszystkim, wszystko mu przeszkadzało i wyklinal sam do siebie i coś powiedziałam normalnego i zaczął mi bardzo nerwowo odpowiadać i cos sobie komentować pod nosem, szliśmy z garażu i trzaskał drzwiami i w ogole no jak wariat jakiś...wyklinal nawet na to, ze mu gorąco no i mi wprowadzał tym samym nerwowa atmosferę i powiedziałam zeby zszedł mi z oczu dopóki sie nie ogarnie no i pokrzyczeliśmy do siebie co u mnie skończyło sie płaczem a u niego wyrzutami sumienia i przepraszaniem i pytaniem co moze zrobić dla mnie ale łatwo sie nie dałam i focha miałam trochę rozumiem, ze wczoraj był zmęczony bo zalatwialismy dużo i on od rana w pracy a po pracy nawet na tyłku w domu nie usiadł ale kurde...i on mi tłumaczy, ze przecież te jego wcześniejsze nerwy mnie nie dotyczyły i w ogole no ale ile ja moge słuchać jak on wyklina pod nosem bez powodu albo patrzeć jak rzuca rzodkiewka bo mu sie zaplątała w resztę zakupów

]

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:14   #3987
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Wiecie jeszcze lepszy zapach jest jak wchodzi się do domu kobiety,która 2 miesiące temu urodziła a w domu wali dosłownie petem,bo niczym innym! I to jeszcze jarała całą ciążę i leciały teksty"bo ja pół godziny bez fajki nie wytrzymam" i dobre rady dla mnie"nie rzucaj od razu,bo sobie zaszkodzisz tylko" Póki co nie zaszkodziłam a rzuciłam z dnia na dzień ale wkur... mnie jak ta osoba mi do tej pory dogaduje"Widzisz ja paliłam i mam zdrowe i duże dziecko a Ty sobie odmawiasz,przecież nic się nie stanie". I potrafiła jarać a za chwilę brać dziecko do łóżka i karmić
W tamtej ciąży zapaliłam dzień po zrobieniu testu,czyli to był jakiś 4/ 5 tydzień i to była tylko jedna fajka a Tż mało mi nóg z tyłka nie powyrywał i tak się darł,że aż na dworze było słychać. Ja już nawet tej znajomej nie tłumaczyłam,że nie wolno palić w ciąży,bo nigdy nie dotarło i potrafiła powiedzieć wszystkim,żeby nikt się nie wpierdzielał,bo nic nie będzie z tego. A ja wtedy jeszcze byłam po poronieniu i tak sobie myślałam,że czemu taka baba,która wpadła nie potrafi uszanować swojego dziecka i jara jak smok,ja też wpadłam i wtedy i teraz ale robię to tylko dla dziecka,że nie palę,bo jeśli chodziłoby tylko o mnie to bym paliła ale co to dziecko jest winne... Nie chciałabym potem pluć sobie w twarz,że urodziło się za wcześnie,ma chore serduszko czy płuca. A tak chociaż wiem,że dbam o siebie i jeżeli nie daj Boże dziecku by coś było to z przyczyn losowych a nie przeze mnie.
Palenie w ciąży to totalna patologia.Na intymnym lub plotkowym jest właśnie wątek o tym i niektóre ,,ośiwecone"się wypowiadają,że lepiej ograniczyć, niż od razu rzucić

Cytat:
Zazdroszczę u nas za dużo się marnuje,bo książę w sklepie drze gębę,że on coś będzie jadł a potem to leży,bo jednak nie będzie a ja tego też nie zjem,bo mamy inne gusta smakowe Ale teraz ja stoję nad garami to wybrzydzania nie będzie
Mój mąż ma z kolei tak,że zawsze bierze wszystko co mu dają-mama,teściowa itp.,ale potem tego nie je i stoi to i się marnuje

Cytat:
dziewczyny ta gąbka w zlewie mokra haha mam to samo najczesciej przytrzaśnięta jeszcze stertą naczyń i zawsze sie pytam jak mam to teraz kuźwa wyjąć????????
tak samo skarpetki w kulce ja nigdy tego nie rozwijam,to już nie moj problem

Jestem dziś do niczego bo oczywiscie slonca brak,robię obiad i ide spac... albo zaraz pojde spac
Jak ja nienawidzę mokrej gąbki w zlewie.Mój mąż też to robi.Poza tym kiedy go proszę by rano umył te parę naczyń pozostałych z poprzedniego wiczoru(może to zrobić wieczorem,ale zwykle mu się nie chce),to i tak części nie zauważy,a jak zauważy to często niedomyjeCoś co nie jest włożone do zlewu, nie jest brudne i tym sposobem zostawia brudny garnek na kuchence i inne rzeczy,które są na blatachWytrzeć blatów do sucha po zmywaniu też nie uważa za stosowne-wrrrr
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
temat porządków to u mnie temat rzeka. Mój mąż w sumie sprząta, problem polega na tym, że ma inne standardy odnośnie tego, kiedy jest brudno a kiedy nie, np dla mnie umywalka jest już brudna, dla niego jeszcze nie jak się pokłócimy to posprząta, że mieszkanie lśni, no wiec co jakiś czas mamy awantury w domu, jak małej nie ma w domu lub śpi już dopiero niedawno nauczyłam go, że brudne rzeczy nie wkłada się z powrotem do szafki tylko do kosza z brudami. A najlepsze jest to, że jak w sypialni wieczorem rozbiera się to potrafi swoje ciuchy położyć na półkach regału (gdzie mamy książki). Ostatnio to był dla mnie hit, na jednej półce spodnie, na drugiej koszulka zwinięta, a na trzeciej półce skarpetki (brudne), myślałam, że coś mnie strzeli

co do jedzenia, to od jakiegoś czasu staram się na bieżąco robić zakupy, jak robiliśmy takie duże zakupy to niestety zdarzało się, że jedzenie się marnowało, albo niestety za dużo naraz się jadło ale odkąd kupujemy na bieżąco, a ja zapisuję w excellu nasze wydatki, to jest lepiej, mniej płacimy za zakupy spożywcze. Problem pewnie bedzie, jak wrócę do pracy, bo wygodniej wtedy mi kupować przez internet większe zakupy. Bo po pracy nie uśmiechało mi się nigdy jeszcze robienie jakiś zakupów, zwłaszcza, ze spieszyłam się do dziecka, by moją mamę odciążyć z opieką.
Mój ciuchy(łącznie ze skarpetami i majtkami) rzuca na krzesło lub nawet na podłogę,ewentualne zostawia w łazience.Jeśli wrzuci do kosza na bieliznę to jest świętoJeśli chodzi o sprzątanie, to tak naprawdę nie robi nic oprócz zmycia dosłownie kilku talerzy od czasu do czasu.Nie pamiętam kiedy ostatnio odkurzał,mył toaletę, czy nawet ścierał kurze.
Czasem myślę,że może za dużo na siebie wzięłam,ale z drugiej strony on pracuje długo i w domu jest często ok 19,choć weekendy ma wolne i wtedy mógłby coś zrobićWiele razy go prosiłam by czasem coś sam ogarnął,wrzucał ubrania do brudownika,przecierał blaty, czasem choć kibelek umył ,ale on chyba po prostu nie zauważa bruduJak już się wkurzę i trochę się uniosę,to w końcu zrobi co trzeba

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za mile slowa i kciuki
Mnie przeniesli z oddzialu polozniczego na patologie ciazy. Mialam wczoraj pierwszy raz ktg i uwazam, ze to mega stres, bo nie wiesz czy jak szybko to dobrze czy wolno dobrze itd. Poza tym do tej pory mialam juz ich z 6,7? Trwa to godzine, a mnie juz od lezenia albo i nie od lezenia bola plecy. Na ktg zapisaly sie slurcze jakies, ale ostatnie ktg nic nie wykazalo. Biore luteine, magnez, nospe, zelazo, wczoraj- w zasadzie dzisiaj dostalam zastrzyk w dupsko, sterydy na rozwoj plucek jakby cos.
Nie wiem czy Wam o tym juz pisalam czy nie, ale bylam nieprzytomna. Nadal jestem, spalam 1,5 h od wczoraj, ale jakos nie moge zasnac. Moze w nocy padne....
Nie lekcewazcie jak Wam twardnieja brzuchy, jak cos boli. Ja myslalam, ze to mala mi pupe wypina, a to macica. No i tak...
Mam nadzieje, ze mnie niedlugo stad puszcza do domku, zawsze to lepiej lezec w swoim lozku....
Trzymaj się tam
Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

No i w piątek za tydz o 11.30 zostanę żona tz dziwnie tak po prawie 10 latach bycia razem dlatego idziemy sami bez nikogo...skoro moja mama ani nikt ode mnie nie przyjedzie bo mamy nic nie organizować to rodziny tz, która jest tu na miejscu tez nie chce bo bede sie zle z tym czuła

Rozpisałam sie ale musze jeszcze Wam pokazać co kupiłam wczoraj najlepsze jest to, ze nic z tych rzeczy nie było na liście do kupienia :p
Kupiłam śpiworek do wózka, nosidełka dla malutkiej, kombinezonik z misia, dresiki i kocyk z jednej strony różowy z sówką a z drugiej biały w rożne wzorki

Załącznik 5733799Załącznik 5733800Załącznik 5733801Załącznik 5733805

Śliczne rzeczyI życzę ,już za wczasu,wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:20   #3988
Asia19x
Zakorzenienie

Hej

Carolcia trzymam kciuki za Was, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. A te zastrzyki to jest norma, w razie porodu dziecko jest przygotowane oddychać samodzielnie, też miałam i zawsze tak jest.
Potrzymają się i wypuszczą do domku, nie martw się, bo wszystko będzie dobrze

Latte ta górka z jednej strony to właśnie skurcz macicy. Ja też myślałam, że to dziecko, ale lakrz wytłumaczył mi, że to jednak nie mała, nawet u niego na badaniu też mi się zdarzyło ją mieć ostatnio. Do 1o takich skurczów to norma, jeżeli nic nie boli jest okej, macica jest mięśniem który żyje jak to gin mówi i to normalne, ćwiczy sobie przed porodem.
Także nie panikujmy, jeżeli coś boli jechać do lekarza

ale mnie brzuch ciągnął w nocy jak wstawałam siku Nie bolało, ale było takie nieprzyjemne po prostu, ukłucia jakby w jajnikach też poczułam. Zostało 10 dni do wizyty Nie mogę się doczekać, choć pewnie będę umierać ze strachu,

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:30   #3989
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry
Wczoraj podczytalam wieczorki co pisałyście ale byłam tak padnięta, ze nic nie napisałam...

Latte-mi tez wychodzi ta górka i mi sie wydaje, ze to mała bo reszta brzucha wtedy jest bardziej miękka niz to miejsce i "to miejsce" odpowiada ruchem jak pogłaszcze chociaż wczoraj jak sie trochę przeforsowalam to czułam taki inny brzuch niz do tej pory wiec wczoraj chyba akurat to była macica (chyba pierwszy raz) bo brzuch twardy i naciągnięty cały na sztywno...
A jak tłumacze teściowej, ze nie pójdę z nia na długie zakupy bo nie chce sie forsować (wystarcza mi moje :p ) to mi robi wykład, ze trzeba sie ruszać no jakbym sie z domu w ogole nie ruszała skoro nie chce iść z nia

Katerina-trzymam kciuki za cała wizytę i za to żebyś juz wiedziała czy kupić przysłowiowe niebieskie czy różowe

Niestabilna-no ja wole gadać zeby sie dogadać a nie sie czaić czy dobrze użyłam końcówki słowa jakiegoś :p w końcu "oddaj fartucha" Michela z masterchefa było kultowym powiedzeniem takze gadam jak sie da no a ile zapłacę za magnez okaże sie dzisiaj bo wczoraj zapomniałam recepty

Dziewczyny z De...kończy mi sie Lactacyd z Pl...jest on gdzieś tutaj? A jak nie to jaki płyn do higieny intymnej jest tutaj dobry?

Załącznik 5733799Załącznik 5733800Załącznik 5733801Załącznik 5733805

śliczne zakupy

Cytat:
Dziękuje
A fochy tz...hmm...skad ja to znam...mój wczoraj tez mnie tak denerwował, ze pózniej musiał przepraszać bo przeszedł sam siebie niby do mnie sie nie wydzierał najpierw tylko chodził nabuzowany jakiś nerwowo, non stop cos mu nie pasowało, rzucał wszystkim, wszystko mu przeszkadzało i wyklinal sam do siebie i coś powiedziałam normalnego i zaczął mi bardzo nerwowo odpowiadać i cos sobie komentować pod nosem, szliśmy z garażu i trzaskał drzwiami i w ogole no jak wariat jakiś...wyklinal nawet na to, ze mu gorąco no i mi wprowadzał tym samym nerwowa atmosferę i powiedziałam zeby zszedł mi z oczu dopóki sie nie ogarnie no i pokrzyczeliśmy do siebie co u mnie skończyło sie płaczem a u niego wyrzutami sumienia i przepraszaniem i pytaniem co moze zrobić dla mnie ale łatwo sie nie dałam i focha miałam trochę rozumiem, ze wczoraj był zmęczony bo zalatwialismy dużo i on od rana w pracy a po pracy nawet na tyłku w domu nie usiadł ale kurde...i on mi tłumaczy, ze przecież te jego wcześniejsze nerwy mnie nie dotyczyły i w ogole no ale ile ja moge słuchać jak on wyklina pod nosem bez powodu albo patrzeć jak rzuca rzodkiewka bo mu sie zaplątała w resztę zakupów

]

Jakbym czytała o swoim małżu, jak jest podenerwowany zachowuje sie identycznie

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Hej
Latte ta górka z jednej strony to właśnie skurcz macicy. Ja też myślałam, że to dziecko, ale lakrz wytłumaczył mi, że to jednak nie mała, nawet u niego na badaniu też mi się zdarzyło ją mieć ostatnio. Do 1o takich skurczów to norma, jeżeli nic nie boli jest okej, macica jest mięśniem który żyje jak to gin mówi i to normalne, ćwiczy sobie przed porodem.
Także nie panikujmy, jeżeli coś boli jechać do lekarza
Mi też często robi się taka górka i wiem na pewno że to malutka a nie macica, wydaje mi sie że to zależy jak ta górka i brzuch wygląda. Bo jeśli brzuch jest twardy cały i z jednej strony jest minimalna górka to może być macica, ale jeśli górka jest duża a reszta brzucha normalna,miękka i w dodatku po przyłożeniu ręki opada i kopie to dzidzia
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:40   #3990
Asia19x
Zakorzenienie

Tak, jak kopie to na pewno dzidzia, myślę, że da się to rozróżnić, teraz jak lekarz mi wytłumaczył już wiem co i jak

Wzięłam no-spę, bo mnie coś ciągnie po bokach

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości