|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Z Waszych typów najładniejsze imię to Bruno
|
|
#4892 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Glos na kryche oddany ![]() Butter powodzenia. Zablysnij tam!
|
|
#4893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ButterBear powodzenia na obronie! Sara z okazji urodzin życzę ci spełnienia marzeń, samych powodów do radości i uśmiechu, pociechy z dzieciaków, cierpliwości i siły na czas nieprzespanych nocy ![]() My zaczynamy dziś 34.tydzień i z tej okazji kurier z rana powitał nas paczką z wózkiem! Czekamy na powrót tżta i będzie skręcanie
|
||
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od kilku dni jestem przeziębiona i juz mam dość, dobrze ze dzis troszke chłodniej i jest czym oddychać, a tak wogole to modle sie zebym nie zaczela kaszleć, bo taki suchy kaszel potrafi mni męczyć kilka tygodni a wyobraźcie sobie napad kaszlu w momencie cc albo zaraz po... W tym momencie to mnie bardziej przeraza niż samo cc....zebym sie tylko wykurowala...my jeszcze nie mamy imion wybranych... Jako ze nie wiem do konca czy bedzie syn czy corka stwierdziłam ze wymyślimy dopiero jak sie urodzi, no chyba ze jeszcze nas natchnie do tego czasu ale wątpię chlopaki ucza sie chodzi w okularach, starszy jak na razie zadowolony i widać ze sam zauwazyl roznice ze leepiej widzi, natomiast mlodszy nie chce nosic, po jednym dniu stwierdzil ze juz długo je nosil i juz nie trzeba, a poza tym ciągle je gdzieś zostawia, to na fotelu, to na sofie...nie wróżę im dlugiej przyszlosci... Sara, wszystkiego naj!! |
|
|
|
|
#4896 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym dniu
Fem - nie dziwię się Twoim obawom co do wagi, ale Maluszek mieści się jeszcze na siatkach i wcale nie musi mieć hiopotrofii. Moja w 30 tc ważyła 2 kg, teraz kończę 26 tc i zastanwiam się ile wazy, bo usg mam mieć pod koniec lipca W każdym razie jednoczę się w bólu i strachu o Dzidzię. A jak Twoje cukry po insulinie? Zaczarowana - nie mogę się napatrzeć, tak ślicznie wyglądasz, obstawiam -10 kg mniej po porodzie. Mi waga spada, no ale wyjściową miałam większą wiec się nie porównuję. Justa wcale się nie dziwię, że nie chcesz iść do szpitala. Moja córa jest rok starsza i pewnie dobrze by to zniosła, ale pobyt w szpitlau to dla mnie maskara. Spędziłam tam zaledwie 2-3 dni po pierwszym porodzie i tyleż też mam zamiar spędzić tym razem. Zobaczymy. Trzymam kciuki, żebyś jednak nie musiała tam być. Butter - napisałam, że podziwiam, ze względu na zaawansowaną ciążę. Obrona to już pikuś, ale jednak silne emocje. Obyś szybko się z tym uporała. U nasz dzisiaj pochmurna pogoda i zimniej, ale fajnie. Wieczorem była ulewa. Obudziłam się ok. 3 w nocy i nie mogłam zasnąć przez godzinę, na szczęscie udało się i teraz wyspana popijam kawkę. |
|
|
|
#4897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby lekarz coś podejrzewał, to myślę, ze wysłałby Cię na jakiejś dodatkowe badanie. W pierwszej ciąży w skończonym 37tc, mój synek ważył 2500g. Ginkę to zaniepokoiło, bo powiedziała, że ma podejrzenie hipotrofii. Za 5 dni kazała mi przyjść na kolejne badanie usg aby skontrolować wagę i sprawdzić przepływy. Z tym, że u mnie niska waga była spowodowana moją zakrzepicą. Ja bym skonsultowała te wyniki z lekarzem już dziś, bo sporo masz przekroczone normy. Cytat:
|
|
#4898 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja bede miec cc i gin powiedzial ze musze zrobic, w szpitalu jak dzwonilam potwierdzili
|
|
|
#4899 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
STARA- wszystkiego dobrego Co do paczek C@A widzę, że obie lubimy robić tam zakupy, ja czeka na 3 paczki ;-) To dlatego, że jak coś zamówię to zaraz pojawia się kolejna partia nowych ciuszków i nie mogę powstrzymać. A teraz były mega obniżki i śliczne rzeczy można było kupić za małe pieniądz. Cytat:
Cytat:
"W sierpniu brzuszki pożegnamy, z ciężarówek będą Mamy. Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Twin, aco się dzieję, przepraszam, chyba mi coś umknęło, że obawiasz się pozostania w szpitalu? |
||||
|
|
|
#4900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sara wszystkiego najlepszego butter |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spac jestem wykonczona przez te noc
![]() Pranie wstawilam, w razie co wypralam nasza posciel w proszku dzidziusiowym i moja poduszke ciazowa tak wiec jak cos to Tz zmieni przed naszym powrotem bedzie mial przygotowane ![]() I jakby co nie rodze tylko ide spac Zeby mi znowu Halinka porodu nie zyczyla Bo mi sie nie spieszy
|
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 34tcCytat:
Póki co (odpukać) nic się nie dzieje. Mówię o czasie porodu i po. Z synkiem spędziłam w szpitalu tydzień więc nie nastawiam się teraz, że wyjdę po 2 dniach.
|
|
#4903 | ||
|
Raczkowanie
|
BUTTERBEAR POWODZENIA ![]() SARA wszystkiego najlepszego. Łatwego porodu i szybkiego dojścia do siebie w okresie połogu. Pociechy z rodzinki i prezentów dwie skrzynki Cytat:
Dziękuję ![]() No łądnie, ładnie to teraz ciekawe którą z nas pierwszą zbierze i będzie meldowała się z porodówki. za 37 !! Cytat:
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Rozeznanie
|
SARA stówki i szczęśliwego rozwiązania!
BUTTERBEAR powodzenia! u mnie też pojawiają się bóle brzucha, jak na okres, czasem brzuch twardnieje...
|
#4906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi wczoraj wyniki z 16czerwca wyszły ok,ale nie wiem jak to się ma do swędzenia,bo dla mnie logiczne jest że skoro wyniki w normie to nie powinnam się drapać,a dzisiejsza noc była okropna. Tz się obudził i złapał mnie za ręce bo przez sen się strasznie drapalam. A kostki to mnie mega pieką, Sara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Wczoraj kupiliśmy samochód,ile zjadłam przy tym nerwów! Masakraaaa,jakoś w ciąży wszystko bardziej przezywam i się bałam zdecydować na cokolwiek,wszędzie szukam wad,wmawiam sobie ze ktoś nas oszuka itd:-D Tz jechał po samochód i tyle razy się z nim przed poklocilan ze aż mi go żal..nawet jak już nim wracał to była przez telefon mega kłótnia ze do mnie nie zadzwonił przy sprawdzaniu samochodu (tak jak ja bym się na tym znala) Oczywiście wiem ze i tak jak coś z nim nie hallo to wyjdzie w praniu ale moja ciąża pod koniec odbija się na Tz konie okropnie. Ze on to wytrzymuje
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty kupiłaś, a my z kolei sprzedajemy ten poprzedni - jakoś się musi zwrócić inwestycja w wózek i mąż narzeka, że tak mu ciężko, że nie myślał że się przywiąże do kawałka blachy i że wie co czułam jak sprzedawaliśmy mój pierwszy samochód a dziś mi się śniło że w tym nowym nam wybili wszystkie szyby ![]() A jakie auto w końcu wybraliście?
|
|
#4908 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeszcze tydzien temu, gdy robilam te alaty i aspaty mialam je w normie (aspat byl na granicy, bo wynosil 30).... |
|||||
|
|
|
#4909 | ||||
|
Zadomowienie
|
ButterBear -powodzenia. Bez 5 nie wracaj
![]() Sara - wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla córy.Cytat:
|
||||
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zebys jednak nie musiala do szpitala |
|
|
|
|
#4912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Butter- powodzenia
Sara- wszystkiego dobrego w dniu Twojego święta ![]() Cytat:
zagłosowałam![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz przynajmniej mamy dwa typy: Bartek lub Wojtek![]() Nie wiem dziewczyny, nie mogę się zdecydować
|
|
|
#4913 |
|
Rozeznanie
|
zagłosowałam na nowy tytuł
zdolne jesteście
|
#4914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a cukry po insulinie nie są najlepsze, już sama nie wiem co mam jeść, bo dieta nie pomaga, a insulinę chyba będzie musiała mi zwiększyć dawkę, bo ta którą biorę niewiele zmniejsza cukry po posiłku -------------------------------------------- a tak wogóle gdzie tą sondę odnośnie tytułu mogę znaleźć?
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2014-07-11 o 11:48 |
|
|
|
|
#4915 |
|
Rozeznanie
|
my jedliśmy gołąbki w środę
![]() dzisiaj zrobię kalafior w jajku i bułce tartej, ziemniaki i mizerię ![]() a teraz idę zrobić sobie mrożoną kawę zbożową pyyyycha!!
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
Jak przytyć 0,8kg w 1 dzień?
Zjeść pół kubełka Hot Wingsów z KFC przed spaniem Dziś juz postaram się jeść bardziej dietetycznie. A to wszystko wina mojego TŻ. Kupuje tyle jedzenia jakby 3 wojna światowa miała wybuchnąć. Wysyłam mu sms-em co ma kupić a przynosi 2 razy tyle. Wczoraj wieczorem pojechał z córą po rolki do centrum handlowego to przywiózł cały zestaw z KFC - kurczaki, frytki, surówki mimo że lodówka pełna
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaproś mnie na obiad. Jeju ale to musi być dobre.Tż zabrał się za ten nieszczęsny korytarz, od wczoraj mam cały dom w kurzu i gipsie, dzisiaj czeka mnie odkurzanie i mycie wszystkich podłóg na kolanach bo mopem nie dam rady zebrać tyle syfu. A jeszcze koty łażą i roznoszą ten kurz, wszystkie kanapy są w białe łapki.
|
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio mogłabym się żywić wyłącznie porzeczkami, szczególnie jak te upały były
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj wrzucam agrest do zamrażalnika, kupię sobie jogurt i zrobię lody agrestowe. W ten upał jem tylko lody, płatki z jogurtem i owoce. Wczoraj zjadłam na obiad parówki i tylko się bez sensu od nich spociłam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

, nie mogę się zdecydować. Mąż mówi, żeby był Miłosz, ew. Seweryn. Chciałabym w końcu mówić do brzuszka po imieniu 

od kilku dni jestem przeziębiona i juz mam dość, dobrze ze dzis troszke chłodniej i jest czym oddychać, a tak wogole to modle sie zebym nie zaczela kaszleć, bo taki suchy kaszel potrafi mni męczyć kilka tygodni a wyobraźcie sobie napad kaszlu w momencie cc albo zaraz po... W tym momencie to mnie bardziej przeraza niż samo cc....zebym sie tylko wykurowala...

. Coś mi się wydaje, że ja to mogę po prostu ich nie wyczuć

żebyś jednak nie musiała zostać w szpitalu.