Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 22:42   #4591
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Blanka dzisiaj rano rozcięła stópkę szkłem
Mama robiła słoiki z ogórkami i postawiła na ziemii Blanka jeden taki słoik chwyciła i upadł na ziemie rozbjając się na kawałki i Blance sródstopie przebiło Boże dawno tyle krwi nie widziałam
Oblecieliśmy szybko IP i na szczęście szkło nie weszło do środka , ale ta cała akcja to był dla nas dramat .Miałam najczarniejsze myśli .
Boże kiedy te problemy się skończą
o rany, biedulinka, ucałuj mocno uwazajcie na siebie!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Załączam Wam pokój Młodego. Jest na razie tak o. Jak będziemy malować mieszkanie, to pewnie kolor mu zmienię, no i jeszcze w przyszłym miesiacu mu kupię firaneczkę (z Myszką Miki of kors.)
superowo!
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 22:43   #4592
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A wysypka nie powinna być? Nie ma.

Co do chorób ogólnie to ja mam jeden wielki lęk- ze A zachoruje na coś albo ja na jakiegoś paskudnego raka czy inna cholerę i nie zobaczę jak Ami dorasta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja mam identyko!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 23:17   #4593
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja mam identyko!
nie wiem, jakoś ciągle się słyszy albo na necie o jakiejś mamie co zostawia maluchy bo przegrała z chorobą - dla mnie to straszme strraszne straszne
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 23:24   #4594
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, jakoś ciągle się słyszy albo na necie o jakiejś mamie co zostawia maluchy bo przegrała z chorobą - dla mnie to straszme strraszne straszne
Ja to samo mam co Wy.
A juz calkiem strach mnie oblatuje jak slysze w tv, ze dziecko rozwijalo sie ksiazkowo, a tu bach - wykryli jakas straszna chorobe...

Ale chyba ten strach jest nieodlaczna czescia zycia matki...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 23:26   #4595
misiaeel
Wtajemniczenie

ale tragedia z tym samolotem jakoś nie mogę się otrząsnąć

Debrah ja też mam takie myśli. i jeszcze dochodzi myślenie jakby mi coś się stało co by było. Jak by sobie Hania poradziła, jakby to zniosła. nie wyobrażam sobie ale staram odganiać..

Lenova biedna Blaneczka

hope super pokoik!!

nawijko no jakoś tak, wyadję mi się, że nie wygodnie by Jej było;p jeszcze po nogach Jej nie leciało, tzn większość czasu była w wodzie, więc może nie było widać

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 23:31   #4596
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ale my Pietraszka tez puszczamy w majteczkach bez pieluszki nad jeziorem, w taki upal sobie nie wyobrazam, od razu by mu sie odparzenia masakryczne zrobily jak rok temu. Zawsze bierzemy z 6 par majteczek bawelnianych i jak sie posiusia to od razu zmieniamy. Pod pianke tez majteczki ale te do plywania Splash About

Hope super pokoik!!!!! A lozko genialne!! Powiedz jakie wymiary ma???

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 00:42   #4597
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
A dlaczego? Wyjasnij plis bo ja czasami mam ochote "szczelic sobie w łeb"

Dlaczego masz ochote sobie "szczelac"? Zywiolowe, po pierwsze bo od razu widac czy zdrowe, czy nie. Temperamentne, wie czego chce, stale w ruchu i podczas zabawy - takie zwykle samo potrafi sie soba zajac, co z tego, ze psoci? Chyba wracamy do odwiecznego problemu "grzecznych dzieci"; odpowiednie nastawienie rodzica jest tez potrzebne. Takie juz sa dzieci i im szybciej sie z tym pogodzic, tym latwiej rodzicowi bedzie. Z natury jestem choleryczka i ciezko byloby mi sobie poradzic z dzieckiem markotnym, stale wymagajacym mojej uwagi. Ulatwilam sobie zycie dostosowujac cale mieszkanie na potrzeby Yae, nie spinam sie jesli nabrudzi (kiedys sie posprzata), ale tzw. narecznosci 24h/dobe psychicznie nie wytrzymalabym.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

marsi dobre pytanie... Dla mnie sa jak yeti, slyszalam o nich, ale na wlasne oczy nie widzialam. Nikt z naszych znajomych nie ma pokoju dla dziecka, owszem sa pokoje do zabaw, kacik dziecka, etc. Tradycyjnie rodzina spi razem i tylko z tym modelem do tej pory sie spotykalam. Jesli chodzi o surowosc, to tez nie tak, bo wyobrazam sobie jakie ladne pokoiki mozna byloby zrobic z dostepnych akcesoriow, problem w tym, ze przecietny Japonczyk co 2-3 lata sie przeprowadza, trudno organizowac co rusz nowy pokoj. Jesli mieszkanie jest wynajmowane, to umowa zabrania jakichkolwiek (sic!) zmian: np. my nie mozemy nawet gwozdzia wbic. Pary z malymi dziecmi jeszcze nie mieszkaja na swoim - koszty nie do przeskoczenia a Ci, ktorzy u rodzicow jeszcze sa to maja bardzo ograniczona powierzchnie do dyspozycji.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 07:39   #4598
hope01
Zakorzenienie

Lady 75 x 150. Wzięłam takie, dlatego, że przy nim nie boję się, że mi Dawid durknie w nocy na ziemię jemu się bardzo podoba, dużo ma w nim miejsca, także myślę że pośpi w nim trochę jak się zacznie szkoła i książki to mu chcemy kupić taki zestaw, że łózko nad biurkiem, dużo miejsca się zaoszczędzi, a pokój mały

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 07:41   #4599
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja to mam chyba jakiegoś anioła w domu M. sam wie, że trzeba poodkurzac, pozmywac, pobawić się z Małą. Jeszcze dobrze garnituru nie zdejmie, a już jest z Blanką na podłodze, albo na placu zabaw. Przepraszam za offtop.

Co do nocnikowania to Blankę sadzamy, parę razy zrobiła siku. Jednak widzę, że wie o co chodzi, bo pokazuje paluszkiem na pampersa jak zrobi siku lub kupę. Często bawi się pępkiem, o czym to świadczy Meneq??

Co do plaży. My będziemy nad morzem niedługo i mam dla Blanki trzy stroje kąpielowe i jakieś lekkie koszulki. Nie będzie chodzić na golasa, o nie! Tym bardziej, że tatuś na pewno na to nie pozwoli, bo... moja Blanka ma swoją miłośc w żłobku Nazywa się Romek, chodzą za rękę, dają sobie buziaki, śpią obok siebie (jak nie, to podnoszą awanturę), nawet chowają się razem za szafkę i kupę w pampersa robią tata załamany, szuka dueltówki na allegro A tak poważnie, to nawet nie wiedziałam, że to się tak wcześnie zaczyna

Blanka ma fazę na czyszczenie sobie stópek. Siada na pupie i podnosi nogę tak, że mało piety nie pocałuje, zagląda, czyści rączką i za chwilkę drugą to samo. Wysportowana

Witaj Fewciu, faktycznie masz anioła w domu
A miłość żłobkowa
Cytat:
Mama robiła słoiki z ogórkami i postawiła na ziemii Blanka jeden taki słoik chwyciła i upadł na ziemie rozbjając się na kawałki i Blance sródstopie przebiło Boże dawno tyle krwi nie widziałam
Oblecieliśmy szybko IP i na szczęście szkło nie weszło do środka , ale ta cała akcja to był dla nas dramat .Miałam najczarniejsze myśli .
Ojej współczuję
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ok a teraz zalaczniki.
Zdjecie malej przy parkomacie- aktualnie ulubiona zabawka... Nasze powroty ze zloba trwaja godzine, bo ona musi zatrzymac sie przy kazdym parkomacie, a w centrum jest ich multum ;/

Tak wygladaja te pofarbowane ciuszki, jak jakies szmaty ;/ a to nowe rzeczy...

3 rozowate bodziaki- to te z carrefoura za 5 zl za sztuke!

Sukienka z h&m za cala dyche!

Black ! widzialam, ze masz/mialas ten podklad Whitestay Kusi mnie za te kase, dobry jest? Tzn ciekawi mnie czy podkresla suche skorki, jak sie rozsmarowuje
Te ubranka to nie tak źle wyglądają, poprostu są niebieskie, chociaz pewnie na żywo widac że zafarbowane. Ja zawsze dodaję do prania te chusteczki z biedry przeciw farbowaniu. Polecam.
Sukienka śliczna
Cytat:
Załączam Wam pokój Młodego. Jest na razie tak o. Jak będziemy malować mieszkanie, to pewnie kolor mu zmienię, no i jeszcze w przyszłym miesiacu mu kupię firaneczkę (z Myszką Miki of kors.)
Fajowy pokoik. I on w takim łóżku śpi???
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Co do OFE to ja zostaje, jak zmarł mój ojciec to 50% zebranego kapitału dostala moja mama, reszta kapitału przeszła na jej OFE, to było całkiem sporo kasy więc choćby z takiego powodu zostaje

ale się zatrulam winogronami z Biedry nie wiedzialam,że można sikać dupą myśałam,że umrę
przepraszam za opis ze szczególami ale dla mnie to trauma bo pierwszy raz coś takiego przeżyłam
Ja też zostaje w OFE, nie wierze że dożyję emerytury z ZUS, uważam że w końcu ta instytucja padnie.
Masakra, wczoraj właśńie zakupiłam cały worek ale jeszcze nie jadłam
Cytat:
Boże co to się dzieje na tym świecie, Boening zestrzelony, ile tam było dzieciczkow
Z tym boeningiem to masakra, jak teraz porządku nie zrobią tam to już chyba będzi ewojn a z tego.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dorwalam dzis stoliczek w biedrze za 30zeta;]

poza tym Amelka usnela o 19 i juz 100 razy sie przebudzila...
Tez mam i u mnie szał.
U mnie tez cięzka noc...
Cytat:
Wiecie w cos sie wciagnełam? W serial "Fala zbrodni" dawnoooooo oglądałam, leciał jakies 10 lat temu. teraz dają na ATM rozrywka
Ja tez kiedys oglądałam, Dygant strasznie mi sie podobała w nim.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 07:46   #4600
hope01
Zakorzenienie

z samolotem to po prostu tragedia i masakra. Na TVN24 na bieżąco leci raport specjalny, Putin obciąza Ukrainę, Holendrzy zapowiedzieli, że nie popuszczą. Coś w końcu się stanie dziewczyny. Bo za dużo się dzieje, ten s☠☠☠☠ysyn Putin Srutin doprowadzi do wojny, a Polska jest cudownym krajem środka, między dwoma agresorami z czasów wojny, także ...

A słyszałyście o tej tragedii co się rodzina w szambie potopiła wczoraj? masakra

Stary 2014-07-18, 07:56   #4601
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja to samo mam co Wy.
A juz calkiem strach mnie oblatuje jak slysze w tv, ze dziecko rozwijalo sie ksiazkowo, a tu bach - wykryli jakas straszna chorobe...

Ja to mam lęk że coś się Oliwce stanie, wypadek, choroba, nie wiem jakbym, to przeżyła.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
marsi dobre pytanie... Dla mnie sa jak yeti, slyszalam o nich, ale na wlasne oczy nie widzialam. Nikt z naszych znajomych nie ma pokoju dla dziecka, owszem sa pokoje do zabaw, kacik dziecka, etc. Tradycyjnie rodzina spi razem i tylko z tym modelem do tej pory sie spotykalam. Jesli chodzi o surowosc, to tez nie tak, bo wyobrazam sobie jakie ladne pokoiki mozna byloby zrobic z dostepnych akcesoriow, problem w tym, ze przecietny Japonczyk co 2-3 lata sie przeprowadza, trudno organizowac co rusz nowy pokoj. Jesli mieszkanie jest wynajmowane, to umowa zabrania jakichkolwiek (sic!) zmian: np. my nie mozemy nawet gwozdzia wbic. Pary z malymi dziecmi jeszcze nie mieszkaja na swoim - koszty nie do przeskoczenia a Ci, ktorzy u rodzicow jeszcze sa to maja bardzo ograniczona powierzchnie do dyspozycji.
Super tekst, ale dlaczego bo nie opłaca się, czy warunków lokalowych nie ma.
A co z bunga bunga jak rodzina spi razem??
Czy w Waszej sytuacji sa jakies widoki na swoje mieszkanie??
Cytat:
z samolotem to po prostu tragedia i masakra. Na TVN24 na bieżąco leci raport specjalny, Putin obciąza Ukrainę, Holendrzy zapowiedzieli, że nie popuszczą. Coś w końcu się stanie dziewczyny. Bo za dużo się dzieje, ten s☠☠☠☠ysyn Putin Srutin doprowadzi do wojny, a Polska jest cudownym krajem środka, między dwoma agresorami z czasów wojny, także ...

A słyszałyście o tej tragedii co się rodzina w szambie potopiła wczoraj? masakra
Dokładnie, tragedia rodzinna straszna.

U nas noc ciężka, trochę z moje winy. Oli jęczała wierciła się to standardowo, najpierw smoczka próbowałam, dziasła smarowałam, jeść dałam, a ona przelana była na maxsa, dopieor jak ją przebrałam to spokojnie zasnęła. A ja jestem nieprzytomna.

W załaczniku Oli:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0436.jpg (138,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0442.jpg (127,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0445.jpg (90,5 KB, 16 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:05   #4602
LadyWhisper
Zakorzenienie

U nas tez nocka masakryczna od polnocy mlody sie co chwile budzil w koncu po 1 maz wzial nalego do nas i soalismy do 7.30 ;]

Zrobilam wczoraj 12km i sie zajechalam na maksa, dzisiaj ledwo chodze Nie cierpie wracac po takiej przerwie..... Za to dzisiaj podczas drzemki w planach skalpel potem 8km jak maz wroci

Czekam na moja prostownice <3 Remington Frizz Therapy, no jestem mega ciekawa, bo siostra ma Shine Therapy i jest BOSKA, zobaczymy, jak ta

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:09   #4603
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah co Ty za głupoty piszesz?

Mikakrolikowa my kochana nie jeździmu do pensjonatu, to po prostu prywatna kwatera i tyle,nie ma nawet strony internetowej
my z "ulicy" zawsze szukaliśmy
pensjonaty to droga sprawa a kwatey 30-70 euro za dobę zależy też w jakim rejonie
a w który rejon chcecie jechac?
Chcieliśmy jechać w okolice Sibernika ale teraz nie wiem czy cos z tego wogóle wypali
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja to samo mam co Wy.

Ja tez mam stracha strasznego o Julo tym bardziej ze widze naocznie mase takich przypadków ze kilka lat było ok a w wieku kilku lat totalny regres z dnia na dzień i dzieci umierajace
wiecie jakie jest sku*** lekarzy mamy przypadek w krakowie dziewczynka zdrowa do 6 lat zachorowała na dzieciecego aljharmera postep choroby z dnia na dzień zostało jej kilka tygodni zycia koszt leków miesiecznie 40 tys zł zadne dziecko w Pl ich nie dostaje zreszta nie pomogłyby ale ulzyły w cierpieniu mama zabrała ja do domu zeby umarła w przyjaznych warunkach ale widac ze cierpi czesto zaciska zeby leca jej łzy i prosiła lekarzy o zapisanie morfiny i co usłyszala ona i tak nic nie czuje dla mnie dno chyba bym takiego lekarza udusiła własnoręcznie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:21   #4604
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja to mam lęk że coś się Oliwce stanie, wypadek, choroba, nie wiem jakbym, to przeżyła.

Super tekst, ale dlaczego bo nie opłaca się, czy warunków lokalowych nie ma.
A co z bunga bunga jak rodzina spi razem??
Czy w Waszej sytuacji sa jakies widoki na swoje mieszkanie??

Dokładnie, tragedia rodzinna straszna.

U nas noc ciężka, trochę z moje winy. Oli jęczała wierciła się to standardowo, najpierw smoczka próbowałam, dziasła smarowałam, jeść dałam, a ona przelana była na maxsa, dopieor jak ją przebrałam to spokojnie zasnęła. A ja jestem nieprzytomna.

W załaczniku Oli:

Generalnie ne ma czegos takieo jak sypialnia. Materace rozklada sie na noc a w dzien sa chowane. Wiec robieje osobnych pokoi tez sensu nie ma.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Z czym? ;-) Wiesz, tutaj jest zjawisko sexless, wiec problem czesciowo sie rozwiazuje, wedlug raportow maja bardzo niska roczna srednia a Ci, ktorzy chca, to maja m.in. do wyboru love hotele stworzone wlasnie w tym celu.
Najpierw tz musi sie okreslic, co w zyciu chce robic...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:22   #4605
hope01
Zakorzenienie

na pokładzie samolotu były 3 niemowlęta

Stary 2014-07-18, 08:43   #4606
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Takie pytanko jakiej ochrony przeciwsłonecznej uzywacie moze ktos stosował olejek z pestek malin ??
Stary 2014-07-18, 08:46   #4607
hope01
Zakorzenienie

Silver za wizytę z wynikiem Darii

Stary 2014-07-18, 08:52   #4608
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć kobietki-moje skarby jeszcze śpią. .. ale wczoraj byliśmy w gościach i mamy usnął o 22 dopiero.

Cytat:
Lady 75 x 150. Wzięłam takie, dlatego, że przy nim nie boję się, że mi Dawid durknie w nocy na ziemię jemu się bardzo podoba, dużo ma w nim miejsca, także myślę że pośpi w nim trochę jak się zacznie szkoła i książki to mu chcemy kupić taki zestaw, że łózko nad biurkiem, dużo miejsca się zaoszczędzi, a pokój mały
Kochana a gdzie to łóżko kupowaliscie? My co prawda jeszcze nie planujemy zmiany ale już zaczynam się zastanawiać z racji ze many jeden pokój i mało miejsca myślałam o takim co się z dołu drugie łóżko wysuwa-ale no nie wiem sama.
Cytat:
Cytat:
Dzizas my to wogole tv nie oglądamy-nie wiem co się na świecie dzieje a teraz boje się włączać. Taka tragedia. Jedna i druga. I dlaczego dzieci.?
K...wa jakie to p...by na świecie ze łbami bez mózgu- przepraszam za język.

Antonio wczoraj karmił pieska kamykami i chichral się jak ten się do niego lasil. ..

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405666081652.jpg (199,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1405666239756.jpg (199,0 KB, 14 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:17   #4609
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Chcieliśmy jechać w okolice Sibernika ale teraz nie wiem czy cos z tego wogóle wypali

Ja tez mam stracha strasznego o Julo tym bardziej ze widze naocznie mase takich przypad

ków ze kilka lat było ok a w wieku kilku lat totalny regres z dnia na dzień i dzieci umierajace
wiecie jakie jest sku*** lekarzy mamy przypadek w krakowie dziewczynka zdrowa do 6 lat zachorowała na dzieciecego aljharmera postep choroby z dnia na dzień zostało jej kilka tygodni zycia koszt leków miesiecznie 40 tys zł zadne dziecko w Pl ich nie dostaje zreszta nie pomogłyby ale ulzyły w cierpieniu mama zabrała ja do domu zeby umarła w przyjaznych warunkach ale widac ze cierpi czesto zaciska zeby leca jej łzy i prosiła lekarzy o zapisanie morfiny i co usłyszala ona i tak nic nie czuje dla mnie dno chyba bym takiego lekarza udusiła własnoręcznie
O matko....

Lady, bo Ty wczesniej robilas skalepl, po ilu tyg, msc widzialas efekty?
ja nie biegam, nie widze sensu chyba juz w tym, bo to tylko 1.7km, gdybym miala fajną trase, a tak ciągle to samo...;/
ale robie skalpel i mel b abs, plus czasem hula hop.

jestem tak styrana.. ech.. dzis co 15 min pobudki w nocy.

Robie tztowi wlasnie krokiety;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:31   #4610
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez mam stracha strasznego o Julo tym bardziej ze widze naocznie mase takich przypadków ze kilka lat było ok a w wieku kilku lat totalny regres z dnia na dzień i dzieci umierajace
Boże straszne
ostatnio rozmawiałam z moją położną i zapytałam co sądzi nt sprawy z dr Chazanem i powiedziała,że ona go popriera bo takie maleństwo dostaje strasznie silne leki że nic nie czuje
sorry ale ja w to nie wierzę,ludzie przy nowotworach umierają w strasznych cierpieniach, pamiętam jak moja babcia prosiła o morfine a dostala jaqkiś kuźwa plaster
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:45   #4611
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dziewczyny mozecie mi doradzic, jak myslicie jak by wygladala kuchnia :
górne szafki biały wysoki polysk, dolne drewno mat, slupki gdzie lodowka drewno mat, slupki tam gdzie piekarnik bialy polysk
Deli moim zdaniem odwrotnie....tam gdzie lodówka daj białe a gdzie piekarnik w drewnie.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aha mlodego tez scielam przy okazji wyglada tak dorosle <3 fryzjerka nim zachwycona mowi ze nigdy takiego malego pacjenta nie miala grzecznegoani razu sie nie zniecierpliwil!!! A najpierw nozyczkami go ciachala potem maszynka. O taki lobuziak, mina pt. Mamusiu, wstaaaaaaleeeeem
Super wygląda i brawa za cierpliwość u fryzjera Też juz musimy znowu iść bo już prawie 2 miesiące temu ścinaliśmy i znowu szogun Tylko że u nas nie jest tak łatwo niestety....musze brać laptopa i puszczać teledysk Bednarka "Cisza" - on go hipnotyzuje od małego, ale i tak pod koniec już się niecierpliwi i wierci.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

my dzisiaj znowu nad jeziorem i tym razem Hania dała sobie kostium założyć. niżej dowód w ogole Ona szalona jest biega, lata dosłownie po tej wodzie, nie daje się trzymać tylko siama. tyle radości ma przy tym ale dwie końskie Ją ugryzły na buźce i w ucho i straszne bąble Jej wyszły
Jaka dama w kapeluszuuu
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
W załaczniku Oli:
Igor też się przesikał dzisiaj w nocy. ale ona tak bardzo dużo wody pije teraz.
Oli świetna
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Antonio wczoraj karmił pieska kamykami i chichral się jak ten się do niego lasil. ..
Ale super

Dziś mamy 5 rocznicę ślubu. Jeju jak ten czas leci...właśnie dostałam od TŻta SMSa "Zobacz maleńka - 5 lat temu była taka sama pogoda" To fakt a może i jeszcze większa czika była. Jak jechaliśmy na ślub to w samochodzie pokazywało 34 stopnie. Jutro teściowa wieczorkem przyjeżdża posiedzieć z młodym i położyć go spać a my pójdziemy na kolację. Kurcze jak ja kocham tego faceta! Od 13 lat niezmiennie tak samo mocno!
Stary 2014-07-18, 09:54   #4612
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Boże straszne
ostatnio rozmawiałam z moją położną i zapytałam co sądzi nt sprawy z dr Chazanem i powiedziała,że ona go popriera bo takie maleństwo dostaje strasznie silne leki że nic nie czuje
sorry ale ja w to nie wierzę,ludzie przy nowotworach umierają w strasznych cierpieniach, pamiętam jak moja babcia prosiła o morfine a dostala jaqkiś kuźwa plaster
Własnie ja nie wierze ze nic nie czuja co do tej sprawy mam podzielone opinie ale to matka powinna zadecydowac czy chce urodzic boo to ona musi pozegnac maleństwo z drugiej strony ciezko tez zdecydowac sie na aborcje ale moze niektorym łatwiej w takim momencie przerwac , ja nie wienm co bym zrobiła znam wiele matek ktore miały mozliwosc przerwania ciazy i odmówiły maja teraz fajne dzieciaczki ale niepełnosprawne w rożnym stopniu co nigdy nie jest do przewidzenia ale zdarzaja sie cuda
Ostatnio jak bylismy u genetyka z Julem była młoda para Ona w ciazy i czekali na badanie prenatalne ale mie;i takie miny ze az strach i wiecie co tysiac razy wolałam tam byc pod tym gabinetem z moim Julem chorym ale najcudowniejszym na swiecie niz byc na ich miejscu z niepennoscia co usłysza i jaki wynik badań bedzie i jaka decyzje podjąc nikomu nie zycze aby znalazł sie w tym miejscu bedac w ciazy

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Deli moim zdaniem odwrotnie....tam gdzie lodówka daj białe a gdzie piekarnik w drewnie.

Super wygląda i brawa za cierpliwość u fryzjera Też juz musimy znowu iść bo już prawie 2 miesiące temu ścinaliśmy i znowu szogun Tylko że u nas nie jest tak łatwo niestety....musze brać laptopa i puszczać teledysk Bednarka "Cisza" - on go hipnotyzuje od małego, ale i tak pod koniec już się niecierpliwi i wierci.

Jaka dama w kapeluszuuu

Igor też się przesikał dzisiaj w nocy. ale ona tak bardzo dużo wody pije teraz.
Oli świetna

Ale super

Dziś mamy 5 rocznicę ślubu. Jeju jak ten czas leci...właśnie dostałam od TŻta SMSa "Zobacz maleńka - 5 lat temu była taka sama pogoda" To fakt a może i jeszcze większa czika była. Jak jechaliśmy na ślub to w samochodzie pokazywało 34 stopnie. Jutro teściowa wieczorkem przyjeżdża posiedzieć z młodym i położyć go spać a my pójdziemy na kolację. Kurcze jak ja kocham tego faceta! Od 13 lat niezmiennie tak samo mocno!
Nam tez ostatnio 5 lat stuknęło Gratulację
Stary 2014-07-18, 09:56   #4613
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Boję się to napisa, ale od paru ocy śpimy bez pobudek od 20 do 6 rano.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

fewciu no to Blanka ma narzeczonego
co do pytań to Hania dzisiaj w kostiumie ale bez pieluszki. nie ma skazy a co do ząbków to pojęcia nie mam:/
bez pieluszki? Tak zupełnie? a jak 2 się pojawi??

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Fewciu.a co u Was ogólnie? Buziaki!
Dziękuję, że pytasz Ciężko, powoli, z problemami, ale od poniedziałku M. ma urlop więc planujemy odpocząć od wszystkich problemów.

Cytat:
Biedactwo Jak dzisiaj się czuje?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hahhaha jakie to romantyczne robic razem kupe poplakalam sie :P

Fewciu odnosnie skazy, u nas chyba juz przeszla jednak. A twarozki-serki homo podajesz? Bo u nas reakcja alergiczna na poczatku byla wlasnie na jogurt, ale twarozki przeszly. Dostaje w miare czesto i nic nie jest.
Nie znasz się na romantyzmie :P

Serek właśnie dałam Jej wczoraj i dzisiaj buzia cała w krostkach, tyle, że brzuszek nie bolał.

Cytat:
Świetne łóżko! Musimy pomyśleć o takim również, ponieważ Blance jest ewidentnie ciasno w łóżeczku, budzi się jak bije głową o szczebelki.

Cytat:
Boże co to się dzieje na tym świecie, Boening zestrzelony, ile tam było dzieciczkow
Dla mnie to niewyobrażalne co tam się dzieje i zwyczajnie się tego boję...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47348632]
Tak przecież jak siusiu albo kupa pójdą to co, na piasek albo do wody?
[/QUOTE]
Własnie nie wiem, nie znam się Czyli zwykły pampers odpada, kupić te pantsy?

Cytat:
Czesc!
Co to mogło być? Dwudniowa gorączka i nic dalej? Zęba ni widu...

Fewcia: cudna ta miłość żłobkowa

Napisałam maila do doradcy kredytowego, zobaczymy co podpowie. Jeśli byśmy się mieli zdecydować to wtedy jeśli rata kredytu i czynsz wyjdą mniej więcej tyle ile płacimy teraz. Zobaczymy co z naszą zdolnością, jak się okaże ze Gucio to będziemy przynajmniej wiedzieć co zmienić na przyszłość.

U nas przy trzydniówce gorączka wystąpiła około dobę po gorączce.
Trzymam kciuki za kredyt

Cytat:
Co do chorób ogólnie to ja mam jeden wielki lęk- ze A zachoruje na coś albo ja na jakiegoś paskudnego raka czy inna cholerę i nie zobaczę jak Ami dorasta

Ja też. Ogólnie, wiecie (wem, ze wkraczam na grząski teren), ja boję się smierci. Nie wiem co mi się stało ale ostatnio często o tym myślę. Boję się cierpienia, ale też tego co będzie potem, boję się że zamkną mnie w trumnie, a ja będę tego świadoma

Cytat:
jakie zasmiecam, jakie zasmiecam, halo- prosze sie ogarnąc! Blanus juz nie córus tatusia? ooooo, czarno widze przyszłosc tego chłopczyka ucałuj pieknote
Nie pokaże tatusiowi który to
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:58   #4614
marsi11
Zakorzenienie

no włąsnie mika,oby nie mieć takich dylematów
ja nie wiem co bym zrobiła, z jednej strony od matki nie można oczekiwać bohaterskiej postawy,że będzie silna,że musi pożegnać, nie wszystkie matki "cichych" porodow chciały żegnać swoje maleństwa
koleś który nam budował dom, jego żona równo ze mną chodziła w ciąży, ona po 40, czekali na diagnoze po amniopunkcji ,on mowil,że jesli okazą się wady to usuną ciąże dlatego,że nie są już mlodzi i jakby umarli to kto by zajmowal się dzieckiem, ech smutny temat poruszylyśmy

Mika, sibernik jest super, zwiedzalismy w zeszlym roku a czemu wyjazd chyba nie wypali?

Illusion, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Stary 2014-07-18, 10:02   #4615
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Szkoła? Ksiązki Zlituj się kobieto

Cytat:

Znam mentalnośc Holendrów i wiem, że ie zostawią tego tak. To jest naród bardzo "wbity w ambicję", że to oni są najlepsi i wszystko najlepiej wiedzą, generalnie ich musi być na wierzchu, więc myślę, że to jeszcze nie koniec...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:25   #4616
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Fewciu pytałaś jak się czuje.
Generalnie dobrze, nic mi nie dolega. Czasami mam gorszy dzień że nie mam siły i leżę w łóżku, to wtedy mąż z Zuzką jest.
Nie narzekam.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:32   #4617
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Fewciu pytałaś jak się czuje.
Generalnie dobrze, nic mi nie dolega. Czasami mam gorszy dzień że nie mam siły i leżę w łóżku, to wtedy mąż z Zuzką jest.
Nie narzekam.
a zdjęcie brzuszka gdzie ja swój pokazałam reszta coś cicho siedzi
Stary 2014-07-18, 10:33   #4618
ezzo
Zadomowienie

Dzień dobry,

Illusion gratuluje rocznicy, obyś za roku kochała i była kochana jeszcze bardziej! i udanej kolacyjki życzę

Cytat:
Takie pytanko jakiej ochrony przeciwsłonecznej uzywacie moze ktos stosował olejek z pestek malin ??
Mika ja nie stosowałam, ale czytałam i słyszałam, że to fajna opcja, kazdy z olei naturalnych ma podobno jakiś filtr, ale faktycznie ten z pestek z malin ma najwyższy, byłam nawet w zielarskim popytać, ale nie było i temat odpuściłam, jeśli byś znalazła gdzie można jakiś prawdziwy i dobry zamówić to daj mi znać.

My jutro znowu na wesele idziemy
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:44   #4619
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
a zdjęcie brzuszka gdzie ja swój pokazałam reszta coś cicho siedzi

Nawet jeszcze żadnego zdjęcia nie mam.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:50   #4620
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Jestem przeszczęśliwa!!!!
Właśnie wróciłam od lekarza. Byłam z tymi wynikami Darii. Lekarka powiedziała, że jest OGROMNA poprawa. Pół roku temu mówiła że na 95% będzie potrzebna operacja, a teraz jest dużo dużo dużo dużo lepiej.
Oczywiście ciągle musimy być pod kontrolą.
24 lipca idziemy na usg. Potem znów z wynikiem do niej.
Nie macie pojęcia jak się cieszę! aż prawie się popłakałam ze szczęścia. Dziękuję Wam za kciuki - POMOGŁY

Idę umyć włosy. Potem zrobię sobie obiad i na 14 do pracy. A po pracy o 20.40 mam pociąg i będę dopiero w poniedziałek wieczorem w domu
Jak znajdę jeszcze chwilkę czasu to nadrobię Was

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości