Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-19, 14:24   #1171
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
czytam i czytam i chyba ten maxi cosi kupie.

siedze dzis w pracy i mi sie strasznie nudzi.

Dusiolka bardzo sie ciesze

Z czego?;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 14:38   #1172
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Witajcie ciężarówki!
Jestem uspokojona. Ten lekarz stwierdził, że przy takim wyniku (1:266) nie wskazywałby amnio, bo prawdopodobieństwo poronienia przy amnio to 1:50 i mówił, że samemu trzeba się zdecydować czy jest sens, napiszę brzydko, zabić 5 dzieci, by NIBY 'uratować' jedno? Yyy, wiecie co miał na myśli i co ja mam na myśli. Mówił, że to statystyka, że on nie kieruje pacjentek na krew, jeśli na usg jest wszystko jest ok. Obejrzeliśmy młodego na USG w 3d dosyć wielki SIUSIAK dalej obecny
Stwierdziliśmy, że zapominamy o tych wynikach i myślimy optymistycznie. Co ma być to będzie, a wierzymy, że młody to twardziel i będzie zdrowiuteńki. Potem przez całą drogę całowałam Go na wydrukach aaa i młody w brzuchu zaklada noge na nogę! A ja się próbuję tego oduczyć
Bajlaga bardzo sie ciesze, ze drugi lekarz zdolal Cie uspokoic! Caly czas o Tobie myslalam i mialam nadzieje, ze nie zdecydujesz sie na to badanie, poniewaz jest ono duzo bardziej ryzykowne niz 1:266!

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

Dziewczyny w którym tygodniu idziecie na połówkowe?
ja chciałam się umówić w 22 tyg, ale gin bedzie na urlopie i ostatni wolny termin do 13 sierpnia. Będzie to końcówka 20 tyg, nie za wcześnie?
Mnie przy okazji USG gen w 12 tyg od razu kobieta umowila na nastepne na 25 sierpnia, bedzie to 20 tyg 2 d.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
wpadłam w furię, jest mi wstyd
Lilijka

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Kochana jakie kroki? Nic sie nie zrobi jak dzidzia w brzuchu,a jak moze gdzieś cos robią to pewnie nie w pl albo za takie pieniądze ze kredyt na samochód by wyszedł. Do rodzenia szpital i tak wybieram z lepszym sprzętem do ratowania noworodków wiec no..moim zdaniem te "obowiązkowe" badania to trochę naciagactwo.. No ale moze zrobię..tylko zaczęłam sie zastanawiam nad sensem tego wszystkiego...

Dusiolka znam osobiscie przypadek, gdzie wykryto w czasie ciazy wade serca i dzieki tej swiadomosci rodzice mogli razem z lekarzami zaplanowac porod i natychmiastowa operacje w innym panstwie (u nas spoleczne ubezpieczenie medyczne pokrywa leczenie w innych panstwach jesli jest tam wyzszy standard niz w naszym kraju).
Sa choroby czy zmiany, na ktore nic nie poradzimy, ale sa takie, na ktore jesli zareagujemy szybko i wlasciwie nie beda mialy wplywu na dalsze zycie dziecka. Wydaje mi sie, ze zawsze lepiej jest miec wiecej czasu na poznanie problemu i podjecie decyzji.

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Ile ja razy z dzieckiem tak sie wywalilam ale miala z 2 latka i to bylo w lekkiej spacerowce tzw.parasolce. Trzeba uważać
Tez boje sie tych lekkich wozkow na 3 kolkach. Na dzis rozwazam nadal Emmaljunge (ale juz mniej podoba mi sie pomysl wydawania takiej kasy), podobaja mi sie tez BassonBaby (gdzie mozna je kupic?? na allegro brak) ale bardziej realnie to szukam odpowiednikow, czylu Marita prestige (moze ma ktos doswiadczenia?) , Navington Caravel (przednie kola sa skretne) albo Corvet oraz Jedo fyn.
Wszelkie uwagi milo widziane, a nawet bardzo milo W pon lecimy do PL i na pewno wrocimy z wozkiem.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Trafilam dzis na dobra strone dotyczaca karmienia piersia, moze Was zainteresuje http://mlekomamy.pl/
uoyretfatsul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 14:39   #1173
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Uoyret: wiem ze jesli wystąpi wada serca to wtedy trzeba planować porod w odpowiednim miejscu,ale taka wada powinna juz zacząć kiełkować raczej na prenatalnych tych genetycznych..tak serduszko tez jest badane. Pozyjemy zobaczymy

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-07-19 o 14:51
Stary 2014-07-19, 14:52   #1174
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Z czego?;p

rany czytam co piszesz a myśle o Bajladze przepraszam
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 14:58   #1175
dusiolka
Zakorzenienie

Myszunia: hehe spoko,trochę sie zdezorientowalam;p

Stary 2014-07-19, 15:02   #1176
uoyretfatsul
Raczkowanie

Wiesz u mnie tylko dwa USG na cala ciaze przewidziane (wlasnie te w 12 i 20 tyg), wiec ide i sie nie zastanawiam
Stary 2014-07-19, 15:03   #1177
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Wiesz u mnie tylko dwa USG na cala ciaze przewidziane (wlasnie te w 12 i 20 tyg), wiec ide i sie nie zastanawiam

To zmienia postać rzeczy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 15:08   #1178
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
U mnie tez normalnie 2. Ale jedno miałam na nfz w 6 tyg dodatkowo. A tak to chodzę do polskiego gina.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 15:16   #1179
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
U mnie tez normalnie 2. Ale jedno miałam na nfz w 6 tyg dodatkowo. A tak to chodzę do polskiego gina.
Ja tez miala w 6 tygodniu , poszlam prywatnie do ginekologa, zeby w ogole potwierdzic ciaze. Od tego czasu widze tylko polozna , a szpital zajmuje sie USG w 12 i 20 tyg. Ja mysle, ze jeszcze po 27 tyg. zrobie sobie 3d, fajna pamiatka. Tam jednak od razu zaznaczaja, ze nie sprawdzaja dziecka etc, jest to usluga czysto komercyjna.
Tutaj sa zdjecia http://9manudir.is/sonarskodanir/thr...yndir/vika-29/
Stary 2014-07-19, 15:35   #1180
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie ciężarówki!
Jestem uspokojona.
i niechaj tak już zostanie
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
a Wy dziewczyny - te co wymiotowały -już wszystkim Wam przeszło i weszłyście w błogi II trymestr?
w II trym jestem od niedawna, ale już wymiotowałam 2 razy

ja nareszcie po pracy
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 16:16   #1181
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
i niechaj tak już zostanie

w II trym jestem od niedawna, ale już wymiotowałam 2 razy

ja nareszcie po pracy
A ja na urlopie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 16:30   #1182
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

a ja w II trymestrze czuję się nadal fatalnie.... może nie mam już wymiotów, ale pojawiają się mdłości, zasłabnięcia itp.

czuję, że ta ciąża kosztuje mnie bardzo dużo wysiłku, w pierwszej tak nie było

obiad ledwo tknęłam i poszłam się położyć, bo przecież nie można wytrzymać, a mi słabo
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 16:40   #1183
suszarka
Buc

bajlaga, ciesze się, że jesteś spokojniejsza.
Stary 2014-07-19, 17:10   #1184
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła?

Nie wiecie może jak to jest jeśli chce, by ktoś inny był moim lekarzem prowadzącym? bo trochę się zraziłam, a ten dr co byłam u niego wczoraj, jest drogi, ale jakoś mu ufam, bo mówi rzeczowo i ma pozytywne wibracje

no chyba, że bedę chodzić na nfz na wizyty normalnie, a do tego czasami, by się upewnić i utwierdzić

ja w poprzedniej ciązy w 13 tyg też zmieniłam lekarza prowadzącego, po prostu umów się na wizytę do niego i na samej wizycie powiedz mu, że chcesz żeby prowadził Twoją ciąże

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Bajlaga! super wieści!

sweetbe za Ciebie i Twojego maluszka dalej kciuki zaciśnięte! ale nie ma innej opcji, jak tylko ta pozytywna!

kurcze jeśli ciśnienie lubi rosnąć od 20 tyg. ciąży to ja już się boję zawsze miałam tendencję do wysokiego i do tego nieregularne, dodatkowe skurcze - niby niegroźne i nie wymagające leczenia i co drugi człowiek takie ma, ale boję się bo mój organizm jest taki, że lubi reagować skokiem ciśnienia nawet na najmneijszy stres

i czegoś tu właśnie nie rozumiem - od początku ciąży moje ciśneinei jest niziuteńkie -80/50, no w porywach 90/50. Ale puls szybki, nei mneijszy jak 100. Najczęściej 110.

A wiecie może dziewczyny, dlaczego wysokie ciśnienie w zasadzie jest takie neibezpieczne w ciąży? Bo słyszałam, że nawet takei lekko zwyżkowe, jest już neibezpieczne. Lekko podwyższone.

ale upał w Krakowie nie mam sił, leżę, jestem już po wymiotach będzie ze 3 godz. spokoju do następnych
dziękuje za wsparcie!
bo już świruje! ale musze się uspakajać, bo i tak niczego się nie dowiem do następnego badania

na początku ciąży ciśnienie obniża się, a od 20 tyg wzrasta,
może będzie dobrze u Ciebie, może tylko lekko Ci się podniesie

wysokie ciśnienie uniemożliwia naturalny poród, z reguły jest cesarka, przez stan przedrzucawkowy, ja tak miałam

też się zastanawiam co z tym pulsem bo chyba takie wysokie nie powinno być,

kurcze dziewczyny normalnie nie mam na nic siły! zwykle mycie podłogi mopem mnie wykończylo!

na mamach grudniowych chyba w 20 tyg chłopak zmienil się w dziewczynke, także a nóz u mnie będzie tak samo
ale pewnie nie, eh pomarzyć tylko o dziewczynce, miała być Natalka a będzie nie wiem bo u nas w rodzinie same chłopaki i ciężko będzie z imieniem

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
zostałam z małą sama, mąż jeszcze nie wrócił po nocce , ta dokucza od rana, bo upał no i stało się wstyd mi jak nie wiem
sweetbe kochana, czy ty ze śląska? czy ja dobrze myślę o TYM Załężu? niedrapki miałam, ale czy były potrzebne, raczej nie, bo równie dobrze można ubrać skarpetki. A kupiłam je, bo za full nówkę było 50gr.

heh tak dobrze kojarzysz
w 4 czy 5 paku za śpiochy +koszulki jakos za 10 zl od kompletu można było kupic, w promocji inne ciut drożej ale i tak się opłacało

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ja też nie usunęłabym ciąży, ale wykrycie jakiś nieprawidłowości może być szansą na to, by podejmować odpowiednie działania w tym kierunku. Mimo, że to trudne, myślę, że warto wiedzieć wcześniej i móc w pełni zainteresować się tematem, tak by zagwarantować maleństwu najlepszą opiekę.
też mam takie podejście, czasem nawet przeprowadzają operacje dziecku , które się jeszcze nie urodziło, i w ten sposób rodzi się zdrowe

i wydaję mi się , że wtedy też chyba jak dziecko się urodzi to łatwiej jest niż nagle się dowiedzieć o czymś, a tak to się już zaczyna przygotowywać myślą,

ja też nie będę usuwać ale traktuje to, że jeśli można by za wczasu pomóć to lepiej to zrobic

21.08.2011 Nasz ślub

Edytowane przez sweetbe
Czas edycji: 2014-07-19 o 16:59
sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 19:25   #1185
Kinqaa
Zakorzenienie

Dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405794329718.jpg (35,7 KB, 22 załadowań)

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 19:31   #1186
dusiolka
Zakorzenienie

Omg;d

Stary 2014-07-19, 19:34   #1187
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Qrcze u nas dalej skwar. Po 20tej a dalej ponad 30 stopni

A co do II trymestru, to u mnie w 3 miesiącu zaczelo sie źle samopoczucie i tak sie ciągnie.
DZisiaj zalilam sie mężowi że ciążą to wcale nie ajpiekniejszy okres w życiu jak mówią niektórzy, a on wtedy powiedział "to co pewnie drugi raz nie będziesz już chciała" biedny sie martwi, ale jak wszystko będzie dobrze to jak najbardziej chce dwójkę
Idę bo mi sie tel wiesza z upalu

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 19:44   #1188
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Qrcze u nas dalej skwar. Po 20tej a dalej ponad 30 stopni

A co do II trymestru, to u mnie w 3 miesiącu zaczelo sie źle samopoczucie i tak sie ciągnie.
DZisiaj zalilam sie mężowi że ciążą to wcale nie ajpiekniejszy okres w życiu jak mówią niektórzy, a on wtedy powiedział "to co pewnie drugi raz nie będziesz już chciała" biedny sie martwi, ale jak wszystko będzie dobrze to jak najbardziej chce dwójkę
U nas tez upał, w sypialni 27 stopni, nie wiem jak usne.

Nie wiem czy mnie cos nie bierze, czuje sie troche słabo i mnie gardło lekko zaczyna bolec. Mam nadzieje ze nic poważnego. Byle nie angina bo mam ja normalnie co jakiś czas.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 19:49   #1189
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Elvira Qrcze niedobrze, pewnie przez upały. Moze wypij na noc gorące mleko z miodem?Ją mam ciągle zatkany jos ale to alergia

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 19:51   #1190
Kinqaa
Zakorzenienie

Juz mnie ten upał tak wkurxa...normalnie żyć się nie da. Wiatruuuu więcej chce

Zjadlam zapiekanke z serem i papryka. I chyba jeszcze jedną sobie zrobię. Ostatnio na papryke mnie wzięło hmm.

you have lost a diamond

Stary 2014-07-19, 20:52   #1191
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
zdaża się
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Wiesz co? W sumie to nie mam pojęcia co się dzieję, pewnie to chwilowe, szybko przejdzie i zaraz znów będzie już dobrze. Chciałabym poczuć maleństwo. Chodzę z takim dużym brzucholkiem i poza tym, że on rośnie, a mnie boli krzyż to w ogóle nie czuję, że dzidziuś tam jest... Wiem, że jest jeszcze czas, ale mimo wszystko.
doczekasz się,nie martw się
Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość

na mamach grudniowych chyba w 20 tyg chłopak zmienil się w dziewczynke, także a nóz u mnie będzie tak samo
ale pewnie nie, eh pomarzyć tylko o dziewczynce, miała być Natalka a będzie nie wiem bo u nas w rodzinie same chłopaki i ciężko będzie z imieniem
koleżance w 41 tygodniu,po porodzie
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
U nas tez upał, w sypialni 27 stopni, nie wiem jak usne..
Cytat:
co wy tak narzekacie,u nas 22 stopnie i leje,i mgła taka ze myslałam,że okrężną droga z pracy pojade
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 21:04   #1192
Kinqaa
Zakorzenienie

Katerina jakby ci pot po plecach i czole leciał tez bys narzekala
Wolę trochę oddechu przy deszczu. Z jeden dzień bo duchota jest okropna. Spać się nie da.

you have lost a diamond

Stary 2014-07-19, 21:52   #1193
justynalyp
Zadomowienie

leże sobie wczoraj w nocy w łóżku w sypialni i oglądam film telewizor w salonie. po jednej stronie salonu balkon po drugiej wejście do sypialni. drzwi balkonu otwarte na szerokość i nagle wleciał nietoperz. robi mi kółka pod sufitem, ja w łóżku, pies w łazience a ten mój w Poznaniu. no nic, leżę przerażona i obserwuje jak sobie lata pod sufitem z nadzieją, że wyleci. Nagle wleciał mi do sypialni, jak się przestraszyłam, to myślałam że na zawał zejdę, kołdra na głowę i czekam. Po dwóch minutach wyleciał, dzisiaj siedzę z zamkniętym balkonem. Ale najlepsze jest to, że jak się przestraszyłam to niczego na ciele się nie dotknęłam, jestem z siebie taka dumna
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 22:18   #1194
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Oto co upolowalam na wyprzedażach, upolowalam wiecej ale ten kombinezon najbardziej pasuje do wątku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140719_191827.jpg (76,3 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-07-19, 22:20   #1195
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

O mamo jakie brzydkie zdjęcie, zas nie w pionie ja chcialam,
Kolor jest niebieski
Stary 2014-07-19, 22:33   #1196
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zdziwię się, jak mnie kiedyś wywalicie z wątku albo zaczniecie ignorować
Ale obiecuję, że jak będę w domu od sierpnia, to będę tu regularnie
czy ty chcesz dostać w d...

Cytat:
Witajcie ciężarówki!
Jestem uspokojona.

Eirene ciuchy z lumpka są super moja mama ze mną się nie darła przy porodzie, bo...studenci się na nią gapili
jeny jak się cieszę bardzo bardzo
no jasne
hahaha głupio jej było może coś w tym jest jeny masakra jakby tyle studentów miało na mnie patrzeć.

Cytat:
kochana..... wiem jak to jest z 3,5-4 (?) latką.... cieżko jest wytrzymać. ja ostatnio też nakrzyczałam porządnie na synka a zaraz mi głupio było. hormony szaleją strasznie

Cytat:
No moja tez mówiła, no ale co z tego i tak w razie jakis nieprawidłowości nic sie nie zrobi.. Dlatego sie zastanawiam.. Nad tym prenatalnym tez sie zastanawiałam bo i tak bym ciazy nie usunęła w razie co.
ja mam te połówkowe ale normalnie w cenie zwykłego usg. lekarz sprawdza narządy wszystkie przepływy itd.
znam przypadki gdzie odkryto wadę serca i można było ją zoperować zaraz po porodzie. albo przypadki gdzie nawet w łonie matki operowano.

Cytat:
czuję, że ta ciąża kosztuje mnie bardzo dużo wysiłku, w pierwszej tak nie było
teraz masz więcej obowiązków bo jedno dziecko które wymaga opieki od ciebie dlatego bardziej zmęczona
ja też teraz gorzej się czuję.

Cytat:
Dziewczyny
o lol normalnie szok wózek

Cytat:
zobaczysz jak już będziesz czuła ruchy dziecka tak mocno, jak mdłości przejdą to poczujesz jaki to piękny okres - aaa no i jak już w domku będziesz

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
leże sobie wczoraj w nocy w łóżku w sypialni i oglądam film telewizor w salonie. po jednej stronie salonu balkon po drugiej wejście do sypialni. drzwi balkonu otwarte na szerokość i nagle wleciał nietoperz. robi mi kółka pod sufitem, ja w łóżku, pies w łazience a ten mój w Poznaniu. no nic, leżę przerażona i obserwuje jak sobie lata pod sufitem z nadzieją, że wyleci. Nagle wleciał mi do sypialni, jak się przestraszyłam, to myślałam że na zawał zejdę, kołdra na głowę i czekam. Po dwóch minutach wyleciał, dzisiaj siedzę z zamkniętym balkonem. Ale najlepsze jest to, że jak się przestraszyłam to niczego na ciele się nie dotknęłam, jestem z siebie taka dumna
zawału serca bym dostała zapewne. mi kiedyś jaszczurka do pokoju weszła mój synek miał z 2 miesiące to stanęlam z nim na łożku i tak stalam dopóki dziadek nie przyszedl i gościa nie zabrał

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 07:42   #1197
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzień dobry

Cytat:

Zjadlam zapiekanke z serem i papryka. I chyba jeszcze jedną sobie zrobię. Ostatnio na papryke mnie wzięło hmm.
ja też mam dośc, a to dopiero początek lata
dasz przepis? bo smacznie brzmi

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
co wy tak narzekacie,u nas 22 stopnie i leje,i mgła taka ze myslałam,że okrężną droga z pracy pojade
daj tak na jeden dzień troche deszczu i oddechu
chociaż jak zacznie padac po tych upałach, to pewnie z tydzien bez opamiętania.

Cytat:
o matko, jaka przygoda. DObrze, ze we włosy Ci nie wleciał. Na okno balkonowe zamontujcie moskitiere - zadne badziewie nie wleci

Cytat:
Oto co upolowalam na wyprzedażach, upolowalam wiecej ale ten kombinezon najbardziej pasuje do wątku
sliczny "

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
czy ty chcesz dostać w d...
hormony szaleją

Otworzyliśmy na noc wszystkie okna w domu a i tak spać nie mogłam. Zasnęłam dopiero nad ranem i już nie śpie znów
a dzisiaj ma byc jeszcze gorzej

ciekawe kiedy ja zacznę czuć wyraźnie moje dziecko.Wczoraj G położył głowe tak nisko na podbrzuszu i mówił, ze słyszy takie bulgotanie

A w ogóle nie mam w czym chodzić. Mam jedną spódnicę białą i jedną sukienkę na taki upał. Mjusze szybko coś zamówić.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-07-20, 08:42   #1198
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:

ja bym na pewno na zawał zeszła ! ja się nawet ćmy boje, a jak wleciał mi konik polny i jak już umierałam z ciepła pod kołdra wynurzyłam się powoli a on siedział 10 cm od mojej glowy na kołdrze szybko zawinęłam kołdrę i wyrzuciłam kołdrę z nim na balkon i uciekłam! także jesteś odważna!

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:

bardzo fajny, ja miałam jasno zielony i strasznie się brudził

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 09:59   #1199
nuna2
Zakorzenienie

Zostawić was na kilka dni....

Bajlaga słuchaj-ja uważam, ze twój dzidziuś jest zdrowy i koniec. Amnio bym nie robiła... bo bym się bała a nic by to nie zmieniło. A prawdopodobieństwo nie jest wcale tak wysokie

Mnie nie było kilka dni a wy już tyle naspamowałyście. Poszalały??:P Nie mam z wami szans.

Witam w 17 tyg. We wtorek wizyta.
Stary 2014-07-20, 10:22   #1200
sjero
Raczkowanie

ja już przestałam starać się nadrabiać, bo nie ma szans :P 2 dni nie zaglądałam, a ponad 20 stron do nadrobienia

ja też mam już dość tego ciepła, przed chwilą skończyłam prasować i cała mokra jestem a wyjście z domu to już masakra całkowita chwila odpoczynku i za obiad się muszę brać tyle dobrze, że mąż posprzątał gdy prasowałam i pranie teraz powiesił
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości