|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Dziewczyny, wróciłam już
![]() Ninka jest nadal dziewczynką uf..... Ale tym razem znów główką w dół. Trzeba będzie wypychać jednak naturalnie ![]() ![]() Waga 2950 i dłuugie nnogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Daj kiedyś zbliżenie tej antylopy, bo z daleka nie widać ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bylam dzis tez u poloznej, prawie za kazdym razem mam inną. Ta moja chora i dzis wizyta z 4 różna. Wkurzylam sie, bo za kazda ma inny styl prowadzenia, jedna nie przekazuje drugiej wszytskiego, za kazdym razem tlumaczyc itp. Ta sie mnie dzis pyta czy mialam szczepienie na krztusiec, a ja, ze nie..to ta w szoku, dlaczego? BO MI NIKT O NIM NIE POWIEDZIAL. To zaczeła mnie przepraszac, szybko umowila wizyte na jutro na szczepienie. Powinnam je miec miedzy 28 a 32tyg. Dodatkowo pytam o plan porodu, a ona.. ale to nikt ze mna nie rozmawiał?? ![]() Powinnam juz dawno miec wizyte położnej w domu, ktora powie co spakowac do szpitala, jak sie przygotować do porodu, zrobi plan porodu i opowie o karmieniu piersia. Na szybko mi umowi takie spotkanie, prawdopodobnie w nastepnym tygodniu ktos przyjdzie do domu.
![]() |
#1655 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() ![]() Co do bóli porodowych, u mnie pierwsze porodowe skurcze wygladały jak lekkie, ćmiące w dole brzucha bóle miesiaczkowe, w sumie nawet na miesiączkę miałam większe...Jednak nie znikaja, pojawiaja się regularnie i narastaja,po prostu się rozkręcają w takie porządne skurcze, zaczynaja się rozlewać na większą część brzucha...Na pewno nie da sie tego przegapić! Chcoiaż....moja dobra koleżanka, która rodziła parę mies po mnie pojechała przy swoim pierwszym porodzie na ostatni moment do szpitala, bo była pewna że nie ma pospiechu. Te bóle rozwierające miała na tyle lajtowe, ze sobie kręciłakółeczka biodrami i skakała na piłce, a dopiero po paru godz jak zrobiły się silne ale do wytrzymania, okazało się w szpitalu ze ma juz w tym momencie 9 cm!!!! Wiec nie jest regula, ze bedzie bolalao bardzo i kazda... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zaczarowana, u nas tak samo uwaza sie, ze badanie na te bakterie jest zbedne bo ryzyko zakazenia podczas porodu jest bardzo niskie. Ale jak nalegalam w poprzedniej ciazy na test to wykonali mi bezplatnie. Czytalam, ze to trzeba po 35 tyg ciazy zrobic. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Raczkowanie
|
tak właśnie.
Cytat:
![]() śliczny! ![]()
![]() |
#1657 |
Wtajemniczenie
|
Wogole zastanawiam sie czy nie zmienic szpitala. Ten ktory wybrałam jest bardzo duzy, mozna sie w nim zgubic.
Dzis sie dowiedzialam, ze do mojego szpitala przyjmuja pacjentow z calego hrabstwa, a jest drugi maly szpital i tam przyjmuje sie osoby tylko z mojego miasta. Niby fachowosc, polozne, lekarze etc sa tacy sami, bo zmieniaja im dyzury.. raz sa w jednym, raz w drugim...ale czy mniejszy szpital nie lepszy? Tez w tym małym jak trzeba zostac dluzej niz dobe to przenosza pacjentow do przyszpitalnego hotelu, pokoje jednoosobowe, a w tym duzym zdarzaja sie nawet 4 łóżka w pokoju.
#1658 | ||
Rozeznanie
|
u mnie zdecydowanie tygrysek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo ladnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojj dasz rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Rozeznanie
|
Pati mam szczescie do ludzi, na tych lekarzy trafiam tylko w tym jednym szpitalu dlatego zrobie wszystko zeby nie musiec tam rodzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
patrycja idąc takim tokiem myślenia to każde badania byłyby bez sensu
![]() ![]() Tak samo jak dzisiaj nie mamy bakterii w moczu a jutro może się jakaś pojawić ![]() Ja jestem spokojniejsza bo wiem, że mam tego paciorkowca i odpowiednio się tym zajmą podczas porodu ![]() ![]() karoseria a jednak ![]() ![]() ![]() ![]() ewelajna dzięki za opis skurczów ![]() ![]() ![]() Wywnioskowałam, że wcale nie może być tak źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Antylopa poniżej ![]() Dzięki Dziewczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1665 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale jak się boję...
![]() Cytat:
Ja tez mam małą przychodnię i cały czas jest ta sama położna. Raz była inna ale tylko na zastępstwo. A wy robicie prywatnie to badanie na GBS? Cytat:
![]() Ja się strasznie boję porodu, masakra jakaś... Ale skoro juz nie ma wyjścia, to mam nadzieję, że uda się urodzic jak najszybciej i sie nie przeterminuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym moja mama kupiła jej lalkę Barbie , ma jej dac jak będę w szpitalu ![]() mała będzie szczęśliwa, bo dostanie wszystko co chciała ![]() Co do wózka to Zosia ma dwa spacerówkę i gondolę z hello kitty, ale dla 6 latki to coś większego chyba trzeba. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
szykuje sie do gina i ubralam spodenki i patrze za kolano a tam rozstepy
![]() juz mowilam Tz ze musi mi znalezc dobrego fachowca od skory po porodzie bo musze cos z tym zrobic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze ze przy okazji ciazy sie dowiedzialas o wirusie i mozna zareagowac w pore. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wizyty na Karowej nie skomentuje bo sie nie powinnam denerwowac ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() u mnie 3 dni Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam jutro wizytę w poradni diabet. mam nadzieję ,że to już ostatnia ![]() bardzo ładny ![]() ![]() Cytat:
hhahah dobre ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Rozeznanie
|
znalazłam lampiszona moich marzeń !!!!!!!!!!
![]() Sara ale znowu te misie aż takie pastelowe na karuzeli nie są... i jak patrzyłam na inne karuzele tu dodawane to wszystkie w takich raczej stonowanych odcieniach... Myślisz, że Dzidzia nie zauważy przesłodkich misiów przebranych za pszczółki? ![]()
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie obchodziłyby mnie wskazania i statystyki skoro po zakażeniu paciorkowcem dziecko może nawet umrzeć... Zrobiłabym to badanie, nawet jeśli nikt by mi go nie zlecił... Zresztą ja i tak chodzę prywatnie więc za badanie płaciłam ![]() Ja nie chcę nikogo potępiać ani straszyć bo każdy robi jak uważa ale ja myślę, że u nas postępowanie zapobiegawcze w tym temacie jest bardzo słuszne a u Was to jest po prostu zaniedbanie w tym temacie, oszczędność na ewentualnym zdrowiu dziecka a to nie jest dobre ![]() Tak samo jak Ty o żółtaczce dowiedziałaś się tylko dlatego, że masz Cholestaze a jakbyś nie miała to nic byś nie wiedziała... To też uważam za ułomność Waszej służby zdrowia bo u nas w ciąży badanie na żółtaczkę ma każda ciężarna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy prosic Was o kciuki za wizyte bo w sumie czego moge sie dowiedziec
![]() Wczoraj mialam 4 razy ktg 4 razy badania reczne i jedno usg czuje sie sprawdzona z kazdej strony, chociaz ciekawi mnie jak tam moje rozwarcie i czy mam skurcze jeszcze jakies czy juz calkiem wszystko ucichlo. No i dzisiaj w koncu zrobie GBS mam nadzieje ze zdarze dostac w razie co wyniki jakby mialo sie cos dziac. ![]() A tak w ogole to teraz mam wrazenia nie no bardziej przeczucie ze sie przeterminuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zadomowienie
|
pati1078 My jakiś tydzień temu złożyliśmy wniosek o irlandzki paszport dla starszej córki bo zabrakło nam 1 miesiąca do 5 lat przed urodzeniem. Teraz pewnie też wyrobimy irlandzki, chociaż jeszcze nie wiem.
fem trzymam kciuki mamuska śliczne imię wybraliście ![]() tak jak obiecałam wklejam zdjęcia pokoju dzidziusia i kosza mojżesza który jest u nas w pokoju Idę czytać dalej bo strasznie się dziś rozpisałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
Fajowy
![]() Przyjemne kolory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lampa prześliczna ![]() ![]()
![]() |
#1677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() + fajna sciana w sypialni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie bomba
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że raczej na pewno się nie przeterminujesz ![]() A okna umyte? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby mi nie zdazyli podac wyniku to bym im w lape dala no ale tutaj tak nie wolno ![]() strasznie mnie to martwi i szczerze? wolalabym to miec i dostac jednak ten antybiotyk niz myslec o tym czy w ostatnich dniach tego nie mam nie rozumiem i tak tego czemu tutaj w razie co nie podaja antybiotyku co im szkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
Ej słyszałyście o tym samolocie????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.