Ile dzisiaj zjadłam ? :) II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-09, 11:06   #361
aliś
Zadomowienie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II

Witam , postanowiłam na serio posłuchać waszych rad i zacząć odżywiać się racjonalnie bo inne diety faktycznie nie dadzą długotrwałego efektu, a jak napada mnie wilczy głód to przychodzi ochota na fast foody, smaki na lasagne i inne tego typu (bo na szczęście za słodyczmi nie przepadam, (poza cukrem).
Zaczynam dietę!!!
Śniadanie: bułka dyniowa z ziarnami + połowa serka wiejskiego ze szczypiorkiem Piątnica
II śniadanie - to samo
Mam pytanie odnośnie tego serka, bo nie za bardzo mi smakuje, czy mogę wiejski zastąpić twarożkiem z piątnicy (w takim płasim opakowaniu), albo innym tego typu, znalazłam nawet takie serki fit, o zawartości tłuszczu 3g, a białka 7,5g

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 12:07   #362
vicky80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez italiaanka Pokaż wiadomość
Strączkowe - nie polecane i nie tylko jeśli chodzi o potreningowy.
DLACZEGO ? strączkowe polecasz dla wegetarian jako cenne źródło białka na dietetycznym FAQ. więc jak to jest?
jestem semiwegetarianką i kombinuję dietę na redukcję udoskonalić, czytając posty po forum moderatorek.

co dziś zjadłam
ok.7.50 - kilka suszonych moreli, kilkanascie orzechów nerkowca
10.00 serek twarozkowy piatnica z peczkiem pokrojonych rzodkiewek, 4 male ogoreczki malosolne, 2 kromki razowego chlebka na zakwasie, 0.5l herbatki zielonej
13.45 4 malutkie nektarynki
dopisane 15.10 lunch - 2ogorki szklarniowe,kromka razowca, 120g koreczkow po kaszubsku (odsaczylam z oleju i olej z cebulka generalnie zostawilam,chociaz mysle ze na przyszlosc to chyba w occie bylyby lepsze na redukcji?)

dopisane 10lipca:
18.00obiad 2 cienkie nalesniki (ciasto z platkami owsianymi na 1 jajku i 1 lyzka brazowego vcukru)=- jeden z prazonymi jablkami i powidlami sliwkowymi jeden(wiem to chyba nie powinnam ale mialam strasznego smaka), szklanka mleka

19.30 podwieczorek kubek barszczu czerwonego domowej roboty, 3ziemniaki, mala porcja mizerii na jogurcie naturalnym.

CZY KTOS MI TO OCENI???? slicznie proszę

gdzies tu w postach sie przewija ale jakos nie znalazlam jeszcze by bylo dokladniej wyjaśnione - o tym ze do ktorejś godziny mozna zjeść weglowodany - czy to jakas konkretna dieta, czy ogolne zalecenie.

Edytowane przez vicky80
Czas edycji: 2007-07-10 o 10:05 Powód: dopisek co zjadlam
vicky80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 14:17   #363
ifrit
Zadomowienie

sniadanie:
*1mały banan,1nektarynka (wkrojone do jogurtu)
*ok.filiżanka malin moze wiecej
*2lyzki otrebów granulowanych
*250g sanoka naturalnego
*kawa bez cukru
IIśniadanie
*2,5 wasy z pomidorem i serkiem figura 3% i rzezucha
*zielona herbata
*nektarynka srednia
obiad:beznadziejny bo remont kuchnii i nie ma jak wejść nawet
*kalarepa mniam
*150 g sanoka
*2lyzki otrebow
kolacja bedzie:
*185g tunczyka w sosie wlasnym

wiem wiem brak obiadu ale wypadek losowy
Stary 2007-07-09, 14:45   #364
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Dziś zaczęłam od płatków otrębowych (w końcu skończyłam pudełko, trzeba jechać po następne ukłony Mangolinko, wiesz co dobre ) z wiśniami, activią naturalną, otrębami, zarodkami pszennymi i kawałkiem twarogu.

Mangolina, kupowałaś może już dżem figa - pomarańcza ? Ze śniadań świata ;]
Bo to jest ostatni którego jeszcze nie próbowałam i nie wiem czy kupować, bo i tak zakochałam się w banan - mandarynka i papaja - marakuja.
Pytam bo też je kupujesz
A no wiem, wiem

Mam dwa dżemy z łowicza z figą i obydwa są pyszne Sądzę, że napewno nie będzie inaczej z tym z pomarańczą ^^

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
magnolina mało wczoraj tego było, jak na Ciebie oczywiście
^^ Czyli w praktyce nie aż tak mało

Cytat:
co to za płatki otrębowe?
To płatki z otrębów pszennych i mąki pełnoziarnistej Dostępne w carrefourze (dodam, że te z kokosem i truskawkami mają lepsze wartości odżywcze ;p)

A ja dzisiaj:
Śn- płatki otrębowe z mlekiem 2% (350ml)
2śn- 2 wielkie kromki chleba ziarnistego z tuńczykiem, 330ml pysia kokosowego
O- Lazania [w składzie napewno: płaty, szpinak, biały ser, żółty ser] + rzodkiewki+surówka z kalarepy

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 14:51   #365
ankagl
Przyczajenie

Jedną z lepszych diet jest 1000 kcal. Tą dietę stosuje się z powodzeniem u pacjentów leczonych w klinice chorób metabolicznych Wydziału Lekarskiego w Krakowie. Jest to najczęściej polecana dieta u osób z nadwagą w tej klinice. Należy tylko dostosować czas trwania diety do ilości kilogramów do zrzucenia. ( wiem, bo mam zajęcia w tej klinice).
ankagl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 14:52   #366
nataszka908
Raczkowanie

niee..starczy już, tylko smaka mi narobiłyście ;D

U mnie utrzymanie (choć kcal chyba za mało..)
śniadanie- dwie kromki razowca z polędwicą z indyka, pomidor, cebula
2sniadanie- dwie kromki pieczywka chrupkiego ;P + troche serka topionego, pomidor i oczywiscie cebula <słyszałam gdzieś, ze na włosy pomaga, dlatego sobie nie żałuje ) :P:P + małe jabłuszko
obiad-zupa pomidorowa mojej mamy z ryżem
podwieczorek i kolacja- wielka niewiadoma
Mam ochote na jakiś jogurt, więc pewnie to bedzie na podwieczorek, a na kolacje.. może tuńczyk w sosie własnym ;]

I jak? Wiem, nie potrafie sobie dobrac jadłospisu tak, zeby był dobry..ale jem to na co mam ochote, w małych porcjach (francuski jedza dla przykładu wszystko co chcą, tyle że 1/8 naszych porcji) a i tak nigdy nie chodze głodna..

Czekam na jakies porady, bede baardzo wdzięczna
nataszka908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 15:22   #367
vicky80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankagl Pokaż wiadomość
Jedną z lepszych diet jest 1000 kcal. Tą dietę stosuje się z powodzeniem u pacjentów leczonych w klinice chorób metabolicznych Wydziału Lekarskiego w Krakowie. Jest to najczęściej polecana dieta u osób z nadwagą w tej klinice. Należy tylko dostosować czas trwania diety do ilości kilogramów do zrzucenia. ( wiem, bo mam zajęcia w tej klinice).
a widzialas pacjentow po tej diecie? NA JAK DLUGO schudli? nie mieli efektu jojo? 1000kcal to dieta ktora jak dla mnie grozi jojo jak nic
i czy ćwiczą? chociaz ćwiczyc przy tak malej ilosci jedzenia??
dostosowuje sie tzn ile kg na miesiac?
Stary 2007-07-09, 15:40   #368
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Aj... Agness dlaczego znów redukcja ? Przecież masz dobrą wagę

W związku z tym co ostatnio mi Pingwinek pisała to jednak zwrócę Ci na to uwagę - dużo masz białka z serów. Może tak rybkę, jajko albo mięso ?

chociaż u mnie dzisiaj też nie było z tym rewelacyjnie bo nie mogłam się powstrzymać przed zjedzeniem drugiego wiejskiego ^^ miałam piekielną ochotę na niego na II śniadanie. ech...
Ehh,czuję się gruubo
Ale sama nie wiem czy dobrze robię,nie stać mnie na jakieś wydziwiane dania,i kombinowanie jak najróżniejszych źródeł białka
No,a jadłospis nie jest najlepszy na R

Cytat:
Dziś zaczęłam od płatków otrębowych (w końcu skończyłam pudełko, trzeba jechać po następne ukłony Mangolinko, wiesz co dobre ) z wiśniami, activią naturalną, otrębami, zarodkami pszennymi i kawałkiem twarogu.
Widziałam te płatki Ale kosztowały aż prawie 6zł

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj:
O- Lazania [w składzie napewno: płaty, szpinak, biały ser, żółty ser] + rzodkiewki+surówka z kalarepy
Lazania
Mi się wydaje,że za mało jak na Ciebie

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 15:52   #369
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ale sama nie wiem czy dobrze robię,nie stać mnie na jakieś wydziwiane dania,i kombinowanie jak najróżniejszych źródeł białka

Lazania
Mi się wydaje,że za mało jak na Ciebie
Wyglądasz przecież bardzo dobrze ;>
A co do tych kosztów to się zgodzę.. sama chętnie jadłabym pyszne i wartościowe rzeczy, ale kupić kilka i bankructwo gwarantowane Nie mówiąc już o produktach w sklepach ze zdrową żywnością, albo np. stokrotce

A ja no hmm.. chyba ostatnio jakieś braki mam w jadłospisach, ale da się nadrobić

Stary 2007-07-09, 15:54   #370
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Wyglądasz przecież bardzo dobrze ;>
A co do tych kosztów to się zgodzę.. sama chętnie jadłabym pyszne i wartościowe rzeczy, ale kupić kilka i bankructwo gwarantowane Nie mówiąc już o produktach w sklepach ze zdrową żywnością, albo np. stokrotce

A ja no hmm.. chyba ostatnio jakieś braki mam w jadłospisach, ale da się nadrobić

Taaa,mam dość mojego brzucha,chciałabym go wyszczuplić
Dokładnie z tymi produktami,ehh,ciężko się zdrowo odżywiać Gdybym była na swoim,tzn,że nie byłabym zależna od rodziców,byłoby lepiej

Mam nadzieję,że nadrobisz braki

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2007-07-09, 15:59   #371
asienkaa87
Zadomowienie

śniadanie:
2 kromki ciemnego chleba z lososiem w plastrach
serek wiejski z kukurydza i szczypirkiem
kawa z mlekiem

IIśniadanie:
garsc orzechów laskowych
activia

obiad:
2 (!!!) kotlety mielone
kukurydza, salata, pomidor, jogurt -->salatka
sok pomidorowy

dalej nie wiem, jestem ogólnie strasznie pelna i najedzona
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 16:00   #372
ankagl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vicky80 Pokaż wiadomość
a widzialas pacjentow po tej diecie? NA JAK DLUGO schudli? nie mieli efektu jojo? 1000kcal to dieta ktora jak dla mnie grozi jojo jak nic
i czy ćwiczą? chociaz ćwiczyc przy tak malej ilosci jedzenia??
dostosowuje sie tzn ile kg na miesiac?
widziałam pacjentów po tej diecie, niektórzy ćwiczyli, inni nie. żaden nie miał efektu jo-jo, bo byli dobrze wyprowadzeni z diety ( zwiększanie kaloryczności o ok 200 na tydzień). Tej diety nie powinno się stosować zbyt długo, a przy odpowiednim doborze skaładników nie jest szkodliwa, co potwierdziły wyniki badań u tych pacjentów.
Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak się oburzają słysząc o diecie 1000 kcal, niby że to tak mało, a ta dieta jest przepisywana przez najlepszych lekarzy uniwersyteckich w krakowie (widziałam na własne oczy).
Stary 2007-07-09, 16:19   #373
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
co to za płatki otrębowe?
Tak jak Mango już napisała, przepyszne płatki z otrębów i mąki żytniej + suszony kokos i truskawki.

Cytat:

Mam dwa dżemy z łowicza z figą i obydwa są pyszne Sądzę, że napewno nie będzie inaczej z tym z pomarańczą ^^
Kupiłam Figa - pomarańcza
Jutro będę wcinać ^^

Cytat:
Ehh,czuję się gruubo
Jej... Słońce - jak to grubo przysięgam (nie jestem typem osoby która lubi lać wodę) że uważam iż masz świetna i kobiecą figurkę! Daj spokój, 2 kg więcej na wadze przed okresem to naturalne !
Zbyt bardzo wzięłaś to do siebie, ech...

A co do źródeł białka, założe sie ze jajka w domu masz, wędlinę również, czasami dla odmiany twarogu po prostu
Czy nawet tuńczyk (puszka kosztuje 2 zł).

Cytat:
Widziałam te płatki Ale kosztowały aż prawie 6zł
Ano tyle kosztują. Ale mi wystarczają na ok. 10 śniadań.
A poza tym są tak pyszne że warto wydać tą kasę tym bardziej że ja je jadam tylko 2 razy w tygodniu.
Bo tak to musli i owsianka

Dorwałam w końcu papaję ! jutro będę wcinać
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 17:42   #374
yooniga
Raczkowanie

GG do yooniga

witam prosze o ocene mojego menu na dzis
sniadanie:jogurt z musli,kawa z mlekiem
2sniadanie po 20 min na bierzni to jajecznica z jajek tzn z samych białek z chlebem fitnes
obiad:kasza gryczana pół woreczka,2 marchewki i malutkie udko z kurczaka gotowane
podwieczorek>2 brzoskwinie
kolacja koło 19-bedzie sałatka z tunczyka w sosie własnym z łyzka warzyw
PROSZE NAPISZCIE CZY JET OK
Stary 2007-07-09, 18:38   #375
venus in furs
Rozeznanie

Mam coś dzisiaj kiepski dzień, nic mi się nie chce, nawet jeść...

Redukcja.

śniadanie: puszka tuńczyka, łyżeczka oliwy, sałatka z pomidora, ogórka małosolnego i kilku oliwek

II śniadanie: no niestety, batonik Corny z orzechami i migdałami. Byłam na zakupach i nagle mnie głód złapał. Następnym razem wezmę jakieś jedzonko ze sobą.

Obiad: 2 filety z tilapii, sałatka z kapusty pekińskiej i pomidora z oliwą i czosnkiem. Przy okazji polecam Fitupa do ryb, pyszny jest.

Podwieczorek-nic, bo znowu wybyłam, a w trakcie wybycia nie w głowie mi było jedzenie muszę nauczyć się głodnieć o 16, ale to nie takie proste.

Kolacja: serek wiejski, ofkors.

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 18:40   #376
yooniga
Raczkowanie

GG do yooniga

Cytat:
Napisane przez ankagl Pokaż wiadomość
ja staram sie zrzucic pare kilo na tej diecie moze znasz jakies konkretne menu na to diete mnie juz brak pomysłów
Stary 2007-07-09, 18:45   #377
venus in furs
Rozeznanie

Yooniga:, na moje oko za małe śniadanie, niepotrzebnie trzymasz sie tych jogurtów owocowych, to prawie sam cukier.
Po aerobach posiłek musi być czystobiałkowy, więc chlebek nie bardzo.
Obiad w sumie ok, tylko mało warzyw.
Podwieczorek-na redukcji nie je się owoców po poludniu.
Kolacja moim zdaniem w porządku.

Generalnie-za mało białka i warzyw.

Mam nadzieję ze nie namieszałam, dobrze gdyby się wypowiedział ktoś bardziej doświadczony.

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 18:56   #378
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yooniga Pokaż wiadomość
witam prosze o ocene mojego menu na dzis
sniadanie:jogurt z musli,kawa z mlekiem. jogurt z musli to przedewszystkim ww, dobrze byłoby dodać jakieś białko
2sniadanie po 20 min na bierzni to jajecznica z jajek tzn z samych białek z chlebem fitnes -chyba ok choć mysle że mogłobyś dodać żółtko , nie popadajmy w skrajności. brak warzyw
obiad:kasza gryczana pół woreczka,2 marchewki i malutkie udko z kurczaka gotowane - dlaczego malutki udko? udko z kurczaka akurat dobre źródło białka, do marchewek mogłabyś dorzucić jeszcze jakiegoś warzywka
podwieczorek>2 brzoskwinie to nie posiłek
kolacja koło 19-bedzie sałatka z tunczyka w sosie własnym z łyzka warzyw ok
PROSZE NAPISZCIE CZY JET OK
chodzisz spać ok 22? bo jesli pozniej to kolacja o 19 to stanowczo za wcześnie, nalezaloby jeszcze potem coś zjeść
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 19:12   #379
Kotka33
Przyczajenie

Smile Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II

Mam prośbę pisałam już tutaj posta i chodzi mi o to czy mogę jeść tak zawsze zaznaczę że nie odchudzam się chociaż wcześniej napisałam że stosuje tamte menu na utrzymanie a więc
Sniadanie:czy 500 ml mleka to za dużo + 5 łyżek owsianych
Obiad:200g kaszy 200 g warzyw leczo z kotletami sojowymi(za malo kaszy czy może za dużo)
podwieczorek:duże jabłko200g 150 g jogurt bądz twaróg
kolacja:2 kromki żytniego pół serka wiejskiego szczypiorek
Czy mogę tak odżywiać się na stałe?
Proszę o rade
Kotka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 19:18   #380
CinnaMoon
Rozeznanie

IMHO dieta 1000 kcal jest baaaardzo trudna do zbilansowana dla osoby, która nie korzysta z pomocy dietetyka. Po co ryzykować utratę cennych mikroelementów i wycieńczenie organizmu, skoro można spokojnie i bezpiecznie chudnąć przy większej ilości dostarczanych kalorii? Poza tym, im wolniej się chudnie i im większa podaż żarcia, tym trudniej o efekt jojo, prawda?
Poza tym są osoby, które na takie obcięcie posiłków reagują napadami wilczego głodu.
Dla mnie - bez specjalnego sensu. Szybciej nie znaczy lepiej, choć co człowiek, co lekarz to własna opinia.

(R. Zelazny, Książę Chaosu)
CinnaMoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 19:31   #381
ankagl
Przyczajenie

mie każdy kto chce schudnąć musi od razu stosować 1000 kcal, można zwiekszyć liczbę kalorii i równocześnie ilośc ruchu. Ja mówię o osobach które mają znaczną nadwagę i bardzo opornie pozbywają się kilogramów (lub mają ograniczone mozliwości uprawiania sportu np. zwyrodnienie stawów). Ktoś, kto chce pozbyć się np. 5 kg, spokojnie może stosowac diete 1500 czy nawet 1700. I to wcale nie jest tak, że na kolację absolutnie nie wolno jesc węglowodanów, ja jem i ciagle utrzymuję wagę.
Stary 2007-07-09, 19:39   #382
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Uwielbiam żonglowanie kaloriami... to samo dla osoby ważącej 120kg, to samo dla osoby 70kg itd. Od profesjonalistów wymagałoby się, aby wszystko było zrobione fachowo :/ Ankagl - napisz jakiś przykładowy jadłospis.. zobaczymy, jak dobrze są zbilansowane :/
Stary 2007-07-09, 19:40   #383
ankagl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yooniga Pokaż wiadomość
ja staram sie zrzucic pare kilo na tej diecie moze znasz jakies konkretne menu na to diete mnie juz brak pomysłów
ta dieta była konsultowana z panią dr dietetyk i polega na tym, że na śniadanie je się 2 kromki chleba razowego z dodatkami ( do 250 kcal), później dowolny obiad: zupa + drugie danie (500 kcal), a na kolację znowu 2 kromki lub cos innego, ale do 250 kcal. No i oczywiście min. 2 litry wody. Wiem, że to tylko trzy posiłki, ale to nie jest tak, że każdy musi jeśc 5 razy dziennie, to jest zmienność osobnicza. Mnie zawsze wystarczają trzy posiłki, a jak ktoś woli inaczej, to może podzielić obiad na 2 części. I nie należy przesadzać z białkeim ( jak to często proponują osoby na forum), max do 1,8 g/kg, bo białko bardzo obciąza nerki.
Stary 2007-07-09, 19:44   #384
ankagl
Przyczajenie

ja nie jestem dietetykiem, więc nie będę podawać dokładnych jadłospisów, od tego są fachowcy, ale uczę się troche o zapotrzebowaniach organizmu, pisze to, czego dowiedziałam się na zajęciach w różnych szpitalach, nie wymyśliłam sobie tego i nikomu nic nie narzucam. Najważniejsze, to dobrze czuć sie ze swoją dietą.
Stary 2007-07-09, 19:48   #385
anulciak85
Zakorzenienie

A ja nie jadlam nic...jest mi zle wzystko robie zle...
Stary 2007-07-09, 19:55   #386
marciulek
Raczkowanie

Utrzymanie

I śniadanko:miseczka płatków owsianych z kokosem,bananem i morelą;kromka chleba dyniowego z dżemem truskawkowym własnej roboty

IIśniadanko: 4surowe marchewki,kromka ciemnego chleba dyniowego z serkiem wiejskim

obiad:miseczka zupy jarzynowej
podwieczorek:4morele i garść wisni + LODY!! ...to był błąd

kolacja:2kromki chleba razowego z chuda wędliną i serem zółtym,na to pomidor i ogórek małosolny

p.s. nie wiem tylko dlaczego czuję sie tak wzdęta i rozepchana :-( ;-(

21.01.2010 Gabrysia- 3870g i 57cm SZCZĘŚCIA!
marciulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 20:15   #387
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Jej... Słońce - jak to grubo przysięgam (nie jestem typem osoby która lubi lać wodę) że uważam iż masz świetna i kobiecą figurkę! Daj spokój, 2 kg więcej na wadze przed okresem to naturalne !
Zbyt bardzo wzięłaś to do siebie, ech...

A co do źródeł białka, założe sie ze jajka w domu masz, wędlinę również, czasami dla odmiany twarogu po prostu
Czy nawet tuńczyk (puszka kosztuje 2 zł).
Kobiecą Chciałabym być po prostu szczupła,ale...masz rację Mam w nosie tą wagę,nie będę się odchudzała,powinnam się cieszyć,że już tak dużo schudłam i walczyć i to,aby mieć regularnie ten okres
Dziękuję
Co do tego białka,to jakoś ostatnio mnie naszło na nabiał

Cytat:
Napisane przez Ather
Ano tyle kosztują. Ale mi wystarczają na ok. 10 śniadań.
A poza tym są tak pyszne że warto wydać tą kasę tym bardziej że ja je jadam tylko 2 razy w tygodniu.
Bo tak to musli i owsianka

Dorwałam w końcu papaję ! jutro będę wcinać
Może i Tobie wystarcza na tyle śniadań,ale mi pewnie by na mniej starczyło Ale mimo tej ceny zamierzam je kupić

O,papaja mi nigdy nie smakowała Chociaż jadłam ją taką suszoną z puszki kiedyś,może świeża lepsza

Cytat:
Napisane przez Kotka33 Pokaż wiadomość
Mam prośbę pisałam już tutaj posta i chodzi mi o to czy mogę jeść tak zawsze zaznaczę że nie odchudzam się chociaż wcześniej napisałam że stosuje tamte menu na utrzymanie a więc
Sniadanie:czy 500 ml mleka to za dużo + 5 łyżek owsianych powinno być jeszcze jakieś białeczko
Obiad:200g kaszy 200 g warzyw leczo z kotletami sojowymi(za malo kaszy czy może za dużo) 200g suchej kaszy? czyli 2woreczki?
podwieczorek:duże jabłko200g 150 g jogurt bądz twaróg tu dodałabym jeszcze coś
kolacja:2 kromki żytniego pół serka wiejskiego szczypiorek
Czy mogę tak odżywiać się na stałe?
Proszę o rade
Ogólnie moim zdaniem nie jest źle,ale 0zdrowych tłuszczy,a one również są potrzebne

Stary 2007-07-09, 20:17   #388
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

P- 200g serka wiejskiego z płatkami lnianymi, 100g skórek pomarańczowych kandyzowanych
K- 2 kromy chleba z tuńczykiem, 180g serka homo naturalnego

Stary 2007-07-09, 20:38   #389
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
powinnam się cieszyć,że już tak dużo schudłam i walczyć i to,aby mieć regularnie ten okres
otóż to kochana

Cytat:
Może i Tobie wystarcza na tyle śniadań,ale mi pewnie by na mniej starczyło Ale mimo tej ceny zamierzam je kupić
Hm... ja sypie zawsze 40 g, a że dodatki daję takie jak do owsianki to zawsze wychodzi cała miseczka. Bo i twaróg, otręby, owoce no i jogurt.
Sycą masakrycznie i to na dłuuugo
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 21:13   #390
agness51
Zakorzenienie

Utrzymanie ()

Śn: owsianka z 2małymi jabłkami,twarogiem i otrębami
IIŚn: 2 małe kromki pełnoziarnistego chleba z serem żółtym (13%),sałatą,ketchupem
O: mięso z udka z kurczaka,surówka z kapusty,marchewki i oliwy
P: wieśniak z sezamem i słonecznikiem,ogórek
K: 2 małe kromki pełnoziarnistego chleba z twarogiem i dżemem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości