Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 17:15   #3871
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

Poczytalam was ale nie umiem cytowac na telefonie:P tz przywiozl mi laptopa i internet ale nie chce mi sie tego rozkladac, przed chwila mialam ktg znowu, nastepne o 21, jeszcze w miedzyczasie obchod... Zapytam sie kiedy mnie wypuszcza:P
Juz troche sie oswoilam z ta mysla ze tu jestem, dam rade dla Melki ale i tak licze na sobotnie wyjscie:P

A no i ja przyjechalam tu dzisiaj rano a nie wczoraj wieczorem

Maria ciesze sie, ze nie jestem sama, jak ty dalas rade to ja tez dam! I jak ciebie wypuscili po tych 3 dniach to moze mnie tez wypuszcza

A za te 3 dni w szpitalu tez jest jakas kasa? Bo ja nawet nie wiedzialam tylko teraz tak czytam jak piszecie
tak , jak masz dodatkowe ubezpieczenie i opłacacie składki to od 3 ndni płać, no i szpital też ma z nas dofinansowanie jak jesteśmy min 3 dni
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:16   #3872
Aisog1987
Rozeznanie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dzięki za opis
czop rządzi na wątku

no to teraz czekaj na skurcze

żartuję.

jak się czujesz uboższa w czopa???
he he, cały dzień mnie brzuch na dole boli i trochę swędzi, a poza tym nie wiem czy to skurcze czy twardnienie brzucha - tak mnie ciągnie po bokach. I do tego cały dzień mnie głowa napier....a
Czuję się lekko podenerwowana, bo tej nocy jeszce nie moge urodzić, bo mąż na delegacji. Sobota byłaby idealnym dniem
Stary 2014-07-24, 17:16   #3873
jagusia15
Rozeznanie

Podczytałam Was po łepkach..dziwny mam dzisiaj dzień. Snuję się jak cień po domu i podjadam non stop..chyba pogoda tak na mnie działa bo za oknem pada i pochmurno..

Mamuśka i Sara
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:16   #3874
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AA czop mi odszedł (białko jaja kurzego podbarwione na brązowo), popatrzyłam na niego, a potem spuściłam w klozecie a teraz siedzę i zaczynam sie stresować.....
Pożegnania bywają trudne

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:18   #3875
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Tak z ciekawostek to na ktg skurcze wychodza 30-40, najwiecej 45 ale nie czuje ich wcale... Pewnie to jeszcze nie sa zadne porodowe... Wie ktos ile musi byc, zeby to byl znak, ze cos sie zaczyna dziac?

A i lozysko mam 2/3 wiec chyba sie juz starzeje...

chodzi ci o to co jest na zielono tak??? to oznacza skurcze, mi nawet wahały sie od 60-100 ale lekarz nic nie mówił to nie wiem....wiec sie nie madrze
Stary 2014-07-24, 17:18   #3876
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jak się rusza, to tętno mu się podnosi. Lekarz przy ocenie zapisu porównuje , czy w miejscu wyższego tętna był ruch i jak był to to jest normalne. Więc spokojnie
a no widzisz, ja własnie to zaobserwowalam, bo jak się strasznie wypinala i jeździła mi po brzuchu to wtedy to tętno było koło 180 a tak to nizsze.
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
dla mnie demotywator jak nic
ona chyba nie ma domu, rodziny, pracy a dziecko jej tylko dali do potrzymania...fuck. my też będziemy cud mamuski
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:19   #3877
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a powiedzcie jeszcze jakie tętno mają wasze dziciaki na tym ktg??
bo u mnie cały czas koło 140 czasem 160 a raz był skok na 180 i się wystraszyłam, że za szybko ale zaraz spadło i juz bylo 140-150-160 lekarz też nic nie mówił ale ciekawa jestem jak u Was jest??
Moj ma identyczne zapisy i ponoc jest wszystko ok. Jak sie rusza to wlasnie ma nawet 180, a tak normalnie 130,140, 160.
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Weź, głupie te baby, że nie wiem One chyba nie zdają sobie sprawy, że przez takie zachowanie tylko nerwów nam przysparzają.
Jak ja miałam w tamtym tyg usg to babka nic się prawie nie odzywała, na koniec mówi, że chyba będę musiała porozmawiać z jakimś specjalista zaraz.. To ja juz przestraszona, wiadomo i mówię do TŻ po polsku po cichu, że chyba cos nie tak, a ona: Nie, nie. Taka procedura Okazało się, że Polka
Wskaźnik wod plodowych - 6,8 ( też pisze, że "jeszcze" mieszczą się w normach )
Jaki ty miałaś?

Chcialabym trafic na polke, przynajmniej bym wypytała co i jak, a tak to rzucają mi oznaczeniami, a ja sie na tym nie znam. Dopiero w domu googluje o co kaman. A polka by językiem prostego czlowieka to wyjasnila.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-07-24 o 17:20
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 17:20   #3878
Moni 26
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47439592]U mnie w ubezpieczeniu jest opcja, że za pobyt w szpitalu oprócz kasy należy się karta apteczna do wykorzystania na dowolne zakupy z wyznaczonych aptekach. I tak do trzech razy w roku, więc po porodzie też powinna dostać. Ostatnio za to okupiłam młodego w aptece

To ja gapa nie doczytałam, że dopiero dzisiaj pojechałaś. Kalafior ciążowy :brzyda l: A czy dostaniesz kasę to zależy od ubezpieczenia czy masz wypłacane od pierwszego dnia pobytu [/QUOTE]

aaa to masz fajniejsza opcję niż ja a szkoda, że ja takiej nie mam bo trochę musiałam kasy wydać na leki troch tego mam więc akurat taka karta by sie przydała
Stary 2014-07-24, 17:21   #3879
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
a no widzisz, ja własnie to zaobserwowalam, bo jak się strasznie wypinala i jeździła mi po brzuchu to wtedy to tętno było koło 180 a tak to nizsze.

dla mnie demotywator jak nic
ona chyba nie ma domu, rodziny, pracy a dziecko jej tylko dali do potrzymania...fuck. my też będziemy cud mamuski
Mój tak szalał w środę, że momentami mu się nie pisał puls, bo maszyna nie ogarniała
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:24   #3880
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny a powiedzcie jeszcze jakie tętno mają wasze dziciaki na tym ktg??
bo u mnie cały czas koło 140 czasem 160 a raz był skok na 180 i się wystraszyłam, że za szybko ale zaraz spadło i juz bylo 140-150-160 lekarz też nic nie mówił ale ciekawa jestem jak u Was jest??
u mnie było min 160- 200 nawe t dochodziło, dlatego zapisywane są ruchy, bo przy aktywności dziecka moze być wyższe tętno tak powiedziała mi polożna...Jak dziewczyny miały po 120 to położna kazała uaktywniać maluszka Mój na ktg był aż nadto aktywny A raz miałam tak ze wszystko było za wysoko i maszyna zbzikowała, tylko pisało ze jest za wysoko, ale położna zaraz mnie odłączyła bo był czas....Ale w sumie jestem z mama z nadciśnieniem, to może mały też moze miec wszystko podwyższone....

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-24 o 17:25
Stary 2014-07-24, 17:28   #3881
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Moj ma identyczne zapisy i ponoc jest wszystko ok. Jak sie rusza to wlasnie ma nawet 180, a tak normalnie 130,140, 160.

Wskaźnik wod plodowych - 6,8 ( też pisze, że "jeszcze" mieszczą się w normach )
Jaki ty miałaś?

Chcialabym trafic na polke, przynajmniej bym wypytała co i jak, a tak to rzucają mi oznaczeniami, a ja sie na tym nie znam. Dopiero w domu googluje o co kaman. A polka by językiem prostego czlowieka to wyjasnila.
Ja mam napisane within normal limits, MPD= 7cm
Tzn. Ty masz 6,8cm?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 17:32   #3882
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

U mnie tetno tak 130-140-150 podczas aktywnosci tak do 170 max
Co do tych skurczy to one cały czas sie pisza tak od 20 do 45 wlasnie kolezanka obok ma okolo 10 takze jestem lepsza haha

Te porodowe jak tak bola to pewnie z 500 maja;P

No a wy te skurcze co ktg pokazuje to czujecie wogole?

Strasznie niewygodne te lozka w szpitalu, masakra jakas! Czekam na obchod i ide zwiedzic prysznic Jedyne czego mi brakuje to suszarki do wlosow:P

zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:33   #3883
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Tak z ciekawostek to na ktg skurcze wychodza 30-40, najwiecej 45 ale nie czuje ich wcale... Pewnie to jeszcze nie sa zadne porodowe... Wie ktos ile musi byc, zeby to byl znak, ze cos sie zaczyna dziac?

2/3 to idealnie na 39 tydzień.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:40   #3884
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

To dobrze Halinka bo juz myslalam ze za szybko sie starzeje:P

Probuje znalezc jakis powod dla ktorego mnie tu zostawili ale jest chyba tylko jeden tak jak pisalyscie... Kasa:/

Stary 2014-07-24, 17:42   #3885
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
no to wszytsko przed Tobą, ćwiczonka, dietka, bieganie....życ nie umierac

no właśnie sobie przypomniałam, że był taki temat. w sumie fajnie masz..chyba spokojniej się czujesz wiedząc kiedy nadejdzie "koniec"??
Z jednej strony tak, bo wiem "co mnie czeka", z drugiej wolałabym jednak sn. Jeśli się Młoda zdecyduje wyjść wcześniej, to spróbuję ponownie sn, a jak nie, to wolałam uniknąć 3 dni wywoływania, kilku godz męczarni, a potem usypiania na szybko
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
hejo!
Po dzisiejszej wizycie sie załamałam, mały nadal się nie obrocil Nóżki pcha mi w pachwiny, a glowa jak była u góry tak pozostała.
Położna, ktora robiła mi usg powiedziała, ze badzo wątpliwe jest, ze jeszcze zdoła się obrocic, bo ma bardzo mało miejsca i pewnie zrobią mi cc. Lekarka znowu, która analizowała usg stwierdziła, ze na dzień dzisiejszy nic powiedziec nie może, trzeba powtorzyc usg za tydzien. Jak sie nie obroci to poda mi plan działania. Plannn.. też mi coś, na bank cc

Dodatkowo brzuszek brzdąca jest coś za mały, niby miesci się na siatce centylowej, ale przez miesiąc urósł minimalnie Miałam przez to dziś dwa razy USG dla zupełnego potwierdzenia. Nie wiem dlaczego nagle tak wolno rośnie.
Nie wiem czy dowiem się dlaczego i czy rośnie prawidłowo, bo usg mam za tydzien, a lekarka powiedziała, ze powtórka pomiaru może być najszybciej za 2 tyg, bo za tydzień nic nie stwierdzą.

Wydaje mi się, ze też jego waga jest niska, waży 2495g +/- 348g, a dziś 36t0d.

Ogólnie to jestem załamana, boje sie cesarki jak ognia! Nie wiem czy zdołam się psychicznie nastawić na operacje! A do tego jeszcze ten brzuszek.
Kochana cc to nie koniec świata, pisze Ci to największa panikara cc, jaka była możliwa Przed 1 porodem panicznie się go bałam i bardzo chciałam urodzić sn, tylko taką opcję przyjmowałam do świadomości. Niestety czasem co innego decyduje, a najważniejsze jest dobro dziecka. Jeśli zdecydują się zrobić Ci cc, to będziesz świadoma tego co się dzieje na sali, zrobią Ci znieczulenie miejscowe i usłyszysz i zobaczysz maluszka zaraz po. Jak na 36 tydzień sądzę, że waga jest prawidłowa, nie urodzisz 5 kg klocka, ale do 3,5 spokojnie dobije Nie martw się, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

nie znasz dnia ani godziny
Trochę jakby znam
Cytat:
chyba mam siarę
wyciągałam cyca ze stanika, chciałam coś zobaczyc, i wyciągając przycisnęłam tak trochę i w sutku pojawiła się kropelka...taka bezbarwna, więc czym prędzej wyciągnęłam drugiego i to samo czy to siara????
Tak, to siara
Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
mam pytanko .

co macie w swoich kącikach dla maluszków?!
ja tak patrzę na mój i jest taki smutny brakuje w nim czegoś.. jakichś ozdób. wiem że dzidzia będzie najlepszą ozdobą, ale chodzi mi o taki artyzm rzeczowy mam tylko - łóżeczko i maskotki..
Ja uważam, że im mniej "pierdół" tym lepiej, kurzozbieracze są dobre dla babć
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Syf, burdel i torbę do szpitala. aaaa i jeszcze stos ubranek do wyprasowania.
Ja w miejscu łóżeczka mam 2 pufy, ławę, gigant kwiata z którym nie wiem co począć, stos zabawek syna i bambetle męża-bałaganiarza Aaaaa i moja torba do szpitala... tylko moja, bo dzieięca nie spakowana
Cytat:

okolice 100 to znak, że coś się dzieje na poważnie
Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AA czop mi odszedł (białko jaja kurzego podbarwione na brązowo), popatrzyłam na niego, a potem spuściłam w klozecie a teraz siedzę i zaczynam sie stresować.....
Ale pomachałaś mu przed odpłynięciem?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 17:42   #3886
damcilapke
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
2/3 to idealnie na 39 tydzień.
Ja mam lozysko 2/3 od 35tygodnia i teraz sie zatanawiam czy to nie za wczesnie
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:55   #3887
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mój szpital w ten sposób nie trzepie nfz na kasę. Dużą większość pacjentek z ip ogarniają w trybie ambulatoryjnym, robią badania na miejscu i jak nic się nie dzieje, wykluczą podejrzenia, to puszczają od razu np. jeśli jedziesz do nich, bo nie czujesz ruchów, oni robią ktg i usg, które są w normie, to nie biorą na oddział, tylko puszczają do domu. Jak ja pojechałam z podejrzeniem stanu przedrzucawkowego, to własnie miałam ktg, usg, badanie moczu i jak wyszły dobrze, to mnie nie trzymali niepotrzebnie... Ale już np w sąsiednim szpitalu, jak mój tż leżał na neurologii, to jego lekarka mu tłumaczyła, że własnie nie mogą go wypisać, mimo że wszystko jest ok, bo dla jednostki chorobowej, którą u niego podejrzewano, nfz zwraca za pacjenta dopiero po 3 dniach pobytu. I tam kiblował, a to było przed samym naszym ślubem.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Słuchajcie, im bliżej sierpnia, tym więcej gości na wątku. Powinnyśmy chyba bilety sprzedawać
Stary 2014-07-24, 18:05   #3888
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Moje dziecię szaleje

Nasze szczescie
Stary 2014-07-24, 18:14   #3889
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tetno tak 130-140-150 podczas aktywnosci tak do 170 max
Co do tych skurczy to one cały czas sie pisza tak od 20 do 45 wlasnie kolezanka obok ma okolo 10 takze jestem lepsza haha

Te porodowe jak tak bola to pewnie z 500 maja;P

No a wy te skurcze co ktg pokazuje to czujecie wogole?

Strasznie niewygodne te lozka w szpitalu, masakra jakas! Czekam na obchod i ide zwiedzic prysznic Jedyne czego mi brakuje to suszarki do wlosow:P

ja tych moich "skurczy" nie czułam, takie twardnienie brzucha jak zawsze, nic więcej. Własnie połozna która przychodziła sprawdzac zapis mówiła do tej laski koło mnie że najważniejsze jest to czy czuje te skurcze (ona miała tak 100-120) bo czasem się takie zapisuja a jak sie ich nie czuje to d.pa blada i nie bedzie rodzenia.

Cytat:
Moje dziecię szaleje
moje też...ale fajnie fika, lubię to
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 18:15   #3890
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ale pomachałaś mu przed odpłynięciem?
Nie, a powinnam?
Stary 2014-07-24, 18:16   #3891
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Uwaga uwaga
Jestem w szoku
Tz w końcu umyl podłogi zajęło mu to jedynie 4 dni

Nasze szczescie
Stary 2014-07-24, 18:18   #3892
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga uwaga
Jestem w szoku
Tz w końcu umyl podłogi zajęło mu to jedynie 4 dni

nie wiesz, że co nagle, to po diable?
Stary 2014-07-24, 18:22   #3893
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana brawa dla tzta a ja sie czaje, zeby skoczyc pod prysznic ale z drugiej strony czekam na obchod bo jeszcze nie bylo... Zawsze jest tak pozno;p?
I tak tkwie w zawieszeniu

Stary 2014-07-24, 18:23   #3894
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

nie wiesz, że co nagle, to po diable?
Żeby tylko mu tyle czasu nie zajmowało zmienianie pieluchy małej

Nasze szczescie
Stary 2014-07-24, 18:23   #3895
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana brawa dla tzta a ja sie czaje, zeby skoczyc pod prysznic ale z drugiej strony czekam na obchod bo jeszcze nie bylo... Zawsze jest tak pozno;p?

Chyba po zmianie dyżuru są obchody. A dyżur trwa od 7-19 lub 8-20.
Stary 2014-07-24, 18:25   #3896
niki19
Zadomowienie

Cytat:

U mnie zazwyczaj ok 20 był ,ale zdarzało się ,że i później jeśli np był ruch na porodówce

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:26   #3897
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kasia dzieki:-* to chyba jeszcze poczekam z ta kapiela:P

Stary 2014-07-24, 18:27   #3898
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia dzieki:-* to chyba jeszcze poczekam z ta kapiela:P

Tylko nie czekaj za długo, bo wam zgaszą światła i ogłoszą ciszę nocną
Stary 2014-07-24, 18:28   #3899
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Powaznie:O?? To tak robia:P jaja jakies hehe:P a mozna isc w nocy siku?

Stary 2014-07-24, 18:29   #3900
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Powaznie:O?? To tak robia:P jaja jakies hehe:P a mozna isc w nocy siku?

To twoja pierwsza noc w szpitalu w życiu? Dużo niespodzianek cię czeka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości