|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
i jeszcze mieli dziś -20% na wszystko najlepsza cena wyszła za spodnie - 3,20zł, czapeczka 1,60 zł bluzy po 6 i 7 zł
|
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiara ledwo co wczoraj cieszylysmy sie z Toba ze juz bedzie dobrze to znowu teraz ta szyjka, odpoczywaj kochana i mysl pozytywnie
|
|
#1623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dariaaa wspolczuje sasiadow.. moze jakos wez ich na litosc
nie no, smieje sie, ale Ty sie nie denerwuj takimi sprawami! Powiedz im wprost ze Ci wali posciel od ich fajek i niech cos z tym zrobia :/Kiara Ty biedaku! Leż, dobrze ze Cie wypuscili do domu! Czyli ze te bole to wyglada na to, ze byly od skracajacej szyjki... dobrze ze z malym wszystko gra ![]() Zanet fajnie, ze wszystko ok! Ja tez nigdy piersi nie badałam :/ tzn sama sobie w domu tak, ale u lekarza nie.. nawet nigdy zaden lekarz nie zaproponował ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
przykre... ale tak jak piszesz, potrzeba czasu...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badanie sam mi zaproponował, nawet kiedyś w karcie ciąży zaznaczył, że będzie do zrobienia. O dziwo kasy nie wziął
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Kurcze spac mi sie nie chce, chlopcy mi zasnęli i co tu robić... książki żadnej nie mam do poczytania, musze sie jutro do czytelni wybrac... Czujecie juz jak dziecko ma czkawkę??!!
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czekoladka teraz trzeba czasu. .. kiara to moze do mamy jedz albo moze ona przyjedzie? szyjka chyba faktycznie szybko zmalala..... w sumie to przedsmak porodu.... tylko ze teraz to nie przelewki.... 3maj sid kochana. ... u mnie tzn u rodziców moich nie najlepiej.... pracowo.... ale to w klubie sie Wam pozale jak wroce do domu..... Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
smiesznie tak, jak pierwszy raz bylam w ciazy to sie wystraszylam co to , ale po chwili juz wiedzialam ze dziecko ma ewidentnie czkawke.. i do porodu to bardzo czesto czulam.. teraz dzisiaj rano poczulam, delikatnie ale juz wiedzialam ze to to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może i miałam ale nie wiedziałam, że to czkawka będę teraz bardziej się skupiać
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ jeszcze wczoraj wieczorem mi mówił, że to pewnie był ostatni szpital aż do porodu czekoladko u Was to już w ogóle smutne wieści Strasznie mi przykro.... trzymajcie się jakoś Kasiu a no od tego teraz jak chciałam sobie herbaty zagrzać to nie dałam rady, zgina mnie normalnie ela Dlatego właśnie na IP powiedzieli mi kilka razy, że mam definitywnie leżeć i nie wyłazić choćby do sklepu pod blokiem, a jak coś będzie nie tak to wracać... no nic, musimy jakoś dac radę. Jak na złość akurat od pon zaczęły się TŻtowi te wyjazdy plus jeszcze ma więcej roboty na głowie. Ale mam nadzieję, że będzie jakaś chwila żeby robił mi zakupy. Najwyżej będę się żywić kanapkami czy jogurtami, bo obiadu to sobie teraz nie ugotuję. Zanet - prześliczne te ciuszki manieczka ![]() My Sweet.... - dzięki )
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanet - właśnie za przeproszeniem g*wno a nie lepiej
Leżę, a brzuch mi nie chce jeszcze odpuścić. Może spróbuję zasnąć...
|
|
|
|
#1634 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że będziesz mogła wrócić, to daje poczucie bezpieczenstwa i komfrt psychiczny. Ja też dzięki temu jestem spokojna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrówka kochana i dużo spokoju! a może jakaś koleżanka zrobi Ci zakpy jak nie ma tż? ![]() Cytat:
![]() u mnie kiedys raz lekarka robila badanie piersi ale tylko rękami, bez sprzętu. Teraz w ciąży wcale. Ale fajne te ciuszki wynalazlaś, a to wsio malutkie czy juz na wieksze dziecie?) do serka wiejskieg mam uraz z poczatku ciąży, nie przełknę teraz;p ale zglodnialam na samą myśl o jedzonku
|
|
#1635 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Już jestem i Was nadrobiłam.... dochodze do wniosku, że nie opłaca się nie czytać na bieżąco bo potem mam do nadrobienia mnóstwo stron !!!
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny poproszę o przepis na pierogi z bobem... az mi ślinka cieknie ![]() Cytat:
a mi się marzy tiramisu ......... Cytat:
[1=04d6edbca65d223c8db6d1d 357e2e5d42ed8c77d;4741106 8]Cześć Dziewczyny, Zastanawiam się czy mnie przygarniecie do swojego grona .Jestem mamą późno październikową, ale dziwnym trafem od początku podczytuję wasz wątek i sympatyzuję z nim (dużą rolę odgrał przy tym wyróżniający się, krótki tytuł). Do tej pory się nie odzywałam, bo w Internecie ogarnia mnie przeokrutna nieśmiałość, zresztą czasu było mało, bo pracowałam do początku lipca, kiedy to zmogły mnie przerażające upały i krótka szyjka. Tak więc od trzech tygodni leżę w domu i początkową euforię (wreszcie odpoczynek!) zabiła okrutna rutyna. Ostatni raz taką ilość wolnego czasu dla siebie miałam w wakacje w liceum (jakieś 7 lat temu) i już nie pamiętam jak to było . Pytanie do mam na zwolnieniu, które nie mają jeszcze starszych dzieci na głowie, tylko cały czas dla siebie: jak sobie radzicie z organizacją dnia? Ja zawsze byłam taką osobą, że w czasie wolnym gdzieś szłam, jechałam na jednodniową wycieczkę poza miasto albo na zajęcia sportowe. Teraz dostaję zadyszki po 15-minutowym spacerze do apteki, zresztą przy tej szyjce mam prikaz leżingu. Niestety kończy się to tak, że marnuję dzień, bo TŻ mnie we wszystkim wyręcza i walczę o możliwość schylenia się po papierek, który mi upadł ;-). Znajomych nie mam tu zbyt wielu niestety, a mój kot ma już dość mojego towarzystwa... Aaa...na USG trzykrotnie potwierdzono chłopczyka, więc wierzę, że nasze dziecko nie nasłuchało się za dużo o tym złym genderze i nie postanowi zmienić płci w międzyczasie (troszkę niebiesko-szaro-zielonych ubranek już kupiłam ). Przytyłam już 12-14 kg, tak, żeby niektóre z was pocieszyć . Bardzo mnie ucieszyło, że jest tu Futbolowa. Za czasów studenckich podczytywałam Twojego bloga, potem jednak całkowicie zmienił mi się gust literacki (czytam teraz głownie non-fiction). To chyba tyle tytułem wstępu .[/QUOTE] Witam nową mamusię Ja jestem mamą oczekującą na pierwsze dziecko Do niedawna jeszcze pracowałam zawodowo więc każdy dzien mi uciekał jak szalony. Niestety dopadła mnie rwa kulszowa i musiałam pójść na zwolnienie. Początkowo nie mogłam robić nic z bólu więc leżałam o wyłam z bólu. Jednak w końcu ból zelżał więc zaczęłam się nudzić. Dotychczas żyłam bardzo aktywnie a tu nagle byle czynność potrafi mnie wypompować do cna. Staram się chodzić kilka razy w tygodniu na basen, odwiedzam dziadków, w domu się kręcę i cos cały czas robię i tak mi zlatuje dzien po dniu... Cytat:
Cytat:
Postaraj się nie denerwować i duuuużo odpoczywaj! Tylko to Cię może uratować... Cytat:
Ja póki co od tygodnia czuję regularne ruchy dziubka i nie mogę się nimi nacieszyć. Na piątkowym USG lekarz stwierdził, że dziubek jest bardzo ruchliwy bo co chciał złapać odpowiednią postawę do badania to dziubek od razu się poruszał
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny postanawiam POPRAWĘ !!! Od jutra zaczynam więcej odpoczywac i mniej robić. Zdrowie dziubka jest najważniejsze !!! aaa miałam pokazać bujaczek, w którym się zakochałam.... oto on http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodnie i fioletowa bluza to 56, choc wydaja mi se ciut wieksze ale to dobrze a biala bluza 62, czapusia dla noworodka ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Ja sie klade juz poprzednia noc spalam tylko 4 h i juz ledwo patrze.... Nogi mi spuchly i bola.... Co pare dni mi puchna juz ....Dobranoc |
|
|
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Trochę z tym 7 i 8 miesiącem nie dowierzam. Przecież ciągle powtarzają, że każdy tydzień się liczy, o każdy trzeba walczyć. I nagle lepiej 4 tygodnie mniej?
|
|
|
|
#1640 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi nogi też puchną. Potwornie. Lekarz dzis zasugerował, że to że mam twardy brzuszek oraz opuchnięte nogi to efekt przeforsowania się. Mam odpoczywać... więc zmykam do łóżeczka. Kolorowych snów
|
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez cos takiego mi sie obilo o uszy o tych 7-8 msc..... ale nie pamietam dokladnie o co chodzilo
Kasia czkawki jeszcze nie czulam ale pamietam czasem nawet pare razy dziennie codziennie ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ---------- Kiara no to kiszka..... moze jakas kolezanka tak jak ktos juz pisal? Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Aleaa w domu juz jestes? Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież jak się urodzi sporo prsed terminem to trzeba podawać coś na rozwój pĺuc dziecka itp... no, ale nie wiem zawsze słyszalam, byle do 38 tygodnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
W poprzedniej ciąży byłam na ktg w 37 tyg. brakowało jakoś dwa dni do rozpoczęcia 38tyg. i wyszło, że mam już skurcze. Lekarze stwierdzili, że nie mogę urodzić, że mam zostać w szpitalu i przeczekać te dwa dni do 38 tyg. bo każdy dzień się liczy.
Moja znajoma wymyśliła sobie cesarkę- umówiła się z lekarzem na trzy tygodnie przed terminem bo raz ze potem on miał urlop a dwa że bała się że przypadkiem urodzi naturalnie. Dostawała jakieś zastrzyki na rozwój płuc i niby wszystko rozwinięte było a mała i tak po porodzie była z trzy tygodnie w szpitalu bo miała coś z płucami. Potem też ciągle chorowała. |
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
Cały czas coś z tymi kruszynkami... Ja właśnie idę do diabetologa, zapewne po insulinę :/
Kiara, jak mnie skracać? Mie mam pojęcia. może MSLP (tez sobie nick wymyslilam ) ![]() tiera, głupota totalna, jak można dać się pokroić na własne życzenie, i to wiedząc, że może to zaszkodzić dziecku
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja sąsiadka urodziła jakoś tydzień temu 4 tygodnie przed terminem mały miał 3400 g i dostał 10 punktów.
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 22tc. Ehh jeszcze dluuga droga przede mną ;/
Ela, to pierwsze tez przenosilas? Ja też nigdy nie badalam piersi, a również mam predyspozycje ;/ W karcie ciąży jest badanie piersi ale ani w pierwszej ani teraz nikt mi badania nie zaproponował ;/ ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki!!!
TO DZIŚ TEN DZIEŃ!!! Z jednej strony się boję czy z juniorem wsio okej a z drugiej chciałabym już znać płeć a połówkowe/prenetalne to najlepsza okazja żeby się o tym przekonać (mam nadzieję) ![]() jeszcze idę do innego lekarza niż w tych pierwszych prenetalnych ale podobno on robi od razu badania 3D i 4D i nagrywa płytkę więc fajna pamiątka by była )Kasiu i reszta dziewczyn, czy jak już będę znała płeć to dopiszecie mnie do listy mamusiek? zasłużyłam czy muszę jeszcze trochę się poudzielać żeby trafić na tę listę?![]() wczoraj jak małż kładł kasetony na suficie to myłam okna i powiem Wam, że w końcu widać, że ten remont ruszył Jak skończymy kasetony to malujemy, myślicie że kolor żółty będzie uniwersalny do pokoiku dziecięcego? wiem że już pytałam ale nie dostałam odp. ![]() a potem panele i koniec
17.08.2013 r.II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-07-23 o 08:20 |
|
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tp mamy podobny to wiele rzeczy moze sie zdarzyć ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakies przeczucia co do płci?
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Justana no to kciuki za wizytę
i obyś dowiedziała się kto w brzusiu mieszka Wyślij najlepiej prywatną wiadomość Kasi, bo wśród tylu postów jek to może gdzieś umknąć A żółty jak najbardziej ok my mamy beżowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

wybacz, budyń ciążowy 
ja dziś też w sh byłam
bluzy po 6 i 7 zł

przykre... ale tak jak piszesz, potrzeba czasu...

TŻ jeszcze wczoraj wieczorem mi mówił, że to pewnie był ostatni szpital aż do porodu

jak ja wczoraj wyszłam ze szpitala i pojechałam taksówką do domu, a z domu nosa nawet nie wystawiłam! Dziś byłam tylko 5 min w biedronce pod blokiem (gdzie zauważyłam, że ewidentnie coś jest nie tak) i to tyle... nie dałabym rady z tymi bólami iść na spacer.
17.08.2013 r.
.
23.06.2011