|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Mnie też jakoś ominęło to, że przeciąganie jest złe. Tak sobie czasem myślałam, czy za mocno nie napręża to brzucha, ale i tak się przeciągam, to może zaszkodzić?
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Przebralam ciuchy. Wiekszosc jednak oddaje bo tamta dziewucha z maja a moje bedzie z listopada wiec jest roznica. Ale i tak troche tych ciuszkow wzielam wsumie pare dla niemowlaka troche dla starszego tam sa ciuszki max do 2 lat.
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina pewno, spedzaj czas z tztem
![]() Alekaz ja tez musialam troche odrzucic, bo to byly po dzoewczynce z kwietnia, a syn z listopada ale i tak duzo uniseksow znalazlam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1924 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam kościelny ale ja zawsze chciałam mieć, bardziej byłam w szoku że mój małż na to poszedł, myślałam że on nigdy mi się nie zgodzi na ślub a co dopiero kościelny. Fakt pobraliśmy się po 9 latach bycia razem no ale nie miał żadnego ale teraz nawet myśli o chrzcinach co wcześniej było "dziecko samo zdecyduje o swojej wierze" a mówił tak bo jego brata córa jest nie ochrzczona (teraz ma 8 lat) i myślałam, że będzie chciał tak samo jak brat a tu niespodzianka, zupełnie zmienił podejście, bo ksiądz który nam dawął ślubu "podszedł" mu i jakoś dziwnym trafem Tom zmienił nastawienie mnie to cieszy Cytat:
aktualnie mam już przekroczone 2 tys. wydane na same badania w ciąży;/ Cytat:
![]() facet i sprzątanie, dwie rozbieżności chyba ![]() mój tez sprząta po łebkach więc już wolę zrobić to sama ![]() Cytat:
hahaha bo mamy zielony dywan i firany takie listki fajne też biało zielone ale to można zmienić bo będzie to kwestia kilkuset zł więc dramatu nie będzie meble mamy z olchy, łóżeczko też chcę do nich pod kolor dopasować![]() co do bujaczka z tego co wyczytałam funkcje pełni te same co ten który Ty pokazywałaś a elementy do prania można ściągnąć, tak wyczytałam ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
#1925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie to, żebym narzekała ale jest chyba troszkę nadopiekuńczy.... łazi za mną, nic mi nie daje nosić, wszystko chce podawać... eh te chłopy Cytat:
Idąc tym tropem, dziewczyny a co np. z kucaniem, schylaniem się, podnoszeniem rąk wysoko (np aby coś wyjąć z górnej szafki) ? Być moze już o tym była mowa na forum... więc z góry przepraszam - nie krzyczcie na mnie wskażcie gdzie o tym doczytać bo uwierzcie mi, że chciałam nadrobić cały wątek ale po przeczytaniu kilkunastu stron wymiękłam... nie dam rady! Ciąża mnie upośledziła w tym kierunku...
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze w poniedziałek mamy rocznicę a ja totalnie nie mam pomysłu na prezent dla tż
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
W sieci na szczęście są przeliczniki
![]() http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...rwi,index.html Z tego tutaj wynika, że poniżej normy jestem, trochę bez sensu
|
#1928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
post wyzej napisałam fragment o rękach i przeciąganiu a co do sięgania rękami wysoko to bardziej chodzi żeby przez długi czas tego nie robić jak np wieszanie firanek. Takie normalne czynności to ja normalnie robię, ostatnio nawet okna myłam ![]() mój tż jest trochę mniej wyrozumiały w tej kwestii, on uważa, że to kobiety ciężarne sobie "powymyślały" swoje dolegliwości i się tłumacza tym i wykorzystują to. No w tej kwestii jest po prostu matołem;p mimo że ja przechodzę ciążę spokojnie to chciałabym żeby się zamienił na parę dni hehe zwłaszcza tak z pierwszych tygodni kiedy się rzygało co chwilę
|
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wybaczcie mi moją absencję. Nadrobiłam Wasze wszystkie posty, niestety nie mogę teraz wielocytować, bo kilka razy musiałam się wyłączyć więc skasowały się moje zaznaczenia.
Kasiu, piękne ubrania, ten płaszczyk najlepszy. Co do imion na A, to Ada Anielka, Anastazja (Nastka mi się bardzo podoba), Aleksandra też pięknie. Ja wciąż nie mam imienia, bo mam swoje typy, a TŻ twierdzi, że jeszcze jest czas, aby podejmować imienne decyzje no i nie tylko nie ma swoich typów, ale nawet kontruje wszelkie moje propozycje. Ja najbardziej skłaniam się ku Klarze, Marcie lub Aleksandrze. Marysia ma imię po prababci TŻ, moja prababcia miała na imię Klara więc byłoby sprawiedliwie no ale wciąż nie wiem, jak to będzie. Co do koszul nocnych to przy M. zupełnie nie sprawdziły mi się te z guzikami - strasznie mnie wkurzały, teraz jestem przekonana o słuszności tych z kopertowym zamykaniem. Praktyczniejsze. Kiara, Ty się tam kuruj, leż i odpoczywaj! Pisałyście o proszkach, no i kiedyś wspominałyście o stronie Sroki (srokao.pl). Przejrzałam te wszystkie jej analizy i wychodziło, że jelp żel do prania i biały jeleń do koloru uczula najmniej. Lovela nie dość, że uczula, to jeszcze niszczy ubrania, ale o tym już Wam chyba kiedyś pisałam. Zastanawiałam się też nad świętami. Do tej pory albo byliśmy u mojej babci, albo u rodziców, albo u rodziców TŻ, albo u nas wszyscy. Chyba w tym roku wigilię zrobimy tylko dla nas, myślę, że argument wciąż jeszcze noworodka jest wystarczający, żeby nie musieć nigdzie jechać, ani nie robić wigilii na czternaście osób u nas, a za to w urodziny TŻ chyba w sobotę właśnie po świętach zrobilibyśmy chrzest i przyjęcie. No ale zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu. Ja już 10 kg do przodu, choć ponoć nie widać ;-) coś tam jeszcze pisałyście na ostatnich dwudziestu stronach, ale już mi umknęło. Jak sobie przypomnę, to dopiszę ![]() serdeczności nieco deszczowe dziś. Takie ochłodzenie też jest potrzebne, byle nie było za długo deszczowo, bo organizacja czasu dziecka w domu na wsi nie jest taka prosta jak w mieście
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że żółto-zielony dla dziewczynki tez jest super. Dla mnie to taki uniwersalny zestaw Jak macie już część mebelków to super. Zawsze to jakaś oszczędność. My niestety zaczynamy od zera i to ze wszystkim! Począwszy od wyprawki skończywszy ma mebelkach. Od nikogo nic nie dostaniemy bo nasz malec to pierwsze dziecko w bliskiej rodzinie.... a w dalekiej to wiecie jak to jest z rodziną... nikt nic nie proponuje a my nie pytamy i koło się zamyka. Uspokoiłas mnie z tym przeciąganiem się i wpływem na dziecko czy łożysko co nie zmienia faktu, że będę bardziej ostrozna teraz
|
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Żanet przypomniało mi się, wstaw foto literek o których mówiłaś ze będziesz sama chciała zrobić bo jakoś nie ogarniam o jakie chodzi ![]() i druga sprawa, pamiętam że Ty wstawiałaś kiedyś linka do pamiętnika z pierwszego roczku i ten Twój był taki ładny masz gdzieś linka pod ręką?
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Justana właśnie doczytałam Twój wpis o tych rękach. uspokoiłaś mnie dziekuję
![]() Wiecie co, ja to jakaś przewrażliwiona się zrobilam.... aby nie powiedzieć że histeryczna ![]() Coś przeczytam i zaraz panika ! Dobrze, że mnie sprowadzacie na ziemię
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie kupujemy typowo dziecięcych mebelków bo i po co, dobrze myslę?A z ciuszków nie mamy praktycznie nic!
17.08.2013 r.II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-07-24 o 12:21 |
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Justana jak masz meble to po co kupowac
my mieliśmy pusty pokój, więc trzeba było ![]() Frau Gizela bardzo Klara bardzo ladnie tak ma męża chrześniaczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1935 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze, że teraz jestem u rodziców i tutaj tego nie ma, jakby trezba było jechać do lekarza to nie wiem jak oni sprawdzają, czy ja jestem ubezpieczona, po peselu? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję córeczki jaka śliczna Ja nadal myślę nad imieniem dla naszej i sama już nie wiem, tyle jest pięknych imion ale muszę mieć takie poczucie, że to jest to Łucja mi się podoba i cały czas mi gdzieś w głowie dźwięczy, wczoraj przeglądałam imiona i zrobiłam listę, Celina jeszcze wpadło mi w oko ![]() Cytat:
U nas jest Antosia i kocham to imię
|
|||||||
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Macie rację, że wykorzystujecie to co macie. My nie mamy nic, bo niedawno się przeprowadziliśmy i wszystko musieliśmy kupić. Co do mebli to też nie planuję takich typowo dziecięcych. Marzą mi się meble białe. Myślałam nad jakąś komodą, może dwie, łóżeczko, przewijak i tyle na początek. Z czasem regalik na zabawki. ooo taki typ mi się bardzo podoba http://s2.domideco.pl/a/ac/acb7d658f...24549_1024.jpg O szafie póki co nie myslę, bo chyba nie ma potrzeby, choc może się mylę... Jakbyśmy ją mieli to na pewno bym wstawiła ale jak nie mamy to inwestować chyba nie ma co. Chyba takie małe dziecko nie potrzebuje szafy, co? Kasiu ubranka cudowne !!!! Oczu od nich oderwać nie mogę
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-07-24 o 12:40 |
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy w ikei komodę i szafę. Chciałam, bo większe rzeczy typu kombinezony, śpiworki tam schowam czy powieszę koszule małemu
i będzie od razu pokój urządzony do tego łóżeczko kupimy i starczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko że nawet na gołej dłoni było widać kurz ![]() też wolę zrobić sama, ale jak kiedyś wzięłam się za okno w kuchni, to potem mówił "po co się przemęczasz, ja bym to zrobił". no ok, czekałam na umycie okna w pokoju 3 tygodnie w końcu się wziął, uwinął się chyba w 45 minut (akurat wyszłam na chwilę z domu więc nie kontrolowałam na bieżąco), no i widać efekty... dobrze, że w tym pokoju nie ma w ogóle słońca, bo już widzę jakie mazy by były na szybach widoczne ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() kiedyś ktoś mi też mówił, że w późniejszej ciąży np. mycie podłóg na kucaka wskazane, by trochę ćwiczyć brzuch... tego akurat się trzymam
|
||
|
|
|
#1939 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas sprawdzają normalnie po nazwisku/peselu tak działa właśnie ewuś, idziesz do lekarza bez niczego i oni sobie sprawdzają w sysytemie czy jesteś ubezpieczona. Niestety bardzo często mają babole więc lepiej mieć ze sobą RMUA chociaż za ostatni miesiąc. Cytat:
a dziękuję regał cudny ale to już jak będzie starsza to jej się zrobi, tatuś stolarz to sam taki machnie![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
dla mojego chyba niewykonalne, żeby maz nie było widziałas moje pytanie odnośnie pamiętnika i literek?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Literki podaję tylko jako przykład takie z materiału - http://domoczamikobiety.blogspot.com...e-dziecka.html lub z filcu http://pokoik-dziecka.art-madam.pl/h...cowe,32125,281 A co do pamiętnika pierwszego roczku, to nie kojarzę czy ja wstawiałam ale kiedyś oglądałam te http://www.brioko.pl/dzienniczek-dnia-maluszka.htmltu są dzienniczki dnia maluszka, dzienniczki karmienia itp. Ja w końcu nie kupię, bo w szkole rodzenia dostaliśmy takie z Nivea. Te z Brioko są ładniejsze, no ale nie będę już przesadzać
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie 107 dni zostało ![]() My dla pierwszej córki kupiliśmy komodę Malm tyle, że taki brązowy kolor ciemny ( mąż nie uznaje białego) a teraz chciałam dobrać jakąś szafę do niej i koloru takiego nie mogę znaleźć :/ Edytowane przez begie13 Czas edycji: 2014-07-24 o 12:57 |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozostałe to chce jakieś uniwersalne, ale białe oczywiście, jak w całym mieszkaniu
|
|
|
|
|
#1944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
brałam kwas foliowy do 12 tc, teraz biorę asparaginian bo mam skurcze w łydkach, gin powiedział żeby brać też Femibion z DHA ale biorę tylko DHA a witaminy raz na tydzień jak sobie przypomnę, nie chcę jeść sztucznych witamin jak codziennie opycham się warzywami i owocami...może jakby to była zima to miałoby to sens..
Cytat:
no jestem w czarnej d...jakieś propozycje proszę...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj przyjechałam do rodziców i skoczyłam z mamą do ciuchlandu kilka ciuszków wpadło dla malucha i 3 bluzki dla mnie na czas większego brzucha..ktoś pytał o proszki - ja kupię albo płatki mydlane (tylko szukam większych opakowań) albo Białego Jelenia (używam mydła cały czas i jest świetne) ostatecznie Dzidziuś - po lekturze bloga sroki ![]() o porodzie nie myślę, jak któraś pisała trzeba przeżyć nie ma już wyjścia...ja się nastawiam na znieczulenie a jak będzie to zobaczymy... ja przytyłam 3,5-4 kg ale na początku ciąży schudłam 3 kg bo nie miałam apetytu a pozatym i tak miałam nadwagę Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-07-24 o 13:01 |
||||
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukaj gdzieś wyżej :P---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
co do szpitala do porodu, ja chcę rodzić w tym gdzie parę dni temu pacjent dostał psychozy i latał z nożami a potem go zastrzelili...i tam podobno jest zawsze pełno rodzących bo jest oddział neonatologiczny itp.. ale mam nadzieję, że po tym zdarzeniu będzie mniej chętnych
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Manieczko a mogłabyś wrzucić linka do szafy, plissss pewnie juz ją pokazywałas ale mi to umknęło
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej zawsze jesteśmy zadowoleni
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina:
http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50270136/ http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/00214553/ Wszystko w kolorze białym. Łóżeczko też kupimy białe, ale to raczej takie zwykłe na allegro, bo są trochę tańsze niż w ikei ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1950 | |||
|
Zadomowienie
|
Co do witamin i suplementów to ja biorę wit D, jod i co drugi dzień Femibion 2 z DHA
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Fajna szafa!!! I cenowo super !!!!! Muszę wyciągnąć P. do Ikei !!!! Ogladałam w necie łóżeczka z Ikei i faktycznie ceny są dość wysokie. Zdecydowanie na All można kupic minimum o połowe tańsze. Ja chcę z szufladą i takie już za 300zł się dostanie i to wygladające na bardzo solidne. a takie bez szuflady to i za 200zł. A jak planujesz przebierać/przewijać? Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

23.06.2011
01.06.2013

wskażcie gdzie o tym doczytać bo uwierzcie mi, że chciałam nadrobić cały wątek ale po przeczytaniu kilkunastu stron wymiękłam... nie dam rady! Ciąża mnie upośledziła w tym kierunku...

co nie zmienia faktu, że będę bardziej ostrozna teraz