|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() ale jestes zgrabniutka !!! ![]() ![]() widze ze chyba pies tez zalapal sie na focie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |||||||
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47403862]Malutka ty się nie przejmuj cudzymi czopami, bo jednak jedne dziewczyny są z początku, a jedne z końca miesiąca. A 4 tygodnie rozpiętości to bardzo dużo.
Chociaż ja też się zaczynam denerwować, że się u dziewczyn coś rusza, a u mnie niby nic ![]() ![]() A co ja mam powiedzieć? Jestem na początku listy i nic nie widać, nic nie słychać Cytat:
No ale przecież siostra mi tydzień temu okna umyła.. Cytat:
Dziś miałam bardzo nieprzyjemną sytuację z koleżanką babci. Tż wychodząc do pracy zapytał czy zaklucze drzwi, odpowiedziałam żeby on to zrobił . Nie dogadaliśmy się i drzwi były otwarte i przed 10 weszła koleżanka babci bez pukania i dzwonienia. Tak ją wyzwałam że szok... Nie przebieram w słowach i jestem furiatką.. powiedziałam że jest bezczelna i nie życzę sobie żeby jakaś stara baba wchodziła do mojego domu jak do siebie bo babcia już nie mieszka sama a ja na takie panoszenie nie wyrażam zgody.. wątpię żeby jeszcze tu przyszła. Żadna to strata dla babci bo ta akurat baba przychodzi tylko jak chce pożyczyć pieniądze ( nawiasem mówiąc mamy teraz domowe pielgrzymki bo wszyscy wiedzą że babcia po dwudziestym jest przy kasie i obserwujemy wzmożony ruch odwidzajacych) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję że nie będę się męczyć po terminie tylko urodze raz dwa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mnie też boli krycha, chyba ten tytuł wątku to sprowokował bo tak było wszystko ok a teraz nawet mnie wzięło Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-07-22 o 16:14 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co babcia taka chetna jest do porzyczania pieniedzy ? ciekawe czy tytul kolejengo watku bedzie mial na nas taki wplyw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
eeee to nie ma sie nad czym zastanawiac ![]() ![]() Cytat:
Zaczarowana ja to mysla ze u Ciebie jak zacznie sie juz wlasciwa akcja to bedzie rachu ciachu i po sprawie! Cytat:
![]() ale super! gratulacje!!!!!!!! Cytat:
![]()
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodaje zdjęcie brzuszka z 36tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje asix w koncu chłop!! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
malusi brzusio
![]() chudzinka z Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te dwa tygodnie to nieźle ocenił. Ja już sama nie wiem, ale w takim razie ja już dawno powinna urodzić, jak nie mam szyjki... Cytat:
![]() A babę dobrze, że zrugałaś. Mi też się zdarzyło opieprzyć sąsiadkę jak mieszkałam z rodzicami, że się dzwoni do drzwi, a nie włazi jak do siebie. I nie rozumiem, jak niektórzy nie zamykają drzwi na klucz. Ja mam to już gdzieś głęboko zakodowane, że zamykam za każdym razem ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Raczkowanie
|
zalałam tacie telefon herbatą.
![]() ![]() ![]() ![]()
#2893 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47408583]
Ja sobie nie wyobrażam karmić cyckiem 2-latka, ale kto wie. Może mi się odmieni ![]() no sporo ![]() miałam też taką znajomą co karmiła 4 lata ![]() ![]() ![]() ![]()
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kolejna zgrabna mamuśka ![]()
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no zartuje, ja duzo razy zalalam swoj telefon ![]() na pewno sie nie skapnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2899 |
grozi wypollizowaniem
|
Hej,
Dzis bylismy na pierwszym spacerze ![]() Mam poporodowe uwagi na temat przydatnosci roznych rzeczy w szpitalu. Otoz najbardziej potrzebne okazaly sie woda w butelkach z dziubkami-uwazam ze nie da sie baz tego funkcjonowac po porodzie i podczas karmienia. Druga rzecz ktorej nie mialam to gabka do ciala, zwlaszcza po cc. Zalozyli mi opatrunek ktorego nie mozna moczyc i wex sig tu czlowieku umyj ![]() ![]() ![]() Z rzeczy kompletnie nieprzydatnych-szlaflok i skarpetki ![]() Oraz inne rzeczy np podpachy i podklady oraz kubek ![]() Uwaga na koniec-kupcie sobie jakies ciuchy do karmienia juz teran, bo ja nie pomyslalam i nic nie mam i jestem troche udupiona z tym tematem, musze na allegro cos zamowic, bo nawet do sklepu nie mam jak isc. Znalazlam w szafie Tylko 1 bluzkadosyc zniszczona...no i musze w niej isc jutro bo wypis...
#2900 | |
Raczkowanie
|
musiałyście tak nawijać o tych lodach kiedy nie mam ani jednego w domu?
![]() ![]() no ale na szczęście zrobiłam sobie pyszną szarlotkę i ją teraz jeem ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() też już bym poszła na taki spacerek ![]()
![]() |
#2901 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dziecko tych cyców nie pogryzie, jak już ma mleczaki?? Cytat:
Też się zastanawiałam, że nie mam żadnych bluzek pod karmienie. Znaczy się w dużym rozpinanym dekoltem, bądź koszul. Będzie trzeba kombinować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47409217]Porównując z moim to masz nisko, ale faktycznie byś musiała porównać dwa swoje zdjecia czy się obniżył. W końcu nie wiemy jak wyglądał wcześniej ![]() Ja też na drugi dzień od wizyty i pobrania GBS miałam brązową wydzielinę, ale malutko, więc się nie przejęłam ![]() A te dwa tygodnie to nieźle ocenił. Ja już sama nie wiem, ale w takim razie ja już dawno powinna urodzić, jak nie mam szyjki... ja też z tych pyskatych, więc nie sądzę, żeby goście robili sobie samowolkę po narodzinach młodego. Wszystko w granicach rozsądku. Zresztą ja sobie to wyobrażam tak, że mąż będzie wtedy gości zabawiał, a my z młodym odpoczywali ![]() A babę dobrze, że zrugałaś. Mi też się zdarzyło opieprzyć sąsiadkę jak mieszkałam z rodzicami, że się dzwoni do drzwi, a nie włazi jak do siebie. I nie rozumiem, jak niektórzy nie zamykają drzwi na klucz. Ja mam to już gdzieś głęboko zakodowane, że zamykam za każdym razem ![]() Zupełnie przez przypadek tak dziś wyszło i baba miała pecha że trafiło na nią. Normalnie jak mamy drzwi zamknięte i słyszę że ktoś przed użyciem dzwonka szarpie za klamkę to otwierając drzwi zawsze mówię " proszę nie szarpać klamki bo u nas drzwi są zamknięte" Masakra nigdy nie doprowadzę do takiej sytuacji dla mnie rok to górna granica. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak malej podobal sie spacerek ? ![]() ooo to gabke spakuje rowniez do torby , a wode kupie z dziubkiem bo u nas w szpitalu daja bez dziubka ![]() ja mam tyle bluzek do zniszczenia ze na razie wystarczy ale na wyjscie w razie co musze kupic z odpinanymi ramiaczkami w Hmie sa takie widzialam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47409463]Z całym szacunkiem, ale
![]() ![]() ![]() A dziecko tych cyców nie pogryzie, jak już ma mleczaki?? [/QUOTE] nie wiem, wolę nie wnikać ![]()
#2905 |
Zakorzenienie
|
ale mam ochote na orzeszki paprykowe
![]() ![]() ![]() juz zlozylam zamowienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak nie dam rady to od jednej butli z mm krzywda się młodemu nie stanie, tym bardziej, że chcę robić karmienie mieszane. ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo ja nie chcę czekać do tego 4! Ja chcę wcześniej! ![]() Asix ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |||
Zadomowienie
|
Asix- Gratulacje
![]() Cytat:
![]() Ja już dwa razy utopiłam telefon jeden tż-a w Morskim Oku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki za rady na pewno się przydadzą ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-22 o 17:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ciuchy do karmienia to ja nie mam pojęcia co kupić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
#2910 |
Zakorzenienie
|
Polly
Dzięki za rady ![]() ![]() ![]() Wodę z dzióbkiem mam już spakowaną ![]() A co do rzeczy do karmienia to ja akurat uważam to za zbędny wydatek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.