|
|
#2491 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Inka, trzymamy kciuki
![]() Ja mieszkająć w Polsce w ostatnich latach nie korzystalam z lekarzy na nfz, ale jak chodzilam do przychodni panstwowej wczesniej i nie umialam wymusic badan to klamalam Zauważyłam po tym jak podczas wizyty mowilam ze od dziecka walczę z anemią, to lekarze zawsze wypisywali skierowanie na morfologie, wiec pozniej jak trzeba bylo to "mialam problemy z tarczycą", "babcia chorowala na serce", " w rodzinie występowały przypadki cukrzycy" itd. Wtedy czesto lekarzy zlecali badania Wiem, może to niepoważne ( w sumie mloda bylam, liceum, potem studia), ale kurcze inaczej to nic nie chcieli robic ( a jeszcze walczyc o swoje nie umialam) i testowali sobie leki jak na jakichs zwierzętach
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak dobrze piszesz, nie ma leku, nie ma konieczności powtarzania, ale mój ginekolog mówi że lepiej wiedzieć bo:Kobieta jest kierowana do specjalnego ośrodka w którym dzieckiem zajmuje się jeszcze w łonie matki i pod tym kątem wybiera się też szpital, niekiedy dziecku warto podać od razu po urodzeniu leki, które zatrzymają ew. rozwój choroby. No i nie wiem czy niewskazana jest cesarka, by nie zarazić bąbla przez kanał rodny .Z tego samego powodu robi się posiew z pochwy, żeby nie zarazić bąbla przy porodzie, ale to zwykle robi się jakoś krótko przed porodem .
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-07-22 o 17:43 |
|
|
|
|
#2493 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natka - a przytyłam w poprzedniej ciąży 16 kg, 10 kg zeszło przy porodzie (u mnie cc). A pozostałe 6 kg zrzuciłam w ciągu 6 tygodni po porodzie (nie stosowałam żadnych diet, nie ćwiczyłam bo nie mogłam, same zeszły). Nie oznacza to oczywiście, że wszystkim tak hop siup spada. Niektórym nawet jeszcze szybciej, innym wolniej. Ale praktycznie większości dziewczyn jakie znam spada. Cytat:
|
||
|
|
|
#2494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja sobie powtórzę jeszcze we wrześniu jak będę w PL, skoro jest tak jak piszesz |
|
|
|
|
#2495 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam się poważnie nad napisaniem skargi na niego. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo to Polska właśnie jest. Publiczna służba zdrowia jest do kitu.Basia - wklejam Ci linka do zip https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/use...@info?view=001
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-22 o 18:59 |
||||
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Inka-cos juz wiadomo?
|
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki. Będzie dobrze.Odezwij się co i jak!!
Mi ginka kazała powtórzyć, no i zrobiłam
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czy ma ktoś kontakt z Inką?? kurczę czasem warto by było żeby jedna osoba z wątku np. Linka jako szef, miała do nas numery telefonu i żeby mogła się skontaktować i dać nam znać co z daną dziewczyną. Chociaż zwykły sms. Ja w razie czego swój chętnie podam.
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapalenie dróg moczowych ... Dostalam antybiotyk,i powiedzieli ze mogę jechać do domu,mam leżeć,dużo odpoczywać,dużo pic...
u Emilki wszystko dobrze,dodawała mi otuchy,podczas siedzenia na izbie cały czas leciały słodkie kopniaczki, nawet moja mama pierwszy raz poczuła : ) ogólnie przytyla,waży teraz 349g ,i jest bardzo ruchliwą dziewczynka
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
By Hi To super Inka, kamień z serca. My tu wszystkie martwilysmy się o naszą gadułe
Uważaj na siebie i Emilke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Niteczka83, Blow_ya_mind dzięki dziewczyny :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- A tak apropo zapalenia dróg moczowych, to podejrzewam, że w ciąży nie można, ale mi jeszcze przed ciążą baaardzo pomogło picie wody z sodą. Praktycznie wyleczylam sobie zapalenie właśnie tym, bez żadnych leków. Później byłam badana i wszystko ok. Potrafi niestety cholerstwo wrócić, ale odpukać od dwóch lat problemów nie miałam. Inka życzę aby raz na zawsze pozbywa się tego paskudztwa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Skonczony 38tc, nabijam 39tc Edytowane przez TheN4ti Czas edycji: 2014-07-22 o 20:10 |
|
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to duża dziewuszka już. Fajnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczęście w nieszcześciu
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka życzę
|
|
#2505 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
cześć kobietki
dopiero do domu weszłam od 5 rano... TŻ został na noc w klinice jutro mam odebrać w pakiecie m.in. ze stabilizatorem który będzie nosił przez następne 2miesiące... pół dnia na mega niewygodnej kanapie spędziłam a drugie pół w jego łóżku:P babeczki były takie fajne że tylko się śmiały i podtykały mi jedzenie "dla dzidziusia" ![]() zanim TŻ wszedł na operację strasznie się tulił i do mnie i do brzucha aż mały zaczął świrować. cały brzuch aż mi się przesuwał!dzikus akrobata.... zmykam spać bo jutro znowu godz drogi z przesiadką mnie czeka.. Inka-pij dużo i odpoczywaj |
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia to bardzo się ciesze, ze operacja się udała i juz jutro będziesz mogła Go odebrać. Na pewno musiałaś się bardzo martwić o niego. Odpoczywaj teraz I nabieraj siły dla waszej trójki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Basjenia a dla ciebie dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia dla TŻ
Dziękuje wam za zainteresowanie Kochane Mam jeszcze podły humor...ale to przejdzie,muszę wrócić do stanu normalności ....
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
Basjenia - szybkiego powrotu do zdrowia dla twojego TŻa.
Idę spać, miłego wieczoru wszystkim
|
|
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
Inka to dobrze że wiesz na czym stoisz
![]() Doloresd mam pytanie do Ciebie, jeśli dobrze pamiętam że jesteś z Wrocławia, w którym szpitalu zamierzasz rodzić??
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Inuś !! super, że wszystko tak się zakończyło, zawsze lepiej kurować się w domu, a zapalenie pęcherza dobrze już znam, w zeszłym roku miałam potężne oblężenie e.coli już chyba o tym pisałam
. Ponad 100 leukocytów, krew żywa, krew wyługowana masakra....Wystarczyło parę dni z Augmentinem i wszystko wróciło do normalności, ale co ciekawego się dowiedziałam!. Należy jeść dużo żurawiny i polecam Ci !! kupić suszoną i zajadać, jest dość droga, ale pomaga świetnie . Oprócz tego wodę, wodę, najlepiej z wit. c czyli cytrynką żeby zakwaszać PH.No i odpoczywać, wygrzewać nerczyska . Nie martw się, leżymy razem .Ja jutro idę na kontrolę z moim brzuchalem, mam nadzieje że cofną mi zakaz leżenia i będę mogła wrócić do normalności .
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
Inka dobrze, że to "tylko" zapalenie
kuruj się i dużo witaminy c bierz !
|
#2514 | ||
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, zapomniałam edytować. Chodziło mi o cytomegalię, a nie cytologię (chyba, że się domyśliłaś
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak serio to fajnie, że wszystko się udało i Twój TŻ już jutro będzie w domu
|
||
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
no dziewczyny a co z ćwiczeniami? czy któraś regularnie ćwiczy? u mnie to nie wychodzi bo póki pracuję to jestem po pracy tak zmęczona że jedyne o czym myślę to żeby się położyć i przespać chwilkę... do tego jeszcze ten bolący wieczorami brzuch i ćwiczenia poszły w kąt. pewnie zacznę jak już na zwolnieniu będę
|
|
|
|
#2517 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie cierpię takich sytuacji.W ogóle podjęliśmy decyzję, że zdecydowanie klinika. Ten wczorajszy lekarz bardzo w porzo, nie wystraszył nas jak ta lekarka od USG, zresztą powiedział to samo co mój prowadzący - że ona jest przede wszystkim ultrasonografistką i nie ma styczności z praktyką lekarską za bardzo, mówi co się nauczyła. I owszem, po 32 tygodniu ciąży bardzo, bardzo wzrasta ryzyko wszystkiego, ale najczęściej to się po prostu bacznie obserwuje (najpewniej już w szpitalu) i decyzje podejmuje na podstawie tego, co się akurat dzieje. Chłop jest ordynatorem położnictwa na klinice… Przykro mi tylko i stresuje się, bo do dwóch lekarzy chodzić nie będziemy i z tego ode mnie z miasta muszę zrezygnować. Nie dlatego, że coś mu nie ufam czy jakoś mi nie odpowiada - a jedynie z powodu takiego, że szpital, w którym pracuje, nie ma naszym dzieciom do zaoferowania tego, co klinika. Tak just in case oczywiście, bo ja wierzę i zakładam, że owszem, poleżę sobie w tym szpitalu, ale urodzą się już bardziej "w terminie", np w 35, 36 tygodniu… W ogóle ten wczorajszy dr mnie pochwalił Powiedział, że jak na ciążę wyniki dobre, a z racji tego, że bliźniacza - to nawet bardzo dobre. Szyjkę też mam skróconą - w normie w takiej ciąży Ulżyło mi bardzo po tej wizycie...Cytat:
![]() Lolcia a czemu robisz powtórkę glukozy po obciążeniu? Inka - odpoczywaj, stresu się najadłaś, dobrze że w gruncie rzeczy nic bardzo poważnego! Basjena - to teraz niezły czas Cię czeka, opieka nad chłopem….uuu =) |
|||
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Kochana kuruj się szybciutko
A Ty przypadkiem nie chlapałaś się ostatnimi czasy w basenie??bo tak coś mi świta? Cytat:
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasienka masz w sumie racje... Nawet o tym nie pomyslalam z tych wczorajszych nerwów... Czas spędzony na IP w oczekiwaniu na badania był straszny... W strach człowiek mówi rożne głupie rzeczy,niestety mój TŻ nie potrafi zrozumieć ze mogłam się bać i jak mu powiedzialam czego najbardziej to jeszcze się na mnie wydarł...
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
Inka super, że z Emilcią wszystko w porządku a ty kochana leż odpoczywaj i kuruj się
Basia fajnie, że tak szybko tż do domu wraca mam nadzieję, że nie będzie Ci bardzo marudził jak to zazwyczaj "chory" chłop
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

Zauważyłam po tym jak podczas wizyty mowilam ze od dziecka walczę z anemią, to lekarze zawsze wypisywali skierowanie na morfologie, wiec pozniej jak trzeba bylo to "mialam problemy z tarczycą", "babcia chorowala na serce", " w rodzinie występowały przypadki cukrzycy" itd. Wtedy czesto lekarzy zlecali badania

ja będę powtarzać tylko toxo
. Tak dobrze piszesz, nie ma leku, nie ma konieczności powtarzania, ale mój ginekolog mówi że lepiej wiedzieć bo:
strasznie boli mnie brzuch i tak jakby z boku od nerki ze ani wstać,ani usiąść nie mogę do tego przy sikaniu tak boli ze AZ wytrzymać nie moge
zastanawiam się poważnie nad napisaniem skargi na niego. 

kuruj się i dużo witaminy c bierz !