Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 09:23   #661
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Widzę, że nie tylko ja poszalałam w Smyku
Przyszła do mnie już jedna paczka z ciuszkami i czekam na drugą Przez te wyprzedaże mam już właściwie załatwione ciuszki w rozmiarze 62 Muszę dokupić tylko kilka półśpiochów i może ze 2 bawełniane pajace.
Poza tym kupuję ciuszki w rozmiarze 56 i ze 2 kompleciki w rozmiarze 50 tak profilaktycznie. Pewnie kupię też coś 68, ale z tym się nie palę, bo nie wiem jak mi mały szybko będzie rósł
Stary 2014-07-11, 09:33   #662
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Strasznie niefajna sytuacja Ja też się nie upominam - nie lubię i nie potrafię. Szczególnie, że kiedyś widziałam jak dziewczyna w zaawansowanej ciąży poprosiła o ustąpienie miejsca w autobusie, a jakiś dziadek z tyłu się odezwał: "jakby nóg nie rozkładała, to by siadać nie musiała"

Ostatnim razem doczepiłam się do faceta w markecie, bo stał w kolejce dla ciężarnych, ale totalnie mnie zlał. Uważam, że w takiej sytuacji kasjerka powinna obsłużyć mnie w pierwszej kolejności, albo chociaż zwrócić gościowi uwagę, że to nie jest kasa dla niego przeznaczona.
ludzie to mają nasr....ne w głowach....
to tez nie jest tak, że każda ciężarna oczekuje zwolnienia miejsca, ale kultura tego wymaga, by chociaż zapytać czy chciałaby sobie usiąść...

ja, pomimo że widać już brzuszek ani razu jeszcze nie zaznałam takiej kultury... ani w autobusie, ani w sklepie, nigdzie...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej nadrobilam. Zaraz ide sie szykowac i ogarniac, bo jedziemy pod te namioty pogoda piekna ponad 30 stopni. Do uslyszenia w niedziele i milego wekkendu zycze
u mnie pochmurno i ponuro....baw się dobrze i uważaj na siebie

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
ja właśnie wczoraj byłam w smyku i nie dość, że droższej niż pokazują na stronie (np. kupiłam komplet 2 czapeczek przecenionych z 19,90 na 15zł a na stronie mają za 9,90 :/), to jeszcze mało tego, wybrane mocno i 80% dla dziewczynek a dla chłopców nic poza czapeczkami nie zrobiło na mnie wrażenia szczerze mówiąc... takie zwykłe szmatki.
Też mamy ten zestaw ze smoczkiem za 3,99zł kupiłam już tydzień czy półtora temu w takiej cenie mam 2 komplety - zielony i niebieski, jestem zadowolona, łącznie mam już 3 smoczki i myślę, że na początek nam to starszy Do tego zdobyłam skarpetki 3 pary za 3,99zł i rajstopki też w promocji za 3,99zł i jeszcze 3 pary bodziaków przecenione na 9,99zł
ale śliczne

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

a ja wczoraj położyłam się do łóżka jakoś po północy i mała tak zaczęła szaleć że zaczęłam się zastanawiać czy to normalne....heh
dobre 25 minut skakała, cuda tam w brzuszku wyprawiała brzuch latał na prawo i lewo, nigdy tak mocno wcześniej nie czułam

czy też macie tak, że czasami tak długo czujecie ruchy? to normalne ?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:37   #663
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja brałam małe 56 i 62. Ale wg. mnie body czy kaftanik bawełniany są takie same czy letnie czy zimowe. A pajacyk welurowy to raczej cieplejszy więc tym bardziej.
ale juz spodenki i krótkie koszulki to raczej letnie
Cytat:
j
Też mamy ten zestaw ze smoczkiem za 3,99zł kupiłam już tydzień czy półtora temu w takiej cenie mam 2 komplety - zielony i niebieski, jestem zadowolona, łącznie mam już 3 smoczki i myślę, że na początek nam to starszy Do tego zdobyłam skarpetki 3 pary za 3,99zł i rajstopki też w promocji za 3,99zł i jeszcze 3 pary bodziaków przecenione na 9,99zł
skarpetki cudne uwielbiam paseczki, tez w smyku??

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja, pomimo że widać już brzuszek ani razu jeszcze nie zaznałam takiej kultury... ani w autobusie, ani w sklepie, nigdzie...[COLOR="Silver"]
ja tez nie ale tylko w sklepach bym miała okazje.
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:38   #664
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Kostka - niee, zakupy wszystkie ze zdjęć Biedronkowe za grosze

Zanet - bosko maluchy baraszkują

a i w ogóle to robi mi się linea negra - na razie biegnie od pępka w dół

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-07-11 o 09:50
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:56   #665
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze!Trzeba myśleć pozytywnie, z tym USG to też nigdy nie wiadomo...

nooo, ja też uwielbiam z zimnym, a zimą z ciepłym

Ja piję Nesquika tylko szybko "miącham" żeby grudek nie było

Zgadzam się w 100 % !

też mam taką nadzieję

Mi drga powieka, chyba to od braku magnezu, co? denerwuje mnie to
Mam nadzieję, że dziś teściu pozwoli mi film jakiś obejrzeć, kazałam mężowi kupić mi paczkę chipsów na to wszystko nie jadłam już dobre 2 miechy...
A zjedz sobie, jak cie to uspokoi Ja czasem chłopakom podbiorę, jak coś chrupią, choć raczej jakieś prażynki albo Cheetosy preferują od czasu do czasu

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Matko narzekamy na dzisiejsze bajki, a tu jak się człowiek wczyta......

Jestem w tym momencie po "Białej Kotce" której królewicz musiał odciąć głowę i ogon, w Jasiu i Małgosi Baba Jaga wrzucona do pieca, wcześniej mama Jasia i Małgosi każe zostawić je w lesie na pewną śmierć, w Czerwonym Kapturku wilk zjada wszystkich, w Roszpunce królewicz zrzucony z wieży i kolce krzaków kłują mu oczy i nic nie widzi....... Matko Święta....... ale w sumie wyrosłyśmy na w miarę normalne na tych bajkach......
Właśnie i jakoś większość z nas na normalnych ludzi wyrosła (chyba)

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Leze sobie, dwie kroplowki z 4 krotna dawka magnezu za mna, a bolec boli..
Babke z sali mam niezla, dzis po 5 dniach pozwolili jej wstac bo dostala krwawien w 31tyg i lozysko sie odklejalo, a ta na fajke juz lata...

TZ jedzie najpewniej w przyszlym tygodniu do Norwegii na 3-4tyg.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Masz jakieś informacje kiedy cię wypuszczą?
Moja sąsiadka paliła do ostatniego dnia ciąży, nic sobie nie robiła z naszych komentarzy i wcale się nie chowała.
Miała cesarke i bardzo szybko wstała po znieczuleniu.
Moja lekarka, która akurat robiła jej tą cesarkę, mówi, że palaczki, to szybciutko z łóżka wstają, bo tak je ciągnie na faję, a moja sąsiadka, to jedna z rekordzistek w szybkości wstania.

Tiera, współczuję ospy, zwłaszca w lecie. A czym smarujesz krosty? Ja miałam maść przeciwświądową Variderm i syn mówił, że bardzo mu pomaga iprawie wcale nie swędzi, choć jest biała i trochę brudzi wszystko i piankę chłodząco-antybakteryjną PoxClin.

Frau Gizela, 5latek to już moze spokojnie postać, to nie dzidziuś. ja wiem, że dzieci są ważne, a już NASZE najważniejsze, ale niektórzy to już małych królów i królewny wychowują, zero kultury i empatii. Trzeba dziecko uczyć, ze każdy z nas moze być chory, wszyscy będziemy starzy, mama i tata też, że pewne osoby należy jednak ze szczególną troską traktować. A tekst o tym, ze jak się kur...ła to niech teraz się martwi, to już też gdzieś na forum wyczytałam.

Ja wczoraj byłam z synem nad jeziorem, mamy prawie pod blokiem, musiałam się z nim kąpać, bo w rękawkach nic się nie boi i wypływa daleko, to ja z nim, potem szalał w wodzie i na brzegu, pełno dzieci było, maluszków koło 6miesięcy też. Woda cieplutka, wróciliśmy głodni i zmęczeni, na obiad miałam wcześniej kanapkę, więc jak się rzuciłam na lodówę, to sporo wsunęłam.
Dziś jestem ostatni dzień w pracy, a o 11.45 mam usg u doktorka w poradni obok pracy
Stary 2014-07-11, 09:57   #666
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Kostka - niee, zakupy wszystkie ze zdjęć Biedronkowe za grosze

Zanet - bosko maluchy baraszkują

a i w ogóle to robi mi się linea negra - na razie biegnie od pępka w dół
ja już ileś tygodni temu miałam taką jasną kreskę, ale taką smugę. I myślałam, ze mi się zrobi, ale zniknęło i na razie nic nie widzę
Stary 2014-07-11, 09:58   #667
Indra83
Wtajemniczenie

Powstrzymuję się i nic nie kupuję, za to na starszego mogę sporo wydać
Stary 2014-07-11, 10:02   #668
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Dziś jestem ostatni dzień w pracy, a o 11.45 mam usg u doktorka w poradni obok pracy
Powodzenia na wizycie

ja mam koło bloku.....huk kosiarki, bo koszą trawę, pompa - bo pompują wodę ze studzienek i jeszcze jakaś maszyna z drugiej strony bloku, która nie wiem czym jest ale jest głośna. A że mam okna na 3 strony to słyszę wszystko..... i chyba zaraz uciekam z domu
Stary 2014-07-11, 10:10   #669
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Zajrzalam tez na smyka ale powiedzcie mi letnie rzeczy to w jakim rozmiarze kupujecie?? 68 czy wieksze?
ja na smyku zamawiałam np. body z długim rękawe 62, a z krótkim 68, pajace - 62 i 68
Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
manieczka widze, ze zaszalalas ale sama powiedz, ze powstrzymać się nie można?
noooo ja też nie mogę się powstrzymać ale chyba też muszę przystopować. Muszę ogarnąć listę wyprawkową i kupować może inne rzeczy niż ciuszki

Aleaa trzymaj się
Alekaz udanego wyjazdu
Kiara bardzo ładne rzeczy
ja Wam wstawiam bujaczek - oba używane - ten beżowy od teściowej, sam buja na różnych prędkościach i ma muzyczkę, a ten niebieski nie jest złożony, bo był prany - go trzeba nogą bujać i ma wibracje

a co do kombinezonów to ja dwa dostałam - jeden oratalionowy od 0-3 mies., a drugi taki misiowaty 3-6.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140711_085148.jpg (79,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140711_085220.jpg (92,3 KB, 32 załadowań)
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:18   #670
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej nadrobilam. Zaraz ide sie szykowac i ogarniac, bo jedziemy pod te namioty pogoda piekna ponad 30 stopni. Do uslyszenia w niedziele i milego wekkendu zycze
udanego wypadu

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

]a ja wczoraj położyłam się do łóżka jakoś po północy i mała tak zaczęła szaleć że zaczęłam się zastanawiać czy to normalne....heh
dobre 25 minut skakała, cuda tam w brzuszku wyprawiała brzuch latał na prawo i lewo, nigdy tak mocno wcześniej nie czułam

czy też macie tak, że czasami tak długo czujecie ruchy? to normalne ?
pislam ostatnio ze moja buszowala do 2 w nocy, czas aktywnosci sie wydluza

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

ja Wam wstawiam bujaczek - oba używane - ten beżowy od teściowej, sam buja na różnych prędkościach i ma muzyczkę, a ten niebieski nie jest złożony, bo był prany - go trzeba nogą bujać i ma wibracje

a co do kombinezonów to ja dwa dostałam - jeden oratalionowy od 0-3 mies., a drugi taki misiowaty 3-6.
mam taki sam po corce tzn. ten drugi z FP

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:16   #671
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie wczoraj byłam w smyku i nie dość, że droższej niż pokazują na stronie (np. kupiłam komplet 2 czapeczek przecenionych z 19,90 na 15zł a na stronie mają za 9,90 :/), to jeszcze mało tego, wybrane mocno i 80% dla dziewczynek a dla chłopców nic poza czapeczkami nie zrobiło na mnie wrażenia szczerze mówiąc... takie zwykłe szmatki.

Aleaa - zdrówka dla Was

tiera - ojj biedny i Ty razem z nim, bo nie możesz spać... oby szybko mu to przeszło, pamiętam jak j się drapałam, mam zresztą zdjęcie jak miałam ospę - strasznie to wygląda

Lola - powodzenia z tym świństwem

Frau
- niezłe zakupy zrobiłaś!
a jeszcze większa przyjemność jak sie pomyśli, że za te 36zł to w sieciówce co najwyżej mogłabyś dorwać 1 sukienkę na wyprzedaży, a nie aż tyle

czekoladko
- też uważam, że yglądam jak słonica z tymi moim dziwnym brzuchem Widziałam koleżankę (3 tyg. ciązy mniej) i ma taką ładną piłeczkę właśnie a ja wyglądam jakbym gruba była. Chociaż ludzie ustępują mi miejsca, więc może nie jest tak źle

Ja dziś przywitałam 20tc silnymi mdłościami
Za to mały dał rano popis kopniaków, który chyba miał znaczyć matkaaa koniec spania! Pochodź, pobujaj mnie!
Też mam te skarpeteczki, smoczki i rajstopki z biedronki za całe 3,99
Na body też patrzyłam, ale u nas były bez opakowań, każde w innym rozmiarze ludzie nie umieją normalnie kupować tylko bałagan robić.

A i też mi się zrobiła ta kreska od pępka w dół dość wyraźna

Tiera zdrówka ospa to jednak nieprzyjemna choroba.

Alea wracaj szybko do domu, dobrze, że z dzieciątkiem wszystko ok.

Mnie też denerwują tacy ludzie co nie umieją ustąpić miejsca, o w ostateczności ten facet mógł wziąć to dziecko na kolana jak już musieli siedzieć. Ja też ostatnio w laboratorium musiałam stać, bo jedna babka siedziała na trzech krzesłach tu kurtka tu torebka i tylko patrzyła na mnie z pode łba.

Ja mam wielki karton ciuszków i muszę się powstrzymywać żeby już za bardzo nie kupować i nie oglądam nawet tego co wstawiacie ze smyka, bo napewno bym się skusiła Teraz będę brała tylko jakieś rzeczy które naprawdę brakują, albo są w super cenie i się przydadzą. W przyszłym miesiącu sobie zamówię rożek, pieluszki tetrowe, butelki itp.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:24   #672
melleczka
Zakorzenienie

Apropos ustępowania miejsca to ja uważam, że w autobusie/tramwaju należy bezwzględnie ustąpić kobiecie w ciąży.
Jak stoję w kolejce i dobrze się czuję to mogę stać.
Ale raz, jeszcze nie będąc w ciąży sama się upomniałam. Jechałam busem, jak weszłam to już wszystkie miejsca były pozajmowane, ale zauważyłam, że na jednym siedzeniu nikt nie siedzi, tylko kobieta położyła na nim wielką pakę pampersów, więc wtedy podeszłam i uprzejmie zapytałam czy to miejsce jest wolne, na co ona do mnie "No tak, ale gdzie ja to mam położyć??", a ja do niej mówię, że pampersy chyba nie opłaciły biletu. Wtedy już za bardzo wyjścia nie miała i wzięła tą pakę, a ja sobie usiadłam No sorry, od takich rzeczy jest bagażnik, ewentualnie można to w przejściu ustawić jak już nie ma gdzie.
Stary 2014-07-11, 11:40   #673
Kostka09
Zakorzenienie

dziewczyny z wiekszym doswiadczeniem a te rozki/beciki to jakie?? czy to jest niezbedne? i czy takie sztywne?czy miekkie? czy sie czymś rózni becik od rożka?? cos takiego to służy do spania czy do czego?
http://allegro.pl/becik-rozek-niemow...386276121.html

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-07-11 o 11:41
Stary 2014-07-11, 11:40   #674
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dostalam info ze dostawa ze smyka juz do odbioru przyszly mi tez dzisiaj poczta ciuszki z all co wylicytowalam, do jednej paczki doloczyli gratis nowy smoczek aventu, takze nie musze kupowac

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-11, 11:41   #675
silesianna
Zakorzenienie

nie było mnie kilka dni i znów tyyyle nadrabiania!

u mnie kiepsko.
okazało się że mój mniejszy kotek jest bardzo poważnie chory. nie chcę się wdawać w szczegóły, bo płaczę non stop od poniedziałku, a dziś wreszcie udało mi się złapać jakąś równowagę, i nie chcę się znowu rozbeczeć. ze stresu potwornie boli mnie non stop brzuch, ale tak, że aż cieżko się z boku na bok przekręcić. no słabo jest

nadrabiam z poprzedniej części jeszcze:

Kiara:
Cytat:
dziewczyny czy którejś z Was w ciąży wyskoczył żylak na wardze sromowej lub w tych okolicach?
Mam od tygodnia, a zapomniałam gina zapytac o to, boli jak cholera i nie zmniejsza się... i moim zdaniem na bank to zylak, bo poniżej tych zgrubień-tego obrzęku biegnie cieńsza żyła.
ja nie miałam, ale moja koleżanka miała. z tego co pamiętam to przez całą ciążę nic jej z tym nie robili (ona jest lekarzem i to specjalizacji dość blisko związanej z ginekologią, w związku z tym ginekologów miała hmm, dobrych i wielu do konsultacji ) a po ciąży - szczerze to nie pamietam. mogę zapytać - nadal potrzebujesz informacji?

Justana:
Cytat:
widzę, że Lilek się u nas nazbiera))
a zupełnie z innej beczki, jaki termometr polecacie? Zwłaszcza mamuśki doświadczone
bo z tego co wyczytalam dla niemowlaka najlepiej temperaturę mierzyć doodbytniczo a ja zastanawialam sie nad takim bezdotykowym
ja miałam bezdotykowy topcom, z giętką końcówką (dopupy) babyono i "niemowlęcy - minutowy" rtęciowy - który moja mama chołubiła przez 30 lat, dostała go z niemiec bodajże, jak ja się miałam urodzić (on ejst taki cieniuteńki na 2-3mm, maleństwo, i mierzy się nim dokładnie 60 sekund). niestety ze świecą takiego szukać teraz niestety - bo jest zdecydowanie najlepszy. najbardziej precyzyjny itd i sama jak mam wątpliwości co do wysopkości temp. mojej, męża czy malwiśki to zawsze jego używamy. niestety jego główna zaleta - rtęciowość, jest też największą wadą. potwornie bałam sie wkłądać Miśce dopupy szklaną końcówkę z rtęcią nawet na minutę. no bałam się. mimo, że jak ja byłam dzieckiem to wszyscy rodzice tak robili.
bezdotykowy topcom - można wywalić do śmieci, bardzo nieprecyzyjny :/ do 1st różnicy między nim i rtęciowym...
babyono z giętką końcówką - końcówka ekstra, tylko mierzenie temperatury słabe. też wychodziły duże różnice, wystarczyło o 2mm za płytko go włożyć.

mam też bezdotykowy silvercrest z Lidla - i uważam że jak na bezdotykowy jest świetny. myli się w granicach 0,2-0,4 w porównaniu do rtęciowego, kosztował 2x mniej niż topcom tylko w lidlach jest głównie przy okazji tygodni maluszka, więc trzeba polować. ale polecam.

sama używam od dawna termometru owulacyjnego microlife: http://allegro.pl/termometr-owulacyj...400913603.html i jak na termometry elektroniczne jest bardzo precyzyjny, korzystam z niego od 3 lat (?) w celach wyznaczania owulacji i hmm, no jest mega wiarygodny. tylko on nie ma giętkiej końcówki, dla dziecka wolałabym z giętką, w wiadomych celach. niemniej jednak jeśli nie produkują microlife'a z giętką, to dla młodego kupię taki sam właśnie - owulacyjny, bo mu po prostu wierzę. a cenę ma bardzo dobrą jak na jego jakość

Cytat:

Mnie też dopadło i zaczęłam brać colon C, ale to to samo co nasiona babki plesznik, tylko jeszcze z probiotykiem,w aptece można kupić. Można w ciąży. Poza tym ograniczam mocno pieczywo i mączne produkty i jest lepiej.

Boże, ja od nadmiaru żelaza w ukł. pokarmowym (a niestety muszę już brać b.duże dawki) mam takie zaparcia że robi się dramatycznie. codziennie colon, kefir na czczo, amarantus w dużych ilościach, i dupa. już nie wiem co robić. wczoraj ratowałam się czopkiem glicerynowym, nie pomógł

nadrabiam dalej...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 11:44   #676
Indra83
Wtajemniczenie

Kostka, ja mam właśnie taki rożek z dinozaurem, on jest miękki, ale moja ciocia położenia umiała tak go zawinąć, że sztywny się robił. Synek na początku w nim spał, bo lubił być otulony, potem trochę za moduł robił, podkład, do spania, ale już tak luźniej.

Stary 2014-07-11, 11:46   #677
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka ja dostalam rozek od kolezanki wiec poki co nie bede kupowac. On jest taki nie za sztywny, nie za miekki

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:47   #678
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny z wiekszym doswiadczeniem a te rozki/beciki to jakie?? czy to jest niezbedne? i czy takie sztywne?czy miekkie? czy sie czymś rózni becik od rożka?? cos takiego to służy do spania czy do czego?
http://allegro.pl/becik-rozek-niemow...386276121.html
W rożku na pewno łatwiej wziąć takie maleństwo do ręki. Ja mam rożek i zamierzam go używać do spania, bo kołderką się nie odważę przykrywać.

Ja mam taki półsztywny z Motherhood, później można wyjąć z niego wkład i może pełnić funkcję kołderki

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2014-07-11 o 11:50
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:48   #679
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
nie było mnie kilka dni i znów tyyyle nadrabiania!

u mnie kiepsko.
okazało się że mój mniejszy kotek jest bardzo poważnie chory. nie chcę się wdawać w szczegóły, bo płaczę non stop od poniedziałku, a dziś wreszcie udało mi się złapać jakąś równowagę, i nie chcę się znowu rozbeczeć. ze stresu potwornie boli mnie non stop brzuch, ale tak, że aż cieżko się z boku na bok przekręcić. no słabo jest
strasznie mi przykro...przechodziłam to nie tak dawno z moim kotem.. i wiem co przeżywasz, ludzie myslą, że to tylko zwierzę i często nierozumieją, że nerwy i stres są jak przy chorobie członka najbliższej rodziny... a jakie masz koty?
trzymaj się
Stary 2014-07-11, 11:49   #680
Indra83
Wtajemniczenie

Odebralam wyniki krwi to mam hemoglobine 11,3 , dobrze że jeszcze nie tak źle, bo wlasnie zwiększenia zaparć po zelazie się boję i odwlekam w czasie ile mogę suplementacje.

Czekam na wizytę, przede mną jedną babeczka czeka i jedna w gabinecie.

Stary 2014-07-11, 11:54   #681
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Odebralam wyniki krwi to mam hemoglobine 11,3 , dobrze że jeszcze nie tak źle, bo wlasnie zwiększenia zaparć po zelazie się boję i odwlekam w czasie ile mogę suplementacje.

mnie juz spadła do 10,7 a żelazo mam w normie i to nie w jakiejś dolnej granicy...ciekawe co mi powie gin..
Stary 2014-07-11, 11:59   #682
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 11,2, na ostatnią wizytę jechałam wystrachana, że dostanę żelazo, ale na szczęście nic gin nie mówiła
Stary 2014-07-11, 11:59   #683
Indra83
Wtajemniczenie

Silesianna, współczuję, kot jest jak członek rodziny, ja mam jedną kicie, trzymaj się

Stary 2014-07-11, 12:14   #684
Keithlyn
Zadomowienie

Lola - ty kupiłaś ten kombinezon ?? http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p ??
On jest taki grubszy?? masz go juz u siebie ? Tez go zamówiłam

Kiara - śliczne rzeczy za fajną cene ! ja kupiłam mojej skarpetki, 2 pary rajstop, gryzaczek i butelke z biedry

Manieczka - super bujaczki, ja licytuje podobny do tego beżowego
Też powiedziałam z ciuchami już basta, bo jest multum rzeczy do kupienia poza nimi, właśnie jakiś rożek, pieluchy, butle , smoki , nożyczki, termometr itp ....

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:23   #685
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Indra kciuki za wizyte

Kostka rożek sie przyda ja mialam przy corce 2 , jeden miekki cienszy a drugi grubszy z usztywnieniem ktore mozna wyjac.Na poczatku mala w nim spala choc bylo lato bo lubila byc opatulona, a pozniej rozek do przykrycia tez wykorzystywalam albo kladlam na nim corke

ja sie zastanawiam czy do szpitala nie wziac bo oni tam ciasno zawijaja i nigdy nie umialam zawinac tak jak polozna

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-11, 12:24   #686
Indra83
Wtajemniczenie

Wszystko ok, zdrowa dziewczynka 560g

Stary 2014-07-11, 12:26   #687
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Wszystko ok, zdrowa dziewczynka 560g

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-11, 12:39   #688
silesianna
Zakorzenienie

strasznie mi wolno idzie dziś nadrabianie...
idziemy dziś z TZ-em na Sonisphere, to w sumie już zaraz (muszę się wykąpać! ) ciekawe jak zniosę taką masówke metallica to klasyk, a ja nigdy nie byłam na ich koncercie (wstyd! :P), za to Alice in Chains to moja przeogromna miłość od daaaaawna, jak sie dowiedziałąm że znów zagrają w PL to nie było bata po prostu żeby nie iść; z kolei Anthrax to jeden z ulubionych zespołów Michała - i to wszystko się zbiegło na jednym Sonispherze, szok także od dawna nie mogę sie doczekać, mam tylko nadzieję ze fizycznie wytrzymam

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość

PODSUMOWANIE WYPRAWKI 4925
w ciąży z malwiśką mi wyszło koło 6tys, tylko my jeszcze meble kupowaliśmy (komoda, regał mały) i chyba coś jeszcze, w każdym razie było podobnie.
teraz mi wyszło że 2500 potrzebuję, ale to dlatego że stwierdziłam, że skoro wiele mam, to teraz chcę poszaleć i kupić takie rzeczy, na które w pierwszej ciąży "nie było mnie stać a były zbędne", ogólnie to pierdoły w stylu "mojewidzimisię", typu wypasiona torba do wózka , kosz na pieluchy i takie tam gdybym sobie te widzimisię odpuściła to by mi wyszło pewnie z 1000mniej. ale to najprawdopodobniej moja ostatnia ciąża w życiu, to czemu mam nie poszaleć?

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
W materacach pianka -gryka- kokos były przypadki, że jakies larwy się zalegały tak dziewczyny tu pisały

woda morska np do noska
mam materac GPK i melduję, że nic nam się nie zalęgło
chyba wszystko zależy od tego jak sie trafi / jak materace były przechowywane w magazynach etc. czyli wypadki losowe.
moja koleżanka kupiła kiedyś prześliczny dywan do pokoju dziecięcego, no był drogi, piękny i w ogóle bajka, tylko co z tego, skoro się okazało, że siedziały w nim pluskwy?

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki

mam do Was pytanie, może do tych bardziej doświadczonych

co sądzicie o pasie poporodowym????

http://allegro.pl/listing/listing.ph...pas+poporodowy

mi tam kiedyś obiło się o uszy, że warto nosić, żeby wszytko się tam powciągało. Jaka jest Wasza opinia? używałyście?
ja z kolei (na etapie mojej poprzedniej ciaży) słyszałam wyłącznie opinie, że to bardzo zła rzecz, bo od tego ucisku mięśnie brzucha nie pracują, osłabiają się, i wszystko jest pięknie jak jesteś w tym pasie, ale jak go zdejmujesz to bęc! i chodzi nie tylko o mięśnie brzucha, ale też pleców. na chłopski rozum jest w tym racja, jak się ma np. kołnierz ortopedyczny na kark po urazie, to mięśnie w nim nie pracują, nie muszą trzymać głowy i się okazuje po zdjęciu kołnierza, że ludzie nie są wstanie samo głowy utrzymać.
teraz też zerknęłam w opisy, że pas jest ok, ale trzeba przy nim ćwiczyć koniecznie, bo inaczej lipa mięśniowa. no i na moje oko to ma ręce i nogi.
sama przemyślę teraz w takim razie, tylko nie wiem jak będzie z moją motywacją do ćwiczeń

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
naprawdę nie macie zadnych kwater nad morzem do polecenia?
w Gdańsku wynajmowaliśmy mieszkanie od tej firmy: http://www.booking.com/hotel/pl/apar...w-aura.pl.html
nie wiem, czy takie ceny Cię interesują (ja zazwyczaj szukam mieszkań, ew.hoteli) ale komfort był ekstra, lokalizacja wg mnie bardzo fajna, blok rewelacyjny

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:43
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:41   #689
Keithlyn
Zadomowienie

Wrzucam wam moje ostatnie łowy lumpeksowe... Na razie kończe z ciuszkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070535.jpg (120,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070536.jpg (94,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070541.jpg (110,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070542.jpg (129,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070543.jpg (153,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070530.jpg (100,9 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez Keithlyn
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:47
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:53   #690
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Wrzucam wam moje ostatnie łowy lumpeksowe... Na razie kończe z ciuszkami
Czemu u mnie w lumpeksach nie ma takich pięknych rzeczy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości