|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
|
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Ja mam sie stawić w czwartek o 7.30 rano a cc bedzie jak zespół bedzie gotowy takze mówili ze gdzies ok 10 rano mam nadzieje ze bedzie tam zasięg i bede mogła z wami pisać bo jak chodzę na usg i inne konsultacje to nie ma wogole zasięgu
a wifi pewnie tez nie ma znając życie....Mam jeszcze tyle do zrobienia ciagle czuje sie niegotowa....przynajmniej jak cos robię jezdze załatwiłam itp to nie mam czasu na myślenie i szybko czas mi zleci |
|
|
|
#2643 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dasz na pewno radę w następnym terminie! Bardzo miło z strony dziewczyn Cytat:
Cytat:
![]() 2 tygodnie to przecież tak mało czasu, ani się nie obrócisz i już Bobas będzie z Wami Cytat:
Czekamy na fotki. Cytat:
hahaha to dom będzie lśnił i nawet Mąż zaspokojony- jak idealna Pani domu i Żonka
|
|||||
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2645 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Różnica brzuszka to 2 tygodnie. Ja się już nie stresuję, bo na każdym usg jest coraz większy, więc to ok! Gin powiedział, że będzie chuda ![]() Cytat:
![]() Moja siostra twierdzi, że Mała będzie miała talię osy po cioci ![]() Cytat:
Cytat:
ale myślę, że gdyby było coś nie tak, to by powiedział Cytat:
A z 'dobrych' wieści, tata przyszedł na oględziny kanapy i powiedział, że kanapę da się naprawić A ja dziś zepsułam wiatrak, a mąż w sobotę złamał krzesło ogrodowe. Mamy jakąś czarną serię
|
||||||
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może będą znaną i popularną parą akrobatów, założą swój cyrk, zwiedzą caaaaałyyyy świat i będziemy bogaci ![]() To jest nic, my wyszliśmy od gina i pokazuje zdjęcie tż-towi i mówię, że Mela ma po nim dużego palca u nogi i że wsadza go w oko a ten stwierdził, że to nie jest normalna pozycja i to jest na pewno ręka, musiałam się wracać, żeby jeszcze raz zapytać gina czy to na pewno noga bo tż nie chciał mi uwierzyć
|
|
|
|
|
#2647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do masażu szyjki to on chce żeby poród zaczął się sam i dopiero wtedy zrobi cc. Śmiałam się dzisiaj z tż, że wszystko pójdzie tak szybko, ze nie zdążą mi zrobić cc. W sumie to bym tak chciała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- o dziwo nic nie piecze , a jak się namęczyłam
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Klaudiusza juz byla babka.Charakter owszem miala kobita, znala sie swietnie na truciznach .Ja bym juz chciala sie przestac pocic . Ciekawam, czy jutro rano przy sniadaniu odkryje, ze znowu ktoras zaczela rodzic. Kurcze, zawsze w srodku nocy? to nie fair. Nawet sie wyspac nie mozna .
|
|
|
|
|
#2649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza Hania ma oczywiście wolny wybór drogi życiowej, byle chciała grać w golfa i na saksofonie ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajne podejście lekarza z tym cc. Podobno tak jest najlepiej robić cc właśnie, jak już się zacznie akcja ![]() Pokazuję kącik z lampką, koszyczkami itp
|
||
|
|
|
#2650 |
|
Wtajemniczenie
|
nacytowałam się i wszystko wcięło... wrrr!
Cały dzień mnie nie było i miałam tyle nadrabiania, ale już jestem na bieżąco! Z tego co pamiętam... Asix, mam nadzieję że odpoczywasz po cc i że wszystko jest w porządku! Czekamy na wieści ![]() UmiZumi, trzymam kciuki, żeby się okazało, że z wagą to jakiś błąd w pomiarach. Spróbuj się jak najmniej stresować, bo dzidziuś to odczuwa. Wszystko musi być dobrze Zaczarowana, Ty to się biedna namęczysz. Ale u Ciebie to pewnie już niedługo, jakoś musisz wytrzymać, a potem już się będziesz cieszyć Olivką Halinka, duży chłopak z synusia no i już niebawem będzie po drugiej stronie brzuszka ![]() My z TŻ dziś skręcaliśmy mebelki, ja go instruowałam a on wykonywał moje polecenia pokój Hani powoli staje się gotowy, a widok łóżeczka mnie tak wzrusza Jutro mam wizytę, jestem ciekawa co powie ginka na moje słabe wyniki krwi. I jutro chyba mi pobierze gbs, bo ostatnio coś wspominała o tym. Chciałabym też chociaż krótkie usg, żeby sprawdzić ile mała waży, ale zobaczymy czy będzie chciała zrobić.
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie
![]() lampka super się prezentuje
|
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
pięknie
koszyczki z pepco?
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Tak, lampka jest super, daje przygaszone, fajne światło! Na zdjęciu oczywiście tego nie widać tak fajnie, bo robiłam telefonem, ale jestem bardzo zadowolona z efektu...No i mąż ją zamocował i nic nie zepsuł Dzięki ![]() Tak, z pepco w Ikei była kicha, a pepcowe okazały się fajne
|
|
|
|
#2654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widze ze lubisz historie starozytnego Rzymu, polecam stary ang serial Ja Klaudiusz na youtubie jest wciaga niesamowicie serial stary bo chyba z lat 80'
|
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
h4linka cieszę się, że jesteś zadowolona z planu działań. To teraz już z górki. |
|||||
|
|
|
#2657 | |||||
|
Rozeznanie
|
![]() Mnie od dawna dretwieją dłonie i są opuchnięte Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałabym mieć już swoją dziewczynkę w domu. |
|||||
|
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
chyba mi czop odszedł
Edytowane przez kro0pka Czas edycji: 2014-07-21 o 23:51 |
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
butter do 2 tyg ponoć wymiary mogą się wahać...Ja mam podobne podejście, jak rośnie to jest oki
Zazdroszczę że już po jesteś A pokoik super urządziłaś! Masakra z moimi stopami...najgorsze jest to ze i łydki zaczynają mi puchnać
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-21 o 23:43 |
|
|
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam spać. Dobranoc laski
?
|
|
|
|
#2662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2663 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz ide spac, bo mały sie rozbrykal. majstruje mi tam cały czas. brzuch faluje jak oszalały, co chwilę cos strzela, pęka, mam wrazenie ze wybuchne.. zaczynam sie bac.. dobranoc
|
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
Poczytalam Was i jutro znowu pewnie bede miala zaleglosci... rano jade do lekarza, zobaczymy jak tam moja cholestaza!
|
|
|
|
#2665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Źle mi się śpi bo wstaję co godz do kibelka, boli mnie brzuch, czuje cały czas takie kłucie i od kilku dni boli mnie krycha ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ---------- Zjadłam dwie nektarynki, napiłam się soku i spróbuję jeszcze pospać choć najchętniej wyszłabym z domu bo na dworze jest przyjemne chłodno |
|
|
|
|
#2666 |
|
Wtajemniczenie
|
Halinka cieszę się ze wizyta udana i wkoncu dowiedziałaś się kiedy przywitasz swojego maluszka
Coś czuje ze większość rozpakuje się na początku sierpnia ![]() Tez bym chciała,bo wizja nie spania jeszcze miesiąc mnie przeraza. Raczej po porodzie nie będę miala czasu na odespanie czasu z ciąży.
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
Ja chcę dziś w prezencie na imieniny zobaczyć moją Natalkę..
---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Mam dość znów się obudziłam, chyba się ubiore i pójdę z psem póki jeszcze jest znośnie na dworze. |
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 39 tc
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde masakra, ale nic nie poradzę. Z Zosią leżałam 5 dni i myślałam, że oszaleje, tak mi się dłużyło ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- ![]() jak samopoczucie? wykorzystałaś tż ?
|
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
hej,
bylam wczoraj na wizycie, mam sie umówić na ktg na czw lub pt i wtedy zrobi mi tez usg (mój gin ma wtedy dyżur) no i wtedy ustalimy termin cc ale wczoraj powiedział ze pasuje na początku przyszłego tygodnia zrobić, dla mnie bomba, im wcześniej tym lepiej bo juz ledwo chodze, jedyny minus jest taki ze teść tez idzie do szpitala w przyszlym tyg no i dzieci trzeba będzie zawieźć do moich rodzicow, bo nie wyobrazam sobie teściowej ktora gotuje im obiady....(u nich w domy gotuje teść)... ale moze to i dobrze ze tak wyszlo, chlopaki juz sie cieszą no i wiem ze nie będą sie tam nudzić, tylko trochę daleko, 120km i tym sie będę denerwować... Sara, strasznie dlugo sie u was leży, ja mam nadzieje ze nie będzie komplikacji i po 3 dniach wyjdę, przy pierwszym cc mialam we wtorek i pomimo komplikacji wyszliśmy w pt, wierze ze teraz to tez będzie max tyle ddni, zresztą w domu dochodzi sie do siebie dużo szybciej no i dziecko zaczyna lepiej jesc. zaraz będę dzwonić umawiać sie na to ktg, gin uprzedzal ze podobno na czw nie ma miejsc ale mam sie powolac na niego, ciekawe czy mnie wcisną |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

dzięki, musiało mi gdzieś umknąć.

a wifi pewnie tez nie ma znając życie....
jeszcze nie ma terminu, bo nikt na ten drugi termin nie złożył pracy....Mam sie w sierpniu dowiadywać....Śmiać mi sie chciało, jak babka z dziekanatu mnie namawiała, abym na chwilkę wyszła i sie obroniłą
Moja promatorka ponoć była bardzo zmartwiona...To miłe że dziewczyny do mnie dzwoniły i mnie odwiedziły w szpitalu...Nawet dostałam dyplom, jak bym już sie obroniła
Był naszykowany dla mnie więc dziewczyny mi przyniosły 
I oczywiście mam pozwolenie na wykurzanie młodego.
i dopiero wtedy na ip. Cc prawdopodobnie będę miała koło godziny 20. U mnie w szpitalu po cc leży się 7 dni