|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Dziękuję za komplementy.
Czeko, właściwie TŻ to zrobił, ja mu podsuwałam dobre rozwiązania. Własnie wróciłam z sali. Kącik wygląda trochę bidnie W moich wizjach był bogatszy. Do tego gdy wróciłam, zadzwoniła właścicielka, że nie można na jej zasłonie nic wieszać. Skąd ja teraz zasłonę wezmę?Rodzice chcą zawozić napoje na salę w sobotę :/ ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Dziewczyny kupujące owoce, jakie i ile kupujecie? |
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
dziękluje wszystkim za życzenia ![]() cude ja w sobbote musze wszystko pozwozić dopiero - w piątek jest wesele
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz i ja mam powód do wku@#$$$
i jeszcze info na nie cały tydzień przed zaczynającym się kursem.... no tak się nie robi, dla nich może to nie ma różnicy ale dla poniektórych ma
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
iliy - niestety wiele szkół tańca i nie tylko tak robi. A najchętniej wprowadzają zmiany już po wpłacie zaliczki, albo po opłaceniu kursu. Pracowałam w szkole językowej, która tak robiła i niestety większości firm, nawet tych większych z jakąś renomą uchodzi to na sucho.
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Iliy, Wy do Skalskich idziecie?
|
|
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no cóż.... nikt nie mówił że będzie łatwo nerwy powoli mi opadają trochę pokombinuje i jakoś dam radę przestawić się na te czwartki Dotka akurat do dance-floor bo u Skalskich były dwa stopnie
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-07-24 o 19:26 |
|
|
|
|
#787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie widziałam ![]() bardorja, współczuję przebojów z kwiatami. Może jeszcze kogoś innego znajdziesz? pysia1987, to faktycznie tz cię zrobił z tym fotografem, bo jak mówisz wprost "weź kasę na zaliczkę" to jest to jasne. Chyba, że mu ewidentnie nie podeszły zdjęcia, a głupio mu było powiedzieć wprost. cude, ładna suknia ale mam wrażenie, że zjeżdża trochę na dół? Będzie lepiej dopasowana? must, eleganckie kolczyki madziara889, super ![]() kiss12550, czytania ja będę sama wybierać, ale mam jeszcze dużo czasu. Co zdecydowaliście? Panna Izabela, dla mnie esotiq jest ogólnie słabym sklepem, zarówno jeśli chodzi o braffiting, jakość bielizny jak i obsługę. Jedynie co mają dobre to ceny ale jak wpadasz w ich rozmiarówkę i jesteś zadowolona to super. Kiepsko z tym panieńskim :/Cytat:
|
||
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Melduję że żyję na dwa dni przed wielkim dniem
![]() Powoli docierają do nas życzenia i prezenty (dziewczyny, jeśli to czytacie - jeszcze raz dziękuję! )Dopinamy wszystko na ostatnie guziczki, czasu mało dla siebie i dla wizażu niestety.. ![]() Jutro przewozimy alkohol, winietki,numerki na stoły, plan stołów, rzeczy do hotelu, musimy dokupić owoce, iść do spowiedzi, i jeszcze mamy małe rodzinne spotkanko a z rana idę na pazurki ![]() Pewnie już nie zajrzę do ślubu, więc bardzo proszę o ładną, niezbyt upalną pogodę i żeby nie padało! ![]() buziak! NO I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA INNYCH SOBOTNICH PMEK!!! |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
|
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela Mam ten sam stanik
jest świetny i w ogólę go nie czuję. Super trzyma biust nawet ten mój po porodowy Ze suknią też super leży . Co do panieńskiego to fajtycznie świadkowa się nie popisała
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
re_nata mamy na 140 gosci tzn. dorosłych ok 115 jest 150 butelek pół litrowych wódki ale bedziemy dokupować + 3 kartony na bramy. Więc bedzie ponad 0,7 l na głowę. 3l bimbru, 12 butelek wina
corn, sensuall wyglądacie obłędnie!! must witamy! suknia bardzo ładna ale baardzo skromna Ważne, że Tobie sie podoba chociaż pewnie goście przezyją mały szok I jakie duże wesele! bardorja gratki za obraczki Wstawiaj foto jak odbierzecie, obejrze już pewnie jako Pani W kiss gratuluje miesiąca tak wybieraliśmy wszystko sami - czytania, ewangelia i psalm. Takie, które są nam bliskie i wiele dla nas znaczą. Utożsamiamy się z ich treścią Czytanie z Pieśni nad Pieśniami i psalm responsoryjny, Ewangelia Trwałość malżeńskakarolinusia bardzo łądne sukienki ![]() lin świetne buty dla TŻ ! say gratuluje zmiany kodu ![]() czeko sto lat sto lat! wszystkieg najpiekniejszego cude przepięknie wyglądasz!! i ładne kieliszki i winietki ![]() Nie wiem czy Wam pisałam - jesteśmy po spowiedzi pierwszej przedslubnej. Było super, zadnych pytań itp Mamy tez ustalone czytanie, psalm i wybraliśmy Ewangelię - wszystko rozdane ![]() TŻ kupił buty z Lasockiego ale nie mam fotki.
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Czeko- wszystkiego najlepszego a zwłaszcza wymarzonego i udanego ślubu
Docik – załapałam się na zdjęcia Twojej księgi gości i jest mega, podziwiam zwłaszcza że ja bym w życiu czegoś takiego nie zrobiła ![]() Say, Active – 9 dni? Ale super ![]() Bardorja- trzymam kciuki żebyś jednak znalazła dobrą florystkę ! Konkardia- wczoraj 4 zł jutro 400 000 ja maxymalnie wygrałam chyba z 2 zł więc się nie odzywam ![]() Cude- śliczna suknia! Ta koronka ![]() Must- nie słyszałam nigdy żeby u nas ksiądz dawał taki spis a masz może go w domu, byłabym bardzo wdzięczna jakbyś tu wrzuciła Glodomorek- póki co jeszcze nic przełożyliśmy „księdza” na jutro i zaraz zabieram sie za szukanieMissmalezji- oby wszystko wyszło tak jak sobie zaplanowałaś i trzymam za pogodę!A poniżej dekoracje które planuje na drzwiach wejściowych i ławkach w kościele , oraz tablice na samochód ![]() Tż pojechał po pizze , jak tu trzymać dietę
|
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też w tym tygodniu idziemy do spowiedzi i normalnie czuję się jak przed I komunią
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
czeko nie zazdroszczę
Glodomorek, zdjęcia przy odbiorze, już nic z nią nie zrobię. kiss, z weedingmarket - allegro. Pakowane po 25 sztuk w mix, a po 100 w jednobarwnych, jakieś 6-10 zł/op. Dziś wieszaliśmy i niestety cześc popękała - tato przedobrzył z pompowaniem... Jak dla mnie, jak każdy inny balon. Dostałam ulotkę z chyba 10% rabatem, mogę przesłać Ci kod - ja już niczego pewnie nie będę zamawiała. Zapomniałam o tablicach powitalnych... Śliczna dekoracja! No i ostrzegam, zamwiłam podwiązkę od nich - jest spora, muszę ją zwęzić. 1. Czy gałązka białej hortensji do ławki w kościele jest ok? Takiej zwykłej włożonej do kokardy, bez próbówek. Wytrzyma cały dzień? do 20. 2. Czy na rozpisce gości piszecie ich alfabetycznie pod każdym stołem czy tak jak siedzą? Kieliszki skończone, myślicie aby coś do nich dodać? TŻ chce je połączyć wstążeczką, ale nie mam cienkiej i musiałaby być chhyba długa - między nami ponad 30 cm różnicy. No i wymyśliłam tył naszych winietek ![]() Jutro pracowity dzień: -na 7 rano do miasta na mszę i spowiedź - nie zdążyłam:/ -raniutko po owoce do hurtowni -wymienić bratu koszulę - kupić ciasteczka na kawowy stół - spróbować odebrać ciasta, mam nadzieję, ze uda mi się kogoś wysłać - sukienka na poprawiny - dokupić piwo karmi - zakupić zasłonę i przewiesić dekorację - odebrać kwiaty do wazonów na stół i kościoła - ustroić Kościół - rozłożyć winietki - kwiaty dla rodziców - storczyki czy bukiety? - zawieźć na salę co się da
Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-07-24 o 20:32 |
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
A dobrze się w niej czujesz?
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny szukam właśnie butów na zmianę w trakcie wesela. Myślałam o tanecznych. Powiedzcie mi czy 1,5 cm różnicy w wysokości obcasa będzie bardzo odczuwalne? Przymiarkę mam dopiero we wrześniu ale powinnam już wtedy mieć buty i nie wiem czy to ma sens :/
|
|
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie tak, mogę powiedzieć, że jest wygodna
Pewnie zmienię zdanie po kilku godzinach imprezy. Możliwe, że nieco opada, bo nie została zapięta na wszystkie haftki.---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Dobre buty zawsze się przydadzą. Pewnie trzeba je trochę rozchodzić, itd.Z butami na zmianę uratował mnie TŻ BYłam wczoraj u siebie w ccc, były ładne, wygodne, ale w moim rozmiarze jedynie szare:/ Wczrj wieczorem TŻ wrócił do domu, dziś rano poszedł do swojego ccc i mi kupił jasniutkie![]() także jestem uratowana pod tym względem
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niepotrzebnie
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam kiedyś takie przeżycie, ksiądz mi powiedział, że nie nadaję się na żonę i matkę
|
|
|
|
#801 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życiaCytat:
Ja też już po I spowiedzi, zestresowałam się strasznie... a tż idzie pewnie jutro Cytat:
Jeszcze sporo rzeczy masz na jutro zaplanowane, trzymam kciuki żebyś się wyrobiła |
||||||||
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
czekooczekolada najlepszego
cude suknia kieliszki na szampana jak najbardziej missmalezji trzymam kciuki za super pogodę i powodzenia na nowej drodze mimi_77 mojego też udało się namówić na kupno butów z Lasockiego tych modnych dekadę temu przeszerokich plaskatych kwadratowych czubów ![]() Pytanie szczególnie do dziewczyn z sukienkami w kolorze śmietanki: gdzie można dostać ślubną koszulę na spinki pod kolor śmietanki, tak żeby nie zbankrutować? Bo wydaje mi się , że niektóre sklepy przesadzają z ceną
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ja znowu z pytaniem. Robię plan stołów i nie wiem co zrobić z osobami towarzyszącymi, chyba wykasować? Zrobiłam alfabetycznie wg nazwisk i one zostają "luzem". |
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba za dużo wina
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adriano castellani koszule na spinki pod muszke w kolorze śmietanki w granicach 100-130 zl |
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
akurat pod krawat ale też na spinki cena ok 11o zł o ile dobrze pamiętam
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
Kochane! Jutro pewnie nie zdążę do Was zajrzeć, bo bardzo dużo biegania będę miała
Trzymajcie mocno kciuki za pogodę i w ogóle, żeby wszystko poszło zgodnie z planem ![]() Pozostałym sobotnim PMkom życzę wszystkiego, co najpiękniejsze, cudownego dnia, dużo miłości, uśmiechu i fantastycznego życia u boku TŻtów
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wasze suknie są piękne! cudownie na was lezą, będziecie pięknymi PMkami
Gratuluję wszystkich załatwionych spraw ![]() ajjjć u nas dzisiaj ciężki dzień- caluśki na nogach.. ... i jestem zła.. byliśmy z tż na spotkaniu z księdzem żeby dograć wszystko na sobotę i co się okazało: tubami strzelać nie można- 'bo kto to będzie sprzątał?', ryżem sypać nie można 'bo to dar Boży' (ok, to rozumiem), ale pieniążkami można (grosiki to będzie miał kto 'sprzątać'), tata mnie prowadzić do ołtarza nie może 'bo to jakiś telewizyjny wymysł', strasznie mi smutno z tego powodu! i za to jestem najbardziej zła! ehhh.. (swoją drogą, wiem, że w tym kościele ojcowie prowadzili swoje córki, więc nie wiem o co nagle kaman.. jakoś w innych parafiach mogą prowadzić i jest ten sam biskup, więc skąd te rozbieżności :/ ) kokardy można przyczepić, ale tylko i wyłącznie na tasiemce, żeby się przypadkiem ławy nie zniszczyły... NIC nie można.. aaa i mam jeszcze gości, którzy chcieli nam zagrać na swoich własnych instrumentach.. i co? niby mogą, ale to tez takie pieśni, żeby zaangażować ludzi bdo śpiewania- żeby samej melodyjki nie było.. wszystko jakby na złość jutro idę na paznokcie, chyba że zdążą mi się wszystkie do tego czasu połamać zostało wydrukowanie usadzenia gości, naniesienie tego na tablicę i jutro samiuśkim wieczorem wywiezienie alkoholu i strojenie sali. strasznie ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie oczywiście wcześniej spowiedź i kolejne spotkanie z księdzem może będzie bardziej owocne niż to dzisiejsze bo nie zamierzam odpuścić prowadzenia mnie przez tatę do ołtarza ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
aby pogoda każdej z nas dopisała..! a buty nie były przekleństwem w tańcach hulańcach ! ![]() Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i tż
|
|
#809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i będzie czytał nasz świadek, myślę, że jutro to z księdzem ustalimy ![]() Cytat:
![]() mój plan na dziś wykonany, kosmetyczka uratowała moje paznokcie, chociaż tym jednym się załamała mam hybrydy chociaż średnio podoba mi się kolor, to jednak nie to co chciałam, ale już trudno.cały czas leje u mnie, jestem załamana ;/ jutro musimy: -kupić jeszcze pomarańcze, cytryny i miętę do baru. -zawieźć na salę napoje, soki, alkohol, wszystko do baru, paczki z ciastami (które trzeba zrobić, pokroić ciasto i zapakować ), wszystko na wiejski stół, winietki, plan stołów-zapłacić za ślub i podpisać papiery ze świadkami ![]() -i muszę sobie paznokcie u nóg zrobić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

W moich wizjach był bogatszy. Do tego gdy wróciłam, zadzwoniła właścicielka, że nie można na jej zasłonie nic wieszać. Skąd ja teraz zasłonę wezmę?

i jeszcze info na nie cały tydzień przed zaczynającym się kursem.... no tak się nie robi, dla nich może to nie ma różnicy ale dla poniektórych ma 
no cóż.... nikt nie mówił że będzie łatwo
nerwy powoli mi opadają trochę pokombinuje i jakoś dam radę przestawić się na te czwartki

ale jak wpadasz w ich rozmiarówkę i jesteś zadowolona to super. Kiepsko z tym panieńskim :/

jest świetny i w ogólę go nie czuję. Super trzyma biust nawet ten mój po porodowy
Ze suknią też super leży . Co do panieńskiego to fajtycznie świadkowa się nie popisała 
za pogodę!
, dziewcyzny dzięki za życzenia urodzinowe