|
|
#4861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Cytat:
A jeszcze CARRY mnie tak w☠☠☠☠*ia, podopisują ceny z kosmosu i je przekreślą i niby za☠☠☠ista wyprzedaż. Jak ma drugą zmianę i jestem wieczorem sama ze wszytskim to i tak ma więcej czasu i miej stresu ![]() Cytat:
![]() Wczoraj prawie zawału dostałam: najpierw mierzę teściowej ciśnienie, kocyk Oliwki wisiał na krześle, pociągnęła ten kocyk i krzesło przewróciło się, walnęło ją w głowę i przewróciło;potem wpadła mi do wanny: jak codzień ja lałam wode a ona wrzucała zabawki i nagle bum i już leci do środka. Darcia było co niemiara ale chyba nawet guza ne będzie. Głowa mnie z tego wszystkiego tak rozbolała że musiałam sobie wziąść procha. I jeszcze całą noc śnił mi się mój były, jego obecna żona i teściowa, no mówie Wam jakbym w filmie grała.
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Ja z do skoku Was podczytuje i jestem na bieżąco.
Podłączam się pod pytanie-wiem ze temat już był nie raz ale jakoś mnie to nie interesowało wtedy- teraz chce z małym na basen chodzić i chce kupić pieluszke ale nie z tych jednorazowych. To możecie wytłumaczyć i podlinkowac co i jak- jak blondynce ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, Splash about, teraz Ci nie podlinkuje bo siedze na fonie ale sa zestawy na stronie, pieluszka majteczki i te wkladki do majteczek. Chociaz my na basen w pianke mlodego pakujemy bo na "naszym" w brodziku dla dzieci tak obrzydliwie wieje, nie wiadomo skad, ze masakra. I polecalabym tez takie buciki do plywania, antyposlizgowe, mlody nam juz nieraz pierdyknal bo sie poslizgnal a jednak w bucikach bezpieczniej, chyba w Deichmannie takie na nasze dzieciaczki widzialam.
Witam sie niesmialo Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
nie chcę żebyście myślały, że zaginęłam wiec się chociaż przywitam ![]() Wmawiam sobie, że dzieki 'niesiedzeniu' na wizażu więcej zrobię w domu ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- doczytałam, że rozmawialiscie o miejscu spożywania posiłków My zawsze przy stole A przekąski (owoce, chrupki) wracając ze spaceru. System się sprawdza, Ola ładnie je
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napiszcie mi jak blondycne jak się robi płatki owsiane na wodzie. Musze odstawić Oliwce mleko kupne i włąśnie: mam możliwość robić albo na mm( można je wogóle gotować) albo na krowim ( bierzemy od sąsiad abo mama moja chciała) albo będa na wodzie.
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie na mleku dla siebie..to normalnie wrzucam na mleko do garnka i gotuję-jak tylko sie zagotuje to wyłączam i sobie troche stygnie i się wymoczy jeszcze i wsio.
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wyspałam się ale okropnie brakuje mi Darii i męża ![]() straszne tak zasypiać samej i budzić się w pustym mieszkaniu Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- ja nie robiłam nigdy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4868 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ja dziś w pracy, ale jutro i pojutrze mam wolne, to może się gdzieś z Młodą wybierzemy, choć niestety bez tz - w tym tygodniu nie może sobie wziąć wolnego i zrobić przedłużonego weekendu. Młoda ostatnio ma szał na samoloty - żadnemu nie przepuści. Jak tylko gdzieś słychać/ widać, jak leci, to od razu pokazuje i mówi "eci, eci" (leci). Skutkuje to tym, że przy usypianiu muszę pozamykać okna, bo Mała jest w stanie usłyszeć samolot, który dopiero co wystartował z Hiszpanii i wtedy mamy po spaniu ![]() Cytat:
![]() Nie mam pojęcia, nie pamiętam, kiedy ostatni raz byłam na wyprzedażach. A nie, przepraszam, w styczniu czy lutym kupiłam dżinsy - wyglądało to tak, ze weszłam, zmierzyłam, pasowały, przymierzyłam jeszcze kilka par, wróciłam do tych pierwszych i kupilam. Całość zajęła pewnie z kwadrans. W ogóle to ostatnio jakoś tak wychodzi, że to tz raczej mi ciuchy znosi, głównie bluzki, t-shirty czy bieliznę, ale i sukienkę zdarza mu się kupić (no dobra, sukienkę tylko raz sie zdarzyło) ![]() Cytat:
Oby dziś było podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Robimy identycznie, łącznie z fotoksiążką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miłego
|
||||||
|
|
|
#4869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
jak leci samolot to jest szał!! A pogrubione
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez szal na samoloty
![]() mika, to dwie osobne promocje, nie lacza sie. Jak wezmiesz 2 pary to druga jest 50% gratis. A jak wezmiesz 3, to trzecia (najtansza) jest gratis. |
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na szczęście nie opryszczka chyba dziugnął sobie widelczykiem i stąd takie zaczerwienienie. Fewciu wypoczywajcie! Blanka cudna! Kurcze też bym się nad morze przejechałam ale to może w przyszłym roku.. Silver jutro już czwartek ![]() Iwfka mój mnie też wkurza często gęsto. Ale zdecydowanie jak mi próbuje pomagać zmuszony, to wkurza mnie jeszcze bardziej A MArsi nie pojechała przypadkiem na urlop bez telefonu i neta? ![]() My do wody mieliśmy Dady, ale juz małe będą ![]() Gojka czuj się wywoływana, ja drugi raz, przede mną tóraś jeszcze później będzie że się nie interesujemy i nie pamiętamy, napisz co u Was!Wczoraj Młodzież szalała przed blokiem do 19. Mamowe towarzystwo przekonane było że Dawid ma 2 latka. |
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a potem tylko piątek i w sobotę wieczorem znów ich zobaczę Dobrze, że to nie opryszczka. Uffff No właśnie Gojka, co tam u Was? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Deli, NAJLEPSZEGO!!! ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Wreszcie spadł deszcz. Już za dużo tej cziki ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ale mnie wciągnął serial "Revenge" Jaki tu spokój....lalalala
|
#4875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej...co tam słychac? Cytat:
dziękować..
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie wyprzedaży. Czyli nie mam co się nastawiać na
polskie zakupy, może to i lepiej ![]() Za to odebrałam swoją paczkę z butami z moimi ulubionymi melissami ![]() Chcecie zobaczyć? Wiktorek ma na okres jesienno zimowy 3 pary wiec powinno wystarczyć. W clarksie jedne za połowę ceny kupiłam wiec tez okazja. Zaraz Wam pokaże
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
mamy troszkę luzu, to nawet coś napisać mogę, bo cichaczem podczytywałam już od rana ![]() chyba w weekend mieliśmy trzydniówkę; w nocy z piątku na sobotę gorączka stan podgorączkowy 37,2, w sobotę to samo, a w niedzielę wysypka; jak w poniedziałek poszlismy do lekarza, to już tylko resztki tych kropeczek na rączkach były i lekarz mówił, że nie wydaje mu się, żeby to trzydniówka była i już sama nie wiem może rzeczywiście za szybko zeszło![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- aha, byłam wczoraj w tesco i dla dziewczynek jest przepiekna kolekcja z F&F
|
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
elllmi widziałam te ciuszki, ten sweterek hope super, że to nie była opryszczka ![]() Ultra u nas też szał na samoloty. jeszcze z balkonu widać jak latają tzn tak nisko, że da się przeczytać jaka firma leci także biegnie do okna i szuka. a na dworzu głowa do góry, ręką pokazuje i brzzzzz![]() Ifwka ja robię z mlekiem i wodą, pół na pół
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Proszem
![]() Tym razem same płaskie ![]() I chyba na ten sezon powinno mi wystarczyć butów bo chyba 12 par kupiłam ![]() Ale lubię dobre gatunkowo buty a jak wyprzedaże to jak tu nie skorzystać
Edytowane przez onaella Czas edycji: 2014-07-23 o 12:38 |
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
te z sercem fajne
|
#4884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zrobiłam Kubie obiad, przygotowałam ciasto do naleśników, ugotowałam makaron, powiesiłam pranie, umyłam gary, ogarnęłam kuchnie, pomroziłam marchewkę ![]() i teraz nie mam siły ![]() nie mogę się ogarnąć po powrocie, cały czas tylko piorę i końca nie widać ![]() byliśmy ostatnio u ortopedy z Kubą, bo koślawi jedną stópkę, mamy po domu chodzić w butach a po piasku/trawie na boso. Kontrola za 3 miesiące, mam nadzieję, że mu to zejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się dziwne rzeczy u nas dzieją!
Dziecko się budzi, ja oko otwieram bo słyszę, że przy pampersie gmera coś. Patrzę - zdjęła (nie pierwszy raz ), ale co dalej! Patrzę, a ta pieluszka jest sucha. Kilka dni temu t. kupiła nocnik (fajny, na szczęście NIE grający, z Fb w kształcie żabki, z wkładką), więc pokazywałam, że to jest nocnik, tu się robi siusiu, sikały lale i misie ![]() Bo nie sadzałam jej jeszcze ani razu, chciałam zrobić wstęp :P No więc pytam dziecko czy chce siusiu? że czemu zdjęła pampa, że może chciałaby..nocnik? A ona mnie za ręke i do nocnika ciągnie ![]() Siadła (trochę się boi bo się przesuwa, muszę jakiś antypoślizg wymyślić), i siedzi, książeczkę czytamy, żeby nudno nie było.. Nagle wstała z nocnika, mówi "mama mama" i... sik na podłogę. Szok na buzi, idziemy wycierać i dziecko umyć. Wytarłyśmy, mówię dziecku, że teraz ja pójdę siku do wc i zaraz założymy pampa. A ona idzie ze mną, znowu woła "mama mama!" - ja nie kumam o co chodzi, mówię, że już podchodzę tylko zrobię siku.. a dziecko co? Sik na podłogę w łazience jeszcze raz Zdębiałam, gdzie jej się tyle zmieściło ![]() Czyżby to wstęp do nocnikowania, że sama pieluszkę ściąga i na nocnik ciągnie? Widzę, że nie kuma jeszcze jak rozluźnić mięśnie świadomie, żeby poleciało w nocnik, ale chyba będziemy próbować Kupiłam czekoladę oreo milka - sic co mnie podkusiło!? łoboziu jakie to dobre... |
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Debrah u nas zdecydowanie kuma jak rozluźnic mięsnie, chcociaz nie wiem czy "rozluźnić" to w naszym przypadku dobre słowo, bo on po porostu ciśnie no i siusiu leci
na początku jak tak pociskał to mu leciało i siusiu i prawie 2 wyciskał, ale widzę, że jakoś opanował,że teraz siusiamy, zdecydowanie nie opanowane jest wstrzymywanie, bo jak zacznie sikać, a my w trakcie biegu do wc jesteśmy to wtedy jest po prostu fontanna wszędzie jak jesteśmy u rodziców to puszczam go w ogródku bez majtek i on wtedy siusia jak mu się przypomni co chwile i tak smiesznie obserwuje co to się dzieje i jest mega zadowolony. U nocnik nie do końca został zaakceptowany, zdecydowanie woli dorosłe wc i największa frajda po zrobieniu siusiu to oczywiście samodzielne spuszczenie wody. Od kiedy nauczył się co trzeba zrobić, żeby siusiu poleciało to zdecydowanie po nocy pielucha jest bardziej sucha w kierunku nawet całkowicie suchej.
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się zastanawiam co zrobić. Czy to czas na bieganie bez pampa. Może na razie spróbuję ją wysadzać przed kąpielą i rano. Bo jak znam moje dziecko - to jak zdejmę jej pampa to potem już wcale nie będzie chciała ubrać, niezależnie od tego czy nocnik będzie w użyciu czy nie;p
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
LADY patrzyłam na te pieluszki- kurde drogie to. wogóle fajne są i te pianki ale ceny mają zabójcze. a może takie coś? ja się nie znam i nie wiem czy to na tej samej zasadzie? http://bobomio.pl/pieluszka-do-plywania-robot http://nappy.pl/pieluszki-na-basen-c-20.html albo jeszcze takie- http://www.decathlon.pl/kpieluszki-1...d_8137980.html a teraz jest wysyłka darmowa- ma któraś te c Decathlonu????
Mały nie chce pływać w pływaczku który kupilismy w Decatlonie- i myśle żeby kupić taki kapok piankowy- co sądzicie?? Nancy...co do stópek- jak to mówi moja mama "wychodzi to" i będzie wszystko ok. Ja na szczęście byłam na dziełce u rodziców i tam jest pralka...więc jak wróciłam miałam tylko jedno pranie do ogarnięcia... saassaasssa
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-23 o 14:10 |
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie jadę do pracy, ale dziś krótko na szczęście.
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie znów nie ma tych tarek do stóp w Ross a czy któraś z Was mówiła o jakiś tego typu z Biedry???
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

aktualnie leze do gory brzuchem a Blanca szuka muszli 
najbardziej zadowolona z nextowych jestem, bozsze, ale oni maja piękne ciuszki dla dziewczynek 

22.05.2008
14.08.2011