![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Suszarka: zrobiłam sobie wlasnie pare placków i zajadam ciepłe,chrupiące z jogurtem greckim;d resztę zrobię jak maz z pracy wróci bo jednak świeże najlepsze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Buc
|
Cytat:
![]() następnym razem czuję się zaproszona. ![]()
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Heej!
Jestem padnięta. Wczoraj z Tztem bylismy u znajomych az do 4 rano i spalam z 3 h ,bo mialam dzis spotkanie z położna w szpitalu. Wylecialam z domu na szybko, ani nie zjadlam tylko pilam wode... Jeszcze pobierala mi dwa razy krew,wiec taka oslabiona się czuje,ze... Wybaczcie, jutro albo w poniedziałek was ' przelece' ![]() ![]()
#246 |
Raczkowanie
|
Kinqaa a wiesz ze ja rowniez mam rowno 11 t i 4 d
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Suszarka: spoko wpadaj;d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos dziwnie liczy ten suwaczek z Dzidzia. Mialam 23.04 pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Czyli blisko jesteśmy; ) Położna wyliczyla na 30.01 termin
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
310zl?? ja płacę za wizyte 80zł, kiedy robił mi usg genetyczne płaciłam 150 za wizytę i usg razem! może dlatego miałam takie kiepskie! ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
u mnie też włosy .... codziennie musze je myć a wylatuję ich tyle, że nie wiem co bedzię za poł roku :d chyba peruka ja na obiad będę mieć hamburgery domowe, znaczy bułki z biedronki z miesko sama usmaże, :P ![]()
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Witam. Można dołączyć?
To moja pierwsza ciąża, 15 tydzień. Dwa tygodnie temu miałam badania i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Wyniki dopiero poznałam dwa dni temu, jak byłam u ginekologa. Przepisał mi euthyrox N50. Martwię się, czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku, bo wcześniej tych badań nie miałam robionych i nie wiem, czy już od dłuższego czasu nie choruję na niedoczynność. Następną wizytę mam dopiero za 6 tygodni. I zastanawiam się teraz nad prywatną wizytą u endokrynologa. Czy któraś z Was ma podobny problem? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niedoczynnosc odkryłam 2dni po zrobieniu testu ciazowego czyli na poczatku 5tyg i w ten sam dzien popedzilam na prywatna wizytę do endokrynologa. A jakie masz tsh? Ja musze co 4tyg robic wyniki tarczycy i dzwonic do mojej Endo i mówi co dalej a spotykam sie z nia raz na semestr. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Oczywiscie witamy i prosze sie rozgoscic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Dusiolka właśnie rozpoczęłam domową miniprodukcję placków ziemniaczanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi też włosy lecą strasznie. Cytat:
bo nad morze jak pojedziemy to w pareo będę śmigać albo w koszulce. ale na basen muszę mieć strój. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() marzę o tym żeby się już od nich wyprowadzić haha (dom budujemy obok nich ![]() ![]() z siostrą i bratem też mamy bardzo dobry kontakt mimo że siostra 5 lat mlodsza a brat 10 ![]() też bym chciala tak wychować dzieci ![]() Cytat:
![]() współczuję tak głębokiej straty ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
TSH 5,640 mlU/l. W czwartek zrobiłam ponownie TSH, ft4 i p anty TPO, Wyniki będę miała w poniedziałek. I od razu umówiłabym się na wizytę u endokrynologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Akrolowa: ja wlasnie dorabiam filety z indyka bo mezulek jak sie dowiedział ze 2dzien bezmięsny to prawie sie poplakal haha;d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
A ft4 ile masz? W sumie ten parametr jest jakby najważniejszy i w ciazy powinien wynosić powyżej 1. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Akrolowa: oczywiscie SMACZNEGO! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Dusiolka, dopiero w poniedziałek będę miała wyniki ft4. Na pewno szybciej niedoczynność byłaby wykryta, gdyby nie to, że z powodu nieregularnej miesiączki późno dowiedziałam się, że jestem w ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoje badanie zrobiłam tak na czuja przy okazji ze jestem w labo, ale ja miałam objawy (senność,takie dziwne puchniecie ciała,brak energii,wypadanie włosów,omdlenie) ale jakos jak wynik pozytywny testu wyszedł to mnie zmobilizowało do zrobienia badan w tym kierunku. W sumie nie masz najgorszego tego tsh, ja na poczatku miałam powyżej 8. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Jak 4tyg temu badal to spadło do 3,7. W pon jade na kolejne badanie w celu skontrolowania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Myślę, że po tabletkach też mi spadnie. Do endokrynologa chodzisz prywatnie? Bo jestem ciekawa ile taka wizyta kosztuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
Tak prywatnie,koszt 120zl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Justyna : jesli dobierze odpowiednie dawkowanie to napewno spadnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Teraz sie schizuje czy placki były do konca dopieczone (robiłam z gotowanych ziemniaków) bo wiadomo ze były tam surowe jajka..;/ eh.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Maz mówi ze były dopieczone,ale cieżko ocenić przy gotowanych ziemniakach.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez dusiolka Czas edycji: 2014-07-12 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy któras z Was będzie rodzić w Mikołowie?
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2014-07-12 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
dusiolka na połówkowe jadę w to samo miejsce, tak jak mówiłam byłam bardzo zadowolona
![]() akrolowa bardzo smutna twoja historia ![]() justyna witaj ![]() Ja dzisiaj coś słabo się czuję, przespałam po południu chyba z 3 godziny ![]()
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś wyjątkowo nie miałam spania, jak w ciągu tygodnia idąc na 7 do pracy jestem nieżywa, a popołudnia spędzam na odsypianiu, tak dziś obudziłam się o 6 wypoczęta niesamowicie. Skorzystałam z okazji i zabrałam się za konkretne porządki - wszystko wyleciało z szaf i szafek w salonie i sypialni, wszystko pomyłam, posegregowałam, wywaliłam masę rzeczy, które tylko zajmują miejsce i wręcz czuję się bohaterem w swoim domu haha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Sweetbe pisałam ze ft4 powyżej 1musi byc, a co do tsh to masz normy, jesli masz poniżej normy to warto sie skontaktować z Endo.
Ellyunia : ja tez niesamowicie zadowolona jestem z tego miejsca gdzie byłam na genet. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Akrolowa: to Cie wzięło ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Ellyunia, wedlug wyliczen lekarza termin mam na 4 stycznia
![]() Edytowane przez justyna84x Czas edycji: 2014-07-12 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka Ty tak poważnie?? Pisałaś, że jesteś po kierunku medycznym a schizujesz strasznie. Wrzuć na luz, bo oszalejesz
![]() ![]() Ja leżałam na oddziale zakaźnym a tam dopiero mogłam naściągać i dałam radę, NIC SIĘ NIE STAŁO. Ciesz się tą ciążą. Justyna witaj ![]() ![]()
#268 |
Zakorzenienie
|
Nuna: no jestem jestem po medycznym i widzisz ze to nie chroni od schizowania;p bo jesli chodzi juz o siebie to tracę zimna krew i trzeźwe myślenie:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Akurat decyzji i wywiezieniu kota noe żałuje ![]() Ps niedobrze mi jakos w ogole.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Koleżanka po tym samym fachu pare lat starsza miała sytuacje ze dziecko jej takie 1,5roczne zaczęło wymiotować to zaczęła pytać sie koleżanki co ma zrobic a przeciez na co dzien ona sama podejmuje takie decyzje co robic i mówi pacjentkom co kupić;d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak się placki smaży to przecież jajko się ścina tak czy tak ![]() mi się dziś nudziło i miałam zachciankę więc sobie usmażyłam coś podobnego do tego http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...ogenizowanych# ale było pycha ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-12 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Nuna2, a znasz juz plec dziecka?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.