|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Wiecie co kocham być w pracy bo tam nie ma jak naciąć się na moją teścióweczkę... zadzwoniła wczoraj do TŻ i powiedziała że jej przeszkadzam
|
|
|
|
#3092 |
|
Konto usunięte
|
Ilsa ale jak to jej przeszkadzasz? w jakim sensie?
![]() p.s szukaj tanich połączeń z Poznania (haha, akurat takie są do AU!
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem zła! |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak to przeszkadzasz? ![]() Chodzcie wszystkie do mnie, bedzie wesolo Australia potrzebuje normalnych dziewczyn, serio. Te, ktore poznalam to najczesciej party girls i krejzolki... Glosne i gadajace non-stop... o niczym konkretnym :/
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tam u Ciebie to chyba teraz zima? |
|
|
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Miss niby zima Ale temperatury 17-22 srednio I glownie slonecznie. Cos jak nasza ciepla ladna jesien (liscie zmieniaja kolor )
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym tutaj taką "zimę" jak w australii
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy ale Ty się ciesz że nie spotykasz kangurów bo słyszałam że one mogą zabić kopniakiem
A teściowa no dzwoni po kilka razy dziennie, akurat w tamtej sytuacji wychodziliśmy po produkty do jedzenia do sklepu i poprosiłam M. żeby już kończył a ona na to zaczęła wywrzaskiwać że ja im przeszkadzam i ją obrażam Podczas gdy jest dokładnie odwrotnie I M. jej to powiedział a ona że nie widzi w jaki sposób mnie obraża (np. tekstami o rozwodach czy poniżając nas za ślub cywilny albo zagarniając go dla siebie tymi telefonami i próbą sił)
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja dzisiaj dom ogarniam bo mama wraca, ja juz w polowie spakowana. Pije kawe i czekam na Tz
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Moi przyszli tesciowie sa dosc specyficzni ale na szczescie sie nie wtracaja. A ostatnio dwie sukienki od tż mamy dostalam
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
boze, jak dobrze, ze mama tżta jest normalna
pamiętam, że zanim jej nie poznałam, to się bałam, że pewnie ma nastukane ale na szczęście okazało się, że nie ma jazd ilsa współczuję, z takim babsztylem to tylko |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Moi teściowie nie są źli, bardziej są uciążliwi, bo strasznie gadatliwy i jakby trochę mieli mało szacunku do tego co ktoś chce powiedzieć - oni swoje muszą powiedzieć i inni mają wysłuchać, a inni niech lepiej mówią komu innemu.
No i oczywiście teściowa uważa, że wszystko wie najlepiej, ale to już inna bajka... Miesiąc temu z kolegą bylismy na szkoleniu, dziś dostaliśmy mejla od szefa naszego szefa że mamy dziś audiokonferencję od 17 do 18:30, kiedy my pracujemy do 16... |
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Szczescie w nieszczesciu, ze moi tesciowie nie zyja. Moj maz nie byl jakos zbytnio z nimi zzyty, mimo ze to rodzice.
A ja zmienilam prace i nie moge sie ogarnac. Godziny i dni pracy mam totalnie rozne od poprzedniej i mam metlik w glowie. Musze sie przyzwyczaic, to na pewno. Ale cieszy mnie, ze nie musze sie juz uzerac z moim wspanialym menadzerem 😃 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3103 |
|
Konto usunięte
|
Ilsa kurczę współczuję
Mamusia bluszcz to najgorsza opcja z możliwych
|
|
|
|
#3104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 |
|
only smart shopping
|
Moja teściowa też jest niezła. Mocnym akcentem rozpoczęła naszą znajomość, gdy TŻ postanowił mnie oficjalnie przedstawić - stałam jeszcze przed progiem, zlustrowała mnie i powiedziała: "Najmłodsza to ty nie jesteś".
|
|
|
|
#3106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niektórzy ludzie naprawdę mają elementarne braki jeśli chodzi o kulturę osobistą |
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
o matulu
skąd te babska się biorą
|
|
|
|
#3109 |
|
only smart shopping
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po rozmowie, było baaardzo sympatycznie i wydaje mi się, że dobrze wypadłam
![]() Mają się odezwać do końca tygodnia. Ogarnęłam chatę, zrobiłam 2 prania, wstawiłam obiad i czekam na mamę, bo ma wpaść na obiad i ploty, a o 15:30 przyjdzie fryzjerka, zrobić mi próbną fryzurę ![]() Nadrobię później |
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje tesciowych :/ Chcialoby sie zyc w spokoju, szanowac je jako mamy tz... ale se nie da jak widac czasami...
Mama mojego Tz zmarla kiedy mial ze 13 lat Z opowiesci wydaje sie ze byla fajna, rowna babka. Moj tata tez zmarl kiedy mialam 11, wiec oboje mamy po 1 pozostalym rodzicu. Moja mama uwielbia Tz (kiedy bylismy u mnie w domu kiedys zastalam ich w kuchni razem, tz mowil ja 1 temat po ang, mama na 2 temat po polsku - w sensie rozmawiali ze soba, ale... kompletnie bez sensu ) Za to tata mojego Tz jest super, tylko ma specyficzne poczucie humoru i trzeba go traktowac z przymrozeniem oka tz powiedzial mu, ze boje sie jesc owoce morza, wiec jak do niego pojechalismy to dostalam wielki polmisek... ostryg Wygladaly... oslizglo, ale byly zaskakujaco dobre. Powiedzialam, ze mi smakuja, na co tata Tz - no i widzisz L, nie zabierzesz jej teraz na tania randke, ma dziewczyna drogi gust ![]() Oczywiscie zartowal A w ogole to moj genialny tz postanowil przedstawic mnie tacie po raz pierwszy... na lotnisku, po ponad 24 godzinach mojej podrozy, kiedy wygladalam jak zombie i czulam sie jak zombie. Milo, nie? No stress ![]() Dobra, ide spac, bo sie rozpisuje
Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2014-07-16 o 14:40 |
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
Witaammm
wrocilam z wakacji
|
#3114 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero na początku mojej drogi jestem. Studiowałam grafikę i w sumie dopiero na drugim roku stwierdziłam, ze strasznie mi się to podoba. Jako pracownie artystyczną wybrałam właśnie fotografię, ale przytrafiło nam się dziecko i nie mogłam w tym roku zbytnio poszaleć ale do dwóch wystaw prowadząca wybrała moje prace, więc chyba nie było tak źle.Cytat:
Cytat:
ale może klimat środowiska artystycznego mu się udzielił. U nas na studiach teraz obrony, to komisja normalnie w jeansach, koszulach w kratę u nas na większość egzaminów ludzie przychodzili ubrani całkowicie na luzie.Cytat:
jak czytam o takich babach to stwierdzam, że może moja nie jest taka zła. Ale tekstów o ślubie to też się nasłuchałam co nie miara. Strasznie nas ciśnie, żebyśmy wzięli kościelny i zrobili WESELE (chyba ważniejsze to wesele niż ślub, bo teściowa ma 3 dzieci - TŻ najmłodszy - a żadnego wesela nie było )Cytat:
Cytat:
ja pamiętam taką rozmowę jak Twojej mamy z TŻ między moja babcią a teściową swojej córki - Meksykanką. Wracamy z jakiejś wycieczki, po zwiedzaniu był obiad. Moja babcia woli dobrze zjeść niż łazić po ruinach i muzeach. Więc pyta po polsku: - I jak Ci ta zupa smakowała? (wykonała przy tym jakiś gest) a teściowa odpowiada - No to jest piękny zamek. U nas takich nie ma. Ale musisz kiedyś przyjechać zobaczyć ruiny piramid. ( z reguły ktoś im tłumaczył a tu się nagle tak same wyrwały )
|
||||||
|
|
|
#3115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
...dlaczego o tym piszę? Bo minęło parę lat, ja jestem za☠☠☠istą laską wolną od choroby i kompleksów, schudłam zdrowo, a żona tegoż pana jest bardzo gruba, zrobiła się szersza niż wyższa. On też wygląda średnio. Jednym słowem karma! Zresztą moim teściom też nic nie pasuje, sami są na maksa otyli a wiecznie krytykują zwłaszcza mojego tzta. Jako młody chłopak był tak szczupły że było mu widać wszystkie żebra i go wyśmiewali, teraz chodzi na siłownię, bierze białko i z s wskoczył w l przy 190m wzrostu, czuje się swietnie ale oczywiście są komentarze, że się spasł... |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiele razy próbowałam przytyć i niestety, cały czas niedowaga. Jedynie w ciąży przytyłam 20 kg, ale co z tego jak po porodzie po 4 miesiącach wróciłam do swojej starej wagi. Ja siebie zaakceptowałam, choć nie pogardziłabym dodatkowymi 5 kilogramami. Ale mimo wszystko kometarze, że się wygląda jak kościotrup przyjemne nie są.... Dlatego też uważam, że nie powinno się komentować niczyjego wyglądu. Tak jak piszesz za czyjąś tuszą może stać choroba o której nie wiemy, tak samo z chudością. I jakimś głupim komentarzem możemy komuś zrobić ogromną przykrość. |
|
|
|
|
#3117 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kiszka. Musialabym sie przeniesc zeby robic dyplom z fotografii. Na razie sprawa moich studiow jest otwarta, zostalo mi 2 lata. I tak sobie mysle, ze na dobra sprawe moge tutaj zrobic studia (trwaja 2 lata) i wyjdzie na to samo. Bo prace 'w branzy' znajde i tak, bez papierka.haha, asp to specyficzne miejsce, u nas tez obrony sa bardzo na luzie. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucy, pewnie gdzieś pisałaś, ale nie doczytałam - jak długo jesteś w Australii? ![]() Ilsa, ło matko, teściowa nie do pozazdroszczenia.. Agg, pjona - mama TŻta też jest spoko! Tzn. wkurza mnie czasem, no ale wiadomo, jak każdy Ale nie ma jakichś chorych jazd ![]() Niambie, to jakie miałaś wczesniej godziny pracy, a jakie teraz? Ja marzę właśnie o zmianie na normalne 'biurowe 8h pon-pt', bo praca 3-5x w tygodniu po 12h, mnie dobija..Rise, punkt dla męża, że nie dał sobie wleźć na głowę! To się rzadko zdarza Kjd, dżizas, ale Ci przysoliła tekstem na dzień dobry ![]() Slaave, jak na wakacjach? ![]() Anoula, rozmowa babci z teściową córki - genialna ![]() Co do wagi i tekstow, to kurczę, są teksty i TEKSTY, ciężko to rozgraniczyć. Wiecie, jak ktoś chamsko i ordynarnie zwraca nam uwagę, że jestesmy grube, to tak, jest to nie na miejscu. zwłaszcza jak nie jest to ktoś specjalnie bliski Natomiast czasem jak ktoś wpada w sidła tycia, to dobrze mu delikatnie zasugerować, że jest problem. Oczywiście o ile sam o tym nie wie. Wiecie, ja tyłam, tyłam, tyłam. Widziałam, że jest źle i nic z tym nie robiłam, tylko marudziłam, że jestem gruba. Aż w końcu dotarło do mnie, że serio jest źle i trzeba działać. Schudłam na dzień dzisiejszy 13kg, zostało mi jeszcze co najmniej 7, żeby się dobrze czuć, a nie więcej niż 15, bo będę źle wyglądać. Ale ja uważam, że od zwracania uwagi to są najbliżsi - partner, rodzice, przyjaciele. A nie teściowa np. na weselu, czy jakaś koleżanka na imprezie Kurde laski, jest 2 w nocy, a ja nie mogę spać Od 24 do 1:30 leżałam w łóżku, nie mogę kompletnie zasnąć, więc wstałam, zrobiłam sobie kubek podwójnej melisy i popijam go, mam nadzieję, że mi pomoże i zaraz się położę, bo ciekawe jak wstanę do pracy o 7:30.... |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Spać to sie nie da napewno... A za dwa dni ma byc jeszcze gorzej. W tej chwili 2 w nocy i ponad 20C. Do rana sie ugotuje pewnie. Ja na szczescie o 7 wstawać nie musze. Dzis do tego 9 km spaceru na dwie raty w sumie. W tym ponad 2,5 pchając wózek strasznie niewygodny z humorzasta trzylatka w 29C ( w słońcu napewno było wiecej)
Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz absolutnie racje, jest roznica miedzy rozmowa powodowana troska a komentarzem, zeby wbic szpile. Uwaga kogos bliskiego z troski tez moze zabolec, ale czasami wlasnie potrzeba przebudzenia, kopa w tylek. Tez tak mialam. Siostra kiedys powiedziala, ze widzi, ze sie zle czuje ze soba i ta waga i zaproponowala pomoc - bedziemy razem zdrowo jadly i graly w siatkowke. Pozniej sama ja prosilam o pomoc jak mialam slabszy dzien w odchudzaniu. Za to ciotka, ktora wypalila z tekstem: O matko, jakie ty masz masywne uda! Musisz schudnac! Mialam ok 15 lat, na plazy, w obecnosci moich kuzynek (wszystkie szczuplutkie i sliczne, nigdy mi zlego slowa nie powiedzialy, kochane sa) kiedy czulam sie super i nie mialam zadnych kompleksow. Czy musze wspominac, ze od tamtej pory niemal nie wkladalam sroju kapielowego i mialam mega kompleksy o te nieszczesne uda? Mam zasade - jezeli kogos dobrze nie znam - zero komentarzy dot wygladu. No, chyba ze to komplement ![]() Spij Dotka! Ja zwykle spac nie moge, kiedy cos mi nie daje spokoju - jakies mysli, problem. Zwykle pomaga sluchanie radia/delikatnej muzyki przez sluchawki. Pomaga sie 'wylaczyc' |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

13.03.2008

Australia potrzebuje normalnych dziewczyn, serio. Te, ktore poznalam to najczesciej party girls i krejzolki... Glosne i gadajace non-stop... o niczym konkretnym :/

Ale temperatury 17-22 srednio 

I M. jej to powiedział a ona że nie widzi w jaki sposób mnie obraża (np. tekstami o rozwodach czy poniżając nas za ślub cywilny albo zagarniając go dla siebie tymi telefonami i próbą sił)
pamiętam, że zanim jej nie poznałam, to się bałam, że pewnie ma nastukane
ale na szczęście okazało się, że nie ma jazd 

Mamusia bluszcz to najgorsza opcja z możliwych

jak czytam o takich babach to stwierdzam, że może moja nie jest taka zła. Ale tekstów o ślubie to też się nasłuchałam co nie miara. Strasznie nas ciśnie, żebyśmy wzięli kościelny i zrobili WESELE (chyba ważniejsze to wesele niż ślub, bo teściowa ma 3 dzieci - TŻ najmłodszy - a żadnego wesela nie było 
Ja marzę właśnie o zmianie na normalne 'biurowe 8h pon-pt', bo praca 3-5x w tygodniu po 12h, mnie dobija..