Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 12:17   #241
allgoodthings
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

smerfekta też dziś idziemy na wesele dzidzia mówi, że musi się najeść jak nie wiem co
Stary 2014-07-12, 12:24   #242
dusiolka
Zakorzenienie

Suszarka: zrobiłam sobie wlasnie pare placków i zajadam ciepłe,chrupiące z jogurtem greckim;d resztę zrobię jak maz z pracy wróci bo jednak świeże najlepsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:14   #243
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Suszarka: zrobiłam sobie wlasnie pare placków i zajadam ciepłe,chrupiące z jogurtem greckim;d resztę zrobię jak maz z pracy wróci bo jednak świeże najlepsze

Placki ziemniaczane! Aż wstyd się przyznać - nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam. Dziś może już nie, ale jutro pewnie zagoszczą na moim stole
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:23   #244
suszarka
Buc

Cytat:

następnym razem czuję się zaproszona.
Stary 2014-07-12, 13:25   #245
Kinqaa
Zakorzenienie

Heej!
Jestem padnięta. Wczoraj z Tztem bylismy u znajomych az do 4 rano i spalam z 3 h ,bo mialam dzis spotkanie z położna w szpitalu.
Wylecialam z domu na szybko, ani nie zjadlam tylko pilam wode... Jeszcze pobierala mi dwa razy krew,wiec taka oslabiona się czuje,ze...

Wybaczcie, jutro albo w poniedziałek was ' przelece' a tak to sporadycznie śledzę was

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:32   #246
Princes 18
Raczkowanie

Kinqaa a wiesz ze ja rowniez mam rowno 11 t i 4 d 21.04 mialas ostatnia miesiaczke?
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:34   #247
dusiolka
Zakorzenienie

Suszarka: spoko wpadaj;d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 13:36   #248
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Kinqaa a wiesz ze ja rowniez mam rowno 11 t i 4 d 21.04 mialas ostatnia miesiaczke?

Jakos dziwnie liczy ten suwaczek z Dzidzia. Mialam 23.04 pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Czyli blisko jesteśmy; )
Położna wyliczyla na 30.01 termin

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:56   #249
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Jakos dziwnie liczy ten suwaczek z Dzidzia. Mialam 23.04 pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Czyli blisko jesteśmy; )
Położna wyliczyla na 30.01 termin
a na pierwszej stronie pisze ze na 27
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:29   #250
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Ja we wtorek idę na usg genetyczne, płacę 310zł i strasznie mnie pani w recepcji namawiała żebym sobie za 265zł dokupiła test z krwi, bo podnosi prawdopodobieństwo z 95 do 97%

310zl?? ja płacę za wizyte 80zł, kiedy robił mi usg genetyczne płaciłam 150 za wizytę i usg razem! może dlatego miałam takie kiepskie!

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
do usług u mnie pójdzie druga pralka oby tylko nie padało

bajlaga włosy masakra

co macie dzisiaj na obiad?
U mnie ryba, surówka z kiszonej kapusty i może frytki

u mnie też włosy .... codziennie musze je myć a wylatuję ich tyle, że nie wiem co bedzię za poł roku :d chyba peruka

ja na obiad będę mieć hamburgery domowe, znaczy bułki z biedronki z miesko sama usmaże, :P

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:54   #251
justyna84x
Raczkowanie

Witam. Można dołączyć?

To moja pierwsza ciąża, 15 tydzień. Dwa tygodnie temu miałam badania i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Wyniki dopiero poznałam dwa dni temu, jak byłam u ginekologa. Przepisał mi euthyrox N50. Martwię się, czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku, bo wcześniej tych badań nie miałam robionych i nie wiem, czy już od dłuższego czasu nie choruję na niedoczynność. Następną wizytę mam dopiero za 6 tygodni. I zastanawiam się teraz nad prywatną wizytą u endokrynologa.

Czy któraś z Was ma podobny problem?

Pozdrawiam.
justyna84x jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 15:02   #252
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna84x Pokaż wiadomość
Witam. Można dołączyć?

To moja pierwsza ciąża, 15 tydzień. Dwa tygodnie temu miałam badania i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Wyniki dopiero poznałam dwa dni temu, jak byłam u ginekologa. Przepisał mi euthyrox N50. Martwię się, czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku, bo wcześniej tych badań nie miałam robionych i nie wiem, czy już od dłuższego czasu nie choruję na niedoczynność. Następną wizytę mam dopiero za 6 tygodni. I zastanawiam się teraz nad prywatną wizytą u endokrynologa.

Pozdrawiam.

Ja niedoczynnosc odkryłam 2dni po zrobieniu testu ciazowego czyli na poczatku 5tyg i w ten sam dzien popedzilam na prywatna wizytę do endokrynologa. A jakie masz tsh? Ja musze co 4tyg robic wyniki tarczycy i dzwonic do mojej Endo i mówi co dalej a spotykam sie z nia raz na semestr.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Oczywiscie witamy i prosze sie rozgoscic

Stary 2014-07-12, 15:11   #253
akrolowa
Zadomowienie

Dusiolka właśnie rozpoczęłam domową miniprodukcję placków ziemniaczanych
Stary 2014-07-12, 15:13   #254
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
CześćWczoraj widziałam moje malutkie bratanice. To takie kruszynki
I z bratową rozmawiałam, to mówiła, żę dobrze ze wybieram sie na L4, bo teraz jest ciężko, a później bedzie tylko gorzej w sensie ciężej
a na zwolnieniu trochę odpoczniesz w ogóle ja się cieszę że jest możliwość l4 w ciaży. mimo że wiele osób twierdzi że ciąża to nie choroba to jednak dbasz o największy skarb w tym czasie, musisz odpoczywać, chodzić wyspana najedzona itd. więc naprawdę ja się cieszę że nie muszę wstawać o tej 4 i dryłować do pracy.

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
A słyszałyście, że bucików NIE WOLNO kupować maleństwu przed narodzeniem ?! Przepraszam, jeśli ktoś w to wierzy a ja go urażę no ale dla mnie to totalna głupota Znajoma ma cesarkę za kilka dni, maleństwo ma się świetnie i wszystko jest ok i chciała żebym zrobiła jej sesję ciążową więc poprosiłam żeby wzięła buciki to cykniemy fajną fotkę z nimi to o mało na zawał nie zeszła i zaczęła mnie przestrzegać żebym pod żadnym pozorem nie kupiła dziecku butów przed porodem, bo 'pójdzie w nich na drugą stronę'
następny cudny przesąd. normalnie masakra jakaś.

Cytat:
Eirene wiem, że w pierwszy dzień pracy muszę dać L4, ale wolę się podpytać o jeszcze kilka kwestii. W sumie to trochę źle napisałam wtedy wniosek, bo wpisałam do 30 października (to jest czwartek), a przecież październik ma 31 dni i tu wypada piątek. No ciemnica mnie wtedy wzięła

a mi włosy lecą na potęgę
no to musisz faktycznie podpytać gdzieś jak to jest żeby było najkorzystniej dla ciebie

mi też włosy lecą strasznie.

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Eirene, na pewno coś znajdziesz wygodnego tylko pewnie będziesz musiała troszeczkę poszukać
pewnie skończy się na tym że nie znajdę i na basen chodzić nie będę hahaha
bo nad morze jak pojedziemy to w pareo będę śmigać albo w koszulce.
ale na basen muszę mieć strój.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Ja połówkowe zobaczę... Narazie nie myślę dziś kończę 15 tydz i jutro się zacznie 16

Pokoje wysprzątane, ciasto się piecze potem masy i posprzatać łazienkę i kuchnie
ja jutro kończę 15 tydzień i w poniedziałek zaczynam 16 w poprzedniej ciąży w 16 tygodniu poczułam ruchy synka a teraz wczoraj siedzę sobie i nagle bum aż się przestraszyłam na bank to nie było wzdęcie

Cytat:

co macie dzisiaj na obiad?
U mnie ryba, surówka z kiszonej kapusty i może frytki
u nas byly kotleciki mielone, mizeria i ziemniaczki

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Tak sobie mysle ze bardzo bym chciala zeby moje dziecko-dzieci mialy tak dobry kontakt z rodzicami jak ja.
ja też o tym marzę. mimo że nieraz się wkurzam na rodziców (mieszkamy z nimi) to jestem też z nimi zżyta, jak gdzieś pojadą już mi dziwnie że ich nie ma
marzę o tym żeby się już od nich wyprowadzić haha (dom budujemy obok nich ) ale z drugiej strony będę pewnie codziennie do mamy latać
z siostrą i bratem też mamy bardzo dobry kontakt mimo że siostra 5 lat mlodsza a brat 10
też bym chciala tak wychować dzieci

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Co prawda mój tato zmarł kiedy miałam 8 lat, a mama 2 tygodnie przed moim ślubem, z czym do dziś nie umiem się pogodzić, bo była dla mnie najdzielniejszą i najwspanialszą kobietą na świecie, ale wciąż pozostaje moje rodzeństwo.
i dlatego właśnie nie chciałam aby mój synek był jedynakiem. wiadomo z rodzeństwem różnie się układa ale zawsze istnieje cień szansy że będą za sobą
współczuję tak głębokiej straty

Cytat:
Witam. Można dołączyć?

Pozdrawiam.
hej ho z tego co się orientuję dużo dziewczyn ma problemy z tarczycą. lepiej wybierz się do endo. ja teraz muszę co miesiąc kontrolować się

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 15:14   #255
justyna84x
Raczkowanie

TSH 5,640 mlU/l. W czwartek zrobiłam ponownie TSH, ft4 i p anty TPO, Wyniki będę miała w poniedziałek. I od razu umówiłabym się na wizytę u endokrynologa.
Stary 2014-07-12, 15:19   #256
dusiolka
Zakorzenienie

Akrolowa: ja wlasnie dorabiam filety z indyka bo mezulek jak sie dowiedział ze 2dzien bezmięsny to prawie sie poplakal haha;d

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
TSH 5,640 mlU/l. W czwartek zrobiłam ponownie TSH, ft4 i p anty TPO, Wyniki będę miała w poniedziałek. I od razu umówiłabym się na wizytę u endokrynologa.

A ft4 ile masz? W sumie ten parametr jest jakby najważniejszy i w ciazy powinien wynosić powyżej 1.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Akrolowa: oczywiscie SMACZNEGO!

Stary 2014-07-12, 15:33   #257
justyna84x
Raczkowanie

Dusiolka, dopiero w poniedziałek będę miała wyniki ft4. Na pewno szybciej niedoczynność byłaby wykryta, gdyby nie to, że z powodu nieregularnej miesiączki późno dowiedziałam się, że jestem w ciąży Nie miałam żadnych szczególnych dolegliwości.
Stary 2014-07-12, 15:41   #258
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka, dopiero w poniedziałek będę miała wyniki ft4. Na pewno szybciej niedoczynność byłaby wykryta, gdyby nie to, że z powodu nieregularnej miesiączki późno dowiedziałam się, że jestem w ciąży Nie miałam żadnych szczególnych dolegliwości.

Ja swoje badanie zrobiłam tak na czuja przy okazji ze jestem w labo, ale ja miałam objawy (senność,takie dziwne puchniecie ciała,brak energii,wypadanie włosów,omdlenie) ale jakos jak wynik pozytywny testu wyszedł to mnie zmobilizowało do zrobienia badan w tym kierunku. W sumie nie masz najgorszego tego tsh, ja na poczatku miałam powyżej 8.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Jak 4tyg temu badal to spadło do 3,7. W pon jade na kolejne badanie w celu skontrolowania

Stary 2014-07-12, 15:48   #259
justyna84x
Raczkowanie

Myślę, że po tabletkach też mi spadnie. Do endokrynologa chodzisz prywatnie? Bo jestem ciekawa ile taka wizyta kosztuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 16:30   #260
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Myślę, że po tabletkach też mi spadnie. Do endokrynologa chodzisz prywatnie? Bo jestem ciekawa ile taka wizyta kosztuje.

Tak prywatnie,koszt 120zl

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Justyna : jesli dobierze odpowiednie dawkowanie to napewno spadnie

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Teraz sie schizuje czy placki były do konca dopieczone (robiłam z gotowanych ziemniaków) bo wiadomo ze były tam surowe jajka..;/ eh..

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Maz mówi ze były dopieczone,ale cieżko ocenić przy gotowanych ziemniakach..

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-07-12 o 16:15
Stary 2014-07-12, 16:39   #261
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:

Teraz sie schizuje czy placki były do konca dopieczone (robiłam z gotowanych ziemniaków) bo wiadomo ze były tam surowe jajka..;/ eh..

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Maz mówi ze były dopieczone,ale cieżko ocenić przy gotowanych ziemniakach..

Na pewno były wyśmienicie wypieczone bez paniki!
Stary 2014-07-12, 17:01   #262
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Ja niedoczynnosc odkryłam 2dni po zrobieniu testu ciazowego czyli na poczatku 5tyg i w ten sam dzien popedzilam na prywatna wizytę do endokrynologa. A jakie masz tsh? Ja musze co 4tyg robic wyniki tarczycy i dzwonic do mojej Endo i mówi co dalej a spotykam sie z nia raz na semestr.

mnie tsh wyszło pierw 0,4 lekarz kazał powtórzyć i jest 0,6 to zly wynik?

a czy któras z Was będzie rodzić w Mikołowie?

21.08.2011 Nasz ślub

Edytowane przez sweetbe
Czas edycji: 2014-07-12 o 17:33
sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:04   #263
ellyunia
Wtajemniczenie

dusiolka na połówkowe jadę w to samo miejsce, tak jak mówiłam byłam bardzo zadowolona

akrolowa bardzo smutna twoja historia

justyna witaj na kiedy masz termin?

Ja dzisiaj coś słabo się czuję, przespałam po południu chyba z 3 godziny

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 17:57   #264
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj coś słabo się czuję, przespałam po południu chyba z 3 godziny
Jest weekend, możesz odsypiać tyle ile potrzebujesz
Ja dziś wyjątkowo nie miałam spania, jak w ciągu tygodnia idąc na 7 do pracy jestem nieżywa, a popołudnia spędzam na odsypianiu, tak dziś obudziłam się o 6 wypoczęta niesamowicie. Skorzystałam z okazji i zabrałam się za konkretne porządki - wszystko wyleciało z szaf i szafek w salonie i sypialni, wszystko pomyłam, posegregowałam, wywaliłam masę rzeczy, które tylko zajmują miejsce i wręcz czuję się bohaterem w swoim domu haha
Stary 2014-07-12, 18:06   #265
dusiolka
Zakorzenienie

Sweetbe pisałam ze ft4 powyżej 1musi byc, a co do tsh to masz normy, jesli masz poniżej normy to warto sie skontaktować z Endo.

Ellyunia : ja tez niesamowicie zadowolona jestem z tego miejsca gdzie byłam na genet.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Akrolowa: to Cie wzięło miałas pracowity dzien ale wtedy zawsze lepiej smakuje odpoczynek

Stary 2014-07-12, 19:02   #266
justyna84x
Raczkowanie

Ellyunia, wedlug wyliczen lekarza termin mam na 4 stycznia

Edytowane przez justyna84x
Czas edycji: 2014-07-12 o 19:36
Stary 2014-07-12, 19:47   #267
nuna2
Zakorzenienie

Dusiolka Ty tak poważnie?? Pisałaś, że jesteś po kierunku medycznym a schizujesz strasznie. Wrzuć na luz, bo oszalejesz Najpierw, że koty roznoszą tokso to oddałaś kociaka a tak naprawdę musiałabyś się wybabrać w kupce, potem spanie na brzuchu,to co się mogło stać?? teraz te placki i surowe jaja,jak żeby placki były usmażone musisz je popiec i wątpie czy ściągasz blade. Nie masz pewności, czy jak zjesz jogurt ze sklepu nie ma tam jakiegoś syfu, albo na szynce czy nie chodzą jakieś paskudztwa. Wyluzuj dziewczyno.
Ja leżałam na oddziale zakaźnym a tam dopiero mogłam naściągać i dałam radę, NIC SIĘ NIE STAŁO.

Ciesz się tą ciążą.

Justyna witaj Jesteś o dzień za mną tak więc ten sam etap w sumie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 20:07   #268
dusiolka
Zakorzenienie

Nuna: no jestem jestem po medycznym i widzisz ze to nie chroni od schizowania;p bo jesli chodzi juz o siebie to tracę zimna krew i trzeźwe myślenie:p

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Akurat decyzji i wywiezieniu kota noe żałuje

Ps niedobrze mi jakos w ogole..

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Koleżanka po tym samym fachu pare lat starsza miała sytuacje ze dziecko jej takie 1,5roczne zaczęło wymiotować to zaczęła pytać sie koleżanki co ma zrobic a przeciez na co dzien ona sama podejmuje takie decyzje co robic i mówi pacjentkom co kupić;d

Stary 2014-07-12, 20:11   #269
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Najpierw, że koty roznoszą tokso to oddałaś kociaka a tak naprawdę musiałabyś się wybabrać w kupce, potem spanie na brzuchu,to co się mogło stać?? teraz te placki i surowe jaja,jak żeby placki były usmażone musisz je popiec i wątpie czy ściągasz blade. Nie masz pewności, czy jak zjesz jogurt ze sklepu nie ma tam jakiegoś syfu, albo na szynce czy nie chodzą jakieś paskudztwa. Wyluzuj dziewczyno.
Ja leżałam na oddziale zakaźnym a tam dopiero mogłam naściągać i dałam radę, NIC SIĘ NIE STAŁO.
akurat koty to najmniej toxo roznoszą ponoć. to właśnie kupka ale to jak piszesz trzeba by było się wysmarować.

a jak się placki smaży to przecież jajko się ścina tak czy tak

mi się dziś nudziło i miałam zachciankę więc sobie usmażyłam coś podobnego do tego http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...ogenizowanych#
ale było pycha

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-07-12 o 20:13
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:13   #270
justyna84x
Raczkowanie

Nuna2, a znasz juz plec dziecka? u mnie niestety nie bylo jeszcze widac, ale mam nadzieje ze sie dowiem na nastepnej wizycie, za ok. 6 tygodni. Od dawna marzylam o coreczce, ale i tak najwazniejsze jest to zeby malenstwo urodzilo sie zdrowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości