|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
wraz z tż poszłam do swojego kościoła na mszę ślubną
chciałam zobaczyć jak to wszystko wygląda w praktyce i na co zwrócić uwagę ![]() Pmka śliczna, młodziutka, Pmek uśmiechnięty, wyluzowany. Wyglądali bardzo fajnie i w ogóle nie było po nich widać stresu ![]() był też zabawny moment Pmek zamiast powiedzieć 'i że cię nie opuszczę..' powiedział 'i że cię nie dopuszczę..' ale szybko się poprawił goście ciepło na to zareagowali, śmiali się, ale nie był to szyderczy śmiech!organista bardzo ladnie grał i śpiewał ![]() Fajnie tak pójść na mszę ślubną, można dużo się dzięki temu dowiedzieć i nauczyć się czytać znaki dawane przez księdza
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Ale mamy tylko DJa, który będzie do końca i fotografa, który wyjdzie ok. 1, więc nie chciało nam się już kombinować i walczyć o mniejszą cenę za fotografa,którego ominie 1 ciepłe danie, bo gra niewarta świeczki. Mopslik, super wyglądaliście Ile lat ma Twój mąż? ![]() Elrosa, ale piękne te Twoje DIY Dzwoniła babeczka z salonu i 4 lub 5 sierpnia (zależy kiedy mi będzie bardziej pasować) mam zdjęcie miary Po po 15.08 sukienka przyjdzie do salonu i ew. jak schudnę jeszcze, to przed samym ślubem krawcowa z salonu zrobi drobne poprawki, które raczej nie będą konieczne, bo do ślubu spadnie mi jeszcze ok. 3kg, szacując na podstawie dotychczasowego tempa, a 3kg to można ukryć, sznurując mocniej gorset ![]() Haha, producent mojej sukni jest biedny, co chwilę zmieniamy termin ostatecznego zdjęcia miary, bo ja się odchudzam ![]() Ale wielki plus za to, że są tak elastyczni ![]() Druga rzecz, to umówiłam się na próbny makijaż na 29.07 ![]() Trzecia - podpytałam mamy i ona w ogóle nie chce podziękowań na sali A we wtorek idę na próbne paznokcie żelowe ![]() Tablice na auto zamówione, już się robią i będziemy mogli powiesić je kiedyś u nas w domu ![]() Idą też paski Crest, zamówione skarpetki złuszczające muszę odebrać w tygodniu, bo mam odbiór osobisty. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-07-19 o 22:32 |
|
|
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śmiałyśmy się jak wściekłe i coś mi się wydaje, że Iwonka zacznie podczas naszej przysięgi rechotać
|
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane melduje że żyję, ale sprawy ślubne mocno nabierają tempa!
Dziś kawalerski tżta, miał niespodziankę, przyjechali wszyscy jego kumple, udało nam się to zorganizować tak żeby się nie zorientował ![]() w tym ygodniu mieliśmy mnóstwo spotkań, zakupów, także dzisiaj padam. w dofdatku łamie mnie jakieś przeziębienie.. także idę się wykąpać i do łóżka.. buziaki! |
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Glodomorek, pokażesz?
Buczorek, też miałam iść, ale zapomniałam Dotka, powoli do przodu ![]() missmalezji, odpoczywaj ![]() Jutro panieński
|
|
|
|
#366 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#368 |
|
Konto usunięte
|
Dotka90 na jakiej diecie jesteś?
![]() Gratki za załatwione sprawy
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
pysia Gratulacje dla świadkowej
![]() ewapucy W rodzinnej miejscowości mojej mamy na wykupinach niestety widywałam tylko ukraińskie wódki. Smutne to z perspektywy panny młodej. Ale to tylko marginalny przykład ![]() marta462 Podejmijcie decyzję sami, tradycja tradycją, ale liczy się prezede Wszystkim Wasz komfort. vel A gdzie wyjeżdżacie na urlop ?bardorja Jeśli Wasze śluby są w godzinnych odstępach, to raczej nie uniknie się wspólnej dekoracji. A propos podziału kosztów - mój kolega z pracy sam zapłacił za wszystko. Jego ówczesna narzeczona tylko za sukienkę. marlenqa Udanego panieńskiego - 6 osób to bardzo fajne towarzystwo PIękna sukienka, bardzo do Ciebie pasuje ![]() Dotka Boski stanik, gratuluję wyboru Promocja we wszystkich sklepach tej marki?patricia_pati Bądź dobrej myśli z panieńskim, trzymam kciuki, żeby był udany. A płatki kwiatów - giełda kwiatowa i kwiaty 2-giej kategorii. Lin Przykro mi z powodu odmowy ![]() fascinata Goździk, frezja, eustoma, margaretka, może mieczyki. Mopslik Jeszcze raz wszystkiego dobrego ![]() mojakaren Tulipany we wrześniu mogą być bardzo drogie. Podobne w stylu są mieczyki - tzn. nie wymagają dodatkowej oprawy, a są równie efektowne. Z płaceniem u nas jest osobno - osobno kościelny, osobno organista. Za kościół płaciliśmy tydzień temu, czyli przed ślubem ![]() Prezent dla siostry świetny ![]() Elrosa Piękna pamiątka dla młodych, na pewno bardzo się ucieszą ![]() Sziket Ło masakra, bardzo dużo, jeśi to za samą mszę (ale bez wliczania organisty, kościelnego). Z koszmarnymi odzobami to słuszne podejście... Glodomorek Ten niebieski jest świetny - natomiast długość dopasowałabym do formy sukienki, do tej ze zdjęcia jest za długi (kształt sukni trochę ginie). Bardzo fajnie wyglądałby do tego kolorowy akcent z kokardą farbstiftka Witaj U nas usługodawcy mają 50% ceny menu + open bar bezalkoholowy. W przypadku kamerzystów i fotografa ma to sens, bo zbiorą się przed 1:00, czyli będą na obiedzie i 1-2 posiłkach. Podejrzewam, że porcje jedzenia będą normalne.cude A jakiej biżuterii szukasz? Dotka Sporo udało Ci się załatwić Co do paznokci, byłabym za pudrowym różem i fuksjową ozdobą we włosy. missmalezji Odpoczywaj ![]() Mam pytanie - czy widziałyście jakieś filmiki z pięknego błogosławieństwa? Większość, na jakie trafiam to takie z dużą ilością widzów pstrykających foty lub z zespołami. U nas jest to temat na tapecie, bo chcemy mieć kameralne błogosławieństwo i nie wiemy,z czym to się je
|
#370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też wybraliśmy te z imionami na przód nie wiemy co dać na tył, więc dlatego jeszcze się nie zamówiliśmy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Mysza, po prostu racjonalne żywienie
W sumie podpis nieaktualny, bo już ponad 13 kg spadło ![]() Corn, dzięki za opinię A co do Esotiq, to tak, promocja jest we wszystkich sklepach. Na stronie też jest, ale na stronie jest 50%, a w sklepach 70%.
|
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
mam nadzieję że się udało wszystko! ![]() buziak ![]() aa chwalę się naszym torcikiem zamówiliśmy u sowy o taki:http://www.cukierniasowa.pl/thumb.ph...ges/sowa/3.jpg każde piętro inny smak, co by różnorodnie było
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2014-07-20 o 12:10 |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() po panieńskim super miałam 4 dziewczyny 2 nie mogły przyjść ale i tak było supero
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2014-07-20 o 12:08 |
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
Hey!
Rok czasu nie udzielałam się na wątku, ale przychodzę. NaszDzień już coraz bliżej Dziewczyny a co z prezencikami dla gości? Robicie/robiłyście cokolwiek? Czy tylko ciasta/wódka na odchodne?
|
#375 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny co sądzicie o tej piosence na zakończenie płyty? http://www.youtube.com/watch?v=ZXuSaWz7hlo Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-07-20 o 13:10 |
|||
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, a co z parami, gdzie przychodzi np. mój kumpel, nie ma dziewczyny, tylko jakąś os. tow., tzn. koleżankę - daję im 1 paczkę ciasta i już sami się umówcie na jedzenie Czy powinnam dać dwie?
|
|
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwie, jedną paczkę może zjeść razem para, a jeśli ktoś przychodzi z koleżanką/kolegą to głupio umawiać się na jedzenie lub dzielenie sie ciastem.
|
|
|
|
#378 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
STO LAT :brokuł: sorki, że tak późno, ale zalatana jestem taka Gratuluję rocznicy zaręczyn ![]() Gratulacje, super relacja coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, żeby tego dnia skupić się tylko na sobie i TŻ i doskonałej zabawie, a resztę niedociągnięć olać ![]() Cytat:
TŻ z resztą też w głowie przeprowadza remonty nawet nasz budowlaniec osobisty robi analizę hahah ![]() Karteczki cudowne Cytat:
ale pamiętajcie, żeby podpytać o wymiary kołdry, bo ja mam chyba z 5 kompletów pościeli, których właściwie tylko dla gości używam, bo na naszą kołdrę (200x220) poszwa jest za mała, a takie ładne są Cytat:
Menadżer na sali dał nam spory rabat bo myślał, że my dzieciuszki 20 letnie jesteśmy z TŻ ![]() Jaki pudło zamawiałaś i gdzie??
|
|
#379 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już się doczekać nie mogę, paniw salonie powiedziała, że nawet jak przez te 3 tygodnie schudnę i 3 kg to ona się dopasuje ![]() Ja na makijażu próbnym byłam wczoraj i jestem zachwycona, prawie się popłakałam jak zobaczyłam się w lustrze moja MUA jest niesamowita, zrobiła mi dokładnie to o co ją poprosiłam za każdym razem jak patrzyłam w lustro to nie mogłam się napatrzeć, aż mi żal było zmywać go wieczorem ![]() tablice też na początku chcieliśmy metalowe, fajnie wyglądały, ale za duzy wydatek, wy macie w perspektywie ścianę z tablicami, a u nas by się kurzyły gdzieś w pudle ![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj zmiana kodu 39 DDŚ ja już ubrana kompletnie, od wczoraj na poprawiny mam dwie sukienki, ale TŻ powiedział, że mam założyć tą, którą kupiłam z nim się zobaczy TŻ z kolei wczoraj nabył koszulę Giacomo Conti, miała być ecru, jest biała, krawat miał być różowy, a jest srebrny (z takiego materiału jak muszniki się robi, ale jest bardzo ładny), do tego poszetka taka jak krawat, różowy już zakupiony zostaje na poprawiny, a na nie zażyczył sobie niebieską koszulę (obiecałam mu kupić, a kasy nie mam ), kupił również buty u Lasockiego, więc brakuje tylko skarpet i gatek (ja też muszę gatki na poprawiny nabyc i jedną parę pończoch)mama zakupiła sobie sukienkę na poprawiny, o 10 lat została przez nią odmłodzona, tak super wygląda teraz misja - suknia na ślub ![]() w klubie wrzucam foto z próbnego
|
|
#380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ewapucy Piękne buty!
![]() Buczorek Gratuluję wybrania bukietu i tygodnia do ślubu!!! oluska227887 O żesz... też bym przyszła, ale muszę być w Krakowie w weekend... Gratuluję tygodnia do ślubu! TysiaBB1989 Gratki za 99 dni i zaproszenia! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mopslik Cudowna relacja! Nie widziałam niestety zdjęć, widzę po komentarzach, że powinnam żałować Glodomorek Mi się niebieski bardzo podoba jako kolor przewodni. Płaszczyk też jest cudny, ale trzeba być dość odważnym ![]() bardoja Wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
RELACJA Z PANIEŃSKIEGO 19.07.2014
Impreza rozpoczęła się o 18. Było 5 dziewczyn i ja, łącznie 6. Wszystkie miały czarne sukienki, ja białą. Dostałam różową muszkę i szarfę "Przyszła Panna Młoda". Dziewczyny miały czarne muszki. Na początek musiałam wypić kieliszka na odwagę. Potem zasiadłyśmy do stołu. Było dużo jedzenia, alkoholu, no wszystkiego. W tle leciały moje ulubione kawałki. Było dużo zabaw, np test zgodności z narzeczonym (wcześniej z nim gadały), za błąd karniak to trochę ich wypiłam haha Była zabawa we wspomnienia, losowałam karteczki z opisem sytuacji z przeszłości i musiałam dopasować z którą dziewczyną to miało miejsce. Ogólnie plan był wyjść na miasto o 22, tak się zagadałyśmy że wyszłyśmy po 23 ![]() Szłyśmy wystrojone przez Rynek Główny, ludzie nas zaczepiali, robili z nami zdjęcia, życzyli szczęścia. Było to bardzo miłe!! Po 23 doszłyśmy do klubu i od razu na parkiet! Zeszłyśmy dopiero po 3 w nocy! Muzyka była cudowna, żal było siadać na jakiejś piosence. Akurat obok nas bawili się chłopacy z kawalerskiego wraz z panem młodym i się zapoznaliśmy i bawiliśmy się razem! Robiliśmy sobie zdjęcia, tańczyliśmy razem, dzisiaj nie czuję nóg. A jedna moja koleżanka wymieniła się nawet telefonem z chłopakiem z tego kawalerskiego ![]() Aaa bym zapomniała, dostałam prezent od dziewczyn, bon do SPA na kwotę 100 zł do wykorzystania na co chcę ![]() Ogólnie jestem zachwycona wieczorem i żałuję że już się skończył!!
|
#382 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba ta zabawa w historię z przeszłości
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny strasznie mi smutno
mój S. wyjechał i wróci dopiero w piątek w nocy, ja siedzę sama w mieszkaniu z dala od rodziny i znajomych, nie wiem jak zasnę, jak wytrzymam ten czas...
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
corn, najlepiej ładnej, sama nie wiem. Czegoś delikatnego, ale z "blinkiem"
![]() Tż wolałabym kameralne błogosławieństwo, ale chyba się nie da - precież nie wyproszę gości. missmalezji, piękny tort! Panieński niestety się sypie Kasiulenkowo, marlenqa22, miło, ze było miło ![]() Dotka, jedno na parę Robusta, dasz radę Niedługo wróci
|
|
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko, już nowy wątek i to 13 stron!
![]() Wybaczcie, ale potrzebowałam na tydzień się totalnie wyłączyć i "urlopować" My jesteśmy po pierwszej lekcji tańca, wrażenia bardzo pozytywne Kompleksowe podejście, mega sympatyczny prowadzący (niespodzianka, miała być babka, ale bardzo się cieszę, że wyszło jak wyszło, bo chłopak jest świetny i zero w nim stereotypowej "gejowatości" )
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ już gotowy. Takie ciacho, że chyba na prawdę skonsumujemy ten związek od razu
Mamy czerwony krawat, czarny pasek z czerwonymi przeszyciami oraz czerwonym bokiem i buty... piękna matowa skóra i czerwony pasek wzdłuż podeszwy. Zdjęcia będą później w klubie jak mi się uda wynegocjować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Rany, jak ten czas zapiernicza, jeszcze tylko 6 dni! Dziś spędziliśmy ostatnią panieńsko-kawalerską niedzielę leniuchując nad rzeką i było cudownie ![]() Od jutra bierzemy się ostro do pracy! Plan na cały tydzień: Poniedziałek: ogarnąć dom, przenieść swoje rzeczy na górę, zrobić miejsce w szafie dla B., dokończyć dekoracje na salę, spotkać się z przyjaciółką, która nie da rady być na ślubie. Wtorek: Próba w kościele, próba pierwszego tańca, ustalić o której godzinie chcemy w niedzielę śniadanie, dowiedzieć się czy sala zapewnia chlebek na przywitanie Środa: Wydrukować i wyciąć winietki, ozdobić kieliszki do szampana, zrobić sobie domowe spa ![]() Czwartek: Ostatecznie doprowadzić dom do porządku, rozłożyć tren w sukni, żeby się rozprostował, udekorować storczyki na nasz stół, umyć włosy clip in i zakręcić je, relaksooować się ![]() Piątek: szaleństwo! rano na salę zawieźć alkohol, dekoracje i rzeczy na poprawiny, rozłożyć winietki, jechać po kwiaty do bukietu, odebrać ciasta, odebrać sery, zawieźć na salę produkty na wiejski stół, pójść do spowiedzi, zrobić paznokcie i brwiSobota: Wielki Dzień 5:30- pobudka. umyć, wysuszyć włosy 7:00- fryzjerka 8:30- śniadanko 9:30- make- up 10:30- zrobić make- up mamie 11:00- przestać spoglądać co 30 sekund na zegarek! ![]() 11:45- zacząć się ubierać (a raczej dać się ubrać )12:30- przyjazd TŻta i sruuu do kościoła14:00- tam tam taraaaam, tam tam taraaaam, tam tam taram tam taram tam taraaaam (tak, to Marsz Mendelsona w wersji pisanej )o 15:00 będę już Panią M.
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-07-20 o 22:10 |
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marsz genialny
|
|
#390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Organista prowadząc kondukt pogrzebowy na cmentarz śpiewa a capella ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() re_nata pierwsze słysze o takim zwyczaju
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

chciałam zobaczyć jak to wszystko wygląda w praktyce i na co zwrócić uwagę
i nauczyć się czytać znaki dawane przez księdza 

26.07.2014

mam nadzieję że się udało wszystko!

Gratuluję tygodnia do ślubu!