|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
cornflower_girl
![]() rabbitka ![]() mysza93, stacjonarnie w księgarniach, jeśli chodzi o papierowe. |
|
|
|
#4892 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
rabbitka
jak byłam zakochana w żółtej, tak teraz mówię, że miętowa wymiata ![]() p.s boski tatuaż! oluska cieszę się, że przetrwalaś te spotkanie.. mnie niestety to czeka i na samą myśl robi mi się niedobrze.. Dziewczyny, czy Wasza świadkowa szykuje kotyliony? moja tak, ale nie wie jak to rozegrać.. te kotyliony powinno się trzymać w koszyczku, a co z pieniążkami, które ona zbierze? jakiś osobny koszyczek na nie powinna mieć czy jak? Słyszałam, że wystarczy jeden koszyczek z chusteczką. Pod chusteczkę pieniążki a nad chusteczką kotyliony... sama nie wiem co jej doradzić, aby dobrze jej z tym było :/A tak ze ślubnych spraw to przyszedł mi welon z polecanej tutaj strony powiem, ze jestem mile zaskoczona, nie spodziewałam się, że za taką cenę możne przyjść tak dobry welon bardzo podobny, w salonie gdzie kupiłam suknię, kosztował 110zł a tu proszę, 25zł z przesyłką ![]() Mamy wszystkie winietki, uff.. ![]() Ustaliliśmy menu, będzie tyle jedzenia, że łohohoh.. mój kolega powiedział, że to nie będzie zwykłe jedzenie- to będzie korytkowanie cokolwiek to znaczy...
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-07-14 o 19:19 |
|
|
|
#4893 |
|
Rozeznanie
|
Byłam na zakupach i kupiłam grzebyk
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
Rabittka wyglądasz w miętowej fenomenalnie
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
bachara
śliczny grzebyk!!! pójdę za twoim przykładem i też udam się do tego sklepu.. ![]() może też uda mi się jakieś cudo wyhaczyć.. widziałam tam śliczną,srebrną bransoletkę, ale cena mi jeszcze nie za bardzo odpowiadała może jeszcze bardziej ją przecenili.. hmm..
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, my zamiast księgi gości mamy taką ramę- tylko nie "złotą barokową" jak w linku tylko taką normalną, kupowaną na Allegro. Bardziej nam się to podobało niż księga gości:
http://allegro.pl/ramka-na-podpisy-k...408435130.html
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu takie pustki?
moja koleżanka też miała kotyliony, ale moim zdaniem to jest bezsensu i w ogole "wiejskie" (nie mam nic do wsi, żeby nie bylo ). Dziwny zwyczaj, u nas na pewno tego nie będzie Futrzane etole są piękne Miętowa dluga sukienka Czekam z niecierpliwością na kolejne relacje
|
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulenkowo, mieliśmy robić sami rower i odciski, ale kupiliśmy jednak z all księgę gości "od Ad Rem"
bachara, bardzo ładny! Właśnie skończyłam połowę roboty z projektem winietek
|
|
|
|
#4900 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym dała chyba oddzielnie bukiet Cytat:
Ja nie przewiduje kotylionów. Wg mnie są niepotrzebne, kojarzą mi się z weselami 20lat temu Ale wiem że u nas nadal się to przypina
|
|||
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
U nas wiedzieli, bo będą na naszym weselu tez
zapraszali TŻ wczoraj i on ich też, bo tak się umowili, że razem. My wpisalismy z imienia i nazwiska. Oni powiedzieli, że napisali z os. towarzysząca bo nie wiedzieli jak ja się nazywam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
proszę o radę o coś bardzo skutecznego wybielajacego zęby
nie mam jakiś mega żółtych, ale delikatnie są
|
#4903 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda, że nie widziałam jak wyglądasz bo musiałaś byc extra laska!! Tez robimy łączony (jesli w ogóle się odbędzie). Piękny bukeit Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miętowa!
|
|
|
#4904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Płaszczyki/żakiety jakoś nie bardzo mi podobają się. Dół mam prosty , tylko tren zdobiony i pewnie nie będzie widać sukni spod takiego płaszczyka. Jak myślicie? Poszerzania się nie boję, bo noszę xs i niewiele mi zaszkodzi ![]() rabbitka, bierz miętową |
||
|
|
|
#4905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogli się wcześniej zapytac...
|
|
#4906 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak poza tym jak kiedyś były to nigdy my za nie nie płaciliśmy ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
a to nie umieli zapytać? czy to jest aż taki problem ? my właśnie robimy listę gości i kogo nie wiemy to pytamy |
||
|
|
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się bardzo podoba i gdybym miała w zimie to tak bym chciała wyglądać niestety nie wiem gdzie kupić ale poszukam Dziewczyny! Przyjeżdżam wczoraj do rodziców i co widzę? ![]() I nie pomoglo mówić że nie chce bo tata uważa że goście poczują się wyroznieni zresztą taka tradycja. Jestem załamana... nie znoszę tych zabobonow nazywanych tradycja! Chciałam ślub nowoczesny z klasa a zaraz mi wyjdzie jak wszędzie.. Jak oglądałam filmiki tych wszystkich Śląskich ślubów to płakać się chce. Jest nawet Kto idzie z Panem młodym po panią mloda itp nie wiem co robićWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 33 dni.
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
Dotka dzięki wielkie, podpowiem jej takie rozwiązanie, może akurat z niego skorzysta
Mnie się kotyliony ani nie podobają ani podobają Na większości wesel, na których uczestniczyłam owy zwyczaj był. Jeżeli świadkowa chce, to proszę bardzo, w końcu to jej zadanie ale nie uważam tego za wiejskie. Według mnie jest to podtrzymywanie tradycji. Jedni czynią to w taki sposób, drudzy w inny. Wiejskie dla mnie jest upicie się państwa młodych na własnym weselu bądź niekulturalne zachowanie w stosunku do gości activelifestyle ajjjć, bardzo nieładnie.. wystarczyło zadzwonić i się zapytać... brak wyobraźni jest straszny
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-07-15 o 07:59 |
|
|
|
#4910 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4911 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj byliśmy w USC i decyzja podjęta- po ślubie będę nosić nazwisko męża
Dodatkowo w niedzielę byliśmy tylko rozejrzeć się za garniturami ale po tym jak Tż przymierzył jeden tak go kupiliśmy Garnitur granatowy typu slim, koszula śnieżnobiała oczywiście na spinki z listwą maskującą guziki, do tego będzie granatowa mucha. Wygląda jak milion dolców Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do bieli to mi nie będzie przeszkadzało jak ktoś założy całą białą sukienkę i tak będzie wiadomo kto jest PM. Poza tym dla mnie jest różnica pomiędzy całą czarną sukienką, całą białą a łączoną ![]() Cytat:
Nie ma innej wersji kolorystycznej. Dziękuję za wszystkie opinie Cytat:
Śliczny grzebyk Cytat:
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-07-15 o 09:24 |
||||||
|
|
|
#4912 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda gadać, bo na to wesele idzie co najmniej 20 osób, które mnie znają z imienia i nazwiska w tym świadek tego chłopaka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny ten grzebyk !!!
też taki chcę !!!
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Nie no, sorki, ale dla mnie kotyliony sa straszne |
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Oto moj makijaz probny slubny ![]() Zaraz,wam wstawie spinki ktore kupilam na uro TZ
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2014-07-16 o 11:10 |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
Mysza93 Albo gotowe(z zawartoscia) albo zwykle, ale widziałam na all, że zwykły kosz drogo trochę wychodzi
![]() Ja bym dała chyba oddzielnie bukiet Właśnie u nas takie kosze są bardzo drogie w sklepach a na allegro nie chcemy zamawiać, wolimy coś sami skomponować ,dać rzeczy ,które nasi rodzice lubią i do tego pamiątki ,które im zostaną na dłużej. Ja nie przewiduje kotylionów. Wg mnie są niepotrzebne, kojarzą mi się z weselami 20lat temu Ale wiem że u nas nadal się to przypina ![]() U nas też nadal się przypina ,chciałam jakieś nietypowe ,żeby nie było kokardek(dla mnie to też również wiocha) ale TŻ się upiera ,że to nie będzie jak wesele.Cóż,dla świadków przynajmniej będą takie jak bym chciała
Edytowane przez ewapucy Czas edycji: 2014-07-15 o 09:44 |
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Lusiija, to tylko kotyliony, nie denerwuj się, pogadaj z nimi.
U mnie swoją drogą też są spięcia weselne: ja i moja mama. - nie chcemy "gorzko, gorzko" - co ty gadasz, jak to nie będzie sama Ci zaśpiewam - chcemy aby zespół grał więcej takich nowszych piosenek - jak to, jak to tk nie może być, zły zespół wzięłaś, mówiłam Ci to od dawna - mam pomarańczowe buty - jak to nie białe - będą dania: udziec po cygańsku, karkówka w sosie chrzanowym - po cygańsku to fe, sosy - kto będzie jadł sosy, sosów żadnych nie bierz, bigos musi być O dekoracjach z nią nie rozmawiam, bo dopiero by było. To se trochę powylewałam madziara, dzięki i gratuluję ![]() Kasiulenkowo, ale oko Też zastanawiałam się nad tymi spinkami![]() Jadę dziś dogadać się z ciastami i noclegiem. Może dziś pojadę po suknię? Próbuję znaleźć jakieś okrycie do niej, ale ciężko mi to idzie. Nic w tych sklepach nie ma! Jutro wybieram się do TŻ i pojutrze omówimy sprawy z zespołem. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Macie pomysły na nowy tytuł? |
|
|
|
#4919 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o kotyliony, to mi też się średnio podobają, ale ostatnio znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/kotyliony-przypink...408151424.html trochę inne, chyba się na nie zdecydujemy :P a dla Rodziców, Dziadków i td będą pewnie z tej aukcji http://allegro.pl/kotyliony-dla-rodz...335418969.html w kolorze przewodnim
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
co z tym okiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

:/
15:00
jakie macie księgę gości?? zamawiałyście z allegro??

Ja nie przewiduje kotylionów. Wg mnie są niepotrzebne, kojarzą mi się z weselami 20lat temu
Ale wiem że u nas nadal się to przypina 
nie mam jakiś mega żółtych, ale delikatnie są
szkoda, że nie widziałam jak wyglądasz bo musiałaś byc extra laska!! Tez robimy łączony (jesli w ogóle się odbędzie). Piękny bukeit
Cyba jakieś streszczenie będzie potrzebne.
bo obie mi sie bardzo podobaja 
nie wiem co robić