Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 10:27   #1891
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
To Twoje badanie to nie była krzywa - na krzywą idziesz w 28 tyg tak?

Dla ciężarnej norma to 60-90 na czczo i 90-120 godzinę po posiłku.

Ale jak na to patrzą, zalezy chyba od lekarza i poradni.
nic o krzywej lekarz nie mowil

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:31   #1892
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Zanet - heh czyli walka o miejsce
poza miejscem zamieszkania w sensie, że w innym mieście czy w innej części miasta?
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:33   #1893
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Zanet - heh czyli walka o miejsce
poza miejscem zamieszkania w sensie, że w innym mieście czy w innej części miasta?
w innym mieście mówiła, że w mieście w którym mieszkamy mamy miejsce zapewnione i nie mogą nas przegonić ale ja akurat chcę uniknąć szpitala u mnie w mieście
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:37   #1894
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

U mnie jest tak, że zameldowana jestem w innym powiecie i tam szpital jest podobno bardzo dobry, ale małż już teraz zapowiada, że w życiu mnie 40km wiózł nie będzie, bo umrze ze stresu Więc mam nadzieję, że nie będzie problemu ze szpitalem, w okolicy którego mieszkamy - jeszcze mi tego brakuje, żeby mnie odsyłali taki kawał drogi
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:43   #1895
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
nic o krzywej lekarz nie mowil
To Ty Kochana nie byłaś na krzywej to jest to co dziewczyny chodzą najpierw pobierają krew na czczo, a potem po 2 godzinach, w niektórych laboratoriach jest trzy punktowa i wtedy mierzą na czczo, po godzinie i po dwóch?

Ja idę w przyszłym tygodniu.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:46   #1896
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
To Ty Kochana nie byłaś na krzywej to jest to co dziewczyny chodzą najpierw pobierają krew na czczo, a potem po 2 godzinach, w niektórych laboratoriach jest trzy punktowa i wtedy mierzą na czczo, po godzinie i po dwóch?

Ja idę w przyszłym tygodniu.
ja pytalam gina czy na czczo i po 1 godz. zmierzyc to kazal tylko po 2 godzinach, bo wynik otrzymany po obciazeniu jest najwazniejszy

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-07-24 o 10:48
Stary 2014-07-24, 10:49   #1897
Indra83
Wtajemniczenie

Kiara, nie wiem jak to jest jak jest więcej szpitali do wyboru, w dużym mieście, u mnie jest jeden, więc mnie nie odeślą, a jak ci się leży w domu?

Aleaa, grzecznie wypoczywasz?

Czekoladko, nie robisz krzywej cukrowej? To dziwne, mi lekarka kazała zrobić i jak będzie wynik to zadzwonić, bo to ważne badanie i cukrzyca moze sie w ciąży pojawić nawet jak nie było wcześniej problemów z cukrem. Nie wiem ile wyszło, bo mama mi odebrała wynik i pokazała mojej gin, bo pracuje w szpitalu przy porodówce i czesto ją spotyka, ale mówiła, że ok.
Ja miała krzywą 3punktową, pobranie na czczo, po godzinie i po dwóch.
Stary 2014-07-24, 10:49   #1898
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Aniu gratulscje wizyty i ujawnienia się mieszkanki

U mni pogoda się zepsuła, więc przeze mnie kuzynka jutro na ślubie będzie miała brzydką pogodę, bo modliłam się o zmianę tych upałów, bo bym nie dała radę.
Myślałam, że sobie posiedzę na dworze, a tu klapa. Zrobię obiadek, pomaluje namjutro paznokcie, trochę posprzątam i może mi zleci jakoś czas.
dziękuję
ślub jutro? w piątek? pogoda ma być ciut lepsza ale z przelotnymi deszczami także jest nadzieja że młodzi trafia pomiędzy nimi

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Justana, super, gratuluję dziewczynki
Wiem, ze teraz pełno Lilek, jak na zlość, ale mój Staś już tylko Lilianka mówi, wszyscy się o Liliankę pytają, rodzina, sąsiedzi. Nie mam wyjscia
a dziekuję no u mnie teraz już też będzie szaleństwo:P jak juz wiadomo, że dziewoja to dopiero się zacznie, zwłaszcza moja mama

Cytat:

dokładnie Najbardziej mnie bawi, jak leżę w szpitali i wieczorem przyvhodzą pielęgniarki, mówią żeby jutro rano pamiętac by przed obchodem pościelić sobie ładnie łóżka żeby nic nie wystawało, bo ordynator nie lubi i mnie w pewnym momencie przyszła taka myśl: Tak, ku*wa ledwo się ruszam, ale będę łóżko wygładzać żeby szanowny pan był zadowolony

Justana - gratuluję córeczki, śliczna babeczka Ci rośnie
dziękuję Kiara no w końcu wiemy, że babeczka, śliczna dla mamusi będzie na pewno))
teraz tylko czekać do porodu
z tym ordynatorem to go tylko trzepnąć w łepetyne;/

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
U mnie jest tak, że zameldowana jestem w innym powiecie i tam szpital jest podobno bardzo dobry, ale małż już teraz zapowiada, że w życiu mnie 40km wiózł nie będzie, bo umrze ze stresu Więc mam nadzieję, że nie będzie problemu ze szpitalem, w okolicy którego mieszkamy - jeszcze mi tego brakuje, żeby mnie odsyłali taki kawał drogi
muszę się w końcu dopytać u mnie jak to jest bo kawałek drogi mam a jeszcze jak mnie odeślą do innego szpitala to jest jeszcze dalej niż ten w którym mam zamiar rodzić;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-07-24 o 10:51
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:50   #1899
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam prenatal classic z jodem, bo tak mi nakazała endo, ale raz lyknę a raz zapomnę, aspargin zaczęlam brać 2 razy dziennie, bo akurat mam w domu, a skurcz łydki mnie ostatnio złapał.
Na skurcze i twardnienie brzucha mam nie nospę, tylko spasmolinę.
Mnie też ginekolog polecił prenatal classic. No to łykam skoro zalecił.

Cytat:
dokładnie Najbardziej mnie bawi, jak leżę w szpitali i wieczorem przyvhodzą pielęgniarki, mówią żeby jutro rano pamiętac by przed obchodem pościelić sobie ładnie łóżka żeby nic nie wystawało, bo ordynator nie lubi i mnie w pewnym momencie przyszła taka myśl: Tak, ku*wa ledwo się ruszam, ale będę łóżko wygładzać żeby szanowny pan był zadowolony
Chyba bym śmiechem zabiła. Mój ulubiony tekst to jak lekarz na wieczornym obchodzie zapytał się "a pani po co tu leży?". Jak to po co? Dla przyjemności!

Kasiu my też mamy problem z imieniem dla córki. Przejrzeliśmy listę i mamy kilka typów ale jakoś nic nas nie przekonuje na 100%. Aktualnie mówimy o małej Kasandra. Obojgu nam się imię podoba ale pewnie damy ostatecznie mniej naznaczone skojarzeniami. A tobie polecam Aleksandrę. Super imię na A Osobiście żałuję, że nie mogę dać tak córce

Justana gratuluję córki. Super, że mała zdrowo rośnie

Manieczka przeraziłam się jak napisałaś o tych 100 dniach. Dobrze, że to fałszywy alarm

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:52   #1900
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
ja pytalam gina czy na czczo i po 1 godz. zmierzyc to kazal tylko po 2 godzinach, bo wynik otrzymany po obciazeniu jest najwazniejszy
To robiłaś sobie sama w domu, a nie w labie?

Czasami tak pozwalają, pewnie dlatego nie jest to standardowa krzywa

sloneczko, pamiętaj o cytrynie no i smacznego, byle poszło gładko
Stary 2014-07-24, 10:53   #1901
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Czekoladko, nie robisz krzywej cukrowej? To dziwne, mi lekarka kazała zrobić i jak będzie wynik to zadzwonić, bo to ważne badanie i cukrzyca moze sie w ciąży pojawić nawet jak nie było wcześniej problemów z cukrem. Nie wiem ile wyszło, bo mama mi odebrała wynik i pokazała mojej gin, bo pracuje w szpitalu przy porodówce i czesto ją spotyka, ale mówiła, że ok.
zrobilam tak jak zlecil gin, ufam mu bo to bardzo dobry lekarz

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-24, 10:55   #1902
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze się nie spotkałam, żeby w laboratorium chociaż na czczo nie zbadali, ale jak lekarz nie chciał. Jak dla mnie bez chociaż dwóch pomiarów nie ma krzywej
Może czeka Cię tylko delikatna dieta jakieś małe ograniczenia jak wynik tylko o 1 przekracza.

U mnie w lab jest akurat na 3 punktowa, więc będą mnie kuli 3 razy, a jest taka jedna babka po której zawsze mi siniaki zostają. Poza tym chodzę prywatnie więc koszt 21 zł plus morfologia i mocz 16 zł i toksoplazmozę muszę powtórzyć 25 zł i ładny rachuneczek znowu się uzbierał.

Ciekawe co mi tam wyjdzie, bo już teraz mam zalecaną dietę bez soli jak jeszcze teraz cukier odpadnie to nie wiem.

Razem możemy więcej...

Edytowane przez sloneczko_1201
Czas edycji: 2014-07-24 o 10:56
Stary 2014-07-24, 10:58   #1903
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
To robiłaś sobie sama w domu, a nie w labie?

Czasami tak pozwalają, pewnie dlatego nie jest to standardowa krzywa

sloneczko, pamiętaj o cytrynie no i smacznego, byle poszło gładko

powiedzial ze jak mam glukometr to nie musze isc specjalnie do labo, wiec pozyczylam od tesciowej, a glukoze sama kupilam w aptece
no nic zbadam jeszcze na czczo i zobacze jaki bedzie wynik

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Jeszcze się nie spotkałam, żeby w laboratorium chociaż na czczo nie zbadali, ale jak lekarz nie chciał. Jak dla mnie bez chociaż dwóch pomiarów nie ma krzywej
Może czeka Cię tylko delikatna dieta jakieś małe ograniczenia jak wynik tylko o 1 przekracza.

U mnie w lab jest akurat na 3 punktowa, więc będą mnie kuli 3 razy, a jest taka jedna babka po której zawsze mi siniaki zostają. Poza tym chodzę prywatnie więc koszt 21 zł plus morfologia i mocz 16 zł i toksoplazmozę muszę powtórzyć 25 zł i ładny rachuneczek znowu się uzbierał.

Ciekawe co mi tam wyjdzie, bo już teraz mam zalecaną dietę bez soli jak jeszcze teraz cukier odpadnie to nie wiem.
u nas w osrodku jak tylko sam cukier to tak samo glukometrem badaja z palca i z tego co wiem to tez tylko po 2 godzinach, drogo jakos jak bylam na badaniach to za cukier, morfologie i mocz placilam 7,50zl tez prywatnie

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-24, 11:01   #1904
Justana1984
Rozeznanie

biorę się chwilę za pracę, chociaż mam dzisiaj dzień śpiocholenia, nic mi się nie chce, pogoda nużąca akurat do spania dzisiaj zaspałam do pracy bo małż pojechał a ja sama wstać musiałam no to wstałam 7:20 a do pracy na 7:30 a sam dojazd to jakieś 20 min. Całe szczęście małż zostawił mi auto no ale mam wyrozumiałą kierowniczkę więc i tak bym po uszach nie dostała, nawet jakbym przyszła o 10;p
idę popracować, niebawem do Was wrócę
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:02   #1905
sloneczko_1201
Zadomowienie

Aniu ślub w piątek, bo to cywilny tak sobie wymyślili to ja się nie wtrącam, ale przeboje z babcią pana młodego były strasznie powiedziała, że nie przyjdzie, bo to piątek i wogóle cywilny. Kościelnego nie mogą wziąć, bo ona jest rozwódką. Zresztą ja z tż też mamy tylko cywilny i według tej babci to jesteśmy potępieni. Ja nie wykluczam, że kiedyś dla siebie sobie weźmiemy kościelny, ale nikt mi nie będzie mówił kiedy mam to zrobić.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-07-24, 11:03   #1906
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

moja koleżanka rodziła 2 lata temu i lekarz w ogóle jej nie zlecał krzywej cukrowej.... :/ a myślałam, że to standardowe badanie...

ja ostatnio za badania zapłaciłam 109 zł :/ a robiłam: krzywą cukrową, morfologię, crp, toxo i mocz... cena mnie trochę powaliła...
Stary 2014-07-24, 11:04   #1907
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja się trochę boję, że pojadę do wybranego szpitala ale mnie odeślą jak będą mieć dużo rodzących. Wolałabym nie zwiedzać miasta w poszukiwaniu wolnego miejsca na porodówce.

Ja jutro muszę iść na glukozę. Trochę się boję. Lekarz nic nie mówił o cytrynie więc nie wiem czy mogę na własną rękę sobie dodać?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:05   #1908
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Ja też jeszcze krzywej nie miałam, choć pewnie następnym razem mi zleci, bo widywałam jego pacjentki, jak godzinami wysiadywały pod laboratorium, by czekać na drugi pomiar Jedynie przy normalnych badaniach miałam mierzoną glukozę na czczo i wyszło 2,9 - ale czy to dużo, czy mało - nie wiem
Stary 2014-07-24, 11:06   #1909
Zanet84
Zakorzenienie

ja na razie zmykam coś poogarniać w domu...
wczoraj mąż zadeklarował się, że umyje okno w salonie, więc mu powiedziałam by machnął też podłogę + listwy przypodłogowe...
no to przed chwilą sobie paluszkiem przejechałam po listwie...i muszę chwycić za szmatę...
chyba nigdy się nie przyzwyczaję do tego robienia "po łebkach" przez facetów...
Stary 2014-07-24, 11:06   #1910
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

powiedzial ze jak mam glukometr to nie musze isc specjalnie do labo, wiec pozyczylam od tesciowej, a glukoze sama kupilam w aptece
no nic zbadam jeszcze na czczo i zobacze jaki bedzie wynik

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

u nas w osrodku jak tylko sam cukier to tak samo glukometrem badaja z palca i z tego co wiem to tez tylko po 2 godzinach, drogo jakos jak bylam na badaniach to za cukier, morfologie i mocz placilam 7,50zl tez prywatnie
U nas w okolicy wszędzie akie ceny więc nie ma sensu, żebym szła do innego labu. Morfo 8 zł mocz 8zł i takie pojedyncze badania jak żelazo itp to też koło 8. A te bardziej specjalistyczne to cennik wogóle masakra, ale cukier z krwi biorą a nie glukometrem.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-07-24, 11:06   #1911
Indra83
Wtajemniczenie

Powoli sytuacja się zmienia w szpitalach, niektóre są całkiem przyzwoite, ale ja najgorzej wspominam pobyt w Dziecięcym Szpitalu Wojewódzkim w Olsztynie na Chirurgii Małego Dziecka, byłam tam na planowym zabiegu usuwania nadmiaru napletka z synem i wróciłam ledwo żywa, warunki fatalne, 3 chłopców w pokoju plus mamy, na szczęscie jeden poszedł do domu, bo w nocy nawet nie było jak się położyć, tak mały pokój, ale najgorsze były pielęgniarki, tak niemiłe, nieuprzejme, krzyczące, dostałam z miejsca opieprz, jak pielęgniarka wpadła do sali, a na naszym stoliku leżał nadgryziony batonik, zostawiony przez chłopca, który wychodził do domu. Bez słowa wstępu zaczęła się na mnie wydzierać, że dziecko po operacji batonami karmię. Zakaz opuszczania sali przez dziecko, a dzieci ruchliwe, w całkiem dobrym stanie, pielęgniarka stwierdziła tylko: jest pani matką, nie umie pani dziecka zabawić, niech pani tańczy iśpiewa". Dobrze, ze laptopa wzięłam, to bajki dzieci oglądały. Poza tym ogólna znieczulica, na płacz, cierpienie, mój syn na szczęscie dobrze zniósł zabieg, ale chłopiec z naszej sali płakał całą noc, a księżniczki po dłuższym czasie wezwały lekarza, po interwencji matki. One nic nie wiedzą, nie udzielają informqcji.
Mówię wam, szpital dziecięcy, a jak w obozie się czułam, strasznie zmarnowana wróciłam do domu.
Stary 2014-07-24, 11:08   #1912
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja się trochę boję, że pojadę do wybranego szpitala ale mnie odeślą jak będą mieć dużo rodzących. Wolałabym nie zwiedzać miasta w poszukiwaniu wolnego miejsca na porodówce.

Ja jutro muszę iść na glukozę. Trochę się boję. Lekarz nic nie mówił o cytrynie więc nie wiem czy mogę na własną rękę sobie dodać?
Dodaj, pół wciśniętej do glukozy cytryny nie zmienia wyniku. A bez cytryny to to cholerstwo musi być słodkie jak 10 słoików miodu na raz
Stary 2014-07-24, 11:09   #1913
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Zabierz sobie cytrynkę na wszelki wypadek i zapytaj w laboratorium czy możesz wcisnąć, bo nie wszędzie pozwalają.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-07-24, 11:12   #1914
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja na razie zmykam coś poogarniać w domu...
wczoraj mąż zadeklarował się, że umyje okno w salonie, więc mu powiedziałam by machnął też podłogę + listwy przypodłogowe...
no to przed chwilą sobie paluszkiem przejechałam po listwie...i muszę chwycić za szmatę...
chyba nigdy się nie przyzwyczaję do tego robienia "po łebkach" przez facetów...
Ja też lecę posprzątać, bo pomocy w swoim ostatnio nie mam, codziennie wychodzi z domu o 6 i wraca 19-20... Masakra...
Chyba muszę sobie założyć tymczasową blokadę na forum, bo co przechodzę koło komputera to siadam, strasznie wciągacie dziewczyny, przez Was nic nie mogę zrobić
Stary 2014-07-24, 11:13   #1915
Indra83
Wtajemniczenie

Futbolowa, 2,9? dziewczyny pisały, ze od 60 do 90 ma być, może masz jakieś inne jednostki.

Zanet, toxo chyba najdroższe z całego pakietu

Moje bakterie z moczu posiane, rosną sobie, w poniedziałek będzie wynik:b rzydal:
Stary 2014-07-24, 11:20   #1916
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Futbolowa, 2,9? dziewczyny pisały, ze od 60 do 90 ma być, może masz jakieś inne jednostki.
Nie mam pojęcia - nigdy nie widzę wyników, bo prosto z laboratorium idą do lekarza, a on wpisuje wynik w kartę ciąży i jak jest coś nie tak, mówi mi o tym. Tylko widzę właśnie w karcie 'glukoza na czczo: 2,9'.
Stary 2014-07-24, 11:20   #1917
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:

Zanet, toxo chyba najdroższe z całego pakietu

Moje bakterie z moczu posiane, rosną sobie, w poniedziałek będzie wynik:b rzydal:
Wynik Futbolowej jest chyba przeliczony na mmol, te wyższe są w mg/dl
Stary 2014-07-24, 11:25   #1918
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
moja koleżanka rodziła 2 lata temu i lekarz w ogóle jej nie zlecał krzywej cukrowej.... :/ a myślałam, że to standardowe badanie...

ja ostatnio za badania zapłaciłam 109 zł :/ a robiłam: krzywą cukrową, morfologię, crp, toxo i mocz... cena mnie trochę powaliła...
ja 5 lat temu tez nie robilam badania po obciazeniu, teraz to chyba wymog ze musi byc

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-24, 11:38   #1919
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Wynik Futbolowej jest chyba przeliczony na mmol, te wyższe są w mg/dl
Pewnie tak, jakby coś było nie tak, to lekarz by zauważył
Stary 2014-07-24, 11:46   #1920
paulina119a
Zadomowienie

Hej kochane

Witam się i chcę Wam powiedzieć, że bardzo mi brakuje pogaduszek z Wami na bieżąco
Mąż na urlopie i zdominował totalnie mój plan dnia.... domaga się spedzania 150% dnia razem Zakochany czy co ????
Nie powiem, miłe to jest bardzo lecz odbija się to na moim udzielaniu się tu... po każdym dniu nieobecności mam tyyyyyyyle stron do nadrobienia heh
Wybaczcie mi proszę moją nieobecność... jeszcze nastepny tydzień i chłop wraca do pracy... w końcu ktoś musi na nas pracować

Witam nową mamusię

Powiem Wam, że tak Was czytam na szybko i dochodze do wniosku, że jestem MEGA niedoinformowana ! Ja się co rano przeciągam do głowy by mi nie przyszło, że to może źle wpłynąc na łożysko !!! O Matko mam nadzieję, że nic się nie wydarzyło... już się ani razu nie przeciągnę !
Wczoraj starałam się leżeć prawie cały dzień i powiem Wam że brzuszek już nie był taki twardy. Musze nauczyć się odpoczywać !

Strasznie mi się podobaja takie literki ! I te wyszywane i te naklejane i te z drewna... Dziewczyny macie pole do popisu.

Ja planuję pokoik pomalować na żółto... z połączeniem zielonego - bo uniwersalnie. Do tego białe mebelki. Marzy mi się na jednej ze ścian jakaś dziecieca grafika. Wolałabym ja namalować sama ale jeśli nie będę w stanie to może jakas naklejka...

My planujemy początkowo wstawić łóżeczko do naszej sypialni. Tak aby dziubek był pod ręką. Potem przeniesiemy do pokoiku jak już złapiemy rytm dnia, karmienia i w ogóle poznamy się i my jako rodzice zrozumiemy potrzeby malca.
Boję się wstawić brzdąca od razu do jego pokoiku i spać w swojej sypialni... daję sobie głowę uciąć, że bym za twardo spała i nie słyszała malca.

Co do bujaczka to faktycznie ciężko go znaleźć w dobrej cenie na all... widziałam na dawnej tablicy (OLX teraz chyba ???) po 250zł więc żadna rewelacja. Poleciła mi go kumpela, która urodziła 2 miesiące temu. I od razu wpadł mi w oko.
Justana Twój ma bajeczne kolory.... uwielbiam zielony Powiedz mi czy można z niego zdjąc cały materiał i wyprać w pralce?

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Zabierz sobie cytrynkę na wszelki wypadek i zapytaj w laboratorium czy możesz wcisnąć, bo nie wszędzie pozwalają.
Ja nie mogłam dodać cytryny... tzn w punkcie pobrań nie miały nic przeciwko ale moja endo powiedziała, że jednak czasem potrafi zafałszować wynik więc wypiłam to cholerstwo.... ohyda !!!!!
Na szczęście wynik był ok - na czczo 74, po 1h 88, po 2h 73.
Futbolowa ta Twoja jednostka to faktycznie jest nietypowa :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości