|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
e tam najwyzej bedziesz cale zycie w ciazy ![]() ciekawe jaki bys miala brzuch za 30 lat
|
|
|
|
|
#723 | |||
|
Zadomowienie
|
Malutka wspolczuje przygod, dobrze ze tobie nic sie nie stalo. Oby z pieskiem bylo dobrze. Mam nadzieje ze Tz-towi skoncza sie stresy pracowe, moj tez spiety chodzi.
Mamamarta - ostra akcja z tesciami musiala byc, ale najwazniejsze to spokoj dla kobiety w ciazy. Halinka mocne za wizyte!Angelika za wizyte, juz tylko 3 dni oszczedzania sie suuuuper. Dobrze ze Tz sie nic nie stalo.Maria okropny taki sasiad ktory sie trafi i terroryzuje cala okolice Patrycja widze ze u was tez ostatnio cos pod gorke. Pamietaj ze po burzy jest slonce i trzymaj sie dzielnie Cytat:
Nikt cie nie zmusi do jedzenia szpitalnych posilkow ale czasem sa dobre i warto zjesc. U nas w rodzinie sa szpitalni weterani wiec stosujemy metode-nie lubisz, nie dobre to nie jedz, ale zawsze warto sprobowac. Dodatkowo nosi sie owoce, soki, jogurty, lepsza wedline, serek bialy,ciasto itd Plus zachcianki jak np. cieply budyn, ulubiona zupe czy cos z pieczywa(mama je tylko ciemne). W szpitalu np na kolacje dali chleb, bulke i paprykarz szczecinski. Nie mam ochoty na rybe to wyciagam cos swojego z szuflady badz lodowki i juz. Cytat:
za wizytyUdanej rocznicy, piekny prezent niedlugo bedziecie mieli macie ciezki okres, duzo stresu ech skad ja to znam...Grunt byscie mysleli o sobie i dziecku a reszta jakos sie pomalu poukladaCytat:
rodzinna za mobilizacje - milo sie patrzy gdy rodzina dba o chorego.U nas za malo osob jest by tak 3x/dzien latac do szpitala ale zgadzam sie ze szpitalne jedzenie trzeba uzupelniac chyba ze jest jakas scisla dieta. Bylo tak ze w 2 roznych spisztalach mialam jednoczesnie 2 osoby i tylko ja do "obsługi" wiec wiadomo ze moglam byc raz dziennie i kazdy musial zjesc co sie dalo ze szpitalnego. Ale jestesmy do takich "akcji" przyzwyczajeni i wiemy ze szpital to nie hotel. Gorzej gdy dziadek lezy w szpitalu 100km od nas w jedna strone i trzeba jezdzic. |
|||
|
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam depresję przedporodową.
Wylazły mi straszne rozstępy Jestem gruba, sapię jak chodzę, a w ogóle to nie mogę nigdzie się dalej ruszyć, bo zaraz sikuuuuu Nie chce mi się z nikim rozmawiać, wszyscy mnie denerwują i najchętniej schowałabym się pod kołdrą i nie wychodziła ![]() Przepraszam, że wam tak marudzę, ale poznajcie i taki beznadziejny przypadek jak mój
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze sie trzeba troche pomeczyc a potem mozna zawalczyc zadbac o siebie
|
|
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#727 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja mysle ze nigdy, nawet jak dziecko docisnie stope na maksa, to pzanim ten odcisk pokona miesnie ,macicy,miesnie brzucha, tkanke tłuszczową i skórę, bedzie wygladał jak zwykłe wybrzuszenie Cytat:
co do gina to na nfz mialam do wybowu tegoz własnie, lub gina afroamerykanina, u ktorego nawet bylam raz, to mnie od progu opieprzyl ze tylko po tabletki przychodze, a jego polszczyzna nie nastrajała do zachowania powagi, wiec wybor był mizerny
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Papryczka, Halinka, Pentuerka
![]() za to, ze wszystko idzie w dobrym kierunku ![]() Bylam dzis na miescie, ok 2h chodziłam i juz wiem, ze nie jest to dla mnie dobre Powiem Wam szczerze, ze tez bym juz mogla zobaczyc tego CZOPA u siebie, ale tego co przewiduje porod za okolo 2 tygodni. Depresja poporodowa, ciezki temat. Mam nadzieje, ze nigdy nie dowiem sie co to jest. Licze na wsparcie Tz, wiem, ze bedzie pomagal mi bardzo duzo. Jjezeli tylko jego cierpliwosc sie nie wyczerpie w stosunku do mnie to powinnismy razem przetrwac trudne chwile. Niestety on z tych niedomyślnych.. jak ja zamkne sie w sobie i nie powiem, ze cos jest nie tak to bedzie troszke gorzej. W ogóle stwierdzil, ze on juz jest gotowy na zmiane naszego zycia i nie potrafi doczekac sie porodu. Jest przekonany, ze bedziemy dobrymi rodzicami, poradzimy sobie ze wszystkim i bedziemy szczesliwa rodzinka. Oby bylo jak mowi, bo ja tak optymistycznie nastawiona nie jestem.
|
#730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez tak uwaza jak Twoj Tz, a ja co do tego podchodze bardziej realnie i mam mieszane uczucia
|
|
|
|
|
#732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie!!
Cytat:
całkowicie popieram! I zgadzam się z decyzją - po co się pchać tam, gdzie nas nie chcą? Cytat:
I masz rację White Cafe. Może być różnie i warto pogadać z partnerem na takie tematy H4linka bardzo się cieszę, że udało Ci się dostać zaświadczenie, które Ci się należało! mam wrażenie, że ściemniałaś nam przez ten cały czas Super! Gratuluję! Mamamarta - ale fart z tą kasą! I na co wydasz? ![]() Mnie mama dała 1000zł na łapówkę dla położnych/lekarza Planowałam przy wypisie wręczyć kawę/bombonierkę w podziękowaniu, ale żeby wciskać komuś kasę za wykonywanie podstawowych obowiązków? Nie zamierzam się do tego dokładać, w sensie przyzwyczajać do łapówek Mama twierdzi, że te wszystkie kobiety, o których głośno w TV nie dały kasy i dlatego nikt się nimi nie zainteresował..
|
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze przydałoby się, żeby ktoś mną potrząsnął, żebym się w końcu obudziła Dla mnie jest to o tyle trudne, że nie planowaliśmy dziecka. Teraz myślę, że tak miało byc, że to jest pewnie największe szczęście, które mnie spotkało. Tylko, że w związku z tym, że tego nie planowałam, trudniej znosić mi te wszystkie niedogodności. Edytowane przez karoseria Czas edycji: 2014-07-14 o 16:10 |
|
|
|
|
#734 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to ja sie dołaczam, w dodatku uwazam ze TZ nic nie robi i ma w d...e wszystko,choc juz wyremontował pół chaupy i zrobił kilka mebli ,ale ciagle mu jeczae ze za wolno, za mało, a jak usiadzie na chwile przed tv to ja w bek ze sie obija....
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#737 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za ladne ktgCytat:
Pewnie lekarka musiala napisac esej by tego nie olali, ale czytanie tez bym sobie darowala ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jaki wymagajacy - lubil buszzzzzzz a specjalnie dla niego sie "stroilas w piorka"O! UWAGA - CZOPY ATAKUJA!! ![]() WOW doczekalas!! |
||||||
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam jeszcze pisać na temat szpitali, teraz jak moj ojciec leżał to oczywiście jedzenie trzeba było nosić mu z domu.. na śniadanie jak dostał dwie kromki suchego chleba i kawałeczek masła to moja mama nie wiedziała co ma z tym zrobic. Najbardziej wspolczuje tym, ktorym rodzina nie jest w stanie przyniesc jedzenia, ze wzgledu na finanse, jak i ludziom, ktorzy nie maja nikogo kto by ich odwiedział. Nie sa w stanie isc do sklepu i żyją na tym suchym chlebie. A w więzieniu dwa dania i narzekają, ze menu się powtarza co tydzien
|
#741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co sie dzieje w tych szpitalach trzeba jeszcze im doplacac z wlasnej kieszeni zeby wykonywali swoj obowiazek
|
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, jaki gorąc, u Was też?
Mąż podskoczył do mojego gina, podpytał o ten czop.Gin powiedział, żeby nie panikować, że na tym etapie to już normalne i że pewnie za dużo łażę I że jakby sie pojawiła krew w tym czopie, to wtedy dzwonić. Póki jest czysty, nie ma co panikować...Poza tym ewidentnie wczoraj to nie był cały czop
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znosic nasze humorki
|
|
|
|
|
#745 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak urodze to Tz sie smieje ze spadna nam rachunki ....za papier toaletowy i ja schudne bo chyba go zjadam ze tak szybko idzieTez bywam drazliwa, latwiej sie denerwuje ale taki urok ma koncowka ciazy - to normalne ze mozesz sie tak czuc ale pomysl ze wyjsc z domu warto bo jest slonce, ptaki spiewaja a w sklepach wyprzedaze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem ile w tym prawdy, ale czasem niestety tak jest a czasem nawet kasa nie pomoze. Trzeba w zyciu wierzyc ze bedzie dobrze i spotka sie na swojej drodze lekarza a nie konowala. |
|||||
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahhahhaa im blizej rozwiazania tym u nas weselej na watku
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo tak reagujemy na coraz więcej nerwów (vide mój pomysł na tytuł wątku )Ale bym zjadła sernik, czekoladę albo lody... A przed chwilą zjadłam zupę z soczewicy
|
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
u mnie cały dzień deszcz, chłód - coś co mi bardzo odpowiada
|
#749 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a adrenaline mialam taką ze nie spalam 3 doby , funkcjonowalam jak na dopalaczach jakis...potem po wypisie musialam to jednak odespac w domu...teraz boje sie ze po cc nie nastapi tak mocna reakcja hormonalna ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz sie boje jaki bedzie nastepny tytul watku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

za wizyte!
za wizyte, juz tylko 3 dni oszczedzania sie suuuuper. Dobrze ze Tz sie nic nie stalo.
macie ciezki okres, duzo stresu ech skad ja to znam...Grunt byscie mysleli o sobie i dziecku a reszta jakos sie pomalu pouklada

szczególnie takie, przy których funkcjonuje internat, nie ważne czy dziecko tam mieszka czy nie.

mam wrażenie, że ściemniałaś nam przez ten cały czas
Mama twierdzi, że te wszystkie kobiety, o których głośno w TV nie dały kasy i dlatego nikt się nimi nie zainteresował..