|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Kasia, tyle czasu siedziałas czekałaś i Cię nie zbadali? Masakra.
Biedna Moni, ale dobrze że w końcu jest pod opieką taką jak trzeba. I ciekawe jeszcze jak nasze bliźniaki ;-) Spakowałam parę kartonów i ułożyłam ciuszki w szafie. Padam z nóg :-/ u mnie też się zbiera na burzę, ale może pójdzie bokiem..
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Moni jest zadowolona, bo ma fajne towarzystwo
U mnie od poludnia się zbiera na burzę i nic.. :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej jej nie nudno
|
|
|
|
|
#1115 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy mala krolewne na swiecie Buzki i zdrowka dla Angeliki by szybko doszla do siebie (jak ochlonie czekamy na relacje porodu) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tz by tak mi nie powiedzial. Malo sie widzimy i tesknimy zasoba a nie znajomymi ale my zawsze bylismy jak papuzki-nierozlaczki wiec teraz mamy okres trudnej proby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Tz jedzie do mnie z zamówieniem z maka
![]() Dawno nie miałam na nic ochoty wiec sobie pozwoliłam
|
|
|
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny Was "spuscic" z oka, to zaraz naprodukujecie 15 stron... ide Was czytac dalej...
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty się nie odzywasz, nie ładnie oj nie ładnie
|
|
|
|
|
#1119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się już na początku ciąży pytałam mojego gina o piwko 0,0 i powiedział, że jest zdecydowanie zdrowsze i lepsze od pepsi i fanty i innych takich typowo imprezowych napojów. A niedawno już pisałam, że wypiłam pod rząd 3 bavarki i dmuchałam w alkomat, wychodzi 0,0. ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47314864]A mi właśnie lepiej się myje szmatą na kolanach. Jakoś zawsze mam wrażenie, że lepiej ta podłoga jest przetarta. ALe teraz wiadomo. Jak już to jazda na mopie ![]() [/QUOTE] Normalnie myję mopem ale raz na jakiś czas lecę cały dom na kolanach. Ze szmatą i bliżej ziemi lepiej widzę brud i po takim myciu jest mi po prostu czyściej niż po mopowaniu.
|
||
|
|
|
#1120 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nie chce nic mowic ,ale chyba spotkałam w klopie swego czopa
|
|
#1121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: )kolejna królewna na świecie i jak na razie "jedziemy" siłami natury...to dobrze!!!Cytat:
no a co u Ciebie?? Bo się tu martwimy! |
||
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
A ja się skapnęłam, że mogę nawet nie wiedzieć czy i kiedy mnie czop nawiedzi. Od zawsze używam takich klocków, które się wrzuca do zbiornika spłuczki, nie wiem jak to powiedzieć, pewnie wiecie o jakie chodzi. i zawsze na powierzchni wody mam pianę i nic w niej nie widać.
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze, mi dziś ginka powiedziała że czop może juz odchodzić i nie ma w tym nic dziwnego i żeby nie panikować bo z czopem czy bez do terminu sie dotrwa
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() CZOP: galaretowaty, w dość dużej ilości, może być żóltawy, białawy lub podbarwiony krwią. jego wydalenie wcale nie jest jednoznaczne ze zbliżającym się (szybko) porodem. Może się wydalić nawet z 4tyg wcześniej. wypytywałam dziś ginke o niego ![]() a tak w ogóle melduję się po wizycie: szyjka ma 2,25cm (miała 2,98) więc jest ok. Rozwarcie się nie powiększa więc dziecko się trzyma mimo, że ma bardzo nisko główkę. wszystkie pomiary prawidłowe, waga 2700 poród raczej odbędzie się w terminie, bądź z tydzień wcześniej. moja anemia już się poprawiła tzn nie mam anemii ![]() zrobiłam te ALATY i ASPATY na własną rękę, bo mnie męczyły te swędzenia i się bałam - wyniki wszystkie bardzo niziutkie i nie ma mowy o cholestazie...taka moja uroda, że mnie stopy swędzą jestem bardzo zadowolona Jutro okulista - trzymajcie kciuki żeby nie było przeciwwskazań do sn...strasznie się boje tej wizyty mam chodzić na ktg co tydzień i tyle. w sobotę mamy wesele...kupiłam sukienkę taką do ziemi w razie gdyby mi nogi puchły, żeby nie było widać ![]() pisałyście o budowie domu - my jesteśmy na etapie rysowania planu a na wiosnę ruszamy żeby surowy stan postawić a dalej zobaczymy...ciężki temat |
|
|
|
|
#1124 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Angelika, kobietko mocno trzymam za Was kciuki!!!!! Zaraz sprawdze na kiedy milas termin Cytat:
Ide Was dalej czytac ! |
|||
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Oh jak dobrze, ze Monia poszla do innego lekarza. Nadal ja trzymaja w szpitalu tzn. ze jest powaznie a kto wie co by sie dzialo gdyby posluchala swojego gina i olala
Szkoda tylko ze obrona na wrzesien jej zostanie ale zdrowie wazniejsze.Wlasnie, ciekawe jak Justa? No i kiedy sie urodza blizniaki?
|
|
|
|
#1126 |
|
Raczkowanie
|
Angelika serdeczne gratulacje!!i dużo zdrowia dla Kornelii!!
strasznie dużo piszecie.. ja dzis zasypiam na stojąco, nie śpię od 5, starszy na szczęście lepiej sie czuje ale teraz mlodszego bierze goraczka, ehhh i jeszcze jakiegoś dola zlapalam i sie rozbeczalam mezowi do telefonu aż wracac chcial, no ale wybilam mu to z glowy bo bym sie denerwowala ze jedzie taki wymeczony... wyzalilam sie... |
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiuulad a jak się czujecie? Jest poprawa? Na tym etapie masz pełne prawo być marudna :-P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
Zaczęłam pakować torbę do szpitala
i chyba się troszkę zaczęłam tego bac, bo mnie brzuch zaczął boleć.... Chyba na dziś przestanę
|
|
|
|
#1129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też generalnie spędzamy czas razem, wspólnie wychodzimy itp... ale z drugiej strony tak trzeźwo patrząc, to zdrowe, jak każdy ma jakieś swoje pasje i nie spędza się 100% czasu razem ![]() Cytat:
I jak spotkanie? Przyjemne? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I super, że tak Ci powiedziała z tym czopem, uspokoiło mnie to...w połączeniu z tym co mówił mój gin
|
||||
|
|
|
#1130 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie się dowiedziałam, że moją siostrę potrącił samochód. Do tego jej mąż jest cały czas na miejscu wypadku z policją i nie wie dokładnie co się z nią dzieje.
A najlepsze, że wszyscy czekają pod telefonami, zamiast ruszyć tyłki i polecieć do szpitala. Gdyby nie to, że to ponad 40 km, a mojego męża nie ma w domu to już bym dawno wsiadła w auto i bym wiedziała co się dzieje! A tak zostaje mi siedzieć i czekać na szpilkach na jakieś informacje Jakieś fatum ostatnio nad nami wisi... |
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47317237]Właśnie się dowiedziałam, że moją siostrę potrącił samochód. Do tego jej mąż jest cały czas na miejscu wypadku z policją i nie wie dokładnie co się z nią dzieje.
A najlepsze, że wszyscy czekają pod telefonami, zamiast ruszyć tyłki i polecieć do szpitala. Gdyby nie to, że to ponad 40 km, a mojego męża nie ma w domu to już bym dawno wsiadła w auto i bym wiedziała co się dzieje! A tak zostaje mi siedzieć i czekać na szpilkach na jakieś informacje Jakieś fatum ostatnio nad nami wisi...[/QUOTE] O matko święta!!!! Oby to nie było coś poważnego! Aby szybko wróciła do domu cała i zdrowa!!!! ![]() Pokazuję furę Hani. Nie widać koloru jakoś za bardzo, bo głupie światło, ale ten fiolet jest śliczny
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to widzę ze u Ciebie dobrze z szyjka nie tak jak u mnie super ze anemia się poprawiła za okulistePochwal się sukienka
|
|
|
|
|
#1133 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem bardzo ciekawska![]() Wspaniale, że wizyta przebiegła pomyślnie. Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47317237]Właśnie się dowiedziałam, że moją siostrę potrącił samochód. Do tego jej mąż jest cały czas na miejscu wypadku z policją i nie wie dokładnie co się z nią dzieje. A najlepsze, że wszyscy czekają pod telefonami, zamiast ruszyć tyłki i polecieć do szpitala. Gdyby nie to, że to ponad 40 km, a mojego męża nie ma w domu to już bym dawno wsiadła w auto i bym wiedziała co się dzieje! A tak zostaje mi siedzieć i czekać na szpilkach na jakieś informacje Jakieś fatum ostatnio nad nami wisi...[/QUOTE] Jeeejjjku, miejmy nadzieję, że siostra jest tylko troche poobijana... Super fura, podobają mi się takie wózki na białych stelażach.
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47317237]Właśnie się dowiedziałam, że moją siostrę potrącił samochód. Do tego jej mąż jest cały czas na miejscu wypadku z policją i nie wie dokładnie co się z nią dzieje.
A najlepsze, że wszyscy czekają pod telefonami, zamiast ruszyć tyłki i polecieć do szpitala. Gdyby nie to, że to ponad 40 km, a mojego męża nie ma w domu to już bym dawno wsiadła w auto i bym wiedziała co się dzieje! A tak zostaje mi siedzieć i czekać na szpilkach na jakieś informacje Jakieś fatum ostatnio nad nami wisi...[/QUOTE] Bardzo mocne żeby siostrze nic poważnego nie byłoDaj znać jak będziesz coś wiedziała |
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wózek pasuje do ścian ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47317237]Właśnie się dowiedziałam, że moją siostrę potrącił samochód. Do tego jej mąż jest cały czas na miejscu wypadku z policją i nie wie dokładnie co się z nią dzieje. A najlepsze, że wszyscy czekają pod telefonami, zamiast ruszyć tyłki i polecieć do szpitala. Gdyby nie to, że to ponad 40 km, a mojego męża nie ma w domu to już bym dawno wsiadła w auto i bym wiedziała co się dzieje! A tak zostaje mi siedzieć i czekać na szpilkach na jakieś informacje Jakieś fatum ostatnio nad nami wisi...[/QUOTE] Ale jak to mąż nie wie co się dzieje? Czyli nikt nie pojechał do szpitala?? Oby nic jej nie było! Współczuję..
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Angeliki
Uś ciski dla małej Kornelki![]() to mnie zmotywowałaś i chyba jutro dla świętego spokoju też to zrobię ![]() Cytat:
Zawsze się uaktywnia jak go popijam Warka Radler ma na pewno 0% alkoholu, te inne typu Karmi czy lech shandy mają jakieś śladowe ilościCytat:
Widzę że jednak Twój faworyt został ostatecznie wybrany
|
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
Brzuchacz w końcówce 36 tyg
|
#1138 | ||
|
Zadomowienie
|
o! przywitalas sie?
![]() Cytat:
za wizyteCytat:
![]() Pasje sa b.wazne i wiadomo,ze nie da sie spedzac 100% czasu razem - pod tym sie podpisuje obiema rekami i nogami. Moj Tz kocha grzebac w elekronice wiec i tak jest wtedy w domu i mozemy porozmawiac, a ja w tym czasie np. robie sobie kolczyki albo uprawiam inne hand-made. On lubi jezdzic rowerem, ja tez ale b. rzadko sie z nim wybieralam bo jezdzi za szybko i za daleko Bez sensu jak wszyscy musza na mnie czekac i zaraz wracac bo 40km na raz nie zrobie i nie bede jezdzila rowerem 30-50km/h.Podsumowujac nie kazda pasja wyklucza wspolne spedzanie czasu ale wiadomo ze to zdrowe jest miec chwile tylko dla siebie. U nas rozlaka przejsciowo pozmieniala priorytety bo czasu spedzanego razem jest deficyt a czasu spedzanego osobno mamy az nadto
|
||
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
mrsDorota no niezly stres dla Ciebie, trzymam kciuki żeby z siostra bylo ok!!
Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-07-15 o 20:32 |
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic tylko śmigać ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Pokaźny brzuszek a ja jem nuggetsy i hamburgera ale niestety już to zwymiotowalam zresztą jak wszystko dzisiaj co zjadłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

klask i:

i mi teraz pokazuje ile ma deficytu = musi się zdrzemnąć 

i chyba się troszkę zaczęłam tego bac, bo mnie brzuch zaczął boleć....