Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-20, 20:05   #1261
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Znow mnie nie poznacie
Już gdzieś taką widziałam
Stary 2014-07-20, 20:06   #1262
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Ten krolik to chyba jakis sredniacz nie jest ani duzy ani malusi po srodku ale fajny jest. Czasem jak sie wkurzy to drapnie , ale wtedy ja go za ucho

Fajne imie, mojej siostry jest Jas ma prawie 5 miesiecy juz
Ja mysle jakos nad Kacperkiem hmmmm...
A jak dziewucha to nie wiem poprzednio bylo ustalone tak jak u Ciebie,ze Alicja lub... Kornelia wyszlo,ze Kornelia lepsze
Mnie tez sie podoba Jaś.
Kornelia Rozmyślałam nad tym imieniem dla dziewuszki w pierwszej ciąży, potem koleżanka mi je podebrała, a na koniec wyszedł siusiak
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ja na wlasne oczy widziałam, jak moje dziecko przestało oddychać(a tak mi sie zachciało na niego pogapic, miał 8tyg) i chwile potem załączyl sie alarm, nie zycze nikomu, krew mi do stóp odeszła
Owszem sensor sie zalaczal sam niekiedy, ale ten jeden raz może uratować życie.
Także ja kupuje bo tamten niestety sie popsuł.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Ludzie sa przewrotni, nie masz dzieci-pytaja kiedy bedziesz miec, masz jedno pytają kiedy następne, masz czwórkę o czego az tyle
Jak mnie ktoś spytał o drugie dziecko do 6mscy po porodzie, to tylko warczalam, ze jeszcze jedno dobrze od ziemi nie odroslo i za chiny nie chcialam słyszeć o drugim, ba, w ogóle nie chciałam dzieci jeszcze pare lat wstecz, także nigdy nie mów nigdy
Tez sie boje jak ogarne dwójkę, tym bardziej, ze starszy na wiosnę pojdzie co przedszkola.
Słyszałam od doswiadczonych mam, ze jest łatwiej z dwójką, bo np bawią sie razem i juz nie ma "mama chodź sie bawić".
A mi sie wydaje, ze człowiek majac dwojke dzieci, ba nawet jedno, musi pozbierać d...pe w troki i sie lepiej zorganizowac.
Pamiętam, ze wlasnie moje klientki ktore mialy dzieci były mega zorganizowane, na czas wszystko itd
Mnie tez sie wydaje, że z młodym jestem bardziej zoorganizowana, choc odkąd jestem w tej ciąży na zwolnieniu, liczę czas trochę inaczej i brakuje mi tej organizacji.
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Monitor oddechu też bym chciała zakupić. Jestem panikarą i wiem, że bedę siedziała non stop przy łóżeczku i patrzyła czy dziecko oddycha. Myślę , że to mnie uspokoi. Nie darowala bym sobie, gdyby coś się stało a ja nie zrobiłam wszystkiego.

Dusiolka pytałaś o cenę kocyka. Jak kupowałam koleżance taki kocyk, to w smyku tyle właśnie kosztowały. Bez żadnej promocji.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pamiętam, jak mi szwagierka powiadała o swoich początkach macierzyństwa. Była po cesarce, mała bardzo ulewala, zwracała nieraz cały posiłek, czasem ulewało jej się, jak spała, a szwagierka ciągle wisiała nad łóżeczkiem i patrzyła, czy jest ok. Kiedy rodziła córę, jeszcze monitory nie były takie popularne. Gdyby teraz rodzila tez by zakupiła.
Znajoma, która rok temu urodziła drugie dziecko, zarówno dla pierwszego, jak i dla drugiego wypożyczyła ten sprzęcik. Spokojniejsza była.
Nie trzeba monitora kupować. Wystarczy znaleźć wypożyczalnię.
Cytat:
Piszecie o smierci lozeczkowej? Wystarczy przestrzegac zasad ukladania dzidziusia w lozeczku
Mnie bardzoo straszyli tym i po prostu uwazalam. No wiadomo, czasami dzieci maja inne problemy z oddychaniem czy wlasnie rodza sie jako wczesniaczki, wiec wtedy to rozumiem.
No,ale jak ma matke ten monitor uspokoic to ja tam nie widze przeciwskazan. Mi jest po prostu zbedny, i tak bede miala lozeczko pewno przy sobie na poczatku.
Ja też miałam przez pierwszy rok łożeczko w sypialni, ale na początku byłam po prostu bardzo zmęczona i byłam spokojniejsza, kiedy kładłam małego do łożeczka, a sama mogłam na te 1,5 gdzinki się położyć i zasnąć.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
tak piszecie o tym monitorze i chyba tez zakupimy, ja mam strasznie mocny sen mąż też to przecież nie usłysze czy dzidzi oddycha czy nie
więc wole mieć spokojny sen
no tak samo nam się podoba Aleksander ale teść tak ma więc z tego względu nie będzie takiego imienia. A Jaś coraz bardziej mi się podoba

acha no bo na fotce to taki bydlak wygląda
Kacperek tez ładne ale bardzo popularne w PL w tym roku tak jak Oskarek
A Alicja piękne

no dokladnie dlatego też z mężem zadecydowaliśmy dziś o jego kupnie, nie ma co ryzykować, a tak się slyszy o tych śmierciach łózeczkowych

ale pojadłam aż mi te jajka "stawały" w gardle jakkolwiek to brzmi
Sen będiesz miała lżejszy, zobaczysz. Z czasem będziesz się budzić, jak tylko małe sie zacznie wiercić, a nie płakać.
Ja jednak raz tak twardo zasnęłam, że nie słyszałam nawet ostrzegawczego sygnału monitora, a uwierzcie mi, że dźwięk jest przeraźliwy i głośny. Mąż leciał pędem z dołu, jak włączył się już alarm.

Na arbuza zjadłam tosty i mam takiego klucha w zołądku, że nie wiem, czy nie powiszę za chwilę nad kibelkiem.

Zaczynam dziś II trymestr

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-07-20 o 20:10
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 20:06   #1263
Kinqaa
Zakorzenienie

Hahah no ja też . Ciii...
Mój na mnie mówi panda bo jestem trochę okrągła. :P

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

P.s przez ciebie gotuję jajka!

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 20:08   #1264
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Smerfetka za mną też często chodzą jajka w majonezie. Raz w tyg jem
My dla chłopca też chcemy Jaś

Taaa, właśnie sie dzis dowiedziałam, że we wrześniu u mojego brata będą chrzciny blizniaczek i ich ślub. Puszczą nas z torbami

I jeszcze zaczęłam rosmtslac nad trzynastka. Jutro muszę policzyć czy mam faktycznie przepracowane 6 miesięcy. jesoi tak to idę od sierpnia, ale jeśli nie to chce dopracować zeby w 2015 doistac 13tkw chociaż za pół roku. Zawsze to kilka stowek wpadnie.
Jak sobie policzylam wysokość zasiłku macierzynskiego to za głowę sie złapałam. I jakk tu kiec więcej dzieci, kogo na to stać.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 20:15   #1265
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
miałam na tym punkcie obsesje,i chyba zaś czuję bedę miała.
Ja to mialam obsesje na tym punkcie jeszcze zanim zaszlam w ciaze
uoyretfatsul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 20:16   #1266
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
A i mężulek wymyślił imię jak będzie synuś: Jasiek
fajne imię, ja też myślałam o Janku ale mój dziadek tak miał na imię i znajomi mają Jaśka więc mąż nie chciał.

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
ja mam wstret do czosnku pod kazda postacia, na banany tez nie moge patrzec
ja czosnku nigdy nie jadałam pod żadną postacią, a jak nie daj boże wyczuję w czymś to od razu

Cytat:
Znow mnie nie poznacie
zmienna kobieta z Ciebie

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 20:17   #1267
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Mnie tez sie podoba Jaś.
Kornelia Rozmyślałam nad tym imieniem dla dziewuszki w pierwszej ciąży, potem koleżanka mi je podebrała, a na koniec wyszedł siusiak

Mnie tez sie wydaje, że z młodym jestem bardziej zoorganizowana, choc odkąd jestem w tej ciąży na zwolnieniu, liczę czas trochę inaczej i brakuje mi tej organizacji.

Ja też miałam przez pierwszy rok łożeczko w sypialni, ale na początku byłam po prostu bardzo zmęczona i byłam spokojniejsza, kiedy kładłam małego do łożeczka, a sama mogłam na te 1,5 gdzinki się położyć i zasnąć.

Sen będiesz miała lżejszy, zobaczysz. Z czasem będziesz się budzić, jak tylko małe sie zacznie wiercić, a nie płakać.
Ja jednak raz tak twardo zasnęłam, że nie słyszałam nawet ostrzegawczego sygnału monitora, a uwierzcie mi, że dźwięk jest przeraźliwy i głośny. Mąż leciał pędem z dołu, jak włączył się już alarm.

Na arbuza zjadłam tosty i mam takiego klucha w zołądku, że nie wiem, czy nie powiszę za chwilę nad kibelkiem.

Zaczynam dziś II trymestr
A jak synek ma na imię? uwielbiam słuchac o imionach
a co do monitora to ja wolę zakupić bo i tak na pewno nasz dzidziuś nie będzie jedynakiem a najwyżej kiedyś go sprzedamy, chyba że go dostaniemy od kogoś w prezencie to się tez nie obrażę
oj no to mieszanka wybuchowa
może aż tak źle nie będzie
i za II trym ja zaczynam za tydzień

Cytat:

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

oki. Ciiii...
oj tam mówi tak bo do żonki należy mówic milutko
haha to smacznego
uwielbiam zarażać jedzeniem

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

Taaa, właśnie sie dzis dowiedziałam, że we wrześniu u mojego brata będą chrzciny blizniaczek i ich ślub. Puszczą nas z torbami

I jeszcze zaczęłam rosmtslac nad trzynastka. Jutro muszę policzyć czy mam faktycznie przepracowane 6 miesięcy. jesoi tak to idę od sierpnia, ale jeśli nie to chce dopracować zeby w 2015 doistac 13tkw chociaż za pół roku. Zawsze to kilka stowek wpadnie.
Jak sobie policzylam wysokość zasiłku macierzynskiego to za głowę sie złapałam. I jakk tu kiec więcej dzieci, kogo na to stać.
o to już dwóch Jasiów jakby co ale my najpierw siusiaka musimy zobaczyć
ciesz się że cokolwiek będziesz miała na macierzyńskim
a jeśli chodzi o PL i socjal dla dzieciaczków to jest beznadziejny szkoda o tym w ogóle pisać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-20, 20:21   #1268
uoyretfatsul
Raczkowanie

Jak juz mowicie o imionach, to zdradze, ze u nas dla chlopca jest Adas.
Stary 2014-07-20, 20:26   #1269
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
też mi sie podoba,albo Robert i Aleksander
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 20:32   #1270
uoyretfatsul
Raczkowanie

o Aleksandrze tez myslelismy, ale srednio pasuje do nazwiska meza, Adam duzo lepiej
Stary 2014-07-20, 20:34   #1271
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
też ładne
mi się podobają takie "zwykłe" imiona a nie jakieś wycudwane :/

Cytat:
też mi sie podoba,albo Robert i Aleksander
o Robert!

Cytat:
o Aleksandrze tez myslelismy, ale srednio pasuje do nazwiska meza, Adam duzo lepiej
do naszego pasuje chyba każde polskie imię
takie nazwisko polskie
Stary 2014-07-20, 20:37   #1272
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Monitor oddechu też bym chciała zakupić. Jestem panikarą i wiem, że bedę siedziała non stop przy łóżeczku i patrzyła czy dziecko oddycha. Myślę , że to mnie uspokoi. Nie darowala bym sobie, gdyby coś się stało a ja nie zrobiłam wszystkiego.

Dusiolka pytałaś o cenę kocyka. Jak kupowałam koleżance taki kocyk, to w smyku tyle właśnie kosztowały. Bez żadnej promocji.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

może u mnie są z innej serii też..bo pozostałe były 2 razy droższe nawet
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 20:38   #1273
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
A jak synek ma na imię? uwielbiam słuchac o imionach
a co do monitora to ja wolę zakupić bo i tak na pewno nasz dzidziuś nie będzie jedynakiem a najwyżej kiedyś go sprzedamy, chyba że go dostaniemy od kogoś w prezencie to się tez nie obrażę
oj no to mieszanka wybuchowa
może aż tak źle nie będzie
i za II trym ja zaczynam za tydzień

oki. Ciiii...
oj tam mówi tak bo do żonki należy mówic milutko
haha to smacznego
uwielbiam zarażać jedzeniem

o to już dwóch Jasiów jakby co ale my najpierw siusiaka musimy zobaczyć
ciesz się że cokolwiek będziesz miała na macierzyńskim
a jeśli chodzi o PL i socjal dla dzieciaczków to jest beznadziejny szkoda o tym w ogóle pisać
Kacper.
Ja już nie raz od Was zaraziłam się jedzeniem
Cytat:
Super imię.Kiedyś, jak staraliśmy się o pierwszą ciążę, zrobiłam sobie taką tablicę marzeń. Zapisałam na niej piękną powiastkę o Adasiu, który czeka na swoją kolej, aby zejść na ziemię do swoich roodziców. Znacie ją?
Cytat:

Niezły wydatek się szykuje
W Polsce na siłki nie bardzo można liczyć
Cytat:

Ładnie Cię nazywa
Stary 2014-07-20, 20:41   #1274
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Smwrfetka no tak, najpierw musi być siusiak hehe.
Wiem wiem, ale zastanawiam sie jak damy sobie rade bo teraz wystarcza nam od wyplaty do wwyplaty, jak będzie jeszcze mniej a więcej wydatków to nie wiem. ale tak myśląc nigdy byśmy sie nie zdecydowali na bejbika.

Katerina Aleksander też mi sie podoba, ale G nie chce. A robert źle sie nam kojarzy więc odpada hehe.

uoyretfatsul Adaś też ładnie

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 20:46   #1275
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dobry wieczór
upaaaaaaaaaaał
Dzisiaj dzień u rodziców (nadmienię, że w końcu się przyznałam a czaiłam się z tym, jakbym wpadła przyjęli w normalny sposób). Poszliśmy zwiedzać Fabrykę Fiata, córka z nimi została dalej, a ja wróciłam, bo upał niemiłosierny, poza tym trzeba było odprowadzić 2 gości do domu.
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
leże sobie wczoraj w nocy w łóżku w sypialni i oglądam film telewizor w salonie. po jednej stronie salonu balkon po drugiej wejście do sypialni. drzwi balkonu otwarte na szerokość i nagle wleciał nietoperz. robi mi kółka pod sufitem, ja w łóżku, pies w łazience a ten mój w Poznaniu. no nic, leżę przerażona i obserwuje jak sobie lata pod sufitem z nadzieją, że wyleci. Nagle wleciał mi do sypialni, jak się przestraszyłam, to myślałam że na zawał zejdę, kołdra na głowę i czekam. Po dwóch minutach wyleciał, dzisiaj siedzę z zamkniętym balkonem. Ale najlepsze jest to, że jak się przestraszyłam to niczego na ciele się nie dotknęłam, jestem z siebie taka dumna

pamiętam, jak za koszulę wpadła mi ćma bleeeeeeee
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kochana..... wiem jak to jest z 3,5-4 (?) latką.... cieżko jest wytrzymać. ja ostatnio też nakrzyczałam porządnie na synka a zaraz mi głupio było. hormony szaleją strasznie

teraz masz więcej obowiązków bo jedno dziecko które wymaga opieki od ciebie dlatego bardziej zmęczona
ja też teraz gorzej się czuję.
córcia teraz będzie miała 3,5, jest miesiąc czy dwa starsza od Twojego brzdąca
Cytat:
ciekawe kiedy ja zacznę czuć wyraźnie moje dziecko.Wczoraj G położył głowe tak nisko na podbrzuszu i mówił, ze słyszy takie bulgotanie
A w ogóle nie mam w czym chodzić. Mam jedną spódnicę białą i jedną sukienkę na taki upał. Mjusze szybko coś zamówić.
hehe ja wczoraj dokupywałam 2 pary szortów na sznurek
co do czucia ruchów, to mąż też słyszy bulgotanie i zazdrości mi, że czuję ruchy, a on musi czekać
Cytat:
Dzien dobry Tak narzekacie na slonce, ja jeszcze ani jednego dnia lata nie zaznalam i z utesknieniem czekam na upaly w Polsce! Jutro lece wiec uprzedzam, ze znikam na 3 tygodnie. Zobaczymy sie pewnie w czesci III gadulce
przyjemnego lotu
Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
też się bałam, ale nawet sprawnie poszło grunt to ciekawy program/film/serial w tv i zleci nie wiadomo kiedy
hehe ja wczoraj prasowałam o 21 ciuchy małej (swoje nie prasuję, no chyba, że wizytowe jak trzeba), bo dzisiaj wyjazd i nie chciałam, aby to leżało
Cytat:
bo ja i tak po porodzie automatycznie się budzilam do małej. .. nie mialam snu jak kamień.
też miałam i mam nadal czuły sen
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

Wlasnie kupiłam kombinezon na 68cm, myśle ze nawet jak bedzie za duzy (bo przez jakis czas bedzie pewnie) to i tak Mala bede wsadzala w go;p
ja miałam kombinezon na 0-3 miesiące (czyli rozm 62) i młoda się topiła w nim, więc sądzę, że Twój może być jeszcze mega za duży, ale to moje przypuszczenie. Teraz poprosiłam znajome, żeby wyhaczyły mi kombinezon na 0-0miesiące (rozm. 56) pomimo tego, że mam ten pierwszy jeszcze
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja się okropnie dziś czuję. najchętniej bym poszła spać a nie mogę ehhh. dziewczyny które są w pierwszej ciąży - cieszcie się tym ze możecie poleniuchować ja dziś wybłagałam u synka 5 minutową drzemkę - pospałam 3 minuty
mnie się udało dzisiaj... jak już oswoiła się ze wszystkimi, to mogłam bezkarnie odpocząć Pewnie jak nie będzie upałów to będę funkcjonowała inaczej, ale dopóki będą to nie mam szans na normalność.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-20, 20:48   #1276
smerfetka2808
Zakorzenienie

Montaka, bardzo ładnie
a co do zarażania jedzeniowego też wiele razy się zaraziłam od dziewczyn

Ma.ko, oj kojarzenie imion z innymi, też tak mamy
wiadomo że wyprawka kosztuje mnóstwo kasy ale potem będzie coraz lepiej zobaczysz dlatego koszty warto sobie rozłożyć
Stary 2014-07-20, 20:49   #1277
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Wczoraj jak byliśmy w sklepie po te szorty to stojąc w kolejce mąż stwierdził, że ładnie się już zaokrągliłam na brzuszku. Ciekawe co powie teściowa jak wróci z podróży, bo jak przyznałam się, że jestem w ciąży, to usłyszałam, że "dupa Ci urosła"
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-20, 20:51   #1278
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
też ładne
mi się podobają takie "zwykłe" imiona a nie jakieś wycudwane :/

o Robert!

do naszego pasuje chyba każde polskie imię
takie nazwisko polskie
Ja bardzo lubie proste imiona typu wlasnie Jan. Nazwisko mojego meza wlasnie nie polskie i musimy obydwoje troch pojsc na kompromis, tak, zebysmy dobrze sie z tym imieniem czuli, a takze dziecko, zeby dobrze sie z nim czulo w kazdym kraju, w ktorym postanowi zyc. Adam wydaje mi sie ladny i uniwersalny. Sama mam drugie imie, ktore jest dla obcokrajowcow niemozliwe do odczytania, zawsze mam z tego powodu klopot, dlatego szukam prostych rozwiazan

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak byliśmy w sklepie po te szorty to stojąc w kolejce mąż stwierdził, że ładnie się już zaokrągliłam na brzuszku. Ciekawe co powie teściowa jak wróci z podróży, bo jak przyznałam się, że jestem w ciąży, to usłyszałam, że "dupa Ci urosła"
O matko jaki tekst

Ja mysle, ze jutro moi rodzice nie zorientuja sie, ze jestem w ciazy a to 15 tydz i 2 dn.

Edytowane przez uoyretfatsul
Czas edycji: 2014-07-20 o 20:54
Stary 2014-07-20, 20:59   #1279
Kinqaa
Zakorzenienie

To co wy ukrywacie przed rodzicami ten fakt? Ja od razu powiedzialam. .. w sumie to była druga osoba ,bo pierwsza oczywiście mój S.

you have lost a diamond

Stary 2014-07-20, 21:02   #1280
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
To co wy ukrywacie przed rodzicami ten fakt? Ja od razu powiedzialam. .. w sumie to była druga osoba ,bo pierwsza oczywiście mój S.
haha nie nie ukrywamy Wolimy po prostu przekazac nowine osobiscie, a nie przez telefon czy skypea, dlatego czekamy do jutra.
Stary 2014-07-20, 21:02   #1281
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
O matko jaki tekst

Ja mysle, ze jutro moi rodzice nie zorientuja sie, ze jestem w ciazy a to 15 tydz i 2 dn.
wpuściłam jednym uchem, wypuściłam drugim
hehehe moi też
Cytat:
nie ukrywałam, ale nie widziałam się z nimi sam na sam, a nie chciałam przy wszystkich mówić, poza tym zagrożenie ciąży, potem wesele siostry i tyle..... tak wyszło
Poza tym pierwszy raz usłyszeli przez telefon (też się z nimi nie widziałam) i mieli lekkie pretensje, więc teraz po ich myśli było...
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2014-07-20 o 21:03
Stary 2014-07-20, 21:05   #1282
Kinqaa
Zakorzenienie

No w sumie racja. Bo już się przestraszylam, że ukrywacie takie fakty nie wiem co mi padło na mózg.

you have lost a diamond

Stary 2014-07-20, 21:07   #1283
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
No w sumie racja. Bo już się przestraszylam, że ukrywacie takie fakty nie wiem co mi padło na mózg.
u mnie byłoby tak, że jak nie dzisiaj, to następne spotkanie pewnie z dużym brzuchem by było
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-20, 21:08   #1284
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
Teraz mamy dobra wymowke na wszystko, to hormony
Stary 2014-07-20, 21:08   #1285
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet mimo monitora i tak wstawałam 5 razy przed zaśnięciem sprawdzić czy oddycha taka panikara byłam

Cytat:
córcia teraz będzie miała 3,5, jest miesiąc czy dwa starsza od Twojego brzdąca

mnie się udało dzisiaj... jak już oswoiła się ze wszystkimi, to mogłam bezkarnie odpocząć Pewnie jak nie będzie upałów to będę funkcjonowała inaczej, ale dopóki będą to nie mam szans na normalność.
no to wiadomo jak takie brzdące dają popalić

ale ci fajnie haha mi nie było dziś dane położyć się

Cytat:
Ma.ko, oj kojarzenie imion z innymi, też tak mamy
aaa. kiedyś czytałam że nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego ile osób nienawidzimy póki nie zaczniemy wybierać imienia dla dziecka

Cytat:
u mnie też rodzice byli drudzy ale mieszkamy z nimi to wiadomo że by się domyślili. tym bardziej jakbym piwka odmawiała czy drinka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 21:09   #1286
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
u mnie byłoby tak, że jak nie dzisiaj, to następne spotkanie pewnie z dużym brzuchem by było
U mnie nastepne spotkanie jak dziecko mialoby jakies 6 miesiecy (swieta odpadaja bo to przed samym porodem i na pewno nigdzie nie wtedy nie wybiore)
Stary 2014-07-20, 21:09   #1287
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dobranoc mamuśki
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-20, 21:12   #1288
Princes 18
Raczkowanie

To jutro Olena, Smerfetka i ja mamy genetyczne? tez sie tak denerwujecie?
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 21:13   #1289
dusiolka
Zakorzenienie

Lilijka:najwyzej bedzie sie topic w nim i tak ma byc tylko taki do wózka a 56 to znowu szybko wyrośnie;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 21:14   #1290
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Ja bardzo lubie proste imiona typu wlasnie Jan. Nazwisko mojego meza wlasnie nie polskie i musimy obydwoje troch pojsc na kompromis, tak, zebysmy dobrze sie z tym imieniem czuli, a takze dziecko, zeby dobrze sie z nim czulo w kazdym kraju, w ktorym postanowi zyc. Adam wydaje mi sie ladny i uniwersalny. Sama mam drugie imie, ktore jest dla obcokrajowcow niemozliwe do odczytania, zawsze mam z tego powodu klopot, dlatego szukam prostych rozwiazan
my tez musimy dać uniwersalne,bo moje jeszcze wydukają ale męża to nawet nie probują.
Mi sie podoba Wojtek bez portek
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości