Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 10:02   #3091
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Wiecie co kocham być w pracy bo tam nie ma jak naciąć się na moją teścióweczkę... zadzwoniła wczoraj do TŻ i powiedziała że jej przeszkadzam Chcę uciec do Australii

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:07   #3092
201604250957
Konto usunięte

Ilsa ale jak to jej przeszkadzasz? w jakim sensie?

p.s szukaj tanich połączeń z Poznania (haha, akurat takie są do AU! ) i wbijamy do Lucy
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:11   #3093
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wiecie co kocham być w pracy bo tam nie ma jak naciąć się na moją teścióweczkę... zadzwoniła wczoraj do TŻ i powiedziała że jej przeszkadzam Chcę uciec do Australii
A to wredne babsko... Jak przyjedzie do was wsyp jej środka przeczyszczającego do kawy;p;p;p

Ale jestem zła!
Stary 2014-07-16, 10:12   #3094
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to przeszkadzasz?

Chodzcie wszystkie do mnie, bedzie wesolo Australia potrzebuje normalnych dziewczyn, serio. Te, ktore poznalam to najczesciej party girls i krejzolki... Glosne i gadajace non-stop... o niczym konkretnym :/
Stary 2014-07-16, 10:13   #3095
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
jak to przeszkadzasz?

Chodzcie wszystkie do mnie, bedzie wesolo Australia potrzebuje normalnych dziewczyn, serio. Te, ktore poznalam to najczesciej party girls i krejzolki... Glosne i gadajace non-stop... o niczym konkretnym :/

Tylko tam u Ciebie to chyba teraz zima?
Stary 2014-07-16, 10:16   #3096
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
A to wredne babsko... Jak przyjedzie do was wsyp jej środka przeczyszczającego do kawy;p;p;p

Ale jestem zła!
sesesesese karrramba!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Miss niby zima Ale temperatury 17-22 srednio I glownie slonecznie. Cos jak nasza ciepla ladna jesien (liscie zmieniaja kolor)
Stary 2014-07-16, 10:17   #3097
_agg_
Zakorzenienie

chciałabym tutaj taką "zimę" jak w australii
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:19   #3098
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Lucy ale Ty się ciesz że nie spotykasz kangurów bo słyszałam że one mogą zabić kopniakiem Oglądałam kiedyś taki dokument o kangurach że jest ich więcej niż ludności i właśnie potrafią być niebezpieczne

A teściowa no dzwoni po kilka razy dziennie, akurat w tamtej sytuacji wychodziliśmy po produkty do jedzenia do sklepu i poprosiłam M. żeby już kończył a ona na to zaczęła wywrzaskiwać że ja im przeszkadzam i ją obrażam Podczas gdy jest dokładnie odwrotnie I M. jej to powiedział a ona że nie widzi w jaki sposób mnie obraża (np. tekstami o rozwodach czy poniżając nas za ślub cywilny albo zagarniając go dla siebie tymi telefonami i próbą sił)

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:23   #3099
kamisha
Zakorzenienie

Hej, ja dzisiaj dom ogarniam bo mama wraca, ja juz w polowie spakowana. Pije kawe i czekam na Tz

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Lucy ale Ty się ciesz że nie spotykasz kangurów bo słyszałam że one mogą zabić kopniakiem Oglądałam kiedyś taki dokument o kangurach że jest ich więcej niż ludności i właśnie potrafią być niebezpieczne

A teściowa no dzwoni po kilka razy dziennie, akurat w tamtej sytuacji wychodziliśmy po produkty do jedzenia do sklepu i poprosiłam M. żeby już kończył a ona na to zaczęła wywrzaskiwać że ja im przeszkadzam i ją obrażam Podczas gdy jest dokładnie odwrotnie I M. jej to powiedział a ona że nie widzi w jaki sposób mnie obraża (np. tekstami o rozwodach czy poniżając nas za ślub cywilny albo zagarniając go dla siebie tymi telefonami i próbą sił)
Uuu to nieciekawa tesciowa...

Moi przyszli tesciowie sa dosc specyficzni ale na szczescie sie nie wtracaja. A ostatnio dwie sukienki od tż mamy dostalam
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:25   #3100
_agg_
Zakorzenienie

boze, jak dobrze, ze mama tżta jest normalna pamiętam, że zanim jej nie poznałam, to się bałam, że pewnie ma nastukane ale na szczęście okazało się, że nie ma jazd ilsa współczuję, z takim babsztylem to tylko
Stary 2014-07-16, 10:26   #3101
Miss Saeki
Zakorzenienie

Moi teściowie nie są źli, bardziej są uciążliwi, bo strasznie gadatliwy i jakby trochę mieli mało szacunku do tego co ktoś chce powiedzieć - oni swoje muszą powiedzieć i inni mają wysłuchać, a inni niech lepiej mówią komu innemu.

No i oczywiście teściowa uważa, że wszystko wie najlepiej, ale to już inna bajka...

Miesiąc temu z kolegą bylismy na szkoleniu, dziś dostaliśmy mejla od szefa naszego szefa że mamy dziś audiokonferencję od 17 do 18:30, kiedy my pracujemy do 16...
Stary 2014-07-16, 10:48   #3102
Niambie
Zadomowienie

Szczescie w nieszczesciu, ze moi tesciowie nie zyja. Moj maz nie byl jakos zbytnio z nimi zzyty, mimo ze to rodzice.

A ja zmienilam prace i nie moge sie ogarnac. Godziny i dni pracy mam totalnie rozne od poprzedniej i mam metlik w glowie. Musze sie przyzwyczaic, to na pewno.

Ale cieszy mnie, ze nie musze sie juz uzerac z moim wspanialym menadzerem 😃

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:22   #3103
201604250957
Konto usunięte

Ilsa kurczę współczuję Mamusia bluszcz to najgorsza opcja z możliwych mam nadzieję, że Twój Tż stoi w tej relacji po Twojej stronie i widzi jaka jego Matka jest
Stary 2014-07-16, 13:13   #3104
201608160903
Konto usunięte

Cytat:

nie martw się, miałam to samo... ignorować, ignorować, ignorować. dwudziestominutowe rozmowy o dupie marynie to standard, a jak moj maz mowi na początku rozmowy 'no wlasnie jestesmy na spacerze/na zakupach/w komunikacji to dla teściowej to dodatkowy motywator żeby przedłużać rozmowę w nieskończoność u nas po ślubie i kilku zdecydowanych reakcjach z mojej i TŻta strony teściowa wycofała się i okopała na pozycjach i siedzi. niech tam zgnije
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:26   #3105
kjd3
only smart shopping

Moja teściowa też jest niezła. Mocnym akcentem rozpoczęła naszą znajomość, gdy TŻ postanowił mnie oficjalnie przedstawić - stałam jeszcze przed progiem, zlustrowała mnie i powiedziała: "Najmłodsza to ty nie jesteś".
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:29   #3106
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kjd3 Pokaż wiadomość
Moja teściowa też jest niezła. Mocnym akcentem rozpoczęła naszą znajomość, gdy TŻ postanowił mnie oficjalnie przedstawić - stałam jeszcze przed progiem, zlustrowała mnie i powiedziała: "Najmłodsza to ty nie jesteś".
Boże, jakie straszne
Stary 2014-07-16, 13:30   #3107
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
o fak niektórzy ludzie naprawdę mają elementarne braki jeśli chodzi o kulturę osobistą dzięki Ci Panie Boże za moich przyszłych teściów
Stary 2014-07-16, 13:34   #3108
_agg_
Zakorzenienie

o matulu skąd te babska się biorą
Stary 2014-07-16, 13:35   #3109
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Boże, jakie straszne
Dobrze, że TŻ mnie przygotował, że lekko mi z nią nie będzie, w przeciwnym razie przeżyłabym szok, bo z takimi osobami raczej kontaktu wcześniej nie miałam (najpierw mówi, a potem ... nadal nie myśli).
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:05   #3110
Dotka90
Zakorzenienie

Ja po rozmowie, było baaardzo sympatycznie i wydaje mi się, że dobrze wypadłam
Mają się odezwać do końca tygodnia.

Ogarnęłam chatę, zrobiłam 2 prania, wstawiłam obiad i czekam na mamę, bo ma wpaść na obiad i ploty, a o 15:30 przyjdzie fryzjerka, zrobić mi próbną fryzurę

Nadrobię później
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:39   #3111
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Wspolczuje tesciowych :/ Chcialoby sie zyc w spokoju, szanowac je jako mamy tz... ale se nie da jak widac czasami...

Mama mojego Tz zmarla kiedy mial ze 13 lat Z opowiesci wydaje sie ze byla fajna, rowna babka. Moj tata tez zmarl kiedy mialam 11, wiec oboje mamy po 1 pozostalym rodzicu. Moja mama uwielbia Tz (kiedy bylismy u mnie w domu kiedys zastalam ich w kuchni razem, tz mowil ja 1 temat po ang, mama na 2 temat po polsku - w sensie rozmawiali ze soba, ale... kompletnie bez sensu) Za to tata mojego Tz jest super, tylko ma specyficzne poczucie humoru i trzeba go traktowac z przymrozeniem oka tz powiedzial mu, ze boje sie jesc owoce morza, wiec jak do niego pojechalismy to dostalam wielki polmisek... ostryg

Wygladaly... oslizglo, ale byly zaskakujaco dobre. Powiedzialam, ze mi smakuja, na co tata Tz - no i widzisz L, nie zabierzesz jej teraz na tania randke, ma dziewczyna drogi gust

Oczywiscie zartowal

A w ogole to moj genialny tz postanowil przedstawic mnie tacie po raz pierwszy... na lotnisku, po ponad 24 godzinach mojej podrozy, kiedy wygladalam jak zombie i czulam sie jak zombie. Milo, nie? No stress

Dobra, ide spac, bo sie rozpisuje

Edytowane przez lucyohlucy
Czas edycji: 2014-07-16 o 14:40
lucyohlucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 15:30   #3112
Miss Saeki
Zakorzenienie

pol godziny i do domu
Stary 2014-07-16, 17:02   #3113
slaaave13
Zadomowienie

Witaammm wrocilam z wakacji
Stary 2014-07-16, 17:23   #3114
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry wlasnie zajadam owsianke z bananem i kostka 70% czekolady

Pracuje w fajnym studio i robie glownie zdjecia rodzniom/dzieciom Ale na razie tylko 2-3 dni w tyg, wiec chcialabym druga prace zeby zbierac na nowy sprzet
pozazdrościć ja dopiero na początku mojej drogi jestem. Studiowałam grafikę i w sumie dopiero na drugim roku stwierdziłam, ze strasznie mi się to podoba. Jako pracownie artystyczną wybrałam właśnie fotografię, ale przytrafiło nam się dziecko i nie mogłam w tym roku zbytnio poszaleć ale do dwóch wystaw prowadząca wybrała moje prace, więc chyba nie było tak źle.
Cytat:
Hej dziewczyny, witam rano jak zwykle z mojego godzinnego pielgrzymowania do roboty. Zdaję raport z wczorajszej inauguracji remontu

- teściowie jak na siebie to nawet spoko, bo chyba ciągle się mnie boją ogólnie wszystko z nimi przeszliśmy krok po kroku i marudzili. Bo co to za pomysł robić garderobę i rozwalać drzwi do takiej ladniej szafy?! Albo te wieszaki na ścianie czy dziwne półeczki powinny zostać bo się przydadzą (serio, są ohydne)... ale za to świetny stół w kuchni by najchętniej wymontowali, bo po co jeść w kuchni skoro lepiej przed telewizorem. .. ale pomarudzili i przyznali rację. Nawet meble w kuchni nam przemalują na biało teściowa nie omieszkała się jednak zauważyć że mamy ayf, milo , z jej strony

Także w ramach pomagania idę dzisiaj poćwiczyć na fitness, a do nich zajdę pewnie dopiero ok. 20. Jupi!

Miłego dnia wszystkim
teściowie i remonty... współczuję, ale dobrze że w końcu Wasze plany zaakactowane, w końcu to Wy będziecie tam mieszkać i to Wam ma być tam dobrze.
Cytat:
Moja rozmowa poszla fajnie Bardzo malo oficjalnie, gosc w sumie mowil co robia i czego oczekuja. Zadnych zwariowanych pytan. Maja sie odezwac, zobaczymy. Rzmawialismy w kawiarni, przy kawce. Nie mam pojecia jak mi poszlo w sumie Praca dosc stresujaca ponoc, z szalonymi artystami A najbardziej mi sie podobala okolica troche mi brakuje typowo 'miastowego' otoczenia. Bo mieszkamy w takim spokojnym miejscu, na przedmiesciach. A Bondi Junction to centrum, wszedzie fajne kafejki, male sklepiki, galerie. Tylko drogo, nawet w marketach 1-2 dolary wiecej kosztuje niemal wszystko
fajne takie rozmowy a nie takie sztyne facet za biurkiem z człowiek przestraszony siedzi przed nim na krzesełku i odpowiada na trudne pytania ale może klimat środowiska artystycznego mu się udzielił.
U nas na studiach teraz obrony, to komisja normalnie w jeansach, koszulach w kratę u nas na większość egzaminów ludzie przychodzili ubrani całkowicie na luzie.

Cytat:

jak czytam o takich babach to stwierdzam, że może moja nie jest taka zła. Ale tekstów o ślubie to też się nasłuchałam co nie miara. Strasznie nas ciśnie, żebyśmy wzięli kościelny i zrobili WESELE (chyba ważniejsze to wesele niż ślub, bo teściowa ma 3 dzieci - TŻ najmłodszy - a żadnego wesela nie było )

Cytat:
masakra, nienawidzę jak ktoś tak plecie co mu tylko do głowy przyjdzie i nic nie pomyśli, niestety moja teściowa też tak ma. Mi cisnęła cały czas z powodu wyglądu. Nie ukrywam za chuda być może trochę jestem, ale to nie powód, żeby mi dogryzać. A ona chyba ma dodatkowo kompleks, bo sama nigdy szczupła nie była i wiecznie mówi, że musi się odchudzać. Na szczęście TŻ ją ochrzanił i na razie mam spokój.

Cytat:
Wspolczuje tesciowych :/ Chcialoby sie zyc w spokoju, szanowac je jako mamy tz... ale se nie da jak widac czasami...

Mama mojego Tz zmarla kiedy mial ze 13 lat Z opowiesci wydaje sie ze byla fajna, rowna babka. Moj tata tez zmarl kiedy mialam 11, wiec oboje mamy po 1 pozostalym rodzicu. Moja mama uwielbia Tz (kiedy bylismy u mnie w domu kiedys zastalam ich w kuchni razem, tz mowil ja 1 temat po ang, mama na 2 temat po polsku - w sensie rozmawiali ze soba, ale... kompletnie bez sensu) Za to tata mojego Tz jest super, tylko ma specyficzne poczucie humoru i trzeba go traktowac z przymrozeniem oka tz powiedzial mu, ze boje sie jesc owoce morza, wiec jak do niego pojechalismy to dostalam wielki polmisek... ostryg

Wygladaly... oslizglo, ale byly zaskakujaco dobre. Powiedzialam, ze mi smakuja, na co tata Tz - no i widzisz L, nie zabierzesz jej teraz na tania randke, ma dziewczyna drogi gust

Oczywiscie zartowal

A w ogole to moj genialny tz postanowil przedstawic mnie tacie po raz pierwszy... na lotnisku, po ponad 24 godzinach mojej podrozy, kiedy wygladalam jak zombie i czulam sie jak zombie. Milo, nie? No stress

Dobra, ide spac, bo sie rozpisuje
fajnego masz tescia ja pamiętam taką rozmowę jak Twojej mamy z TŻ między moja babcią a teściową swojej córki - Meksykanką. Wracamy z jakiejś wycieczki, po zwiedzaniu był obiad. Moja babcia woli dobrze zjeść niż łazić po ruinach i muzeach. Więc pyta po polsku: - I jak Ci ta zupa smakowała? (wykonała przy tym jakiś gest) a teściowa odpowiada - No to jest piękny zamek. U nas takich nie ma. Ale musisz kiedyś przyjechać zobaczyć ruiny piramid. ( z reguły ktoś im tłumaczył a tu się nagle tak same wyrwały )
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 17:41   #3115
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

jak czytam o takich babach to serdzam, że może moja nie jest taka zła. Ale tekstów o ślubie to też się nasłuchałam co nie miara. Strasznie nas ciśnie, żebyśmy wzięli kościelny i zrobili WESELE (chyba ważniejsze to wesele niż ślub, bo teściowa ma 3 dzieci - TŻ najmłodszy - a żadnego wesela nie było )

masakra, nienawidzę jak ktoś tak plecie co mu tylko do głowy przyjdzie i nic nie pomyśli, niestety moja teściowa też tak ma. Mi cisnęła cały czas z powodu wyglądu. Nie ukrywam za chuda być może trochę jestem, ale to nie powód, żeby mi dogryzać. A ona chyba ma dodatkowo kompleks, bo sama nigdy szczupła nie była i wiecznie mówi, że musi się odchudzać. Na szczęście TŻ ją ochrzanił i na razie mam spokój.
Ja pamiętam jak byłam na weselu z tztem i poznałam całą jego rodzinę wtedy. To było dawno ale chorowałam na zaburzenia odżywiania i akurat wtedy była faza dużego tycia i wychodzenia, to ciężki okred i jeden z mężów sióstr ciotecznych walnął jakimś głupim tekstem na temat mojej tuszy... ja byłam wtedy jeszcze młoda i na dodatek chora, więc wybuchnęłam płaczem i histerią i ogólnie narobiłam sobie, tztowi a zwłaszcza temu mężowi siary. Bardzo to przeżyłam.

...dlaczego o tym piszę? Bo minęło parę lat, ja jestem za☠☠☠istą laską wolną od choroby i kompleksów, schudłam zdrowo, a żona tegoż pana jest bardzo gruba, zrobiła się szersza niż wyższa. On też wygląda średnio. Jednym słowem karma!

Zresztą moim teściom też nic nie pasuje, sami są na maksa otyli a wiecznie krytykują zwłaszcza mojego tzta. Jako młody chłopak był tak szczupły że było mu widać wszystkie żebra i go wyśmiewali, teraz chodzi na siłownię, bierze białko i z s wskoczył w l przy 190m wzrostu, czuje się swietnie ale oczywiście są komentarze, że się spasł...
Stary 2014-07-16, 18:07   #3116
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamiętam jak byłam na weselu z tztem i poznałam całą jego rodzinę wtedy. To było dawno ale chorowałam na zaburzenia odżywiania i akurat wtedy była faza dużego tycia i wychodzenia, to ciężki okred i jeden z mężów sióstr ciotecznych walnął jakimś głupim tekstem na temat mojej tuszy... ja byłam wtedy jeszcze młoda i na dodatek chora, więc wybuchnęłam płaczem i histerią i ogólnie narobiłam sobie, tztowi a zwłaszcza temu mężowi siary. Bardzo to przeżyłam.

...dlaczego o tym piszę? Bo minęło parę lat, ja jestem za☠☠☠istą laską wolną od choroby i kompleksów, schudłam zdrowo, a żona tegoż pana jest bardzo gruba, zrobiła się szersza niż wyższa. On też wygląda średnio. Jednym słowem karma!

Zresztą moim teściom też nic nie pasuje, sami są na maksa otyli a wiecznie krytykują zwłaszcza mojego tzta. Jako młody chłopak był tak szczupły że było mu widać wszystkie żebra i go wyśmiewali, teraz chodzi na siłownię, bierze białko i z s wskoczył w l przy 190m wzrostu, czuje się swietnie ale oczywiście są komentarze, że się spasł...
komentarze w żadną stronę nie są przyjemne dla osoby, której dotyczą.
Ja wiele razy próbowałam przytyć i niestety, cały czas niedowaga. Jedynie w ciąży przytyłam 20 kg, ale co z tego jak po porodzie po 4 miesiącach wróciłam do swojej starej wagi. Ja siebie zaakceptowałam, choć nie pogardziłabym dodatkowymi 5 kilogramami. Ale mimo wszystko kometarze, że się wygląda jak kościotrup przyjemne nie są....
Dlatego też uważam, że nie powinno się komentować niczyjego wyglądu. Tak jak piszesz za czyjąś tuszą może stać choroba o której nie wiemy, tak samo z chudością. I jakimś głupim komentarzem możemy komuś zrobić ogromną przykrość.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 01:35   #3117
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
pozazdrościć ja dopiero na początku mojej drogi jestem. Studiowałam grafikę i w sumie dopiero na drugim roku stwierdziłam, ze strasznie mi się to podoba. Jako pracownie artystyczną wybrałam właśnie fotografię, ale przytrafiło nam się dziecko i nie mogłam w tym roku zbytnio poszaleć ale do dwóch wystaw prowadząca wybrała moje prace, więc chyba nie było tak źle.

fajne takie rozmowy a nie takie sztyne facet za biurkiem z człowiek przestraszony siedzi przed nim na krzesełku i odpowiada na trudne pytania ale może klimat środowiska artystycznego mu się udzielił.
U nas na studiach teraz obrony, to komisja normalnie w jeansach, koszulach w kratę u nas na większość egzaminów ludzie przychodzili ubrani całkowicie na luzie.
Piateczka, tez grafike studiuje (jestem na dlugiej dziekance i planuje dokonczyc studia tutaj) Zawsze bylam zainteresowana foto, mialam zmienic warsztat na foto jako glowna specjalizacje.. i wtedy zlikwidowali nam pracownie foto wyzszego stopnia I kiszka. Musialabym sie przeniesc zeby robic dyplom z fotografii. Na razie sprawa moich studiow jest otwarta, zostalo mi 2 lata. I tak sobie mysle, ze na dobra sprawe moge tutaj zrobic studia (trwaja 2 lata) i wyjdzie na to samo. Bo prace 'w branzy' znajde i tak, bez papierka.

haha, asp to specyficzne miejsce, u nas tez obrony sa bardzo na luzie.

Cytat:

jako osoba, ktora do tej pory pamieta KAZDY przykry komentarz na temat mojej wagi (a bardzo gruba nie bylam!) - przytulam. Masakra, jak niektorzy bezmyslnie rzucaja takimi tekstami, sieczka w glowie.
Cytat:
komentarze w żadną stronę nie są przyjemne dla osoby, której dotyczą.
Ja wiele razy próbowałam przytyć i niestety, cały czas niedowaga. Jedynie w ciąży przytyłam 20 kg, ale co z tego jak po porodzie po 4 miesiącach wróciłam do swojej starej wagi. Ja siebie zaakceptowałam, choć nie pogardziłabym dodatkowymi 5 kilogramami. Ale mimo wszystko kometarze, że się wygląda jak kościotrup przyjemne nie są....
Dlatego też uważam, że nie powinno się komentować niczyjego wyglądu. Tak jak piszesz za czyjąś tuszą może stać choroba o której nie wiemy, tak samo z chudością. I jakimś głupim komentarzem możemy komuś zrobić ogromną przykrość.
Dokladnie.
Stary 2014-07-17, 01:56   #3118
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dotka zaciekawiłaś mnie tymi kostkami BIO, poproszę jakiegoś linka i trzymam kicuki
Kostki BIO (albo bulion sypany) dostaniesz w Almie, Auchan (na dziale BIO), w sklepach ze zdrową żywnością

Lucy, pewnie gdzieś pisałaś, ale nie doczytałam - jak długo jesteś w Australii?

Ilsa, ło matko, teściowa nie do pozazdroszczenia..

Agg, pjona - mama TŻta też jest spoko! Tzn. wkurza mnie czasem, no ale wiadomo, jak każdy Ale nie ma jakichś chorych jazd

Niambie, to jakie miałaś wczesniej godziny pracy, a jakie teraz? Ja marzę właśnie o zmianie na normalne 'biurowe 8h pon-pt', bo praca 3-5x w tygodniu po 12h, mnie dobija..

Rise, punkt dla męża, że nie dał sobie wleźć na głowę! To się rzadko zdarza

Kjd, dżizas, ale Ci przysoliła tekstem na dzień dobry

Slaave, jak na wakacjach?

Anoula, rozmowa babci z teściową córki - genialna

Co do wagi i tekstow, to kurczę, są teksty i TEKSTY, ciężko to rozgraniczyć. Wiecie, jak ktoś chamsko i ordynarnie zwraca nam uwagę, że jestesmy grube, to tak, jest to nie na miejscu. zwłaszcza jak nie jest to ktoś specjalnie bliski

Natomiast czasem jak ktoś wpada w sidła tycia, to dobrze mu delikatnie zasugerować, że jest problem. Oczywiście o ile sam o tym nie wie.
Wiecie, ja tyłam, tyłam, tyłam. Widziałam, że jest źle i nic z tym nie robiłam, tylko marudziłam, że jestem gruba. Aż w końcu dotarło do mnie, że serio jest źle i trzeba działać. Schudłam na dzień dzisiejszy 13kg, zostało mi jeszcze co najmniej 7, żeby się dobrze czuć, a nie więcej niż 15, bo będę źle wyglądać.

Ale ja uważam, że od zwracania uwagi to są najbliżsi - partner, rodzice, przyjaciele. A nie teściowa np. na weselu, czy jakaś koleżanka na imprezie

Kurde laski, jest 2 w nocy, a ja nie mogę spać
Od 24 do 1:30 leżałam w łóżku, nie mogę kompletnie zasnąć, więc wstałam, zrobiłam sobie kubek podwójnej melisy i popijam go, mam nadzieję, że mi pomoże i zaraz się położę, bo ciekawe jak wstanę do pracy o 7:30....
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 02:15   #3119
irenkaaa
Zakorzenienie

Spać to sie nie da napewno... A za dwa dni ma byc jeszcze gorzej. W tej chwili 2 w nocy i ponad 20C. Do rana sie ugotuje pewnie. Ja na szczescie o 7 wstawać nie musze. Dzis do tego 9 km spaceru na dwie raty w sumie. W tym ponad 2,5 pchając wózek strasznie niewygodny z humorzasta trzylatka w 29C ( w słońcu napewno było wiecej)

Sent from my iPad using Tapatalk
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 02:19   #3120
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Lucy, pewnie gdzieś pisałaś, ale nie doczytałam - jak długo jesteś w Australii?

Co do wagi i tekstow, to kurczę, są teksty i TEKSTY, ciężko to rozgraniczyć. Wiecie, jak ktoś chamsko i ordynarnie zwraca nam uwagę, że jestesmy grube, to tak, jest to nie na miejscu. zwłaszcza jak nie jest to ktoś specjalnie bliski

Natomiast czasem jak ktoś wpada w sidła tycia, to dobrze mu delikatnie zasugerować, że jest problem. Oczywiście o ile sam o tym nie wie.
Wiecie, ja tyłam, tyłam, tyłam. Widziałam, że jest źle i nic z tym nie robiłam, tylko marudziłam, że jestem gruba. Aż w końcu dotarło do mnie, że serio jest źle i trzeba działać. Schudłam na dzień dzisiejszy 13kg, zostało mi jeszcze co najmniej 7, żeby się dobrze czuć, a nie więcej niż 15, bo będę źle wyglądać.

Ale ja uważam, że od zwracania uwagi to są najbliżsi - partner, rodzice, przyjaciele. A nie teściowa np. na weselu, czy jakaś koleżanka na imprezie

Kurde laski, jest 2 w nocy, a ja nie mogę spać
Od 24 do 1:30 leżałam w łóżku, nie mogę kompletnie zasnąć, więc wstałam, zrobiłam sobie kubek podwójnej melisy i popijam go, mam nadzieję, że mi pomoże i zaraz się położę, bo ciekawe jak wstanę do pracy o 7:30....
Prawie 8 miesiecy

Masz absolutnie racje, jest roznica miedzy rozmowa powodowana troska a komentarzem, zeby wbic szpile. Uwaga kogos bliskiego z troski tez moze zabolec, ale czasami wlasnie potrzeba przebudzenia, kopa w tylek. Tez tak mialam.
Siostra kiedys powiedziala, ze widzi, ze sie zle czuje ze soba i ta waga i zaproponowala pomoc - bedziemy razem zdrowo jadly i graly w siatkowke. Pozniej sama ja prosilam o pomoc jak mialam slabszy dzien w odchudzaniu.

Za to ciotka, ktora wypalila z tekstem: O matko, jakie ty masz masywne uda! Musisz schudnac! Mialam ok 15 lat, na plazy, w obecnosci moich kuzynek (wszystkie szczuplutkie i sliczne, nigdy mi zlego slowa nie powiedzialy, kochane sa) kiedy czulam sie super i nie mialam zadnych kompleksow. Czy musze wspominac, ze od tamtej pory niemal nie wkladalam sroju kapielowego i mialam mega kompleksy o te nieszczesne uda?

Mam zasade - jezeli kogos dobrze nie znam - zero komentarzy dot wygladu. No, chyba ze to komplement

Spij Dotka! Ja zwykle spac nie moge, kiedy cos mi nie daje spokoju - jakies mysli, problem. Zwykle pomaga sluchanie radia/delikatnej muzyki przez sluchawki. Pomaga sie 'wylaczyc'
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości