|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
|
|
|
|
#1652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jak opowiadam to cały czas w rodzaju męskim więc mówię że sobie wykrakam hihi fakt wolałabym dziewczynkę no ale zobaczymy![]() Cytat:
no to cieszę się że podzielasz że żółty ok bo na początku wydawał mi się to dobry pomysł a teraz sama już nie wiem jak jest na biało to mi się podoba i zastanawiałam się nad zostawieniem bieli ale będzie się szybciej brudzić niż żółty tak mi się wydaje;/ paulina119a tego Twojego leżaczka to nawet na allegro ciężko używanego dostać a cenę ma "ciekawą" http://www.smyk.com/fisher-price-fot...t-niemowlaka-p
|
|
#1653 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 26 tygodniu! Ależ ten czas leci jak szalony!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się nic nie wyspałam dzisiaj, co się na boku położyłam to mała mnie tak kopała w miejscu gdzie mój brzuch stykał się z łóżkiem, że nie mogłam wytrzymać... a na plecach nie wygodnie mi się śpi ![]() Zaczyna się... I chyba delikatnie mnie zgaga w nocy męczyła, ale już byłam tak sfrustrowana, że zasnęłam jakoś ze złości ![]() idę zabić osę, bo mi dziecko krzyczy, że wleciała
Sara ♥ 9.11.14 ♥ Edytowane przez Kasia427 Czas edycji: 2014-07-23 o 08:45 |
|||
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się coraz gorzej śpi, na plecach nie mogę, staram się na lewym boku, ale jak za długo to boli...to potem przekręcam się na prawy i robię to ledwo, bo wszystko się naciąga. Dobrze, że mam tą moją poduchę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1655 | |||
|
Zakorzenienie
|
narazie nie, w 1 ciazy to czesto codziennie po kilka razy czulam to pulsowanie
![]() Cytat:
mimo wszystko musisz myslec ze wszystko bedzie dobrze z toba i dzidziusiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zastanawiam sie jaki proszek kupic lovelle czy jelpa a wogole to nawet myslalam czy poprostu nie prac ciuszkow w persil sensitiv...
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Przygarniecie jeszcze jedną listopadówkę?
![]() Wg moich obliczeń leci mi w tej chwili 25 tydzień, termin wyznaczony na 04.11. Siedzę sobie na zwolnieniu od trzeciego miesiąca ze względu na niewydolną szyjkę (najpierw gwałtownie się skróciła, potem zaczęła rozwierać; po miesięcznym leżeniu do góry brzuchem sytuacja się ustabilizowała i dostałam pozwolenie na delikatne zwiększenie aktywności). Jak z szyjką się uspokoiło, to wyszły mi niejednoznaczne wyniki dotyczące toxo... Moje zwyczaje i miejsce wychowania sugerowały, że zakażenie powinnam przebyć już jako przedszkolak, a tu surprise! surprise! za wysokie przeciwciała (wg norm wskazujące na dość świeżą przygodę). Po konsultacji z zakaźnikiem zostałam obdarowana receptami na rovamymycnę, którą to łykać mam do rozwiązania... Na wszystkich USG synek (podejrzany w 15 tyg, potwierdzony w 20) trzymał wymiary książkowe. Za 3 tygodnie będzie kolejne USG, na którym mają dokładnie skontrolować główkę... Żyję nadzieją, że okaże się wszystko w porządku, a wtedy ryzyko powikłań będzie minimalne. Oczywiście czeka mnie jeszcze (a właściwie to synka) cykl badań pourodzeniowych związanych z ewentualną wrodzoną toxo, ale - znów - żyję nadzieją, że okaże się wszystko w porządku. Bardzo, baaardzo zazdroszczę dziewczynom, których jedynymi problemami w ciąży były wymioty, mdłości, bolesność piersi, puchnące paluchy czy zbyt duży przyrost masy. Nie wątpię, że w ich odczuciu to są poważne problemy, jednak chciałabym mieć tylko takie... Także życzę wszystkim przyszłym mamusiom wszystkiego najlepszego! I mocno ściskam kciuki za te problematyczne ciąże, i te na luzie też P.S. Odrobina statystyki: Mam 25 lat, mieszkam w okolicach Łodzi, ciąża pierwsza, potwierdzony chłopczyk |
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka ja czytałam o proszkach i polecany jest jelp i dzidziuś. Lovella podobno często uczula
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam takie wraznie
lada moment rozpoczniemy 3 trymestr!! i to juz troszke bede dupka trzasc
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Unheeded witaj!
chyba niedługo będzie przewaga chłopców ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
poprzednio uzywalam lovelle i nie uczulila, ale teraz mysle nad tym jelpem wlasnie, malz mowil ze w makro sie oplaca bo jest duze opakowanie chyba 4 kg za 40 zł, a z tego co patrzylam to wszedzie 1,5kg ponad 20zł leca
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te proszki tanie nie są![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie mi: gdzie będą spały Wasze maluchy? W swoim pokoju, w swoim łóżeczku ale w Waszej sypialni, czy w ogóle w Waszych łóżkach? My chcieliśmy od początku przyzwyczajać do spania na swoim, ale chyba jednak na pierwsze tygodnie przytachamy łóżeczko do sypialni... A meblowaniem pokoiku zajmiemy się później. Edytowane przez unheeded Czas edycji: 2014-07-23 o 09:01 |
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ojjj tak! i to dosłownie ![]() Na liście mamy 13 dziewczynek i 10 chłopców... To chyba gdzieś u kogoś jest płeć nie dopisana... Czekoladko ja te pierwsze ubranka wypiorę w jelpie, przy chłopcach też prałam w nim i bardzo sobie chwaliłam... loveli miałam próbki ze szpitala i kiedyś coś tam w niej przeprałam, ale młody mi krostek dostał, więc chyba go uczuliła...
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
mi chodzi po glowie taki zamiar, ale obawiam sie ze jak mala uczuli to bede musiala i tak kupic dzieciecy i prac wszystko od nowa, tymbardziej ze malz alergik to wieksze ryzyko jest.......
|
#1666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kasia427 od razu raźniej ze świadomością, że nie będę sama na porodówce z jednej strony bardzo byśmy chcieli, żeby to był dokładnie 04.11, bo to urodziny mojego Z - miałby niepowtarzalny prezent. Ale z drugiej strony tak z dwa tygodnie wcześniej też bym się nie obraziła, już się nie mogę doczekać, kiedy Młody będzie z nami!
Edytowane przez unheeded Czas edycji: 2014-07-23 o 09:10 |
|
|
|
|
#1667 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzies tam wyczytałam, że najpierw trzeba się "zasłużyć" na forum żeby trafić na listę więc wolę się grzecznie dopytać czy to już ten moment ja znowu uwielbiam spać na plecach i póki co nie mam z tym żadnego problemu. Próbuję na siłę się kłaść na lewym boku ale w nocy i tak budzę się na plecach. najgorsze jest to, że łapię się na przeciąganiu, wyciąganiu całego ciała i boję się czy to nie może spowodować odklejenia się łożyska ![]() my wczoraj wieczorem łapali pająka ale nam uciekł;p a wczoraj w pracy na 2 piętrze miałysmy w punkcie ksero KONIKA POLNEGO, jak skubaniec tam wlazł? ale się nakombinowałam, żeby skubańca pogonić na dwór, bo po co miał się męczyć w biurze i zginąć marnie spod czyjegoś klapka:dCytat:
no to fajnie, bo idzie też na all trafić używane za w miarę niewielkie pieniążki w porównaniu do ceny nówki. A tego Jelpa poza makro to gdzie dostać? bo lovella chyba w Biedrze jest dostępna z tego co mi się kojarzy ![]() Cytat:
![]() witam nowe mamuśki, coraz więcej nas ))
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialm w kauflandzie ostatnio ten proszek przewertowalam jeszcze raz opinie o wozkach ktorych mialam na oku i jednak wybor padl na Baby design Lupo comfort- mial najmniej negatywnych opini
|
|
#1669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja liczę na wcześniejszy poród, może nawet koniec października, dlatego ta lista to nam się zweryfikuje na maxa po porodach, ciekawe ile dziewczyn z listy urodzi w swoim terminie, ja stawiam, ze żadna albo max jedna ![]() Cytat:
Ja mam to samo!!! Marzę o tym, żeby się porządnie wyciągnąć, ale się boję, że się to łożysko odklei ... nie wiem skąd taki strach Muszę się ginki podpytać na wizycie, bo moje kości i mięśnie się zastały przez to, że się porządnie nie "wyciągam" ![]() My aż takie ostre tu nie jesteśmy, żeby trzeba było sobie "zasłużyć" na wpis na liście po prostu po co wpisywać kogoś, kto raz coś napisał... a jak Ty z nami piszesz i chcesz zostać to super
|
|
#1671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to fajno,że bujaczek jest oki, teraz mogę z większą pewnością zakupić ![]() temat wózków powracający niczym burza ja dalej nie wiem, to będzie najgorszy dla mnie wybór;/ to dziękuję Kasiu chętnie podczytuję, popisuję z Wami już od dłuższego czasu i mam zamiar zostać zastanawiam się jedynie nad zmianą loginu, bo wszyscy mnie Justyną zwą a to chodzi o Just ana (poprostu ana) tj Ania niby nic ale jednak:P
17.08.2013 r.II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-07-23 o 09:30 |
|
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w ten upalny ranek
Kasia spokojnie i normalnie nie da się z nimi rozmawiać bo oni nie rozumieją ... to są chorzy ludzie Justyna 3mam kciuki za dziś ! o 12 jedziemy z Tż do stomatologa, a poznije jadę do mamy i na miasto, może coś kupię dla małego miłego dnia mamuśki
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
My od poczàtku robimy pokój dla synka i tam będzie miał łóżeczko.
Nie wiem jak z jelpem, ale dzidziusia widziałam w realu chyba albo carefourze ale myślę, że takie proszki są też w smykolandach i tego typu sklepach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1674 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję za kciukasy i tak na marginesie Ania jetem nie Justyna hihih wiem login myli;p miłego dzionka Cytat:
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nadrobilam. Witam nowe dziewczyny
co do proszkow dzeciecych sa w rossmanie ![]() dzis nie spalam prawie cala noc masakra jakas tak mi sie plakac chcialo z bezsilnosci ze szok.
|
|
#1676 | |
|
Rozeznanie
|
Na wstępie witam wszystkie nowe mamusie
)![]() Cytat:
W trakcie dnia na pewno będę chciała przyzwyczaić Małą do spania w swoim pokoiku i w swoim łóżeczku, natomiast na noc (na pewno przez pierwsze 2-3 miesiące) planujemy by spała przy naszym łóżku w swojej gondoli. Nasz wózek ma dosyć fajne udogodnienie w postaci doczepiania podstawy z płozami do każdego elementu, tj. do gondoli, fotelika czy tez spacerówki. Z opinii jakie znalazłam w internecie wynika, że dzieci bardzo chętnie śpią w opcji ze zdjęcia. http://m5.agitomedia.pl/image/265x31...k.707860.2.jpg
|
|
#1677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bidulko, współczuję niewyspania ![]() Cytat:
![]() ps. mam nadzieję że nie macie nic przeciwko, że podlinkowałam w podpisie swojego bloga fotograficznego, jakbyście miały coś przeciwko to proszę o info! usunę a jak nie to zapraszam do oglądania moich "dzieł" hihih
17.08.2013 r.II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-07-23 o 10:14 |
||
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witaj unheeded, nieźle nam się wątek rozrasta!
![]() Cytat:
Cytat:
A te historie o dziewczynach, które dostosowują poród do obecności lekarza bezustannie mnie zdumiewają. Wiele moich koleżanek tak robi - chcą rodzić nawet trzy tygodnie wcześniej, na siłę wywoływać poród, byle tylko lekarz nie był na urlopie
|
|
#1679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Przyznam, że byłam zaskoczona, że lekarz sam zaproponował i to bezpłatnie heh Myślałam, że będę się o to upominać, skoro kiedyś w karcie zaznaczył. No ale jednak mnie miło zaskoczył. Szkoda, że coś tam wyszło, no ale lepiej wcześniej wiedzieć, niż za późno... |
||
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiara_kier współczuję Ci tych ciągłych problemów zdrowotnych. Trzymam mocno kciuki by te bóle minęły. Jak tz teraz wyjeżdża to może zamów sobie zakupy na dowóz. Teraz np. Piotri i Paweł, Tesco taką usługę. Zawsze to jakaś opcja jak nie możesz wychodzić a nie ma kto Ci pomóc.
Cytat:
Niedoczynność. Unheeded witaj My mamy maleńki pokoik który urządzimy dla małej. No ale liczę się z tym, że początkowo łóżeczko stanie jednak w naszej sypialni. Jedno czego nie chcę to spania razem z dzieckiem w łóżku. Boję się, że przygnietlibyśmy dziecko. Wkurzają mnie już te krwawiące dziąsła i krwotoki z nosa. Wczoraj myjąc zęby tak mi krew poleciała, że upaćkałam sobie połowę buzi. Wyszłam z łazienki pokazać tż to chłop się przeraził. Wyglądałam jak z horroru. Dziś rano za to kichnęłam krwią i potem ścierałam ją z komputera. Masakra jakaś. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

tp mamy podobny to wiele rzeczy moze sie zdarzyć 

bo jak opowiadam to cały czas w rodzaju męskim więc mówię że sobie wykrakam hihi fakt wolałabym dziewczynkę no ale zobaczymy
17.08.2013 r.
(mam nadzieję) 

23.06.2011
Strasznie mi przykro.... trzymajcie się jakoś 
a wogole to nawet myslalam czy poprostu nie prac ciuszkow w persil sensitiv...

chętnie podczytuję, popisuję z Wami już od dłuższego czasu i mam zamiar zostać