Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 14:57   #1981
paulina119a
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Też większość rzeczy kupię na allegro i najlepiej u jednego sprzedającego jak najwięcej by jeden koszt przesyłki był

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Właśnie wydaje mi się, że po to są te nóżki pod przewijakiem, by się nie zsunął z łóżeczka
I ja też przez Allegro bo najtaniej ale chciałabym co nieco obejrzeć na żywo.
Zaraz, zaraz... to taki przewijak jak wrzuciła Indra tez ma nóżki ??? Kurcze nie ogarniam tematu, sorry

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Mój przewijak ma nóżki pod spodem i nie ma możliwości, zeby spadł, bok łóżeczko ma troche wyższy o blokuje, na poczatku leżał cały czas na łóżeczku, bo dziecko takie malutkie, ze i tak w łożeczku ginęło. Potem z boku stawiałam. Na taki się zdecydowałam, żeby zaoszczędzić przestrzeń, bo on mało miejsca zajmuje, a na bardzo długo to on nie starcza.
O taki mam http://allegro.pl/usztywniany-przewi...428558017.html
Pieluchy zużyte to akurat wolałam na bieżąco do śmieci wynosić, bo póki dziecko tylko na piersi, to jeszcze, ale jak zaczyna jeść zwykłe jedzenie, to fetorek jest

Acha, nie chcę łóżeczka z pełnymi bokami, bo mój ochraniacz do lóżeczka, taki montowany do środka ma troczki do przywiązania do szczebelków i od góry nie będzie gdzie przywiązać.
Jak myślicie, jak długo będzie potrzebny taki przewijak i co dalej? Jak z niego malec wyrośnie to gdzie przewijać takiego większego brzdąca?

Mój organizer i ochraniacz też jest tego typu więc musze mieć do czego go przywiązać

Cytat:
Przybornik mam tego typu http://allegro.pl/organizer-przyborn...435562617.html

a ochraniacz taki http://allegro.pl/edisa-ochraniacz-d...431681351.html

tylko kupiłam w taki sam wzór, żółty w zwierzątka w pociągu i baloniki

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Wszystko jedno, plastikowe pojemniki też bedą dobre, byle mieć wszystko pod ręką
Mam podobny zestaw

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Indra to mam chyba taki sam albo podobny przewijak od kolezanki
Justana ladne lozeczko, ale ja chce, zeby szczebelki byly wszedzie, u nas tak bedzie lozeczko stalo, ze chce dobrze dziecko widziec
Paulina tez bardzo ladne. Ja chce bez szuflady podobno przez te szpary kurz sie dostaje.
A co do zuzytych pieluch to my dostalismy od szwagra (wlasciwie to nam pozyczyli) specjalny kosz na pieluchy angelcare. Tylko worki musze dokupic. Podobno na pierwsze miesiace fajnie sie sprawdzal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Masz rację z tym kurzem... ale wiem że są szuflady które maja klapę zapobiegająca przedostawaniu się kurzu do środka. Taka szuflada po prostu wyjeżdża z dodatkową klapą i właśnie takie chce kupić
Ten kosz na prawdę się sprawdza więc na pewno będziecie z niego zadowoleni

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja uciekam na obiadek
zajrzę wieczorkiem, udanego popołudnia
Smacznego
ja też zmykam... ale dziś z Wami udało mi sie posiedziec a to tylko dlatego , że mąż znalazł sobie zajęcie w garażu
Teraz zmykam do garów. Może dziś jeszcze uda mi się do Was zajrzeć...
Miłego popołudnia
Stary 2014-07-24, 14:57   #1982
ela_86
Wtajemniczenie

A ja mam zrywy co do sprzątania. Uwielbiam miec porzadek ale jednocześnie ciezko mi go utrzymac... ale jak balagan to sie mecze i kółko sie zamyka...

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-24, 14:57   #1983
manieczka1
Zakorzenienie

Indra leczo robilam w zeszlym tygodniu, ale znowu moglabym zjesc
Ela moj tak samo, jak sprzata to dokladniej niz ja a okna to pewno tez bez ram by umyl

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:02   #1984
Indra83
Wtajemniczenie

Paulina, przewijak ma takie krótkie centymetrowe nóżki, żeby się nie przesuwał po łóżeczku A kurz zbiera sie na tej szufladzie, nie w środku, potem cieżko to posprzątać, bo szczebelki przeszkadzają, żeby odkurzać tam wsadzić i dokładnie odkurzyć, a potem ściereczką przetrzeć. ALe zawsze to szuflada dodatkowa, dlatego wciąż się zastanawiam
Stary 2014-07-24, 15:03   #1985
ela_86
Wtajemniczenie

Wieksze dziecko to przewijalam normalnie na lozku...
I ja w zasadzie nie widze potrzeby posiadania dodstkowego kosza na zuzyte pieluchy... zreszta chyba by mi byly srednio ze swiadomoscia ze mam w pokoju ty syfki z drugiej strony kosz w kuchni gdzie jedzenie tez powinien mi przeszkadzać ale to juz raczej oswojone miejsce

Stary 2014-07-24, 15:05   #1986
justynaw1982
Zadomowienie

A ja nie mam na nic ochoty do jedzenia....:/ rano tylko sniadanko i od tamtego czasu nic....cholera jak by był małż to by mi się dostało...ale leczo hmmmm

a mi się podobają takie przewijako- komody tego typu:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/
Ale się cały czas zastanawiam...

Mój małżonek za to obiecał że umyje okna......3 miesiące temu!!!!i chyba poczekam aż wyjedzie do pracy na 2 tyg i sama umyje bedzie opierdziel ale i .....CZYSTE OKNA!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:06   #1987
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Fajne łożeczko, szkoda, ze nie białe
Mi się podoba to http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...417868604.html
bo jest klasyczne i z każdej strony ma szczebelki więc maluszek będzie mógł patrzeć przez nie z każdej strony.
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...437236393.html
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...431084795.html

Cytat:
Mój przewijak ma nóżki pod spodem i nie ma możliwości, zeby spadł, bok łóżeczko ma troche wyższy o blokuje, na poczatku leżał cały czas na łóżeczku, bo dziecko takie malutkie, ze i tak w łożeczku ginęło. Potem z boku stawiałam. Na taki się zdecydowałam, żeby zaoszczędzić przestrzeń, bo on mało miejsca zajmuje, a na bardzo długo to on nie starcza.
O taki mam http://allegro.pl/usztywniany-przewi...428558017.html
Pieluchy zużyte to akurat wolałam na bieżąco do śmieci wynosić, bo póki dziecko tylko na piersi, to jeszcze, ale jak zaczyna jeść zwykłe jedzenie, to fetorek jest

Acha, nie chcę łóżeczka z pełnymi bokami, bo mój ochraniacz do lóżeczka, taki montowany do środka ma troczki do przywiązania do szczebelków i od góry nie będzie gdzie przywiązać.
no taki podobny przewijak oglądałam na all, troczki z ochraniaczki jakoś zaczepi się stwierdziłam a mi sie znowu nie podobaja ze szczebelkami z każdej strony;p

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Indra to mam chyba taki sam albo podobny przewijak od kolezanki
Justana ladne lozeczko, ale ja chce, zeby szczebelki byly wszedzie, u nas tak bedzie lozeczko stalo, ze chce dobrze dziecko widziec
wydaje mi się że tak tez będzie dziecko widać no ale to moje zdanie
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:15   #1988
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A może spróbujesz bułek pełnoziarnistych, skoro lubisz? Makaron również polecam taki lub z semoliny. Wszystko lepsze niż produkty z białej ultraprzetworzonej mąki
makar to tylko pelnoziarnisty jem, chleb tez ale buleczki serowe to juz zwykle
Cytat:

Ja myślałam nad takim przewijakiem w kolorze białym oczywiście
http://www.ceneo.pl/595835
Myślicie, że zda egzamin czy lepiej taki na łóżeczko???
Boziu mam dylemat za dylematem.... dylemat rodzi dylamat aaaaaaaaaaa
oo fajny, tez mysle nad przwijakiem, w 1 ciazy nie mialam bo tam gdzie teraz lazienka bedzie postawilam stol i przewijalam no ale jak zaczniemy w koncu ta lazienke robic to nie bedzie gdzie, niby bedzie dlugi blat od umywalek przez cala sciane nad automatem tez i tam bedzie sporo miejsca wiec moglabym przwijac tam, a ten co wstawilas tez fajny , w sypialni moglabym przewijac i na dodatek ma poleczki, kupilabym fajne koszyki i wszystko pod reka by bylo

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Czekoladka, nie jest tak źle! Słodycze faktycznie, nie bardzo jest czym zastąpić, ja się ratuję budyniem słodzonym stewią Ale za to makarony pełnoziarniste robię sobie takie, że przedtem jadałam gorsze, aż mi kiszki marsza grają na samą myśl Bułki sklepowe też podnoszą poziom cukru, u mnie obojętnie jakie, ale znalazłam i na to sposób - piekę sobie sama - takie dobre, że z 4 na raz bym mogła wciągnąć, a mogę tylko 1 :P
Jak lubisz się babrać w kuchni to nie ma tego złego...
dzieki za rady

od samego rana dzisiaj mam zgage ledwo ta glukoze wypilam to sie zaczelo, na sniadanie jadlam serek wiejski z chlebem orkiszowym a na obiad placki ziemniaczne ze smietana , wzielam w koncu rennie bo juz nie wytrzymuje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:17   #1989
ela_86
Wtajemniczenie

W ogole to dzis wyjelam Jaskowi kleszcza... wiecie gdzie mial? Na powiece, tuz przy linii rzes... myslalam ze cos mu sie wbilo i troszke zaropialo a to dupa kleszcza byla.... dobrze ze caly wyszedl.... zastanawiałam sie czy jechac gdzies ale jak nie ma obrzeku, rumienia to chyba spoko... tylko jaki to rumien na powiece....

Stary 2014-07-24, 15:19   #1990
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

Kostka, mi się podoba Krzysztof (po moim tacie), Aleksander, Michał, Wojciech, Jan, znam też dwóch małych Kazików i to bardzo fajne chłopaki. Alany, Fabiany i Gracjany wcale mi nie leżą. Mam brata Miłosza.
mnie też Brajany i inne też chciałam słowiańskie imię, Krzyś nam sie podoba ale mamy dużo znajomych Krzyśków, Jan wydaje sie być najbliższy - szczególnie, że tata tżeta który notabene zmarł 1 listopada a ja mam tp na 2... ale wydaje mi się, że Jasiów jest baaardzo duużo.. na drugie wtedy byłby Jakub i byłoby po dwóch dziadkach też fajnie..
Tomasz też mi sie podoba
Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A może spróbujesz bułek pełnoziarnistych, skoro lubisz? Makaron również polecam taki lub z semoliny. Wszystko lepsze niż produkty z białej ultraprzetworzonej mąki
bułki to chyba wogóle podnoszą cukier, chyba, że grahamki ale o prawdziwe to wogóle ciężko..wszystko barwione karmelem i udaje ciemne, najlepiej piec samemu, ja piekę na zakwasie chleb żytni i jest tak, ze nie da się go zjeść więcej niż dwie kromki ma to swoje plusy - nie tyje się a bułki tez lubię szczegolnie ciabaty ale pozwalam sobie raz w tygodniu...
Cytat:
a na bardzo długo to on nie starcza.

a co potem jak dziecko z przewijaka wyrośnie??

powiedzcie mi ten ochraniacz na łóżeczko jest niezbędny??
może się dziecko w te szczebelki zaplątać? bo wtedy może mama by mi uszyła jakiś fajny razem z organizerem...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
W ogole to dzis wyjelam Jaskowi kleszcza... wiecie gdzie mial? Na powiece, tuz przy linii rzes... myslalam ze cos mu sie wbilo i troszke zaropialo a to dupa kleszcza byla.... dobrze ze caly wyszedl.... zastanawiałam sie czy jechac gdzies ale jak nie ma obrzeku, rumienia to chyba spoko... tylko jaki to rumien na powiece....

lepiej jedź...dadzą antybiotyk profilaktycznie, niekoniecznie musi byc rumień, wielu moich znajomych nigdy nic takiego nie miało a teraz sie okazało, że mają boreliozę, lepiej przeleczyć profilaktycznie niz potem sie leczyć..

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-07-24 o 19:03
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:24   #1991
ela_86
Wtajemniczenie

Takie mals to nie, dla takiego to mysle zd wzgledy estetyczne tylko, ewentualnie zmniejszenie przestrzeni bo w brzuchu bylo ciasno a tu nagle taka przestrzen. Później jsk juz wędruje po lozeczku to mozna znalezc takie dziecko z reka lub noga miedzy szczeblami albo glowa tak przycisnieta ze te szczeble sie odbijaja i wgniataja

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

No tak ale slyszalam ze juz nie daja profilaktycznie antybiotyków. ... nie wiem juz..

Stary 2014-07-24, 15:25   #1992
Kostka09
Zakorzenienie

też chciałam łóżeczko z ikei bo pasowałoby do naszego łóżka ale 300 zł za zwykłe łóżeczko z wyciaganym bokiem..i chyba stanie na tym
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...410283380.html
szczególnie, ze mamy mebelki w sypialni też z surowego drewna więc by pasowało no i mozna je potem przerobić a i cena atrakcyjna
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:28   #1993
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

posmaruj czym odkazajacym
ja bylam kiedys z mala jak miala 3 lata na ip wyciagnac kleszcza bo byl z tylu glowy we wlosach i ciezko bylo , a nie chcialam uszkodzic wiec doktorek sprawnie wyjal w calosci, odkazil i kazal obserwowac czy sie rumien pojawi, na wlasna reke kazal zrobic badanie na bolerioze ale nie robilismy
zadnych antybiotykow nie mielismy bo to musi byc antybiotyk ktory sie bierze miesiac, tak nam pediatra powiedziala

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-07-24 o 15:30
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:30   #1994
Indra83
Wtajemniczenie

Kostka, jakoś tak milej się w łóżeczku robi, potem jak dziecko większe to się kręci i często wedruje po lóżku, to się w szczebelki nie plącze.

Przewijak mi starczył do około 9 miesiecy, zabijcie nie pamietam, ale mój kręgosłup był mi wdzięczny.

Ela, na boreliozę nie ma lekarstwa i żaden antybiotyk nie pomoże. Oczywiście zrobisz jak chcesz, ale jeśli kleszcz wyszedł cały i nie uszkodzeń skóry, to ja bym obserwowała, czy się coś tam nie dzieje, jakieś zaczerwienienie albo czy nie puchnie. Ja bym nie pojechała na IP, bo oni do kleszczy też tacy wyrywni nie są, każą obserwować pewnie.
To tylko moje zdanie, kleszcze zdarzają się u mnie często na Mazurach, nie trzeba wcale iść do lasu, sama miałam wiele razy, syn w tym roku już też miał.
Stary 2014-07-24, 15:33   #1995
ela_86
Wtajemniczenie

Tez mi sie tak wydaje ze kaza obserwowac i juz... rano wyjelam a teraz mnie jakos naszlo ze moze powinnam gdzies isc... zadzwoniłam teraz do przychodni ale pielęgniarka nic nie wie i mowi ze to lekarz musi zadecydować. ...

Stary 2014-07-24, 15:35   #1996
Rosalie01
Raczkowanie

Ja tak na szybko

Justana gratuluej coreczki i ciesze sie, ze wszystko ok

Frau Gizela Klara to piekne imie (chociaz jak sie okazuje coraz bardziej popularne, co mnie troche przeraza).Moja babcia miala na imie Klara i ja od 10 roku zycia powtarzalam, ze jesli kiedys bede miala corke to 100% bedzie Klara

Ja mam przewijak z ikea, ten drugi, ktory justynawpoazywala, kiedy przestane uzywac do przewijania to bedzie sluzyc jako polka na zabawki/ksiazki.

Skurcze braxtona-hiscksa mnie dopadly dzisiaj, bolesne jak cholera, ledwie bylam w stanie chodzic, troche mnie to przerazilo, bo nie wiedzialam, co to jest, a do tego mala leniwa sie znowu zrobila i czasami tylko od niechcenia lekko kopnie to sie wystraszylam nie na zartyzadzwonila m do szpitala, kazali mi natychmiast przyjechac, naszczescie z mala wszystko okserduszko bilo mocno i polozna skopala, kiedy ta mi brzuch sprawdzalachcieli mi dac tabletki przeciwbolowe, ale odmowilam jak juz wiedzialam, ze z ta wredna malpka wszystko w porzadku to i bol wydawal sie latwiejszy do zniesienia
Teraz leze i probuje tego lenia malego przekupic zabawkami, zeby mnie porzadnie skopala, bo jesli jej ruchy nie wroca do normy do jutra (zazwyczaj kopala jak z zegarkiem w reku 10.00 rano, 15-16.00 i 23.00) to musze wrocic do szpitala
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:36   #1997
Kasia427
Wtajemniczenie

Podobno w tym roku jest wyjatkowo duzo kleszczy, we wiadomosciach ktos tam sie wypowiadał, że wręcz epidemia...

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Zamulam na kanapie, nic mi sie nie chce...

Stary 2014-07-24, 15:36   #1998
ela_86
Wtajemniczenie

Ale na borelioze to chyba właśnie antybiotyki dają i to długo. ...

Stary 2014-07-24, 15:53   #1999
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam asystenta, termin na 07.11 i 106 dni mi pokazuje.
Mi identycznie

Kasia śliczne masz ciuszki dla swojej córeczki

A co do imienia to nie pomogę, bo my z mężem sami mamy problem, mój M. się uparł na Jasia, mi z kolei podoba się Wojtek. Ostatnio był mini kompromis na Aleksandra, bo jak stwierdził mój Tż pozostałe wnuki jego mamy też są na A. tylko czemu nasze dziecko ma mieć imię na A.?

U mnie dzisiaj faszerowane cukinie
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:58   #2000
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
co do szpitala do porodu, ja chcę rodzić w tym gdzie parę dni temu pacjent dostał psychozy i latał z nożami a potem go zastrzelili...i tam podobno jest zawsze pełno rodzących bo jest oddział neonatologiczny itp.. ale mam nadzieję, że po tym zdarzeniu będzie mniej chętnych
W którym to szpitalu? nic nie słyszałam

Cytat:

Jak myślicie, jak długo będzie potrzebny taki przewijak i co dalej? Jak z niego malec wyrośnie to gdzie przewijać takiego większego brzdąca?

Mój organizer i ochraniacz też jest tego typu więc musze mieć do czego go przywiązać
Nie pamiętam ile dokładnie służył nam ten przewijak ale przed rokiem go wyrzuciliśmy bo się rozwalił już ( 3 dzieci na nim było przewijanych) a później na łóżku normalnie zmieniałam pieluchy, na początku podkładałam taką pielucho- ceratkę, potem już bez niczego.

Co do organizera wieszanego z boku na łóżeczku to niestety u mnie teraz to nie przejdzie, starsza mi będzie wszystko wyciągać wcześniej miałam tą komodę z ikei Malm, gdzie trzymam ubranka i kosmetyki obok komody łóżeczko i na nim kładłam przewijak więc wszystko miałam pod ręką.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

od samego rana dzisiaj mam zgage ledwo ta glukoze wypilam to sie zaczelo, na sniadanie jadlam serek wiejski z chlebem orkiszowym a na obiad placki ziemniaczne ze smietana , wzielam w koncu rennie bo juz nie wytrzymuje
Łącze się w bólu... mnie męczyła w nocy i dzisiaj od samego rana praktycznie

Cytat:

o matko ja nawet nie wiedziałabym jak postąpić w razie kleszcza :/ pewnie spanikowałabym

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
też chciałam łóżeczko z ikei bo pasowałoby do naszego łóżka ale 300 zł za zwykłe łóżeczko z wyciaganym bokiem..i chyba stanie na tym
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...410283380.html
szczególnie, ze mamy mebelki w sypialni też z surowego drewna więc by pasowało no i mozna je potem przerobić a i cena atrakcyjna
Ale ładne

Ja ostatnio ciągle myślę jak i gdzie umieścić nas po porodzie...
Mamy 2 pokoje: jeden duuuży ( 2 pokoje połączone, tak było jak się wprowadziliśmy) i mały. Duży pokój to taki pokój dzienny, tam jemy, przyjmujemy gości, mamy komputery. W małym pokoju mamy nasze łóżko, było łóżeczko ( które wyrzuciliśmy bo było stare i się rozklekotało a córka nie chciała i tak w nim spać), jest komoda, stolik, i wszystkie zabawki Antosi. Nie wiem co zrobić jak się mała urodzi. Mieliśmy kupić teraz starszej łóżko ale nie jest nauczona sama spać a przede wszystkim zasypiać ( spi ze mną na razie, mąż uciekł do drugiego pokoju, żeby się wysypiać do pracy ) . Myślałam, żeby kupić jej łóżko i wstawić do tego mniejszego pokoju, żeby to był jej pokój ale nie za bardzo tam jest miejsce ( musielibyśmy przenieść nasze łóżko do dużego pokoju a tam już jest wypoczynek) i nauczyć ją spać samej, trochę się boję że poczuje się też odrzucona, że mama teraz tylko z dzidziusiem itp. a ona musi sama. No w tym dużym pokoju to byłoby wtedy wszystko nawalone na kupę ( meble, kanapa+2 fotele+ stolik, stół z krzesłami, nasze łóżko, łóżeczko, jakaś komoda i nie wiem jeszcze co).
Przepraszam za taki wywód ale może komuś zechce się to przeczytać i coś doradzić
Mąż to w ogóle powiedział, żebym ja spała w małym pokoju z 2 dzieci, jedno ze mną a jedno w łóżeczku ( ale wiadomo, że jak będę karmić piersią w nocy to przysnę zapewne i mała w łóżku zostanie) a on sam w dużym pokoju ( wygodniś)...boję się też, że młodsza będzie starszą budzić, trzeba będzie nie raz zaświecić swiatło w nocy itp...
No nie wiem co wymyślić

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:05   #2001
Keithlyn
Zadomowienie

Ale nadrabiania miałam...
Widzę, że tu pełno Lilianek będzie moja też Lilianna
Kasia - przepiękne ciuszki !! Amelia ładnie imie ale po łacinie znaczy "bez kończyn" ale jak kto woli, nie każdy przecież będzie tłumaczył imię z łaciny Osobiście oprócz Lili, podoba mi się Hania, Emilia...Alina, Kalina,Lena(ale Lenę ma już mój brat)

Justana- gratulacje córeczki !!

Ja przewijak będe mieć normalnie na łóżeczku albo na komodzie zaraz obok łóżeczka...

Od rana męczy mnie zgaga... na razie wpieprzam migdały bo nie mam rennie w domu

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:07   #2002
ela_86
Wtajemniczenie

Ciezka sprawa bo potem z dwojka spac.... a gdzie Wy z tz w tym wszystkim moze zrobic jednak to przemebliwanie kupic jej fajne lozko i ja nakrecic ze jej pokoj, ze moze sobie wybrac i przejdzie? Bo jak sie male urodzi to bedzie już ciezko... a ile ona ma?

Stary 2014-07-24, 16:22   #2003
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Ciezka sprawa bo potem z dwojka spac.... a gdzie Wy z tz w tym wszystkim moze zrobic jednak to przemebliwanie kupic jej fajne lozko i ja nakrecic ze jej pokoj, ze moze sobie wybrac i przejdzie? Bo jak sie male urodzi to bedzie już ciezko... a ile ona ma?

Mieliśmy robić 3 pokój ale raczej przed narodzinami nie zrobimy, inne wydatki są na 1 miejscu.
Antosia ma 2 latka, wie, że w brzuszku jest dzidziuś ale nie wiem jak jej wytłumaczyć, że teraz będzie to jej pokój ( przynajmniej na razie) i będzie tu sama spać, boję się, że nie zrozumie, że ja jej nie odtrącam i kocham tak samo. A z drugiej strony w końcu musi się nauczyć spać sama i może to właśnie ta chwila...
Wtedy my musielibyśmy wszystko jakoś rozmieścić w tym dużym pokoju i wyglądałoby to jak każdy mebel z innej parafii no ale..
Kącik dla dzidziusia też w tym dużym, tylko koniec z przyjmowaniem kogokolwiek jak mała śpi, czy wieczorem, mąż się martwi, gdzie on będzie sobie na kompie siedział do późnych godzin, gdzie będzie filmy oglądał i ćwiczył wieczorami... ludzie mają po 2 pokoje i więcej niż jedno dziecko i jakoś sobie radzą ale jak

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:27   #2004
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Dziewczyny, podbijam pytanie o ciążowe aplikacje mobilne. Używacie czegoś konkretnego?
Stary 2014-07-24, 16:31   #2005
Keithlyn
Zadomowienie

begie- będzie tak jak mówisz że jak będziesz wstawac w nocy do dzidzi to mała pewnie będzie się budzić ... Ja bym jej tam pokoik zrobiła i tam ją nauczyła spania samej, a w przyszłości na pewno zrobiłabym ten 3 pokój

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:41   #2006
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, podbijam pytanie o ciążowe aplikacje mobilne. Używacie czegoś konkretnego?
Ja nie używam żadnej aplikacji wystarczy mi Wizaż

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
begie- będzie tak jak mówisz że jak będziesz wstawac w nocy do dzidzi to mała pewnie będzie się budzić ... Ja bym jej tam pokoik zrobiła i tam ją nauczyła spania samej, a w przyszłości na pewno zrobiłabym ten 3 pokój
begie podpisuje się pod wypowiedzią Keithlyn to wydaję się najlepszym rozwiązaniem

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:56   #2007
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
A masz androida czy iOS?

Ja używam asystent ciążowy i pregnancy, jednak ten pierwszy jest lepszy wg mnie
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:59   #2008
esti87
Rozeznanie

OMG..dotarlam do konca..zadyszke mam z tego biegania po stronach i postach..szalejecie normalnie..

wczoraj nie udalo mi sie wejsc..tz jest na urlopie i wczoraj zabral mnie nad jezioro na caly dzien..o 16 przegonila nas burza ale i tak dzien zaliczam do udanych..bardzo udanych..juz dawno nie mielismy tyle czasu dla siebie
potem ja padlam ze zmeczenia a on pognal na budowe..na wrzesien ma w planie robic dach..potem okna i koniec na ten rok..zaczelismy w polowie maja a teraz juz tak daleko jestesmy..
BeataMarcina a jak u cb? my tez mielismy przeboje z fundamentami..jaki domek budujecie ?podrzuc zdj

Justana gratuluje coruni
Kasiasuper ubranka..mala modnisia bd z Twojej coreczki
Kiara,Aleaa duzo zdrowka dla Was..
czekoladka jak w pon bylam u mojego to akurat dzwonil do niego Twoj gin..smieszna rozmowa..moj:co Mareczku bys chcial..itp. ale se slodzili hehe..podobno maja ze soba bardzo dobre relacje..na fajure razem chodza... ta glukoza to ta krzywa cukrowa..takze masz to zaliczone..mi na czczo wyszlo 67 a po 2 h 112 i mi gin powiedzial,ze idealnie..

przepraszam kochane,ze sie nie odwoluje do wszystkich postow ale po 40 str ciezko..

Kiaraogladalam te koszule ktore podrzucilas..one sa z allegro?ta rozowa mi siadla..jak masz to prosze o linka

witam nowe mamusie..jeszcze sie poznamy

dziewczyny a ja ciagle mam dylemat..ostatnio mi powiedzial,ze TP sie przesunal w przod..i juz jestem zielona z tego wszystkiego.. sprobujcie mi to wytlumaczyc na chlopski rozum bo albo ja jestem jakas lewa i moj kolor wlosow mowi za siebie albo to jakas zagmatwana sytuacja..
a wiec OM mialam 12.01 i wg tego TP przypadlby gdzies na 19.10 ; 07.02 mialam jednodniowe plamienie o ktorym mu powiedzialam i gin uznal,ze to zagniezdzenie sie zarodka i od tego liczy tygodnie ciazy..na poczatku mowil,ze to gdzies kolo 13-14.11 wypadnie mi rodzic..teraz mi mowi,ze wczesniej..nie pamietam juz ktora z Was kochane pisala,ze OM miala 7.02 czy 8.02 i TP na 4.11 to skad u mnie az na 13.11?jakl Wy to liczycie?jako ciaze 40 tyg?albo bazujecie na kalkulatorach z neta?

pobolewa mnie z prawej str pod biustem,juz zmienilam stanik na typ-babciny bez wypychaczy z luzniejszym obwodem a dalej tak jakby podczas siedzenia biust mi sie opieral na brzuchu i robi sie nacisk..

dostalam od Tz dzis zielone swiatlo..moge robic zakupy dla Franusia..wlasnie przegladam lozeczka..i tyle tego,ze juz sama nie wiem co wybrac..chcialabym caly zestaw..ktoras podrzucila taki link http://allegro.pl/lozeczko-materac-g...413062339.html i podoba mi sie zestaw szary w biale grochy..ale czy on pasuje do chlopczyka?

czy lepiej ten..doradzcie..http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 paseczki brazowo-biale

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-07-24 o 17:02
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:59   #2009
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Rosalie - a który to tc? Mi w szpitalu dwaj ginekolodzy powiedzieli, że do 26 tc zdarza się i jest całkowicie normalne, że dziecko jest czasem bardziej leniwe bądź rusz się, ale my tego nie czujemy.
Dobrze, że z małą wszystko ok

ela - a mocno te pieluchy ze śmietnika czuć?

Indra - też planuję trzymać podręczne rzeczy w pojemnikach/szufladkach pod łożkiem

Kostka - ładne te łóżeczko

Jestem wyszykowana, pokserowałam dokumentację, czekam aż TŻ wróci z pracy i jedziemy do tej lekarki
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:44   #2010
Indra83
Wtajemniczenie

Begie, jak ten duży pokój taki duży, to może kupić taki duży ozdobny parawan i oddzielić nim część do spania dla was i dziecka, a starszej jednak sprezentowac mały pokój? Niech sobie lozeczko sama wybierze, albo kolor pokoju, żeby ważna się czuła.

Ja mam asystenta ciazowego bezpłatnego z aplikacji na androida pobranego.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

My mamy 2 pokoje, mały oddaliśmy Stasiowi, jak skończył 2lata, sam wybrał łóżko z Elmo, kolor i naklejki na ściany, ale on nigdy z nami nie spał w łóżku.
Teraz Lilka będzie mieć łóżko w naszym pokoju, ale trudno. Póki nie zmienimy mieszkania na większe musimy nasz teby życia jakoś dostosować, wątpię żeby malenstwu przeszkadzał laptop albo telewizor jak dobrze ustawimy lozeczko, a najwyżej TŻ przeniesie się z kompem do kuchni.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości