Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 10:00   #4771
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
HICIOR DNIA DZISIEJSZEGO!!!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość

Mój TŻ ma gajerek!!! Pytanie do Was dziewczęta! Czy jeśli mamy garnitur, to wielkim FO PA będzie założenie do niego koszuli smokingowej? Takiej do muszki? Bo TŻ super w takiej wygląda i każda pani w sklepie nam inaczej mówi, jesteśmy lekko skołowani...? Dodaję w załączniku o jaką nam chodzi.
U nas też koszula smokingowa+garnitur, także wydaje mi się że nie ma co się spinać, że pani w sklepie powiedziała, że nie pasuje Jak TŻ dobrze wygląda i dobrze się czuje, to żadnego FO PA nie będzie
Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość

taki czy taki

nam grzebykiem się jeszcze zastanawiam
1. ten mi się najbardziej podoba
2
3
4

pomocy
Welon pierwszy, grzebyk nr 3
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

Kochane panienki, 2 tygodnie!!!
Nie wiem jak u Was, ale mnie ściska w żołądku

- pomyslałam o winietkach następująco: na każdej widnieje nr stołu, wszystkie są na stoliku przy wejściu. Każdy bierze swoją i goście sami usadzają się przy danym stole. Co myślicie?
Ja się zaczynam bardzo bardzo stresować Za to mój TŻ w ogóle nie odczuwa przedślubnej gorączki

Co do winietek- to chyba niezbyt dobry pomysł... Straszne zamieszanie się zrobi przy stoliku z winietkami, bo każdy będzie chciał szybko znaleźć swoją. Poza tym po kilku osobach zwyczajnie zrobi się w winietkach bałagan i tym bardziej będzie ciężko znaleźć konkretne nazwisko. Tak mi się przynajmniej wydaje
Stary 2014-07-12, 10:00   #4772
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

A ja właśnie byłam wczoraj pierwszy raz na hybrydzie, musiałam przetestować kosmetyczkę przed ślubem ogólnie super, ale trochę zbyt prosto mi spiłowała pazurki. Na co dzień nosze bardziej zaokrąglone na rogach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140711_173931.jpg (91,2 KB, 108 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:06   #4773
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam chyba samo malowanie... najchętniej wybrałabym jakiś albo bardzo zdecydowany kolor, albo taki przeźroczysty A szczerze mówiąc, to nie wiem nawet na czym ta cała hybryda polega

Mój TŻ ma gajerek!!! Pytanie do Was dziewczęta! Czy jeśli mamy garnitur, to wielkim FO PA będzie założenie do niego koszuli smokingowej? Takiej do muszki? Bo TŻ super w takiej wygląda i każda pani w sklepie nam inaczej mówi, jesteśmy lekko skołowani...? Dodaję w załączniku o jaką nam chodzi.
Hybryda to nałożenie specjalnego lakieru i utwardzenie tego pod lampami. Paznokcie ślicznie się wtedy blyszczą, utrzymuje się ok 3 tygodni, i możesz ją sama usunąć w domu acetonem. I co najważniejsze - nie niszczy płytki. Polecałabym ci zrobienie hybrydy, możesz ją zrobić 2-3 dni przed ślubem i będziesz miała pewność że nic ci nie odpryśnie.

Gratki za garnitur! To ten z załącznika?? Nie wiem czy to fo pa czy nie, ale mi się takie połączenie podoba

Tysia ja będę miała 3m welon do kościoła i obawiam się że może być za długi 5m to hardkor! ale skoro ci się taki marzy to bierz, tylko najpierw zrób sobie symulację z jakąś firanką czy coś żebyś mniej więcej miała pogląd jak się poruszać

Co do grzebyków: podobają mi się nr 1 (mam podobny) i 3

Cude pomysł z winietkami mi się nie podoba wydaje mi się że warto poświęcić trochę czasu i samemu je rozstawić.

Say super pazurki! Ja bardzo lubię taki kształt
Stary 2014-07-12, 10:07   #4774
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
A ja właśnie byłam wczoraj pierwszy raz na hybrydzie, musiałam przetestować kosmetyczkę przed ślubem ogólnie super, ale trochę zbyt prosto mi spiłowała pazurki. Na co dzień nosze bardziej zaokrąglone na rogach.
ja to nazywam zaokrąglone kanty albo okrągłe kwadraty

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:23   #4775
Linaewen
Zakorzenienie

Cude, jeśli chcesz żeby goście sami się usadzali to podziel ich na stoły i wywieś listę na stołach. A jak przy nich usiądą to ich sprawa. W Twoim sposobie może być duże zamieszanie, ktoś się nie połapie i źle usiądzie i będzie draka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:46   #4776
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Tysia ja będę miała 3m welon do kościoła i obawiam się że może być za długi 5m to hardkor! ale skoro ci się taki marzy to bierz, tylko najpierw zrób sobie symulację z jakąś firanką czy coś żebyś mniej więcej miała pogląd jak się poruszać

Co do grzebyków: podobają mi się nr 1 (mam podobny) i 3
haha nie wpadłam na to ale dobry patent
kurcze właśnie największa rozkmine mam między 1 a 3 ;/

Cytat:
a one nie są różnych długości ?
jakby były bardziej zaokrąglone na końcach to

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Już wszystko dobrze jest

odkąd TŻ wrócił z pracy zaczął rozmawiać i w końcu powiedział, że przeprasza, ze liczy się z moim zdaniem i to ja jestem najważniejsza dla niego, a mówił mi te głupoty dlatego żebym była zła, że nie potrafi udawać, że się na mnie gniewa teraz chodzi i przymila się, przytula itp
to super oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kilka dni temu informowałam dziękuję
ja również Ci bardzo serdecznie gratuluje niejedna chciałaby być na twoim miejscu

Cytat:
Napisane przez frankusiowa Pokaż wiadomość
Cude

welon chyba sie spryskuje mgiełką z wody i wiesza na prosto. Powinien sam się rozprostować. Czytałam gdzieś, że można jeszcze gorącą parą.
dokładnie to samo słyszałam, to w sumie tak jak firanka my pierzemy w pralce później od razu wieszamy, ona jest lekko wilgotna i ładnie się prostuje nie ma żadnych zagnieceń ani nic

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
niewyrazne ale

Wszytskie tak łądnie wyglądacie w sukniach, ze czuje sie jakbym ja w swojej wygladała jak napuszona kura

dzisiaj mialam mialam dziewcyzne, ktorej p[aznokcie wymagaly generalnego remontu. niestety zapomnialam zrobic zdjecia przed eh, ale dziewcyzna miala poobgryzane skórki, dosłownie dookola paznokcia i opuszek, paznokcie miala dlugie ale rozdwajające się i takie oto cuda na jej jutrzejszy ślub udalo mi sie zrobić załącznik
dobra robota
każda z nas chciałaby mieć taką manikiurzystka

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-07-12 o 10:49
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:50   #4777
cude
Zadomowienie

bardorja, oluska, Lemon, Linaewen, Tysiu, za odpowiedzi

say, ładnie jest
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:20   #4778
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
dobra robota
każda z nas chciałaby mieć taką manikiurzystka

musialam sie pochwalic bo nie pamietam juz kiedy ostatnio bylam tak zadowlona ze zrobilam cos z niczego takie mega metamorfozy rzadko sie trafiają
dobra koniec spamu

dziewczyny z Warszawy
musze wziac z usc akt urodzenia, generlanie to bylo na pradze (rejestracja jak sie urodzilam ) ale ktos mi mówil ze moge odebrac akt w dowolnym (i na ursusie i na mokotowie) urzedzie sc.. i nie weim czy tak mozna czy mosze jechac na ta prage eh
która wie jak to jest?

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-12, 11:32   #4779
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
my tak robimy i nie uważam tego za fo pa, z resztą pani w sklepie sama nam dobierała koszulę do garnituru i do tego muszkę
mój Tż będzie miał bez tego plisowania, z krytymi guzikami i z łamanym kołnierzykiem
Cytat:
ślub coraz bliżej więc zaczęłam szukać i kupować wszelkiego rodzaju dodatków.

Na początku byłam nastawiona, że kupie sobie welon 3 m ale jak zaczęłam oglądać to bardzo podoba mi się 5 m, tylko czy to nie będzie za długi ? czy któraś z Was ma / zamierza mieć taki welon ?
Od razu powiem, że zamierzam mieć welon tylko i wyłącznie do kościoła, a na sale zamierzam mieć grzebień z perłami

taki czy taki
mi się wydaje, że 5m to mega dużo sama mam niecałe 3m i ten welon jest taaaaaaaki długi ale jak strasznie chcesz mieć 5m to bierz
Cytat:
2
3
4

pomocy
1 najładniejszy!
Cytat:

Kochane panienki, 2 tygodnie!!!
Nie wiem jak u Was, ale mnie ściska w żołądku

Kochane
:
- ile kupujecie wody na osobę?
- ile kupujecie piwa na osobę?
- pomyslałam o winietkach następująco: na każdej widnieje nr stołu, wszystkie są na stoliku przy wejściu. Każdy bierze swoją i goście sami usadzają się przy danym stole. Co myślicie?
nie mogę się doczekać zleci 2 tygodnie
my mamy zamiar kupić wodę w 5l butelkach do tego cytrynę i miętę i mam zrobią taką wodę w dzbankach ale jeszcze nie wiem ile tej wody w ogóle napoi jeszcze nie mamy
piwa to tylko parę sztuk do wiejskiego stołu kupimy
moim zdaniem słaby pomysł, już lepiej zrobić plan stołów na wejściu do każdego stołu przypisać ludzi, więc wiedzą do którego stołu mają iść, a przy stole już siądą gdzie chcą

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:41   #4780
zły jeż
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedzi dotyczące karteczek do spowiedzi.
W końcu poszłam i po prostu się wyspowiadałam, bo mi na tym zależało, a niedługo będziemy u księdza po zapowiedzi, to wtedy dowiem się czy trzeba mieć karteczkę - najwyżej pójdę ponownie. Na pewno z poradni nie musimy mieć podpisów, bo ksiądz powiedział, że zostawia to do naszej decyzji. Stąd w ogóle mój pomysł, że podobnie może nie wymagać podpisu spowiednika.

Cytat:

dzisiaj mialam mialam dziewcyzne, ktorej p[aznokcie wymagaly generalnego remontu. niestety zapomnialam zrobic zdjecia przed eh, ale dziewcyzna miala poobgryzane skórki, dosłownie dookola paznokcia i opuszek, paznokcie miala dlugie ale rozdwajające się i takie oto cuda na jej jutrzejszy ślub udalo mi sie zrobić załącznik
Bardzo fajny remont.

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Widziałam, że piszecie o godzinach ślubów. My robimy tylko obiad+tort w restauracji i zastanawiam się o której ślub brać, żeby było sensownie?
Myślę nad godzinami 14-16 i nie wiem, którą wybrać.
14, zaraz po uroczystości będzie typowo obiadowa pora.

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
U nas dziś bardzo pracowity dzień- od rana malowaliśmy sypialnię, później pojechaliśmy wybrać kamień na ścianę, a kiedy wróciliśmy, okazało się, że z jednej ściany farba nam odłazi i trzeba było całą ścianę zdzierać Ubawiliśmy się jak dzieci przy tym Przećwiczyliśmy pierwszy taniec i nie jest źle (chociaż walc w lewo to nie jest moja mocna strona ). Umówiliśmy się na ustalanie menu na poniedziałek. We wtorek idziemy spisać drugą część protokołu. Zamówiłam świeczniki i papier na winietki. Nadrobiłam 4 strony forum Jestem padnięta.
Dobranoc Kochane!
To dużo zrobiliście. Podziwiam samodzielne malowanie - żałuję trochę że przy ostatnim remoncie wszystko zostawiłam fachowcom i nawet palcem nie kiwnęłam i dalej nic nie umiem z takich rzeczy. A co to za kamień na ścianę?

Cytat:
HICIOR DNIA DZISIEJSZEGO!!!
Dzwoni do mnie mama z informacją, że jej siostra, czyli moja ciocia, zadzwoniła do niej i powiedziała, że dostała zaproszenie, że tak to, skoro jakiś czas temu mama mówiła jej, że ja nikogo z rodziny nie zapraszam, a tu nagle zapro, i ona teraz nie wie, że kasy nie ma (co moja mama oczywiście skwitowała szyderczym zaśmiechem) i w ogóle to przez wakacje jest zajęta i raczej nie przyjedzie, ale za to czy mógłby jeden z jej synów przyjechać mama próbowała jej to wybić z głowy, ale generalnie powiedziała, że ma dzwonić do mnie... na nic byly tłumaczenia, że "starszyzna" jest tylko zaproszona, że kuzynostwa nie zapraszamy ciotka się zbulwersowała, że jakim cudem moja mama nie ma wpływu na listę gości to jej powiedziała, że to moje i TŻ wesele, ona dostała tak samo zaproszenie jak ciotka i tylko do sukni mi dołożyła...
ja zwariuje z tą moją rodzinką
jak czytałam Wasze opowieści na temat wymówek albo szalonych ciotek czy teściowych to myślałam sobie, Bogu dzięki, że ja nie mam takich problemów...

a do tego wszystkiego dostałam jakiejś alergii, nie wiem na co, ale pachy, okolice bikini, brzuch, szyję mam pokrytą czerwoną pokrzywą swędzi jak cholera, a najgorsze jest to, że nie wiem na co mogłam się uczulić, wczoraj też to miałam, ale nie aż tak nasilone
O rety, co to za pomysły, że działa jakieś podstawienie potomstwa jak matka nie może przyjść?
Współczuję alergii. Też się z tym męczę po limonkowym peelingu, wapno i sudocrem moimi przyjaciółmi.

Cytat:
Fajnie wyszło. Też chcę się wybrać na hybrydę, by ją przetestować. Akurat otworzyli salon w moim bloku, ale jakoś nie mogę się zebrać.
Stary 2014-07-12, 11:45   #4781
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
ślub coraz bliżej więc zaczęłam szukać i kupować wszelkiego rodzaju dodatków.

Na początku byłam nastawiona, że kupie sobie welon 3 m ale jak zaczęłam oglądać to bardzo podoba mi się 5 m, tylko czy to nie będzie za długi ? czy któraś z Was ma / zamierza mieć taki welon ?
Od razu powiem, że zamierzam mieć welon tylko i wyłącznie do kościoła, a na sale zamierzam mieć grzebień z perłami

taki czy taki

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Dziękuje zaczęłam nad tym myśleć i chyba troszkę to jeszcze pozmieniam.

Co do koszuli to ja zamierzam tak samo zrobić więc uważam że tak jest ok
Mnie się ten 5metrowy podoba

Cytat:
2
3
4

pomocy
Pierwszy

Cytat:

pysiu, odebrał, poszedł na przystanek i tam zostawił. Bardzo się tym zdenerwował, bo była już dopasowana i trochę kosztowała.
Fajny makijaz, masz takie duże oczy!
Kurcze, ale miał pecha dzięki za oczy to mój jedyny atut

Ej, dopiero wstaliśmy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:11   #4782
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam ksiądz dał jakieś kartki do spowiedzi? Nic takiego nie dostałam, nie zapytaliśmy też o to. Po wczorajszym protokole planuję iść do spowiedzi, a przy okazji bym chętnie papierek podbiła. Oczywiście pójdę też przed samym ślubem. Zastanawiam się czy ksiądz będzie domagał się potwierdzeń, że rzeczywiście byliśmy u spowiedzi przed ślubem, czy to jednak nasza sprawa?
Potwierdzenia napewno bedzie chciał Nie spotkałam się jeszcze z tym żeby nie chciał.
A my karteczki dostalismy na naukach, są tam podbite nauki, spotkania z poradni i 2 spowiedzi

Dziś zmiana kodu-49dni!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:53   #4783
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
To dużo zrobiliście. Podziwiam samodzielne malowanie - żałuję trochę że przy ostatnim remoncie wszystko zostawiłam fachowcom i nawet palcem nie kiwnęłam i dalej nic nie umiem z takich rzeczy. A co to za kamień na ścianę?
A my się lubimy bawić w takie rzeczy i nawet całkiem nieźle nam to wychodzi Kamień na ścianę TAKI
Stary 2014-07-12, 13:05   #4784
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dziś zmiana kodu-49dni!

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-12, 13:30   #4785
say-hello
Zakorzenienie

a u mnie 3 tygodnie zostały... czas leci jak szalony
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:44   #4786
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
takie to ja mam paznokcie na co dzień, tylko nie hybrydowe, a zwykłym lakierem, sama sobie robię

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:55   #4787
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzenia napewno bedzie chciał Nie spotkałam się jeszcze z tym żeby nie chciał.
A my karteczki dostalismy na naukach, są tam podbite nauki, spotkania z poradni i 2 spowiedzi
My niby dostaliśmy karteczki do spowiedzi, ale ksiądz ich nie chciał później. Zostały nam na pamiątkę. Tak samo siostra TŻ ślubowała rok temu i też ksiądz od nich nie chciał żadnego poświadczenia o odbytej spowiedzi

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:04   #4788
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Cooo?! Wolałabym bukiet z pokrzyw i koniczyny niż to coś

Daj spokój, pomysły niektórych osób są naprawdę z du py wzięte :/

Co za zdzierstwo

Może chce po każdym ślubie ten atłas wymieniać?

Ale ładny kolor!

A gdzie kupowaliście obrączki?
Zdjęcia w sukni wrzucałam w poprzedniej części wątku, ale mam foto z dzisiejszej przymiarki i zaraz je wrzucę

A mój bukiet i butonierki będzie robić moja mama Mam gdzieś florystkę, z mojej matuli zdolniacha jest, więc da radę

za zakupy! Tort wygląda pysznie

Noo to już przegięcie konkretne...

Dzisiaj odebrałam suknię, kupiłyśmy buty i torebkę dla mamy. Nadal nie mamy butów na poprawiny (i ja i mama)

Dobra, chwalę się suknią

Załącznik 5732810
Załącznik 5732811
prześlicznie, gratuluje tak dobrego zakupu!
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
to jest mój ślub i niekt nie powinien mi narzucać co ma być, kto kim, a tym bardziej tesciowa

nikt mnie na ten temat nie przegada, mi się nie podoba, ze tak będzie i już, inny temat był tego postu, ale dzięki za pomoc, nie chce dalej spamować wątku
Karolinusia, świętym prawem tżta jest wziąć swojego brata za świadka. absolutnie nawet nie odważyłabym się podważyć tej decyzji, z szacunku do rodziny tż. pamiętaj że wychodząc za mąż, dostajesz w prezencie nową rodzinę i z nią też musisz zacząć się liczyć. pomyśl o odwrotnej sytuacji - gdyby tż bojkotował świadkownaie twojej siostry i mówił że to będzie brzydko wyglądać. słabo co?

Kochane, ja dzisiaj lecę na panieński, kompletnie nie wiem co będzie się działo, wiem tylko że mam być gotowa na 18 miłej soboty!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:21   #4789
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Kochane, ja dzisiaj lecę na panieński, kompletnie nie wiem co będzie się działo, wiem tylko że mam być gotowa na 18 miłej soboty!
Udanej zabawy, pochwal się później, jak było

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 15:22   #4790
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
pomocy
welon nr 1, a z grzebykiem sama miałabym problem, bo oprócz 4, podobaja mi się wszystkie
Cytat:
Ludzie lubią wiedziec z góry co maja robic gdzie siedziec, niz sie zastanawiac i wybierac z tymi a moze usiąść jednak z tymi
takie oto moje zdanie
ja póki co byłam na jednym takim weselu, gdzie nie było rozsadzenia gości, siedzieliśmy na wprost dziadków Młodego, byli mili i w niczym nam nie przeszkadzali, nie komentowali naszego zachowania, ale babcia zła była, bo dziadek chciał nam dorównać w piciu wódki... domyślacie się jak to się skończyło... dla dziadka...
dlatego jestem za pełnym usadzeniem gości, krzesło do imienia i nazwiska
Cytat:
ale ładne a rogi same się spiłują mi się same jakoś zaokrąglają w procesie użytkowania (nie wiem jak przy hybrydach, mówię o naturalnych albo o żelach, bo takie kiedyś też miałam
Cytat:
O rety, co to za pomysły, że działa jakieś podstawienie potomstwa jak matka nie może przyjść?
Współczuję alergii. Też się z tym męczę po limonkowym peelingu, wapno i sudocrem moimi przyjaciółmi.
nie wiem o czym moja cioteczka myślała... albo rozum odebrało
a uczulenie zeszło dzisiaj niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki... podejrzewam, że dostałam uczulenia od Warki Radler... popłaczę się normalnie, bo ostatnio mam tylko na to ochotę, przy tych upałach
Stary 2014-07-12, 15:34   #4791
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
A my się lubimy bawić w takie rzeczy i nawet całkiem nieźle nam to wychodzi Kamień na ścianę TAKI
Super, bardzo mi się podobają takie ściany. Też tak miałam robić w kuchni, ale w końcu zrezygnowaliśmy z TŻ, bo szafki by równo nie dojechały do ściany. Na pocieszenie mam zaraz obok widok z okna na ścianę sąsiedniego budynku całą w cegle.

Cytat:

Dziś zmiana kodu-49dni!
Super, zleci raz dwa.

Cytat:
a u mnie 3 tygodnie zostały... czas leci jak szalony
No to już w ogóle za chwilkę.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
prześlicznie, gratuluje tak dobrego zakupu!

Karolinusia, świętym prawem tżta jest wziąć swojego brata za świadka. absolutnie nawet nie odważyłabym się podważyć tej decyzji, z szacunku do rodziny tż. pamiętaj że wychodząc za mąż, dostajesz w prezencie nową rodzinę i z nią też musisz zacząć się liczyć. pomyśl o odwrotnej sytuacji - gdyby tż bojkotował świadkownaie twojej siostry i mówił że to będzie brzydko wyglądać. słabo co?

Baw się dobrze.

Cytat:

nie wiem o czym moja cioteczka myślała... albo rozum odebrało
a uczulenie zeszło dzisiaj niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki... podejrzewam, że dostałam uczulenia od Warki Radler... popłaczę się normalnie, bo ostatnio mam tylko na to ochotę, przy tych upałach
Dobrze, że już zeszło. Ojej to szkoda, a może wypróbuj coś innego (może Starovar lime <3).
Stary 2014-07-12, 15:50   #4792
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziewczyny, kupiłam na późno wrześniowe wesele kolezanki taka sukienke, myslicie, że moge w niej iść ? oczywiscie nadam jej troche szyku dodatkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka wesele.jpg (35,0 KB, 68 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-07-12, 16:31   #4793
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
2
3
4

pomocy
1 i 2 mi się podobają
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 16:46   #4794
Lusiija
Zadomowienie

Byłam wczoraj wybierać manu. Sala zapewnia takie dekoracje z kwiatów (załącznik 1), ale uznałam, że nie wygląda to ładnie. Tak wystaje i stoły są w sumie puste i tylko takie kikuty wystają.. Zaproponowałam coś takiego
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...61108348_n.jpg
no i wyjdzie ich więcej :0

Prócz tego wybieralam menu. Okazało się, że są 4 kolacje a nie 3! I nie wiedziałam co wybrać... Wiem, że krokiety nie mają tam dobre. Wybrałam po kolei: dorsza z frytkami i surówką, szynkę ze świni (wiazd do sali jak atrakcja) z golonkami zapiekanymi ziemniaczkami i kapustą zasmażaną, żurek w chlebku i bogracz. Nie miałam innych pomysłów, może zaproponujecie jeśli macie coś ciekawego jeszcze ?

Prócz tego dziś jest tam wesele. Na zielono. I widziałam rozstawienie stołów i wszystkiego. Niby sala na 120!! osób a 80 i tak w sumie na styk. Ja mam 55 więc bardzo dobrze!! Stoły z jedzeniem będą na widoku a nie pochowane po kątach.. Ogólnie już nie mogę sie doczekać!! Chyba poczułam wczoraj tą magię i jak ja wytrzymam te 28 dni !!!!!!!! W głowie mam już wszystko poustawiane i z sali jestem bardzo bardzo zadowolona, choć wybór sal był marny i w sumie to miałam tylko 2 do wyboru.. :O przy czym jedna bez klimy....

JA CHCĘ JUŻ!!!! 28!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10436088_565499613559036_1000298213311142108_n.jpg (53,5 KB, 64 załadowań)
Planowana data porodu: 1 lipca 2020

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-07-12 o 16:48
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 18:17   #4795
marlenqa22
Zadomowienie

Kochane dzisiejsze PMki (o ile takie są)
Życzę Wam udanego ślubu i wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia

Cały dzień spędziłam na zakupach. I MAM JĄ, tzn. kieckę na panieński. Biało czarna rozkloszowana z taką fajną siateczką. Strasznie mi się podoba!

Plus kupiłam do kuchni deski do krojenia, zestaw kubków i zestaw przyborów kuchennych.

Pan, który mi to sprzedawał myślał że jestem studentką, dopiero idę na studia i kupuje sobie rzeczy na studencką stancję ;D ale miał minę jak mu powiedziałam że studia skończyłam 3 lata temu i za 3 tygodnie będę żonką
Swoją drogą poczułam się taka młoda!!

Co do koszuli- u nas też jest smokingowa, bo wygląda ślicznie. I pani z salonu nam powiedziała że bardzo pasuje!

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:42   #4796
cude
Zadomowienie

hihihi,

bardorja, chyba musisz jechać na tę pragę. Niektóre urędy wysyłają akt pocztą, trzeba złożyć elektrrnicznie podanie.

marlenqa22, pochwal się sukienką
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:43   #4797
TysiaBB1989
Rozeznanie

dziękuje za wszystkie opinie
kupiłam welon & grzebyk
Stary 2014-07-12, 20:44   #4798
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
dziękuje za wszystkie opinie
kupiłam welon & grzebyk
Jednak 3metry

Jak przyjda to się pochwal

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-07-12, 21:10   #4799
TysiaBB1989
Rozeznanie

nie tak dawno temu dodawaliście takie księgi gości z wrzucanymi płyteczkam, szczerze powiem nie wiem jak to dokładnie się nazywa.

dla osoby która umie sama sobie takie coś zrobić przesyłam te żetoniki http://www.aliexpress.com/item/Love-...797060531.html lub takie http://www.aliexpress.com/item/50MM-...609885823.html

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Jednak 3metry

Jak przyjda to się pochwal

bardzo chciałam 5 m ale wszyscy się wypowiedzieli, że trochę za długi.... i kurcze nie wiem jakbym go ogarnęła w kościele

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-07-12 o 21:13
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:19   #4800
mojakaren
Zakorzenienie

Jutro będę nadrabiać

Dziś muszę tylko napisac że byliśmy znow u księdza i spisalismy protokół bez żadnych problemów a przyjął nas sam proboszcz! Zero problemów, jutro tylko dzien skupienia, dostaliśmy karteczki do spowiedzi i zapowiedzi do parafii tż z reszta dokumentów z usc kazał zgłosić sie dopiero końcem sierpnia bo jak sam stwierdził jeszcze jeat dużo czasu ogolnie super pozytywnie!

Rozdalismy tez 7 zaproszeń w mojej rodzinie.

Ja dzis kupilam kiecke i butu na wesele siostry tż takze bardzo udany dzień

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości