Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 21:28   #2071
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

jak jutro będzie tak samo to pojadę, biorę grzecznie leki i leżę, mam momenty w ciągu dnia kiedy czuję się super i takie kiedy fatalnie. Dobrze, że moja szyjka ma 6cm..
maczuma- tylko ja już byłam 2x na wizycie z tym.. i mam zalecenia no-spa, magnez, luteina i leżeć.. więc nie wiem czy na ip dowiem się czegoś nowego..

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-18 o 21:29
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 22:04   #2072
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Piszecie o karmieniu piesia, że chcecie długo...ja jestem jedyną kobieta na wątku która nie ma ochoty karmić???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja karmiłam trzy miesiące, cieszę się, że się tyle udało. Z drugiej męczyło mnie to przywiązanie do domu...

ja nie potępiam, i uważam że każda matka ma prawo do wyboru. Jednak uważam, że mleko mamy jest najlepsze i choćby nie wiadomo jakie drogie było i super hiper, to z drugiej strony chciałabym podawać jak najdłużej.

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ja chcę karmić piersią, ale jeśli będę miała jakieś bóle piersi itp to będę ściągać i butlą podawać ale własny. Oczywiście jeśli będę w ogóle mieć pokarm.
Trzeba tylko uważać, żeby nie nabawić się zastoju. Laktator nie wyciąga tak pokarmu z piersi jak dziecko.
Dziecko potrafi pojeść z jednej piersi, a laktatorem jak zaczniesz ciągnąć, możesz wyciągnąć 20 ml mimo że pierś pełna.

Na zastój trzeba uważać, jak tylko pierś zacznie boleć, pojawi się lekka temperatura, to trzeba wiedzieć, że już jest coś na rzeczy.
miałam niestety, i raz że okropny ból, ja sama nie byłam w stanie rozmasować tego zastoju tylko mama to robiła, to dwa przez 3 dni miałam gorączkę po 40 stopni równe!!! :/ a w łóżeczku trzytygodniowe niemowlę :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 22:07   #2073
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Powiem tak...na samą mysl o dotykaniu sutków mam odruch wymiotny. Mam obie wklęsłe brodawki/sutki i bywa ze nie wychodzą nawet ma mega mróz. Są obolałe od lat...jak stanik to tylko sztywny , w miekkim czuje dotyk bluzki i mnie to irytuje. Łozko? dotyk piersi ok , dotknij moje sutki a zagryze nie wiem skad to sie bierze...jak u ginekologa jestem na wizycie i bada piersi , naciska sutki zeby zovaczyc czy coś wypływa mam odruch obronny..potrafię odskoczyć w tył. Jest to dla mnie tak straszne ze masakra. To samo mam ze stopami buheuheuhe.
Dla dobra dziecka...na liste wyprawkową wpisałam : wkladki laktacyjne,laktator,butel ki Mam i kapturki do karmienia. Ja spróbuję z nimi karmić..ale chwile moment zeby wiedziec ze zrobilam wszystko co mogłam..jak pójdzie to pójdzie jak nie to laktator i heja z miesiąc zeby dziecko wszystko immunoglobuliny dostało

jak powiedzialam koleżankom ze nie chce karmic były oburzone..ze jak to?!?! no coż , nie kazda musi byc smoczkiem.
myślę że jak masz takie problemy z piersiami/sutkami to laktator nie jest dobrym pomysłem... Mi bardzo drażnił sutki o wiele bardziej niż dziecko (miałam i ręczny i elektryczny Aventu). Lepiej pożycz na początek. Może naturalnie się uda, ja bym się od razu nie nastawiała źle - bo jak się nastawisz negatywnie to na bank nie wykarmisz, dużo zależy od psychiki. Ale z drugiej strony butelki i mleko warto mieć w pogotowiu. Ja od początku karmiłam kp i mm i dziecko nie miało żadnego problemu z butelką.
Stary 2014-07-18, 22:14   #2074
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja karmiłam trzy miesiące, cieszę się, że się tyle udało. Z drugiej męczyło mnie to przywiązanie do domu...

ja nie potępiam, i uważam że każda matka ma prawo do wyboru. Jednak uważam, że mleko mamy jest najlepsze i choćby nie wiadomo jakie drogie było i super hiper, to z drugiej strony chciałabym podawać jak najdłużej.

Trzeba tylko uważać, żeby nie nabawić się zastoju. Laktator nie wyciąga tak pokarmu z piersi jak dziecko.
Dziecko potrafi pojeść z jednej piersi, a laktatorem jak zaczniesz ciągnąć, możesz wyciągnąć 20 ml mimo że pierś pełna.

Na zastój trzeba uważać, jak tylko pierś zacznie boleć, pojawi się lekka temperatura, to trzeba wiedzieć, że już jest coś na rzeczy.
miałam niestety, i raz że okropny ból, ja sama nie byłam w stanie rozmasować tego zastoju tylko mama to robiła, to dwa przez 3 dni miałam gorączkę po 40 stopni równe!!! :/ a w łóżeczku trzytygodniowe niemowlę :/
To mnie teraz wystraszyłaś. Mam nadzieję, że jeśli już będę miała pokarm to obejdzie się bez tych zastojów. A jak przyjdzie mi karmić butlą mlekiem modyfikowanym to trudno - innego wyjścia nie będzie
Stary 2014-07-18, 22:15   #2075
sasia25
Rozeznanie

co znaczy kp i mm?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 22:28   #2076
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
co znaczy kp i mm?
mm to mleko modyfikowane
a kp to karmienie piersia
Stary 2014-07-18, 22:31   #2077
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie teraz wystraszyłaś. Mam nadzieję, że jeśli już będę miała pokarm to obejdzie się bez tych zastojów. A jak przyjdzie mi karmić butlą mlekiem modyfikowanym to trudno - innego wyjścia nie będzie
wiesz, nie każda kobieta ma, ale warto wiedzieć. jak wyczujesz lekki boł w piersi, wyczujesz pod palcami jakieś grudki, to trzeba to rozmasować.
ja nie wiedziałam, złapałam temperaturę 38 stopni niecałe i mama to powiedziała lekarce bo ja zapomniałam, jak byłam na kontroli. ta mi zbadała i powiedziała o tym pojawiającym się zastoju i trzeba rozmasowywać. Dała mi antybiotyk jakby gorączka do dwóch dni nie ustąpiła. niestety skoczyła i to bardzo, bo męczyłam się strasznie. zimno mi było tak, że jakbym Wam opisała jak leżałam w łóżku ubrana, czym przykryta to byście nie uwierzyły

udało się, ale położna znajoma pomagała mi specjalnymi środkami puścić pokarm, plus masowanie, dało radę.

Nie chcę jednak straszyć, ale bbywa czasem gorzej, gdzie matka nie wie że ma zastój bo zero objawów, a w tedy kończyć się może szpitalem i pod skalpelem :/ koleżanka tak miała, przy drugim dziecku raz ją zabolały plecy, pomyślała, że to pewnie od karmienia bo w tedy się schyla etc. nie wiem jak tam dotarła do lekarza, ale się okazało, że zastój był taki, że musiała być operowana, bo to od środka jakoś było.

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
co znaczy kp i mm?
karmienie piersią i mleko modyfikowane

Stary 2014-07-18, 22:45   #2078
TheN4ti
Rozeznanie

Ja też jestem zdania, że każda kobieta powinna mieć wybór jak chce karmić dziecko. Do niczego nie powinna się zmuszać. A co do karmienia publicznie naprawdę można to zrobić z klasą, dla mnie to dość intymny moment między mną a dzieckiem i niechce go zakłócać gapiacymi się ludźmi. Nie mam zamiaru się chować po toaletach czy krzakach,jak będzie taka potrzeba to i nakarmie w kawiarni, ale wystarczy się czymś osłonić. Moja znajoma świeci cycami na lewo i prawo, a już najgorsze jest jak robi to w obecności kumpli swojego faceta, biedaki nie wiedzą gdzie oczy podziac. Ja bym tak nie mogła, równie dobrze mogłabym teraz chodzić toples, przecież to taka naturalna sprawa.

Stary 2014-07-18, 23:08   #2079
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Ja też jestem zdania, że każda kobieta powinna mieć wybór jak chce karmić dziecko. Do niczego nie powinna się zmuszać. A co do karmienia publicznie naprawdę można to zrobić z klasą, dla mnie to dość intymny moment między mną a dzieckiem i niechce go zakłócać gapiacymi się ludźmi. Nie mam zamiaru się chować po toaletach czy krzakach,jak będzie taka potrzeba to i nakarmie w kawiarni, ale wystarczy się czymś osłonić. Moja znajoma świeci cycami na lewo i prawo, a już najgorsze jest jak robi to w obecności kumpli swojego faceta, biedaki nie wiedzą gdzie oczy podziac. Ja bym tak nie mogła, równie dobrze mogłabym teraz chodzić toples, przecież to taka naturalna sprawa.

właśnie nie dawno z koleżankami rozmawiałyśmy na ten temat bo była na fb kampania niby, że wolno pokazywać karmienie piersią i nie zbanują. nie mam nic przeciwko, ale niech się kobieta schowa. jestem kobietą i nie mam ochoty oglądać czyichś 'cycków' że tak brzydko napiszę, a co dopiero facet obcy musi czuć. to jest dyskomfortowe i to bardzo i mi przeszkadza jak taka jedna karmi i jeszcze nie widzi w tym nic złego, wystawia tak że wszyscy muszą patrzyć. wystarczy pieluszką zakryć i po sprawie, wiem że karmi ale nie oglądam jej piersi

Stary 2014-07-18, 23:13   #2080
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
właśnie nie dawno z koleżankami rozmawiałyśmy na ten temat bo była na fb kampania niby, że wolno pokazywać karmienie piersią i nie zbanują. nie mam nic przeciwko, ale niech się kobieta schowa. jestem kobietą i nie mam ochoty oglądać czyichś 'cycków' że tak brzydko napiszę, a co dopiero facet obcy musi czuć. to jest dyskomfortowe i to bardzo i mi przeszkadza jak taka jedna karmi i jeszcze nie widzi w tym nic złego, wystawia tak że wszyscy muszą patrzyć. wystarczy pieluszką zakryć i po sprawie, wiem że karmi ale nie oglądam jej piersi
Dokładnie o to chodzi. Szczerze? Mi było głupio jak koleżanka karmiła swoją córkę. Dla mnie to taka intymna sytuacja jest więc nie wyobrażam sobie abym publicznie cyca wywaliła i niech wszyscy patrzą.

Byłam na miejscowej imprezie. Pochodziłam trochę i brzuch mnie zaczal ciągnąc więc niestety nie dla mnie już takie wyjścia nie mówiąc o tym, ze nogi mnie bolą i zmęczona nieźle jestem.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 07:54   #2081
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Roksape - a jakie mm próbowałaś podać? Najwięcej dzieci tylko popiersiowych przechodzi na bebiko podobno w smaku jest najbardziej zbliżone (ja akurat dawałam co innego, ale mój od początku był i na piersi i na mm). Tak tylko piszę... bo na poprzednim forum dzieci miały właśnie problem i oprócz chyba jednego chłopca reszcie udało się zaakceptować to mm. Do tego sama radziłam kuzynce męża i okazało się tak samo po próbach na innych mm.
Próbowałam wszystkich prócz Rossmanowskiego, bo jeszcze w okolicy nie miałam. Niestety, ale żadno nie smakowało moim dzieciom

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:48   #2082
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dokładnie o to chodzi. Szczerze? Mi było głupio jak koleżanka karmiła swoją córkę. Dla mnie to taka intymna sytuacja jest więc nie wyobrażam sobie abym publicznie cyca wywaliła i niech wszyscy patrzą.
dokładnie jestem tego samego zdania, nie wyobrażam sobie świecenia cyckami przed obcymi, i tak jak mówiły dziewczyny wyżej wystarczy się okryć i już jest zupełnie inaczej. Pamiętam jak odwiedzałam koleżankę jak małego urodziła to nie patrzyła na to kto u niej był, tylko wywalała cyce na wierzch i dawała małemu, zero krępacji, a ja siedziałam i nie wiedziałam gdzie oczy podziać i co powiedzieć.
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:03   #2083
maczuma
Rozeznanie

Piszecie o karmieniu piersią. Chciałabym karmić, jeśli będzie mi dane, ile będę mogła. Raz, że wygoda, dwa, że zdrowie, Ale nigdy nie potępiałam tych matek, co nie chcą - to ich wybór, nic nikomu do tego. Oczywiste, że jak będą jakieś problemy z kp przestawię się na mm i żadnej tragedii nie będzie.

Nie mam ochoty świecić cyckami w miejscach publicznych, ale w toaletach też się zamykać nie będę. Jest tyle ubrań dostosowanych dla kobiet karmiących, zwykła pieluszka też załatwia sprawę. Tyle w temacie.

A teraz pytanie z innej beczki - są jakieś normy długości szyjki na dany etap ciąży? Ile powinna ona wynosić dla ok połowy ciąży?
Stary 2014-07-19, 09:08   #2084
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej
Paulinkus, Linea to ja idę razem z wami łeb w łeb bo też ostatnia @ miałam 17.03 no i termin mam na 22.12

fajnie jakoś tak mi lepiej jak wiem, że ktoś jest dokładnie na tym samym etapie co ja ciekawe czy urodzimy w podobnym terminie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Za to problem mam z teściową - mój mąż już kilka razy się z nią pokłócił w kwestii wychowania dziecka. Ale ona normalnie wchodzi z nami w długie dyskusje i twierdzi, że ona wie najlepiej. Ogólnie często czuje się, że my wg niej nie znamy się na niczym, tym bardziej na wychowaniu dzieci. Dla niej słodycze - im więcej tym lepiej. Ostatnio próbowała napoić mojego synka swoją kawą także teges... Zrzucę zasłonę milczenia.
ech teściowa... już teraz się ciągle czepia, że za mało jem, za dużo się ruszam bo powinnam najlepiej w domu leżeć cały dzień, bo pracuję i chcę pracować jak najdłużej o ile będę się dobrze czuła a nie poszłam na L4. Tragedia. Dziękuję Bogu, że mieszka w innym mieście i jak coś to sobie pogada jak przyjedziemy a potem i tak będziemy robili jak będziemy chcieli. Sądzę z dotychczasowego doświadczenia, że mamy inne podejście do wychowywania dzieci

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość

chcą to niech sobie świecą cycami ja nie mam zamiaru. Już teraz nie czuję sie komfortowo bo mam spory biust i faceci latem się lampią na mnie bezczelnie a co dopiero jakbym wyłożyła na wierzch gołą pierś na pewno zdaży się, że będę karmić piersią w miejscu publicznym, ale mam zamiar zasłaniać się pieluszką i postawić tż przede mną żeby mnie dodatkowo osłaniał. Dla mnie pokazywanie gołej piersi nie jest przejawem wolności i feminizmu. I takie akcje zamiast zachęcać do karmienia piersią to raczej zniechęcają. Co to za problem okryć się pieluszką? Ważne żeby nakarmić dziecko.
Stary 2014-07-19, 09:13   #2085
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Piszecie o karmieniu piersią. Chciałabym karmić, jeśli będzie mi dane, ile będę mogła. Raz, że wygoda, dwa, że zdrowie, Ale nigdy nie potępiałam tych matek, co nie chcą - to ich wybór, nic nikomu do tego. Oczywiste, że jak będą jakieś problemy z kp przestawię się na mm i żadnej tragedii nie będzie.

Nie mam ochoty świecić cyckami w miejscach publicznych, ale w toaletach też się zamykać nie będę. Jest tyle ubrań dostosowanych dla kobiet karmiących, zwykła pieluszka też załatwia sprawę. Tyle w temacie.

A teraz pytanie z innej beczki - są jakieś normy długości szyjki na dany etap ciąży? Ile powinna ona wynosić dla ok połowy ciąży?
ok 4cm tak mi ostatnio powiedział lekarza ja mam 6

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-19 o 09:15
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:18   #2086
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
ok 4cm tak mi ostatnio powiedział lekarza ja mam 6
w sumie lepiej więcej jak mniej ja mam właśnie 4 i troszkę
Stary 2014-07-19, 09:33   #2087
PaprikaDzika
Rozeznanie

A mi nie przeszkadza karmienie piersią. Nieraz zdarzyło się, że byliśmy u znajomych, czy ktoś u nas, padało pytanie - czy mogę, czy będziecie skrępowani? Ja nie mam z tym najmniejszego problemy, przecież tych piersi nie widać bo dziecko je zasłania, a samo wtykanie można załatwić szybko i dyskretnie =)
Nie wiem jak będzie u mnie, nie nastawiam się na nic, bo nie chcę się zawieść. Najważniejsze dla mnie będzie, żeby dzieci dostawały moje mleko - a czy podane prosto z cycka, czy butelki, to już sprawa drugorzędna.

Dziewczyny ile przytyłyście? Ja skończyłam właśnie 20 tydzień, czuję się rewelacyjnie.. Wczoraj byłam u dietetyczki porozmawiać o odpowiednim żywieniu (tak fanaberia)… Przytyłam już 10kg W ogóle tego nie czuję, i podobno też nie widać…
Jest to w normie, ale przy górnej granicy i muszę się pilnować, jeśli nie chcę po porodzie mieć zbyt dużo do zrzucenia (a chce ważyć 6kg mniej niż przed ciążą, czyli 60 - to moja normalna waga, nie wiem co się stało, że tak mi się uzbierało przed ciążą =) ).
Ale wiem w czym problem - mam ostatnio taką chcicę na słodycze, że idzie zwariować
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 10:02   #2088
yanca1
Raczkowanie

Kończąc wątek mleczno-cyckowy: karmiłam baaardzo długo , zaliczyłam i zastoje i zapalenie piersi, krwawiące brodawki i podobne atrakcje. Dzieciak nigdy sie nie dał przestawić na mm a i teraz mleko z łaski kilka łyków wypija. Dobrze, że chociaż ser jada czasami.
Karmiąc tak długo siłą rzeczy karmiłam i publicznie, ale zwykle w chuście więc nic nie było widać. Generalnie jestem przeciw jakiejkolwiek ostentacji - bliska kuzynka męża ma szyna prawie w wieku Felka i też karmiła piersią zawsze i wszędzie więc niby powinnam ją rozumieć, ale kiedy "wywalała" cycek przy stole (sic!) gdzie obok siedzieli jej bracia, bratowe dzieci, matka, to miałam ochotę ją siłą wyprowadzić do drugiego pokoju. Wszyscy udawali, że to normalne, tylko mi przeszkadzało, że nad talerzem dynda wielki pożyłkowany cycek To że pieluchę zmieniała, w czasie obiadu, na dywanie tuż obok stołu to juz inna historia.
I wyobraźcie sobie, że to ja byłam dziwna kiedy na karmienie wychodziłam do kuchni

Okazuje się, że mój mózg jednak nie działa zbyt szybko - wczoraj w h&m chciałam kupic dzieciu krótkie portki. Spodobały mi się dżinsy za przystępną cenę 17, 99. Przymierzone zaakceptowane - do kasy. Coś tam z Felkiem gadałam więc jak mi kasjer podał cenę zakończoną 9,99 to nawet pomyślałam, że tyle tych spodeni i pewnie pomyliłam i zamiast 17 kosztują 29,99, ale trudno. Podałam kartę wzięłam rachunek i finito. W domu patrzę: 69,99 17 to w euro było. No kto by pomyślał

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 10:11   #2089
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość

Dziewczyny ile przytyłyście? Ja skończyłam właśnie 20 tydzień, czuję się rewelacyjnie.. Wczoraj byłam u dietetyczki porozmawiać o odpowiednim żywieniu (tak fanaberia)… Przytyłam już 10kg W ogóle tego nie czuję, i podobno też nie widać…
Jest to w normie, ale przy górnej granicy i muszę się pilnować, jeśli nie chcę po porodzie mieć zbyt dużo do zrzucenia (a chce ważyć 6kg mniej niż przed ciążą, czyli 60 - to moja normalna waga, nie wiem co się stało, że tak mi się uzbierało przed ciążą =) ).
Ale wiem w czym problem - mam ostatnio taką chcicę na słodycze, że idzie zwariować
Kończę powoli 18 tydzień i przytyłam ok. 2-3 kg. Siostra mówi, że po mnie widać bo się poszerzyłam w sensie w biodrach się rozszerzyłam i w uda mi trochę poszło nie mówiąc już o biuście, ale brzucha właśnie praktycznie nie mam bo jak napisałam poszłam wszerz tak jak Ty Paprika planuję za dużo nie przytyć żeby po ciąży szybciej schudnąć i zrzucić to co przybyło mi właśnie przed ciążą pod tym kątem zajście w ciążę po zimie jest złe. Bo zostają nam jakieś dodatkowe kg po zimie w każdym razie mój plan to przytyć ok. 8-10 kg przez całą ciążę. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
Stary 2014-07-19, 10:25   #2090
madziqqq
Rozeznanie

ja nie wiem ile dokładnie jestem teraz na plusie bo ostatnia wizytę miałam 25 czerwca i wtedy zaczynałam 17 tydzień i miałam pół kilo na plusie ale ja wychodziłam z dużej wagi początkowej bo aż 76kg także to też się innaczej patrzy jakoś. Widzę, że wszystkie mamy podobne plany, żeby jak najszybciej zgubić i ciążowe i wcześniejsze dodatkowe kilogramy
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 10:27   #2091
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Kończę powoli 18 tydzień i przytyłam ok. 2-3 kg. Siostra mówi, że po mnie widać bo się poszerzyłam w sensie w biodrach się rozszerzyłam i w uda mi trochę poszło nie mówiąc już o biuście, ale brzucha właśnie praktycznie nie mam bo jak napisałam poszłam wszerz tak jak Ty Paprika planuję za dużo nie przytyć żeby po ciąży szybciej schudnąć i zrzucić to co przybyło mi właśnie przed ciążą pod tym kątem zajście w ciążę po zimie jest złe. Bo zostają nam jakieś dodatkowe kg po zimie w każdym razie mój plan to przytyć ok. 8-10 kg przez całą ciążę. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

to mnie pocieszyłaś

pytanie do mam - mam bardzo dużo (7 w rozmiarze 56 i jedno w 50) body z krótkim rękawkiem. Proszę o opinię, czy to to się przyda???? Pewnie jak wyjdziemy ze szpitala to będzie listopad, dzieciaki zakładam rozmiarowo będą pasowały na 50… czy o takiej porze roku się je ubiera w krótki rękawek?…..
Stary 2014-07-19, 10:47   #2092
Suqub
Zakorzenienie

Ja jestem -2 kg niż przed ciążą. Też planuje nie przytyć zbyt dużo bo startowałam z dość dużej wagi. Etap odchudzania był rozpoczęty no ale dwie kreski się pojawiły.

Hmmm nie wiem czy to już możliwe ale dziś rano poczułam kopniaka... Nie takie smyranie tylko coś mocniejszego i wyraźniejszego

Stary 2014-07-19, 11:11   #2093
Hasiap
Rozeznanie

Wkraczam dziś w 22 tydzień

Właśnie się ważyłam i mam już 5kg na plusie, chociaż po mnie i tak tego nie widać. Wczoraj jak spotkałam koleżankę z jej mamą to jej mama mówi, że jakoś polepszyła mi się sylwetka, bo zawsze szkapa a ja mówię tak polepszyła bo to 5mc ciąży. W szoku były. I co ciekawe w jednych spodenkach wyglądam jakbym miała wzdęcia a w drugich jakbym miała wielki brzuch już dziwne no ale może mała się chowa w jakieś dni bardziej i stąd mniejszy brzuch czasem :p

A ja dziś w planach mam pojechać do teściowej popluskać się w basenie Taki skwar 30st więc co tu innego robić..
Stary 2014-07-19, 11:18   #2094
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Wkraczam dziś w 22 tydzień

Właśnie się ważyłam i mam już 5kg na plusie, chociaż po mnie i tak tego nie widać. Wczoraj jak spotkałam koleżankę z jej mamą to jej mama mówi, że jakoś polepszyła mi się sylwetka, bo zawsze szkapa a ja mówię tak polepszyła bo to 5mc ciąży. W szoku były. I co ciekawe w jednych spodenkach wyglądam jakbym miała wzdęcia a w drugich jakbym miała wielki brzuch już dziwne no ale może mała się chowa w jakieś dni bardziej i stąd mniejszy brzuch czasem :p

A ja dziś w planach mam pojechać do teściowej popluskać się w basenie Taki skwar 30st więc co tu innego robić..
Mi wczoraj znajoma powiedziała, że wyglądam jakbym się dobrze najadla a nie jakbym w ciąży była. Wchodzę w normalne ubrania tylko fakt taki ze już siadać w nich nie mogę bo cisną w brzuchu. Na szczęście mam niskie spodnie letnie więc żadnego ucisku nie ma. U mnie też gorąco. Piękne czyste niebo i słoneczko nieźle grzeje.

Stary 2014-07-19, 11:18   #2095
19Inka90
Wtajemniczenie

Subub Ja pierwszego kopnuaczka poczulam w 18 TC nie daj się wpedzic w wątpliwości tego nie da się pomylić z czymś innym <3

Co do wagi to mi się waha ale jak się ostatnio wazylam to byłam 2,5 kg na plusie chociaż jak poogladalam zdjęcia jakie mi wczoraj po robiła przyjaciółka w basenie to mam wrażenie ze więcej przytylam

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 11:22   #2096
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Subub Ja pierwszego kopnuaczka poczulam w 18 TC nie daj się wpedzic w wątpliwości tego nie da się pomylić z czymś innym <3

Co do wagi to mi się waha ale jak się ostatnio wazylam to byłam 2,5 kg na plusie chociaż jak poogladalam zdjęcia jakie mi wczoraj po robiła przyjaciółka w basenie to mam wrażenie ze więcej przytylam
To mnie pocieszylas było to zupełnie coś innego. Aż przystalam na chwilę bo uwierzyć nie mogłam

Stary 2014-07-19, 11:44   #2097
PaprikaDzika
Rozeznanie

No ja się ciąży już wyprzeć od dłuższego czasu nie mogę

polecam lekturze---> http://dzieciowo.pl/2012/12/top-list...-rodzicow.html
Stary 2014-07-19, 11:44   #2098
19Inka90
Wtajemniczenie

Mam tak samo dzisiaj sniadanie bylo pozno bo się zachwycalam jak mała kopie

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 11:50   #2099
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
No ja się ciąży już wyprzeć od dłuższego czasu nie mogę

polecam lekturze---> http://dzieciowo.pl/2012/12/top-list...-rodzicow.html
foremki do kupy?
Stary 2014-07-19, 11:53   #2100
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
foremki do kupy?
też na to zwróciłam uwagę.
A to poidło to jak dla królika. Masakra!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości