|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
, żeby wszystko było dobrze, tak jak sobie tego życzysz.
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
A mnie jakaś melancholia dopadła, jak myślę o tym jakie mamy szczęście w życiu, że nie mamy jakichś większych problemów i wszystko się prędzej czy później układa... I nic nie znaczą wszystkie kłótnie i fochy, bp naprawdę mamy dobre życie...
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj,że jesteś teraz w innym miejscu całkiem! I niech towarzyszą Ci emocje związane z tym miejscem, w którym jesteś Cytat:
Zaczarowana, odpocznij, ile możesz! Czytałam dziś artykuł o becikowym, o wymogach itp... strasznie to skomplikowane, chyba i tak sie nie łapiemy. Ale rozwaliło mnie zdanie na samym końcu, żeby sie nie martwić, bo jak sie nie łapiemy to znaczy, że jesteśmy w tej bardzo zamożnej części społeczeństwa. No myslałam, że się przewrócę! Wstawiliśmy mebelki do naszej sypialni. Jutro chyba już komodę zaciuszkuję...i dziewczyny, nie wytrzymam, nie mam siły! Mój mąż podczas przesuwania zepsuł drzwi z szafy - nie nie mogę po prostu Teraz tam coś dłubie i próbuje naprawić, ale juz marudzi, że się nie da. No chyba oszaleję... jak tak dalej pójdzie, to zanim urodzę, to zdążymy wszystkie meble wymienić!
|
||
|
|
|
#1354 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
miałam dzisiaj wizytę, na szczęście wszystko ok, szyjka zamknięta ![]() luteinę mam jeszcze brać do końca lipca, a nospe tylko w razie bólu. dostałam też zalecenie tego badania na obecność bakterii paciorkowca- gbs, muszę jechać do szpitala je wykonać, mój gin go nie robi. Powiedzcie dziewczyny czy ma to znaczenie w którym tyg.to zrobię? Teraz jestem w 34, wolałabym szybciej niż później ( kolejną wizytę mam 6.08- będę wówczas w 37 tyg.), zapomniałam zapytać gina, czy mogę to badanie zrobić już? Cytat:
bardzo ładny wózek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba nerwy mu puściły, może tak odreagowuje dzisiejszy stres?? Oczywiście nie usprawiedliwiam go, bo dzisiaj powinien być dla Ciebie wsparciem i sam przygotować obiadek dla Ciebie.Cytat:
![]() Przykro mi, że jesteś smutna z powodu tego usg, ale tak jak napisały już dziewczyny- postaraj się nie martwić, może to jakiś błąd pomiaru? Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie z ip.Te bóle to przepowiadajace sa jednak,rozwarcie na 1cm,zalecona nospa .Jak cos bedzie sie dzialo to mam wracac.Jeszczec3 tygodnie musze wytrzymac.
ZACZAROWANA odpoczywaj a mezem sie nie martw,kumpeli maz 3 razy w 1 noc ja wozil na ip az sie wsciekł i za 4 razem kazał iść jej na autobus nad ranem ![]() Mamuśka dobrze ze sie odezwałaś bo już myślałam co u Ciebie .Trzymam kciuki |
|
|
|
#1357 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Hej laski, o 18.30 przyszła na świat Olgusia. To była mega szybka akcja,poród cc
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nowinkaJak się czujesz i jak mała? Zaczarowana trzymaj się, a co do twojego tz szkoda słów
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-16 o 22:46 |
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje oczywiście Ha to się zaczyna
|
|
#1361 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Swoja droga to czekam kiedy pati nam napisze ze juz urodzila:-D
Chyba drugi dzien się juz nie odzywa,to do niej nie podobne ![]() Mój tz dziś pytał ile mamusiek jest na forum,jak mowie ze ok 50 to mowi oooo to codziennie minimum jedna teraz bedzie rodzic:-D Także trzeba się pilnować,bo faktycznie nie znamy dnia ani godziny
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
Moni, dobrze że już jesteś w domu. Z nóżkami mam nadzieję, że okaże się, że to jakiś błąd w pomiarach i że wszystko będzie w porządku. Trzymam kciuki! A Ty staraj się nie martwić na zapas
Zaczarowana, ale miałaś dziś dzień! Byłaś nastawiona, że dziś urodzisz,co? Szkoda, że musisz się tak męczyć, współczuję bardzo a jeszcze Twój TŻ taki popis dał... Oj baty mu się należą! Powinien skakać wokół Ciebie! Mam nadzieję, że teraz odpoczywasz ![]() My dziś wróciliśmy z 3dniowego wyjazdu do Poznania i powiem Wam, że już się nie nadaję na takie wypady. Nogi mi puchły, nie miałam siły chodzić i brzuch mi twardniał co chwilę. I jakoś się denerwowałam,bo zaplanowałam że zobaczymy tyle miejsc, a nie miałam siły tego planu zrealizować. Dzisiaj zahaczyliśmy o ikeę i jestem bardzo zadowolona z zakupów Jak już TŻ poskłada meble i przygotujemy pokoik Hani to się na pewno pochwalę
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje. Jak będziesz na silach ti czekamy na relacje. Trzymajcie się dziewczyny. To juz trzecia pannica na wątku
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Polly gratulacje!!! Ale nam niespodziankę zrobiłaś
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1366 |
|
Konto usunięte
|
Gratulacja Polly!!! Teraz to chyba co dzień to kolejna będzie rodzić! Ciekawe kto następny?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może Twój tż tak poprostu odreagował stres? co nie zmienia faktu że nie powinien się tak zachować i to Ty powinnaś odpoczywać. Baty mu się należą ![]() Cytat:
oby częściej. Mam nadzieję że go dobrze pochwaliłaś i obrósł w piórka i teraz będzie Ci gotować ![]() Cytat:
mój też pomaga ale do prasowania bym go nie zagoniła, chyba żebym chciała się połowy rzeczy pozbyć ![]() 40 to faktycznie sporo, chyba że zamierzasz używać pieluszek wielorazowych. Ja mam 10 dla Olivii i teraz dokupiłam też 10 ale to dla 2 dzieci![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1369 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Niestety rodziłam pod markowa i jestem niepocieszona ze musiało być. Małej jeszcze. Nie widziałam, :'( ale jest ok 9 pkt
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie musiała być szybka akcja!! Mam nadzieję, że obie czujecie się dobrze
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47335325]Gratulacja Polly!!! Teraz to chyba co dzień to kolejna będzie rodzić! Ciekawe kto następny?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zaczarowana 17.06 kto ustawia się następny ?? ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
najważniejsze że masz już poród za sobą i mała jest zdrowa |
|
|
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już trzecia wątkowa dziewczynka, teraz może kolej na jakiegoś kawalera? ![]() ![]() To rzeczywiście musiała być szybka akcja, ale najważniejsze ze Ty i malutka macie się dobrze Odpoczywaj sobie i koniecznie pochwal się zdjęciem jak już będziesz mogła
|
|
|
#1374 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Pentuerka mam nadzieje ze bole przejda. Tz naleza sie baty.
U nas tez taka duchota ze trudno oddech zlapac. Cytat:
dla TzCytat:
by nozki okazaly sie akuratne. dobrze ze unormowali ci cisnienieDla twojego gina wieeeeelkie baty! Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za twoja cc.Rozgadana Zuzia musi byc przeslodka ![]() Dobrze ze Tz nadgania teraz prace by byc jak najwiecej z wami po porodzie. To dobry pomysl Ostatnio moj TTz mial ciezki, zly dzien, probowal sie rozweselic ale kiepsko to szlo.W koncu mowi do mnie -zobacz, moze dziewczyny na forum cos smiesznego napisaly to mi poczytasz? Cytat:
A dla Tz kilka mocnych slow sie nalezy. Ale nie on teraz najwazniejszyCytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE!! :roz a:OLGUSIA witaj po tej stronie brzucha
|
|||||||
|
|
|
#1375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
White -
dla Tz za prasowanie-oby tak dalej!
|
|
|
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
Ale szybka akcja!!! Gratuluję Polly!!!
Moni Pewnie wszystko jest w porządku i nie ma powodu do niepokoju. Trzymam kciuki za Was Mamuska Oby wszystko ułożyło się dla Was jak najlepiej. Cały czas trzymam kciuki i mam nadzieję że ten cały stres zostanie Ci wynagrodzony. Ja dziś mam cały dzień do niczego. Już myślałam że sytuacja jest opanowana a biedaczka męczy się już ponad 24h jeśli przez noc sytuacja się nie poprawi to jutro dzwonię na pogotowie. Lekarz przepisał jej dziś sporo leków, tyle że obawiam się o to by się nie odwodniła, może powinna dostać jakąś kroplówkę. Zobaczymy jutro i mam nadzieję że sytuacja się wreszcie unormuje. Mój najlepszy sąsiad znów pali sobie plastiki a my w tej duchocie siedzimy w domu z zamkniętymi oknami bo taki smród na dworze że masakra. Kolejny raz wzywałam policję i mam nadzieję że wreszcie uda się go złapać na gorącym uczynku i wypisać mu mandat. |
|
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
polly gratulacje . ;* Bardzo sie ciesze twoim szczesciem.
Zaczarowana stalas sie rozczarowana :p ale spokojnie emocje wziely gore i dlatego jest jak jest, kazdy facet to przezywa na swoj sposob. Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie i zebys mogla ujrzec swoje szczescie a nie wracac kolejny raz do domu. Odpowiadam byle jak bo zle sie czuje. Wzielam ta tabletke i nie Mam sily porzadnie was nadrobic bo juz zasypiam. Obym przespala sie chociaz do 5.. dobranoc ;*
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Przyszla noc i oczywiscie mam skurcze ze az ciezko sie ruszyc, standard, nie pospie. Ale to nie porodowe-spokojnie
Mialam dzis wizyte. Moja szyjka nadal jest w pessarze,ogolnie chyba ok.Jaka jest dokladnie dowiem sie podczas usg w weekend. Zawsze mialam b.niskie cisnienie 80/60, albo 100/70 a dzis 130/80. Lekow nie dostalam tylko zalecenie by duzo pic i mierzyc cisnienie. Gdyby przekroczylo 140/90 to wtedy reagowac. Mocno mnie to cisnienie zdziwilo. Ostatnio wciaz mi duszno i mam czasem probelmy z oddychaniem+puchnace stopy.Dziwne,ciekawe czy to ma jakis zwiazek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

, żeby wszystko było dobrze, tak jak sobie tego życzysz.

Teraz tam coś dłubie i próbuje naprawić, ale juz marudzi, że się nie da. No chyba oszaleję... jak tak dalej pójdzie, to zanim urodzę, to zdążymy wszystkie meble wymienić!

chyba nerwy mu puściły, może tak odreagowuje dzisiejszy stres?? Oczywiście nie usprawiedliwiam go, bo dzisiaj powinien być dla Ciebie wsparciem i sam przygotować obiadek dla Ciebie.
Okazało się że maluch ma nóżki 3 tyg krótsze....Lekarz niby mnie uspokoił, ze taki może być jego urok, ale dziś inny lekarz powiedział, ze może być to wada, ale nie musi...teraz to i tak nic z tym nie zrobię....Mam iść do mojego lekarza i on ma mi to wyjaśnić bo on prowadził moją ciaże, po prostu super! Ja w książetce ciaży mam tylko usg, nie mam tych usg opisanych więc lekarze nie mogli mi nic powiedzieć, ale jak ja spojrzałam na usg z 2 ms przed to były krótsze ale tylko o tydzień...Po symbolach zauważyłam....

klaski :

a jeszcze Twój TŻ taki popis dał... Oj baty mu się należą! Powinien skakać wokół Ciebie! Mam nadzieję, że teraz odpoczywasz