|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Pół dnia nie minęło, a moje dziecko wygląda jak po wrestlingu
Po wczorajszej nocy miała chyba 8 ukąszeń na całym ciele, w tym 3 nad lewą brwią. I dzisiaj rano z tego jednego jej chyba musiało zejść na oko, bo wyglądała tak (załącznik): I tak to jest nic, bo potem jej to przeszło jeszcze na nos i zaczęło do drugiego oka dochodzić Ale teraz się cofnęło.Potem pierwszy raz spadła z tarasu (na szczęście niski, może pół metra); ma przecharatany cały tył ramienia do pachy, pod łopatką, część uda, połowę łydki i rozciętą wargę, oczywiście krew się lała ![]() Skutkiem tego chyba jest drzemka już od 13.30 I dzisiaj była pierwsza od 3 tyg. cała przespana noc. Od 22.30 do 6 ![]() W ogóle dzisiaj pogoda ma takie odpały, że się w pale nie mieści. Do 10 słońce jarało na maxa, ani jednej chmurki, potem gdzieś tak do 12 się chmurzyło. Jak słońce wyszło... to zaczęło lać, normalnie oberwanie chmury jakieś. Za chwilę znowu pochmurane i cisza. Znów słońce + deszcz, jak przestało lać, 10 minut świeciło samo słońce, a tu nagle grzmot I tak do teraz było, że co 10-15 minut jakiś pojedynczy grzmot ni chuya nie wiadomo skąd. A teraz już mruczy ciągle... |
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidusia
|
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
O rany biedna Pola
![]() Onaella fajne ![]() Dawid wstał z drzemki i pierwsze co zrobił to przyszedł i pokazał mi pampa na sobie - kupsztal. |
|
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
szklanko zapomnialabym! ja póki co na nic więcej nie szczepię, na tą chwile mam więcej minusów, ale cały czas zdobywam wiedzę w tym zakresie, także nie wykluczam. Co do domofonu, zrobiłabym podobnie, sama w poprzednim mieszkaniu miałam 6 lat wyłaczony domofon, kto chciał wiedział jak do mnie trafić
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas chyba odpieluchowanie potrwa dłużej... Kuba lubi jak ma mokro, fascynuje go, jak sika, cieszy się, jak zrobi wielką kałużę i chce się w niej bawić
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, włosy mamusiowe, tzn. miałam identyczne, jak byłam mała
Nancy, ale ma chłopak zajęcie ![]() Pola wczoraj zrobiła siku na nocnik, wstała i wylała na siebie i na pół łazienki, i jeszcze miśka musiała wykąpać... Hmm, nie wiem o co chodzi, ale TYLKO wizaż mi się włącza na laptopie, nic innego mi się nie chce załadować
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Puściłam eksperymentalnie bez pampa - 3 razy sik na ziemię, za każdym razem wołała, pokazywała co ma i wycierałyśmy razem. Teraz dała sobie ubrac pieluchę.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nawijko ![]() Ezzo dzięki! ja powiedziałam mężowi, że zgadzam się na domofon, który zamiast dzwonić będzie świecić ![]() Ultra genialne jest upodobanie Julki do samolotów ![]() Hje o matko! Biedna Polusia ![]() My mamy nocnik, Ewa lubi na nim siedzieć bo nieopatrznie go kiedyś postawiłam obok regału gdzie mam Zeszyty literackie no i Malizna sobie je przegląda. A, że w jednym znalazła pieska to już w ogóle szał No i Ewa też zaczęła pokazywać na pieluszkę jak czegoś chce, ale rzadko udaje nam się zdążyć także bez spinki
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie podobaja te z sercem
![]() Cytat:
Nawijko ;* Hje- na pocieszenie, zobacz Amelke "Gołota po przegranej bitwie" ;p - na tym zdjęciu jeszcze wyglądało to "jakotako" rano nie mogła oka otworzyć, ale wapno dało rade. Ależ u nas ulewa była, wysiadłam pod sklepem, dosłownie metr od drzwi wejściowych... nawet mam mokry stanik;]
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ale super z tymi pieluchami! Mlodego nie chce na razie odpieluchowywac bo jedziemy na wakacje i nie wyobrazam sobie podrozy autem z odpieluchowanym maluchem, moze dziwna jestem nie wiem:P
Hje, biedna Polcia a wiesz, ze u nas dzisiaj dopiero zaczelo padac? Masakra! Ale pogoda jak u wasSzklanko Moje dziecko to aniol, naprawde..... Od ponad godziny bawi sie sam samochodzikami..... A to u siebie w pokoju, a to w salonie, obok mnie, generalnie, dziecka nie mam..... Problemy mamy z nockami, mlode sie budzi raz na wode, raz na mleko i jeszcze sie zdarza obudzic z mega histeria, czasem ciezko go uspokoic, godzina, dwie, schodzi na uspokojeniu go..... I czasem nas przeraza bo paluszkiem pokazuje w jedno miejsce, wydaje sie byc przerazony na maksa, a my sie boimy razem z nim, bo moze on jakies duchy widzi? :P masakra Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4901 |
|
Wtajemniczenie
|
hje biedna Polcia
![]() Deli o kurde to coś Ją ugryzło? Lady to powiem Ci, że u nas Hania często jak się czymś bawi to mówi dzia i daje to w stronę jednej ściany. jakby ktoś tam stało dosłownie i to juz kilka razy się zdarzyło
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Zanim nadrobie resztę odezwę się póki mały śpi. Powiem wam że jeszcze nigdy ale to NIGDY w życiu nie mieliśmy takiej nocy. Położyłam się do łóżka po 23 ale nie mogłam zasnąć bo miałam "nerwy" na całym ciele. Kręciłam się przez dobrą godzinę,a po godz 24 obudził się mały. Usiadł w łożeczku i szukał smoczka ale że był zakopany(smoczek ) pod poduszką musiałam do niego wstać i już wtedy nie dał mi odejść. Myślałam że jak go wezmę do nas to uśnie ale się pomyliłam- imprezę mieliśmy do godziny 5:10 W tym czasie obalił dwie butle mleka.A ja zrezygnowana tym że moje dziecko w ogóle uśnie o godz 4 zrobiłam sobie śniadanie oczywiście Oskar się do mnie przyłączył. Teraz od 15 śpi (dziwne bo spaliśmy do 10) a mi przy nim poleciało oko na 10 minut i obudziłam się z przerażeniem w oczach że muszę coś zrobić I tak to powinnam odpocząć a nie śpię idę was poczytać.
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Komar pod okiem, na działce
|
|
#4904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Hje- u nas taka sama pogoda. Słońce świeciło (byłam akurat na spacerze z małym) i nagle deszcz taki gruby lunął. Nie było ani jednej chmurki zapowiadającej deszcz. A teraz tak wiatr hula jak to zimą bywa,bo aż mi w oknie gwiżdże
Calusek dla Polci ![]() Ifwka- pytałaś o te skarpetki. Ja akurat mam te z biedronki,Misia zamawiała przez internet z tego co pamiętam,ale wiem też że są w aptece z L'biotica za ok. 13 zł. Chwalone na blogach. Silver-tak jak Neti pisze,u góry na wizażu wyświetlają się aktualne konkursy. Więcej znajdziesz w zakładce Babskie Sprawy-konkursy. Mi ostatnio przychodzą nawet emaile z propozycją testowania-wczoraj dostałam do testów maść dla dzieci. Całkiem fajna ![]() Neti-ostatnio były pilniki w biedrze za 20 zł. Ale wiem to tylko z ulotki bo hieny wszystko u nas rozebrały. Marsi chyba pisała że sobie kupiła. Lady-u nas też Oskar czasami czegoś się wystraszy i patrzy w jedno miejsce. Wtedy wtula się w nas i nie odchodzi na krok-ale mnie wcale nie zdziwiłaby obecność "przyjaciół" za światów
|
#4906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a wiesz ze za kazdym razem jak o was myslalam to mialam pisac ze byc moze mlody sie poprostu zadrapal a potem juz sie "dowiedzialam" z czego to sie bierze... paznokciem poprostu sie zadrapal i tyle ![]() Deli - nie wiem o co kaman ale zgapilam od Silver najlepszego!!!!! urodzinki? ![]() Debrah - brawa za akcje z pieluszka! buziaki dla [ogryzionych slicznotek! majulmi - dziekowac! bo K. do zadnego mi nie pasuje ![]() Neti - -ja za rada Miki kupilam dzis w rossie pieluszki do plywania. 15 zeta za 11 sztuk. tez sie zastanawialam nad tymi wielo ale doszlam do wniosku ze jednak wole jednorazowki zdejmuje, wyrzucam do kosza i po sprawie te z rossa sa tanie. za 45 zeta masz 3 opakowania czyli teoretycznie 33 wyjscia na basen wiec mysle ze spoko. ja kupilam pianke mlodemu taka http://sklep.konfidence.pl/dla-niemo...babywarma.html duzo tansza jest w porownaniu z ta co dziewczyny polecalyLady -a mozesz podlinkowac o jakie buciki na basen Ci chodzilo? w nich dziecko sie kapie czy to tylko do chodzenia po plytkach... kupilam mlodemu crocsy i nie wiem czy beda ok... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, też ją nieźle urządziło
Aż się boję myśleć, jakie Pola by miała to oko, gdyby ją w powiekę użarło, a to nad brwią przecież było (widać na zdj)W ogóle wczoraj kto ją wdział, to się pytał co się jej stało, bo na samej głowie miała 5 śladów, i to oczywiście jeszcze takie jak guzy ![]() Cała, no właśnie kupiliśmy to. Tylko że akurat te ukąszenia młoda ma nie komarzyc, tylko nie-wiem-czego. Takie to większe niż ćma, ale nie ćma ![]() Lady, no właśnie u nas też dopiero dzisiaj zaczęło padać ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- A, i u nas na te ukąszenia wszelkie wapno jest za słąbe, teraz daję jej syrop, który nam lekarz przepisał na ostatniej wizycie na ip. Mówił, że bardzo mocny, że trzeba dawkować co do 1 ml, że ostrożnie, a trzeci dzień mija i cieniutko to działa ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Siiiikam.... |
|
|
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję nocy :/ Kubson śpi, dziś miał tylko jedną drzemkę (2 h) więc padł Bidulek parę minut po 19. Co ja zrobię z takim dłuuuuugim wieczorem ![]() mam pytania, dwa :1- czy miałyście może okazję używać skarpet z Biedry (niby wygładzające czy coś?) 2- czy Wasze dzieci też tak zapominają? Np. jakiś czas temu Kuba umiał przybijać piątkę, robić papa itd, teraz nie umie... Przypomniał sobie przybijanie ale innych umiejętności, które już dawno potrafił nie pamięta. Tak samo z pokazywaniem części ciała itd. "Ćwiczymy" codziennie, codziennie powtarzam a on zapomina. Zaczynam się martwić, on tak wszystko robi późno....
|
|
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Helllou! Nie wiem co mam Wam napisać
tzn wiem ale o czego,tu zaczac! mialam pocytowane i mi sie aplikacja wylaczyla.... zabijcie mnie juz nic nie pamietam, panietam sweterek dla Fifka :-D rozbroilo mnie to, ja jeszcze,nowej kolekcji nie widzialam ![]() a Lady przerazilas mnie tym opisem ze tam coś Piotrus widzi... kurcze a probujecie go brac do siebie? my ostatnio czasem spimy z Hania i ona wtedy dluzej spi i spokojniej o wiele... Nie wiem co jeszcze.... mialam w niedziele wypadek bieglam na autobus i mialam bliskie spotkanie z asfaltem... ał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, tak, Pola wielu rzeczy teraz nie pamięta :|
|
|
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
Nancy, ja skarpety polecam. Zrzucam skórę jak wąż.
![]() A co do drugiego pytania, to nie zauważyłam, żeby Julka coś zapomniała. Ona za to nie chce Wyrazów powtarzać...
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
wczasy mielismy udane pozniej jeszcze maz mial tydzien wolnego takze sie urlopowalismy razem no a teraz ja z dziecmi spedzam jak najwiecej czasu, tym bardziej ze pogoda ladna wiec caly czas gdzies wychodzimy ![]() pozdrawiam
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak :-D
kurcze piszecie o tych skarpetach ja sie zastanawiam bo mam tatuaz na stopie, czy to moze mu zaszkodzic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko i corko, mojemu od kilku dni wystarcza niecala godzina ![]() 1-ktoras chyba uzywala, byla na ten temat rozmowa 2-hmm, teraz nie zauwazylam, moze wczesniej, jak K. zaczal robic sie kumaty, jak poznawal duzo rzeczy to moze i faktycznie takie cos bylo ale teraz juz raczej nie co do pogrubionego - a kcesz w doopke?
|
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmowa o skarpetach była pewnie wtedy jak ja latałam za Kubą po plaży
|
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu my mamy te pianke i bardzo polecam a i crocsy tez mamy ale podroby
Nancy dziewczyny uzywaly skarpet u mnie nie bylo w biedrze ale zamowie w aptece chyba Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak przebiega rozwoj ruchowy Julka? Na jakim jest teraz etapie? |
|
|
|
|
#4920 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, dołączam do tych, u których usypianie to komedia.
Nie to, że jakoś późno, ale tak się wierci, tak stęka, wyciąga smoczka i bierze znów, zaczyna żreć stopę (mało nie posikałam się dzisiaj, z takim zapamiętaniem żarła paznokcia Padłam przed chwilą - p. z zarzutem, że młoda jestem a tylko przed kompem siedzę (no siedzę, aktualnie piszę plan tematów na wf :/ ) po czym... poszedł zasiąść przed tv poszłam grzecznie i pytam: a co byś chciał, bym robiła? biegała...Aha. No super, kotek, ale ty robisz dokładnie co ja (nie dodałam, że ja głównie pracuję): płaszczysz dupsko. No fakt, i to chyba mnie najbardziej żono boli. pfff. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Ale teraz się cofnęło.
I dzisiaj była pierwsza od 3 tyg. cała przespana noc. Od 22.30 do 6 

Aż się boję myśleć, jakie Pola by miała to oko, gdyby ją w powiekę użarło, a to nad brwią przecież było (widać na zdj)