|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Mysia przepraszam, ale się usmialam;-) faceci są okropni.. Moj jest zaskoczony jak mu proponuję piwo, żeby sobie kupil na wieczór. Skoro dobrze się czuję, to jedno moze wypić. Tz powiesił karuzelkę. Jestesmy zachwyceni! I nie tylko my, bo rano znalazlam smacznie śpiącą kotkę w łóżeczku :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
za wizyte. Ale ci dobrze - w czw będziesz miała synka przy sobie.Dobrze mi się zdaje, że ButterBear sie od wczoraj nie odzywa? Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-07-19 o 11:59 |
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Sara super
Zazdroszczę, że już wiesz kiedy nastąpi ten wielki dzień I synek ma piękną wagęMysia tż-towi się należą baty... Jak mój by wyciął taki numer to dłuuuuugoooo bym mu wypominała ![]() Od jakiegoś tygodnia mój tż nie rusza nawet piwka, wie że ma być w każdej sytuacji gotowy, żeby ze mną jechać do szpitala i tyle Najbardziej podziałało na niego to jak mu powiedziałam, że jak on mnie nie będzie mógł zawieźć to zadzwonię do mojego taty, powiem że rodzę i ma po mnie przyjechać bo jego zięć jest wstawiony Chyba się przestraszył teścia![]() ![]() No ale sory, my przez ponad rok nie będziemy mieć styczności z alkoholem, oni mają wytrzymać tylko 2-3 tygodnie to bez przesady ale chyba tyle mogą zrobić
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak pisalas przeciez ze Twoj maz nie zdaje sobie sprawy ze mozesz ( ale nie musisz ) w kazdej chwili rodzic. musisz go bardziej uswiadomic Moj mi tylko raz wykrecil numer ze poszedl sobie i nie bylo go w domu od 20 do 3 i nawet nie zadzownil jak sie czuje a teraz siedzi ciagle przy mnie i ciagle pyta ' masz skurcze ? ' ' boli Cie brzuch ? ' ' chcesz do szpitala ? ' juz mnie ty denerwuje ale wole cos takiego niz jakby w ogole sie nie pytal. |
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Posprzątałam prawie wszystko, zostało mi dokończyć kuchnię. Łazienkę zrobię jutro bo już jestem cała zapocona i zmęczona, masakra. Skąd Wy bierzecie siły na robienie tylu dziwnych rzeczy, ja mam problem, żeby odkurzyć trzy pokoje. ![]() Sara wooooow już w czwartek! |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz je sniadanie, potem idzie na zakupy - listę zrobiłam wyjatkowo długą. Minimum godzine mu to zajmie![]() Po obiedzie ma iść na rolki z córą. A na wieczór tez mu coś wymyślę. A jaki miły chodzi. Podchodzi do mnie i mówi "Ale dzis goraco. To może zamówimy cos na obiad żebys sie nie męczyła z gotowaniem w taki upał" |
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie zle czuje. i tak samo od zawsze chcialam miec dzieci, w ogole chcialam byc mloda mamusia zeby moc jeszcze jak dzieci beda starsze uczestniczyc aktywnie w ich zyciu i w zyciu swoich wnukow a nawet prawnukow itd ale rowniez myslalam ( moze glupio myslalam) ze omina mnie np. zylaki itd, nigdy nie bylam zapatrzona w siebie ale teraz zle sie ze soba czuje i jak Tz mowi np. ze super wygladam w ciazy to ja mysle tak super zylaki, rozstepy za kolanami, galareta z ud ze pewnie mowi too z laski zeby mi humor poprawic
|
|
|
|
|
#2079 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale za zachowanie na grillu Widzę, że większość jakaś nieogarnięta na sam koniec! ![]() mokrą ręką na gołą pupe!
|
|
#2080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ladna waga, moja krolewna wazy troszke mniej bo 3kg ale i tak jestem zadowolona z wagi myslalam ze bedzie gorzej ( przez wymioty i brak przyrostu wagi mojej ) ale naszczescie mala sobie radzi mialas tylko usg ? a sprawdzali Ci czy rozwarcie sie powiekszylo ? bo ostatnio pisalas ze ciagle masz 2 cm ![]() Milej soboty ![]() Ja nie mam sily wstac z lozka, cialo odmawia posluszenstwa brzuch boli ach wszystko jest do ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Faktycznie gorąco dzisiaj. Masakra normalnie.
![]() Od kilku dni to mam ochote mojemu TŻ przegryźć krtań. Położylam sie ostatnio spać. Otworzyłam okno i drzwi od balkonu i tak leże i probuję usnąć. Jak już zaczełam odpływać przyszedł A zamknał okna i włączył Tv (zamknął zeby komary nie lazły). Myśle sobie popatrzy chwile i wyłączy przecież jest 12 w nocy. A ten nic. Mowie do niego raz drugi trzeci zeby wyłaczył bo m duszno i trzeba okno otworzyć i nie mogę zasnać. Wiecie co mi odpowiedział: Bo ty za dużo w dzień śpisz. Tylko to nie jest tak ze mi się spać nie chciało... tylko nie moglam miejsca sobie znalesc było mi duszno i zle. Tak sie wkurzylam, że jakby jeszcze coś powiedział to by chyba w łeb dostał Ogólnie jestemsy parą która sie nie kłoci ![]() No i teraz wkurza mnie nawet tym, że siedzi i oddycha
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Okropnie się dziś czuję
w nocy 3x mnie obudziły mocne skurcze. Najgorsze jest to że tż zaraz do pracy jedzie i będzie dopiero po 22 :/
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym ale nie mam siły wstać z łóżka bo tak brzuch mnie boli i do tego ten upał ze poce się jak swinka ![]() A co najbardziej mnie dziwi z Tz ma na mnie chrapke a ja taka spocona Ale niestety moje libido juz 2 miesiąc jest zerowe poza tym balabym się teraz coś działac przez te brazowa wydzieline i to rozwarcie
|
|
|
|
#2086 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja lubię południe Europy, ale to raczej ok. 15-20 stopni, ale fajnie na odpoczynek taki wiosenny. Mnie zaskoczyła Majorka zimą, a tam z dziećmi dużo można robić. DO tego lot z Berlina za mega śmieszne pieniądze. Cytat:
Jak wyglądają te Twoje wizyty o co CIę pytają, czy ustalają indywidualną dietę itd.?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie mój wczoraj znowu wkurzył...wpakowałam nawet do zmywarki te kilka talerzy, żeby oszczędzić na czasie. Mieliśmy uspać dziecko i obejrzeć film, spędzić romantyczy wieczór...cały dzień o tym była mowa...i co..i nic... O 22:30 mała nie chciała spać, jak ją się udało uspać to moj stwierdził, że jest głodny i padnięty... Oj ciężki będzie miał dzisiaj dzień...dostał zadanie do wykonania (zapowiadane od kilku dni, żeby nie było), odkurzyć i umyć podłogi, wannę i wc. Na 14 jest umówiony na obiad u teściowej, a dopiero zabrał się za łazienkę. |
|||||||
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tż wpadł dzisiaj na chwilę do domu z kumplem. Ja z odkurzaczem pod pachą, spocona, w dziurawej koszulce, włosy tłuste i spięte w kuca, zero makijażu i w ogóle tragedia. A ci obaj do mnie, że ciąża mi służy i ładnie wyglądam i promienieję. Ta, chyba smrodem spod pach. ![]() A na rozwarcie i wydzieliny przytulanki powinny Ci pomóc, w końcu chcesz zobaczyć już córkę co nie?
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie u mnie też niezaciekawie żeby w razie co nic się nie zaczęło jak Tż nie ma w domu
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na mojego nie narzekam
nie mamy zadnych scysji. Jedna sprawa, ze ja humorzasta nie jestem, nie napadam na niego bo nie mam o co wiec funkcjonujemy normalnie. Wlasnie pojechal sobie do Kopenhagi a ja sie sama w domku milo relaksuje z mala kawka i ciastem czekoladowym .
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
:-D niezłe urozmaicenie
Cytat:
H4linka po prostu jesteś sexi mama w kazdej sytuacji:-P Kotka dopiero dzis tam wlazla pod karuzelę. Pod bujaczkiem chetnue spią. Jeszcze nie wlazily się bujac. Najgorsze, ze odkąd jestem w ciazy to kocurek przynajmniej raz w mcu sika na nasze lozko.. :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
za dużo nie napisze bo musze się na wesele zbierać... nadrobiłam zaleglości w czytaniu (od wczoraj) i spadam trzymajcie kciuki żebym nie zemdlala na tym upale i żebym jakoś to przetrwała ![]() buziaki |
|
|
|
#2095 |
|
Rozeznanie
|
tak mówił mi lekarz, że sperma może powodować skurcze macicy dlatego nie należy kończyć w środku.
|
#2096 | |
|
Raczkowanie
|
Nie no to taka przenośnia była
Aż taka to nie będe Może mi sie Tz jeszcze na coś przydać. Cytat:
Ja dzisiaj posprzatałam JESTEM BOHATEREM W SWOIM DOMU.
|
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki ;-)
My już pomalutku dochodzimy do siebie ;-). Tylko te straszne upały nas męczą. Gości mamy codziennie trochę to męczące no ale .... Położna byla w czwartek zwazyla mala i urosła jupiii . Jest mega kochana tylko dzisiaj w nocy co godz pobudka była piciu jej się chce. Przepraszam że nie cytuję nie gniewajcie się Miłego dnia i rodzic rodzić. Już już. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upały są straszne ![]() Ucaluj malutka
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
O jak miło, że ktoś o mnie myśli!
Jestem, jestem, dalej 2w1.Nie miałam za bardzo kiedy się odezwać, ale nadrabiam Was, wiem, że nikt nie rodzi, chociaż Sara już prawie na wylocie ![]() Widzę, że mężowi grabią coraz bardziej nieładnie, oj nieładnie. Mój grzeczny na szczęscie teraz... ![]() Dziewczyny, w tę pogodę to jakiś koszmar, ja ledwo zipię, pies ledwo zipie, wszyscy się snują z kąta w kąt, a Młoda się bardzo mało rusza, mam nadzieję, że to spowodowane tylko tym, że jest taki zaduch. Wczoraj u mnie była wielka burza, ale już godzinę później wszystko wróciło do stanu sprzed! ![]() Mysia rozumiem Twoją złość związaną z 'podpitym' mężem. Ja ze swoim ustaliłam, że nie pije już... I to nie chodzi nawet o zawiezienie do szpitala, wiadomo, można pojechać taksówką, ale chyba bym się spaliła ze wstydu, jak bym rodziła, a od męża by ktoś poczuł alk. Gosia, trochę dziwne zachowanie męża, że Cię zostawił na noc w pokoju z 'obcym' chłopem. Też nie czułabym się komfortowo...szczególnie, że w nocy rzężę, furczę, marudzę... Zaczarowana, okna pomyte? ![]() Wczoraj byliśmy na grillu u znajomych i kurcze, wytrzymałam do 2 w nocy. Sama byłam w szoku, jak zerknęłam na zegarek... tylko stopy mi spuchły, jak dzikie... Aaaaa... co do wyglądu w ciąży. Ja się zgadzam z tym, że wygląd jest ważny i że mimo wielkiej miłości do dziecka i oczekiwania na nie z niecierpliwością, to jednak kobieta nadal jest kobietą i chce wyglądać pięknie...to nie umniejsza uczuć do dziecka. Ja też nie czuję się w ciąż pięknie, mąż mi to powtarza, dużo osób mi mówi, że kwitnę, że tylko brzuszek mi urósł itp, ale ja wiem, że nie tylko brzuszek i ten cellulit wszędzie, spuchnięte stopy, czasem twarz mi puchnie... I uważam, że warto o tym pogadać, jak mamy takie myśli! Może troszkę ulży, może jakoś pomoże
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-07-19 o 13:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

za wizyte. Ale ci dobrze - w czw będziesz miała synka przy sobie.

Chyba się przestraszył teścia

Wiem, że pewnie z czasem jak będę wracać do formy to samopoczucie mi się poprawi, mam taką nadzieję

żeby w razie co nic się nie zaczęło jak Tż nie ma w domu