|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
gosia owszem to miłe jak ktoś docenia Twoją pracę i takie gesty jak właśnie jakiś kwiatek czy chociażby gwiazdorek są naprawdę miłe i je popieram ale to jest zazwyczaj raz czy dwa roku i to tylko jak ktoś jest "blisko" ze swoim klientem
Ja też mojej kosmetyczce kupiłam czekoladę na imieniny bo ma na imię tak samo jak ja a akurat byłam na wizycie![]() Swoją drogą ona mi nie kupiła także niestety ta "uprzejmość" nie działa w dwie strony ![]() ale dawania dodatkowej kasy po każdej wizycie nie jestem w stanie zrozumieć i tyle Uważam, że stawia to innych klientów w nieciekawej sytuacji...---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś w 9. mcu ciąży - to wystarczający argument do l4.Cytat:
To normalne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brawo!Oj Kochana, trzymaj sie tam! I nie pisz nam tak więcej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sara, super, że masz już pewność cc! Trzymam zatem kciuki! ![]() Mamuśka, to może Ty chwilke odpocznij, żebyś nie zaczęła rodzić zaraz i dotrwała do swojego cc! |
|||||||
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem tylko dawania napiwków u fryzjera, kosmetyczki czy gdzie indziej gdzie płacimy za usługi i tak nie małe pieniądze ![]() Nie napisałam też że ktoś coś robi źle tylko napisałam jakie jest moje zdanie na ten temat |
|
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
ha akurat uważam podobnie jak zuken...Płacę za usługę więc nie daję napiwków...W końcu by wyszło, ze tak naprawdę to w każdej pracy powinny one być....
Czy np. jak pracuje się w przedszkolu...tak jak ja pracowała. To bardzo często robiłam coś poza mój zakres(np rodzice uczyli swoje maluchy robić siku na nocnik, więc przyprowadzaliu mi dzieci w majteczkach samych, ja musiałam pamiętac aby je wysadzać, a oprócz tego miałam inne dzieci, czesto też byłam sama, ale wiadomo prywatne przedszkole wiec rodzice wymagają, a pracowałam za marne pieniądze, czasem nawet nie usłyszałam dziękuję i tyle) jak rodzice mnie poprosili i nigdy ale to nigdy nie pomyślałam o jakiejś nagrodzie za to.... jednak uważa, ze każdy ma prawo robić ze swoimi pieniedzmi co chce i nie mam zamiaru tego krytykować. Ja nie daję i tyle...Wiec dajcie dziewczyny spokój....Każdy ma prawo do własnego zdania ![]() ciekawe jak tam nasza dzisiejsza bohaterka penie dzielnie sobie radzi tylko jak urodzi to forum nam troszkę pewnie ucichnie
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-23 o 22:15 |
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Sara i Mamuśka na jutro
będziecie tulić już swoje maleństwa |
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Butter to dziwne bo u mnie położne na SR mówiły, że do dziecka też się dostaje to znieczulenie
![]() i w internecie na szybko znalazłam: Znieczulenie nie jest obojętne dla dziecka. Podawane leki podawane włączają się do krwioobiegu matki natychmiast i wędrują do dziecka w tej samej dawce, a niekiedy w jeszcze większym stężeniu. Niektóre leki mogą przede wszystkim oddziaływać na mózg dziecka, a niemal wszystkie potrzebują więcej czasu, aby zostać wydalone z niedojrzałego jeszcze układu krwionośnego noworodka, po tym jak przecięty zostaje sznur pępowinowy. Podawania leków przeciwbólowych może mieć wpływ również na karmienie piersią. Istnieją dowody na to, że dzieci urodzone ze znieczuleniem mają słabszy odruch ssania i zdolności wynikające ze skutków podawanych leków. Mówi się, że nie ma róży bez kolców. Podanie znieczulenia zewnątrzoponowego dobrze to obrazuje. Z jednej strony decydując się na nie unikamy bólu porodowego lub znacznie go redukujemy. Ma to wiele plusów, szczególnie w sytuacji gdy sama myśl o rodzeniu paraliżuje kobietę. Ale podanie środków znieczulających oprócz blokowania bólu, może nieść ze sobą ryzyko wystąpienia różnego rodzaju powikłań, a także pewnych skutków ubocznych w zaburzonej podaniem leków gospodarce hormonalnej kobiety rodzącej. Zatem przed podjęciem ostatecznej decyzji o zastosowaniu znieczulenia, warto wziąć je pod uwagę i przeanalizować związane z nim ryzyko. |
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-07-23 o 22:17 |
|
|
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba tez nie zasne z wrazenia
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
Bardziej martwię się o Zosie, dzisiaj już obie płakałyśmy. Mała cały wieczór chodziła z łzami w oczach, że będzie bardzo tęskniła za mną ![]() Ciężko mi jakoś, ze muszę ją zostawić na tyle dni. Wiem, że będzie miała najlepszą opieką, ale jednak...
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, a nam połozna mówiła coś odwrotnego, że ZZO nie ma żadnego wpływu na dziecko, jeśli jest odpowiednio podane.
Poza tym na logikę, znieczulenie zewnątrzoponowe omija krwiobieg matki, bo blokuje nerwy przy rdzeniu kręgowym A co za tym idzie nie ma jak dostać się do krwiobiegu dziecka.http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ity_35778.html http://www.zapytajpolozna.pl/porod/z...-porodzie.html |
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam zaczarowana, mam wrażenie, że będziemy miały dzieci urodzone tego samego dnia
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Mój gin chyba wczoraj miał gorszy dzień. Dzisiaj już zupełnie inaczej gadał
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
3 dzieciaczkow z 24 lipca
bardzo realny scenariusz. Chyba, że zaczarowana juz po Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Zaczarowana dajesz czadu!!!!
![]() ![]() Sara i Mamuska dla Was też dziewczyny za jutrzejsze cc. Żeby wszystko waszej trójce poszło łatwo i bezproblemowo! ![]() Byłam u teściów, teść zrobił górę pierogów z jagodami, nażarłam się jak dziki prosiak. ![]() A co do kolczyków mój gin kazał mi wyciągnąć wszystkie i ogólnie pościągać wszystko metalowe. Nie wiem czy tak jest we wszystkich szpitalach ale u mnie "odkurzacz" do sprzątania po cc ma coś z prądem i metal może po prostu poparzyć miejsca, których się znajduje. Dodatkowo język, wargę i nos trzeba mieć bez kolców gdyby tfu tfu była potrzebna intubacja. Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-07-23 o 22:31 |
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wcześniej pisałam, że jestem jak najbardziej za taką formą podziękowania jak jakiś drobny upominek czy prezent raz na jakiś czas
Właśnie czy u fryzjera czy w szkole czy gdziekolwiek tam chcemy... Nie rozumiem tylko dawania dodatkowej kasy po każdej wizycie u fryzjera czy kosmetyczki, tyle w temacie ![]() Butter to już nie wiem jak to jest W internecie też znalazłam dużo sprzecznych opinii
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Sara, ale przecież Zosia bedzie Cię mogła odwiedzac. Szybko czas zleci.
Odnośnie napiwków dla fryzjera/kosmetyczki to pierwsze słyszę. Jednak nie widzę nic przeciwko zostawianiu reszty. Tak samo w taksówkach. Mało osób tez wie o zwyczaju zostawiania napiwków dla pokojowych w hotelach, a szczegolnie największe brudasy.. Ja tez na recepcji czasem cos dostalam. Slodycze to prawie codziennie ;-) a najmilej mi było, jak gosc- pani fotograf zaproponowała szybką mini sesję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3498 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także wiesz![]() Cytat:
Cytat:
biedactwo ale pomyśl że już niedługo będziesz tulić swoją Olivkę... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Np. zostawiam często mojemu fryzjerowi, choć chodzę do niego już od 3 lat. Ale doceniam jego pracę i to z jakim profesjonalizmem się zawsze mną zajmuję. Zuken- dawanie napiwku nie jest obowiązkiem klienta, a raczej jego dobrą wolą. Jeśli nie czujesz takiej potrzeby, nie musisz dawać ![]() Cytat:
![]() A jeśli np. w jakimś miejscu ( np. u fryzjera, skoro akurat on jest podawany za przykład) poczułaś się gorzej potraktowana, bo nie dajesz napiwków, to ja bym takiego fryzjera zmieniła
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Zaczarowana przyj!!!
Sara i Mamuśka trzymam za cc!
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
A w temacie napiwków. Nigdy jakoś nie byłam skora do dawania więcej pieniędzy, bo wychodziłam z założenia, że w końcu ci ludzie pracują to ktoś im już płaci za to co robią. Aktualnie napiwek daję dostawcom pizzy. Zamawiam już bardzo długo z tego samego miejsca i znają nasz adres, jest to kwota rzędu 3-4 złote (równam rachunek do 30) i od kiedy dostają napiwek pizza przyjeżdża do nas zawsze gorąca prosto z pieca i dostajemy regularne rabaty. Wcześniej rabatów nie było a na pizzę czekało się bardzo długo, zwłaszcza w weekend.
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w domu.
Zero skurczy rozwarcie tak jak było 4 cm tak zostalo Tak mi wymacala brzuch ze masakra Powiedziała ze na dniach na pewno urodze ( ta jasne ) Mała nie chce wychodzić po masażu główkę miała niziutko a potem się cofnela do góry
|
|
|
|
#3502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakaś inna głodna para musi jeść zimną pizzę przez Ciebie ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do apteczki kupię paracetamol w czopkach na gorączkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my już myślałyśmy że urodziłaś |
|
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
88natka a Ty w końcu rodzisz czy nie rodzisz dzisiaj?
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() naprawdę cie do domu wypuścili
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dobrze, że jesteś w domu, to jest jednak dobra rada, żeby jechać jak dopiero będą skurcze regularne co 5 minut albo jak wody odejdą... bo tak to się można najeździć i niepotrzebnie nakręcać cały czas... Olivka wyjdzie jak będzie jej się chciało hehe
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Sara Mamuska powodzenia jutro
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Ja też mojej kosmetyczce kupiłam czekoladę na imieniny bo ma na imię tak samo jak ja a akurat byłam na wizycie

albo właśnie facet tankujący na stacji...
Jesteś w 9. mcu ciąży - to wystarczający argument do l4.
Stwierdził, że moje sprzątanie podłóg 2 razy w tygodniu jednak zawsze było ważne dla utrzymania czystości. Od jakiegoś czasu w soboty sprząta TŻ, ja sprzątałam trochę w tygodniu, ale od pewnego czasu tego nie robiłam. TŻ docenił moją robotę 

W internecie też znalazłam dużo sprzecznych opinii
A jakaś inna głodna para musi jeść zimną pizzę przez Ciebie