Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 21:45   #2011
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Troszeczkę tego nie rozumiem, przecież urodzisz niedługo i wrócisz do formy. Co to jest te kilka-kilkanaście miesięcy. Też byłam w niezłej formie a teraz się wszystko rozwaliło, ale skoro raz się tą formę złapało to bez problemu się uda to powtórzyć.
Kochana, tu nie ma nic do rozumienia. JA sobie świetnie zdaję sprawę, że w moim rozumowaniu nie ma zbyt wiele logiki :brzyda l: Ale ja jak mam za dużo wolnego czasu to lubię się trochę zdołować

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
wiesz co ja przestudiowałam informacje na puszce tej Warki wzdłuż i wszerz i jest wyraźnie napisane- zawartość alkoholu 0, 0% więc ja traktuje ją jako dozwolony trunek...
zauważyłam że na odwrocie innych piw, które też reklamują się jako bezalkoholowe ( typu karmi, lech shandy itp), z tyłu jest informacja o zawartości alkoholu do 0,02%. Więc moim zdaniem tę Warkę możemy śmiało pić, jeśli mamy ochotę
Karmi ma na pewno do 0,5% alko. Warka jest niby 0,00%.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
No, ale Zaczarowana się dawno nie odzywała! ;-)
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
no to może śpi...albo spędza z Tż ostatnie chwile w samotności
Cytat:
Teraz jak któras się nie będzie chwile dłużej odzywać to zaraz będziemy obstawiać co robi, czy to juz ;-)
Faktycznie Zaczarowanej kilka godzin nie ma to i wątek jakby obumarł. Może się niedługo zamelduje z Olivką

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
MrsDorota rozumię doskonale, co masz na myśli! Moje pierwsze dziecko też wyczekane było, długo bardzo się staralismy, a po porodzie jakieś dziwne stany mnie dopadły, bo już bez dziecka nigdzie ruszyć się nie mogłam, skończyły się wyjścia do znajomych i wieczorne spacerki, od których byłam uzależniona. Czułam się jak uwięziona w klatce, szczególnie że nikogo nie miałąm do pomocy przy dziecku a Tż całe dnie w pracy. Ale teraz jestem już przyzwyczajona, coś się traci, coś się zyskuje...A jak juz ktoś z rodzinki do nas przyjezdza, wtedy sobie odbijamy
Także spokojnie, takie uczucia są normalne
Mnie jeszcze wykończył półroczny remont mieszkania. Na szczęście już za nami, ale jednak wyczerpujący czas. A teraz już powoli pojawia się znużenie ciążą, a ja nigdy nie należałam do cierpliwych Ale mam nadzieję, że weekend z mężem poprawi mi nastrój
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 21:48   #2012
pati1078
Rozeznanie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Pięknie ciasto wyszło i jest przepyszne

Jak czytałam o formach silikonowych to właśnie takie polecano.
Jakiej masz firmy?
jedna mam z tefala a inne z asdy to taki supermarket ale w sumie nie widze jaka to firma

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanko!
Kupiłam w ikei materac piankowy i na ulotce było napisane, że można go prać w pralce. Prałyście swoje?? Bo ja się boję, że się zniszczy i myślałam, żeby tylko poszycie wyprać, a resztę przewietrzyć
na pewno chodzi o pokrycie, a jeśli chodzi o materac to ja akurat mam z pianki a ze dostałam go to wyprałam ale recznie w wannie bo uwiez mi ze jak się napije wody to żadna pralka nie dala by rady

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
A powiem ci, ze mam spory bęben - 7kg / family load / Mysle, ze zgienty materac piankowy 120x60cm spokojnie by sie zmiescil.
A to wogole nie ja chciałam prac

Przez Was postanowiałam zaszalec i wyslalam Tz po piwko i cheetosy. Wrocil z pustymi rękoma, nie bylo w malych sklepach. Aleee poszedł do Tesco i zaraz sprobuje co to za wynalazki.

A u mnie w sklepie jest za to wino bezalkoholowe , wiec byłabyś w raju. Ja za winem nie przepadam
w tesco na pewno bavarie dostaniesz bo sama kupowałam

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-07-18 o 21:55
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 22:09   #2013
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ciasto jogurtowe bez jogurtu i kisiel truskawkowy a w składzie sok z limonkiani słowa o truskawkach:-D

Właśnie też nie wiedziałam że jest takie winko,tz się dziś dowiedział jak zapytał o piwko 0%.
Ale ja już Wam kiedyś pisałam ze jest wino 0%, nawet dawałam linka do sklepu internetowego! ;-)
Stary 2014-07-18, 22:33   #2014
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny czy Wam też "strzela/chrupie w kroczu" przy zmianie pozycji??
ja ostatnio siedząc na kibelku przekręciłam się po papier (bo mam z tyłu prawie...) i normalnie aż usłyszałam jakby mi się kości przestawiły. Bleeee nieprzyjemne to było a ostatnio przy wstawaniu z łóżka też mi chrupnęlo
mi się tak dzieje, ale jak leże i się nie ruszam. takie dziwne uczucie jakby kości strzelały

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A ja właśnie doskonale to rozumiem... Mam okropny cellulit a rozstępy jeszcze chwila i będę miała nawet na czole

Chociażbym na rzęsach stanęła to już nigdy nie będę wyglądać tak jak przed ciążą Nie wiem czy kiedykolwiek pojadę jeszcze na plażę bo wstyd, żeby 22 letnia dziewczyna miała takie ciało...

Także dla mnie to nie jest kilka miesięcy zmian a całe życie

i może to głupie ale zastanawiam się czy jeszcze będę chciała mieć dzieci:/
Mam tak samo!!! wszędzie rozstępy, cellulit, skóra nie ta, już mi nawet brzuch wisi... już tż powiedziałam, że nad kolejnym dzieckiem będziemy się musieli zastanowić bardzo porządnie, ale najszybciej to za jakieś 10 lat..
po ciązy bierzemy się za siebie, dieta, karmienie, ruch i już nie w ciąży, także dojdziemy do siebie szybciej niż nam się wydaje.

ostatnio rozmawiałam z moją prawie 80-letnią babcią. mówiła żebym się nie martwiła rozstępami, bo znikną. ona po dzieciach też miała, ale po 50 latach już prawie ich nie widać. także nie ma to jak pocieszenia babci, będę miała 80 lat, będę zgrabną laską
Stary 2014-07-18, 23:23   #2015
mamuska11
Rozeznanie

Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201...

Cytat:
dziewczyny czy Wam też "strzela/chrupie w kroczu" przy zmianie pozycji??
ja ostatnio siedząc na kibelku przekręciłam się po papier (bo mam z tyłu prawie...) i normalnie aż usłyszałam jakby mi się kości przestawiły. Bleeee nieprzyjemne to było a ostatnio przy wstawaniu z łóżka też mi chrupnęlo
Mi chrupie i to porządnie jakby mi kości sie łamały najgorzej jest przy przekrecaniu na bok w nocy lub wstawaniu z łóżka...mówiłam o tym poloznej to mówiła ze to normalne ze organizm przed porodem wydziela jakiś tam relaksujący hormon ktory rozluźnia wszystko tam na dole a moja mama sie ze mnie śmieje ze miednica mi sie rozszerza i tak juz rozstanie...mam nadzieje ze żartuje

Cytat:
A ja właśnie doskonale to rozumiem... Mam okropny cellulit a rozstępy jeszcze chwila i będę miała nawet na czole

Chociażbym na rzęsach stanęła to już nigdy nie będę wyglądać tak jak przed ciążą Nie wiem czy kiedykolwiek pojadę jeszcze na plażę bo wstyd, żeby 22 letnia dziewczyna miała takie ciało...

Nie martw sie jestes młoda i twoje ciało wróci do siebie a rozstępy juz po roku bledną i ich prawie nie widać, wystarczy troche poćwiczyć a skóra znowu bedzie elastyczna ja po pierwszej ciazy (przytyłam 30kg) wróciłam do siebie po roku wiec nie martw sie tym teraz bo wpadniesz w depresje

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pisała o jajkach niespodziankach, moja córeczka bardzo się dopomina o "jajo" jak tylko widzi w sklepie. Zjada częściowo, a częściowo albo nas częstuje albo....robi maseczkę z czekolady na ręce. Najważniejsza jest niespodzianka, niestety te niespodzianki są na ogół beznadziejne

Dlatego ja zaczelam kupować kinder joy i moja Zuza uwielbia i zawsze zjada całe ale te zabawki czasem strasznie tandetne sa :/

Jeśli chodzi o Kryche to wam zazdroszczę ze możecie golić bo ja niestety m problem ze jak maszynka ogole to po dwóch dniach swędzi mnie wychodzą krostki a jak odrasta to juz wogole masakra dlatego mi tylko woskowanie zostało e ide raz na trzy tygodnie do kosmetyczki 15min i po problemie nawet juz tak nie boli jak sie to robi regularnie a jaki komfort mam nadzieje ze nie zacznę rodzic do poniedziałku bo wtedy zamierzam isc na woskowanie teraz jestem zarośnięta jak bóbr i az strach pomyśleć co by było gdybym zaczela rodzic....

Zaczarowana moze lepiej sie juz czuje i odsypia te ostatnie ciężkie dni...no chyba ze rodzi ale raczej by napisała no chyba ze porod poszedł tak szybko ze nie zdążyła :p

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-07-18 o 23:26 Powód: blad literowy
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 23:46   #2016
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

Masz jeszcze duzo czasu na zastanawianie sie, wrzuc na luz
Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
ostatnio rozmawiałam z moją prawie 80-letnią babcią. mówiła żebym się nie martwiła rozstępami, bo znikną. ona po dzieciach też miała, ale po 50 latach już prawie ich nie widać. także nie ma to jak pocieszenia babci, będę miała 80 lat, będę zgrabną laską
Babcie sa the best! Potrafia pocieszyc

Pomyslalam, ze tesknie za moja prawie 90letnia babunia, a od kilku miesiecy nie moge jechac sie z nia zobaczyc i jej przytulic. Az sie Ech. Dla mnie ciaza to piekne kilka miesiecy bo doznaje cudu stworzenia ale jednoczesnie pelne wyrzeczen, trudnosci i bolu. Mysle, ze te doswiadczenia zmienia mnie na zawsze. Mam nadzieje,ze na lepsze Ot, melancholia mnie dopadla.

Dzis mam dwa usg: guza i ciazy. Bardzo sie boje.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Zaczynam 9 miesiac - dzis 35tc1d i doczekalam w dwupaku!

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 06:11   #2017
niki19
Zadomowienie

Hej

Ale nabiłyście stron przez dwa dni

Ja byłam wczoraj ostatni raz w poradni diabetologicznej w Krakowie (50km od miejsca mojego zamieszkania) przy okazji dokończyłam zakupy do szpitala brakuje mi tylko czegoś do kąpieli i mogę iść rodzić
Wróciłam do domu po całym dniu wykończona i od razu padłam

Do tego nie wyspałam się bo miałam w nocy silne bóle krzyża ,aż nie wiedziałam jak mam się już ułożyć żeby sobie ulżyć ale na szczęście przeszło

No i zaczynam 38tc 20 dni do tp

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-07-19 o 06:13
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 06:17   #2018
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że ja robiłam oczywiście bez kremu. Jest pyszne, mokre w środku, nie zrobił mi się zakalec. Wcześniej robiłam marchewkowe z innych przepisów i zawsze było coś nie tak. I tak w ogóle to polecam ten blog. Jest to piąty przepis, który się udał .

z kremem pychotka
często korzystam z tego bloga, bardzo fajne przepisy

Cytat:
Ja mam patent na Kryche, mam lusterko takie ruchome. Stawiam na półce w lazience , ustawiam odpowiedni kąt nachylenia i widze Krystyne w całej okazałości
robię tak samo

Cytat:

Będziesz chciała ja tez mam jakieś tam rozstępy na piersiach i tyłku po pierwszej ciąży. Na razie nie zauważyłam nowych, ale tamte zrobiły mi się dopiero po porodzie

Dla mnie dziecko to największe szczęście, wiadomo że wygląd też jest ważny, ale zdecydowanie mniej.

Jak patrze na tż brata, którzy starają się ponad 2 lata i ostatnio dowiedzieli się, nie mogą mieć dzieci, to nawet nie wiecie jak się cieszę, że nie długo będę miała drugie dziecko.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Pomyslalam, ze tesknie za moja prawie 90letnia babunia, a od kilku miesiecy nie moge jechac sie z nia zobaczyc i jej przytulic. Az sie Ech. Dla mnie ciaza to piekne kilka miesiecy bo doznaje cudu stworzenia ale jednoczesnie pelne wyrzeczen, trudnosci i bolu. Mysle, ze te doswiadczenia zmienia mnie na zawsze. Mam nadzieje,ze na lepsze Ot, melancholia mnie dopadla.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

za 36 tydzień

za usg

na 9.30 jadę na usg, Zosię muszę zawieźć do siostry, bo nie mam jej z kim zostawić. Tż musiał iść do pracy, to pierwsze usg na którym go nie będzie.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Ja byłam wczoraj ostatni raz w poradni diabetologicznej w Krakowie (50km od miejsca mojego zamieszkania) przy okazji dokończyłam zakupy do szpitala brakuje mi tylko czegoś do kąpieli i mogę iść rodzić

Do tego nie wyspałam się bo miałam w nocy silne bóle krzyża ,aż nie wiedziałam jak mam się już ułożyć żeby sobie ulżyć ale na szczęście przeszło

za 38 tydzień

Tż wstawał o 5 do pracy, obudziłam się przed jego budzikiem i nie mogłam już zasnąć. Wstałam o 6 zjadłam śniadanie, wypiłam herbatkę, zaraz idę szykować się na usg.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 06:40   #2019
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Będziesz chciała ja tez mam jakieś tam rozstępy na piersiach i tyłku po pierwszej ciąży. Na razie nie zauważyłam nowych, ale tamte zrobiły mi się dopiero po porodzie

Dla mnie dziecko to największe szczęście, wiadomo że wygląd też jest ważny, ale zdecydowanie mniej.

Jak patrze na tż brata, którzy starają się ponad 2 lata i ostatnio dowiedzieli się, nie mogą mieć dzieci, to nawet nie wiecie jak się cieszę, że nie długo będę miała drugie dziecko.
zuken widzisz jesteś jeszcze młoda to myślisz o swoim ciele, ja może taka stara znowu nie jestem, ale minął mi etap przejmowania się tym co ktoś o mnie pomyśli.
Zresztą postanowiłam nigdy nie narzekać na to jak się czuję w ciąży właśnie przez takie przypadki jakie opisuje sara. Sama kiedyś czytałam na tym forum wieczne narzekania ciężarówek, na swoje ciało i dolegliwosci a ja ryczałam w poduszkę, że bym się z nimi chętnie zamieniła. Jestem wdzięczna za każdy rozstęp na cycku i jeśli dziecko ma się urodzić zdrowe to oddam też brzuch i uda.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 06:47   #2020
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
zuken widzisz jesteś jeszcze młoda to myślisz o swoim ciele, ja może taka stara znowu nie jestem, ale minął mi etap przejmowania się tym co ktoś o mnie pomyśli.
Zresztą postanowiłam nigdy nie narzekać na to jak się czuję w ciąży właśnie przez takie przypadki jakie opisuje sara. Sama kiedyś czytałam na tym forum wieczne narzekania ciężarówek, na swoje ciało i dolegliwosci a ja ryczałam w poduszkę, że bym się z nimi chętnie zamieniła. Jestem wdzięczna za każdy rozstęp na cycku i jeśli dziecko ma się urodzić zdrowe to oddam też brzuch i uda.
pięknie to napisałaś

kiedy dziecko przychodzi do Ciebie i mówi: mamusiu kocham Cię najmocniej na świecie jak 100 dni albo 100 kg, to już w ogóle

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 07:00   #2021
kro0pka
Raczkowanie

W jaki wy piękny sposób potraficie pocieszyć człowieka aż się na sercu robi cieplej
..a za mną kolejna noc przedrapana, ciekawe kiedy to się skończy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 07:07   #2022
Mamamarta2010
Raczkowanie

Witam Mamuski!

Chyba bedzie dzisiaj duchota, wiec

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
mi się tak dzieje, ale jak leże i się nie ruszam. takie dziwne uczucie jakby kości strzelały

Mam tak samo!!! wszędzie rozstępy, cellulit, skóra nie ta, już mi nawet brzuch wisi... już tż powiedziałam, że nad kolejnym dzieckiem będziemy się musieli zastanowić bardzo porządnie, ale najszybciej to za jakieś 10 lat..
po ciązy bierzemy się za siebie, dieta, karmienie, ruch i już nie w ciąży, także dojdziemy do siebie szybciej niż nam się wydaje.

heheh ale kochana Babcia
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Gratulacje 36 tc i kciuki za wizyte!!!!
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

za 38 tc!
Cytat:
Zazdroszcze podejscia, ja jestem wiecznie zakompleksiona, nigdy nie bylam zadowolona ze swojego ciala i nawet nie wiem jak to jest ubrac krotka spodniczke czy spodenki i cieszyc sie soba... Wiem ze to w sumie bezsensu, wazne ze jestem zdrowa i nie mam nadwagi (wiecznie na granicy jestem) ale czlowiek taki glupi jest ze nie docenia tego co ma..
U mnie to chyba glowa jest bardziej chora..
Jak sie czyta takie wypowiedzi jak Twoja to na chwile czlowiek przestawia myslenie, ale niestety tylko na chwile... (mowie o sobie)
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A dziękuję, nie rodzę. Migrena mnie nadal ciśnie, ale już da się przeżyć. Naliczyłam dzisiaj dwa skurcze ale takie krótkie i prawie bezbolesne, mam nadzieję, że do poniedziałku nadal będę w dwupaku. Młody się wierzga i aktualnie czkawkuje.

Dostałam od koleżanki bujaczek z funkcją wibratora. I kolejny wór ciuszków.. Nie mam gdzie tego pomieścić.

I znowu mam czerwone włosy i jestem szczęśliwa, jeszcze jutro posprzątam w mieszkaniu i się ogolę i w sumie mogę rodzić. Koleżanka mnie trochę nastraszyła, że ona też miała taki jeden duży kryzys a trzy dni później urodziła. Mam nadzieję, że u mnie to jednak zajmie trochę dłużej.
Wibrator jest supcio czerwone wlosy? pokaaaaz sie

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 07:14   #2023
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie to napisałaś
no, to melduję się z rana, że jeszcze nie rodzę
Stary 2014-07-19, 07:27   #2024
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja też nie rodzę i jadę na działkę. Moja śpiączka dziś niestety odeszła i całą noc mam nieprzespaną, zgaga, nerwy...
TheFall zgadzam się w 100% ale to trochę tak, że głodnego syty nigdy nie zrozumie.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 07:42   #2025
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze podejscia, ja jestem wiecznie zakompleksiona, nigdy nie bylam zadowolona ze swojego ciala i nawet nie wiem jak to jest ubrac krotka spodniczke czy spodenki i cieszyc sie soba... Wiem ze to w sumie bezsensu, wazne ze jestem zdrowa i nie mam nadwagi (wiecznie na granicy jestem) ale czlowiek taki glupi jest ze nie docenia tego co ma..
U mnie to chyba glowa jest bardziej chora..
Jak sie czyta takie wypowiedzi jak Twoja to na chwile czlowiek przestawia myslenie, ale niestety tylko na chwile... (mowie o sobie)

Wibrator jest supcio czerwone wlosy? pokaaaaz sie
Ja też jestem zakompleksiona i mam problem, żeby się jakoś ładnie ubrać latem. Spodenki jeszcze w miarę ale spódnica albo sukienka? Chyba dopiero teraz, jak będę musiała zacząć być bardziej jak mama niż jak nastolatka.

Włosy pokażę później jak doprowadzę dom i siebie do ładu, wolicie nie wiedzieć jak wyglądam z samego rana w sobotę.

A oto mój bujak. Ma wibrator i melodyjki. Martwi mnie tylko, że nie rozkłada się zupełnie na płasko, to jest jego najniższe położenie, w zasadzie jest prawie płaski, to dobrze czy źle?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-19 08.37.49.jpg (94,3 KB, 33 załadowań)
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 07:51   #2026
kasiuulad
Raczkowanie

no zapowiada sie ciezki dzien, juz teraz taka duchota a co będzie w południe..

dalam dzis ciala...maz zaraz po przebudzeniu zlozyl mi życzenia z okazji rocznicy slubu o której ja totalnie zapomnialam.... Ale zaraz potem dostal "prezent" a ze celibat trwal dosyc dlugo to mysle ze nie będzie mi wypominal sklerozy ..

cos sie zaczarowana nie odzywa...
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:11   #2027
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Melduję się i ja.
Nie odzywalam się bo jestem zmęczona wszystko mnie boli i nie mam na nic siły

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:12   #2028
jagusia15
Rozeznanie

Witam sie w ten cieply dzien!

Prawie wszyscy znajomi nad morzem a my sie kisimy w miescie z remontem;-(

Do tego mialam ciezka noc, dychota taka ze nie szlo spac..

Aaaa zaczelismy 9 msc;-)
Lece zjesc sniadanko i na wizyte. Ciekawe jak tam ma sie nasz Mały;-)

Pozdrawiam!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:19   #2029
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Ja też jestem zakompleksiona i mam problem, żeby się jakoś ładnie ubrać latem. Spodenki jeszcze w miarę ale spódnica albo sukienka? Chyba dopiero teraz, jak będę musiała zacząć być bardziej jak mama niż jak nastolatka.

Włosy pokażę później jak doprowadzę dom i siebie do ładu, wolicie nie wiedzieć jak wyglądam z samego rana w sobotę.

A oto mój bujak. Ma wibrator i melodyjki. Martwi mnie tylko, że nie rozkłada się zupełnie na płasko, to jest jego najniższe położenie, w zasadzie jest prawie płaski, to dobrze czy źle?
o prosze a Ty taka szczuplutka, nigdy nie pomyslalabym ze mozesz miec kompleksy jakies a czym sie roznia spodenki od spodnicy czy sukienki?
Myslisz ze nie wypada nam chodzic ubranym jak do tej pory? eeeee nie no nie bedziemy sie postarzac

a fotelik wydaje sie byc plaski, jak przymierzysz malego i stwierdzic ze jest za gleboki to podlozysz mu podusie jakas..

Przypomnialas mi zeby zabrac do fotelika samochodowego ze 3 pieluchy extra bo noworodek jest tak malutki ze az nie pasuje do fotelika i musielismy podkladac mu pod pupke zlozone tetry dwie sztuki..
Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
no zapowiada sie ciezki dzien, juz teraz taka duchota a co będzie w południe..

dalam dzis ciala...maz zaraz po przebudzeniu zlozyl mi życzenia z okazji rocznicy slubu o której ja totalnie zapomnialam.... Ale zaraz potem dostal "prezent" a ze celibat trwal dosyc dlugo to mysle ze nie będzie mi wypominal sklerozy ..

cos sie zaczarowana nie odzywa...
noooo to doslownie dalas ciala Chyba maz sie nie obrazi gratulacje tak w ogole!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Melduję się i ja.
ooo uff jestes, a co sie dzieje? nadal brzuch Cie boli? wiem ze latwo mowic, ale...juz niedlugo..
Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Witam sie w ten cieply dzien!

Prawie wszyscy znajomi nad morzem a my sie kisimy w miescie z remontem;-(

Do tego mialam ciezka noc, dychota taka ze nie szlo spac..

Aaaa zaczelismy 9 msc;-)
Lece zjesc sniadanko i na wizyte. Ciekawe jak tam ma sie nasz Mały;-)

Pozdrawiam!!

za rozpoczety 9 miesiac"!
Mam dokladnie takie same odczucia, wszyscy gdzies jezdza lub sa po, opaleni, wypoczeci, kolezanki smigaja w letnich slicznych ciuszkach slicznie opalone, a ja sie czuje jak slon, biala, wymordowana remontem, splukana finansowo i ...eh dlugo by wymieniac a tu jeszcze porod przed nami

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 08:32   #2030
daisy dot
Rozeznanie

Hej,
Dziś zaczynamy 35 tc! Czy kończymy? no w każdym razie mogę od dziś mówić ze jestem w 35 tc! Tylko chyba kasia_ruda jest dalej ode mnie... Ja mówie urodzę ostatnia
A ja też chcę lewka, mógłby przyjść na świat 14 lub 20 sierpnia to takie ładne liczby.
Zaczarowana biedulko, pewnie akcja się pomału rozkręca dlatego tak Ci ciężko, albo po prostu ta końcówka taka masakryczna...
Ja od 2 dni nie odzywam się do TŻta i jeszcze sobie pojechał wczoraj na mecz i został w u swojej mamusi. Dziś mimo ładnej pogody pewnie zasponsoruje mi siedzenie w domu (o ile dziś wróci) - ZA JE BIO ZA
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:35   #2031
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka

haha co za pocieszenie! :-D widzisz zuken? 50lat i po rozstępach nie bedzie sladu! ;-)

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
dalam dzis ciala...maz zaraz po przebudzeniu zlozyl mi życzenia z okazji rocznicy slubu o której ja totalnie zapomnialam.... Ale zaraz potem dostal "prezent" a ze celibat trwal dosyc dlugo to mysle ze nie będzie mi wypominal sklerozy ...
Wszystkiego najlepszego!
super prezent tez mam rocznice 20 sierpnia, a ze będę w pologu, to tylko taki prezent dam rade dac :-P

Optymistka, Sara kciuki za usg!

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:41   #2032
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się i ja.
No, ale to melduj się od czasu do czasu bo wiesz, już tu zakłady chciałyśmy robić :-D
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
haha co za pocieszenie! :-D widzisz zuken? 50lat i po rozstępach nie bedzie sladu! ;-)

Wszystkiego najlepszego!
super prezent tez mam rocznice 20 sierpnia, a ze będę w pologu, to tylko taki prezent dam rade dac :-P

Optymistka, Sara kciuki za usg!

Ja mam 13go i ciągle liczę na to że właśnie wtedy urodę i już żadnymi prezentami nie będę się musiała martwić ;-)
Stary 2014-07-19, 08:45   #2033
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Witam się w 39 tygodniu
To zaraz rodzisz

Nasze szczescie
Stary 2014-07-19, 08:47   #2034
asix86
Wtajemniczenie

Hej ho
Cytat:
Ale ja już Wam kiedyś pisałam ze jest wino 0%, nawet dawałam linka do sklepu internetowego! ;-)
Tak, tak, ale zamawiać specjalnie to by mi się nie chciało.. a tu niektórzy mają w sklepach stacjonarnych.. pozazdrościć

Cytat:
z kremem pychotka
często korzystam z tego bloga, bardzo fajne przepisy
Jakbym zrobiła z kremem to .
Świetny moja mama już dwa razy myślała, że mam słodkości kupne, bo takie piękne . A to ciasto marchewkowe.. no (prawe) samo zdrowie . Ja staram się do tego unikać mąki pszennej, tylko jadę na orkiszowej mocno zmielonej .

Cytat:
Piękne to co piszecie . Jestem ciekawa jak to będzie .
Stary 2014-07-19, 08:51   #2035
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ostatnio dostałam od niego w listopadzie paczkę a w środku 3 komplety. Co jeden to lepszy- mówię wam. Jedno body to same sznurki ze nie wiadomo było jak to w ogóle ubrać Drugi strój to strój pani Mikołajowej Ale 3 był porządny - ładny zestaw z Intimissimii - taki do noszenia tez na co dzień.
Maz o Ciebie dba
Tez musze sobie cos seksi kupic po pologu

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47362647]Po moim dokładnym omówieniem z mężem jak wygląda czop to chyba do łóżka go nie zaciągnę. Zostaje mi sprzątanie chałupy

[/QUOTE]

hahahha to trzeba bylo ' po wszystkim ' rozmawiac o czopie

Nasze szczescie
Stary 2014-07-19, 09:00   #2036
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja też nie rodzę i jadę na działkę. Moja śpiączka dziś niestety odeszła i całą noc mam nieprzespaną, zgaga, nerwy...
TheFall zgadzam się w 100% ale to trochę tak, że głodnego syty nigdy nie zrozumie.
A czemu nerwy? Coś się stało, czy po prostu się martwisz czy nie urodzisz po drodze? :-P
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Hej,
Dziś zaczynamy 35 tc! Czy kończymy? no w każdym razie mogę od dziś mówić ze jestem w 35 tc! Tylko chyba kasia_ruda jest dalej ode mnie... Ja mówie urodzę ostatnia
A ja też chcę lewka, mógłby przyjść na świat 14 lub 20 sierpnia to takie ładne liczby.
Zaczarowana biedulko, pewnie akcja się pomału rozkręca dlatego tak Ci ciężko, albo po prostu ta końcówka taka masakryczna...
Ja od 2 dni nie odzywam się do TŻta i jeszcze sobie pojechał wczoraj na mecz i został w u swojej mamusi. Dziś mimo ładnej pogody pewnie zasponsoruje mi siedzenie w domu (o ile dziś wróci) - ZA JE BIO ZA
Ahh mój nie lepszy aż brak słów. Wczoraj po pracy miał jechać z kolega-pracownikiem na budowę ale jeździli jeszcze coś załatwić i późno było a od rana do pracy tu niedaleko nas. Więc stwierdził że bez sensu tam jechać tylko spać i ze kolega przenocuje u nas. Mamy tu tylko jeden pokój do dyspozycji więc spał u nas na kanapie. Ja sypiam goła co w ten upał jest jedynym sensownym rozwiązaniem, no to wczoraj wiadomo musiałam spać w koszuli, w staniku z wkładkami żeby mnie obcy nie oglądał ile mi w nocy cieknie-swoją droga naprawdę nie wiem jak Wy to znosicie na codzień, ja ledwo dałam rade. A mój małżonek wyszedł sobie i wrócił po północy, bo inni koledzy przyjechali go odwiedzić! Najlepsze jest to, że on w ogóle nie uważa, że zrobił coś niewłaściwego. No, bo przecież to normalne, że kobietę w 9 miesiącu ciąży się zostawia z obcym chłopem na noc w jednym pokoju, co drugi dzień najlepiej i jeszcze poproszę za każdym razem z kim innym.
Rano się kąpałam, to pukał do łazienki, no ale trochę nas jest w tym domu i nie wiedziałam że to on, wiec powiedziałam 'zajete' a on się obraził, bo podobno mówił że to on, a ja nie słyszałam. I nie dowiedziałam się co chciał bo zanim wyszłam z łazienki to on już wyszedł do pracy. No je***ć to za mało.
I wynosił wczoraj zanim wyszedł te swoje kwiaty i mi całe biurko upierdzielił ziemią, a ja je dosłownie dwa dni temu na błysk wysprzątałam jako miejsce do pielęgnacji dziecka, dobrze że przewijaka nie zdążyłam położyć.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Hej ho

Tak, tak, ale zamawiać specjalnie to by mi się nie chciało.. a tu niektórzy mają w sklepach stacjonarnych.. pozazdrościć

Jakbym zrobiła z kremem to .
Świetny moja mama już dwa razy myślała, że mam słodkości kupne, bo takie piękne . A to ciasto marchewkowe.. no (prawe) samo zdrowie . Ja staram się do tego unikać mąki pszennej, tylko jadę na orkiszowej mocno zmielonej .

Piękne to co piszecie . Jestem ciekawa jak to będzie .
No widzisz, ja wtedy szukałam w Warszawie i nigdzie stacjonarnie nie znalazłam.. Ale to było ze trzy lata temu, może coś się pozmieniało..

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-07-19 o 09:03
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:02   #2037
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Maz o Ciebie dba
Tez musze sobie cos seksi kupic po pologu

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Mysia jestem podwrazeniem, czy twoj tz sam z siebie, czy go wyuczylas takich zachowan? Wow. Podoba mi sie takie podejscie i ze zycie milosne kwitnie. Daisy dot - sluchalam tej skladanki w nocy i wylam, ale te lzy byly oczyszczajace. Tak sobie mysle, ze przydalby sie nam wszystkim jakis relaks, mala przyjemnosc. Macie dziewczyny jakies pomysly? Lidka, nie wskazane w pologu takie prezenty! Kasiuland pieknie wybrnelas z sytuacj
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:03   #2038
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem wdzięczna za każdy rozstęp na cycku i jeśli dziecko ma się urodzić zdrowe to oddam też brzuch i uda.
O prosze, jak ladnie napisane.
Nie przejmujcie sie dziewczyny - cellulit ciazowy przechodzi, na rozstepy najlepsze sa podobno kwasy, brzuch tez dojdzie do siebie - ja sie w ogole nie przejmuje. Zreszta ani jednego rozstepu z tej ciazy nie mam jak na razie. Tylko te stare z okresu dojrzewania.

Cytat:
Moj TZ nawet nie ma pojecia o istnieniu czegos takiego jak czop mam zakaz uswiadamiania go o nieapetycznych ciazowo-porodowych szczegolach.
Zrobilam wczoraj to ciasto rafaello i wyszlo pycha ale jak na zlosc jednoczesnie stracilam apetyt. W ogole nie mam ochoty na jedzenie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:03   #2039
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ostatnio gorsze dni. Ciągle mi duszno, nie mam na nic siły, przejdę 2 razy po schodach w domu i jestem wykończona i cała upocona. Mam wrażenie, że brzuch mi rośnie z każdym dniem a i tak jest już duuuży. Dostałam jakiejś wysypki na rękach, stopach i kilka krostek na brzuchu też mam, strasznie to swędzi, ale mam nadzieję, że to nie jest to schorzenie, cholestaza czy jak to się nazywa. Ostatnio troszkę więcej przebywałam na słońcu i wydaje mi się, że to od tego. Dziś też byłam zrobić morfologię i mocz i jak zobaczyłam wyniki to się załamałam. Mocz jest ok, ale z krwi właściwie niczego nie mam w normie, może ze 2 elementy. Wiem, że część tych składników krwi jest mniej ważna i lekarze tak na to nie patrzą, ale byłam w szoku jak zobaczyłam te wyniki i tam same "nie w normie". We wtorek mam wizytę, zobaczymy co gin powie. Ostatnio wspominała o odstawieniu żelaza, ale jak zobaczy te wyniki to raczej jej ten pomysł minie
zeby wyniki sie poprawily
A co do gorszych dni mam tak samo

Cytat:
Dziewczyny, pytanko!
Kupiłam w ikei materac piankowy i na ulotce było napisane, że można go prać w pralce. Prałyście swoje?? Bo ja się boję, że się zniszczy i myślałam, żeby tylko poszycie wyprać, a resztę przewietrzyć
Oczywiscie ze to chodzi tylko o pokrowiec.
ja to nawet swojego materaca do pralki bym nie zmiescila

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
U nas synek oddaje pół jajka mi a pół tacie a sam zajmuje się zabawką
Jaki kochany

Cytat:
No, ale Zaczarowana się dawno nie odzywała! ;-)

Cytat:

[/COLOR]a zaczarowanej nie ma już chyba od 15...ciekawe co tam się dzieje.
Spoko, spoko jeszcze nie rodze

Cytat:
A dziękuję, nie rodzę. Migrena mnie nadal ciśnie, ale już da się przeżyć. Naliczyłam dzisiaj dwa skurcze ale takie krótkie i prawie bezbolesne, mam nadzieję, że do poniedziałku nadal będę w dwupaku. Młody się wierzga i aktualnie czkawkuje.

Dostałam od koleżanki bujaczek z funkcją wibratora. I kolejny wór ciuszków.. Nie mam gdzie tego pomieścić.

I znowu mam czerwone włosy i jestem szczęśliwa, jeszcze jutro posprzątam w mieszkaniu i się ogolę i w sumie mogę rodzić. Koleżanka mnie trochę nastraszyła, że ona też miała taki jeden duży kryzys a trzy dni później urodziła. Mam nadzieję, że u mnie to jednak zajmie trochę dłużej.
Z funkcja wibratora tez taki chce

hahahahah jak malo do szczescia potrzeba

Nasze szczescie
Stary 2014-07-19, 09:04   #2040
anetag80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Hej,
Ja też 35 tctorba moja i małej do szpitala spakowana już czeka.
Jeja jaka duchota nigdzie sie dzisiaj nie ruszam,no chyba że dla ochłody do lodówki się zamkne hihi
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości