Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 09:35   #1381
TheN4ti
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Jak ja Wam zazdroszczę tych kompniakow, u mnie cisza i tylko brzuch boli. Mowie sobie, że wszystko ok, że ruchy poczuje później, ale czasami ciężko samego siebie przekonać. Zdecydowanie mam dziś gorszy dzień, jakiś dół mnie atakuje, wczoraj się poryczalam wiec i mnie humory ciążowe dopadaja, tylko dziwne bo zawsze byłam dość nerwowa a w ciąży jakoś nie (jeszcze). Dobra już Wam nie smece. Alekaz baw się super Linka bardzo się ciesze z pomyślnej wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-11, 09:39   #1382
LoLcIa123
Zakorzenienie

Hej Kochane !! uwielbiam takie dni jak dziś <3 wstaliśmy rano i szybka decyzja, że wyruszamy w góry do poniedziałku !! wspaniale . Nie wiem czy będzie tam wifi, więc nie wiem czy się odezwę aż do poniedziałku, w razie czego życzę Wam Miłego Weekendu, buziaki !!

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:39   #1383
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny powiem wam..ja już po prostu mam dość tej huśtawki nastroju...masakra totalna. Jednego dnia mam olewkę na wszystko i jestem super optymistką, a na drugi dzień ryczec mi sie chce i wszystko jest nie tak...W poprzedniej ciaży tak nie mialam. Nie wiem ,może to przez tą nadczynność tarczycy...co za duzo hormonów to nie zdrowo i to u mnie widać bardzo Nawet w pracy mi się z dziewczynami gadać nie chce, na tzta ciągle warczę, nic mi sie nie chce, nawet nie chce mi się mysleć o wyprawce...ech biedne dziecko...
Hmm ja srednio raz w tygodniu zachecam tż-ta do wyprowadzki. Strasznie mnie denerwuje nie moge go ostatnio zniesc :-\ jak tż nie odpowie tak jak tego oczekuje albo zadaje mi w moim mniemaniu kretynskie pytanie to dostaje bialej goraczki. Moje dziecko bedzie mialo adhd tak sie szybko denerwuje w tej ciazy. Owszem bylam zawsze nerwusem ale nie az takim a czarnowidztwo i hura optymizm mam na zmiane. Zadnych normalnych emocji przegiecie albo w jedna albo w druga strone.

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-11 o 09:47
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:41   #1384
Basjenia
Zadomowienie

Kasienka.....olej to wszystko! pałaszuj liona i zapijaj kawą. chcesz lody?goń po nie! zaszyj się w sypialni i nie gadaj z TŻ. masz prawo mieć fochy i nic nie poradzisz. mój powoli zaczyna coraz częściej mówić że się pyskata zrobiłam i że przesadzam.
co do bobo....w ciągu dnia różnie się rusza ale jak już jestem w łóżku i już już usypiam łup!łup!łup!! najchętniej po nerkach! raz to gdzieś tak mi trafił że aż nogą majtnęłam nieświadomie

Papryczka...ja rozumiem wszystkie wskazania medyczne i to że nie będą ryzykować. każdy dzień będzie dla was zyskiem. nie ważne czy w tobie czy na zew

byłam wczoraj w siciówkach oglądnąć jakieś strój kąpielowy....rozmiar największy L....na czubek nosa sobie mogę wsadzić!
powinnam chyba do decathlonu po namiot jechac...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:42   #1385
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej wpadlam i nadrobilam. Niedlugo ide sie pakowac i ogarniac i bede po weekendzie w niedzele pewnie. Wiec zycze milego weekendu bede nadrabiac jak wroce. Buzka.
Baw sie dobrze

JA także potwierdzam, ze te "poduszki-węże" do spania dla kobiet w ciąży to super wynalazek. Ja swoją ostatnio też ze strychu ściągnełam, wyprałam i śpię luksus. Potem to też fajnie może służyć dla maluszka, żeby go w niej połozyć lub odgrodzić od czegoś czy ,żeby nie spadł.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:45   #1386
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Jak ja Wam zazdroszczę tych kompniakow, u mnie cisza i tylko brzuch boli. Mowie sobie, że wszystko ok, że ruchy poczuje później, ale czasami ciężko samego siebie przekonać.

Mam tak samo malo ze zadnych ruchow to w ogole nie widac tej moje ciazy. Wygladam jakbym po prostu roztyla sie w biodrach :-( a wy wszystkie macie takie piekne brzuszki i kopniaki a ja mam tylko duza d... dosadnie rzecz ujmujac :-\

Alekaz, Lolcla - udanych wyjazdow

Reszcie gratuluje udanych wizyt ;-)

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-11 o 09:50
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:53   #1387
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Oj dziewczyny powiem wam..ja już po prostu mam dość tej huśtawki nastroju...masakra totalna. Jednego dnia mam olewkę na wszystko i jestem super optymistką, a na drugi dzień ryczec mi sie chce i wszystko jest nie tak...W poprzedniej ciaży tak nie mialam. Nie wiem ,może to przez tą nadczynność tarczycy...co za duzo hormonów to nie zdrowo i to u mnie widać bardzo Nawet w pracy mi się z dziewczynami gadać nie chce, na tzta ciągle warczę, nic mi sie nie chce, nawet nie chce mi się mysleć o wyprawce...ech biedne dziecko...
A własnie a propo dziecka numer dwa...podobno drugie są spokojniejsze, ja oczywiście jestem wyjątkiem od reguły-moje z całą pewnością na adhd, wierci się, kopie non stop, a jak Tż mu zwraca uwagę to wali w rekę jeszcze bardziej, nawet na powierzchni brzucha widać jak się rusza...może to jakiś gigant..albo są dwa jednak...
Ech...idę wykorzystać pakiet startowy na dziś- tj. kawa z mlekiem i podwójny Lion
Kasiulka a co masz w domu i co teraz będziesz mieć ? Ja takie huśtawki nastrojów miałam w pierwszej ciąży z synem. Przy drugiej, którą straciłam też się tak wściekałam. Przy trzeciej jak byłam w ciąży z córką i teraz niby też dziewczynka to jestem o wiele spokojniejsza. Mój syn też był taki zwiercony w brzuchu i jest taki pobudzony do dziś, a córcia owszem spokojniejsza, ale święta to nie jest różnie to bywa z tymi dziećmi, może być spokojniejsze, bo Ty masz już większe doświadczenie w zajmowaniu się maluszkiem, a może mieć swój charakter , przekonamy się za niedługi czas.

Cytat:
Jak ja Wam zazdroszczę tych kompniakow, u mnie cisza i tylko brzuch boli. Mowie sobie, że wszystko ok, że ruchy poczuje później, ale czasami ciężko samego siebie przekonać. Zdecydowanie mam dziś gorszy dzień, jakiś dół mnie atakuje, wczoraj się poryczalam wiec i mnie humory ciążowe dopadaja, tylko dziwne bo zawsze byłam dość nerwowa a w ciąży jakoś nie (jeszcze). Dobra już Wam nie smece. Alekaz baw się super Linka bardzo się ciesze z pomyślnej wizyty

Niebawem masz usg to się uspokoisz ja też nie czuję żadnych kopów, a zaznaczam, że to trzecie dziecko :p po prostu taka uroda. Mnie coś tam smyra po brzuchu ale na równi z pępkiem i sama nie wiem czy to jest dziecko czy od ubrania tak mnie załaskocze ale już niedługo będziemy wszystkie miały wyczuwalne kopniaki i nie będziemy się tak stresować

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Hej Kochane !! uwielbiam takie dni jak dziś <3 wstaliśmy rano i szybka decyzja, że wyruszamy w góry do poniedziałku !! wspaniale . Nie wiem czy będzie tam wifi, więc nie wiem czy się odezwę aż do poniedziałku, w razie czego życzę Wam Miłego Weekendu, buziaki !!
O jak fajnie szkoda, że ja daleko od gór, bo chętnie bym sobie po nich pochodziła

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:59   #1388
19Inka90
Wtajemniczenie

Paulinkus,Nati wiem ze kazda chce upragnione puk puk,ale jak juz uslyszycie to bedziecie sie katowac czy nie za malo tego puk,a moze dzisiaj wcale nei czulam... Ja tak teraz mam bo przedwczoraj wieczorem czulam tyle kopniaczkow,a wczoraj moze z dwa i to jeszcze nie jestem pewna A brzuszek to chyba sobie sama wkrecam ze zrobil mi sie mniejszy zamiast wiekszy

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:21   #1389
doloresd
Wtajemniczenie

A myślałam, że tylko ja mam takie humory w ciąży .
Ostatnio zdarzało mi się płakać bez powodu, krzyczeć bez powodu. Współczuję mojemu mężowi, ale wytrwały i cierpliwy jest - będzie dobrze.
Wczoraj w nocy czułam delikatne przelewanie w brzuchu, może w końcu poczuję ruchy?
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:29   #1390
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
dzięki!
ja się nie nastawiam na to, że koniecznie muszę cyckiem karmić. ważne, żeby moje mleko dostawały, mam nadzieję, że nie będę miała problemu z pokarmem (moja mama nie miała, może że z nadmiarem).

poza tym ja strasznie wrażliwa jestem i boję się, że nie dam rady karmić bo mnie będzie łaskotało albo co nie mam pojęcia, jakie to odczucie dla kobiety, ale już mnie to przeraża:P
Ja już to kiedyś pisałam tutaj Ja mam bardzo wrażliwe piersi i dla mnie karmienie było dość specyficznym przeżyciem Ale ok, karmiłam. Samo przyssywanie i ciągnięcie przez dziecko piersi nie było jakoś "dziwne", ale zaskoczyło mnie uczucie towarzyszące wypływaniu mleka z piersi... Czasami jak pomyślałam tylko, że muszę nakarmić dziecko to mleko zaczynało wypływać i to już odczuwałam "specyficznie"

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
heejj...
wszystko ze mna ok, mała pokazała psioszkę:P także wiemy niemal na pewno że to dziewczynka! ale sie cieszę:P meble nie pójdą w świat:P
moja szyjka ok, wszystko ok dostałam za miesiąc test glukoza 75 2 godziny echh... pamieetam że mało nie zasłabłam po tym w 1 ciąży...
Super! Gratulacje dziewczynki! Ja też mam glukozę za miesiąc! Mi się prawie cofnęło po jej wypiciu, ale dałam radę

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj na usg ukazał się chłopak
przynajmniej tak twierdzi lekarz

Nie wiem jak ogarnę tyle stron...
Gatulacje

Cytat:
No co Ty Kasienka, nie odchodz!
Ja tez czasami mam wrazenie, ze pisze sama do siebie, ale nie poddaje sie Napisanie czegos, nawet jak nikt nie odpowie tez pomaga, przynajmniej mi.
Wczoraj chyba pukanie czulam, no wlasnie chyba bo nigdy nie bede pewna czy to to. Ale jak jest tak bardzo nisko to coz innego? Dzis za to cisza i tak jak u Was od kilku dni boli a raczej kluje brzuch, jakby jajniki?
Może to też dzidziuś tylko Cię kopie w tył? Jak czujesz nisko coś to na pewno dzidziuś, i nie zawsze zaczyna się od pukania... Ja bym tego nie nazwała motylkiem ani pływającą rybką tylko takim uczuciem jakbyś była pełna takiego kisielu albo budyniu i ktoś mieszał w nim łyżką )

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
U lekarza wszystko ok , mała ma 400 gram i pięknie rośnie. Ja niestety jak do niedawna nie tylam wcale mam + 4 kg za co dostalam dość mocny opr i lekarz kazał się ograniczyć. Szyjka ma 5 cm wiec moge zaczać jogę i basen. Pytalam o sok z pietruszki - powiedzialam ze wypijam ok 1 litra soku ( z 1-2 pęczków) i czy moge to sie smiał ze PEWNIE i mam nie czytac bzdur na necie. Pietruszka nie jest poronna ani nie powoduje skurczy.Mam pić do woli ale uważac z cukrem w tym.

Po lekarzu bylam u kolezanki z forum z innego watku ( ze staraczek) na roczku jej slicznego synusia obmacały mnie tam pozostałe 2 forumki i uważają ze czują ręką ruchy małej i jakim cudem ja nie czuje..nie wiem , czy ja jestem gruboskórna????? one czuły pływanie i ruchy..a ja czasem czuje puknięcie tylko. Lekarz tez uwaza ze przy takiej wadze powinnam czuć malą.
Gratuluje wizyty. A co do tych ruchów to ty nie masz łozyska na przedniej ścianie? Bo to amortyzuje. ALbo dziecko masz odwrócone i kopie Cię nie w stronę brzucha tylko w stronę kręgosłupa? Zobacz co napisałam N4ti o kisielu Może takie wrażenia są Ci bliższe

Cytat:
A własnie a propo dziecka numer dwa...podobno drugie są spokojniejsze, ja oczywiście jestem wyjątkiem od reguły-moje z całą pewnością na adhd, wierci się, kopie non stop, a jak Tż mu zwraca uwagę to wali w rekę jeszcze bardziej, nawet na powierzchni brzucha widać jak się rusza...może to jakiś gigant..albo są dwa jednak...
Ech...idę wykorzystać pakiet startowy na dziś- tj. kawa z mlekiem i podwójny Lion
Ja tez ostatnio przeżywam spadek nastroju...Może jakieś mini wakacje by się Ci przydały? Kino? Coś co Cię odstresuje i co możesz robić sama?
Stary 2014-07-11, 10:32   #1391
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Paprika bo tym klubowym mailem nie za bardzo potrafie sie jeszcze bawic wiec napisze Ci tu Twoje przytulaski sa mega slodkie !
dzięki

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

Aaaa i czy nac selera tj te zielone od selera mozna w ogole jesc?bo mam strach :P selera zawsze samego kupowalam i do zupy..a tu maz kupil z liścmi no i dalam do koktajlu...
można kupić taki w paczkach seler naciowy - grube pędy, są świetne do sałatek, nawet do sosów różnych - makarony, ryż, mięso. I ja lubię pokroić je na takie kilkucentymetrowe kawałki i jako przekąska, do maczania w occie balsamicznym z oliwą. pycha no ale trzeba go lubić, bo ma bardzo intensywny smak

Cytat:
Ja jak zawsze sie gdzieś szlajam i dopiero weszlam do domu

U lekarza wszystko ok , mała ma 400 gram i pięknie rośnie. Ja niestety jak do niedawna nie tylam wcale mam + 4 kg za co dostalam dość mocny opr i lekarz kazał się ograniczyć. Szyjka ma 5 cm wiec moge zaczać jogę i basen. Pytalam o sok z pietruszki - powiedzialam ze wypijam ok 1 litra soku ( z 1-2 pęczków) i czy moge to sie smiał ze PEWNIE i mam nie czytac bzdur na necie. Pietruszka nie jest poronna ani nie powoduje skurczy.Mam pić do woli ale uważac z cukrem w tym.

Paprika..ja widze w Twojej sytuacji same pozytywy!!!!
1) nie bedziesz musiała znosić ostatnich 2 najgorszych miesięcy - a my TAK
2) małe bedą bezpieczne!!!! lepiej być wczesniakiem niż się poplątac w gąszczu jakiś 'lian'
3) bedziesz miała już je przy sobie a my bedziemy się pieniły z zazdrosci
4) dla dziecka bezpieczniej sie urodzić w 7 niż w 8 miesiącu
Apropo zakupów uwazam ze najłatwiej bedzie zrobic liste wyprawkową i z nią udać się do hurtowni ( sa w kazdym wiekszym miescie) lub zamówić w sklepie internetowym - wszystko za jednym zamachem jak nie wiesz jak sie do tego zabrac. Ja mam taki zamiar - w około 30 tc iść raz i wyjść ze wszystkim
Linka, 400 gramów?… strasznie dużo! ja jestem - chyba? - tydzień mniej od ciebie, i ważą ok. 200 gram (a dokładnie 190 i 220). Twoje by było dwa razy większe?…. hmmmmm

dzięki za wypunktowanie plusów - choć 4 nie rozumiem. na mój skurczony łeb to im później tym lepiej….
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:48   #1392
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Linka, 400 gramów?… strasznie dużo! ja jestem - chyba? - tydzień mniej od ciebie, i ważą ok. 200 gram (a dokładnie 190 i 220). Twoje by było dwa razy większe?…. hmmmmm
hmmm moje w 19tyg2dniu miało 255 g.... I lekarz powiedział, że to jest norma... Wszystkie parametry rozchodziła się w przedziale tygodniowym 18+5 - 19+3...
400 gram to chyba sporo może Linka jest dalej niż myśli
Stary 2014-07-11, 10:48   #1393
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

hej dziewczynki gratuluje udanych wizyt, synów, córeczek i kopniaków .
Mam do Was pytanko, czy Wy też od czasu do czasu macie rano po przebudzeniu takie napięte brzuszki przez chwilę? Byłam u lekarza wczoraj ale stwierdził ze póki nie ma krwawień i nie boli jakoś mocno to mogą to być już te skurcze braxtona hixxa tylko żeby to było codziennie rano (od tygodnia) zawsze jak się obudze...? nie wiem co o tym myśleć. A jak Wy myślicie?

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:52   #1394
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
hmmm moje w 19tyg2dniu miało 255 g.... I lekarz powiedział, że to jest norma... Wszystkie parametry rozchodziła się w przedziale tygodniowym 18+5 - 19+3...
ja byłam 18t5d, no i waga 190 i 220. troszkę są mniejsze, i z tych pomiarów wszystkich wyszło, że jakby młodsze, ale też w normie.

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko, czy Wy też od czasu do czasu macie rano po przebudzeniu takie napięte brzuszki przez chwilę? Byłam u lekarza wczoraj ale stwierdził ze póki nie ma krwawień i nie boli jakoś mocno to mogą to być już te skurcze braxtona hixxa tylko żeby to było codziennie rano (od tygodnia) zawsze jak się obudze...? nie wiem co o tym myśleć. A jak Wy myślicie?
ja nic takiego nie mam
Stary 2014-07-11, 11:06   #1395
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Ja już to kiedyś pisałam tutaj Ja mam bardzo wrażliwe piersi i dla mnie karmienie było dość specyficznym przeżyciem Ale ok, karmiłam. Samo przyssywanie i ciągnięcie przez dziecko piersi nie było jakoś "dziwne", ale zaskoczyło mnie uczucie towarzyszące wypływaniu mleka z piersi... Czasami jak pomyślałam tylko, że muszę nakarmić dziecko to mleko zaczynało wypływać i to już odczuwałam "specyficznie"

Super! Gratulacje dziewczynki! Ja też mam glukozę za miesiąc! Mi się prawie cofnęło po jej wypiciu, ale dałam radę

Gatulacje

Może to też dzidziuś tylko Cię kopie w tył? Jak czujesz nisko coś to na pewno dzidziuś, i nie zawsze zaczyna się od pukania... Ja bym tego nie nazwała motylkiem ani pływającą rybką tylko takim uczuciem jakbyś była pełna takiego kisielu albo budyniu i ktoś mieszał w nim łyżką )

Gratuluje wizyty. A co do tych ruchów to ty nie masz łozyska na przedniej ścianie? Bo to amortyzuje. ALbo dziecko masz odwrócone i kopie Cię nie w stronę brzucha tylko w stronę kręgosłupa? Zobacz co napisałam N4ti o kisielu Może takie wrażenia są Ci bliższe

Ja tez ostatnio przeżywam spadek nastroju...Może jakieś mini wakacje by się Ci przydały? Kino? Coś co Cię odstresuje i co możesz robić sama?
Rozlozylas mnie tym budyniem Nic takiego nie czulam, chyba... Podejrzewam, ze nawet jakbym poczula to nie wiedzialabym, ze to to. Dlatego przy drugiej ciazy jest pewnie latwiej, bo wiesz czego sie spodziewac. No nic czekam cierpliwie

Ciekawi mnie bardzo to karmienie piersia, troche sie wstydze, ze moze moze mi sie spodobac...dziwnie byloby poczuc ta przyjemnosc karmiac dziecko

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Macie racje dziewczyny, z czasem wszystkie bedziemy czuc nasze dzieciaczki i pewnie nie raz plakac jak dostaniemy pozadnego kopniaka Juz sie nie moge doczekac. Roksape do usg 2 tygodnie, to juz naprawde niedlugo, zleci i znow zobacze groszka a raczej grocha

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

[QUOTE=LoLcIa123;47255740]Hej Kochane !! uwielbiam takie dni jak dziś <3 wstaliśmy rano i szybka decyzja, że wyruszamy w góry do poniedziałku !! wspaniale . Nie wiem czy będzie tam wifi, więc nie wiem czy się odezwę aż do poniedziałku, w razie czego życzę Wam Miłego Weekendu, buziaki !! [/QUOTE

Lolcia super spontan, takie najlepsze Baw sie superowo!
Stary 2014-07-11, 11:31   #1396
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
ja byłam 18t5d, no i waga 190 i 220. troszkę są mniejsze, i z tych pomiarów wszystkich wyszło, że jakby młodsze, ale też w normie.
No ale ty masz dwójkę, więc zawsze siłą rzeczy są troszeczkę mniejsze, ale norma ma jakieś widełki, nie mogą być wszyscy tacy sami bo i my byśmy musiały takie być A wiadomo każda inna
Mi wyszło w sumie ze średniej 2-3 dni młodsze, ale na tym etapie to już nie jest istotne aby iść dokładnie z terminem tygodniowo-dniowym.

Cytat:
Rozlozylas mnie tym budyniem Nic takiego nie czulam, chyba... Podejrzewam, ze nawet jakbym poczula to nie wiedzialabym, ze to to. Dlatego przy drugiej ciazy jest pewnie latwiej, bo wiesz czego sie spodziewac. No nic czekam cierpliwie

Ciekawi mnie bardzo to karmienie piersia, troche sie wstydze, ze moze moze mi sie spodobac...dziwnie byloby poczuc ta przyjemnosc karmiac dziecko
No to prawda ja wiesz czego się spodziewać jest łatwiej, ale nie martw się na pewno też poczujesz. Ja na początku początku najlepiej odczuwałam jakieś ruchy siedząc na kanapie po turecku z plecami opartymi To byla moja pozycja do wyczuwania ruchów Na pewno nie na leżąco, do tej pory tak nic nie wyczuwam!

Spodobać to pewnie nie, ale ja odczuwałam taką satysfakcję/przyjemność z karmienia, wiążącą się nie tyle z karmieniem dziecka a z faktem opróżniania piersi z mleka

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko, czy Wy też od czasu do czasu macie rano po przebudzeniu takie napięte brzuszki przez chwilę? Byłam u lekarza wczoraj ale stwierdził ze póki nie ma krwawień i nie boli jakoś mocno to mogą to być już te skurcze braxtona hixxa tylko żeby to było codziennie rano (od tygodnia) zawsze jak się obudze...? nie wiem co o tym myśleć. A jak Wy myślicie? .
Może to nie skurcze tylko po prostu brzuch tak Ci się układa po spaniu?
Stary 2014-07-11, 11:34   #1397
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

możliwe, bo jak tylko wstanę i przejdę sie np. do lazienki to zaraz się rozluźnia kurcze pierwsza ciąża i się stresuję czy to jest normalne

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:40   #1398
maczuma
Rozeznanie

Cytat:

Nie martw się, każda z nas ma gorsze dni i humory, Gdzie masz smęcić jak nie tu

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Zazdraszczam i udanego pobytu
Stary 2014-07-11, 11:47   #1399
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dziewczyny ja mam koniec 20 tc wiec zaraz 21 tc
Lekarz mi powiedział tak : dziecko ( po in vitro wiec wiemy ile dokladnie ma co do dnia) jest starsze o 2 tygodnie ( obwód brzuszka,głowki i kości udowej) i faktycznie jest dość sporawe. Może to wina ilości owoców ktore ja pochłaniam - ale niekoniecznie. Ale powiedzial też ze dziecko rośnie ok 100 gram tygodniowo na etapie 2 trymestru , w 3 duzo więcej więc w 19 tc powinno miec około 300 gram , w 18 tc około 200 gram - tak więc paprika wszystko sie zgadza

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:53   #1400
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Nie martw się, każda z nas ma gorsze dni i humory, Gdzie masz smęcić jak nie tu

Zazdraszczam i udanego pobytu

Stary 2014-07-11, 11:56   #1401
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Lekarz mi powiedział tak : dziecko ( po in vitro wiec wiemy ile dokladnie ma co do dnia) jest starsze o 2 tygodnie ( obwód brzuszka,głowki i kości udowej) i faktycznie jest dość sporawe. Może to wina ilości owoców ktore ja pochłaniam - ale niekoniecznie. Ale powiedzial też ze dziecko rośnie ok 100 gram tygodniowo na etapie 2 trymestru , w 3 duzo więcej więc w 19 tc powinno miec około 300 gram , w 18 tc około 200 gram - tak więc paprika wszystko sie zgadza
Czyli w którym jesteś teraz tygodniu bo już się pogubiłam...? w 20/21 czy te dwa tygodnie dalej? Czy tylko dziecko masz dwa tygodnie większe niż wynika z tygodnia ciąży?
Stary 2014-07-11, 12:00   #1402
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli w którym jesteś teraz tygodniu bo już się pogubiłam...? w 20/21 czy te dwa tygodnie dalej? Czy tylko dziecko masz dwa tygodnie większe niż wynika z tygodnia ciąży?
jestem w 20 tc a usg wskazuje ze w dziecko jest w 22 tc czyli jest za duże i przez to usg mysli ze jest strasze

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-11, 12:16   #1403
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
no moje są malutkie, wg usg jedno o tydzien mlodsze, drugie o kilka dni.
mówisz żeby owoców więcej jeść, to będą rosły? ja bym chciała poznać jakąś metodę na utuczenie takich dzieci, bardzo bym chciała, żeby w 32tc miały już po 2kg

byłam w pepco i kupiłam kolejne dwa body (no i mam już siedem, nieparzyście! shit ) iiii… cztery pieluchy tetrowe, dwie w kolorowe kropeczki, a dwie w niebieskie
powiem Wam, że w tym pepco szału nie ma, tzn body idzie znaleźć ładne (ale ja wybredna jestem), większych rozmiarów jest zdecydowanie więcej. Ale już takie pajace czy śpiochy to jak dla mnie nie do przejścia - nie lubię weluru, a do tego jeszcze weluru w kolorze majtkowego różu. body po ok. 5 zł, pielucha niecałe 4.
Stary 2014-07-11, 12:27   #1404
madziqqq
Rozeznanie

Lolcia ale ci zazdroszczę tych gór
od wczoraj tak fatalnie się czuję, że to przegięcie, zamknęłam wczoraj po 3 i poszłam do domu spać bo myślałam, że nie wytrzymam, normalnie czułam jak siły mnie opuszczają a żołądek bolał mnie niemiłosiernie i nie wiem nawet od czego, dziś też nie za ciekawie :/ w ogóle ostatnie dni są jakieś do dupy dla mnie, kompletnie bez życia jestem, chciałąm w niedzielę na mazury skoczyć ale pogoda coś się psuje i pewnie nici z planów

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Ja bym tego nie nazwała motylkiem ani pływającą rybką tylko takim uczuciem jakbyś była pełna takiego kisielu albo budyniu i ktoś mieszał w nim łyżką )
rozwaliłaś mnie tym budyniem:brzydal :

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

ale wam zazdroszczę tych ruchów ja kompletnie nic nie czuję
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:30   #1405
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
no moje są malutkie, wg usg jedno o tydzien mlodsze, drugie o kilka dni.
mówisz żeby owoców więcej jeść, to będą rosły? ja bym chciała poznać jakąś metodę na utuczenie takich dzieci, bardzo bym chciała, żeby w 32tc miały już po 2kg

byłam w pepco i kupiłam kolejne dwa body (no i mam już siedem, nieparzyście! shit ) iiii… cztery pieluchy tetrowe, dwie w kolorowe kropeczki, a dwie w niebieskie
powiem Wam, że w tym pepco szału nie ma, tzn body idzie znaleźć ładne (ale ja wybredna jestem), większych rozmiarów jest zdecydowanie więcej. Ale już takie pajace czy śpiochy to jak dla mnie nie do przejścia - nie lubię weluru, a do tego jeszcze weluru w kolorze majtkowego różu. body po ok. 5 zł, pielucha niecałe 4.
Mowi się ze dzieci cukrzyków są duże , niktórzy lekarze upatrują się dużegi dziecka przez wysokie cukier u mamy w ciązy - można taką sytuację wytworzyć jedząc duzo owoców. Oczywiscie to nie tak ze zjesz codziennie kilogram owoców i dziecko utuczysz , ale może to ( ale nie musi) zadziałać. Ale jak sie okaże ze masz duzo cukier potem na krzywej cukrowej to zabronią Ci jesc owoców

" ...
Cukrzyca ciążowa, jeśli już się pojawia, to w większości przypadków występuje pod koniec drugiego trymestru. Do tego czasu nie zagraża dziecku i nie ma większego wpływu na rozwój embrionalny. Najczęściej występującym powikłaniem w przebytej cukrzycy ciążowej jest duża masa urodzeniowa dziecka (powyżej 4000 gramów). Za dużą masą urodzeniową odpowiedzialny jest duży poziom insuliny oraz hormon insuliny, jeśli prawidłowy poziom cukru musi być wyrównywany lekami. W momencie, kiedy mama choruje na cukrzycę, w łożysku ułatwiony jest transport aminokwasów oraz zwiększa się podaż kwasów tłuszczowych. Wszystkie te elementy prowadzą do tego, że dziecko ma powiększone możliwości magazynowania substancji zapasowych. "

Musisz byc sprawiedliwa a nie jakies nieparzyste ilości kupować hahahah

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-11, 12:45   #1406
Justyssia87
Rozeznanie

ehh..ja znowu z tymi koktajlami do Was..uratujcie mi to dałam pomarańcze, kiwi, avokado, gruszke i jest to takie geste...ze łyzka trzeba to jesc, dodalam troche jogurtu naturalnego ale dalej dziwne, chyba pomieszalam dwa przepisy! Co mozna dac do tego zeby bylo to zjadliwe i przedewszystkim zeby biegunki nie dostać z tego! zeby czasem nie zaszkodzic sobie....coś mi nie wychodza te koktajle a niby taka prosta rzecz!

moja siostra miala w ciazy cukrzyce i mała urodzila sie normalna tj 3kg. Te tetry lepiej kupic w duzym sklepie po 20szt grosze za to chcą a ty kupilas jedna za4zł?dużo. no ale masz w kropeczki

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:48
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:47   #1407
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Mowi się ze dzieci cukrzyków są duże , niktórzy lekarze upatrują się dużegi dziecka przez wysokie cukier u mamy w ciązy - można taką sytuację wytworzyć jedząc duzo owoców. Oczywiscie to nie tak ze zjesz codziennie kilogram owoców i dziecko utuczysz , ale może to ( ale nie musi) zadziałać. Ale jak sie okaże ze masz duzo cukier potem na krzywej cukrowej to zabronią Ci jesc owoców

Musisz byc sprawiedliwa a nie jakies nieparzyste ilości kupować hahahah
a nie będą potem mieć problemów z nadwagą? :P cholera jasna jeszcze się nie urodziły, a tu już takie problemu P

właśnie! ta sprawiedliwość! co to w ogóle jest, po równo czy według potrzeb? )
chcialam kupić trzy (wtedy miałabym osiem) ale nie było w interesującym mnie rozmiarze (czyli 50…)
Stary 2014-07-11, 12:54   #1408
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
ehh..ja znowu z tymi koktajlami do Was..uratujcie mi to dałam pomarańcze, kiwi, avokado, gruszke i jest to takie geste...ze łyzka trzeba to jesc, dodalam troche jogurtu naturalnego ale dalej dziwne, chyba pomieszalam dwa przepisy! Co mozna dac do tego zeby bylo to zjadliwe i przedewszystkim zeby biegunki nie dostać z tego! zeby czasem nie zaszkodzic sobie....coś mi nie wychodza te koktajle a niby taka prosta rzecz!

moja siostra miala w ciazy cukrzyce i mała urodzila sie normalna tj 3kg. Te tetry lepiej kupic w duzym sklepie po 20szt grosze za to chcą a ty kupilas jedna za4zł?dużo. no ale masz w kropeczki
Wody dalej albo mleka krowiego bądź roślinnego. Kokosowe mleko jest super do koktajli
Z tego co piszesz to ja bym wciągnęła, brzmi pycha! :-P

Stary 2014-07-11, 13:37   #1409
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś zrobilam taki kojtajl :
kiwi , banan , jabłko , pomarańcza , miód i woda blenderem i jest pyyyycha!

Cytat:
a nie będą potem mieć problemów z nadwagą? :P cholera jasna jeszcze się nie urodziły, a tu już takie problemu P

właśnie! ta sprawiedliwość! co to w ogóle jest, po równo czy według potrzeb? )
chcialam kupić trzy (wtedy miałabym osiem) ale nie było w interesującym mnie rozmiarze (czyli 50…)
cięzko Ci bedzie kurcze wszystko kupować tak zeby było ok , ja sama mialabym problem natury " czy uberać tak samo?czy wlasnie nie" sama nie wiem co lepsze

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-11, 13:47   #1410
Justyssia87
Rozeznanie

Dzięki diewczyny ja tez myślałam o wodzie albo mleku ale mi nie pasowało bo jak sobie pomyśle że pomarancza albo jabłko z woda to chyba brzuch boli potem albo kiwi i mleko? nie łacze nigdy tak rzeczy ale moze w koktajlu jest inaczej, skoro was brzuchy nie bolą to sprobuje. A faktycznie pyszne wyszło tylko takie sycące.....te avokado takie tłuste jest :d ze juz 2łyzki zapychaja :P
W ogole to ja musze wszystko dokladnie wiedziec zawsze na co cos jest i te koktajle mnie troche nurtuja bo taki mix owocow i warzyw a kazde ma inne wlasciwosci i w koncu nie wiem czy robie jakis energetyczny czy odchudzajace(niedaj boze:P ) napoj a ja lubie wiedziec chyba sobie ksiazke jakas kupie.

Paprika-raz mozesz je tak samo ubrac raz nie, pol na pol

W ogole osttanio pisalyscie o tesciowych...moja tez sie nie ineresuje wszystko olewa :P nie zapyta sie jak sie czuje czy mnie cos boli czy mały w ogole kopie!nic to jest taki typ ze lubi byc ona w centrum uwagi i gwiazda wieczoru, no co zrobic :P a najbardziej wkurza mnie ze nic nam nie kupią!! Okej wiem ze to nie ich obowiazek i nie musza ale bylo by milo ani przy 1ani 2gim dziecku nic nie kupuja tzn jakies ciuszki kiedys kupili małemu ale teraz do tego to nic. Wiedza ze wozek musimy kupic ze sie spłukaliscmy z leksza ostatnio ze mamy kredyt i w ogole...a 400zl na wozek nam nie umieja dac a na wakajce 10tys a na drugie 5tys to nie ma problemu plus wszystkie inne ich..drogie..zachcianki i troche mnie to boli nie obrazilabym sie jakby nowe ciuszki jakies kupili albo przewijak bo mam taki rozerwany po maksie...no szkoda, na mojego tate tez nie mozemy liczyc. Takzeeeeeeeeeeeeee cieszcie sie jak chca wam cos kupic

Podusia zamowiona bedzie w pon
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości