|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Widzę, że nie tylko ja poszalałam w Smyku
![]() Przyszła do mnie już jedna paczka z ciuszkami i czekam na drugą Przez te wyprzedaże mam już właściwie załatwione ciuszki w rozmiarze 62 Muszę dokupić tylko kilka półśpiochów i może ze 2 bawełniane pajace. Poza tym kupuję ciuszki w rozmiarze 56 i ze 2 kompleciki w rozmiarze 50 tak profilaktycznie. Pewnie kupię też coś 68, ale z tym się nie palę, bo nie wiem jak mi mały szybko będzie rósł
|
#662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tez nie jest tak, że każda ciężarna oczekuje zwolnienia miejsca, ale kultura tego wymaga, by chociaż zapytać czy chciałaby sobie usiąść... ja, pomimo że widać już brzuszek ani razu jeszcze nie zaznałam takiej kultury... ani w autobusie, ani w sklepie, nigdzie... ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- a ja wczoraj położyłam się do łóżka jakoś po północy i mała tak zaczęła szaleć że zaczęłam się zastanawiać czy to normalne....hehdobre 25 minut skakała, cuda tam w brzuszku wyprawiała brzuch latał na prawo i lewo, nigdy tak mocno wcześniej nie czułam ![]() czy też macie tak, że czasami tak długo czujecie ruchy? to normalne ?
|
|||
|
|
|
#663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
Kostka - niee, zakupy wszystkie ze zdjęć Biedronkowe za grosze
![]() Zanet - bosko maluchy baraszkują a i w ogóle to robi mi się linea negra - na razie biegnie od pępka w dół
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-11 o 09:50 |
|
|
|
#665 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(chyba)Cytat:
Moja sąsiadka paliła do ostatniego dnia ciąży, nic sobie nie robiła z naszych komentarzy i wcale się nie chowała. Miała cesarke i bardzo szybko wstała po znieczuleniu. Moja lekarka, która akurat robiła jej tą cesarkę, mówi, że palaczki, to szybciutko z łóżka wstają, bo tak je ciągnie na faję, a moja sąsiadka, to jedna z rekordzistek w szybkości wstania. Tiera, współczuję ospy, zwłaszca w lecie. A czym smarujesz krosty? Ja miałam maść przeciwświądową Variderm i syn mówił, że bardzo mu pomaga iprawie wcale nie swędzi, choć jest biała i trochę brudzi wszystko i piankę chłodząco-antybakteryjną PoxClin. Frau Gizela, 5latek to już moze spokojnie postać, to nie dzidziuś. ja wiem, że dzieci są ważne, a już NASZE najważniejsze, ale niektórzy to już małych królów i królewny wychowują, zero kultury i empatii. Trzeba dziecko uczyć, ze każdy z nas moze być chory, wszyscy będziemy starzy, mama i tata też, że pewne osoby należy jednak ze szczególną troską traktować. A tekst o tym, ze jak się kur...ła to niech teraz się martwi, to już też gdzieś na forum wyczytałam. Ja wczoraj byłam z synem nad jeziorem, mamy prawie pod blokiem, musiałam się z nim kąpać, bo w rękawkach nic się nie boi i wypływa daleko, to ja z nim, potem szalał w wodzie i na brzegu, pełno dzieci było, maluszków koło 6miesięcy też. Woda cieplutka, wróciliśmy głodni i zmęczeni, na obiad miałam wcześniej kanapkę, więc jak się rzuciłam na lodówę, to sporo wsunęłam. Dziś jestem ostatni dzień w pracy, a o 11.45 mam usg u doktorka w poradni obok pracy
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
Powstrzymuję się i nic nie kupuję, za to na starszego mogę sporo wydać
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam koło bloku.....huk kosiarki, bo koszą trawę, pompa - bo pompują wodę ze studzienek i jeszcze jakaś maszyna z drugiej strony bloku, która nie wiem czym jest ale jest głośna. A że mam okna na 3 strony to słyszę wszystko..... i chyba zaraz uciekam z domu
|
|
|
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie mogę się powstrzymać ale chyba też muszę przystopować. Muszę ogarnąć listę wyprawkową i kupować może inne rzeczy niż ciuszki ![]() Aleaa trzymaj się ![]() Alekaz udanego wyjazdu ![]() Kiara bardzo ładne rzeczy ![]() ja Wam wstawiam bujaczek - oba używane - ten beżowy od teściowej, sam buja na różnych prędkościach i ma muzyczkę, a ten niebieski nie jest złożony, bo był prany - go trzeba nogą bujać i ma wibracje a co do kombinezonów to ja dwa dostałam - jeden oratalionowy od 0-3 mies., a drugi taki misiowaty 3-6.
|
|
#670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na body też patrzyłam, ale u nas były bez opakowań, każde w innym rozmiarze ludzie nie umieją normalnie kupować tylko bałagan robić. A i też mi się zrobiła ta kreska od pępka w dół dość wyraźna ![]() Tiera zdrówka ospa to jednak nieprzyjemna choroba. Alea wracaj szybko do domu, dobrze, że z dzieciątkiem wszystko ok. Mnie też denerwują tacy ludzie co nie umieją ustąpić miejsca, o w ostateczności ten facet mógł wziąć to dziecko na kolana jak już musieli siedzieć. Ja też ostatnio w laboratorium musiałam stać, bo jedna babka siedziała na trzech krzesłach tu kurtka tu torebka i tylko patrzyła na mnie z pode łba. Ja mam wielki karton ciuszków i muszę się powstrzymywać żeby już za bardzo nie kupować i nie oglądam nawet tego co wstawiacie ze smyka, bo napewno bym się skusiła Teraz będę brała tylko jakieś rzeczy które naprawdę brakują, albo są w super cenie i się przydadzą. W przyszłym miesiącu sobie zamówię rożek, pieluszki tetrowe, butelki itp.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos ustępowania miejsca to ja uważam, że w autobusie/tramwaju należy bezwzględnie ustąpić kobiecie w ciąży.
Jak stoję w kolejce i dobrze się czuję to mogę stać. Ale raz, jeszcze nie będąc w ciąży sama się upomniałam. Jechałam busem, jak weszłam to już wszystkie miejsca były pozajmowane, ale zauważyłam, że na jednym siedzeniu nikt nie siedzi, tylko kobieta położyła na nim wielką pakę pampersów, więc wtedy podeszłam i uprzejmie zapytałam czy to miejsce jest wolne, na co ona do mnie "No tak, ale gdzie ja to mam położyć??", a ja do niej mówię, że pampersy chyba nie opłaciły biletu. Wtedy już za bardzo wyjścia nie miała i wzięła tą pakę, a ja sobie usiadłam No sorry, od takich rzeczy jest bagażnik, ewentualnie można to w przejściu ustawić jak już nie ma gdzie.
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z wiekszym doswiadczeniem a te rozki/beciki to jakie?? czy to jest niezbedne? i czy takie sztywne?czy miekkie? czy sie czymś rózni becik od rożka?? cos takiego to służy do spania czy do czego?
![]() http://allegro.pl/becik-rozek-niemow...386276121.html Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-07-11 o 11:41 |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam info ze dostawa ze smyka juz do odbioru
|
#675 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie było mnie kilka dni i znów tyyyle nadrabiania!
![]() u mnie kiepsko. okazało się że mój mniejszy kotek jest bardzo poważnie chory. nie chcę się wdawać w szczegóły, bo płaczę non stop od poniedziałku, a dziś wreszcie udało mi się złapać jakąś równowagę, i nie chcę się znowu rozbeczeć. ze stresu potwornie boli mnie non stop brzuch, ale tak, że aż cieżko się z boku na bok przekręcić. no słabo jest nadrabiam z poprzedniej części jeszcze: Kiara: Cytat:
) a po ciąży - szczerze to nie pamietam. mogę zapytać - nadal potrzebujesz informacji? Justana: Cytat:
niestety - bo jest zdecydowanie najlepszy. najbardziej precyzyjny itd i sama jak mam wątpliwości co do wysopkości temp. mojej, męża czy malwiśki to zawsze jego używamy. niestety jego główna zaleta - rtęciowość, jest też największą wadą. potwornie bałam sie wkłądać Miśce dopupy szklaną końcówkę z rtęcią nawet na minutę. no bałam się. mimo, że jak ja byłam dzieckiem to wszyscy rodzice tak robili. bezdotykowy topcom - można wywalić do śmieci, bardzo nieprecyzyjny :/ do 1st różnicy między nim i rtęciowym... babyono z giętką końcówką - końcówka ekstra, tylko mierzenie temperatury słabe. też wychodziły duże różnice, wystarczyło o 2mm za płytko go włożyć. mam też bezdotykowy silvercrest z Lidla - i uważam że jak na bezdotykowy jest świetny. myli się w granicach 0,2-0,4 w porównaniu do rtęciowego, kosztował 2x mniej niż topcom tylko w lidlach jest głównie przy okazji tygodni maluszka, więc trzeba polować. ale polecam. sama używam od dawna termometru owulacyjnego microlife: http://allegro.pl/termometr-owulacyj...400913603.html i jak na termometry elektroniczne jest bardzo precyzyjny, korzystam z niego od 3 lat (?) w celach wyznaczania owulacji i hmm, no jest mega wiarygodny. tylko on nie ma giętkiej końcówki, dla dziecka wolałabym z giętką, w wiadomych celach. niemniej jednak jeśli nie produkują microlife'a z giętką, to dla młodego kupię taki sam właśnie - owulacyjny, bo mu po prostu wierzę. a cenę ma bardzo dobrą jak na jego jakość ![]() Cytat:
Boże, ja od nadmiaru żelaza w ukł. pokarmowym (a niestety muszę już brać b.duże dawki) mam takie zaparcia że robi się dramatycznie. codziennie colon, kefir na czczo, amarantus w dużych ilościach, i dupa. już nie wiem co robić. wczoraj ratowałam się czopkiem glicerynowym, nie pomógł nadrabiam dalej... |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
Kostka, ja mam właśnie taki rożek z dinozaurem, on jest miękki, ale moja ciocia położenia umiała tak go zawinąć, że sztywny się robił. Synek na początku w nim spał, bo lubił być otulony, potem trochę za moduł robił, podkład, do spania, ale już tak luźniej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka ja dostalam rozek od kolezanki wiec poki co nie bede kupowac. On jest taki nie za sztywny, nie za miekki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki półsztywny z Motherhood, później można wyjąć z niego wkład i może pełnić funkcję kołderki
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2014-07-11 o 11:50 |
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem co przeżywasz, ludzie myslą, że to tylko zwierzę i często nierozumieją, że nerwy i stres są jak przy chorobie członka najbliższej rodziny... a jakie masz koty? trzymaj się ![]()
|
|
|
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebralam wyniki krwi to mam hemoglobine 11,3 , dobrze że jeszcze nie tak źle, bo wlasnie zwiększenia zaparć po zelazie się boję i odwlekam w czasie ile mogę suplementacje.
Czekam na wizytę, przede mną jedną babeczka czeka i jedna w gabinecie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
Silesianna, współczuję, kot jest jak członek rodziny, ja mam jedną kicie, trzymaj się
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Lola - ty kupiłaś ten kombinezon ?? http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p ??
On jest taki grubszy?? masz go juz u siebie ? Tez go zamówiłam Kiara - śliczne rzeczy za fajną cene ! ja kupiłam mojej skarpetki, 2 pary rajstop, gryzaczek i butelke z biedry ![]() Manieczka - super bujaczki, ja licytuje podobny do tego beżowego ![]() Też powiedziałam z ciuchami już basta, bo jest multum rzeczy do kupienia poza nimi, właśnie jakiś rożek, pieluchy, butle , smoki , nożyczki, termometr itp ....
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Indra kciuki za wizyte
![]() Kostka rożek sie przyda ja sie zastanawiam czy do szpitala nie wziac bo oni tam ciasno zawijaja i nigdy nie umialam zawinac tak jak polozna
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko ok, zdrowa dziewczynka 560g
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#688 | ||
|
Zakorzenienie
|
strasznie mi wolno idzie dziś nadrabianie...
idziemy dziś z TZ-em na Sonisphere, to w sumie już zaraz (muszę się wykąpać! ) ciekawe jak zniosę taką masówke metallica to klasyk, a ja nigdy nie byłam na ich koncercie (wstyd! :P), za to Alice in Chains to moja przeogromna miłość od daaaaawna, jak sie dowiedziałąm że znów zagrają w PL to nie było bata po prostu żeby nie iść; z kolei Anthrax to jeden z ulubionych zespołów Michała - i to wszystko się zbiegło na jednym Sonispherze, szok także od dawna nie mogę sie doczekać, mam tylko nadzieję ze fizycznie wytrzymam w ciąży z malwiśką mi wyszło koło 6tys, tylko my jeszcze meble kupowaliśmy (komoda, regał mały) i chyba coś jeszcze, w każdym razie było podobnie. teraz mi wyszło że 2500 potrzebuję, ale to dlatego że stwierdziłam, że skoro wiele mam, to teraz chcę poszaleć i kupić takie rzeczy, na które w pierwszej ciąży "nie było mnie stać a były zbędne", ogólnie to pierdoły w stylu "mojewidzimisię", typu wypasiona torba do wózka , kosz na pieluchy i takie tam gdybym sobie te widzimisię odpuściła to by mi wyszło pewnie z 1000mniej. ale to najprawdopodobniej moja ostatnia ciąża w życiu, to czemu mam nie poszaleć? Cytat:
chyba wszystko zależy od tego jak sie trafi / jak materace były przechowywane w magazynach etc. czyli wypadki losowe. moja koleżanka kupiła kiedyś prześliczny dywan do pokoju dziecięcego, no był drogi, piękny i w ogóle bajka, tylko co z tego, skoro się okazało, że siedziały w nim pluskwy? ![]() Cytat:
teraz też zerknęłam w opisy, że pas jest ok, ale trzeba przy nim ćwiczyć koniecznie, bo inaczej lipa mięśniowa. no i na moje oko to ma ręce i nogi. sama przemyślę teraz w takim razie, tylko nie wiem jak będzie z moją motywacją do ćwiczeń w Gdańsku wynajmowaliśmy mieszkanie od tej firmy: http://www.booking.com/hotel/pl/apar...w-aura.pl.html nie wiem, czy takie ceny Cię interesują (ja zazwyczaj szukam mieszkań, ew.hoteli) ale komfort był ekstra, lokalizacja wg mnie bardzo fajna, blok rewelacyjny
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-07-11 o 12:43 |
||
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam wam moje ostatnie łowy lumpeksowe...
Na razie kończe z ciuszkami
26.11.2014 <3 Lili <3 Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2014-07-11 o 12:47 |
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu u mnie w lumpeksach nie ma takich pięknych rzeczy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

Przez te wyprzedaże mam już właściwie załatwione ciuszki w rozmiarze 62

Ja też się nie upominam - nie lubię i nie potrafię. Szczególnie, że kiedyś widziałam jak dziewczyna w zaawansowanej ciąży poprosiła o ustąpienie miejsca w autobusie, a jakiś dziadek z tyłu się odezwał: "jakby nóg nie rozkładała, to by siadać nie musiała"
a dla chłopców nic poza czapeczkami nie zrobiło na mnie wrażenia szczerze mówiąc... takie zwykłe szmatki.
też mam taką nadzieję
nie jadłam już dobre 2 miechy...

ale sama powiedz, ze powstrzymać się nie można? 
23.06.2011
01.06.2013

tylko w lidlach jest głównie przy okazji tygodni maluszka, więc trzeba polować. ale polecam.
tak dziewczyny tu pisały
Czemu u mnie w lumpeksach nie ma takich pięknych rzeczy