|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Zazdroszczę - ja mam wizyte za tydz i tez mam nadzieje ze moja będzie jednak ponizej 4kg. Cytat:
Ja póki co dostałam 2 razy kawę i parę razy bombonierkę
|
||
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja prawie zawsze zostawiam napiwki w knajpie, restauracji czy taksówce. Chyba, że jestem wybitnie niezadowolona U fryzjera w prywatnym salonie też się zostawia napiwki? Myślałam, że skoro cennik same sobie ustalają, ja tam świadomie idę bo wybrałam właśnie tą a nie inną fryzjerkę, to napiwek nie potrzebny Uuups |
|
|
|
|
#3394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będę z Tobą kochana myślami![]() Ja już też chce to cc. |
|
|
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i kontroli też nigdy nie miał. Ale zawsze nalezał nam się ten najnizszy zasiłke (1200 na m-c). A teraz nagle po 3 tyg kontrol. Jakoś w zbieg okoliczności nie chce mi sie wierzyc. Na bank szukaja sposobu byleby nie płacic tego najwyzszego chorobowego. Az się boję co to będzie jak złożę papiery o macierzyńki. Co do odkurzania- fakt-jeszcze sie przyczepia ze robiłam fizycznie. Napisze ze mąż odkurzał
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
lilka
za wizytę, 3 kg to chyba tak akurat![]() pentuerka za wizytę, spory maluszekja mojego wage biorę z przymróżeniem oka, bo dziewczyny rodziły i akurat im zawyżyło usg(ok400g)mam nadzieję ze u mnie jest ok, bo tydz temu miał 2700, a jak jeszcze pół kg miał by do tyłu to raczej malutki ![]() justa dzieki za odpowiedź, ja tylko napisałam co9 mówiły mi dziewczyny z ginekologii...A krwotokj to myślałam ze tyczy sie do poczatków ciaży raczej....To jednak sie pomyliłam
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż bardzo współczuję rodzicom, którzy trafiają na takich nauczycieli, jeśli to o kwiaty dla nauczycieli ci chodziło. Nigdy by mi nie przyszło do głowy tego wymagać, czy oczekiwać i nie dostaję od wszystkich uczniów czegoś, jeśli o to ci chodzi. Napisałam o tym, bo po prostu skojarzyło mi się z sytuacją prezentu dla kogoś w podziękowaniu. U mnie w klasie np było tak, że dostawałam prezent od klasy, na który rodzice się składali po kilka złotych.
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
bo to jest bardzo podobne do wypięcia pupy, jednak jak dziecko się pręży to po kilku sekundach to napięcie puszcza, dziecko się poruszy itp. a jak jest twardnienie to brzuch jest taki naprężony przez dłuższą chwilę i dziecko się nie rusza(przynajmniej ja tak to u siebie zaobserwowałam)....
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
No to ok. A czy jak brzuch twardnieje to dobrze czy źle.. nie do końca wiem czy mi też czasem nie twardnieje ale wiem jedno że mała nieźle się wypina bo tylko z jednej strony czuje stwardnienie :P A więc jak... dobrze czy źle jak twardnieje?
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Patrząc na to z drugiej strony, wypada dać coś zawsze, bo większość daje... Nawet jeśli nie oceniamy tego nauczyciela dobrze...
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, my zadowoleni, a potem pod koniec całej uroczystości w klasie podchodzi do niej klasowa kujonka i wręcza wychowawczyni dodatkową pakę, nie wiemy co dała, bo nigdy nie powiedziała i jakoś specjalnie nie miała w klasie przyjaciół więc się nie zwierzała, ale to było hamskie naszym zdaniem. ![]() PS. A tak w ogóle to mam kuzynkę i sąsiadkę, które są nauczycielkami i mówiły, ze teraz trendy się zmieniły co do prezentów dla nauczycieli i teraz zamiast kawy, czekolady czy kwiatka często dostają od uczniów dezodoranty, roletki, małe perfumiki z Biedronki, szampony czy odżywki do włosów, kremy, lakiery do paznokci - kuzynka w tym roku dostała nawet pierścionek (Avonowy ) szok ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Mi gin powiedział, ze twardnienia brzucha zapowiadają poród - oczywiście nie musi nastąpić od razu, ale są one jednym z objawów końcówki ciąży |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Składkowa opcja do mnie bardziej przemawia Nie idzie tak po kieszeni, a cos fajniejszego faktycznie można kupić ![]() A ta kujonka... Beznadzieja! |
|
|
|
|
#3405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przezroczyste, bezzapachowe. za 38tcCytat:
![]() Cytat:
Zadowolona? ![]() Mam dzień- bez kija nie podchodź. Tż mnie denerwuje od wczoraj i wcale nie rozumie, o co mi chodzi... synek marudzi, bo od południa pada deszcz i nie może iśc na dwór. Zaczyna mnie przerażać wizja 2 dzieci w domu
|
|
#3406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś przetwory, no dosłownie wszystko![]() Cytat:
Każdy wie, że kwiaty na zakończenie roku to nic złego, to coś jakby w rodzaju tradycji... Zresztą nauczyciel to co innego niż lekarz, któremu płacimy prywatnie za wizyty i jeszcze mamy coś kupować![]() Ja też nie jestem za prezentami, później właśnie wychodzą takie kwiatki, że jak kogoś nie stać na upominek albo nie kupi nic bo po prostu nie chce to jest gorzej traktowany i personel ma "inne" gorsze podejście do takiego pacjenta ![]() Nasza służba zdrowia i tak pozostawia wiele do życzenia, dla mnie takie przyzywczajanie do prezentów za coś co tak naprawdę się nam należy bo każdy płaci składki prowadzi do tego, że nigdy nie będzie dobrze... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kowej pewnie bede miala cc (niestety) zrobione przez doktora Słowika, jedni go lubia inni nienawidza. Jednak podczas mojego pobytu w szpitalu wydal mi sie kompetentny (i chamski ). Sluszalas cos o nim? Zastanawialam sie nad Pro familia w rzeszowie, bo gdy bylam na badaniu usg 3d to strasznie mi sie tam spodobalo. Elegancko, przytulnie. Jak nie szpital.I ja chce sie pomalowac na porodowke ale tylko samym tuszem. Wogole moj makijaz wyglada tak: filtr 50 na buzię i tusz do rzęs. Czasem przypudruje coby nie świecić pełnią księżyca Zaczarowana moze masuj uda, masaz podobno tez przyspiesza skurcze ja mam taka gumowa rekawice z kolcami i masuje powoli. Babka ze szkoly od masazy mowila mi, ze nawet masowanie szorstka strona gąbki pomaga.H4linka, zaczarowana - moj tez mowil, ze bedzie majstrowal dotąd, az mu syna urodze trochę ske boję, bo jegl sasiad ma 7 corek i dopiero jako 8 trafil mu się syn Jak dobrze czytac, ze nke tylko ja jestem taka rozleniwiona! Zaczelam sprzatac i po 20 minutach poszlam spac
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
ZACZAROWANADLANIEGO daj kochana znac czy wszystko dobrze
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- a apropo dzieci, to ja bym chciała dwójkę, a najlepiej parkę Jednak mam zamiar go nakłonić, nie prędko, ale jednak ![]() Myślę , że tak ok 30 zacznę o tym myśleć, no chyba że los zechce inaczej ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- powiedzcie dziewczyny(pewnie ten temat był juz poruszany,ale zaryzykuje) co z kosmetyków kupowałyscie dla maluchów??? |
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są ale już nieregularne brzuch nadal boli jak na okres. Narobiłam tylko zamieszania![]() mamuska, sara trzymam mocno za Was kciuki. mamuska jak chcesz to mozesz do mnie wyslac sms a ja dam znac dziewczyna. Nr moge podac Ci na priv. Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-07-23 o 19:50 |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam takie telefony. Dzwoni TŻ:
- chcesz cos z Maca? ja stanowczo: nie!!! 0n: ale na pewno? żadnego big maca, frytek. Może kartofelki? ja: no doooobra I jak tu trzymać wagę przy takim chłopie
|
|
|
|
#3413 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będę z Tobą myślami i życzę żeby wszystko było dobrze |
||||
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he he, taki urok naszych chłopów ![]() |
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobili mi masaż szyjki rozwarcie 4 cm
Mam chodzić do 21.30 i będą sprawdzać co dalej Masaż szyjki bardzo boli |
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kupujecie wyposażenie apteczki dla malucha? Czyli coś na gorączkę itp? ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
trzymam kciuki z całej siły! !!!!
|
||
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Tylko jesli chodzi o mnie to chyba głupio by mi osobiście dawać cos komuś tylko dlatego, że wykonał swoją pracę, bardzo mi się taki proceder nie podoba. Sama głupio bym się czuła, gdyby mi ktos takie prezenty za moja pracę wręczał. Po prostu taki mam charakter.

Uuups
będę z Tobą kochana myślami

Jak wyglądają wody?
28.06
brzuch nadal boli jak na okres. Narobiłam tylko zamieszania