Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 11:19   #2311
niteczka83
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Zazdroszczę - ja za badanie prenatalne w 11 tygodniu zapłaciłam 420 zł, a teraz szykuję się połówkowe, liczę, że zapłacę 200 zł.
I do tego dochodzą wizyty prywatne.
Ja chodzę prywatnie i każda wizyta to 200 zł, teraz połówkowe wyniesie jakieś 300 zł + różne badania. Ostatnio miałam tylko mocz, toxo i przeciwciała i zapłaciłam prawie 85 zł.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:20   #2312
skrzatek24
Rozeznanie

Uspokajam, że łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące. Też na początku mialam takie obawy, ale lekarz na opisie usg wpisał łożysko na przedniej ścianie bez cech przodowania. Na początku myślałam, że sie pomylił, a zerknęłam na opis dopiero w samochodzie i już nie miałam jak zapytać. Doczytałam w domu, że prawidłowe umiejscowienie łożyska jest na przedniej bądź tylnej ścianie macicy. Łożysko przodujące z kolei znajduje się nisko w macicy i pokrywa wewnetrzne ujście szyjki dlatego może być niebezpieczne.

U mnie leniwy poniedziałek. Chociaż wstałam wcześnie i już odwiedziłam ciuchlandię. Dla dzieciaczka kupiłam tylko nową zimową czapeczkę za całe 1 zł. Dla synka troszkę więcej i nawet dla siebie udało mi się parę rzeczy upolować. Teraz czekają mnie zakupy, ale jakos nie po drodze mi do sklepu. Jakiś czas temu odkryłam w kauflandzie mąkę do pizzy z gdańskich młynów, ale juz od dłuższego czasu jej tam nie widziałam. Ostatnio znalazłam ją w tesco, więc dziś na obiad będzie u mnie pizza hawajska. Lecę po składniki.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:21   #2313
19Inka90
Wtajemniczenie

Nitka i dawaj znać po wizycie bo będę czekać

Dziewczyny wy placicie jakieś kosmiczne sumy za tych lekarzy... Ja chodze ba NFZ tyle ze mam niektóre badania płatne... Na polowkowym byłam u mojego lekarza prywatnie i jako jego stała pacjentka zqplacilam 150 zł

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:25   #2314
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Zazdroszczę - ja za badanie prenatalne w 11 tygodniu zapłaciłam 420 zł, a teraz szykuję się połówkowe, liczę, że zapłacę 200 zł.
a ja właśnie tego w 11 tygodniu nie robiłam u lekarza z certyfikatem bo cena mnie przeraziła, ale połówkowe jest bardzo ważne (i połowę tańsze bo nie robi się testu z krwi) to trzeba iść sprawdzić co tam słychać
Stary 2014-07-21, 11:28   #2315
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie i każda wizyta to 200 zł, teraz połówkowe wyniesie jakieś 300 zł + różne badania. Ostatnio miałam tylko mocz, toxo i przeciwciała i zapłaciłam prawie 85 zł.
Myślę, że ze wszystkimi badaniami wyjdzie mi gdzieś 1200 zł za prowadzenie samej ciąży. I teraz ja się pytam, po licho płacę składki zdrowotne? Nigdy nie mogę się dostać do lekarza na nfz.

A poza tym zrezygnowałam z leczenia państwowego, gdyż ginekolodzy ze szpitala, w którym zamierzam rodzić przyjmują tylko prywatnie. Zależało mi bardzo na lekarzu pracującym w szpitalu.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:29   #2316
basiabasia989
Rozeznanie

Inka ciężko trafić na dobrego lekarza żeby były za darmo wizyty albo chociaż badania i to w miarę blisko
Stary 2014-07-21, 11:31   #2317
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
a ja właśnie tego w 11 tygodniu nie robiłam u lekarza z certyfikatem bo cena mnie przeraziła, ale połówkowe jest bardzo ważne (i połowę tańsze bo nie robi się testu z krwi) to trzeba iść sprawdzić co tam słychać
Ja wolałam się upewnić, wszyscy lekarze mi to doradzali. Choć sama nie wiem, czy to było aż tak konieczne. Dowiedziałam się tylko, że jak na swój wiek biologiczny mam znikome prawdopodobieństwo wystąpienia wady. Wtedy też zdziwiłam się, że średnio w wieku 28 lat prawdopodobieństwo wynosi 1:400 (!). Ja miałam 1: 20 000.
Stary 2014-07-21, 11:32   #2318
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja mam swojego praktycznie po drugiej stronie ulicy pielęgniarki do mnie dzwonią jak jest kolejka żebym przyszła gdzieś tak 15 min później to wejde od razu do gabinetu

Emilka
Stary 2014-07-21, 11:33   #2319
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Uspokajam, że łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące. Też na początku mialam takie obawy, ale lekarz na opisie usg wpisał łożysko na przedniej ścianie bez cech przodowania. Na początku myślałam, że sie pomylił, a zerknęłam na opis dopiero w samochodzie i już nie miałam jak zapytać. Doczytałam w domu, że prawidłowe umiejscowienie łożyska jest na przedniej bądź tylnej ścianie macicy. Łożysko przodujące z kolei znajduje się nisko w macicy i pokrywa wewnetrzne ujście szyjki dlatego może być niebezpieczne.
Ja mam na przedniej ścianie, ale lekarz nic nie mówił właśnie, że to źle

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
U mnie leniwy poniedziałek. Chociaż wstałam wcześnie i już odwiedziłam ciuchlandię. Dla dzieciaczka kupiłam tylko nową zimową czapeczkę za całe 1 zł. Dla synka troszkę więcej i nawet dla siebie udało mi się parę rzeczy upolować. Teraz czekają mnie zakupy, ale jakos nie po drodze mi do sklepu. Jakiś czas temu odkryłam w kauflandzie mąkę do pizzy z gdańskich młynów, ale juz od dłuższego czasu jej tam nie widziałam. Ostatnio znalazłam ją w tesco, więc dziś na obiad będzie u mnie pizza hawajska. Lecę po składniki.
Uwielbiam pizze hawajską ! ale jestem leń i nie chce mi się w domu robić, jak jem pizze to w pizzy hut nawet w sumie nie wiem czy ser którego dodają (mozarella) jest jadalny w ciąży, ale skoro i tak go poddają temp to nie ma znaczenia

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy placicie jakieś kosmiczne sumy za tych lekarzy... Ja chodze ba NFZ tyle ze mam niektóre badania płatne... Na polowkowym byłam u mojego lekarza prywatnie i jako jego stała pacjentka zqplacilam 150 zł
No właśnie , a ja byłam tydzień po tygodniu ostatnio z tymi bólami brzucha kurczaki i jeszcze mam iść w środę na kontrolę, kolejne 210zł będziemy bankrutami

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
No właśnie wiem, że to badanie I jest drogie, chyba ok 500-600zł z testem podwójnym? nawet już nie pamiętam .
Ja już wydałam jakieś 2.000 na leki, lekarzy i badania...

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-21 o 11:35
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:35   #2320
basiabasia989
Rozeznanie

wrrr właśnie dzwoniła kobieta od mojego połówkowego, że Pani Doktor nie ma od 11 sierpnia przez tydzień i mam dopiero na 18 sierpnia godzina 19:20 no chyba nie wytrzymam tyle!!!!!
a umawiałam się ponad miesiąc temu...

Edytowane przez basiabasia989
Czas edycji: 2014-07-21 o 11:44
basiabasia989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:37   #2321
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość

No właśnie wiem, że to badanie I jest drogie, chyba ok 500-600zł z testem podwójnym? nawet już nie pamiętam .
Ja już wydałam jakieś 2.000 na leki, lekarzy i badania...
Ja zapłaciłam 420 zł za badanie z testem podwójnym (Wrocław).
Stary 2014-07-21, 11:44   #2322
antosia5
Rozeznanie

Dziewczyny, mam znow pytanie Wreszcie mam wolne, wiec chce wyszorowac cały dom, a zacząc od lazienki, a tę zawsze szorowalam octem i sie zastanawiam czy mozna to wdychac (wiadomo nie bede wciagac, ale jednak opary sie unoszą w powietrzu), bo pewnie z godzinę/póltóry mi to zajmię, zanim wszystkie kafelki wyszoruje
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:47   #2323
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam znow pytanie Wreszcie mam wolne, wiec chce wyszorowac cały dom, a zacząc od lazienki, a tę zawsze szorowalam octem i sie zastanawiam czy mozna to wdychac (wiadomo nie bede wciagac, ale jednak opary sie unoszą w powietrzu), bo pewnie z godzinę/póltóry mi to zajmię, zanim wszystkie kafelki wyszoruje
Jak to powiedziała moja Pani Dr. 'To nie kokaina" więc myślę, że spokojnie gorzej by chyba było z domestosem..

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-21, 11:53   #2324
basiabasia989
Rozeznanie

LoLcIa123 ja staram się ograniczać wszystkie koszty jak tylko mogę wiadomo za co trzeba zapłacić to płacę ale szukam alternatywnych rozwiązań skąpa się zrobiłam okrutnie

antosia5 wydaje mi się, że to skoro to nie chemikalia to spokojnie, przecież octu i w kuchni się używa/spożywa. Może się wypowie ktoś bardziej zorientowany.
Stary 2014-07-21, 11:56   #2325
sasia25
Rozeznanie

basia usg szyjki robi się dowcipnie. Mi zrobił, bo powiedzialam mu, ze lekarz w Irlandii nastraszył mnie, ze mogę krwawic i się martwie.

Ja juz nie wiem jak jest z tymi lekarzami. Podobno badanie tzw genetyczne jest refundowane tylko, kiedy w rodzinie są jakieś wady genetyczne albo wiek matki jest 35+ więc nei wiem czemu niektóre z nas płaciły a inne nie.

Mój lekarz pracuje też w szpitalu i wydawało mi się, że w tej sytuacji automatycznie prywatnie może tez dać skierowanie na bezpłatne badania. Ja teraz zapłace tylko za toxo, które nie jest refundowane.

Ja za połówkowe teraz będę płącić dokładnie 270zł (tam gdzie alekaz). mogłabym pewnie taniej zrobić u mojego lekarza, ale tam mają lepszy sprzęt i duży ekran więc ja sobie leżę i bez obracania głowy widzę wszystko dokładnie przed sobą no i tam są takie miłe panie więc chętnie wracam
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 12:05   #2326
basiabasia989
Rozeznanie

sasia25 ja toxo IgM miałam za free, płaciłam za IgG bo tego nie było na skierowaniu, a chciałam wiedzieć czy mam przeciwciała. Moja lekarka też pracuje w szpitalu, jest nawet zastępcą ordynatora ale przyjmuje tylko prywatnie i kasuje za wszystko.
Polska służba zdrowa robi nas w balona, nie ogarniam...jednym się uda zaoszczędzić innym niestety nie

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

uciekam zająć się pracą bo od rana siedzę na wizazu :P coś trzeba popracować miłego dnia mamusie
Stary 2014-07-21, 12:07   #2327
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Ja też tak mam, lekarz powiedział że jak leki mi nie pomogą to kieruje mnie na oddział, bo to jest napinanie się macicy i może skrócić szyjkę ale mam przyjść za tydzień do kontroli i jak szyjka dalej będzie taka sama, to chyba mnie oszczędzi no i leżeć, leżeć, leżeć..
powiem ci szczerze, że mnie trochę przestraszyłaś bo ja głupia na rowerze zasuwam do pracy( ale mam bliziutko), potem ciągam węża ogrodowego i wszystko na podwórku podlewam a wieczorkiem na spacerek z psami chodzę. Chyba muszę wyluzować i to ostro chociaż mam nadzieję, że to były jednorazowe przypadki i się wszystko unormuje u mnie
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 12:09   #2328
19Inka90
Wtajemniczenie

Basia to może po wizycie uda Ci się dzisiaj dowiedzieć kto tam sie u Ciebie ukrywa
Ja mam dzisiaj grilla rodzinnego wiec trzymam kciuki za wszystkie wizyty a wieczorem wejde poczytać relacje co tam u waszych serduszek

Emilka
Stary 2014-07-21, 12:15   #2329
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
powiem ci szczerze, że mnie trochę przestraszyłaś bo ja głupia na rowerze zasuwam do pracy( ale mam bliziutko), potem ciągam węża ogrodowego i wszystko na podwórku podlewam a wieczorkiem na spacerek z psami chodzę. Chyba muszę wyluzować i to ostro chociaż mam nadzieję, że to były jednorazowe przypadki i się wszystko unormuje u mnie
Może nie masz tego samego co ja odczucia mogą być takie same, ale powody może różne

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-21, 12:21   #2330
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Placilam tak samo 420 zl w tym test podwojny a teraz 200 zl zaplace o ile sie zdecyduje. Zobacze jak mi na nfz zrobia dokladnie czy nie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-21 o 12:23
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 12:31   #2331
alekaz1
Zakorzenienie

No tak jak sasia pisze ze polowkowe 270 zl placilam a za te pierwsze 370. I lekarz powiedzal ze tego trzeciego w 30 tygodniu nie musze robic. Choc polowkowe mialam u siebie w szpitalu za darmo to tam maja ciut gorszy sprzet ja chodze na nfz do poradni przy szpitalnym wiec wszystkie wyniki mam za darmo a opieka nawet ok. Pojde jeszcze w tej ciazy prywatnie na te 4d/3d zobaczyc malenstwo
Stary 2014-07-21, 12:31   #2332
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Może nie masz tego samego co ja odczucia mogą być takie same, ale powody może różne
prawdę mówiąc mam nadzieję, że to nic poważnego bo nie wyobrażam sobie teraz do końca ciąży leżeć i odpoczywać, wiadomo gdyby od tego zależało czy wszystko z małym będzie ok to oczywiście, że bym i się oszczędzała ale ja mam nadzieję, że jak najdłużej będę mogła i pracować i chodzić
Stary 2014-07-21, 12:36   #2333
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że ze wszystkimi badaniami wyjdzie mi gdzieś 1200 zł za prowadzenie samej ciąży. I teraz ja się pytam, po licho płacę składki zdrowotne? Nigdy nie mogę się dostać do lekarza na nfz.

A poza tym zrezygnowałam z leczenia państwowego, gdyż ginekolodzy ze szpitala, w którym zamierzam rodzić przyjmują tylko prywatnie. Zależało mi bardzo na lekarzu pracującym w szpitalu.
Na szczescie moj przyjmuje na nfz i pracuje w szpitalu ale na ginekologicznym a nie polozniczym. Dziewczyny mowia ze sie interesuje swoimi pacjentkami jak rodza. Wiekszosc badan mam na nfz poza tymi dodatkowymi. Wtedy je robie u niego w prywatnym gabinecie jak na prenataln w I trymestrze.

Stary 2014-07-21, 12:45   #2334
blow_ya_mind
Raczkowanie

Jejku drogie u was te wizyty, ja chodze prywatnie za 100 zł, a genetyczne w 12 tyg i połówkowe miałam za 190 (u innego lekarza). No ale nie mam żadnych badań na NFZ...

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile przytyłyście? Ja skończyłam właśnie 20 tydzień, czuję się rewelacyjnie.. Wczoraj byłam u dietetyczki porozmawiać o odpowiednim żywieniu (tak fanaberia)… Przytyłam już 10kg W ogóle tego nie czuję, i podobno też nie widać…
Jest to w normie, ale przy górnej granicy i muszę się pilnować, jeśli nie chcę po porodzie mieć zbyt dużo do zrzucenia (a chce ważyć 6kg mniej niż przed ciążą, czyli 60 - to moja normalna waga, nie wiem co się stało, że tak mi się uzbierało przed ciążą =) ).
Ale wiem w czym problem - mam ostatnio taką chcicę na słodycze, że idzie zwariować
Ja nic na razie nie przytyłam w 21 byłam nadal -2kg. Babka powiedziała, że to dobrze i nic mmi to nie szkodzi bo miałam nadwagę przed ciążą.

Kilogramów ciążoweych często nie widać... U mnie wszystko zostało po ciąży i miałam prawie 15 kg na plusie po porodzie, ale moja kumpela (bardzo szczupła) też dużo przytyła w ciąży ale teraz nic po niej nie widać (pół roku po porodzie).

Ja się bardzo ograniczam z jedzeniem czegokolwiek poza podstawowymi posiłkami bo u mnie ciąża wzmaga tendencje do tycia.. no i w ciąży z dziewczynką moim zdaniem jest gorzej bo hormony wcale Ci nie pomagają...

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość

pytanie do mam - mam bardzo dużo (7 w rozmiarze 56 i jedno w 50) body z krótkim rękawkiem. Proszę o opinię, czy to to się przyda???? Pewnie jak wyjdziemy ze szpitala to będzie listopad, dzieciaki zakładam rozmiarowo będą pasowały na 50… czy o takiej porze roku się je ubiera w krótki rękawek?…..
Stare pytanie, ale powiem Ci że na pewno Ci się przyda. Body w takim rozmiarze będzie na pewno na później dla Twoich maluszków, ale spokojnie możesz je na zimne dni zakładać pod pajacyk czy inne ubrania - w formie takiego podkoszulka.

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak urządzam teraz sypialnie i rozważam gdzie najlepiej zrobić kątek dla malucha Pokój jest dosyc duzy ale z jednym oknem i pod nim kaloryfer- czy lepiej dac łożeczko dziecka blisko okna czy dalej Czy musi byc blizej kaloryfera czy jaknajdalej Jak myslicie
Lepiej dalej od kaloryfera i okna i w ciemniejszej części pokoju. Ja mam ustawione na przeciwko drzwi i to było dobre bo jak były otwarte to widziałam małą jak śpi.

Cytat:
Dziewczyny wiecie może jakie są potem konsekwencje jak łożysko nie pójdzie do gory i do samego końca jest na przedniej ścianie ? Bo lekarz powiedział ze moje poki co do gory się nie wybiera ale żebym na razie się nie martwiła... Czyli teoretycznie o co potem mialabym się martwić ??
Tak jak już ktoś pisał, łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co przodujące - przodujące to takie które zakrywa ujście szyjki i przez to dziecko nie może się urodzić SN. Ja w poprzedniej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i nie było to wskazanie do CC, miałam CC ale to z zupełnie innego powodu.
Stary 2014-07-21, 12:50   #2335
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Basia to może po wizycie uda Ci się dzisiaj dowiedzieć kto tam sie u Ciebie ukrywa
Ja mam dzisiaj grilla rodzinnego wiec trzymam kciuki za wszystkie wizyty a wieczorem wejde poczytać relacje co tam u waszych serduszek
miłej zabawy na grillu - zjadłabym karkówkę

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Placilam tak samo 420 zl w tym test podwojny a teraz 200 zl zaplace o ile sie zdecyduje. Zobacze jak mi na nfz zrobia dokladnie czy nie.

Jak bym miała taką okazję, zrobiłabym dokładnie tak samo - najpierw na nfz, później najwyżej prywatnie.

Jak bym miała taką okazję, zrobiłam dokładnie tak samo - najpierw na nfz, później najwyżej prywatnie.

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Na szczescie moj przyjmuje na nfz i pracuje w szpitalu ale na ginekologicznym a nie polozniczym. Dziewczyny mowia ze sie interesuje swoimi pacjentkami jak rodza. Wiekszosc badan mam na nfz poza tymi dodatkowymi. Wtedy je robie u niego w prywatnym gabinecie jak na prenataln w I trymestrze.

Dokładnie, dlatego szukałam takiego lekarza
Choć słyszałam historie typu, że pan dr poszedł na urlop jak rozpoczął się poród i dupa - nie był obecny na oddziale.

A co do badań prenatalnych i ich odpłatności, to wszystko sprowadza się do tego, że nie ma obecnie ustawy, w oparciu o którą istniałoby nawet prawo do takich badań, stąd manipulacje ze strony niektórych lekarzy.
Polecam świetny artykuł http://www.prawoimedycyna.pl/index.p...fe2739bb7b6112

Edytowane przez doloresd
Czas edycji: 2014-07-21 o 12:53
Stary 2014-07-21, 12:51   #2336
madziqqq
Rozeznanie

u mnie łóżeczko będzie stało właśnie pod oknem i przy kaloryferze( ale raczej go przykręcę bo w pokoju mamy dwa) tam akurat jest taka wnęka przy naszym łóżku i najbardziej tam pasuje
Stary 2014-07-21, 13:00   #2337
Hasiap
Rozeznanie

Tak czytam wasze wpisy o kosztach na wizytach i jest mi bardzo głupio.. Ja mimo, że chodzę prywatnie, to nie płacę ani 1zł za wizyty w tym prenatalne pierwsze i drugie też miałam za darmo (lekarz jest znajomym rodziny). Jedyne koszty jakie ponoszę to właśnie koszt badań w laboratorium, bo mój lekarz pracuje w szpitalu wojewódzkim ale w innym mieście i to jeszcze na patologii ciąży, więc raczej nie jest w stanie takich badań wypisać, ale i tak już nie narzekam. Jak bym obliczyła koszta wszystkich wizyt to teraz nie powinnam się martwić o wyprawkę dla dziecka - tyyyyle zaoszczędziłam przecież. Ale to jak w reklamie - tyle mamy oszczędności ile mamy na koncie.. Gdybym po każdej wizycie odkładała koszt wizyty sobie do kubeczka to teraz nie martwiłabym się o nic.. No a jednak życie pokazuje, że jeśli nie zapłacę od razu - to pieniądze się rozejdą na co innego..

Dziś spotykam się z dawną koleżanką na lody. Okazało się, że też ma termin na grudzień Ale ona ma już prawie 2-letniego synka

Pozdrawiam, życzę udanego dnia, a za dzisiejsze mamusie na wizytach trzymam mocno kciuki

Edytowane przez Hasiap
Czas edycji: 2014-07-21 o 13:01
Hasiap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 13:08   #2338
TheN4ti
Rozeznanie

Witam sie po weekndzie
Spedzialm caly poza domem, na pokazach lotniczyc, bylo super!!!
Niestety angielska pogoda mnie bardzo zoskoczyla i troche sie speklam na sloncu Jak jestem w domu to smaruje sie co godzine, w pracy troche ciezko.
Moj dzidzius zaczal kopac dokladnie w 17tyg +4 dniu, a przynajmniej wtedy zaczelam czuc. Od jakiegos tygodnia sa to juz dosc regularne kopniaki, tzn. codziennie, ale tylko jak dluzej siedze. Jak chodze to nic nie czuje, tez tak macie? W weekend troche sie wystraszylam bo prawie nic nie czulam, no, ale wlasnie duzo chodzialm. Najbardziej aktywne jest jak siedze w pracy, wiec umila mi czas Szkoda mi tylko tz bo on jeszcze nic nie czuje kladac reka na moim brzuchu, zreszta dziec jakis wstydiwy jak u Linki bo tez przestaje kopac jak tylko przylozy sie reke.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

A i trzymam kciuki za wyzyty dziewczyny, prosze sie pozniej zameldowac Nie tylko Inka bedzie czekac
Stary 2014-07-21, 13:59   #2339
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
No tak jak sasia pisze ze polowkowe 270 zl placilam a za te pierwsze 370. I lekarz powiedzal ze tego trzeciego w 30 tygodniu nie musze robic. Choc polowkowe mialam u siebie w szpitalu za darmo to tam maja ciut gorszy sprzet ja chodze na nfz do poradni przy szpitalnym wiec wszystkie wyniki mam za darmo a opieka nawet ok. Pojde jeszcze w tej ciazy prywatnie na te 4d/3d zobaczyc malenstwo
Też chodzę na NFZ do poradni przyszpitalnej. Badania mam za darmo i lekarz który pracuje w szpitalu. I tak samo jak Ty planuje iść prywatnie na USG bo w prywatnych gabinetach mają lepszy sprzęt.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 14:14   #2340
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

czesc dziewczyny ja tez dzis wybieram sie na wizyte. mam nadzieje ze moje malenstwo w koncu pokaze co tam ma miedzy nogami wieczorem dam znac co i jak po badaniach milego dzionka mimo tych okropnych upalow. Swoja droga tez je tak ciezko znoscicie?

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości