|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Do dziewczyn z Uk. Pampersy w tesco buy 1 get 1 free
|
|
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
nosi mnie dzisiaj. Nie umiem wyleżeć, siedzieć też mi się nie chce. Najchętniej o bym coś porobiła. Chciałam podłogi ogarnąć, ale TŻ mi nie dał i sam sprzątnął, bo stwierdził, że faktycznie jest brudno
Stwierdził, że moje sprzątanie podłóg 2 razy w tygodniu jednak zawsze było ważne dla utrzymania czystości. Od jakiegoś czasu w soboty sprząta TŻ, ja sprzątałam trochę w tygodniu, ale od pewnego czasu tego nie robiłam. TŻ docenił moją robotę W zamian zrobiłam mu kanapki do pracy też chciał sam, ale go ubiegłam. Za chwilę "oprawi mnie w ramkę". Kocham mego chłopa!
|
#3426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jej koleżanki na oddziałach już tak.Cieszę Maksymalnie może ważyć 3500, więc dam radę wypchnąć ![]() Cytat:
lekarz mówił, że tylko 5% pacjentek rodzi w terminie z OM. Kazał mi też wyjąć kolczyki z uszu. W języku chyba nie zauważył, ale też wyjmę.. tylko sama nie umiem :/Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się umówiłam na pt.z położną, którą chcę opłacić na poród
teraz sobie robię listę pytań do niej.
|
|
|
|
#3428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłabym bardzo wdzięczna za numer bedzie mi łatwiej do ciebie wysłać niz do kogos z Polski, ale jakbyś urodziła przede mną to mam tez numer do malutkiej (malutka100 numer aktualny jak cos?) Mam jednak nadzieje ze bede miała połączenie z internetem ![]() Ooooo dobrze wiedziec bo wlasnie bede jechała na zakupy to pojadę do tesco zamiar do Sainsburego dzięki za informacje bardzo przydatna
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam tylko jeden termin z pierwszego USG, bo nie pamiętałam jak było z miesiączką
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Rozeznanie
|
Zaczarowana teraz to juz musisz urodzić! 4cm to juz sporo znieczulenie juz mogą ci nawet podać
Cos mi sie zdaje ze jutro troszkę maluszków nam przybędzie a juz mamy Lwa
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, dziś byłam. ja kupiłam 1( od 2-5 kg) 6,99 za 2 paczki. Nr 2 kosztują 9.99 |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak boli
|
|
|
|
#3433 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie kwitnie tu od wczoraj z nadzieją utrzymana mojego miejsca na liście i nic z tego...
Cytat:
Ja zostaje tu napewno do jutra, wyniki są ok skurczy jako takich nie ma . Jeszcze dziś mam mieć kolejne ktg. Może pobiegam trochę też po schodach żeby to trochę przyspieszyć bo jak tak dalej będę plackiem leżała to się przeterminuje |
|
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Rozeznanie
|
Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201...
A ja dziwnie sie czuje mam skoki gorąca i przeczyszcza mnie nie mówiąc juz o skurczach i bólach ale nieregularnych...moze porod sie sam zacznie na przykład nad ranem fajnie by było bo podobno lepiej dla maluszka zrobic cc wlasnie na poczatku akcji porodowej
A jeszcze mam tyle do zrobienia- zakupy, chciałam ugotować cos, poprasować ciuchy....ostatnie dwie godziny siedziałam przed kompem i pisałam ściąge dla tatusia i dziadka - słownik Zuzi hehe bo mowi własnym językiem duzo tak zeby wiedzieli o co chodzi, plan dnia o której i co je i co robi, co gdzie w domu jest tzn ubrania jedzenie itp wyszło kilka stron ale i tak sie denerwuje...boje sie ze sie zakrztusi albo ze dziadek ją przekarmi i zwymiotuje a najbardziej boje sie ze Tż o niej zapomni bo on ma pracować przed komputerem hak mnie nie bedzie a wiecie jak sie przyzwyczaił ze ja cały czas zajmuje sie Zuzia to moze za bardzo wkręcić sie w prace i zapomni o niej jak ta bedzie biegała po ogródku albo bawiła sie w pokoju sama....jakas chyba przewrażliwiona jestem
Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-07-23 o 20:43 Powód: litetowka |
|
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
Biedactwo
kochana postaraj sie, a juz niedlugo moze zostaniesz mama trzymam kciuki za Was
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj się tam kochana
Myśl o tym, że jak boli to znaczy, że już coraz bliżej do spotkania z Waszą kochaną córeczką na którą tak czekaliście I może wymioty już odpuszczą całkowicie jak urodzisz Same plusy!!Także dajesz tam ![]() |
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już ostatnie podejście, dziś już urodzisz! Dasz radę! A z Olivką ok? Tzn z tymi słabszymi ruchami? |
|
|
|
|
#3439 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
napisz nam o której będziesz mieć cc. Będziemy baaardzo mocno trzymać kciuki |
|||
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Położna mówiła ze to była cisza przed burza
Dlatego ruchy były słabsze |
|
|
|
#3441 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
88natka a ty nie miałaś dzisiaj rodzić, zamiast zakupy robić ![]() Trzymam kciuki, żeby szybko poszło. Oby teraz cię znowu nie odesłali
|
|||
|
|
|
#3442 |
|
Rozeznanie
|
ZACZAROWANA poproś o znieczulenie ZZO (EPIDURAL) przy takim rozwarciu dadzą ci bez problemu! Nie męcz sie jak nie musisz...jak byłam z niego bardzo zadowolona i szczerze nie wyobrażam sobie porodu do końca na żywca szczególnie partych (miałam straszna traumę po porodzie w pl) ale podziwiam dziewczyny ktore dają rade ja mam niski próg bólu i ledwo wytrzymałam kilka godzin do rozwarcia 5cm potem juz odlatywalam...
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Jak boli to znaczy że już nie długo
45 szt Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47425968] 88natka a ty nie miałaś dzisiaj rodzić, zamiast zakupy robić [/QUOTE] Haha moja szyjka jest z tytanu
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że szybko urodzisz ![]() ja też po wizycie, rozwarcie 2 cm, ale skurcze co 7 min, dostałam dwa czopki i mam leżeć. Jutro o 12 albo 14 mam się zgłosić do gina na oddział. Cc będę miała na pewno. Chyba że skurcze będą silniejsze to jechać na ip, ewentualnie na oddział, bo gin od 7 już będzie. Widzę, że historia lubi się powtarzać, skurcze są a rozwarcia nie.
|
|
|
#3445 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo Cytat:
Trzymam kciuki Cytat:
Dzięki za wiadomość Cytat:
Moja data na pierwszej stronie to z usg a według om mam tydz później Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
mamuska zaczarowana wspominała kilka razy, że chciałaby uniknąć tego znieczulenia
Także póki może to niech daje radę bez![]() Co do bólu to ja mam wysoki próg ale nie umiem sobie póki co wyobrazić tych mega bolesnych skurczy i bólu porodowego Mam nadzieję, że jednak nie będzie tak źle bo u mnie w szpitalu nie ma ZZO...A i nie martw się kochana o Zuzię I wzruszające, że tylko mama to rozumieDziadek potrzebuje słownik hehe Oj chciałabym poznać tą Twoją Zuzkę, z tego co piszesz to mega przesłodka jest![]()
|
|
|
|
#3447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczarowana powodzenia A ja byłam na pizzy, była pyszna ale mi teraz dobrze...
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż nie wiem jak to będzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Stwierdził, że moje sprzątanie podłóg 2 razy w tygodniu jednak zawsze było ważne dla utrzymania czystości. Od jakiegoś czasu w soboty sprząta TŻ, ja sprzątałam trochę w tygodniu, ale od pewnego czasu tego nie robiłam. TŻ docenił moją robotę
W zamian zrobiłam mu kanapki do pracy
ale jej koleżanki na oddziałach już tak.
lekarz mówił, że tylko 5% pacjentek rodzi w terminie z OM. Kazał mi też wyjąć kolczyki z uszu. W języku chyba nie zauważył, ale też wyjmę.. tylko sama nie umiem :/

brzuch nadal boli jak na okres. Narobiłam tylko zamieszania

kochana postaraj sie, a juz niedlugo moze zostaniesz mama
mam nadzieję, że szybko urodzisz