Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 08:47   #3361
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

haha, troche przewrotnie, bo niby tutaj jest zima, a wczoraj rano zorientowalam sie ze czarne spodnie, ktore nosze do pracy sa nieuprane wiec szybko wrzucilam je do pralki. O 14 byly juz suche, idealnie, bo o 15 wychodzilam do pracy

Za to dzis pralka nie chciala mi odwirowac prania przez kilka h, ale wlasnie slysze, ze wreszcie wiruje. Uff.

Pachni ladnie w domu obiadem - palki kurczaka pieczone w ziolach, do tego salatka z uparowanych batatow, kielkow, cukinii i suszonych pomidorow. Burczy mi w brzuchu

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
postanowiłam być beznadziejną panią domu i zapłacić za wysprzątanie do czysta wynajmowanego mieszkania z którego się wynosimy, bo zależy nam na tym, żeby odzyskać kaucję, a sami nie mamy czasu. nic nie mówimy teściowej bo by padła na zawał
Na razie była obrażona że chodzimy na siłownię (wtf) zamiast siedzieć z nimi 24/7 w rozwalonym mieszkaniu i napiętej atmosferze. Teściowie wykonali kapitalną robotę, ale przy tym walą fochy i chamskie komentarze w stosunku do nas, więc gdybym miała cofnąć czas i tak wzięlibyśmy ekipę. Mój mąż jest na skraju wytrzymałości nerwowej przez nich
Fajna kawcia
Dobrze zrobilas, umeczylibyscie sie bardzo, gruntowne porzadki po wyprowadzce sa straszne - przerabialismy kilka m-cy temu.

Ech tesciowie Zeby mozna bylo ich wyciszyc czasem jak tv pilotem
Stary 2014-07-24, 08:55   #3362
201604250957
Konto usunięte

rise biegnę a ekipę do posprzątania tamtego mieszkania bierzecie bo nie macie czasu czy Wam się po prostu nie chce? trzymam kciuki żeby Teście szybko wracali do siebie

Dotka weź wysusz suszarką do włosów! będzie szybciej niż żelazkiem

Lucy zamawiam Twój pyszny obiad do siebie
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:15   #3363
_agg_
Zakorzenienie

jestem i ja

pogoda git ubrałam się tak jak uwielbiam, sweterek i długie spodnie
ale nie martwcie się, za parę dni pewnie znowu będzie afryka
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:18   #3364
Dagunia
Komplikatorka

Ja mam długie spodnie i mi zimno
Stary 2014-07-24, 09:19   #3365
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość

pogoda git ubrałam się tak jak uwielbiam, sweterek i długie spodnie
ale nie martwcie się, za parę dni pewnie znowu będzie afryka
Ja też tak lubię Sweterki, koszule, żakiety

Afryka może być 4.08, żebyśmy w końcu (!) zrobili sesję ślubną !

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:19   #3366
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
haha, troche przewrotnie, bo niby tutaj jest zima, a wczoraj rano zorientowalam sie ze czarne spodnie, ktore nosze do pracy sa nieuprane wiec szybko wrzucilam je do pralki. O 14 byly juz suche, idealnie, bo o 15 wychodzilam do pracy

Za to dzis pralka nie chciala mi odwirowac prania przez kilka h, ale wlasnie slysze, ze wreszcie wiruje. Uff.

Pachni ladnie w domu obiadem - palki kurczaka pieczone w ziolach, do tego salatka z uparowanych batatow, kielkow, cukinii i suszonych pomidorow. Burczy mi w brzuchu

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Fajna kawcia
Dobrze zrobilas, umeczylibyscie sie bardzo, gruntowne porzadki po wyprowadzce sa straszne - przerabialismy kilka m-cy temu.

Ech tesciowie Zeby mozna bylo ich wyciszyc czasem jak tv pilotem
Fajny obiad, ja mam dziś biedakotlety sojowe, no ale zjem jak już zrobiłam hehe.

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

rise biegnę a ekipę do posprzątania tamtego mieszkania bierzecie bo nie macie czasu czy Wam się po prostu nie chce? trzymam kciuki żeby Teście szybko wracali do siebie
Oj fajnie by było mieć w pracy koleżankę do chodzenia na kawę taką jak Ty Mam taką jedną w pracy ale jest na skraju rzucenia wypowiedzenia, a jej humor i sarkazm bardzo mnie podrzymują na duchu

No to że nam się nie chce to jedna sprawa, przyznaję się bez bicia Ale los nas wspiera: koniec lipca wypada za tydzień, a my cały początek tygodnia mamy zawalony, ja na konferencji 2 dniowej a T Żta szefowa wraca z urlopu i mają jakąś superważną rzecz do zrobienia na środę, więc pewnie spał w pracy
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:27   #3367
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Oj fajnie by było mieć w pracy koleżankę do chodzenia na kawę taką jak Ty Mam taką jedną w pracy ale jest na skraju rzucenia wypowiedzenia, a jej humor i sarkazm bardzo mnie podrzymują na duchu

Ja też chcę koleżanki na kawę w pracy !
Średnia wieku u mnie to 50+ ...

Cholera, zawsze pod górę. Nie mam fryzjerki i wizażystki na sesję ślubną. Urlopy, urlopy...

Leon
Stary 2014-07-24, 09:27   #3368
_agg_
Zakorzenienie

ale powiem Wam, że znająć życie, to zaraz będę chora, bo takie skoki temperatur to przegięcie
Stary 2014-07-24, 10:20   #3369
Blondi2989
Blond forever!

Hej, hej, można dołączyć?
Ja początkowa Pani Domu (5 lat mieszkałam sama, prawie, TŻ z doskoku), miesiąc po ślubie, próbuję zaakceptować istnienie męża w mojej codzienności,- namolny taki, dużo je i dużo zainteresowania potrzebuje
Ale i tak jest cudownie

W sobotę mam wproszonych gości, planuję pałki z kurczaka w miodzie - jedyne danie na ciepło, bo mamy małą kuchnię i ograniczone naczynia (wynajęte mieszkanie) - zresztą taki upał...
Co proponujecie - na szybko i smacznie - jakieś przegryzki, sałatki?
Stary 2014-07-24, 10:43   #3370
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Witamy serdecznie

Ja ze swojej strony polecam lodeczki z cykorii z lososiem
http://lepszysmak.wordpress.com/2010...ii-z-lososiem/
Wygladaja super i smakuja fajnie
Stary 2014-07-24, 10:47   #3371
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Ja początkowa Pani Domu (5 lat mieszkałam sama, prawie, TŻ z doskoku), miesiąc po ślubie, próbuję zaakceptować istnienie męża w mojej codzienności,- namolny taki, dużo je i dużo zainteresowania potrzebuje
Ale i tak jest cudownie

W sobotę mam wproszonych gości, planuję pałki z kurczaka w miodzie - jedyne danie na ciepło, bo mamy małą kuchnię i ograniczone naczynia (wynajęte mieszkanie) - zresztą taki upał...
cześć! co do przekąsek to ja polecam ciasto francuskie z czymkolwiek chcesz my bardzo lubimy z wędzoną piersią kurczaka, kukurydzą i żółtym serem ale mogą być z szynką, ze szpinakiem i fetą czy z czym Ci się podoba co do sałatek to polecam sałatkę z tortelini jest taka świeża i lekka

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Witamy serdecznie

Ja ze swojej strony polecam lodeczki z cykorii z lososiem
http://lepszysmak.wordpress.com/2010...ii-z-lososiem/
Wygladaja super i smakuja fajnie
wyglądają pysznie, wstyd się przyznać ale nigdy nie jadłam cykorii
Stary 2014-07-24, 10:50   #3372
_agg_
Zakorzenienie

kocham sałatki z tortellini chodzi za mną od jakiegoś tygodnia, ale coś się nie mogę zebrać, żeby iść i kupić składniki
Stary 2014-07-24, 10:53   #3373
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
cześć! co do przekąsek to ja polecam ciasto francuskie z czymkolwiek chcesz my bardzo lubimy z wędzoną piersią kurczaka, kukurydzą i żółtym serem ale mogą być z szynką, ze szpinakiem i fetą czy z czym Ci się podoba co do sałatek to polecam sałatkę z tortelini jest taka świeża i lekka

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

wyglądają pysznie, wstyd się przyznać ale nigdy nie jadłam cykorii
u nas amatorem cykorii, jak na razie jedynym, jest świnka morska

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-07-24 o 10:56
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:54   #3374
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Heej

Leon
Stary 2014-07-24, 10:57   #3375
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cykoria jest fajna, tylko moze miec gorzkawy smak - fajnie sie komponuje z serkiem i lososiem, ale wlasnie, trzeba sprobowac

Ale lodeczki wygladaja super i zawsze robia furore na imprezach.
Stary 2014-07-24, 11:03   #3376
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
u nas amatorem cykorii, jak na razie jedynym, jest świnka morska
mój Tata sadzi na działce cykorię dla swoich kur podobnie jak jarmuż- też się kiedyś zdziwiłam że ludzie to jedzą i że to smaczne jest bo w mojej głowie to zawsze funkcjonowało jako "zielone" dla kur człowiek całe życie się uczy ale ja jestem amatorką poznawania nowych smaków więc chętnie spróbuję
Stary 2014-07-24, 11:07   #3377
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

Lucy zamawiam Twój pyszny obiad do siebie
Podsuszyłam, reszta doschła na mnie, nie jest źle
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:11   #3378
_agg_
Zakorzenienie

nie jedziemy nad morze kolega ma remont i nie ma kasy jednak, a sami z tżtem nie mamy jak jechac, bo ani nie ma jak psa do kogoś przetransportować, ani nic to tylko miały być 3 dni, ale jak ktośnie był x czasu na jakimś wyjeździe, to i tak się cieszy jestem mega rozczarowana
Stary 2014-07-24, 11:25   #3379
201604250957
Konto usunięte

agg no to kiepsko przykro mi a swoją drogą uwielbiam ludzi, którzy na coś się umawiają a później jednak stwierdzają "że nie mają kasy" i wycofują się
Stary 2014-07-24, 11:26   #3380
_agg_
Zakorzenienie

tymbardziej, że to on nas sam namówił, żebyśmy jechali nie rozumiem tego, jeśli wiem, że coś planuję, to na to odkładam kasę. ehhhhhhhh, ale cóż, jakoś na dłuższą metę nie jestem zaskoczona. pamiętam jak na początku związku tż miał gdzieś jechać z kolegami pod namiot nad jezioro, i też nigdzie nie pojechali, bo oni zawsze się dużo nagadają, a jak przychodzi co do czego, to nic z tego nie wychodzi
Stary 2014-07-24, 11:51   #3381
Molise
Zakorzenienie

Agg szkoda strasznie. Też nie lubię jak się na coś nastawię, a później nie wypali, nie z mojej winy.

Dostałam się na podyplomówkę

Leon
Stary 2014-07-24, 11:51   #3382
Dotka90
Zakorzenienie

Agg, nie możecie zabrać psa?
Ja jeździłam z moją psiną ładnych parę razy nad morze, w tym 2 razy pociągiem przez całą Polskę
Stary 2014-07-24, 11:53   #3383
_agg_
Zakorzenienie

nieeeeee, ona jest zbyt roztrzepana żeby gdzieś z nią jechać pociągiem autobusem jest problem kawałek, a co dopiero tak daleko jeszcze gorąco, nie wyobrażam sobie ją męczyć taki kawał drogi
Stary 2014-07-24, 11:55   #3384
Dotka90
Zakorzenienie

Aaa rozumiem, no zależy od psa
Nasza lubi podróżować, więc po prostu spała, a w pociągu było chłodno, bo jechałyśmy InterCity.
Stary 2014-07-24, 11:57   #3385
_agg_
Zakorzenienie

nasza niestety nie, musi do każdego podejść, bo ona wszystkich kocha, itd. denerwuje mnie to nieziemsko, bo jeszcze jakby była małym pimpkiem, to nie ma problemu, ale ona potrafi mnie tak pociągnąć, że prawie biegnę za nią niewychowana
Stary 2014-07-24, 11:57   #3386
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
nieeeeee, ona jest zbyt roztrzepana żeby gdzieś z nią jechać pociągiem autobusem jest problem kawałek, a co dopiero tak daleko jeszcze gorąco, nie wyobrażam sobie ją męczyć taki kawał drogi
też sobie nie wyobrażam jechać z takim dużym psem pociągiem nad morze co innego autem, wtedy można robić częściej postoje i nie stresować się że np. zarzyga pół przedziału myślę, że byłby to zbyt duży stres dla niej więc doskonale Cię rozumiem
Stary 2014-07-24, 11:59   #3387
_agg_
Zakorzenienie

dlatego miała jechać do tżta mamy na "wakacje" no ale nawet tam nie pojedzie lubi tam jeździć, bo wtedy się dostosowuje do otoczenia i zachowuje się jak prawdziwy pies ze wsi lata koło płotu, szczeka na ludzi tam broni terytorium cały dzień na ogrodzie biega, do domu tylko na chwile,żeby sprawdzić czy wszyscy są i znowu na dwór
Stary 2014-07-24, 12:17   #3388
Haniula
Zakorzenienie

heloł

U mnie wcale nie jest tak zimno akurat na krótki rękawek i cienkie spodnie albo spódnice. Lubie taka pogodę chociaz zalatuje mi burzą bo momentami jest aż parno

agg współczuje tez nienawidzę się tak rozczarowywać. A może jest u was psi hotel? ( chociaz nie wiem sama czy bym mojego była w stanie oddać )

Cykorii tez nie jadłam, ale ja w przeciwieństwie do kashmirki raczej steptycznie podchodzę do nowości i trudno mnie przekonac zebym spróbowała :P dlatego nidgy nie jadlam sushi krewetek i takich tam

zrobiłam wczoraj taki lekki torcik z pianką i malinami i borówkami i dziś juz nic nie zostało jak ja sie rozbiorę na plazy

Nie mam dziś obiadu taka ze mnie Pani Domu :dupa: tzn mam trochę szarych klusek z kapustą z przedwczoraj ale to tyle co dla Tż. Młoda zje u babci a ja nie mam pojęcia
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 12:23   #3389
_agg_
Zakorzenienie

są psie hotele, ale jakbym chciała oddać do takiego "domowego", że nie siedzą w żadnych boksach, tylko normalnie w domu, to terminy są już porezerwowane dawno no i ceny też nie są niestety zbyt niskie. nic no, pójdziemy sobie na basen, nic innego nam nie pozostaje
Stary 2014-07-24, 12:26   #3390
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Cykorii tez nie jadłam, ale ja w przeciwieństwie do kashmirki raczej steptycznie podchodzę do nowości i trudno mnie przekonac zebym spróbowała :P dlatego nidgy nie jadlam sushi krewetek i takich tam
żałuj!

nam też pogoda popsuła plany jutrzejszy wyjazd nad jezioro odwołany bo ma być 23 stopnie i padać w tej sytuacji chyba przyjdę jednak do pracy jutro Tż ma co prawda wolne ale co będę z nim w domu siedzieć bo pogoda na nic innego nie pozwoli? nie wiem, zastanawiam się jeszcze, ale chyba szkoda mi urlopu żeby go w domu przesiedzieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości