|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
|
|
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie
aj ciężko Was nadrobić po 2 dniach Linka to aż się boję, bo u mnie w pracy też chcą (ja chcę !) mi zmienić etat i podstawę, a nie planuję pracować do grudnia. Ale Ty masz chyba bardziej skomplikowaną sprawę, trzymam kciuki za pozytywne wyjaśnienie ![]() doloresd komodę z biedronki u mnie mama sobie kupiła, całkiem w porządku ta komoda jakościowo karooka ja niebawem kończę 17 tc i ruchów, pływania, smyrania...nic a nic ale to chyba za wcześnie ![]() właśnie sobie uświadomiłam, że nie wiem nic na temat mojego łożyska i długości szyjki, zawsze słyszę, że wszystko jest ok. Dzisiaj mam wizytę i w środę mam wizytę, zobaczymy co tam słychać u maleństwa Kciuki za wszystkie wizyty ![]() LoLcIa123 ja zawsze słyszałam, żeby leków witamin nie popijać sokami owocowymi, tylko wodą, ponoć wpływają różnie na ich wchłanianie, w sensie, że nie są tak przyswajalne jak powinny, a nie żeby jakieś tam poważne skutki uboczne były nic się nie martw potęguje działanie to chyba alkohol a nie soki ![]() Trochę Wam zazdroszczę własnych mieszkań, pokoju czy nawet kąciku dla dziecka...my jesteśmy powiedzmy świeżo po ślubie, mieszkamy w moim rodzinnym domu, niestety kuchnia łazienka wspólne, nie mamy dla siebie całego piętra, mam braci w pokojach obok, ale na brak prywatności nie narzekamy bo ich raczej nie ma tylko szczerze to łóżeczka nie mam gdzie postawić, nie mówiąc o kąciku dla dziecka czy innych rzeczach, a nasz pokój nie taki mały bo 20m2. Może zna się któraś na projektowaniu wnętrz bo moja organizacja i rozmieszczenie zajmuje już wszystkie ściany A kupować wynajmować mieszkania nie zamierzamy bo byśmy nic nie zaoszczędzili, a chcemy budować dom ![]() ![]()
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam przyjść za tydzień do kontroli i jak szyjka dalej będzie taka sama, to chyba mnie oszczędzi no i leżeć, leżeć, leżeć..![]() Nie wiem czy to jest pełna lista, ja biorę nospę 3x1 (wczoraj na szczęście wzięłam 2x1 i poranną dawkę popiłam wodą..) magnez, urosept, prenatal, asmag forte i zastrzyki clexane w brzuch (ale to chyba nie chodzi o zastrzyki ).
|
|
#2284 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
moja w 20+1 ważyła 350g ![]() nie martwi się, łatwiej jest rodzić dziecko 3kg niż 4 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Skargę na pracownika zawsze możesz złożyć, tylko, że to mogła być zwykła ludka pomyłka, pani później będie miała przechlapane, tobie napisze przeprosiny, a kodów i tak dziś ci nie aktywuje. Na rozpatrzenie skargi jest chyba 30 dni.
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żebym nie zapomniała wyjść wcześniej, a nie siedziała do 16:00 bo do lekarza mam iść :P
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem czy może zadzwonić do apteki i się podpytać, czy co ![]() Cytat:
niektórych potęguje..
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu
za wizytę czekaj czekaj to masz dwie wizyty w tym tygodniu ?? Czy źle zrozumialam ??
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia jak chcesz to mogę zadzwonić do mojego teścia i zapytać co on uważa na ten temat
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez. Juz blizej niz dalej do 20 tygodnia :-D Straszna dzuma z samego rana zestresowala mnie moja dyrektorka ktora z igly lubi robic widly. Jakby nie mozna zajac sie po prostu problemem :-/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszała i obiecała, ze dzis wszystko bedzie dzialac. Ale ile ja mam na to czekac?! nie chce mi sie w te upaly jechac na poczte i stac w kolejce za spoconymi ludzmi
|
|
|
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą i tak nie martwię się o siebie tylko jak zwykle o bąbla . Cytat:
|
|
#2294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Kurczę dziewczyny, ale wam współczuję, że w tym skwarze musicie w pracy siedzieć Ja jutro wracam po miesięcznym zwolnieniu. Będzie się działo.
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
doloresd zapomniałam odpisać
Jeżeli chodzi o jakość nie narzekam. Nic się nie odpryskuje, nie zniszczone a mam jakieś 2 lata obie gdzie jedna stała wcześniej u brata. Mąż mówi, że szuflady mogłyby być głębsze ale mi nie przeszkadzają.
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo dzisiaj na nfz gdzie chodzę tylko po to bo babka mi zleca badania, chociaż część mam za darmo zawsze to jakiś grosz w kieszeni zostanie, a w środę mam prywatnie. Ta na nfz jakaś nie kompetentna wg mnie, tsh miałam = 2 czyli w normie (norma do 2,5), a ona kazała jeść tabletki na obniżenie. Jak robiła usg, tysiąc różnych pomiarów, bo mówiła co sprawdza, zdjęć chyba z 20 sobie wydrukowała, coś tam w karcie popisała, a ja tylko się dowiedziałam jak duże jest dziecko i że wszystko ok. Moją infekcję zbagatelizowała, a potem się okazało, że złapałam grzybka. Nic się od niej dowiedzieć nie można ale, że mam ją właściwie pod domem to chodzę po te skierowania i posiedzieć w kolejce :P. A szukać gdzieś po Krakowie dobrego lekarza na NFZ nie chcę już teraz, bo długo się na wizyty czeka, a ja do Krk mam 30 km.
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a numeru do oddziału nie masz? zawsze możesz zadzwonić i podniesionym głosem opierdzielić panią! sama pracowałam w banku, więc wiem, że awanturujących klientów traktuje się priorytetowo, żeby mieć ich już z głowy a po wszystkim możesz napisac skargę na konkretnego pracownika (tego, który otwierał ci konto)
|
|
#2299 | |
|
Rozeznanie
|
Basia, a dlaczego ona nie może Tobie tego skierowania wypisać na prywatnej wizycie? Ja byłam w czwartek u swojego lekarza prywatnie i mam normalnie skierowanie na darmowe badania typu morfologia, mocz, hiv i chyba jeszcze jakies 2.
W ogóle mój lekarz jest super, ostatnio 40 min u niego siedziałam, odpowiada na moje wszystkie pytania, zrobil mi usg szyjki, wszystko wytlumaczyl, pozachwycał sie stopkami dzidziusia i za wszystko wziąl...100zł ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() a skarga to chyba na panią u której odbierałam te kody. zadzwonie i zobacze co mi powiedzą, wtedy zastanowie się nad ew skargą |
|
|
|
|
#2300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciężko takiego znaleźć jak Twój... ogólnie nie wiem czy jestem zadowolona z moich lekarek ale nie mam siły szukać kogoś innego...usg szyjki robi się przez brzuch czy dopochwowo? Bo chyba nie miałam i się muszę upomnieć?
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i faktycznie jak kody dawał ktoś inny to pewnie i on powinien je aktywować. u nas było trochę inaczej (ta sama osoba robiłą wszystko).
Amelka Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2014-07-21 o 10:55 |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), wiec akurat jeżeli chodzi o suchość/wilgośc wsyztsko mam pod kontrolą |
|
|
|
|
#2303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy to zrozumiale napisałam
|
|
#2304 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() uff... ale miałam nadrabiania po weekendzie ale nadrobiłam ![]() Linka - bardzo współczuję sytuacji z zus-em, "fantastycznie" (piszę ironicznie) że narażają kobietę w ciąży na kolejne stresy - nie ma jak to myślenie ... kciuki oby wszystko rozwiązało się szybko i pomyślnie.Cytat:
Cytat:
bo 3900g to nie było pocieszające i tekst "jeszcze przejdzie" ![]() Inka - lepiej mniejsze niż zbyt duże ![]() W sobotę miałam cięższy poranek, miałam skurcze - wystraszyłam się ostro, wzięłam no-spę, mąż zajął się dzieckiem a ja poleżałam (przeszło po 20-30 min) a potem ogólnie odpoczywałam przez cały dzień. Mam nadzieję, że nie dzieje się nic złego z kruszynką. I proszę o magiczne kciuki - dziś mam wizytę po 20. Oby było dobrze I w końcu dowiem się kiedy mam połówkowe
|
||
|
|
|
#2305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chodzę prywatnie i płacę 150zł, badania prywatnie
chociaż prenatalne miałam i mam a nfz . Teraz byłam u innego lekarza (mój na urlopie) i zapłaciłam 210zl..
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
To ja pierwsze prenatalne miałam u tej na nfz tyle, że nic z niego nie wiem prócz tego, że wszystko ok. Na połówkowe zapisałam się prywatnie, kosztuje chyba 240 zł.
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz też idę do tego ośrodka na II prenatalne i też będzie robione przez moją Panią Doktor. Ważne żeby badania prenatalne przeprowadzali lekarze z certyfikatem (ale nie wiem jak się On nazywa) można sprawdzić w necie czy dany lekarz ma ten certyfikat.
|
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I do tego dochodzą wizyty prywatne. Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2014-07-21 o 11:14 Powód: literówka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

aj ciężko Was nadrobić po 2 dniach
za wszystkie wizyty
bo moja organizacja i rozmieszczenie zajmuje już wszystkie ściany
ale mam przyjść za tydzień do kontroli i jak szyjka dalej będzie taka sama, to chyba mnie oszczędzi no i leżeć, leżeć, leżeć..
Czy musi byc blizej kaloryfera czy jaknajdalej

z samego rana zestresowala mnie moja dyrektorka ktora z igly lubi robic widly. Jakby nie mozna zajac sie po prostu problemem :-/

Ja jutro wracam po miesięcznym zwolnieniu. Będzie się działo.