Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 15:24   #1651
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Nie ja nie biore tabletek. Wczoraj wzielam jedna od mamy bo myslalam
Ze bede mogla spokojnie spac. A tak to nie moge zadnych, jak sie zapytalam gina o jakies tabletki to powiedzial zebym cwiczyla joge..
I bez konsultacji z ginem wzięłaś tabletkę na spanie?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:26   #1652
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Dziewczyny, wróciłam już
Ninka jest nadal dziewczynką uf.....
Ale tym razem znów główką w dół. Trzeba będzie wypychać jednak naturalnie
Waga 2950 i dłuugie nnogi
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:29   #1653
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Najlepszy był mój mąż wczoraj, jak mu powiedziałam, żeby podkleił te mebelki filcami, żeby podłogi nie rysowały..
ja ledwo żywa w taką pogodę, ledwo zipię...a ten podkleił i mi mówi 'o matko, ale ciężkie jest życie ojca'
no nie! leżę i płaczę ze śmiechu

Daj kiedyś zbliżenie tej antylopy, bo z daleka nie widać
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ale sie najadlam
Zrobilam sobie kanapke z kotletem z piersi kurczaka
zostalo mi to z dziecinstwa bo babcia zawsze jak zostawaly jakies kotlety z obiadu to nam na drugi dzien z nimi kanapki do szkoly robila
Też tak jadłam! Pyszności!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:32   #1654
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale sie najadlam
zostalo mi to z dziecinstwa bo babcia zawsze jak zostawaly jakies kotlety z obiadu to nam na drugi dzien z nimi kanapki do szkoly robila
Ja takie robie jak jedziemy w jakas podroz, do samolotu lub samochodu. Kojarza mi sie z wakacjami

Bylam dzis tez u poloznej, prawie za kazdym razem mam inną. Ta moja chora i dzis wizyta z 4 różna.
Wkurzylam sie, bo za kazda ma inny styl prowadzenia, jedna nie przekazuje drugiej wszytskiego, za kazdym razem tlumaczyc itp. Ta sie mnie dzis pyta czy mialam szczepienie na krztusiec, a ja, ze nie..to ta w szoku, dlaczego? BO MI NIKT O NIM NIE POWIEDZIAL. To zaczeła mnie przepraszac, szybko umowila wizyte na jutro na szczepienie. Powinnam je miec miedzy 28 a 32tyg.

Dodatkowo pytam o plan porodu, a ona.. ale to nikt ze mna nie rozmawiał?? NO NIEEE! Dlatego pytam.

Powinnam juz dawno miec wizyte położnej w domu, ktora powie co spakowac do szpitala, jak sie przygotować do porodu, zrobi plan porodu i opowie o karmieniu piersia.
Na szybko mi umowi takie spotkanie, prawdopodobnie w nastepnym tygodniu ktos przyjdzie do domu.
Stary 2014-07-17, 15:33   #1655
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Oj to ciężko było u Angeliki. Teraz tylko zdrowieć i cieszyć się maluchem.

Przy gotowaniu obiadu pierwszy raz mnie cały brzuch zabolał... dziwne uczucie. Do tej pory tylko podbrzusze i spojenie łonowe bolało.
Dziewczyny przy porodzie boli podbrzusze czy cały brzuch? Jak te skurcze wyglądają?
Nie wkręcam sobie żadnego porodu, tak dla jasności , ale zaciekawiło mnie to.
Biedna Angelika, niech szybko dochodzi do siebie! A Kornelia cudowna, mała laleczka!

Co do bóli porodowych, u mnie pierwsze porodowe skurcze wygladały jak lekkie, ćmiące w dole brzucha bóle miesiaczkowe, w sumie nawet na miesiączkę miałam większe...Jednak nie znikaja, pojawiaja się regularnie i narastaja,po prostu się rozkręcają w takie porządne skurcze, zaczynaja się rozlewać na większą część brzucha...Na pewno nie da sie tego przegapić! Chcoiaż....moja dobra koleżanka, która rodziła parę mies po mnie pojechała przy swoim pierwszym porodzie na ostatni moment do szpitala, bo była pewna że nie ma pospiechu. Te bóle rozwierające miała na tyle lajtowe, ze sobie kręciłakółeczka biodrami i skakała na piłce, a dopiero po paru godz jak zrobiły się silne ale do wytrzymania, okazało się w szpitalu ze ma juz w tym momencie 9 cm!!!! Wiec nie jest regula, ze bedzie bolalao bardzo i kazda...

Cytat:
Wiesz co ja juz sama nie wiem, ja jak mialam ciagly bol to mi sie pokazaly skurcze co 3 minuty nawet nie pomyslalabym ze mam skurcze bo myslalam ze to zwykly bol brzucha i jak polozna powiedziala ze dzis urodze to bylam w szoku bo myslalam ze nie ma skurczy itd. za to jak drugi raz trafilam do szpitala z klociem i wiekszym bolem to mi sie tylko 6 skurczy pokazalo w ciagu 30 minut, chociaz wydawalo mi sie ze teraz tez mam co 3 minuty i ze sa silniejsze a nie mialam praktycznie wcale wiec ja sie nie znam
Powiedziala mi ginka przy wypisie ze skurcze te wlasciwe obejmuja caly brzuch i ze rozpoznam je po tym ze jak np. bede czytala ksiazke na glos to jak zlapie mnie skurcz nie bede mogla wydusic z siebie ani slowa z bolu
Co do tego o wyduszaniu slowa, to jak dla mnie to juz na zaawansowanym bardzo etapie. Wtedy te skurcze jakby nigdy sie nie konczyly, przychodza falami jeden za drugim Ja pamietam, jak dzwonilam do Tz zeby przyjezdzal i musialm co chwila odpoczywac, a do tego jeszcze wertowalam ksiazke porodowa, w poszukiwaniu informacji o znieczuleniu

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Aha Dzięki za taki dokładny opis To mnie aż tak mocno nie boli Boli ale mogę mówić hehe

Co do GbSa to w każdej chwili się można tym zarazić Więc mogło tak wyjść
Faceci też "noszą" tą bakterię tak apropo
Przypominam sobie, jak niedawno szukalam sera plesniowego bezpiecznego w ciazy (z mleka pasteryzowanego), bo mam faze na sery. I na kilku etykietkach jakichs bardzo wykwintnych serow z mleka niepasteryzowanego znalazlam info, ze niewskazane dla malych dzieci, ludzi starszych i kobiet w ciazy! Ale nie mialam pojecia, ze przez jedzenie nabialu mozna zarazic sie GbS!

Zaczarowana, u nas tak samo uwaza sie, ze badanie na te bakterie jest zbedne bo ryzyko zakazenia podczas porodu jest bardzo niskie. Ale jak nalegalam w poprzedniej ciazy na test to wykonali mi bezplatnie. Czytalam, ze to trzeba po 35 tyg ciazy zrobic.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:37   #1656
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
I bez konsultacji z ginem wzięłaś tabletkę na spanie?
tak właśnie.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
haha, kro0pka zacznij jeszcze brać na głowę ale się uśmiałam jak Ty to zrobiłaś?
hahah wypraszam sobie! nie wiem, przyszło różowe ;|

Cytat:
Pokażę Wam kącik dla Hani, ale na razie jest niespersonalizowany
śliczny!
Stary 2014-07-17, 15:39   #1657
patrycja19894
Wtajemniczenie

Wogole zastanawiam sie czy nie zmienic szpitala. Ten ktory wybrałam jest bardzo duzy, mozna sie w nim zgubic.
Dzis sie dowiedzialam, ze do mojego szpitala przyjmuja pacjentow z calego hrabstwa, a jest drugi maly szpital i tam przyjmuje sie osoby tylko z mojego miasta.
Niby fachowosc, polozne, lekarze etc sa tacy sami, bo zmieniaja im dyzury.. raz sa w jednym, raz w drugim...ale czy mniejszy szpital nie lepszy?

Tez w tym małym jak trzeba zostac dluzej niz dobe to przenosza pacjentow do przyszpitalnego hotelu, pokoje jednoosobowe, a w tym duzym zdarzaja sie nawet 4 łóżka w pokoju.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 15:40   #1658
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
a memu kłapouchy
u mnie zdecydowanie tygrysek
Cytat:
A no to co innego Więc jest duuuużeeee prawdopodobieństwo, że już tak została, mój gin w 34 tygodniu mówił, że praktycznie już nie ma szans, żeby mała się obróciła, oczywiście zdarza się ale są to pojedyncze przypadki
Także czekamy na wiadomość

Ja maszynką
Nie powiem, żebym była gładka przez tydzień jak pupa niemowlaka ale przez tydzień jest ok
Ja mam jasne włosy i takie "miękkie" i ich nawet nie widać z daleka, trzeba się przyjrzeć

Co do skarpetek to mam spakowane do torby hehe

Ogólnie nie chwaliłam się ale dopakowałam wodę, ciasteczka, aparat i dokumenty i już mam wszystko Musiałam trochę rzeczy wyciągnąć ale to tż mi dowiezie jak już urodzę
to jak już gotowa jesteś to możesz smigac jako nastepna

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A właśnie! Zapomniałam się pochwalić. Mój "drugi chłop" postanowił zrobić nam prezent wyprawkowy. Wspaniały gadżet dla małych chłopców.
Oto przed Wami DASZEK NA PTASZEK! http://www.miniavanti.pl/daszek-na-p...-warszawa.html

I oczywiście sposób użycia: http://dzieciowo.pl/2013/03/rodzicie...oj-daszek.html
dobre

Cytat:
bardzo ladnie
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:40   #1659
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wróciłam już

Ojj dasz rade

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:43   #1660
pentuerka
Rozeznanie

Pati mam szczescie do ludzi, na tych lekarzy trafiam tylko w tym jednym szpitalu dlatego zrobie wszystko zeby nie musiec tam rodzic.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:53   #1661
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ale sie najadlam
pamiętam ze nam mama zawsze takie robila na wycieczki szkolne
Cytat:
Dziewczyny, wróciłam już
trochę nie po twojej myśli ale dasz rade zobaczysz, a z lozyskiem tez w porzadku

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja takie robie jak jedziemy w jakas podroz, do samolotu lub samochodu. Kojarza mi sie z wakacjami

Bylam dzis tez u poloznej, prawie za kazdym razem mam inną. Ta moja chora i dzis wizyta z 4 różna.
Wkurzylam sie, bo za kazda ma inny styl prowadzenia, jedna nie przekazuje drugiej wszytskiego, za kazdym razem tlumaczyc itp. Ta sie mnie dzis pyta czy mialam szczepienie na krztusiec, a ja, ze nie..to ta w szoku, dlaczego? BO MI NIKT O NIM NIE POWIEDZIAL. To zaczeła mnie przepraszac, szybko umowila wizyte na jutro na szczepienie. Powinnam je miec miedzy 28 a 32tyg.

Dodatkowo pytam o plan porodu, a ona.. ale to nikt ze mna nie rozmawiał?? NO NIEEE! Dlatego pytam.

Powinnam juz dawno miec wizyte położnej w domu, ktora powie co spakowac do szpitala, jak sie przygotować do porodu, zrobi plan porodu i opowie o karmieniu piersia.
Na szybko mi umowi takie spotkanie, prawdopodobnie w nastepnym tygodniu ktos przyjdzie do domu.
kurde ty to masz z tymi poloznymi ale wkoncu jakas kompetentna się trafila, ja chodze do malej przychodni i tam przyjmuje tylko jedna wiec niema problemu zawsze jest ta sama, a co do szpitala to wiem ze u was przyjmują z całego hrabstwa bo moje koleżanki jezdzily ze swoimi dzieciaczkami jak miały problem bo u nas nie ma takiego oddzialu niby
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 15:57   #1662
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

patrycja idąc takim tokiem myślenia to każde badania byłyby bez sensu Bo przecież możemy się też zarazić toxoplazmozą przed porodem czy też nawet żółtaczką przy pobraniu ostatniej morfologii

Tak samo jak dzisiaj nie mamy bakterii w moczu a jutro może się jakaś pojawić

Ja jestem spokojniejsza bo wiem, że mam tego paciorkowca i odpowiednio się tym zajmą podczas porodu Myślę, że jakby się okazało, że nie mam to przeczytałabym chociażby w necie albo zapytała gina jak się można zarazić i unikałabym takich sytuacji

karoseria a jednak No cóż, taki mały psikus hehe Damy radę kochana, będziemy razem przeć

ewelajna dzięki za opis skurczów Szczerze? To tak jakoś mnie uspokoiłaś, widać z Twojego opisu, że da się przeżyć te bóle hehe

Wywnioskowałam, że wcale nie może być tak źle
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:03   #1663
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wróciłam już
No to super!! Długie nogi to modeleczka

Cytat:
no nie! leżę i płaczę ze śmiechu

Daj kiedyś zbliżenie tej antylopy, bo z daleka nie widać

Też tak jadłam! Pyszności!
No widzisz, jaki żartowniś z mojego męża

Antylopa poniżej

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
śliczny!
Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
bardzo ladnie
Dzięki Dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg antylopa.jpg (19,1 KB, 56 załadowań)

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:04   #1664
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
patrycja idąc takim tokiem myślenia to każde badania byłyby bez sensu Bo przecież możemy się też zarazić toxoplazmozą przed porodem czy też nawet żółtaczką przy pobraniu ostatniej morfologii

Tak samo jak dzisiaj nie mamy bakterii w moczu a jutro może się jakaś pojawić

Ja jestem spokojniejsza bo wiem, że mam tego paciorkowca i odpowiednio się tym zajmą podczas porodu Myślę, że jakby się okazało, że nie mam to przeczytałabym chociażby w necie albo zapytała gina jak się można zarazić i unikałabym takich sytuacji

karoseria a jednak No cóż, taki mały psikus hehe Damy radę kochana, będziemy razem przeć

ewelajna dzięki za opis skurczów Szczerze? To tak jakoś mnie uspokoiłaś, widać z Twojego opisu, że da się przeżyć te bóle hehe

Wywnioskowałam, że wcale nie może być tak źle
Idąc takim tokiem myślenia nie moża tez stwierdzić, ze państwa, ktore nie robia tych badan postepuja zle. Widocznie maja do tego wskazania; statystyki, badania pewnie pokazuja, ze minimalna ilosc osob moze byc zakazona i takie badania sa zbedne.
Stary 2014-07-17, 16:13   #1665
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Ojj dasz rade
Ale jak się boję...

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
trochę nie po twojej myśli ale dasz rade zobaczysz, a z lozyskiem tez w porzadku

kurde ty to masz z tymi poloznymi ale wkoncu jakas kompetentna się trafila, ja chodze do malej przychodni i tam przyjmuje tylko jedna wiec niema problemu zawsze jest ta sama, a co do szpitala to wiem ze u was przyjmują z całego hrabstwa bo moje koleżanki jezdzily ze swoimi dzieciaczkami jak miały problem bo u nas nie ma takiego oddzialu niby
Łożysko podniosło się troszkę do góry, także jest na przedniej ścianie ale na bank nie jest przodujące.

Ja tez mam małą przychodnię i cały czas jest ta sama położna. Raz była inna ale tylko na zastępstwo.

A wy robicie prywatnie to badanie na GBS?

Cytat:

Zwiercone to moje dziecko hehe
Ja się strasznie boję porodu, masakra jakaś... Ale skoro juz nie ma wyjścia, to mam nadzieję, że uda się urodzic jak najszybciej i sie nie przeterminuję
Stary 2014-07-17, 16:14   #1666
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Sliczne, bardzo mi se podoba, fajne dodatki i

Sara - jakie prezenty kupiłaś Zosi??? Ja szukam wózka dla 6 latki, bo bardzo chce, do tego lalke bobasa który wyglada jak zywy
Zosia dostanie lalkę Pony Twilight z konikiem (ma już prawie wszystkie lalki i koniki, tylko tego jej brakowało), duży zestaw kredek bambino w metalowym pudełku i w poniedziałek w biedronce były takie zestawy do malowania piaskiem ( kupiliśmy w tamtym roku nad morzem i super się tym bawiła)

poza tym moja mama kupiła jej lalkę Barbie , ma jej dac jak będę w szpitalu
mała będzie szczęśliwa, bo dostanie wszystko co chciała

Co do wózka to Zosia ma dwa spacerówkę i gondolę z hello kitty, ale dla 6 latki to coś większego chyba trzeba.

Cytat:
O, to dobra wiadomość! Dziękuję Ci. Bo to oznacza, że nie muszę tej decyzji podejmować już teraz
przed szczepieniem Zosi rozmawiałam z pediatrą i alergologiem i moją ciocią, która też jest lekarzem i podobno najlepiej zaszczepić przed przedszkolem.

Cytat:
Dziewczyny, wróciłam już

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:16   #1667
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

szykuje sie do gina i ubralam spodenki i patrze za kolano a tam rozstepy
juz mowilam Tz ze musi mi znalezc dobrego fachowca od skory po porodzie bo musze cos z tym zrobic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

Nasze szczescie
Stary 2014-07-17, 16:28   #1668
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Hania będzie mieć drugie imię, więc mówię, że tak, mówię jakie imię i że to po mojej babci, a ta baba (mama chłopaka) w śmiech, zaczęła się tak śmiać z tego imienia, że autentycznie nie wiedziałam, jak się zachować. Rozumiem, że może sie komuś nie podobać... ale kurde, trochę taktu! zrobiło mi się trochę przykro.
glupia baba
Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
idę do szpitala... więc nie będzie mnie przez jakiś czas, jak urodzę to dam znać

żeby nie było, że zaczęłam rodzić - nie...
byłam dzisiaj na wizycie u gin i wysłała mnie do szpitala ze względu na hypertrofię dzidziusia, poza tym obrzękłam, bo w 3 dni przybrałam 4 kilo na wadze, do tego cukry za wysokie... powiem wam, że masakra..

a jeszcze jedno...
GRATULUJĘ MAMUSIOM, KTÓRE JUŻ URODZIŁY
zdrowka i by wszystko sie unormowalo
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że jak wstaje do toalety w nocy i nie ma tż, to wtedy przechodzi mi przez taka myśl: gdyby odeszły mi wody to dzwonić najpierw do TZ czy napisać na forum
buahahahahaha
Cytat:

Pisałam dziś do Angeliki i przekazałm wieści o Polly i Zaczarowanej (że może coś się dziać). Wklejam odpowiedź.
Biedna Angelika, musialo byc b.ciezko. Oby wszystko sie szybko jej zagoilo a Kornelka byla zdrowa i mogla juz ssac cyca.
Cytat:
Przed chwila wrocilam z kliniki hepatologicznej, miałam wizyte z profesorem. Konkretny lekarz.
W sumie dowiedziałam sie tyle, ze powtorne badania potwierdzily WZW C
Na dzien dzisiejszy nic nie mogą zrobic ze wzgledu na ciaze i to ze planuje karmic, nie ma przeciwskazan.. Kolejna wizyta za pol roku, gdzie zbadaja mi dokladnie watrobe. Jezeli nie bedzie uszkodzona, to proponuja poczekac na nowy, innowacyjny lek, ma byc dostepny za rok lub dwa. Ma ponoc bardzo malo skutkow ubocznych, terapia trwa duzo krocej. Przy dotychczasowych lekach moge miec anemie, depresje i duzo innych dolegliwosci, a leczenie trwa ponad rok. Oczywiscie nie musze sie godzic i podjac leczenie odrazu po porodzie, to tylko moja decyzja.
Tak czy inaczej podejmuja sie leczenia kazdego, bez wzgledu na wiek, stan watroby i tego jaka jest szansa na wyleczenie. Ja mam sie nie martwic, bo jezeli mało zażywałam alkoholu i do tej pory nie miałam żadnych objawów choroby to on wierzy, ze bedzie dobrze. Statystycznie mam 95% szans na calkowite pozbycie sie wirusa.
95% brzmi rewelacyjnie, bede trzymala
Dobrze ze przy okazji ciazy sie dowiedzialas o wirusie i mozna zareagowac w pore.
Cytat:
Uwaga uwaga - oto KORNELIA
Załącznik 5739249

A to kolejny sms:
witaj Usmiechnieta istotko
Cytat:
:The Fall no mam tak samo, ale oimi sąsiadami są bardzo zacne osoby. Muzyk, światowej sławy skrzypek, itd pełna kultura, więc zależy mi, żeby nie wzieli nas - przez te krzyki - za patologię.

Teraz wieczorami siedzą na swoich tarasach i nie muszą nawet tv łączać, bo mają atrakcje, w postacie sfrustrowanej ciężarnej, A ja mam włoski temprament chociaż blond włosy, i jest mi mega cięzko wrzeszczeć po cichu.

Po ostatniej awanturze, mój przesympatyczny sąsiad w windzie, zapytał mnie czy wszystko w porządku i czy może mi jakoś pomóc, że zawsze mogę zapukać do nich...i że taka ładna kobieta nie powinna się denerwować, zwłaszcza w takim stanie..."

jestem po wizycie na Karowej, rece i nogi opadaja, ale najwazniejsze, ze zbadała mnie lekarka niemiła ale wazne ze nie jest zle.

Wizyty na Karowej nie skomentuje bo sie nie powinnam denerwowac
Cytat:
Ja nie mogę jeść żadnych owoców w ciąży poza bananami. Cała reszta działa na mnie jak środek przeczyszczający... wczoraj zjadłam dwa jabłka i myślałam, że umrę. Mimo że wszystko obieram ze skórki.
Ojej, biedna. Ja zamiast obiadu zjadlam 20dag borowek, 20dag czeresni, 4 morele, 4 sliwki i jablko (calutki gleboki talerz!) a do tego galaretke truskawkowa z rodzynkami. Bylo mi za gorraaaaco na normalne jedzenie. Pewnie blizej kolacji zjem kotleta z ziemniakami i brokulem

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:30   #1669
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:
U mnie się czeka tydzień
u mnie 3 dni

Cytat:
Uwaga uwaga - oto KORNELIA
Załącznik 5739249

A to kolejny sms:
slicznotka

Cytat:
jestem po wizycie na Karowej, rece i nogi opadaja, ale najwazniejsze, ze zbadała mnie lekarka niemiła ale wazne ze nie jest zle.
Masakra z tymi lekarzami ale najważniejsze ,że z małą ok
Ja mam jutro wizytę w poradni diabet. mam nadzieję ,że to już ostatnia

Cytat:
bardzo ładny my chyba też złożymy w weekend łóżeczko , tż miał składać jak pójdę rodzić ale stwierdziłam ,że musi się wywietrzyć bo trochę śmierdzi no i szuflada też by mi się przydała

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A właśnie! Zapomniałam się pochwalić. Mój "drugi chłop" postanowił zrobić nam prezent wyprawkowy. Wspaniały gadżet dla małych chłopców.
Oto przed Wami DASZEK NA PTASZEK! http://www.miniavanti.pl/daszek-na-p...-warszawa.html

I oczywiście sposób użycia: http://dzieciowo.pl/2013/03/rodzicie...oj-daszek.html

hhahah dobre

Cytat:
Po 13,5 godz snu w nocy i wstaniu o 10.30 zasnęłam chyba ok 14.30 i dopiero się obudziłam. Ja nie wiem, czy to jest normalne
Ja dzisiaj zaliczyłam już dwie drzemki ale chyba jest jakiś mega spadek ciśnienia bo ja dzisiaj cały dzień mam 100/60

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 16:31   #1670
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
glupia baba

zdrowka i by wszystko sie unormowalo

buahahahahaha

Biedna Angelika, musialo byc b.ciezko. Oby wszystko sie szybko jej zagoilo a Kornelka byla zdrowa i mogla juz ssac cyca.

95% brzmi rewelacyjnie, bede trzymala
Dobrze ze przy okazji ciazy sie dowiedzialas o wirusie i mozna zareagowac w pore.

witaj Usmiechnieta istotko

Wizyty na Karowej nie skomentuje bo sie nie powinnam denerwowac

Ojej, biedna. Ja zamiast obiadu zjadlam 20dag borowek, 20dag czeresni, 4 morele, 4 sliwki i jablko (calutki gleboki talerz!) a do tego galaretke truskawkowa z rodzynkami. Bylo mi za gorraaaaco na normalne jedzenie. Pewnie blizej kolacji zjem kotleta z ziemniakami i brokulem
Oj, aż mnie brzuch od samego opisu rozbolał. Jakiś czas temu po czereśniach prawie zeszłam z tego świata. Wszystko, co jesz ma skórki... mój układ trawienny odrzuca wszystko ze skórą od razu. Śliwki to już bym się nawet nie odważyła :/
Stary 2014-07-17, 16:31   #1671
daisy dot
Rozeznanie

znalazłam lampiszona moich marzeń !!!!!!!!!!

Sara ale znowu te misie aż takie pastelowe na karuzeli nie są... i jak patrzyłam na inne karuzele tu dodawane to wszystkie w takich raczej stonowanych odcieniach... Myślisz, że Dzidzia nie zauważy przesłodkich misiów przebranych za pszczółki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 63672.jpg (37,0 KB, 30 załadowań)
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:32   #1672
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Idąc takim tokiem myślenia nie moża tez stwierdzić, ze państwa, ktore nie robia tych badan postepuja zle. Widocznie maja do tego wskazania; statystyki, badania pewnie pokazuja, ze minimalna ilosc osob moze byc zakazona i takie badania sa zbedne.
Jak dla mnie to jest oczywiste, że to jest złe postępowanie... U nas każda rodząca dostanie antybiotyk przy porodzie jeśli nie wiadomo czy jest nosicielem a to chyba dobrze nie?

I nie obchodziłyby mnie wskazania i statystyki skoro po zakażeniu paciorkowcem dziecko może nawet umrzeć... Zrobiłabym to badanie, nawet jeśli nikt by mi go nie zlecił...
Zresztą ja i tak chodzę prywatnie więc za badanie płaciłam

Ja nie chcę nikogo potępiać ani straszyć bo każdy robi jak uważa ale ja myślę, że u nas postępowanie zapobiegawcze w tym temacie jest bardzo słuszne a u Was to jest po prostu zaniedbanie w tym temacie, oszczędność na ewentualnym zdrowiu dziecka a to nie jest dobre

Tak samo jak Ty o żółtaczce dowiedziałaś się tylko dlatego, że masz Cholestaze a jakbyś nie miała to nic byś nie wiedziała... To też uważam za ułomność Waszej służby zdrowia bo u nas w ciąży badanie na żółtaczkę ma każda ciężarna
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:34   #1673
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Nie wiem czy prosic Was o kciuki za wizyte bo w sumie czego moge sie dowiedziec
Wczoraj mialam 4 razy ktg 4 razy badania reczne i jedno usg czuje sie sprawdzona z kazdej strony, chociaz ciekawi mnie jak tam moje rozwarcie i czy mam skurcze jeszcze jakies czy juz calkiem wszystko ucichlo.
No i dzisiaj w koncu zrobie GBS mam nadzieje ze zdarze dostac w razie co wyniki jakby mialo sie cos dziac.

A tak w ogole to teraz mam wrazenia nie no bardziej przeczucie ze sie przeterminuje

Nasze szczescie
Stary 2014-07-17, 16:35   #1674
88natka
Zadomowienie

pati1078 My jakiś tydzień temu złożyliśmy wniosek o irlandzki paszport dla starszej córki bo zabrakło nam 1 miesiąca do 5 lat przed urodzeniem. Teraz pewnie też wyrobimy irlandzki, chociaż jeszcze nie wiem.

fem trzymam kciuki

mamuska śliczne imię wybraliście

tak jak obiecałam wklejam zdjęcia pokoju dzidziusia i kosza mojżesza który jest u nas w pokoju

Idę czytać dalej bo strasznie się dziś rozpisałyście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10559061_768538153210534_1188069482_n.jpg (52,8 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10555296_768538156543867_939782433_o.jpg (65,8 KB, 73 załadowań)

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:36   #1675
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Fajowy
Przyjemne kolory

Nasze szczescie
Stary 2014-07-17, 16:37   #1676
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara ale znowu te misie aż takie pastelowe na karuzeli nie są... i jak patrzyłam na inne karuzele tu dodawane to wszystkie w takich raczej stonowanych odcieniach... Myślisz, że Dzidzia nie zauważy przesłodkich misiów przebranych za pszczółki?
nie mam pojęcia

lampa prześliczna

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:38   #1677
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
tak jak obiecałam wklejam zdjęcia pokoju dzidziusia i kosza mojżesza który jest u nas w pokoju

Idę czytać dalej bo strasznie się dziś rozpisałyście
O ja, bardzo ladnie
+ fajna sciana w sypialni

Nasze szczescie
Stary 2014-07-17, 16:39   #1678
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Dla mnie bomba Cudowna lampa

Cytat:
Nie wiem czy prosic Was o kciuki za wizyte bo w sumie czego moge sie dowiedziec
Wczoraj mialam 4 razy ktg 4 razy badania reczne i jedno usg czuje sie sprawdzona z kazdej strony, chociaz ciekawi mnie jak tam moje rozwarcie i czy mam skurcze jeszcze jakies czy juz calkiem wszystko ucichlo.
No i dzisiaj w koncu zrobie GBS mam nadzieje ze zdarze dostac w razie co wyniki jakby mialo sie cos dziac.

A tak w ogole to teraz mam wrazenia nie no bardziej przeczucie ze sie przeterminuje
W takim razie trzymam
Myślę, że raczej na pewno się nie przeterminujesz
A okna umyte?
Stary 2014-07-17, 16:42   #1679
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to jest oczywiste, że to jest złe postępowanie... U nas każda rodząca dostanie antybiotyk przy porodzie jeśli nie wiadomo czy jest nosicielem a to chyba dobrze nie?

I nie obchodziłyby mnie wskazania i statystyki skoro po zakażeniu paciorkowcem dziecko może nawet umrzeć... Zrobiłabym to badanie, nawet jeśli nikt by mi go nie zlecił...
Zresztą ja i tak chodzę prywatnie więc za badanie płaciłam

Ja nie chcę nikogo potępiać ani straszyć bo każdy robi jak uważa ale ja myślę, że u nas postępowanie zapobiegawcze w tym temacie jest bardzo słuszne a u Was to jest po prostu zaniedbanie w tym temacie, oszczędność na ewentualnym zdrowiu dziecka a to nie jest dobre
Zgadzam sie z Toba
jakby mi nie zdazyli podac wyniku to bym im w lape dala no ale tutaj tak nie wolno
strasznie mnie to martwi i szczerze? wolalabym to miec i dostac jednak ten antybiotyk niz myslec o tym czy w ostatnich dniach tego nie mam
nie rozumiem i tak tego czemu tutaj w razie co nie podaja antybiotyku co im szkodzi

Nasze szczescie
Stary 2014-07-17, 16:42   #1680
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ej słyszałyście o tym samolocie????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości