|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Jak ja Wam zazdroszczę tych kompniakow, u mnie cisza i tylko brzuch boli. Mowie sobie, że wszystko ok, że ruchy poczuje później, ale czasami ciężko samego siebie przekonać. Zdecydowanie mam dziś gorszy dzień, jakiś dół mnie atakuje, wczoraj się poryczalam wiec i mnie humory ciążowe dopadaja, tylko dziwne bo zawsze byłam dość nerwowa a w ciąży jakoś nie (jeszcze). Dobra już Wam nie smece. Alekaz baw się super
Linka bardzo się ciesze z pomyślnej wizyty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !! uwielbiam takie dni jak dziś <3 wstaliśmy rano i szybka decyzja, że wyruszamy w góry do poniedziałku !!
wspaniale . Nie wiem czy będzie tam wifi, więc nie wiem czy się odezwę aż do poniedziałku, w razie czego życzę Wam Miłego Weekendu, buziaki !!
|
#1383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-11 o 09:47 |
|
|
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
Kasienka.....olej to wszystko! pałaszuj liona i zapijaj kawą. chcesz lody?goń po nie! zaszyj się w sypialni i nie gadaj z TŻ. masz prawo mieć fochy i nic nie poradzisz. mój powoli zaczyna coraz częściej mówić że się pyskata zrobiłam i że przesadzam.
co do bobo....w ciągu dnia różnie się rusza ale jak już jestem w łóżku i już już usypiam łup!łup!łup!! najchętniej po nerkach! raz to gdzieś tak mi trafił że aż nogą majtnęłam nieświadomie ![]() Papryczka...ja rozumiem wszystkie wskazania medyczne i to że nie będą ryzykować. każdy dzień będzie dla was zyskiem. nie ważne czy w tobie czy na zew ![]() byłam wczoraj w siciówkach oglądnąć jakieś strój kąpielowy....rozmiar największy L....na czubek nosa sobie mogę wsadzić! powinnam chyba do decathlonu po namiot jechac... |
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() JA także potwierdzam, ze te "poduszki-węże" do spania dla kobiet w ciąży to super wynalazek. Ja swoją ostatnio też ze strychu ściągnełam, wyprałam i śpię luksus. Potem to też fajnie może służyć dla maluszka, żeby go w niej połozyć lub odgrodzić od czegoś czy ,żeby nie spadł.
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alekaz, Lolcla - udanych wyjazdow ![]() Reszcie gratuluje udanych wizyt ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-11 o 09:50 |
|
|
|
|
#1387 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
różnie to bywa z tymi dziećmi, może być spokojniejsze, bo Ty masz już większe doświadczenie w zajmowaniu się maluszkiem, a może mieć swój charakter , przekonamy się za niedługi czas.Cytat:
Niebawem masz usg to się uspokoisz ale już niedługo będziemy wszystkie miały wyczuwalne kopniaki i nie będziemy się tak stresować Cytat:
szkoda, że ja daleko od gór, bo chętnie bym sobie po nich pochodziła Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinkus,Nati wiem ze kazda chce upragnione puk puk,ale jak juz uslyszycie to bedziecie sie katowac czy nie za malo tego puk,a moze dzisiaj wcale nei czulam... Ja tak teraz mam bo przedwczoraj wieczorem czulam tyle kopniaczkow,a wczoraj moze z dwa i to jeszcze nie jestem pewna
A brzuszek to chyba sobie sama wkrecam ze zrobil mi sie mniejszy zamiast wiekszy
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
A myślałam, że tylko ja mam takie humory w ciąży
.Ostatnio zdarzało mi się płakać bez powodu, krzyczeć bez powodu. Współczuję mojemu mężowi, ale wytrwały i cierpliwy jest - będzie dobrze. Wczoraj w nocy czułam delikatne przelewanie w brzuchu, może w końcu poczuję ruchy? |
|
|
|
#1390 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam bardzo wrażliwe piersi i dla mnie karmienie było dość specyficznym przeżyciem Ale ok, karmiłam. Samo przyssywanie i ciągnięcie przez dziecko piersi nie było jakoś "dziwne", ale zaskoczyło mnie uczucie towarzyszące wypływaniu mleka z piersi... Czasami jak pomyślałam tylko, że muszę nakarmić dziecko to mleko zaczynało wypływać i to już odczuwałam "specyficznie" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)![]() ![]() Cytat:
Może takie wrażenia są Ci bliższe Cytat:
|
|
#1391 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale trzeba go lubić, bo ma bardzo intensywny smakCytat:
dzięki za wypunktowanie plusów - choć 4 nie rozumiem. na mój skurczony łeb to im później tym lepiej…. |
|||
|
|
|
#1392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
400 gram to chyba sporo może Linka jest dalej niż myśli
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki gratuluje udanych wizyt, synów, córeczek i kopniaków
. Mam do Was pytanko, czy Wy też od czasu do czasu macie rano po przebudzeniu takie napięte brzuszki przez chwilę? Byłam u lekarza wczoraj ale stwierdził ze póki nie ma krwawień i nie boli jakoś mocno to mogą to być już te skurcze braxtona hixxa tylko żeby to było codziennie rano (od tygodnia) zawsze jak się obudze...? nie wiem co o tym myśleć. A jak Wy myślicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1394 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic takiego nie czulam, chyba... Podejrzewam, ze nawet jakbym poczula to nie wiedzialabym, ze to to. Dlatego przy drugiej ciazy jest pewnie latwiej, bo wiesz czego sie spodziewac. No nic czekam cierpliwie![]() Ciekawi mnie bardzo to karmienie piersia, troche sie wstydze, ze moze moze mi sie spodobac...dziwnie byloby poczuc ta przyjemnosc karmiac dziecko ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Macie racje dziewczyny, z czasem wszystkie bedziemy czuc nasze dzieciaczki i pewnie nie raz plakac jak dostaniemy pozadnego kopniaka Juz sie nie moge doczekac. Roksape do usg 2 tygodnie, to juz naprawde niedlugo, zleci i znow zobacze groszka a raczej grocha![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- [QUOTE=LoLcIa123;47255740]Hej Kochane !! uwielbiam takie dni jak dziś <3 wstaliśmy rano i szybka decyzja, że wyruszamy w góry do poniedziałku !! wspaniale . Nie wiem czy będzie tam wifi, więc nie wiem czy się odezwę aż do poniedziałku, w razie czego życzę Wam Miłego Weekendu, buziaki !! [/QUOTELolcia super spontan, takie najlepsze Baw sie superowo!
|
|
#1396 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiadomo każda inna Mi wyszło w sumie ze średniej 2-3 dni młodsze, ale na tym etapie to już nie jest istotne aby iść dokładnie z terminem tygodniowo-dniowym. Cytat:
To byla moja pozycja do wyczuwania ruchów Na pewno nie na leżąco, do tej pory tak nic nie wyczuwam!Spodobać to pewnie nie, ale ja odczuwałam taką satysfakcję/przyjemność z karmienia, wiążącą się nie tyle z karmieniem dziecka a z faktem opróżniania piersi z mleka ![]() Cytat:
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
możliwe, bo jak tylko wstanę i przejdę sie np. do lazienki to zaraz się rozluźnia
kurcze pierwsza ciąża i się stresuję czy to jest normalne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1398 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lekarz mi powiedział tak : dziecko ( po in vitro wiec wiemy ile dokladnie ma co do dnia) jest starsze o 2 tygodnie ( obwód brzuszka,głowki i kości udowej) i faktycznie jest dość sporawe. Może to wina ilości owoców ktore ja pochłaniam - ale niekoniecznie. Ale powiedzial też ze dziecko rośnie ok 100 gram tygodniowo na etapie 2 trymestru , w 3 duzo więcej więc w 19 tc powinno miec około 300 gram , w 18 tc około 200 gram - tak więc paprika wszystko sie zgadza
|
|
#1400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jest za duże i przez to usg mysli ze jest strasze
|
|
#1403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mówisz żeby owoców więcej jeść, to będą rosły? ja bym chciała poznać jakąś metodę na utuczenie takich dzieci, bardzo bym chciała, żeby w 32tc miały już po 2kg ![]() byłam w pepco i kupiłam kolejne dwa body (no i mam już siedem, nieparzyście! shit ) iiii… cztery pieluchy tetrowe, dwie w kolorowe kropeczki, a dwie w niebieskie ![]() powiem Wam, że w tym pepco szału nie ma, tzn body idzie znaleźć ładne (ale ja wybredna jestem), większych rozmiarów jest zdecydowanie więcej. Ale już takie pajace czy śpiochy to jak dla mnie nie do przejścia - nie lubię weluru, a do tego jeszcze weluru w kolorze majtkowego różu. body po ok. 5 zł, pielucha niecałe 4. |
|
|
|
|
#1404 | |
|
Rozeznanie
|
Lolcia ale ci zazdroszczę tych gór
od wczoraj tak fatalnie się czuję, że to przegięcie, zamknęłam wczoraj po 3 i poszłam do domu spać bo myślałam, że nie wytrzymam, normalnie czułam jak siły mnie opuszczają a żołądek bolał mnie niemiłosiernie i nie wiem nawet od czego, dziś też nie za ciekawie :/ w ogóle ostatnie dni są jakieś do dupy dla mnie, kompletnie bez życia jestem, chciałąm w niedzielę na mazury skoczyć ale pogoda coś się psuje i pewnie nici z planów ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
:brzydal :---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- ale wam zazdroszczę tych ruchów ja kompletnie nic nie czuję
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" ... Cukrzyca ciążowa, jeśli już się pojawia, to w większości przypadków występuje pod koniec drugiego trymestru. Do tego czasu nie zagraża dziecku i nie ma większego wpływu na rozwój embrionalny. Najczęściej występującym powikłaniem w przebytej cukrzycy ciążowej jest duża masa urodzeniowa dziecka (powyżej 4000 gramów). Za dużą masą urodzeniową odpowiedzialny jest duży poziom insuliny oraz hormon insuliny, jeśli prawidłowy poziom cukru musi być wyrównywany lekami. W momencie, kiedy mama choruje na cukrzycę, w łożysku ułatwiony jest transport aminokwasów oraz zwiększa się podaż kwasów tłuszczowych. Wszystkie te elementy prowadzą do tego, że dziecko ma powiększone możliwości magazynowania substancji zapasowych. " Musisz byc sprawiedliwa a nie jakies nieparzyste ilości kupować hahahah
|
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
ehh..ja znowu z tymi koktajlami do Was..uratujcie mi to
dałam pomarańcze, kiwi, avokado, gruszke i jest to takie geste...ze łyzka trzeba to jesc, dodalam troche jogurtu naturalnego ale dalej dziwne, chyba pomieszalam dwa przepisy! Co mozna dac do tego zeby bylo to zjadliwe i przedewszystkim zeby biegunki nie dostać z tego! zeby czasem nie zaszkodzic sobie....coś mi nie wychodza te koktajle a niby taka prosta rzecz! moja siostra miala w ciazy cukrzyce i mała urodzila sie normalna tj 3kg. Te tetry lepiej kupic w duzym sklepie po 20szt grosze za to chcą a ty kupilas jedna za4zł?dużo. no ale masz w kropeczki
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-07-11 o 12:48 |
|
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie! ta sprawiedliwość! co to w ogóle jest, po równo czy według potrzeb? ) chcialam kupić trzy (wtedy miałabym osiem ) ale nie było w interesującym mnie rozmiarze (czyli 50…)
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co piszesz to ja bym wciągnęła, brzmi pycha! :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiwi , banan , jabłko , pomarańcza , miód i woda blenderem i jest pyyyycha! Cytat:
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki diewczyny
ja tez myślałam o wodzie albo mleku ale mi nie pasowało bo jak sobie pomyśle że pomarancza albo jabłko z woda to chyba brzuch boli potem albo kiwi i mleko? nie łacze nigdy tak rzeczy ale moze w koktajlu jest inaczej, skoro was brzuchy nie bolą to sprobuje. A faktycznie pyszne wyszło tylko takie sycące.....te avokado takie tłuste jest :d ze juz 2łyzki zapychaja :PW ogole to ja musze wszystko dokladnie wiedziec zawsze na co cos jest i te koktajle mnie troche nurtuja bo taki mix owocow i warzyw a kazde ma inne wlasciwosci i w koncu nie wiem czy robie jakis energetyczny czy odchudzajace(niedaj boze:P ) napoj a ja lubie wiedziec chyba sobie ksiazke jakas kupie.Paprika-raz mozesz je tak samo ubrac raz nie, pol na pol ![]() W ogole osttanio pisalyscie o tesciowych...moja tez sie nie ineresuje wszystko olewa :P nie zapyta sie jak sie czuje czy mnie cos boli czy mały w ogole kopie!nic to jest taki typ ze lubi byc ona w centrum uwagi i gwiazda wieczoru, no co zrobic :P a najbardziej wkurza mnie ze nic nam nie kupią!! Okej wiem ze to nie ich obowiazek i nie musza ale bylo by milo ani przy 1ani 2gim dziecku nic nie kupuja tzn jakies ciuszki kiedys kupili małemu ale teraz do tego to nic. Wiedza ze wozek musimy kupic ze sie spłukaliscmy z leksza ostatnio ze mamy kredyt i w ogole...a 400zl na wozek nam nie umieja dac a na wakajce 10tys a na drugie 5tys to nie ma problemu plus wszystkie inne ich..drogie..zachcianki i troche mnie to boli nie obrazilabym sie jakby nowe ciuszki jakies kupili albo przewijak bo mam taki rozerwany po maksie...no szkoda, na mojego tate tez nie mozemy liczyc. Takzeeeeeeeeeeeeee cieszcie sie jak chca wam cos kupic ![]() Podusia zamowiona bedzie w pon
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

Linka bardzo się ciesze z pomyślnej wizyty 
wspaniale 

ale już niedługo będziemy wszystkie miały wyczuwalne kopniaki i nie będziemy się tak stresować 

.