Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 22:46   #4501
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
No i mam do was 2 pytania:
1. czy są na wątku dzieci, które już W OGÓLE nie śpią w dzień?
2. czy są na wątku dzieci, które już normalnie przesypiają całe noce bez pobudek, nie tylko w drodze wyjątku?
1. Kuba spi 1,5h-2h.
2. Przesypia noce od 20 do 7:30-8
chyba ze obudzi go film/nasze gadanie to chce z nami siedziec i nie zasnie dopoki nie polozymy sie z nim

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wlasnie weszlam tez napisać, jestem w szoku... dla mnie to najpiękniejsza polka, kwintesencja kobiecości... masakra;(((
Jejku, jak mnie zmartwilyscie tym newsem!!!
Ja uwazam podobnie jak Deli - ideal, nie kobieta!!

Rozumiem, ze news nieaktualny (wtf, co to ma w ogole byc!!), ale ten o chorobie to niestety prawda??

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I to niestety Twój błąd. Facet jest prosty jak budowa cepa....on się niczego nie domyśli jak mu nie powiesz. Też kiedyś tak jak Ty postępowałam. Wiecie ja jestem koziorożcem (jak moje dziecko zresztą ) i to jest niby cecha tego znaku...trudność w uzewnętrznianiu swoich uczuć i potrzeb. Dużo nad tym pracowałam, nigdy nie sądziłam że będę taka otwarta jak teraz. Odkąd zaczęłam mówić o swoich potrzebach, uczuciach, oczekiwaniach to jest o niebo lepiej....teraz jest po prostu zaj...ebiście między nami i dogadujemy się pod każdym względem a jesteśmy w związku 13 lat z czego 5 lat jesteśmy małżeństwem.. Wiadomo że czasem się kłócimy ale to raz na pół roku. Kiedyś bardzo często się kłóciliśmy a to moim zdaniem tylko i wyłącznie przez to że za mało rozmawialiśmy o swoich oczekiwaniach wobec drugiej osoby i o własnych potrzebach.
Ehh, ja tez nauczylam sie mowienia wprost, ale u nas to nic nie daje, bo TZ wtedy jęczy, ze narzekam :/
A jak sie sfocham bez slowa to zaczyna sie drążenie pt. "co mi jest" i wtedy cos do niego dociera

Mala, rozumiem Cie doskonale, z tym, ze u nas chyba jest gorzej. Sama piszesz, ze TZ czasem ma przeblyski, poza tym kiedys spedzal wiecej czasu z Oskarem.
Mam o to samo żal do TZ co Ty, tez malo czasu spedza z Kuba, sam na sam praktycznie wcale... I normalką jest, ze ja robie wszystko z dzieckiem u nogi, a jak TZ ma cos zrobic to zaraz woła, zebym zabrala Kubeczka, bo mu utrudnia.

Dzis TZ dostal porzadna zj.ebke, najpierw ode mnie, potem od t. Takze chwilowo chodzi jak w zegarku...

Dlatego czasem jak np Lady pisze o TZLady to w szoku jestem...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:51   #4502
mala_19kw
Zakorzenienie

Ninagg-widziałam,widziałam genialny filmik i autentyczny.

Powiem Wam tak,zgodze się z wami że facet to prosta istota i trzeba do niego jak chłop krowie na rowie. Ale on naprawdę potrafi się domyśleć,nie zawsze, ale jak coś jest oczywiste to potrafi.Jak tylko chce. A tu ewidentnie sprawa rozchodzi się o niechęć pomocy. On twierdzi że jego obowiązki są naj,ja twierdzę że moje i tak oto rośnie napięcie a potem jest niemiła wymiana zdań.
Ale dziś zrobił postęp (który potem spieprzył koncertowo ) bo zabrał małego na pół godziny żebym mogła sobie podłogę umyć. No i ok. Wiecie jaka byłam zadowolona że mam wyprany dywan,fotele,czyściutką podłogę? Aż do momentu kiedy ten łoś wylał piwo które strumieniem ociekało z ławy,po brzegu fotela,po mojej czystej podłodze pod czysty dywan Mogłabym rozwinąć bardziej swoją złość ale po co mam się znowu uruchamiać?

Powiem wam że on potrafi nawet SAM Z SIEBIE odkurzyć w pokoju,nastawić pranie itp. ale to taki typ człowieka który w domu po prostu się dusi. I teraz kiedy jest idealna pogoda na to by móc coś porobić na dworze to on jest wniebowzięty. Być może tragizuje trochę,być może przerosło mnie to wszystko,może wyolbrzymiam ale to wszystko to zmęczenie. Zbiegło się to też z tym że moja siostrzenica która naprawdę dużo pomagała mi przy małym wyjechała na wakacje do anglii i już w tym momencie odczułam brak tej pomocy. Ona potrafiła wziąć małego na dwór żebym ja w spokoju sobie ogarnęła,zabrała go do siebie kiedy ja chciałam się umyć, bardzo dużo się z nim w ciągu dnia bawiła bo Oskar ją wręcz ubóstwia. To ona wykonywała całą robotę za męża w sumie a teraz kiedy jej nie ma oczekuje tego samego od niego,no a on się nie wywiązuje:/

W każdym razie starał się dziś ukoić me sumienie,no ale wyszło jak zawsze

Illusion-tu masz dużo racji,my potrafimy tylko rozmawiać o takich rzeczach w których mamy podobne zdanie. Jeżeli już wchodzimy na tematy kiedy on ma inne zdanie i ja inne to niestety ale rozmowa nie ma sensu bo kończy się to mega kłótnią. Nawet Ci sytuację podam wczorajszą; Pytam się jego czy zapłacił za internet,na co on zbulwersowany "a kiedy miałem to zrobić?!" ,to mu mówię że dziś jest ostateczny termin i żeby lepiej zapłacił jak nie chce dodatkowo kary płacić, i że jak by chciał to by znalazł czas na zapłatę,wypomniałam mu to że tydzień wcześniej go o to prosiłam a on sobie ubzdurał że będzie płacił po wypłacie,na co jego odpowiedź brzmiała " dobra będziesz się mnie teraz czepiać,skończ już" próbowałam jeszcze coś dodać bo nerwy mnie przez cymbała poniosły ale znowu mnie uciął . I zawsze jest z nim taka rozmowa,jak już tylko coś panu nie pasuje to mówi że mam go nie wkur.wiać albo tym podobne. I koniec gadki bo się po prostu wyłącza. Ja mogę sobie gadać a ten nic. To przecież człowieka krew zalewa. Ale zgadzam się z Tobą bo trafiłaś w sedno sprawy,nie było by takich problemów jak umielibyśmy ze sobą rozmawiać. Nie skakać sobie do oczu a rozmawiać. Druga sprawa jest taka że on słuchać nie potrafi. Przytaknie że zrozumiał a i tak swoje robi. Albo od razu mi mówi że nie mam racji tylko on ją ma. I gadaj z dupą...
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:52   #4503
sylwietta1988
Zakorzenienie

PSTRYNIU, pjona, Bartulo zasnął po 22

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej,
Za nami kolejny ciężki dzień.
kurcze, Mała, strasznie mi przykro co do podejscia Twojego meża.... pociesze Cie, ze ja tez opiece nad małym poswiecam jakies 95 % swojego czasu, wiadomo, ze wezmie go babcia czy dziadek, no ale ja jednak jestem non stop. I tez praktycznie wszystko robie z nim przy nogach
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Dzis mnie Yae rozbroila; jest po 15 a ja juz nie moge sie doczekac nocy...
Meneq, wiesz ze to chyba pierwszy raz, kiedy piszesz że masz dosyc? Szacun kobieto, ze nigdy sie nie skarżysz, mimo ze masz tak zywiołową córe i na dodatek masakryczne noce....

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Cześć!
Zasnęłam wczoraj pół godziny po Myszy, bo tak mnie głowa bolała, że nie mogłam się ogarnąć. A miałam grać z tz... od paru wieczorów tłuczemy w Cywilizację po paru miesiącach przerwy. Aktualnie jestem w stanie wojny z Imperium Ottomańskim , a tz rozwija program apollo, więc już chyba wiecie, kto komu strategicznie pomaga Tak, jestem w to beznadziejna, ale frajdy mam dużo.

W ogóle to po 2 latach i 3 miesiącach dostałam pierwszy okres. Jaki lajcik, szok. Tz zaproponował, że zrobi obiad z tej okazji Jeeezu, ten facet uczciłby jedzeniem nawet uroczyste przesadzanie ziół w doniczkach. Ale fajne to

Miłego!
po Twoich wpisach zawsze widac jakie relacje macie fajoskie chcialabym kiedys trafic na takiego tzta

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Aa zapomnialam pochwalic sie Moje dziecko nie placze juz wcale w zlobie! Sama idzie do pani lub dzieci, wybiega usmiechnieta Panie mowily, ze ladnie angazuje sie w zabawe z dziecmi. Dumna jestem A wczoraj nauczyla sie w koncu sama zakladac kapcie na wlasciwa stope A przy jej wysokim podbiciu to nie lada wyczyn.
super, ze sie mała tak zaaklimatyzowała i brawa za umiejetnosci Bartulo sam wsuwa klucz w zamek od furtki i przekreca dlatewgo wisi na niedostępnym mu haczyku
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

przepraszam, że tak wpadam i wypadam, ale wiecie jak jest :/

No i mam do was 2 pytania:
1. czy są na wątku dzieci, które już W OGÓLE nie śpią w dzień?
2. czy są na wątku dzieci, które już normalnie przesypiają całe noce bez pobudek, nie tylko w drodze wyjątku?

bo zaczynam wątpić w drugie, a coraz bardziej wierzyć w pierwsze
kochana trzymaj sie dzielnie
1. wczoraj mu sie zdarzyło, poza tym spi około 1,5 godz.
2. zasypia róznie, miedzy 20 a 21 (zasami 22) wstaje rano miedzy 6 a 8 (w zaleznosci od tego, o której zasnie), w nocy picie o 1 i mleko koło 4

BOKEH, o matko kochana, nawet nie wyobrazam sobie co musiałas czuc....... wracaj do nas

LADY, poka poka nową fruzyre z bliska

IFWKA, a gdzie sie podziałą małolata? fajno, ze tzt sie ogarnął

MISIAEEL, Ty mnie nie dołuj, ze moja synowa juz taka zdyscyplinowana jest i mamie w nocy spac pozwala

LITTLE, kurcze, mama niezbyt miło w stosunku do Ciebie postepuje......

NETI, ale Wam dobrze wywczasujecie sie, Antonio wróci opalony jak wegielek z ciekawosci zapytam- cwiczysz tam?

HJE, a czemu pytasz? trafiło Ci sie cos?

MARSI, jak po wizycie?

miałam cos jeszcze i mi wyleciało
Nie ogarniam takiego postępowania, jak mozna puscici w obieg taką informacje o smierci..... Jeszcze tak znanej osoby...
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:54   #4504
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Nie pisałam przez kilka dni więc pewnie część postów mi wycięło. U nas wszystko dobrze tylko Mała cały czas późno zasypia więc czasu na udzielanie się mało.

Cytat:
Czesc!
Pytanie mam: czy jest jeszcze jakies dziecko, ktore nie potroilo wagi urodzeniowej? Zwlaszcza dzieci kp. Czy w zwiazku z tym pediatra cos mowil?
Moja Jak się urodziła ważyła ponad 3900 a teraz nie wiem dokładnie ale raczej nie dobiła jeszcze do 9,5kg tak więc do potrojenia daleko. Nasza pediatra zawsze tylko pyta o jej ruchliwość, czy jest pogodna itp i jak tak to ok.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny chodzicie z dziećmi do dentysty na kontrolę?
Ja ostatnio poprosiłam bratową żeby pogadała z siostrą która jest dentystką (i sama ma małe dzieci). Więc generalnie jeśli chodzi o wizyty to powiedzia że jak nic rodziców nie niepokoi to pierwsza wizyta w wieku ok. 2,5 roku.
Pytałam też o mycie zębów bo my dopiero niedawno zaczęliśmy stosować pastę a tak to sama woda (tak nam zalecała pediatra) i potwierdziła że de facto sama woda wystarcza bo to głównie chodzi o szczotkowanie i usunięcie resztek a te pasty są bardziej do zachęcenia dziecka i uatrakcyjnienia mycia.

Cytat:

W ogóle to po 2 latach i 3 miesiącach dostałam pierwszy okres. Jaki lajcik, szok. Tz zaproponował, że zrobi obiad z tej okazji Jeeezu, ten facet uczciłby jedzeniem nawet uroczyste przesadzanie ziół w doniczkach. Ale fajne to

Miłego!
Ja dostałam po 2 latach i 1 miesiącu ale za to minęło już od niego ponad 1,5 mca i nic więc chyba i tak jeszcze organizm mocno rozregulowany.

Cytat:
Aa zapomnialam pochwalic sie Moje dziecko nie placze juz wcale w zlobie! Sama idzie do pani lub dzieci, wybiega usmiechnieta Panie mowily, ze ladnie angazuje sie w zabawe z dziecmi. Dumna jestem A wczoraj nauczyla sie w koncu sama zakladac kapcie na wlasciwa stope A przy jej wysokim podbiciu to nie lada wyczyn.
Super!! Bardzo fajnie że już się nie musisz tym stresować. Możesz przypomnieć ile czasu zajęła jej w takim razie adaptacja że zaczęło być ok?

Cytat:
Wiecie z czym mi matka ostatnio wyjechala jak u niej bylam?
'Powinnas wziac sie za siebie, masz brzuch jakbys byla w ciazy, ja po ciazach wygladalam lepiej niz ty' i to spojrzenie jakby z obrzydzeniem
Milutko

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
pamiętacie mnie jeszcze? Ola chyba ma ospę

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Mała
Ja bym jednak proponowała mu otwarcie, na spokojnie powiedzieć, że jesteś przemęczona fizycznie, zmasakrowana psychicznie i oczekujesz od niego pomocy.
Zgadzam się
Potem Ci powie że przecież nic nie mówiłaś

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej kochane jade autobusem i ppdczytuje tż dal mi wychodne

Dawno mnie nie było, u Nas w sumie nic szczegolnego poza tym, ze w niedziele tz zgubil Hanie!!! i to tak ze myslalam ze jej juz nie zobacze nigdy w zyciu mi o ze cala akcja poszzkiwawcza trawala max 2minuty to bylo straszne.... zgubiła sie w parku zostawilam ja z tż i poszlam po kawe a ten zagadal sie z kolega! na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze. Chcemy traz kupic jej take urzadzenie finder, ze jak odejdzie od nas dalej niz to bezpiecznie telefon zacznie nam dzwonic....

No i czytalam ze narzekacie na tż ja w tym aspekcie narzekac nie moge, ciagle ją zabiera na rower, albo spedzają razem czas ja z nimi raczej też chociaz dzis akurat zrobilam sobie wolne

Ide Was poczytac dalej i mam nadzieje ze zajade szybko bo na kolanach mam cieplego kebaba Little :-D zawsze jak jem kebaba mysle o Tobie :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Współczuję przygody ze zgubą

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszka nad woda ubieramy zawsze w pieluszke splash about (majulmi ) jak sie kapie w jeziorku to pianke ma na sobie a jak lata to ma bawelniane majteczki, slodziutko wyglada na maksa

Nie wiem czy wiecie ale sie scielam na krotko bardzo, juz mnie szlag trafial z moimi wlosami bo mi sie kompletnie nie układało i pojechalam hartkorem nawet mi kawalek fryzjerka podgolila maz zachwycony bo podobna fryzure mialam 6lat temu jak sie poznalismy

Ale dzisiaj mialam dzien olosie laski...... Rzygalam pol dnia jak kot dosłownie, masakra! Przyszla moja kuzynka i opiekowala sie mlodym prawie 2h potem mama wziela mlodego do siebie dobrze ze po wczorajszej wyprawie do Pszczyny nie przelozylismy fotelika z powrotem dk nas tylko zostal u niej bo inaczej nie wiem co bym zrobila koszmar
Cieszę się że pieluszka się sprawdza
I zdrówka życzę
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 23:05   #4505
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Charlizz o losie ale sie nachorujecie!!! Wspolczuje

Szajka a wiesz, reaktywowalam chuste, wsumie juz jakis czas temu, ale na wakacje biore!!! Dzisiaj mlode znowu w plecaczku zasnelo cudowne to.

Bokeh a wiesz w Anglii to samo przezylam, ja zasuwam w kuchni Pietraszka zkstawilam M.a on sie zagadal z malzenstwem japonczykow...... I zapomnial, gdzie dal mlodego! Ogolem w panike bym nie wpadla, gdyby nie M ktory zaczal biegac dookola sali weselnej nawet wybiegl na ulice czulam to samo, jakbym nigdy w zyciu juz miala mlodego nie zobaczyc...... Co sie okazalo Piotrus byl ze swoja kuzynka w zamku dmuchanym 5m od nas

Ja na mojego tez nie moge narzekac, ale on od poczatku non stop z mlodym, dzisiaj na basen pojechali razem i na plac zabaw

Pietraszka nad woda ubieramy zawsze w pieluszke splash about (majulmi ) jak sie kapie w jeziorku to pianke ma na sobie a jak lata to ma bawelniane majteczki, slodziutko wyglada na maksa

Nie wiem czy wiecie ale sie scielam na krotko bardzo, juz mnie szlag trafial z moimi wlosami bo mi sie kompletnie nie układało i pojechalam hartkorem nawet mi kawalek fryzjerka podgolila maz zachwycony bo podobna fryzure mialam 6lat temu jak sie poznalismy

Ale dzisiaj mialam dzien olosie laski...... Rzygalam pol dnia jak kot dosłownie, masakra! Przyszla moja kuzynka i opiekowala sie mlodym prawie 2h potem mama wziela mlodego do siebie dobrze ze po wczorajszej wyprawie do Pszczyny nie przelozylismy fotelika z powrotem dk nas tylko zostal u niej bo inaczej nie wiem co bym zrobila koszmar
no to całe szczęście, u nas bylo tak ze ja podchodze i pytam gdzie Hania na co on zbladł zaczął się rozglądać i jej szukać, mi zrobiło się gorąco ale jednocześnie zimno zaczęłam biegać wszedzie gdzie to mozliwe, ale Dawid ją znalazł, stała z takim małym chłopcem jak on i jego mamą, tylko, że kawałek od nas.... jak sobie pomyśle, że mogła pójść gdzieś w inna stronę, jezdni np.... to mam nadzieje ze juz mnie takie cos nigdy nie spotka, a tż mialam ochote udusic golymi rekami

milo mi ze po takiej nieobecnosci milo mnie witacie

kurcze ja nie umiem sie usystematyzowac. Teraz jeszcze mamy kompa w zupelnie nieuzywanym pokoju wiec jedynie czasem wieczorem uda mi sie siasc. Ale i tak wtedy robie zdjecia lub ogladam serial zeby sie odprężyć.

Dodam zaraz może jakąś fotke do klubu
Stary 2014-07-16, 23:17   #4506
MaJulMi
Raczkowanie

I jeszcze z tematów których mi nie pocytowało:

Co do nocnikowania, my jeszcze nawet nie kupiliśmy nocnika. W sumie chyba kupimy bo Mała zaczyna czuć że sika i mówi wtedy sisi (choć oczywiście nie wiem czy zawsze), dodatkowo kilka razy zdarzyło się że po nocy pielucha była prawie sucha a pół h później mega mokra. Więc może spróbujemy w to lato żeby zobaczyć ale mi się zupełnie nie spieszy. Jakoś nie widzę spacerów zimną jesienią czy zimą z tak małym dzieckiem które nie wstrzyma jak poczuje potrzebę i szukania na już miejsca do wysadzenia. Dla mnie przyszła wiosna / lato wcale nie byłoby za późno ale jak mówię pewnie kupimy niedługo nocnik żeby sprawdzić jak Mała zareaguje. A tak jak część dziewczyn, nie kwapię się do odpieluchowywania przez kilka mcy słysząc że starsze dzieci dają radę w kilka dni.

Jeśli chodzi o ubieranie na plażę / basenik: jak ostatnio organizowałyśmy na osiedlu baseniki dla dzieci to Mała była zawsze ubrana w ubranko (tshirt i spodenki) chroniące przed UV. Na plaży była i jak teraz pojedziemy też będzie mieć albo ubranko albo kostium. Nie tylko ze względu na to że nie chcę żeby była golaskiem ze względów kto patrzy ale też to co Szaja powiedziała, że przecież części intymne są bardzo wrażliwe więc siadanie bezpośrednio na piachu nie uważam za fajne. No i właśnie ubranko to zawsze dodatkowa ochrona przed promieniami UV.

Ezzo, a wracając do naszej rozmowy o szczepieniach, bo już nie miałam jak odpisać. Ja nie jestem jakimś znowu zagorzałym zwolennikiem, ja szczepię choć nie mam 100% pewności że robię słusznie. Po prostu mam lekarza któremu ufam, kilka opinii wśród znajomych którzy mają lekarzy w rodzinie i dzieci szczepią i ja podejmuję taką decyzję ale nikogo nie przekonuję do swoich racji. I teraz to co pisałam do Ciebie a propos rady poczytania skutków w ulotce i grupy gdzie większość osób jest anty to chodziło mi tylko o to że niby nie doradzasz jednej opcji ale de facto odsyłasz do źródeł po których raczej ktoś mający wątpliwości nie zaszczepi. Nie odsyłasz przecież dla równowagi do grupy z historami rodzin gdzie dziecko nieszczepione zachorowało i coś się stało. A z czytaniem ulotek, widzisz, ty przeczytasz skład i może Ci to coś powie, mi raczej nie. A możliwe skutki uboczne praktycznie przy każdym leku są straszne więc samo ich przeczytanie zawsze może wywołać lęk. Ja nie mam żadnego wykształcenia medycznego, więc po prostu zawsze staram się chodzić do lekarza do którego mogę mieć zaufanie i jak on coś przepisuję to to biorę. Owszem, często poczytam, czasem konsultuję z innym lekarzem ale ostatecznie któremuś zawierzam, sama nie czuję się na tyle kompetentna. Dlatego nie chcę zaczynac dyskusji szczepionkowej bo nie jestem wystarczająco merytoryczna. Zwróciłam uwagę na sam fakt ograniczonego wyboru źródeł do poczytania, które miały naprowadzić na podjęcie wyważonej decyzji. Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi.
Stary 2014-07-16, 23:18   #4507
Lenova
Wtajemniczenie

Witajcie
Pamiętacie mnie jeszcze?

Chciałam dodać coś do k. ale skasowało mi długi wpis i już nie mam siły , może przy kolejnej dawe wolnego czasu i dostępu do kompa napiszę.
W wielkim skrócie u nas niekończące się problemy, którymi mam ochotę się wy.rzygać ale nie ważne, najważniejsze że Blanka rośnie zdrowo i rozwija się książkowo.
Wpadnę do Was jeszcze obiecuje !

Ślę stęsknione buziaki !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 23:27   #4508
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Pstryniu! no popatrz, cudny wierszyk for ju

„Pstrykowianie” L. J. Kern
W małym uroczym mieście Pstrykowie
Mieszkają sami fotografowie.

Od niemowlaka aż do piernika
Każdy w Pstrykowie pstryka i pstryka.

Gdzie indziej wrony słychać i kawki.
A w tym Pstrykowie tylko – migawki.

Pstryk – pstryk pejzażyk,
Pstryk, pstryk portrecik,
Wszystko się tutaj pstryka jak leci.

Chmury i rury,
Pierzei wieże,
Wszystko się tutaj na kliszę bierze.
I łeb cielęcia,
I nogi zięcia.
Bo to jest przecież temat do zdjęcia.

Jak oficjalnie stwierdzają dane.
Wszystko w Pstrykowie jest odpstrykane.

W związku z tym
Każdy z pstrykowian
Latem
W Polskę wyrusza z aparatem.

Można ich spotkać na każdym kroku,
Pstrykają z frontu,
Pstrykają z boku.

Błonę przekręcą
I znów od nowa
Pstryk- pstryk pstrykają.
Bo są z Pstrykowa.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 23:31   #4509
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa dla męża!

Silver, a wiesz, że już pojutrze piątek? Zobacz, jak szybko czas leci. Jeszcze trochę i jedziesz do Darii i tz
już się nie umiem doczekać
Stary 2014-07-16, 23:50   #4510
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Hej

Nie pisałam przez kilka dni więc pewnie część postów mi wycięło. U nas wszystko dobrze tylko Mała cały czas późno zasypia więc czasu na udzielanie się mało.

Moja Jak się urodziła ważyła ponad 3900 a teraz nie wiem dokładnie ale raczej nie dobiła jeszcze do 9,5kg tak więc do potrojenia daleko. Nasza pediatra zawsze tylko pyta o jej ruchliwość, czy jest pogodna itp i jak tak to ok.

Ja ostatnio poprosiłam bratową żeby pogadała z siostrą która jest dentystką (i sama ma małe dzieci). Więc generalnie jeśli chodzi o wizyty to powiedzia że jak nic rodziców nie niepokoi to pierwsza wizyta w wieku ok. 2,5 roku.
Pytałam też o mycie zębów bo my dopiero niedawno zaczęliśmy stosować pastę a tak to sama woda (tak nam zalecała pediatra) i potwierdziła że de facto sama woda wystarcza bo to głównie chodzi o szczotkowanie i usunięcie resztek a te pasty są bardziej do zachęcenia dziecka i uatrakcyjnienia mycia.

Ja dostałam po 2 latach i 1 miesiącu ale za to minęło już od niego ponad 1,5 mca i nic więc chyba i tak jeszcze organizm mocno rozregulowany.

Super!! Bardzo fajnie że już się nie musisz tym stresować. Możesz przypomnieć ile czasu zajęła jej w takim razie adaptacja że zaczęło być ok?

Milutko

Zdrówka!!!

Zgadzam się
Potem Ci powie że przecież nic nie mówiłaś

Współczuję przygody ze zgubą

Cieszę się że pieluszka się sprawdza
I zdrówka życzę

Pewnie bedziesz miec teraz bardzo nieregularne, ja od listopada mam @, ale regularnosci zadnej.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
PSTRYNIU, pjona, Bartulo zasnął po 22

kurcze, Mała, strasznie mi przykro co do podejscia Twojego meża.... pociesze Cie, ze ja tez opiece nad małym poswiecam jakies 95 % swojego czasu, wiadomo, ze wezmie go babcia czy dziadek, no ale ja jednak jestem non stop. I tez praktycznie wszystko robie z nim przy nogach
Meneq, wiesz ze to chyba pierwszy raz, kiedy piszesz że masz dosyc? Szacun kobieto, ze nigdy sie nie skarżysz, mimo ze masz tak zywiołową córe i na dodatek masakryczne noce....

po Twoich wpisach zawsze widac jakie relacje macie fajoskie chcialabym kiedys trafic na takiego tzta

super, ze sie mała tak zaaklimatyzowała i brawa za umiejetnosci Bartulo sam wsuwa klucz w zamek od furtki i przekreca dlatewgo wisi na niedostępnym mu haczyku

2. zasypia róznie, miedzy 20 a 21 (zasami 22) wstaje rano miedzy 6 a 8 (w zaleznosci od tego, o której zasnie), w nocy picie o 1 i mleko koło 4

BOKEH, o matko kochana, nawet nie wyobrazam sobie co musiałas czuc....... wracaj do nas

LADY, poka poka nową fruzyre z bliska

MISIAEEL, Ty mnie nie dołuj, ze moja synowa juz taka zdyscyplinowana jest i mamie w nocy spac pozwala

LITTLE, kurcze, mama niezbyt miło w stosunku do Ciebie postepuje......

NETI, ale Wam dobrze wywczasujecie sie, Antonio wróci opalony jak wegielek z ciekawosci zapytam- cwiczysz tam?

HJE, a czemu pytasz? trafiło Ci sie cos?

MARSI, jak po wizycie?

miałam cos jeszcze i mi wyleciało
Nie ogarniam takiego postępowania, jak mozna puscici w obieg taką inf: o smierci..... Jeszcze tak znanej osoby...

Czytasz nieuwaznie ;-) Wzoraj po 15 udalo mi sie Yae spacyfikowac na drzemke. Spala pol godziny, ale wstala taka kochana, ze cale zlo przedrzemkowe poszlo w niepamiec. Ewidentnie poza uu potrzebuje teraz bliskosci: tuli sie i to tak cala soba kilkanascie razy w ciagu dnia.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 00:09   #4511
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witajcie
Pamiętacie mnie jeszcze?

Chciałam dodać coś do k. ale skasowało mi długi wpis i już nie mam siły , może przy kolejnej dawe wolnego czasu i dostępu do kompa napiszę.
W wielkim skrócie u nas niekończące się problemy, którymi mam ochotę się wy.rzygać ale nie ważne, najważniejsze że Blanka rośnie zdrowo i rozwija się książkowo.

Ślę stęsknione buziaki !

Cytat:
Czesc!

Pewnie bedziesz miec teraz bardzo nieregularne, ja od listopada mam @, ale regularnosci zadnej.

Czytasz nieuwaznie ;-) Wzoraj po 15 udalo mi sie Yae spacyfikowac na drzemke. Spala pol godziny, ale wstala taka kochana, ze cale zlo przedrzemkowe poszlo w niepamiec. Ewidentnie poza uu potrzebuje teraz bliskosci: tuli sie i to tak cala soba kilkanascie razy w ciagu dnia.
Moja też jest większy przytulas ostatnio
A co do okresu, właśnie tej nieregularności się obawiam, mam nadzieję że nie wypadnie mi na wakacje nad morzem :/
Stary 2014-07-17, 04:44   #4512
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

sylwietto zaczelam sie zastanawiac nad tym, co mi powiedzialas i rzeczywiscie noce sa zle, ale to jest fakt, nad ktorym trzeba przejsc do porzadku dziennego, bo marudzeniem i tak nic nie wskoram. A propos zywiolowosci, to kazdego dnia dziekuje (nota bene zawsze chcialam miec takie dziecko),ze Yae jest wlasnie taka, na poczatek przygody rodzicielskiej jest w ten sposob znacznie latwiej.
charliz zdrowia dla Oli! Biedna ma bardzo slaba odpornosc, zadbaj o to, bo sie strasznie obydwie meczycie.
majulmi oby nie przyszla @ nad morzem! Drugi cykl mialam rowno 28 dni, czyli jak przed ciaza, ale pozniej zaczely sie cyrki, raz 52 dni, raz 2,5 miesiaca, jest totalnie nieprzewidywalny. Za tydzien ide do ginka, to dowiem sie, co i jak.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-07-17 o 04:48
Stary 2014-07-17, 07:44   #4513
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

I to niestety Twój błąd. Facet jest prosty jak budowa cepa....on się niczego nie domyśli jak mu nie powiesz. Też kiedyś tak jak Ty postępowałam. Wiecie ja jestem koziorożcem (jak moje dziecko zresztą ) i to jest niby cecha tego znaku...trudność w uzewnętrznianiu swoich uczuć i potrzeb. Dużo nad tym pracowałam, nigdy nie sądziłam że będę taka otwarta jak teraz. Odkąd zaczęłam mówić o swoich potrzebach, uczuciach, oczekiwaniach to jest o niebo lepiej....teraz jest po prostu zaj...ebiście między nami i dogadujemy się pod każdym względem a jesteśmy w związku 13 lat z czego 5 lat jesteśmy małżeństwem.. Wiadomo że czasem się kłócimy ale to raz na pół roku. Kiedyś bardzo często się kłóciliśmy a to moim zdaniem tylko i wyłącznie przez to że za mało rozmawialiśmy o swoich oczekiwaniach wobec drugiej osoby i o własnych potrzebach.
Ja ciągle nad tym pracuje, ale jeszcze nie mogę się przemóc i ciężko mi mówić o swoich uczuciach/potrzebach.

Dziewczyny, mój tzt zwariował. On chce kupić zamiast kabiny zasłone prysznicową, uważa że będzie więcej miejsca( nie bedziemy miec brodzika) powiedziałam mu że musi w takim razie schudnąć, bo po moim trupie(jak to babka kiepska mowila) .

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:57   #4514
Konto usunięte

Dorotka wagę potroiła, ale A. nie i taka po prostu jej uroda - Meneq, patrz czy przyrosty wagi są regularne i tyle, zresztą - ona drobna jest, bo i wy drobni, to jakim cudem ma być duża?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 08:05   #4515
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hejka...

DELI zasłona prysznicowa to chyba nie te czasy? Skąd mu się taki pomysł nasunął? :banghead:

SYLWIA szczerze i jak na spowiedzi - nie. Nie ćwiczę tu tak jak w domu. Natomiast sporo spacerujemy i jeździmy na rowerach. No i chodze czasem na ta siłownię na powietrzu. Do tego nie pije tyle wody ile powinnam i napilam się kilka razy piwka na wyjeździe.
Jestem wściekła na siebie ale mam nowe postanowienie- od powrotu wracam do dyscypliny i nie tkne alko żadnego do listopada ( sister ma urodziny).
A ciężko mi się powstrzymać żeby w taką czikę nie napić się mocno schlodzonego cytrynowego radlerka ale ostatnio od 5 maja do wesela na którym byliśmy nie tknelam wiec teraz tez nie tkne choć wyzwanie ciężkie. No i do Świąt Bożego Narodzenia Musze przynajmniej dyche zrzucić
ale elaborat

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

SZAJA świetny wierszyk!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-17 o 08:04
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 08:11   #4516
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47328781]1. śpi, 1-3h
2. tak, przesypia, 19-20 - 6-7:30

Ale A. do 3rż niefajnie spała i zasypiała :/
[/QUOTE]
jak Ty to robisz, u mnie zaśnie w okolicach 21 i pobudka o 6. W dzień jedna drzemka 1,5 - 2h.
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Silver- nic mu nie mówiłam że potrzebuje jego pomocy,przecież widzi że brudno w pokoju (uwagę potrafi zwrócić że to czy tamto brudne) i doskonale wie że z małym nie dam rady wszystkiego zrobić sama. Wczoraj np taka sytuacja: zostawiłam go(tz) na chwilę z małym na dworze i mówię idę z pokoju wynieść śmieciory które zostały po jedzeniu. Miałam jeszcze do umycia dosłownie dwa kubki,talerz i butelkę małego więc sobie pomyślałam skoro tatuś powiedział że pobawi się z synkiem to dwie minuty go nie zbawią no i wzięłam się za mycie. Pech chciał że deszcz zaczął padać (delikatnie jeszcze) a ten klamoty miał wszystkie koło samochodu (bo naprawiał) i zaczęło mu to moknąć,wparował do domu że czemu ja gary myje skoro miałam tylko ogarnąć śmieci i przyjść. Że deszcz pada a on samochód ma pootwierany i omatkobosko podrzuciłam mu jego własne dziecko. Obraził się za to na mnie i na dziecko i na cały świat. No cyrk po prostu. Tatuś ku.wa od siedmiu boleści

Ja jestem takim człowiekiem który delikatnie podpowiada że chce coś sobie zrobić ale nigdy nie mówię wprost. Czekam na pomoc i wyciągnięcie ręki drugiej osoby i nie wymuszam-a szanowny nie chce się domyśleć że mógłby zająć się dzieckiem i mi pomoc więc jest jak jest. Muszę radzić sobie sama. Nie lubie kogoś prosić skoro ten ktoś sam nie ma chęci. Łaski bez. O! Wiem że krzywdę sobie tym robię ale taka już jestem. Nic na siłę.
Jak juz pisały dziewczyny, facet sam się niczego nie domyśli. No padam, umękolona jestem, i jak siedzimy przed tv mówię mógłbyśmi chociaz stopy pomasować. A on : to czego o tym nie powiesz.
Wczoraj mówię może odkurzywsz u mamy. On: Miałej coś tam robić na zewn. Ja: to sama potem JAKOŚ odkrzę. Wziął odkurzacz ii odkurzył.
Ale ogólnie i tak Ci współczuję. Uważam że właśnei teraz jak dziecko zaczyna byc takie fajnie kontaktowe to właśńie teraz fajnie sędzac z nim czas.
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
U nas takie zabawy i odpoczynek po nich. ..
Ale fajnie u Was
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
NINAG prawda to co piszesz i w związku z tym z tego miejsca chciałabym pochwalić mojego męża który dziś pierwszy raz w swoim życiu wymienił gąbkę do zmywania w kuchni. Ciekawe jak na to wpadł? Wcale nie była aż tak zuzyta-myślę ze można byłoby na niej pośmigać jeszcze z tydzień przynajmniej:p
Wow, mój by na takie coś nie wpadł.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ☠☠☠☠ Anna Przybylska zmarła
nie wierzę,siedzę i płaczę
matka trójki dzieci, taka piękna kobieta, ja pierdziele
Doczytałam już ze to plota ochydna.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej kochane jade autobusem i ppdczytuje tż dal mi wychodne

Dawno mnie nie było, u Nas w sumie nic szczegolnego poza tym, ze w niedziele tz zgubil Hanie!!! i to tak ze myslalam ze jej juz nie zobacze nigdy w zyciu mi o ze cala akcja poszzkiwawcza trawala max 2minuty to bylo straszne.... zgubiła sie w parku zostawilam ja z tż i poszlam po kawe a ten zagadal sie z kolega! na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze. Chcemy traz kupic jej take urzadzenie finder, ze jak odejdzie od nas dalej niz to bezpiecznie telefon zacznie nam dzwonic....

No i czytalam ze narzekacie na tż ja w tym aspekcie narzekac nie moge, ciagle ją zabiera na rower, albo spedzają razem czas ja z nimi raczej też chociaz dzis akurat zrobilam sobie wolne

Ide Was poczytac dalej i mam nadzieje ze zajade szybko bo na kolanach mam cieplego kebaba Little :-D zawsze jak jem kebaba mysle o Tobie :-P

Ale emocje, ja to nie wiem jak bym się zacowała, od razu pewnie panika. Dobrze ze nic się nie stało.
Cytat:

Pokaż fryz
Wiesz z jakiego powodu te ???
Cytat:
To u nas spanie właśńie podobnie.
Młodej matka przyjechałą i Młoda praktycznie cały czas u niej. Oddech mam więc.
Cytat:

Ślę stęsknione buziaki !
Trzymajcie się ciepło. Co za problemy. Ulżyj sobie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47335615]Pstryniu! no popatrz, cudny wierszyk for ju

„Pstrykowianie” L. J. Kern
W małym uroczym mieście Pstrykowie
Mieszkają sami fotografowie.

Od niemowlaka aż do piernika
Każdy w Pstrykowie pstryka i pstryka.

Gdzie indziej wrony słychać i kawki.
A w tym Pstrykowie tylko – migawki.

Pstryk – pstryk pejzażyk,
Pstryk, pstryk portrecik,
Wszystko się tutaj pstryka jak leci.

Chmury i rury,
Pierzei wieże,
Wszystko się tutaj na kliszę bierze.
I łeb cielęcia,
I nogi zięcia.
Bo to jest przecież temat do zdjęcia.

Jak oficjalnie stwierdzają dane.
Wszystko w Pstrykowie jest odpstrykane.

W związku z tym
Każdy z pstrykowian
Latem
W Polskę wyrusza z aparatem.

Można ich spotkać na każdym kroku,
Pstrykają z frontu,
Pstrykają z boku.

Błonę przekręcą
I znów od nowa
Pstryk- pstryk pstrykają.
Bo są z Pstrykowa.[/QUOTE]
Dobre

U nas wczoraj taka ulewa była że hej, gradobicie i te sprawy. Oboje z Tż jakoś bardzo zmęczeni jestesmy. Jeszcze z tym remontem kuchni same problemy, klitka masakryczna w my, a przynjamniej ja chcielibyśmy tam upchnąć nie wiadomo co.
Odkryłam u Oliwki jeszcze głębokie zadrapania na dłoniach.
I jeszcze chciałam się poradzić. Jak będe szczepić w przyszłym tyg chyba to zapytam lekarza, ale w międzyczasie...Oli ma kropki na kolanach, myślałam na początku że to alergia ale sąsiadk powiedziała że jej córa ma takie same i że to od słońca. Możliwe to?? Do tego miała takie jakby uczulenie na dłoniach od środka, silne zaczerwienienie ale chyba jej to ani nie swędziało ani nie bolało. Teraz wygląda to tak jakby skóra powolutku schodziła i nowa taką delikatniejsza już ma. Samruje to emolientem. I tak się zastanawiam czy to nie od piasku. Chodizmy po róznych piaskownicach i pozwalam jej grzebac i wogóle i zawsze te ręce w tym piasku tak zaciska ( i tak samo na kolanach klęka - może stąd tez te krostki na kolanach). Zawsze jej potem chociażby chusteczką przetrę. No i wogóle przez e zabawy w paisku dużo częściej mam myte ręce. Może to też od tego???
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 08:15   #4517
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47336919]Dorotka wagę potroiła, ale A. nie i taka po prostu jej uroda - Meneq, patrz czy przyrosty wagi są regularne i tyle, zresztą - ona drobna jest, bo i wy drobni, to jakim cudem ma być duża?[/QUOTE]

Dzieki, waga rosnie i stopniowo centyle coraz wyzsze tez. Teraz jest waga i wzrostem dokladnie na 50 (siatka japonska oczywiscie ;-) ) Wczoraj na plywalni spotkalysmy dziewczynke urodzona tego samego dnia i lzejsza o prawie kg. Roznica wizualna znaczna. Co ciekawe ostatnio wszyscy mi mowia, ze Yae jest bardzo duza na swoj wiek.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Ja ciągle nad tym pracuje, ale jeszcze nie mogę się przemóc i ciężko mi mówić o swoich uczuciach/potrzebach.

Dziewczyny, mój tzt zwariował. On chce kupić zamiast kabiny zasłone prysznicową, uważa że będzie więcej miejsca( nie bedziemy miec brodzika) powiedziałam mu że musi w takim razie schudnąć, bo po moim trupie(jak to babka kiepska mowila) .

Zrobcie sobie osobne pomieszczenie na wanne i prysznic. Moge Ci podeslac zdjecie, jesli bedzies chciala. Jest miejsca bardzo duzo a i lac woda mozna po wsiem. Amelce by sie spodobalo
Stary 2014-07-17, 08:40   #4518
Konto usunięte

Ifwka, ale to po prostu kwestia charakteru, Dorotka lubi spać
Stary 2014-07-17, 08:40   #4519
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki, waga rosnie i stopniowo centyle coraz wyzsze tez. Teraz jest waga i wzrostem dokladnie na 50 (siatka japonska oczywiscie ;-) ) Wczoraj na plywalni spotkalysmy dziewczynke urodzona tego samego dnia i lzejsza o prawie kg. Roznica wizualna znaczna. Co ciekawe ostatnio wszyscy mi mowia, ze Yae jest bardzo duza na swoj wiek.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Zrobcie sobie osobne pomieszczenie na wanne i prysznic. Moge Ci podeslac zdjecie, jesli bedzies chciala. Jest miejsca bardzo duzo a i lac woda mozna po wsiem. Amelce by sie spodobalo

tzn na dole bedzie prysznic a na górze wanna;>

nomonmonomonm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00867.jpg (55,0 KB, 25 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-07-17 o 08:42
Stary 2014-07-17, 08:46   #4520
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Młoda wczoraj nie mogła zasnąć na noc. No kręciła się, łaziła, chciała się bawić, skakać, cokolwiek, byle tylko się nie położyć. Miałam ze dwa podejścia do usypiania, chciałam ją wyciszyć delikatnie, ale stwierdziłam, ze co będę z dzieckiem walczyć, powiedziałam, że teraz ja będę jeść kolację, kąpać się itp., a ona może mi towarzyszyć, ale już nie będę się bawić. No i ok. Zrobiłam wszystko, co miałam, a 10 min. później Mała sama wzięła mnie za rękę, żebym jej towarzyszyła przy usypianiu Padła w 2 minuty

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
pamiętacie mnie jeszcze? Ola chyba ma ospę

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Ojej Oby szybko minęło!

Cytat:
A co Ci? Dziś już ok?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Dzis TZ dostal porzadna zj.ebke, najpierw ode mnie, potem od t. Takze chwilowo chodzi jak w zegarku...
No brawa dla t.

Cytat:
Mamy przede wszystkim dużo luzu. Oboje. Oczywiście koleś już nieraz doprowadził mnie do szewskiej pasji Najbardziej zależy mi na tym, by sprawdzał się jako ojciec i żebyśmy my działali dobrze jako Team Rodzice, a to, co między nami, to się już jakoś da obgadać, niezależnie od tego, w którą stronę się to potoczy

Cytat:
Witajcie
Pamiętacie mnie jeszcze?

Ślę stęsknione buziaki !
Buziaki

Bokeh - współczuję przeżyć!

Pisałyście o spaniu: Mycha ma drzemkę w ciągu dnia mniej więcej od 11 do 12 lub 12:30, na noc zasypia około 19:00 i śpi do 6:00 (z godzinnymi odstępstwami w każdą stronę). Budzi się raz do północy na kp i nad ranem też kp.

Miłego dnia!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 08:52   #4521
s i l v e r
Zakorzenienie

Już jutro po pracy jadę do moich kochanych
Ale pracę kończę o 20.00 i na miejscu będę po 22 więc Daria mnie przywita dopiero rano w sobotę

A jeszcze jutro rano czeka mnie wizyta u nefrologa , jadę z tym wynikiem Darii ze scyntygrafii

Cytat:
Czesc!
Pytanie mam: czy jest jeszcze jakies dziecko, ktore nie potroilo wagi urodzeniowej? Zwlaszcza dzieci kp. Czy w zwiazku z tym pediatra cos mowil?
Daria jak się urodziła to miała 3250, a teraz waży 10 kg. Już dluuuuuugo utrzymuje sie taka waga.

Cytat:
Witajcie
Pamiętacie mnie jeszcze?

Ślę stęsknione buziaki !
dużo siły Ci życzę
Cytat:

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
Młoda wczoraj nie mogła zasnąć na noc. No kręciła się, łaziła, chciała się bawić, skakać, cokolwiek, byle tylko się nie położyć. Miałam ze dwa podejścia do usypiania, chciałam ją wyciszyć delikatnie, ale stwierdziłam, ze co będę z dzieckiem walczyć, powiedziałam, że teraz ja będę jeść kolację, kąpać się itp., a ona może mi towarzyszyć, ale już nie będę się bawić. No i ok. Zrobiłam wszystko, co miałam, a 10 min. później Mała sama wzięła mnie za rękę, żebym jej towarzyszyła przy usypianiu Padła w 2 minuty
Ale słodko
Stary 2014-07-17, 09:27   #4522
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli a wiesz, ja chcialam po remoncie wywalic nasza kabine bo jest tak stara i brudna ze nie da sie jej za chinyludowe doczyscic, a wymiana na nowa to kupa kasy (niewymiarowo u nas strasznie i na wymiar by trzeba bylo) i chcialam wlasnie zaslone zainstalowac, ale maz sie nie zgodzil..... :/ wolalabym naorawde po stokroc zaslone od tej paskudnej kabiny ale co zrobie..... No ale u was to wiadomo, bez sensu

Biegazz dalej z wozkiem? My w ndz bylismy, po centrum miasta, czaaaaad! A jeszcze ludzie tak na maksa pozytywnie reagowali ze az w szoku bylismy

Pietraszko spi na drzemke od 10/11 przez zazwyczaj 3h, na noc 20/21 do ok 7.30/8, z dwiema pobudkami, jedna k. 1 na wode i nad ranem o 4-6 na mleko

Czy wasze dzieci przychodza do was do lozka w nocy??? Jejku dla mnie to jedna z najbardziej uroczych rzeczy, jakie mlody robi, np k. 2 sie potrafi przebudzic i przydreptac do nas do lozka, tylko sie wdrapie i momentalnie zasypia, kochane to na maksa <3

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:32   #4523
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Czy wasze dzieci przychodza do was do lozka w nocy??? Jejku dla mnie to jedna z najbardziej uroczych rzeczy, jakie mlody robi, np k. 2 sie potrafi przebudzic i przydreptac do nas do lozka, tylko sie wdrapie i momentalnie zasypia, kochane to na maksa <3

Daria sama nie przychodzi bo nie ma jak z łóżeczka wyjść ale budzi się w nocy i pokazuje że chce do nas, biorę ją i też od razu zasypia między nami
Lady, jak się czujesz? Z czego te wczorajsze wymioty??

Marsi, jak po wczorajszej wizycie??
Stary 2014-07-17, 09:35   #4524
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mu że czasy zasłonek już dawno minęły
Moja sąsiadka ma coś takiego, super sprawa ale za cene taakiej wanny to my chyba obie łazienki wyremontowaliśmy:
http://swiatlazienek.com.pl/p53882,a...la-t2w201.html
Cytat:
Powiem Ci że po zdjeciach zawsze wydawało mi się że Yae jest wagowo i wzrostowo do Oliwki podobna. Teraz schudła i waży już do dłuższego czasu 11,5 (waga urodzeniowa - 3660)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47337246]Ifwka, ale to po prostu kwestia charakteru, Dorotka lubi spać [/QUOTE]
Bosz to ja nei wiem po kim Oli ma to, bo i ja i Tżz lubimy spać, długo spać
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:49   #4525
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Deli a wiesz, ja chcialam po remoncie wywalic nasza kabine bo jest tak stara i brudna ze nie da sie jej za chinyludowe doczyscic, a wymiana na nowa to kupa kasy (niewymiarowo u nas strasznie i na wymiar by trzeba bylo) i chcialam wlasnie zaslone zainstalowac, ale maz sie nie zgodzil..... :/ wolalabym naorawde po stokroc zaslone od tej paskudnej kabiny ale co zrobie..... No ale u was to wiadomo, bez sensu

Biegazz dalej z wozkiem? My w ndz bylismy, po centrum miasta, czaaaaad! A jeszcze ludzie tak na maksa pozytywnie reagowali ze az w szoku bylismy

Pietraszko spi na drzemke od 10/11 przez zazwyczaj 3h, na noc 20/21 do ok 7.30/8, z dwiema pobudkami, jedna k. 1 na wode i nad ranem o 4-6 na mleko

Kabine doczyscisz na pewno srodkami zwalczajacymi plesn.
Tak, Yae czesto kladzie sie u nas w nogach, miedzy nami albo na tz

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Powiedz mu że czasy zasłonek już dawno minęły
Moja sąsiadka ma coś takiego, super sprawa ale za cene taakiej wanny to my chyba obie łazienki wyremontowaliśmy:
http://swiatlazienek.com.pl/p53882,a...la-t2w201.html

Powiem Ci że po zdjeciach zawsze wydawało mi się że Yae jest wagowo i wzrostowo do Oliwki podobna. Teraz schudła i waży już do dłuższego czasu 11,5 (waga urodzeniowa - 3660)

Bosz to ja nei wiem po kim Oli ma to, bo i ja i Tżz lubimy spać, długo spać

Wiem, juz kilka razy to pisalas. Yae urodzila sie z 3649g 49 cm a teraz jest 9,5kg i 75cm.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Yae pokochala nakrycia glowy; caly dzien zaklada sobie

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Yae pokochala nakrycia glowy; caly dzien zaklada sobe czepek plywacki a mnie opakowanie od lego duplo Na dworze taka czika, ze pranie strach isc wywiesic a gdzie dopiero na spacer. Obie w domu juz na glowe dostajemy, a tak na dobre czika sie dopiero zaczela w tym tygodniu no i potrwa co najmniej do konca wrzesnia
Stary 2014-07-17, 10:02   #4526
Delicjanka
Zakorzenienie

dziewczyny mozecie mi doradzic, jak myslicie jak by wygladala kuchnia :
górne szafki biały wysoki polysk, dolne drewno mat, slupki gdzie lodowka drewno mat, slupki tam gdzie piekarnik bialy polysk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg projekt.jpg (24,0 KB, 30 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-07-17, 10:14   #4527
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!

deli - jakos nie umiem tego sobie wyobrazic, jestem typowym wzrokowcem i musialabym zobaczyc to zestawienie kolorow.
jeszcze jedna sprawa - szafki do sufitu robisz tak calkiem calkiem do sufitu? zeby nie bylo zadnej szpary? bo jak my remontowalismy to rozmawialam z dziewczyna ktora pracuje wlasnie przy ,eblach na zamowienie i odradzala takie szafki pod sam sufit bo jednak zawsze jakis tam nawet milimetr odstepu ale zawsze bedzie a kurz mimo wszystko bedzie sie zbieral i ona doradzala zeby jednak odstep maly ale zrobic, tak zeby tylko mozna bylo wlozyc reke i zetrzec kurz... pomysl

a, i lodowka - na zdjeciu jest mala? dobrze widze? nie lepiej duza wziac?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47335615]Pstryniu! no popatrz, cudny wierszyk for ju

.[/QUOTE]

Cytat:
u nas to samo, znienacka potrafi wlezc na mnie i sie przytulac, calowac, glaskac... a hitem jest noc, czesto sie "budzi", siada, robi mi po glowie cacy-cacy i spi dalej

udalo sie znalezc zastepstwo na szczepienie - babka bedzie przyjmowac tak jak normalnie czyli wtorki, srody... mialam nadzieje ze przyjma nas dzis ale doopa, z tamta by sie udalo
a tak w przyszlym tyg chcemy wyjechac wiec zaszczepimy sie dopiero za 2 tyg. ale polozna z ktora rozmawialam powiedziala ze zaszczepic zawsze pozniej mozna, gorzej jak sie wczesniej chce zaszczepic...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:18   #4528
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!

deli - jakos nie umiem tego sobie wyobrazic, jestem typowym wzrokowcem i musialabym zobaczyc to zestawienie kolorow.
jeszcze jedna sprawa - szafki do sufitu robisz tak calkiem calkiem do sufitu? zeby nie bylo zadnej szpary? bo jak my remontowalismy to rozmawialam z dziewczyna ktora pracuje wlasnie przy ,eblach na zamowienie i odradzala takie szafki pod sam sufit bo jednak zawsze jakis tam nawet milimetr odstepu ale zawsze bedzie a kurz mimo wszystko bedzie sie zbieral i ona doradzala zeby jednak odstep maly ale zrobic, tak zeby tylko mozna bylo wlozyc reke i zetrzec kurz... pomysl

a, i lodowka - na zdjeciu jest mala? dobrze widze? nie lepiej duza wziac?

Lodówki nowej nie bedziemy kupowac;p ale gosc zrobi szafke tak,ze nastepna bedzie wyższa co do szafek po sam sufit, zawsze musi byc jakas szpara , na dojscie powietrza itd.
wydaje mi sie ze bedzie ok, ja zadowolona i tzt, bo jesli tzt sie na to nei zgodzi(zeby slupek byl bialy) to robimy kuchnie bialo szarą i koniec;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-07-17, 11:16   #4529
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja tez w kolorach nie pomogę, muszę widzieć na własne oczyska

widziałyście???
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152487010134020

Co do wczorajszego rzygańska, chyba się zatrułam.... owsianką nigdy więcej nie tknę!!! Na samą myśl jest mi słabo

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:47   #4530
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Lodówki nowej nie bedziemy kupowac;p ale gosc zrobi szafke tak,ze nastepna bedzie wyższa co do szafek po sam sufit, zawsze musi byc jakas szpara , na dojscie powietrza itd.
wydaje mi sie ze bedzie ok, ja zadowolona i tzt, bo jesli tzt sie na to nei zgodzi(zeby slupek byl bialy) to robimy kuchnie bialo szarą i koniec;]
no ja rozumiem, tylko jest szpara i szpara chodzi mi o taka zeby mozna bylo kurz wytrzec zeby reka sie zmiescila bo to niby drobnostka ale czesto czlowiek o tym nie pomysli a potem jest zonk
a z lodowka super rozwiazanie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości