Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 12:39   #4831
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Szaja : leżę i nie wstanę :d
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:52   #4832
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wiesz tak czytam Twoje wypowiedzi i zawsze narzekasz na swojego Tżta. Współczuję Ci, że nie masz w Nim oparcia. I wszystko na Twojej głowie.
Mam nadzieję, że jakoś Wam się poukłada
Wiesz co on nie jest taki zły, jak go o pomoc poprosze to nawet pomoże, ma dużo na głowie, ale nie potrafi zrozunmieć że ja też. Takie sprawy włąśńie jak pranie, prasowanie, drobne porządki, ubranie dziecka itp wogóle dla niego nie istnieją. Nie wiem czy poprosru mamy teraz taki kryzys czy co. Moze miał inne wyobrażnie naszegop życia z dzieckiem, ale przecież ma już dziecko i jak było małe to był z nim sam, teraz jest nas dwoje a nawet troje i jest źle. Zawsze mówił : Zobaczysz wszystko sie skończy. Ja mówiłam że się zmieni. A on jak mówi tak chyba zyje jakby wszystko juz sie skończyło. A przecież jest moja mama, zawsze chętnie zostanei, nawet jakbyśmy mieli na cały weekend pojachać. A on jak krowa, prosze do kina jeźdzmy, eeeee, pojeźdzmy gdzieś motorem, eeeee, itp. Nie chce mi sie już nic proponować.
Coraz częściej myśle że lepiej byłoby mi samej.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:59   #4833
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47404705]Dziewczyny, wątkiem się dzielę, bo wymiękam - większość z was młodziutka i doskonale pamiętacie czasy 17 lat

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=769663[/QUOTE]

Widziałam go. Miałam nadzieje że to troll.
Przebrnęłam tylko przez 3 strony. Mój umysł tego nie ogarnia

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wiesz co on nie jest taki zły, jak go o pomoc poprosze to nawet pomoże, ma dużo na głowie, ale nie potrafi zrozunmieć że ja też. Takie sprawy włąśńie jak pranie, prasowanie, drobne porządki, ubranie dziecka itp wogóle dla niego nie istnieją. Nie wiem czy poprosru mamy teraz taki kryzys czy co. Moze miał inne wyobrażnie naszegop życia z dzieckiem, ale przecież ma już dziecko i jak było małe to był z nim sam, teraz jest nas dwoje a nawet troje i jest źle. Zawsze mówił : Zobaczysz wszystko sie skończy. Ja mówiłam że się zmieni. A on jak mówi tak chyba zyje jakby wszystko juz sie skończyło. A przecież jest moja mama, zawsze chętnie zostanei, nawet jakbyśmy mieli na cały weekend pojachać. A on jak krowa, prosze do kina jeźdzmy, eeeee, pojeźdzmy gdzieś motorem, eeeee, itp. Nie chce mi sie już nic proponować.

by się poukładało.
Bo temat się już ciągnie od dawna, a Ty też ze stali nie jesteś
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 13:38   #4834
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny ten slimak tak mi obrzydzil tego kebsa, ze myslalam o zwroceniu wszystkiego na podloge ;/ Bralismy z tego miejsca juz wczesniej kebsa i pizze i bylo ok. Juz nigdy nic stamtad nie zamowie. Brzydze sie wszelkiego robactwa i innych obslizglych stworzen. Pamietam, ze w dziecinstwie mialam larwe w czeresni- do teraz ich nie tkne.

Iwfka wzielysmy sobie starych dziadow z przeszloscia to mamy Takich to juz ciezko wychowac, moj tez czasami sie zachowuje jakby zapomnial, jak to jest z malym dzieckiem...

Szaja dla mnie to troll albo nudzaca sie nastolatka. Inaczej tego wytlumaczyc sie nie da.

Pstryniu a to mozna szczepic w taka czike?

Ezzo no to super wam sie udala podroz pociagiem, ja sie zastanawiam nad wycieczka do Gdanska pociagiem ale wlasnie boje sie jak smrodek to zniesie.

Lady 55 cali lojezu przeciez to ogromny ekran, wzielabym taki tylko gdybym miala osobny pokoj na sale kinowa : My mamy 32 cale na 20 paro metrowy salon i w zupelnosci starcza.

Ultra co do przechowywania zdjec, wiekszosc mam na swoim penie 32 giga, jest uzywany tylko do przechowywania fotek + na kartach sd, filmy na dysku google( sa jednak dosc duze i moge udostepniac linki do nich, wrzucam dziewczynom do klubu ) + na dysku zewnetrznym tza. Sadze, ze troche zabezpieczeni jestesmy mimo to chcialabym wywolac czesc i wrzucic do albumu, ale nie chce mi sie przegladac takiej ilosci

Dziewczyny kurde, wujek google mowi, ze mam angine ;/ czyli jednak bede musiala isc do lekarza Ale najpierw musze wypisac deklaracje, bo w naszej przychodni nie wypelnialam- nie bylam u lekarza pierwszego kontaktu od czasow wyprowadzki do tza...

Aaaaa moj tz ma 2 dni l4, bo bolal go brzuch i mial obstrukcje Faceci to cipy jednak....

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:21   #4835
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47404705]Dziewczyny, wątkiem się dzielę, bo wymiękam - większość z was młodziutka i doskonale pamiętacie czasy 17 lat

widzialam
u nas towarzystwo popalalo juz w pierwszej klasie podstawowki a ta rozpacza nad 17latka

little - to mnie zabilas pytaniem a to nie mozna? pierwsze slysze... zeby na sloncu nie przebywac to mowila mi babka juz przy wczesniejszym szczepieniu ale zeby unikac? to bym musiala unikac szczepienia od czerwca do wrzesnia chyba
wspolczuje anginy, paskudna sprawa

pyt do mam chodzacych na basen:
jakich pieluszek uzywacie?
zastanawiam sie nad Nappy wrap + wkladki tylko nie wiem jaki rozmiar Lady, Ty je masz? dobrze kojarze?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:28   #4836
meneq
Zakorzenienie

lady 55cali to wielki tv. Troche pracowalam lrzy tv i wydaje ni sie, ze 37 lub 42 spokojnie wystarczyloby Wam. W sklepie jest szerokka otwarta powierzchnia i dlatego wydaje Ci sie maly.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:48   #4837
ezzo
Zadomowienie

little powiem Ci, że było lepiej niż myślałam, ale np w taką czikę nie pojechałabym zwykłym pociągiem, my jechalismy intercity wiec i klima i kulturka była, maly dostał nawet kolorowanke i kredki od konduktora. a podobno w kilku składach takich mają nawet jakiś wagon młodego podróżnika i tam jest plac zabaw dla dzieci Ja się najbardziej obawiałam, że zrobi w trakcie podróży smierdzącą niespodziankę, ale wytrzymał, zrobił na zakupach już prawie pod domem

i muszę się pochwalić, wczoraj przybiegło do mnie dziecko i mówi "mama pupa ała" nie zajarzyłam o co chodzi syn ciągnie "mama, kupa!" i prosze kupsztal w pampie, dzisiaj przybiegł wcześnie znowu z tekstem "mama pupa, mama kupa" i część trafiła do pampa, a część do wc
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:19   #4838
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
[

i muszę się pochwalić, wczoraj przybiegło do mnie dziecko i mówi "mama pupa ała" nie zajarzyłam o co chodzi syn ciągnie "mama, kupa!" i prosze kupsztal w pampie, dzisiaj przybiegł wcześnie znowu z tekstem "mama pupa, mama kupa" i część trafiła do pampa, a część do wc
klask i:

Hope-jak mlody?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

gojka-co u was?????????

Stary 2014-07-22, 15:55   #4839
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej! Dojechalismy cali i zdrowi. dziś byliśmy w zoo i muszę Wam powiedzieć że strzał w 10! Młoda była tak zafascynowana! Super. Jeszcze piękna pogoda dołączam zdjęcia dla tych co nie mają fb aktualnie leze do gory brzuchem a Blanca szuka muszli buziaki!
Ps. poczytam wieczorem co u Was

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:56   #4840
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1406037352926.jpg (117,9 KB, 24 załadowań)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:00   #4841
ezzo
Zadomowienie

Fewciu wypoczywajcie! i oby pogoda się jak najdłużej utrzymywała
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:22   #4842
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny jak wyprzedaże w Polsce?
Są naprawdę obniżone ceny?

Mnie ukejowskie wykańcza najbardziej zadowolona z nextowych jestem, bozsze, ale oni maja piękne ciuszki dla dziewczynek
Ale dla synka tez udało się kupić fajne rzeczy, no i dla siebie też

A przed chwila zamówiłam w Debenhamsie 3 pary meliss ale wyprzedaż 70% to jak nie skorzystać
Także jestem jyz chyba obkupiona i gotowa na urlop

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:45   #4843
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
widzialam
u nas towarzystwo popalalo juz w pierwszej klasie podstawowki a ta rozpacza nad 17latka

little - to mnie zabilas pytaniem a to nie mozna? pierwsze slysze... zeby na sloncu nie przebywac to mowila mi babka juz przy wczesniejszym szczepieniu ale zeby unikac? to bym musiala unikac szczepienia od czerwca do wrzesnia chyba
wspolczuje anginy, paskudna sprawa

pyt do mam chodzacych na basen:
jakich pieluszek uzywacie?
zastanawiam sie nad Nappy wrap + wkladki tylko nie wiem jaki rozmiar Lady, Ty je masz? dobrze kojarze?
My narazie uzuywamy jedboraziwek z rossa bo nad wielo zastanawiam sie jaka juz 2miesiace i tak chyba zleci do konca wakacj

Cytat:
little powiem Ci, że było lepiej niż myślałam, ale np w taką czikę nie pojechałabym zwykłym pociągiem, my jechalismy intercity wiec i klima i kulturka była, maly dostał nawet kolorowanke i kredki od konduktora. a podobno w kilku składach takich mają nawet jakiś wagon młodego podróżnika i tam jest plac zabaw dla dzieci Ja się najbardziej obawiałam, że zrobi w trakcie podróży smierdzącą niespodziankę, ale wytrzymał, zrobił na zakupach już prawie pod domem

Wow brawo

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:38   #4844
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wyprzedaże w Polsce?
Są naprawdę obniżone ceny?

Mnie ukejowskie wykańcza najbardziej zadowolona z nextowych jestem, bozsze, ale oni maja piękne ciuszki dla dziewczynek
Ale dla synka tez udało się kupić fajne rzeczy, no i dla siebie też

A przed chwila zamówiłam w Debenhamsie 3 pary meliss ale wyprzedaż 70% to jak nie skorzystać
Także jestem jyz chyba obkupiona i gotowa na urlop
jak dla mnie bieda :P zwyklych, luznych bluzek nie mozna kupic tylko same przeswity dla chudzielcow ;/ z sukienek bieda, ze spodnic bieda... Nic nie znalazlam z tego co chcialam. Wzielam jeden tshirt za 15 zl. Tylko mala czesciowo obkupiona na jesien. Jak wychodza cenowo na zlotowy ciuszki nexta? Np. bluzy dziewczece?

Nie ogarniam tych piatkowych slubow . Ok rozumiem mniejsza kasa, ale rowniez mniejsza liczba gosci, nie kazdy moze sobie na pol roku wczesniej zabukowac urlop, albo jak z rannej zmiany konczacej sie o 14 wyrobic sie, ogarnac dziecko i dojechac na slub zaczynajacy sie o 16... Glupota dla mnie...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:39   #4845
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
My narazie uzuywamy jedboraziwek z rossa bo nad wielo zastanawiam sie jaka juz 2miesiace i tak chyba zleci do konca wakacj

Wow brawo

dzieki. a ile jest w paczce i jaka cena? jak czesto chodzicie na basen? macie konkretne zajecia czy poprostu sie pluskacie?

Stary 2014-07-22, 20:44   #4846
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej

Pół godzinki temu wróciłam pociągiem z weekendu. Było CUDOWNIE!! ale niestety co dobre , szybko się kończy i pora wrócić do rzeczywistości. Na 14 jadę do pracy.
W czwartek mąż z Darią muszą tu pociągiem przyjechać bo jedziemy z nią na usg tej nerki ( pół roku na termin czekaliśmy) , ale po tym badaniu wracają i będą tam do niedzieli.
Znów będę sama

Teraz odliczam czas do czwartku, aż ich zobczę, a potem będę odliczać czas do soboty bo znów na 2 dni do nich pojadę Ale sobotę pracuję do 16 więc dopiero po pracy pojadę.

Daria jak mnie zobaczyła to tak się ucieszyła kochana moja
Codziennie były upały i byliśmy nad wodą. Opaliłam się na czekoladkę w pracy się zdziwią
Wogóle tam cudownie jest, cisza, spokój , las, sosny, świeże powietrze ahhhhh
Lecę się ogarnąć trochę. Będę wieczorem i nadrobię
szybko zleci zobaczysz
a Ty potem z Darią w sierpniu tez tam jedziesz?

widziałam to, mam nadzieję, że jakaś prowokacja..
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
aż tak?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny ten slimak tak mi obrzydzil tego kebsa, ze myslalam o zwroceniu wszystkiego na podloge ;/ Bralismy z tego miejsca juz wczesniej kebsa i pizze i bylo ok. Juz nigdy nic stamtad nie zamowie. Brzydze sie wszelkiego robactwa i innych obslizglych stworzen. Pamietam, ze w dziecinstwie mialam larwe w czeresni- do teraz ich nie tkne.

Iwfka wzielysmy sobie starych dziadow z przeszloscia to mamy Takich to juz ciezko wychowac, moj tez czasami sie zachowuje jakby zapomnial, jak to jest z malym dzieckiem...

Szaja dla mnie to troll albo nudzaca sie nastolatka. Inaczej tego wytlumaczyc sie nie da.

Pstryniu a to mozna szczepic w taka czike?

Ezzo no to super wam sie udala podroz pociagiem, ja sie zastanawiam nad wycieczka do Gdanska pociagiem ale wlasnie boje sie jak smrodek to zniesie.

Lady 55 cali lojezu przeciez to ogromny ekran, wzielabym taki tylko gdybym miala osobny pokoj na sale kinowa : My mamy 32 cale na 20 paro metrowy salon i w zupelnosci starcza.

Ultra co do przechowywania zdjec, wiekszosc mam na swoim penie 32 giga, jest uzywany tylko do przechowywania fotek + na kartach sd, filmy na dysku google( sa jednak dosc duze i moge udostepniac linki do nich, wrzucam dziewczynom do klubu ) + na dysku zewnetrznym tza. Sadze, ze troche zabezpieczeni jestesmy mimo to chcialabym wywolac czesc i wrzucic do albumu, ale nie chce mi sie przegladac takiej ilosci

Dziewczyny kurde, wujek google mowi, ze mam angine ;/ czyli jednak bede musiala isc do lekarza Ale najpierw musze wypisac deklaracje, bo w naszej przychodni nie wypelnialam- nie bylam u lekarza pierwszego kontaktu od czasow wyprowadzki do tza...

Aaaaa moj tz ma 2 dni l4, bo bolal go brzuch i mial obstrukcje Faceci to cipy jednak....
mój w zeszłym tygodniu miał trochę kaszli u poszedł na l4 no ale chociaż wcześniej do nas dojechał
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej! Dojechalismy cali i zdrowi. dziś byliśmy w zoo i muszę Wam powiedzieć że strzał w 10! Młoda była tak zafascynowana! Super. Jeszcze piękna pogoda dołączam zdjęcia dla tych co nie mają fb aktualnie leze do gory brzuchem a Blanca szuka muszli buziaki!

wypoczywajcie

Hania mi dzisiaj pięknie zjadła żurek, potem 2 nektarynki, kanapkę z ogórkiem i suche płatki kuku więc pewnie jutro nic nie zje

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:04   #4847
mikakrolikowa
Zakorzenienie

11 sztuk teraz sa na promocji chyba 12,50 a na basenie u nas nie ma aktualnie żadnych zajec zorganizowanych wiec pluskamy sie Julo uwielbia wszrlkie bicze wodne wogole sie nie boi
Swoja drogą gdzie Nina sie podziewa mieli byc na basenie w niedziele i ni widu ni slychu

Stary 2014-07-22, 21:25   #4848
s i l v e r
Zakorzenienie

Jestem biorę się za nadrabianie
Stary 2014-07-22, 21:27   #4849
pstryczek84
Zakorzenienie

Nie ogarniam...
http://www.pudelek.tv/video/9-latek-...ia-WIDEO-6149/

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

http://demotywatory.pl/4368507/Byc-o...o-fajna-sprawa

jeszcze w temacie kebsow
http://demotywatory.pl/4368931/I-wtedy-Stefan-zrozumial

Stary 2014-07-22, 21:56   #4850
nafiyqa
Zakorzenienie

Wyprze w PL?
Porazka :/
Same szmatki, glownie takie typowo plażowe nic.

Ja dzis pojechalam po sukienke na wesele.
Wrocilam z butami. I to 3 parami
Nie moglam sie zdecydowac ktore capnąć to wzielam wszystkie.
Zwlaszcza ze w Deichmannie byla promo 3 pary bierzesz, trzecia gratis (ta promocja co zwykle). Takze czuje sie usprawiedliwiona

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:04   #4851
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówka dla Ciebie i dla tż w sumie też
Cytat:

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wyprze w PL?

Zwlaszcza ze w Deichmannie byla promo 3 pary bierzesz, trzecia gratis (ta promocja co zwykle). Takze czuje sie usprawiedliwiona
widzę, że podobnie zdecydowana jak ja jesteś

witajcie z wieczora
idę robić dżemy , bo Kuba dopiero zasnął, pewnie znów obudzi się o 4 i do 5 będzie próbował usnąć :/

dziewczyny, co z marsi, ewikiem?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:09   #4852
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
skąd ziaziu nie mam pojecia u nas zawsze mówiło sie ziaziu na przeciety palec, obite kolano czy zaharowaną ręke
Pierwsze słyszę
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dawid zaczął tolerować nocnik i nakładkę, do tegostopnia, że usiądzie nąń na chwilę i mówi śiii. Jak dotąd siku nie było, ale jak zapytamczy zrobił siku czy 2 to łapie się od razu albo za cykusia, albo za dupencję. Jak poczuję smrodek, mówię mu że zrobił kupsztala, to podchodzi do mnie, odwraca się dupką i każe wąhać
Tak więc dzisiaj syn mój chodził bez pampka. Pytany czy chce to czy to odpowiadał NIE.

Zkupsztalował się mi na podłogę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Czesc ale miałam dzis rozrywkę sie szanownego braciszek zenił dzis i do lali koło mnie jechali to sie wypindrzyłam jak marchewka na swieto grządki i "akurat" w czasie ich przejazdu pilnowałam dziecia bawiacego sie przy bramie jak mnie ta stara rura zejrzała to mało kręgów nie zerwała - tak szybko łeb odwracała taka mała satysfakcja zeby ich po tym weselu w kucki srało. Amen. No jakos nie potrafie zyczyc im najlepszego
i bardzo dobrze!
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
cześć kochana, myslałam wczoraj dużo o Was
cieszę się,że brzusio rośnie, zainwestuj w dobry krem, ja się znowu szarpnęłam na mustele, jest droga ale moim zdaniem nie ma sobie równych, kupiłam wczesniej inny krem, dalej mnie brzuch swędział, po musteli po jednym razie przestało swędzieć, w zeszłej ciąży używałąm, zero rozstępów
Jak ktoś ma w genach tednencję do rozstępów to i tak je będzie miał ja smarowałam w ciąży brzuch. Przez całą ciąże nic i dopiero 9 miesiącu zrobiło mi się pełno rozstępów

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
oby

pokażę Wam stylóweczkę mojej Córki na spacerze po deszczu(okulary sama dobrała)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
W ogole sie martwie, tzn martwie, zastanawia mnie strasznie jak piszecie, ze wasze dzieci takie mamowe, Pietraszko ma swoj wlasny swiat i autka i sluchajcie..... On sie naprawde potrafi bawic mnostwo czasu sam. Teraz lezymy w lozku ma klocki 3 spore autka i wrzuca wyciaga wrzuca wyciaga wrzuca wyciaga..... Od paru dni non stop, wczoraj nad jeziorem wlasciwie tam samo, 2godziny!!!!!! Siedzial w jednym miejscu i sie bawil autkiem i kamyczkami. To normalne??? Nie znam drugiego takiego dziecka.....
Lady, powinnaś się cieszyć że Twój synuś potrafi się ładnie sam bawić! Ja nie widzę żadnych powodów do zmartwień...
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
W ogóle to mam pytanie: jak przechowujecie zdjęcia dzieciaków? Bo wiadomo, nie drukuje się wszystkiego, a szkoda by było, gdyby szlag je trafił. Ja mam część na backupowanym dysku, część na dysku googlowskim, ale kurczę... czy za 10 lat będę miała w ogóle do czego ten dysk podłączyć? Jakieś pomysły?

A teraz idę poczytać co u Was
Ja dużo zdjęć wywołuję. A resztę mam na dysku przenośnym

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
co do pakowania to radzę spokojnie zrobić listę, krok po kroku co używacie i zapisujcie. Ja miałam 4 strony listy
apteczka- coś przeciwbólowego, wapno, gaziki nasączone alko, coś na odparzenia, krem z filtrem, termometr, tantum verde.
Ja tak samo. Tydzień przed wyjazdem zaczęłam listę robić
i takim sposobem niczego nie zapomniałam
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
C
Co dajecie dzieciom na śniadanie? nie mam już pomysłow, może zbyt nudne rzeczy dostaje i ich nie chce przez to..
Przeważnie rano je kaszkę. Na drugie śniadanko potem daję jej np chlebek z serkiem/szyneczką/pasztetem/dżemem
uwielbia jeść paróweczki
jajecznicę
serek homogenizowany
placek owsiany
za to nie lubi warzyw i owoców
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis bylo swieto i milo dzien z tz spedzilismy. Bardzo pomocny byl; ja slaba jak mucha, caly czas w glowie mi sie kreci. Yae po poludnie niemal przy uu spedzila. Zeby mnie odciazy dla zartu polozyl sie, podwinal koszulke i powiedzial, ze teraz on karmic bedzie. Reakcja Yae natychmiastowa, zerwala sie na rowne nogi, pedem do tz, jedna reka bluzke mu podtrzymuje, druga opiera o klate i ustami zmierza do sutka. Wtedy sie tz opamietal a ja lezalam i kwiczalam. Yae sie pozniej udzielilo i tez sie smiac zaczela.

iffonka, piękny brzusio

Hope, śliczny pokoik
Stary 2014-07-22, 22:24   #4853
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
widzę, że podobnie zdecydowana jak ja jesteś
Noooo, a historia z blenderem jest tego dowodem

marsi zdaje sie wybrala na spontaniczny urlop.

Stary 2014-07-22, 22:47   #4854
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana genialne! w życiu nie miałam tak gładkich stóp. szok, szok, szok! skóra jest gładka jak pupcia niemowlaka
ale broń boże nie rób tego jak masz gdzieś jechac przez te 2 tygodnie ja wyglądałam jak jakaś trędowata czy co? skóra złaziła płatami z całych stop, nawet z małego palca. tragicznie to wyglądało, patrzeć nie mogłam. siedziałam i skubałam
mi jeszcze troche tej skóry złazi, ale już delikatnie.
A gdzie je kupiłaś? Chyba wypróbuję
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Frytki z ziemniaków muszę spróbować, nie robiłam.
Nigdy nie robiłaś??

Debrah, a co do jedzenia... Daria wie, że ma jeść w krzesełku. Jak szykuję np kaszkę to mówię jej żeby już usiadła do krzesełka. To idzie , przysuwa sobie je i prosi tż żeby ją posadził Jemy przeważnie w tych samych porach codziennie. Od początku starałam się ją uczyć że jak się je to się siedzi, a nie biega
Moja siostra tego nie uczyła i teraz jej synek ma 4 lata, a ona ciągle za nim biega żeby coś zjadł
Cytat:
Oglaszam oficjalnie, iz NIGDY WIECEJ NIE ZJEM KEBABA.

Mialam dzisiaj w jednym slimaka.

Koniec ogloszen

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

udanego wypoczynku
Cytat:
szybko zleci zobaczysz
a Ty potem z Darią w sierpniu tez tam jedziesz?
Jeszcze nie wiem zależy czy kasę będę miała. Będzie ciężko bo na początku września na wesele idziemy :/
ale nie uśmiecha mi się cały urlop w domu siedzieć

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-07-22 o 22:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 23:01   #4855
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A gdzie je kupiłaś? Chyba wypróbuję

Nigdy nie robiłaś??

Debrah, a co do jedzenia... Daria wie, że ma jeść w krzesełku. Jak szykuję np kaszkę to mówię jej żeby już usiadła do krzesełka. To idzie , przysuwa sobie je i prosi tż żeby ją posadził Jemy przeważnie w tych samych porach codziennie. Od początku starałam się ją uczyć że jak się je to się siedzi, a nie biega
Moja siostra tego nie uczyła i teraz jej synek ma 4 lata, a ona ciągle za nim biega żeby coś zjadł

udanego wypoczynku

Jeszcze nie wiem zależy czy kasę będę miała. Będzie ciężko bo na początku września na wesele idziemy :/
ale nie uśmiecha mi się cały urlop w domu siedzieć
Takich dla dziecka frytek,. takih suchych, bo one bez tłuszczu są?
Normalne robiłam
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 23:12   #4856
MaJulMi
Raczkowanie

Pstryczku, co do zajęć na basenie to my chodziliśmy na organizowane zajęcia, teraz czasem chodzimy na zajęcia a czasem sami się popluskać i powiem Ci że jeśli macie możliwość to na pierwszy raz wybrałabym się na zajęcia - instruktor pokaże Wam jak trzymać Kubusia, będziecie się czuli pewniej wiedząc co możecie z nim robić w wodzie i jak trzymać żeby nie wyginać mu ciała.
Co do pieluszek basenowych to ja tu cały czas polecam te co my używamy, czyli tych Happy Nappy i do tego te bawełniane majteczki z jednorazowymi wkładami, nie pamiętam jaki mamy rozmiar ale możesz się sugerować rozmiarówką ze strony Splash About albo active baby shop.

Debrah, moja też z tych dzieci co głównie kp i mało jedzących więc ciągle szukam dla niej czegoś co ją zainteresuje i ostatnio na śniadanie często jemy jogurt naturalny albo Bielucha z prażoną gryką z melasą i migdałami. Jest to dla nas też przekąska na podróżę, wsypuję Małej do snack trapa i sobie wyciąga po ziarenku. Ogólnie z tej serii Dobra Kaloria jest wiele fajnych rzeczy, dla mnie ciekawa alternatywa dla płatków sniadaniowych.:

http://www.ekoprodukt.pl/nasze-marki...a-z-migdalami/

Ultra, co do przechowywania zdjęć, my wywołaliśmy fotoksiążkę z pierwszego roku Julki a tak to zdjęcia trzymamy na dysku komputera plus zewnetrznym plus google drive.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 00:30   #4857
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie bieda :P zwyklych, luznych bluzek nie mozna kupic tylko same przeswity dla chudzielcow ;/ z sukienek bieda, ze spodnic bieda... Nic nie znalazlam z tego co chcialam. Wzielam jeden tshirt za 15 zl. Tylko mala czesciowo obkupiona na jesien. Jak wychodza cenowo na zlotowy ciuszki nexta? Np. bluzy dziewczece?
e...
Zależy od rodzaju, na wyprzedaży jest wszystko za 50% ceny i mniej więcej przeliczajac bluzy juz od 20/25 zł będą.
Większość rzeczy oscyluje tak 5-8/10 f.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 00:39   #4858
szklanka19
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Przepraszam, że się nie odzywam, ale zanim nadrobię to już wszystko zostało powiedziane, a bez sensu tak zaś jakieś tematy stare odgrzebywać. A ileż można się żalić, że dziecko nie chce spać

Histerie u nas na porządku dziennym, do tego fochy o wszystko, także chyba dopada nas bunt dwulatka. No i mamizm do entej potęgi, Ewa musi siedzieć u mnie na kolanach i to ja muszę czytać książeczkę, także komputer w ciągu dnia poszedł w odstawkę.

Ezzo czy Ty przekładasz teraz wszystkie szczepienia czy tylko MMR? Czy to idzie z automatu, że jak MMR przełożone to cała reszta też?

Silver strasznie się ucieszyłam, że z nerką Darii lepiej! bardzo dobra wiadomość

Little ja nigdy w życiu nie jadłam kebaba bo kiedyś dawno temu widziałam jak na tym ruszcie z mięsem muchy przyklejone siedziały i ten gość to normalnie kroił obrzydza mnie na sam dźwięk słowa kebab

Debrah u nas pory posiłków mniej więcej stałe, no i każdy posiłek ma swoje miejsce w sensie śniadanie ze mną przy stoliku, siedzimy na kanapie, obiad przy stole w krzesełku, a kolacja w tym małym foteliku samochodowym Ewa nie pozwala się go pozbyć, niedługo się przestanie mieścić i będzie problem
I jeszcze mi się przypomniało, moja Mama ma dla Ewy taki kolorowy talerz z zajączkiem i moje dziecko ma radochę jak je z tego talerzyka bo udaje, że karmi tego zajączka no i "zasłania" go jedzeniem i pokazuje, że nie ma, a potem zjada zupkę i się cieszy, że go coraz więcej widać Mówiłaś kiedyś, że Amelka lubi karmić wszystkie zabawki, może spróbujcie z takim talerzem też I apropo Ewa ostatnio karmiła wiatraczek

Idę się chyba położyć w końcu, dopiero zjadłam kolację bo Ewa po histerii zasnęła godzinę temu. W ogóle to jak ostatnio poszła spać o pierwszej w nocy i następnego dnia jak usnęła po bojach na drzemkę to zadzwonił domofon. Facet się pomylił... Po 20 minutach drzemki moje dziecko miało wielkie, przerażone oczy i przez następne 9h nie usnęło nawet na pół minuty. A ponieważ duszenie emocji w sobie jest złe, nie mam już domofonu nawet śrubokręt nie był mi zbytnio potrzebny
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 01:14   #4859
nafiyqa
Zakorzenienie

Jejku SZKLANKO!
Koncowka mnie rozwalila

ciezkie czasy u Was nastaly.
Niezmiennie podziwiam to, ze Ewa jest taka wymagajaca, a Ty tak malo sie nam zalisz

Stary 2014-07-23, 06:44   #4860
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wyprze w PL?

słyszałam w radiu o tej promocji i nie wiem czy dobrze zrozumiałam 2 para 50 % taniej a 3 gratis ???
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Przepraszam, że się nie odzywam, ale zanim nadrobię to już wszystko zostało powiedziane, a bez sensu tak zaś jakieś tematy stare odgrzebywać. A ileż można się żalić, że dziecko nie chce spać

Histerie u nas na porządku dziennym, do tego fochy o wszystko, także chyba dopada nas bunt dwulatka. No i mamizm do entej potęgi, Ewa musi siedzieć u mnie na kolanach i to ja muszę czytać książeczkę, także komputer w ciągu dnia poszedł w odstawkę.

Ezzo czy Ty przekładasz teraz wszystkie szczepienia czy tylko MMR? Czy to idzie z automatu, że jak MMR przełożone to cała reszta też?

Silver strasznie się ucieszyłam, że z nerką Darii lepiej! bardzo dobra wiadomość

Little ja nigdy w życiu nie jadłam kebaba bo kiedyś dawno temu widziałam jak na tym ruszcie z mięsem muchy przyklejone siedziały i ten gość to normalnie kroił obrzydza mnie na sam dźwięk słowa kebab

Debrah u nas pory posiłków mniej więcej stałe, no i każdy posiłek ma swoje miejsce w sensie śniadanie ze mną przy stoliku, siedzimy na kanapie, obiad przy stole w krzesełku, a kolacja w tym małym foteliku samochodowym Ewa nie pozwala się go pozbyć, niedługo się przestanie mieścić i będzie problem
I jeszcze mi się przypomniało, moja Mama ma dla Ewy taki kolorowy talerz z zajączkiem i moje dziecko ma radochę jak je z tego talerzyka bo udaje, że karmi tego zajączka no i "zasłania" go jedzeniem i pokazuje, że nie ma, a potem zjada zupkę i się cieszy, że go coraz więcej widać Mówiłaś kiedyś, że Amelka lubi karmić wszystkie zabawki, może spróbujcie z takim talerzem też I apropo Ewa ostatnio karmiła wiatraczek

Idę się chyba położyć w końcu, dopiero zjadłam kolację bo Ewa po histerii zasnęła godzinę temu. W ogóle to jak ostatnio poszła spać o pierwszej w nocy i następnego dnia jak usnęła po bojach na drzemkę to zadzwonił domofon. Facet się pomylił... Po 20 minutach drzemki moje dziecko miało wielkie, przerażone oczy i przez następne 9h nie usnęło nawet na pół minuty. A ponieważ duszenie emocji w sobie jest złe, nie mam już domofonu nawet śrubokręt nie był mi zbytnio potrzebny
Padłam z końcówki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości