Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 07:30   #4861
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej! Dojechalismy cali i zdrowi. dziś byliśmy w zoo i muszę Wam powiedzieć że strzał w 10! Młoda była tak zafascynowana! Super. Jeszcze piękna pogoda dołączam zdjęcia dla tych co nie mają fb aktualnie leze do gory brzuchem a Blanca szuka muszli buziaki!
Ps. poczytam wieczorem co u Was
Bawcie sie dobrze i dawaj więcej fotek
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wyprzedaże w Polsce?
Są naprawdę obniżone ceny?

Mnie ukejowskie wykańcza najbardziej zadowolona z nextowych jestem, bozsze, ale oni maja piękne ciuszki dla dziewczynek
Ale dla synka tez udało się kupić fajne rzeczy, no i dla siebie też

A przed chwila zamówiłam w Debenhamsie 3 pary meliss ale wyprzedaż 70% to jak nie skorzystać
Także jestem jyz chyba obkupiona i gotowa na urlop
Co Ty jakie wyprzedaże, same szmaty, tylko na dziecko idzie coś sensownego kupić.
A jeszcze CARRY mnie tak w☠☠☠☠*ia, podopisują ceny z kosmosu i je przekreślą i niby za☠☠☠ista wyprzedaż.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
aż tak?
Jak ma drugą zmianę i jestem wieczorem sama ze wszytskim to i tak ma więcej czasu i miej stresu
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Idę się chyba położyć w końcu, dopiero zjadłam kolację bo Ewa po histerii zasnęła godzinę temu. W ogóle to jak ostatnio poszła spać o pierwszej w nocy i następnego dnia jak usnęła po bojach na drzemkę to zadzwonił domofon. Facet się pomylił... Po 20 minutach drzemki moje dziecko miało wielkie, przerażone oczy i przez następne 9h nie usnęło nawet na pół minuty. A ponieważ duszenie emocji w sobie jest złe, nie mam już domofonu nawet śrubokręt nie był mi zbytnio potrzebny
Końcówka rozwala

Wczoraj prawie zawału dostałam: najpierw mierzę teściowej ciśnienie, kocyk Oliwki wisiał na krześle, pociągnęła ten kocyk i krzesło przewróciło się, walnęło ją w głowę i przewróciło;potem wpadła mi do wanny: jak codzień ja lałam wode a ona wrzucała zabawki i nagle bum i już leci do środka. Darcia było co niemiara ale chyba nawet guza ne będzie.
Głowa mnie z tego wszystkiego tak rozbolała że musiałam sobie wziąść procha.
I jeszcze całą noc śnił mi się mój były, jego obecna żona i teściowa, no mówie Wam jakbym w filmie grała.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 07:40   #4862
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć kochane. Ja z do skoku Was podczytuje i jestem na bieżąco.
Podłączam się pod pytanie-wiem ze temat już był nie raz ale jakoś mnie to nie interesowało wtedy- teraz chce z małym na basen chodzić i chce kupić pieluszke ale nie z tych jednorazowych. To możecie wytłumaczyć i podlinkowac co i jak- jak blondynce ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 07:49   #4863
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti, Splash about, teraz Ci nie podlinkuje bo siedze na fonie ale sa zestawy na stronie, pieluszka majteczki i te wkladki do majteczek. Chociaz my na basen w pianke mlodego pakujemy bo na "naszym" w brodziku dla dzieci tak obrzydliwie wieje, nie wiadomo skad, ze masakra. I polecalabym tez takie buciki do plywania, antyposlizgowe, mlody nam juz nieraz pierdyknal bo sie poslizgnal a jednak w bucikach bezpieczniej, chyba w Deichmannie takie na nasze dzieciaczki widzialam.

Witam sie niesmialo Jestem na biezaco czytam ale ciezko mi sie wbic Boli mnie od cwiczen doslownie wszystko nie moge biegac z bolu dzisiaj w nocy nogi mnie tak bolaly ze do mlodego maz wstawal kosmos jakis. Iiiiiiii umawiam sie na moj tatuaz...... <3 odpisali mi juz ze studia i czekam na termin i ustalenie wzoru, maz sie zgodzil!!! A myslalam, ze bedzie bunt, bo robie duuuuzy cover poprzedniego, ale wzor go przekonal

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:40   #4864
treselle0
Zadomowienie

nie chcę żebyście myślały, że zaginęłam wiec się chociaż przywitam

Wmawiam sobie, że dzieki 'niesiedzeniu' na wizażu więcej zrobię w domu

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

doczytałam, że rozmawialiscie o miejscu spożywania posiłków My zawsze przy stole A przekąski (owoce, chrupki) wracając ze spaceru. System się sprawdza, Ola ładnie je
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:45   #4865
Ifwka
Zakorzenienie

Dziewczyny napiszcie mi jak blondycne jak się robi płatki owsiane na wodzie. Musze odstawić Oliwce mleko kupne i włąśnie: mam możliwość robić albo na mm( można je wogóle gotować) albo na krowim ( bierzemy od sąsiad abo mama moja chciała) albo będa na wodzie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:49   #4866
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi jak blondycne jak się robi płatki owsiane na wodzie. Musze odstawić Oliwce mleko kupne i włąśnie: mam możliwość robić albo na mm( można je wogóle gotować) albo na krowim ( bierzemy od sąsiad abo mama moja chciała) albo będa na wodzie.
ja robie na mleku dla siebie..to normalnie wrzucam na mleko do garnka i gotuję-jak tylko sie zagotuje to wyłączam i sobie troche stygnie i się wymoczy jeszcze i wsio.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-07-23, 09:08   #4867
s i l v e r
Zakorzenienie

Wyspałam się
ale okropnie brakuje mi Darii i męża
straszne tak zasypiać samej i budzić się w pustym mieszkaniu

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
święta racja
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Takich dla dziecka frytek,. takih suchych, bo one bez tłuszczu są?
Normalne robiłam
aaaaaa
Cytat:
Hej dziewczyny
współczuję

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
ja nie robiłam nigdy
Stary 2014-07-23, 09:12   #4868
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Ja dziś w pracy, ale jutro i pojutrze mam wolne, to może się gdzieś z Młodą wybierzemy, choć niestety bez tz - w tym tygodniu nie może sobie wziąć wolnego i zrobić przedłużonego weekendu.

Młoda ostatnio ma szał na samoloty - żadnemu nie przepuści. Jak tylko gdzieś słychać/ widać, jak leci, to od razu pokazuje i mówi "eci, eci" (leci). Skutkuje to tym, że przy usypianiu muszę pozamykać okna, bo Mała jest w stanie usłyszeć samolot, który dopiero co wystartował z Hiszpanii i wtedy mamy po spaniu

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
[
i muszę się pochwalić, wczoraj przybiegło do mnie dziecko i mówi "mama pupa ała" nie zajarzyłam o co chodzi syn ciągnie "mama, kupa!" i prosze kupsztal w pampie, dzisiaj przybiegł wcześnie znowu z tekstem "mama pupa, mama kupa" i część trafiła do pampa, a część do wc
No brawa

Cytat:
Dziewczyny jak wyprzedaże w Polsce?
Są naprawdę obniżone ceny?
Nie mam pojęcia, nie pamiętam, kiedy ostatni raz byłam na wyprzedażach. A nie, przepraszam, w styczniu czy lutym kupiłam dżinsy - wyglądało to tak, ze weszłam, zmierzyłam, pasowały, przymierzyłam jeszcze kilka par, wróciłam do tych pierwszych i kupilam. Całość zajęła pewnie z kwadrans. W ogóle to ostatnio jakoś tak wychodzi, że to tz raczej mi ciuchy znosi, głównie bluzki, t-shirty czy bieliznę, ale i sukienkę zdarza mu się kupić (no dobra, sukienkę tylko raz sie zdarzyło)

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania mi dzisiaj pięknie zjadła żurek, potem 2 nektarynki, kanapkę z ogórkiem i suche płatki kuku więc pewnie jutro nic nie zje
No pięknie!
Oby dziś było podobnie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja dzis pojechalam po sukienke na wesele.
Wrocilam z butami. I to 3 parami
Nie moglam sie zdecydowac ktore capnąć to wzielam wszystkie.
Zwlaszcza ze w Deichmannie byla promo 3 pary bierzesz, trzecia gratis (ta promocja co zwykle). Takze czuje sie usprawiedliwiona
Jak najbardziej słuszny wybór

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Ultra, co do przechowywania zdjęć, my wywołaliśmy fotoksiążkę z pierwszego roku Julki a tak to zdjęcia trzymamy na dysku komputera plus zewnetrznym plus google drive.
Pjona Robimy identycznie, łącznie z fotoksiążką

Cytat:
A ponieważ duszenie emocji w sobie jest złe, nie mam już domofonu nawet śrubokręt nie był mi zbytnio potrzebny

Cytat:
Wczoraj prawie zawału dostałam: najpierw mierzę teściowej ciśnienie, kocyk Oliwki wisiał na krześle, pociągnęła ten kocyk i krzesło przewróciło się, walnęło ją w głowę i przewróciło;potem wpadła mi do wanny: jak codzień ja lałam wode a ona wrzucała zabawki i nagle bum i już leci do środka. Darcia było co niemiara ale chyba nawet guza ne będzie.
Głowa mnie z tego wszystkiego tak rozbolała że musiałam sobie wziąść procha.
I jeszcze całą noc śnił mi się mój były, jego obecna żona i teściowa, no mówie Wam jakbym w filmie grała.
Ale miałaś dzień! Oby dziś było lepiej

Miłego
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:23   #4869
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dostałam kosmetyki Dove do testowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
SUPER!! A skąd Wy zawsze bierzecie te kosmetyki do testowania??? Tez bym chciała

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Młoda ostatnio ma szał na samoloty - żadnemu nie przepuści. Jak tylko gdzieś słychać/ widać, jak leci, to od razu pokazuje i mówi "eci, eci" (leci). Skutkuje to tym, że przy usypianiu muszę pozamykać okna, bo Mała jest w stanie usłyszeć samolot, który dopiero co wystartował z Hiszpanii i wtedy mamy po spaniu

Nie mam pojęcia, nie pamiętam, kiedy ostatni raz byłam na wyprzedażach. A nie, przepraszam, w styczniu czy lutym kupiłam dżinsy - wyglądało to tak, ze weszłam, zmierzyłam, pasowały, przymierzyłam jeszcze kilka par, wróciłam do tych pierwszych i kupilam. Całość zajęła pewnie z kwadrans. W ogóle to ostatnio jakoś tak wychodzi, że to tz raczej mi ciuchy znosi, głównie bluzki, t-shirty czy bieliznę, ale i sukienkę zdarza mu się kupić (no dobra, sukienkę tylko raz sie zdarzyło)

Co do samolotów, Daria identycznie jak leci samolot to jest szał!! my czasem nie zwrócimy uwagi że leci a ona od razu pokazuje i się zachwyca

A pogrubione mój mi nigdy sam nie kupił ubrań
Stary 2014-07-23, 09:32   #4870
nancykenator
Zakorzenienie

nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:33   #4871
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Stary 2014-07-23, 09:54   #4872
nafiyqa
Zakorzenienie

U nas tez szal na samoloty

mika, to dwie osobne promocje, nie lacza sie.
Jak wezmiesz 2 pary to druga jest 50% gratis.
A jak wezmiesz 3, to trzecia (najtansza) jest gratis.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:43   #4873
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny na szczęście nie opryszczka chyba dziugnął sobie widelczykiem i stąd takie zaczerwienienie.

Fewciu wypoczywajcie! Blanka cudna!
Kurcze też bym się nad morze przejechałam ale to może w przyszłym roku..
Silver jutro już czwartek
Iwfka mój mnie też wkurza często gęsto. Ale zdecydowanie jak mi próbuje pomagać zmuszony, to wkurza mnie jeszcze bardziej
A MArsi nie pojechała przypadkiem na urlop bez telefonu i neta?
My do wody mieliśmy Dady, ale juz małe będą
Gojka czuj się wywoływana, ja drugi raz, przede mną tóraś jeszcze później będzie że się nie interesujemy i nie pamiętamy, napisz co u Was!

Wczoraj Młodzież szalała przed blokiem do 19. Mamowe towarzystwo przekonane było że Dawid ma 2 latka.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:28   #4874
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Silver jutro już czwartek

a potem tylko piątek i w sobotę wieczorem znów ich zobaczę

Dobrze, że to nie opryszczka. Uffff

No właśnie Gojka, co tam u Was?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Deli, NAJLEPSZEGO!!!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Wreszcie spadł deszcz. Już za dużo tej cziki

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Ale mnie wciągnął serial "Revenge" już kończę drugi sezon.

Jaki tu spokój....lalalala
Stary 2014-07-23, 11:59   #4875
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
SUPER!! A skąd Wy zawsze bierzecie te kosmetyki do testowania??? Tez bym chciała

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Co do samolotów, Daria identycznie jak leci samolot to jest szał!! my czasem nie zwrócimy uwagi że leci a ona od razu pokazuje i się zachwyca

A pogrubione mój mi nigdy sam nie kupił ubrań
zawsze jak otwieram wizaż nad forum jest " UWAGA KONKURS"...I BIORĘ UDZIAŁ . a to już 3 ci raz i chyba teraz najfajniejszy.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej...co tam słychac?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Neti, Splash about, teraz Ci nie podlinkuje bo siedze na fonie ale sa zestawy na stronie, pieluszka majteczki i te wkladki do majteczek. Chociaz my na basen w pianke mlodego pakujemy bo na "naszym" w brodziku dla dzieci tak obrzydliwie wieje, nie wiadomo skad, ze masakra. I polecalabym tez takie buciki do plywania, antyposlizgowe, mlody nam juz nieraz pierdyknal bo sie poslizgnal a jednak w bucikach bezpieczniej, chyba w Deichmannie takie na nasze dzieciaczki widzialam.

Witam sie niesmialo Jestem na biezaco czytam ale ciezko mi sie wbic Boli mnie od cwiczen doslownie wszystko nie moge biegac z bolu dzisiaj w nocy nogi mnie tak bolaly ze do mlodego maz wstawal kosmos jakis. Iiiiiiii umawiam sie na moj tatuaz...... <3 odpisali mi juz ze studia i czekam na termin i ustalenie wzoru, maz sie zgodzil!!! A myslalam, ze bedzie bunt, bo robie duuuuzy cover poprzedniego, ale wzor go przekonal

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

dziękować..

Stary 2014-07-23, 12:20   #4876
onaella
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie wyprzedaży. Czyli nie mam co się nastawiać na
polskie zakupy, może to i lepiej

Za to odebrałam swoją paczkę z butami z moimi ulubionymi melissami
Chcecie zobaczyć?
Wiktorek ma na okres jesienno zimowy 3 pary wiec powinno wystarczyć.
W clarksie jedne za połowę ceny kupiłam wiec tez okazja.
Zaraz Wam pokaże

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:23   #4877
elllmi
Zakorzenienie

hej

mamy troszkę luzu, to nawet coś napisać mogę, bo cichaczem podczytywałam już od rana

chyba w weekend mieliśmy trzydniówkę; w nocy z piątku na sobotę gorączka stan podgorączkowy 37,2, w sobotę to samo, a w niedzielę wysypka; jak w poniedziałek poszlismy do lekarza, to już tylko resztki tych kropeczek na rączkach były i lekarz mówił, że nie wydaje mu się, żeby to trzydniówka była i już sama nie wiem może rzeczywiście za szybko zeszło

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
u nas to samo, ale na pociągi

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na szczęście nie opryszczka chyba dziugnął sobie widelczykiem i stąd takie zaczerwienienie.
to dobrze; ja też kiedyś miałam schizy, że Filip złapał opryszczkę, bo miał taki dziwny bąbel na ustach, a dodatkowo TŻ własnie miał, ale też zniknęło

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

aha, byłam wczoraj w tesco i dla dziewczynek jest przepiekna kolekcja z F&F i zakochałam się w melanżowym różowym sweterku z motylem, rozważałam, czy młodemu nie kupić

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:24   #4878
onaella
Zakorzenienie

Wiktorkowa jesienno - zimowa kolekcja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0455.jpg (196,5 KB, 36 załadowań)

14.08.2010
baby
Stary 2014-07-23, 12:25   #4879
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze jak otwieram wizaż nad forum jest " UWAGA KONKURS"...I BIORĘ UDZIAŁ . a to już 3 ci raz i chyba teraz najfajniejszy.
Muszę zwrócić na to uwagę następnym razem
Cytat:
Za to odebrałam swoją paczkę z butami z moimi ulubionymi melissami
Chcecie zobaczyć?
Stary 2014-07-23, 12:36   #4880
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

elllmi widziałam te ciuszki, ten sweterek

hope super, że to nie była opryszczka

Ultra u nas też szał na samoloty. jeszcze z balkonu widać jak latają tzn tak nisko, że da się przeczytać jaka firma leci także biegnie do okna i szuka. a na dworzu głowa do góry, ręką pokazuje i brzzzzz

Ifwka ja robię z mlekiem i wodą, pół na pół

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:37   #4881
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

Proszem
Tym razem same płaskie
I chyba na ten sezon powinno mi wystarczyć butów bo chyba 12 par kupiłam

Ale lubię dobre gatunkowo buty a jak wyprzedaże to jak tu nie skorzystać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0454.jpg (140,9 KB, 50 załadowań)

14.08.2010
baby

Edytowane przez onaella
Czas edycji: 2014-07-23 o 12:38
Stary 2014-07-23, 12:47   #4882
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Proszem
Tym razem same płaskie

Piękne <3
Stary 2014-07-23, 12:51   #4883
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Proszem
Tym razem same płaskie

te z sercem fajne

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:18   #4884
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

hej...co tam słychac?

dziękować..
miło, że pytasz
właśnie zrobiłam Kubie obiad, przygotowałam ciasto do naleśników, ugotowałam makaron, powiesiłam pranie, umyłam gary, ogarnęłam kuchnie, pomroziłam marchewkę
i teraz nie mam siły
nie mogę się ogarnąć po powrocie, cały czas tylko piorę i końca nie widać
byliśmy ostatnio u ortopedy z Kubą, bo koślawi jedną stópkę, mamy po domu chodzić w butach a po piasku/trawie na boso. Kontrola za 3 miesiące, mam nadzieję, że mu to zejdzie
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

mamy troszkę luzu, to nawet coś napisać mogę, bo cichaczem podczytywałam już od rana

chyba w weekend mieliśmy trzydniówkę; w nocy z piątku na sobotę gorączka stan podgorączkowy 37,2, w sobotę to samo, a w niedzielę wysypka; jak w poniedziałek poszlismy do lekarza, to już tylko resztki tych kropeczek na rączkach były i lekarz mówił, że nie wydaje mu się, żeby to trzydniówka była i już sama nie wiem może rzeczywiście za szybko zeszło

u nas to samo, ale na pociągi

to dobrze; ja też kiedyś miałam schizy, że Filip złapał opryszczkę, bo miał taki dziwny bąbel na ustach, a dodatkowo TŻ własnie miał, ale też zniknęło

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

aha, byłam wczoraj w tesco i dla dziewczynek jest przepiekna kolekcja z F&F i zakochałam się w melanżowym różowym sweterku z motylem, rozważałam, czy młodemu nie kupić
i czemu jednak nie kupiłaś
Cytat:
Proszem
Tym razem same płaskie

te z sercem śliczne
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:33   #4885
Debrah
Zakorzenienie

Ale się dziwne rzeczy u nas dzieją!
Dziecko się budzi, ja oko otwieram bo słyszę, że przy pampersie gmera coś. Patrzę - zdjęła (nie pierwszy raz ), ale co dalej! Patrzę, a ta pieluszka jest sucha.
Kilka dni temu t. kupiła nocnik (fajny, na szczęście NIE grający, z Fb w kształcie żabki, z wkładką), więc pokazywałam, że to jest nocnik, tu się robi siusiu, sikały lale i misie
Bo nie sadzałam jej jeszcze ani razu, chciałam zrobić wstęp :P

No więc pytam dziecko czy chce siusiu? że czemu zdjęła pampa, że może chciałaby..nocnik?
A ona mnie za ręke i do nocnika ciągnie
Siadła (trochę się boi bo się przesuwa, muszę jakiś antypoślizg wymyślić), i siedzi, książeczkę czytamy, żeby nudno nie było.. Nagle wstała z nocnika, mówi "mama mama" i... sik na podłogę. Szok na buzi, idziemy wycierać i dziecko umyć. Wytarłyśmy, mówię dziecku, że teraz ja pójdę siku do wc i zaraz założymy pampa. A ona idzie ze mną, znowu woła "mama mama!" - ja nie kumam o co chodzi, mówię, że już podchodzę tylko zrobię siku.. a dziecko co? Sik na podłogę w łazience jeszcze raz Zdębiałam, gdzie jej się tyle zmieściło

Czyżby to wstęp do nocnikowania, że sama pieluszkę ściąga i na nocnik ciągnie?
Widzę, że nie kuma jeszcze jak rozluźnić mięśnie świadomie, żeby poleciało w nocnik, ale chyba będziemy próbować

Kupiłam czekoladę oreo milka - sic co mnie podkusiło!?
łoboziu jakie to dobre... teraz pewnie zjem całą ;/
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:44   #4886
ezzo
Zadomowienie

Debrah u nas zdecydowanie kuma jak rozluźnic mięsnie, chcociaz nie wiem czy "rozluźnić" to w naszym przypadku dobre słowo, bo on po porostu ciśnie no i siusiu leci na początku jak tak pociskał to mu leciało i siusiu i prawie 2 wyciskał, ale widzę, że jakoś opanował,że teraz siusiamy, zdecydowanie nie opanowane jest wstrzymywanie, bo jak zacznie sikać, a my w trakcie biegu do wc jesteśmy to wtedy jest po prostu fontanna wszędzie jak jesteśmy u rodziców to puszczam go w ogródku bez majtek i on wtedy siusia jak mu się przypomni co chwile i tak smiesznie obserwuje co to się dzieje i jest mega zadowolony. U nocnik nie do końca został zaakceptowany, zdecydowanie woli dorosłe wc i największa frajda po zrobieniu siusiu to oczywiście samodzielne spuszczenie wody. Od kiedy nauczył się co trzeba zrobić, żeby siusiu poleciało to zdecydowanie po nocy pielucha jest bardziej sucha w kierunku nawet całkowicie suchej.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:51   #4887
Debrah
Zakorzenienie

Właśnie się zastanawiam co zrobić. Czy to czas na bieganie bez pampa. Może na razie spróbuję ją wysadzać przed kąpielą i rano. Bo jak znam moje dziecko - to jak zdejmę jej pampa to potem już wcale nie będzie chciała ubrać, niezależnie od tego czy nocnik będzie w użyciu czy nie;p
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:58   #4888
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

LADY patrzyłam na te pieluszki- kurde drogie to. wogóle fajne są i te pianki ale ceny mają zabójcze. a może takie coś? ja się nie znam i nie wiem czy to na tej samej zasadzie? http://bobomio.pl/pieluszka-do-plywania-robot http://nappy.pl/pieluszki-na-basen-c-20.html albo jeszcze takie- http://www.decathlon.pl/kpieluszki-1...d_8137980.html a teraz jest wysyłka darmowa- ma któraś te c Decathlonu????

Mały nie chce pływać w pływaczku który kupilismy w Decatlonie- i myśle żeby kupić taki kapok piankowy- co sądzicie??

Nancy...co do stópek- jak to mówi moja mama "wychodzi to" i będzie wszystko ok. Ja na szczęście byłam na dziełce u rodziców i tam jest pralka...więc jak wróciłam miałam tylko jedno pranie do ogarnięcia... saassaasssa

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-23 o 14:10
Stary 2014-07-23, 14:03   #4889
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kupiłam czekoladę oreo milka - sic co mnie podkusiło!?
łoboziu jakie to dobre... teraz pewnie zjem całą ;/
To najsmaczniejsza czekolada jaką jadłam

Ja właśnie jadę do pracy, ale dziś krótko na szczęście.

Stary 2014-07-23, 14:20   #4890
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
To najsmaczniejsza czekolada jaką jadłam

Ja właśnie jadę do pracy, ale dziś krótko na szczęście.

na szczęście że krotko- spokojnego dnia

u mnie znów nie ma tych tarek do stóp w Ross a czy któraś z Was mówiła o jakiś tego typu z Biedry???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości