Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 14:32   #3061
Molise
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

z "piwa" to sommersby, reddsy żurawina i ananas-grejfrut, poza tym cydr, wino różowe i białe półwytrawne lub półsłodkie (po czerwonym boli mnie żołądek, za ciężkie :/) no i kolorowe drineczki typu margarita truskawkowa mojito czy camapri z sokiem pomarańczowym kurde aż bym się czegoś napiła teraz
Dokładnie tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Podobno w ogole najlepiej wódkę zapijać wodą lub wodą z cytryną. Wtedy przez człowieka wrecz przelatuje nie czyniąc takich zniszczeń.
Mój mąż jeżeli pije wódkę to właśnie wodą popija i często się z niego ludzie śmieją Ale na niego dobrze to działa i na drugi dzień czuje się w miarę ok.

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Zmywam sie spac dziewczyny, milego dnia
Prawie za każdym razem kiedy spojrzę na godzinę o której piszesz, że wstałaś/idziesz spać to się zastanawiam o co chodzi A później sobie przypominam gdzie mieszkasz

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:32   #3062
Miss Saeki
Zakorzenienie

Ja odcinam obie końcówki.

A jak dajecie masełko i bułkę? Posmażacie w rondelku i polewacie czy też wrzucacie masło i bułkę do gara z fasolką i chwilę tak jeszcze podgrzewacie?
Stary 2014-07-15, 14:39   #3063
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
W sensie z zasmażką ? Nie da się zepsuć, mniam !
Pocieszyłaś mnie
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja jak robiłam fasolkę pierwszy raz, to nie wiedziałam, że odcina się w niej te zdrewniałe końce i ugotowałam ją całą i tak podałam TŻtowi
Mówił, że pyszna, chociaż z każdej odgryzał końcówkę i musiał wypluwać
Że się obcina doczytałam w przepisie
Cytat:

A jak dajecie masełko i bułkę? Posmażacie w rondelku i polewacie czy też wrzucacie masło i bułkę do gara z fasolką i chwilę tak jeszcze podgrzewacie?
O właśnie
Stary 2014-07-15, 14:41   #3064
_agg_
Zakorzenienie

roztapiam masło, dodaję bułkę tartą i sól. a fasolkę wykłądam na talerze i daję bułkę na górę, bo jak wsypuję do gara, to się wkurzam, bo spada na sam dół
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:43   #3065
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Robię na patelni z solą i dopiero polewam fasolkę czy brokuła.

Czeka mnie kupno garnka bo TŻ przypalił dno - robił w nim na maśle cebulę żeby nie brudzić do sosu kilku rzeczy i niby od spodu garnek wygląda normalnie ale w środku ma brunatne przebarwienie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:49   #3066
Miss Saeki
Zakorzenienie

No właśnie ja z lenistwa roztapiam masełko i na nim buleczkę (bez żadnej soli), ale jak daję kawał masła do garnka i dosypuję bułkę to jest dużo smaczniejsze. Żeby wszystko nie było na dnie to trzeba podrzucić kilka razy.
Stary 2014-07-15, 15:03   #3067
irenkaaa
Zakorzenienie

Ja z alko uwielbiam desperadosa , jakies likiery, wódki nie. Wina raczej słodkie ale i inne mogą byc. Martini białe. Piwo juz mniej , goryczy nie lubię .ah i kopabergiem nie pogardze.

Fasolkę moge jeść i jeść. Chociaz ostatnio kupiłam i wyszła jakaś taka dziwna ( pierwszy raz dodałam cukru , mysle piszą ze z cukrem to spróbuje ) . Wyszła jakaś taka żółta i twardsza niz zwykle.

Sent from my iPad using Tapatalk
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 15:06   #3068
201604250957
Konto usunięte

Irenka może miałaś po prostu inną odmianę? albo była stara i dlatego twarda? wiesz fasolka fasolce nie równa
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 15:52   #3069
Molise
Zakorzenienie

Wymyśliłam sobie, że zaproszę na jutro moich rodziców, teściową, siostrę z mężem i szwagra z dziewczyną na "magisterską" kawę. Wypadałoby podać też jakąś małą kolację. Macie jakieś pomysły ?

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 17:19   #3070
irenkaaa
Zakorzenienie

wiem wiem kash
pewnie stara byla bo kilka dni wczesniej robilam z tego samego sklepu, ta sama odmiana itd ale bez cukru i wyszla super

duzo tego cukru dajecie? ja niewiele dalam ale chyba wole bez
Stary 2014-07-15, 17:46   #3071
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Molise - daj czadu na obronie!

Dzieki dziewczyny za trzymanie kciukow, oby poszlo dobrze! Najlepsze jest to, ze od poczatku kiedy mogla pracowac wysylalam cv wszedzie, do supermarketow, fast foodow itd. Nie chcieli mnie Nawet mcDonalds! Bo tutaj mlodziez dostaje nizsze stawki i po co taka mnie zatrudniac, musieliby wiecej placic Smiesznie troche, dostawac odmowy od fast foodow czy supermarketu. A cokolwiek zwiazane z foto - od razu mam rozmowe. W sumie dobrze!

Temat lodowek Ja chce taka ze spora zamrazarka, taka robiaca kostki lodu i z kranikiem z woda Uzywalam takiej w Uk i byla suuuper
Co do takich lodówek, to mój TŻ pracował jako technik AGD, co prawda nie przy lodówkach ale koledzy z pracy ostrzegali przed lodówkami dwudrzwiowymy i z kostkarkami. Szybko się psują. O kostkarkę trzeba bardzo dbać, bo jak nie to nie posłuży długo.

Jesteś fotografem? Ten zawód to mojemarzenie...

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja jak robiłam fasolkę pierwszy raz, to nie wiedziałam, że odcina się w niej te zdrewniałe końce i ugotowałam ją całą i tak podałam TŻtowi
Mówił, że pyszna, chociaż z każdej odgryzał końcówkę i musiał wypluwać
Człowiek się całe życie uczy

Cytat:

Ja roztapiam masło na patelni i do tego wsypuję bułke a później polewam tym fasolkę, nie lubię jak się za bardzo bułka do fasolki przyklei.

Mój TŻ jest strasznie mało warzywny. Typowy mięsożerca. Ale powoli powoli przemycam coś warzywnego. Np ostatnio zachciało mi się leczo, TŻ mówi że nie lubi. Ale przynajmniej tyle dobrze, że nawet jak nie lubi to zje, bo ja mu innego obiadu gotować nie będę a samemu mu się nie chce zjadł, co podałam a on na to, że wyjątkowo dobre to leczo robię

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 20:17   #3072
201604250957
Konto usunięte

melduję, że moja wariacja na temat zapiekanki przeszła moje oczekiwania, zdecydowanie do powtórzenia
Stary 2014-07-15, 21:30   #3073
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z drinków to jedynie wódka żurawinowa ze spritem. Od biedy czysta ze spritem. Nic innego mi nie smakuje;p;p

Ja lubie piwo, ale jak gdzies wyjde na miasto. W domu to ja wypiję kilka łyków i TŻ dopija.
Moja koleżanka też nie lubiła piwa do czasu kiedy po raz pierwszy wybrała się do klubu i zobaczyła, że piwo 0,5l jest tansze niż sok 0,2l;p Szybko jej przeszło to "nielubienie";p

Jak na szybko to polecam w lidlu są takie słoiki z marchewką (całe małe marcheweczki) z groszkiem. Ja podsmażam kuraka, gotuję ryż, mieszam to wszystko z ta marchewa i grochem, przyprawiam i jest smaczne, szybkie jedzonko
Aaa dzieki za przepis
Wyprobuje

Cytat:
ale mi narobiłaś smaka miałam robić dziś gołąbki ale chyba się skuszę na jakąś zapiekankę z ryżem :

z "piwa" to sommersby, reddsy żurawina i ananas-grejfrut, poza tym cydr, wino różowe i białe półwytrawne lub półsłodkie (po czerwonym boli mnie żołądek, za ciężkie :/) no i kolorowe drineczki typu margarita truskawkowa mojito czy camapri z sokiem pomarańczowym kurde aż bym się czegoś napiła teraz
Ja lubie reddsa

Dzisiaj zakupy nad morze robilismy
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 21:44   #3074
kasiuleczkaaa90
Przyczajenie

Ja zaraz zwariuję ... jutro obrona i już cały dzień się denerwuje... a byłam pewna, że będę spokojna
kasiuleczkaaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 22:08   #3075
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkaaa90 Pokaż wiadomość
Ja zaraz zwariuję ... jutro obrona i już cały dzień się denerwuje... a byłam pewna, że będę spokojna
Trzymam kciuki!
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 22:18   #3076
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę! To zapewne tylko formalność. Będę trzymać kciuki.

O matko jaki zalatany dzień.
Niech ktoś rozciągnie dobę.

Dzisiaj postanowiłam porzucić sprzątanie. Przetarłam co niezbędne i w nosie, będziemy siedzieć w tym syfie, bo to robota głupiego. Wieczorem wycieram, a rano jest biało, bo to cholerstwo jest w powietrzu. Jutro TŻ rozwala dalszą część ściany, więc serio.. dam sobie spokój.
Cholera mnie bierze, ale.. postanowiłam mieć na to wywalone.

Podsuszę czuprynę i zbieram się do spania. To jeden z tych dni po których potrzebuję większej ilości snu.

Dobrej nocy

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 00:51   #3077
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dzien dobry wlasnie zajadam owsianke z bananem i kostka 70% czekolady

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Jesteś fotografem? Ten zawód to mojemarzenie...
Pracuje w fajnym studio i robie glownie zdjecia rodzniom/dzieciom Ale na razie tylko 2-3 dni w tyg, wiec chcialabym druga prace zeby zbierac na nowy sprzet
Stary 2014-07-16, 00:55   #3078
irenkaaa
Zakorzenienie

Mniam takie śniadanko lucy.
Super portfolio

Wyslane z mobilnej aplikacji wizaz forum.
Stary 2014-07-16, 00:58   #3079
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Dzisiaj postanowiłam porzucić sprzątanie. Przetarłam co niezbędne i w nosie, będziemy siedzieć w tym syfie, bo to robota głupiego. Wieczorem wycieram, a rano jest biało, bo to cholerstwo jest w powietrzu. Jutro TŻ rozwala dalszą część ściany, więc serio.. dam sobie spokój.
Dobra decyzja. Lepiej dac spokoj i posprzatac gruntownie po. Nienawidze tego bialego pylu Mama w domu w Polsce wlasnie remontuje moj byly pokoj - ciesze sie, bo wreszcie bedzie miala prawdziwy salon a nie salono-sypialnie Robi taras i wyjscie na niego z mojego ex-pokoju. Super sprawa Ale o matko, alez sie ciesze, ze nie musze tam byc i zyc w pyle

Spijcie dobrze!
Stary 2014-07-16, 08:13   #3080
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Wymyśliłam sobie, że zaproszę na jutro moich rodziców, teściową, siostrę z mężem i szwagra z dziewczyną na "magisterską" kawę. Wypadałoby podać też jakąś małą kolację. Macie jakieś pomysły ?
Zrób ciasto ucierane, które tu sie przewijało w wątku. 10 minut roboty, 30 pieczenia i pyszne ciacho gotowe

Cytat:
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dasz radę! To zapewne tylko formalność. Będę trzymać kciuki.

O matko jaki zalatany dzień.
Niech ktoś rozciągnie dobę.

Podsuszę czuprynę i zbieram się do spania. To jeden z tych dni po których potrzebuję większej ilości snu.

Dobrej nocy
Dokladnie. Zbieraj siły na później, bo po remoncie ten pył to się jeszcze tygodniami bedzie unosił...

Cytat:
Dobra decyzja. Lepiej dac spokoj i posprzatac gruntownie po. Nienawidze tego bialego pylu Mama w domu w Polsce wlasnie remontuje moj byly pokoj - ciesze sie, bo wreszcie bedzie miala prawdziwy salon a nie salono-sypialnie Robi taras i wyjscie na niego z mojego ex-pokoju. Super sprawa Ale o matko, alez sie ciesze, ze nie musze tam byc i zyc w pyle

Spijcie dobrze!
Też go nie cierpię, a też ciągle go mam, mimo, ze już nic nie szlifujemy czy wiercimy od dobrego miesiąca

Wczoraj TŻ zrobił szafkę na balkon z OSB. Jestem z niego dumna
Stary 2014-07-16, 08:24   #3081
201608160903
Konto usunięte

Hej dziewczyny, witam rano jak zwykle z mojego godzinnego pielgrzymowania do roboty. Zdaję raport z wczorajszej inauguracji remontu

- teściowie jak na siebie to nawet spoko, bo chyba ciągle się mnie boją ogólnie wszystko z nimi przeszliśmy krok po kroku i marudzili. Bo co to za pomysł robić garderobę i rozwalać drzwi do takiej ladniej szafy?! Albo te wieszaki na ścianie czy dziwne półeczki powinny zostać bo się przydadzą (serio, są ohydne)... ale za to świetny stół w kuchni by najchętniej wymontowali, bo po co jeść w kuchni skoro lepiej przed telewizorem. .. ale pomarudzili i przyznali rację. Nawet meble w kuchni nam przemalują na biało teściowa nie omieszkała się jednak zauważyć że mamy ayf, milo , z jej strony

Także w ramach pomagania idę dzisiaj poćwiczyć na fitness, a do nich zajdę pewnie dopiero ok. 20. Jupi!

Miłego dnia wszystkim
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 09:17   #3082
Dagunia
Komplikatorka

Dziewczyny chcę dzisiaj zrobić gulasz - Strogonof.
W przepisie jest 500 g wołowiny - jakąś konkretną część krowy mam kupić ? Co najlepsze? Wiecie że ja ciemna jestem jak chodzi o gotowanie

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

I drugie pytanie:
mam dodać 1/2 bulionu - robicie go z kostek czy jak ?
Stary 2014-07-16, 09:22   #3083
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcę dzisiaj zrobić gulasz - Strogonof.
W przepisie jest 500 g wołowiny - jakąś konkretną część krowy mam kupić ? Co najlepsze? Wiecie że ja ciemna jestem jak chodzi o gotowanie

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

I drugie pytanie:
mam dodać 1/2 bulionu - robicie go z kostek czy jak ?
jeśli będziesz kupować mięso u rzeźnika to po prostu powiedz, że pół kilo wołowiny na gulasz a bulion możesz sama ugotować (z mięsa i warzyw lub samych warzyw) albo zrobić taki z kostki- ja zawszę robię z kostki bo jestem leniwa i mi się nie chce gotować specjalnie
Stary 2014-07-16, 09:29   #3084
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
jeśli będziesz kupować mięso u rzeźnika to po prostu powiedz, że pół kilo wołowiny na gulasz a bulion możesz sama ugotować (z mięsa i warzyw lub samych warzyw) albo zrobić taki z kostki- ja zawszę robię z kostki bo jestem leniwa i mi się nie chce gotować specjalnie
A na pół litra to 1 czy 2 kostki ? I jakie kostki kupić ? Warzywne czy jakieś inne ? Sorry za durne pytania ale jestem totalnie początkująca
Stary 2014-07-16, 09:40   #3085
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
A na pół litra to 1 czy 2 kostki ? I jakie kostki kupić ? Warzywne czy jakieś inne ? Sorry za durne pytania ale jestem totalnie początkująca
spoko, nie ma głupich pytań- każdy się kiedyś uczył ja bym na pół litra dała 1 kostkę, w zupełności wystarczy, co do rodzaju to obojętnie moim zdaniem, wszystkie smakują podobnie- glutaminianem sodu ja kupuję zazwyczaj knorra rosół z kury

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

w sumie nawet nie wiem czy pół tej kostki nie wystarczy bo to tylko 2 szklanki wody, może wrzuć pół i sprawdź czy jest dosyć słone a w ogóle to ja robię gulasz bez kostki, dobrze solę i doprawiam mięso i smak jest idealny, nie wiem czy ta kostka nie popsuje Ci smaku mięsa
Stary 2014-07-16, 09:48   #3086
Dotka90
Zakorzenienie

Lucy, ja pdoobne śniadanko
Jaglanka z bananem, kakao i daktylami

ijaa - sprzątanie w trakcie remontu zawsze mija się z celem

Rise, kochana teściowa

Dagunia, ja na gulasz zawsze kupuję w gulasz wołowy, albo polędwicę wołową

Kashmirka, mam podobne odczucie co do tych kostek rosołowych, dlatego kupiłam sobie taki BIO, z dobrym składem i teraz mogę używać spokojnie

Zbieram się, bo rozmowa o 11, ale muszę jeszcze podjechać CV wydrukować na wszelki wypadek. Niby nie mówili, że mam wziąć, ale przezorny zawsze ubezpieczony. No i muszę być tam wcześniej, bo tam zawsze problem z parkowaniem.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 09:49   #3087
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Kashmirka dobrze mowi. 1 w zupeplnosci wystarczy. A najlepiej kupic np kurzych skrzydelek/szyjek i ugotowac bulion z warzywami i zamrozic (jak sie ma miejsce ) Potrawa od razu 10 razy lepsza, glutaminian jest fe jak sie od niego juz czlowiek odzwyczai.

I z wolowina najwazniejsze - gotowac powoli i dlugo wtedy bedzie mieciutka. Smakuj i doprawiaj i na pewno wyjdzie pycha!

Moja rozmowa poszla fajnie Bardzo malo oficjalnie, gosc w sumie mowil co robia i czego oczekuja. Zadnych zwariowanych pytan. Maja sie odezwac, zobaczymy. Rzmawialismy w kawiarni, przy kawce. Nie mam pojecia jak mi poszlo w sumie Praca dosc stresujaca ponoc, z szalonymi artystami A najbardziej mi sie podobala okolica troche mi brakuje typowo 'miastowego' otoczenia. Bo mieszkamy w takim spokojnym miejscu, na przedmiesciach. A Bondi Junction to centrum, wszedzie fajne kafejki, male sklepiki, galerie. Tylko drogo, nawet w marketach 1-2 dolary wiecej kosztuje niemal wszystko
Stary 2014-07-16, 09:52   #3088
201604250957
Konto usunięte

Dotka zaciekawiłaś mnie tymi kostkami BIO, poproszę jakiegoś linka i trzymam kicuki

Lucy no to się cieszę, myślę że się odezwą czy ja już Ci mówiłam, że zazdroszczę tej Australii jak nie wiem co? i że od dziecka kocham miłością absolutną misie koala ?
Stary 2014-07-16, 09:59   #3089
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Ja sama czasem sie szczypie, po nie wierze ze tu jestem Tak sie zycie ulozylo niesamowicie... niesamowite. A wszystko dzieki byciu au pair i ginowi z tonikiem!
Australia jest super, zeby tylko latwiej bylo o normalne wizy dla Polakow I tansze bilety...

Jeszcze nie widzialam misia koala! Kangury na wolnosci raz, a raz na talerzu Wacle nie jest tu tak dziko jak sie mowi

Chcialabym zobaczyc takie slodziaki:
http://youtu.be/sGF6bOi1NfA
Stary 2014-07-16, 10:02   #3090
201604250957
Konto usunięte

ja na żywo też nie widziałam, słyszałam że gdzieś w Czechach mają w zoo koalę ale mam w domu kilka pluszowych egzemplarzy i jaram się zdjęciami oraz filmikami Pandy też są słodkie! w ogóle ja uwielbiam zwierzaki a ten filmik boski muszę wysłać Tżtowi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości