Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 17:47   #781
cude
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Dziękuję za komplementy.

Czeko, właściwie TŻ to zrobił, ja mu podsuwałam dobre rozwiązania.

Własnie wróciłam z sali. Kącik wygląda trochę bidnie W moich wizjach był bogatszy. Do tego gdy wróciłam, zadzwoniła właścicielka, że nie można na jej zasłonie nic wieszać. Skąd ja teraz zasłonę wezmę?

Rodzice chcą zawozić napoje na salę w sobotę :/

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Dziewczyny kupujące owoce, jakie i ile kupujecie?
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:07   #782
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

dziękluje wszystkim za życzenia

cude ja w sobbote musze wszystko pozwozić dopiero - w piątek jest wesele

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-24, 18:43   #783
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

No to teraz i ja mam powód do wku@#$$$ własnie wysłali wiadomość ze szkoły tańca że zajęcia ze środy są przełożone na czwartki i jeszcze info na nie cały tydzień przed zaczynającym się kursem.... no tak się nie robi, dla nich może to nie ma różnicy ale dla poniektórych ma co za %^^&&&%%$%%%
Stary 2014-07-24, 18:49   #784
tinyheart
Rozeznanie

iliy - niestety wiele szkół tańca i nie tylko tak robi. A najchętniej wprowadzają zmiany już po wpłacie zaliczki, albo po opłaceniu kursu. Pracowałam w szkole językowej, która tak robiła i niestety większości firm, nawet tych większych z jakąś renomą uchodzi to na sucho.

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:23   #785
Dotka90
Zakorzenienie

Iliy, Wy do Skalskich idziecie?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:23   #786
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
iliy - niestety wiele szkół tańca i nie tylko tak robi. A najchętniej wprowadzają zmiany już po wpłacie zaliczki, albo po opłaceniu kursu. Pracowałam w szkole językowej, która tak robiła i niestety większości firm, nawet tych większych z jakąś renomą uchodzi to na sucho.
Masz rację bo akurat informacja została udzielona już po wpłacie zaliczki więc bardzo miło z ich strony no cóż.... nikt nie mówił że będzie łatwo nerwy powoli mi opadają trochę pokombinuje i jakoś dam radę przestawić się na te czwartki

Dotka akurat do dance-floor bo u Skalskich były dwa stopnie

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-07-24 o 19:26
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:33   #787
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
witam się w moje ostatnie panieńskie urodziny , stawiam flache z rana
Wszystkiego najlepszego! Sto lat!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Koniec
Szkoda, że nie widziałam

bardorja, współczuję przebojów z kwiatami. Może jeszcze kogoś innego znajdziesz?
pysia1987, to faktycznie tz cię zrobił z tym fotografem, bo jak mówisz wprost "weź kasę na zaliczkę" to jest to jasne. Chyba, że mu ewidentnie nie podeszły zdjęcia, a głupio mu było powiedzieć wprost.
cude, ładna suknia ale mam wrażenie, że zjeżdża trochę na dół? Będzie lepiej dopasowana?
must, eleganckie kolczyki
madziara889, super
kiss12550, czytania ja będę sama wybierać, ale mam jeszcze dużo czasu. Co zdecydowaliście?
Panna Izabela, dla mnie esotiq jest ogólnie słabym sklepem, zarówno jeśli chodzi o braffiting, jakość bielizny jak i obsługę. Jedynie co mają dobre to ceny ale jak wpadasz w ich rozmiarówkę i jesteś zadowolona to super. Kiepsko z tym panieńskim :/

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Kiedyś rozmawiałyśmy o zimowym ślubie i okryciach znalazłam tutaj parę fajnych inspiracji:

http://stylowi .pl/kurdebalance/1677476/zimowe-wesele/strona/3/ należy usunąć spację
Po usunięciu spacji nie działa link. Możesz wrzucić samą fotkę? Ja biorę ślub w grudniu
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:47   #788
missmalezji
Wtajemniczenie

Hej! Melduję że żyję na dwa dni przed wielkim dniem
Powoli docierają do nas życzenia i prezenty (dziewczyny, jeśli to czytacie - jeszcze raz dziękuję! )
Dopinamy wszystko na ostatnie guziczki, czasu mało dla siebie i dla wizażu niestety..
Jutro przewozimy alkohol, winietki,numerki na stoły, plan stołów, rzeczy do hotelu, musimy dokupić owoce, iść do spowiedzi, i jeszcze mamy małe rodzinne spotkanko a z rana idę na pazurki
Pewnie już nie zajrzę do ślubu, więc bardzo proszę o ładną, niezbyt upalną pogodę i żeby nie padało!
buziak! NO I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA INNYCH SOBOTNICH PMEK!!!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:50   #789
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Stary 2014-07-24, 19:51   #790
sensuall
Zadomowienie

Panna Izabela Mam ten sam stanik jest świetny i w ogólę go nie czuję. Super trzyma biust nawet ten mój po porodowy Ze suknią też super leży . Co do panieńskiego to fajtycznie świadkowa się nie popisała
Stary 2014-07-24, 19:52   #791
mimi_77
Zakorzenienie

re_nata mamy na 140 gosci tzn. dorosłych ok 115 jest 150 butelek pół litrowych wódki ale bedziemy dokupować + 3 kartony na bramy. Więc bedzie ponad 0,7 l na głowę. 3l bimbru, 12 butelek wina

corn, sensuall wyglądacie obłędnie!!

must witamy! suknia bardzo ładna ale baardzo skromna Ważne, że Tobie sie podoba chociaż pewnie goście przezyją mały szok I jakie duże wesele!

bardorja gratki za obraczki Wstawiaj foto jak odbierzecie, obejrze już pewnie jako Pani W

kiss gratuluje miesiąca tak wybieraliśmy wszystko sami - czytania, ewangelia i psalm. Takie, które są nam bliskie i wiele dla nas znaczą. Utożsamiamy się z ich treścią Czytanie z Pieśni nad Pieśniami i psalm responsoryjny, Ewangelia Trwałość malżeńska

karolinusia bardzo łądne sukienki

lin świetne buty dla TŻ !

say gratuluje zmiany kodu

czeko sto lat sto lat! wszystkieg najpiekniejszego

cude przepięknie wyglądasz!! i ładne kieliszki i winietki

Nie wiem czy Wam pisałam - jesteśmy po spowiedzi pierwszej przedslubnej. Było super, zadnych pytań itp Mamy tez ustalone czytanie, psalm i wybraliśmy Ewangelię - wszystko rozdane No i mamy w końcu organistę!! Szybko co

TŻ kupił buty z Lasockiego ale nie mam fotki.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:01   #792
kiss12550
Zadomowienie

Czeko- wszystkiego najlepszego a zwłaszcza wymarzonego i udanego ślubu

Docik – załapałam się na zdjęcia Twojej księgi gości i jest mega, podziwiam zwłaszcza że ja bym w życiu czegoś takiego nie zrobiła
Say, Active – 9 dni? Ale super

Bardorja- trzymam kciuki żebyś jednak znalazła dobrą florystkę !

Konkardia- wczoraj 4 zł jutro 400 000 ja maxymalnie wygrałam chyba z 2 zł więc się nie odzywam

Cude- śliczna suknia! Ta koronka Możesz zdradzić gdzie zamawiałaś balony i czy jesteś z nich zadowolona? Też musze jakichś poszukać

Must- nie słyszałam nigdy żeby u nas ksiądz dawał taki spis a masz może go w domu, byłabym bardzo wdzięczna jakbyś tu wrzuciła

Glodomorek- póki co jeszcze nic przełożyliśmy „księdza” na jutro i zaraz zabieram sie za szukanie

Missmalezji- oby wszystko wyszło tak jak sobie zaplanowałaś i trzymam za pogodę!

A poniżej dekoracje które planuje na drzwiach wejściowych i ławkach w kościele , oraz tablice na samochód

Tż pojechał po pizze , jak tu trzymać dietę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg deko drzwi.jpg (56,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracje_lawek.jpg (31,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tablice.jpg (80,6 KB, 15 załadowań)
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:05   #793
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

kiss gratuluje miesiąca tak wybieraliśmy wszystko sami - czytania, ewangelia i psalm. Takie, które są nam bliskie i wiele dla nas znaczą. Utożsamiamy się z ich treścią Czytanie z Pieśni nad Pieśniami i psalm responsoryjny, Ewangelia Trwałość malżeńska

Nie wiem czy Wam pisałam - jesteśmy po spowiedzi pierwszej przedslubnej. Było super, zadnych pytań itp Mamy tez ustalone czytanie, psalm i wybraliśmy Ewangelię - wszystko rozdane No i mamy w końcu organistę!! Szybko co
dziękuje dziękuję !
My też w tym tygodniu idziemy do spowiedzi i normalnie czuję się jak przed I komunią
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:23   #794
cude
Zadomowienie

czeko nie zazdroszczę

Glodomorek, zdjęcia przy odbiorze, już nic z nią nie zrobię.

kiss, z weedingmarket - allegro. Pakowane po 25 sztuk w mix, a po 100 w jednobarwnych, jakieś 6-10 zł/op. Dziś wieszaliśmy i niestety cześc popękała - tato przedobrzył z pompowaniem... Jak dla mnie, jak każdy inny balon. Dostałam ulotkę z chyba 10% rabatem, mogę przesłać Ci kod - ja już niczego pewnie nie będę zamawiała.
Zapomniałam o tablicach powitalnych...
Śliczna dekoracja!

No i ostrzegam, zamwiłam podwiązkę od nich - jest spora, muszę ją zwęzić.

1. Czy gałązka białej hortensji do ławki w kościele jest ok? Takiej zwykłej włożonej do kokardy, bez próbówek. Wytrzyma cały dzień? do 20.
2. Czy na rozpisce gości piszecie ich alfabetycznie pod każdym stołem czy tak jak siedzą?

Kieliszki skończone, myślicie aby coś do nich dodać? TŻ chce je połączyć wstążeczką, ale nie mam cienkiej i musiałaby być chhyba długa - między nami ponad 30 cm różnicy.

No i wymyśliłam tył naszych winietek

Jutro pracowity dzień:
-na 7 rano do miasta na mszę i spowiedź - nie zdążyłam:/
-raniutko po owoce do hurtowni
-wymienić bratu koszulę
- kupić ciasteczka na kawowy stół
- spróbować odebrać ciasta, mam nadzieję, ze uda mi się kogoś wysłać
- sukienka na poprawiny
- dokupić piwo karmi
- zakupić zasłonę i przewiesić dekorację
- odebrać kwiaty do wazonów na stół i kościoła
- ustroić Kościół
- rozłożyć winietki
- kwiaty dla rodziców - storczyki czy bukiety?
- zawieźć na salę co się da
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-24 16.13.15.jpg (77,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-24 19.53.02.jpg (74,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-24 19.53.20.jpg (88,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-24 20.03.45.jpg (86,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-24 20.03.21.jpg (89,6 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-07-24 o 20:32
Stary 2014-07-24, 20:30   #795
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
A dobrze się w niej czujesz?
Stary 2014-07-24, 20:31   #796
vicaa
Raczkowanie

Dziewczyny szukam właśnie butów na zmianę w trakcie wesela. Myślałam o tanecznych. Powiedzcie mi czy 1,5 cm różnicy w wysokości obcasa będzie bardzo odczuwalne? Przymiarkę mam dopiero we wrześniu ale powinnam już wtedy mieć buty i nie wiem czy to ma sens :/
vicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:37   #797
cude
Zadomowienie

Ogólnie tak, mogę powiedzieć, że jest wygodna Pewnie zmienię zdanie po kilku godzinach imprezy. Możliwe, że nieco opada, bo nie została zapięta na wszystkie haftki.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez vicaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam właśnie butów na zmianę w trakcie wesela. Myślałam o tanecznych. Powiedzcie mi czy 1,5 cm różnicy w wysokości obcasa będzie bardzo odczuwalne? Przymiarkę mam dopiero we wrześniu ale powinnam już wtedy mieć buty i nie wiem czy to ma sens :/
Dla mnie nałożenie butów na minimalnie mniejszym obcasie, to ulga Dobre buty zawsze się przydadzą. Pewnie trzeba je trochę rozchodzić, itd.

Z butami na zmianę uratował mnie TŻ BYłam wczoraj u siebie w ccc, były ładne, wygodne, ale w moim rozmiarze jedynie szare:/ Wczrj wieczorem TŻ wrócił do domu, dziś rano poszedł do swojego ccc i mi kupił jasniutkie
także jestem uratowana pod tym względem
Stary 2014-07-24, 20:37   #798
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie tak, mogę powiedzieć, że jest wygodna Pewnie zmienię zdanie po kilku godzinach imprezy. Możliwe, że nieco opada, bo nie została zapięta na wszystkie haftki.
To wiele wyjaśnia Mam nadzieję, że będziesz się bawić w niej cudnie
Stary 2014-07-24, 21:00   #799
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
dziękuje dziękuję !
My też w tym tygodniu idziemy do spowiedzi i normalnie czuję się jak przed I komunią
Ja po różnych przeżyciach z księżmi podczas spowiedzi (że jestem dziw ka, i tak mnie zostawi narzeczony, nie szanuje sie , itp przez 20 min) dostałam ze stresu rozwolnienia. Ale niepotrzebnie

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:47   #800
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po różnych przeżyciach z księżmi podczas spowiedzi(...)
Ja też miałam kiedyś takie przeżycie, ksiądz mi powiedział, że nie nadaję się na żonę i matkę wyszłam z płaczem i nie wróciłam przez 5lat
Stary 2014-07-24, 22:04   #801
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
witam się w moje ostatnie panieńskie urodziny , stawiam flache z rana
100 lat, 100 lat niech żyje,żyje nam a ja swoje będę miała już jako mężatka, dużo dziewczyn z wizażu wtedy ślubuje 06.09
Cytat:
Napisane przez Must Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że usadzanie gości jest najgorsze ! Boje się tego.

Zapomniałam, że mamy też pierwszy taniec.
Od 7 miesięcy go męczymy
Ja też się boję tego usadzania i chociaż mam zamiar tylko do stołów przyporządkować to i tak boję się że będę musiała jakoś dzielić gości no i mam jedną osobę sąsiada którego nie mam z kim posadzić
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Dorota jesteś Genialna!

Ja jestem wsciekla
Kwiaciarka u ktorej zamawialam wszystko powiedziala ze przesunal jej sie urlop i jednak nie zdazy mi tego zrobic bo wroci jeden dzien przed slubem i nie bedzie gonic za kwiatami dla mnie 'kij jej w oko, bo w D dla niektorych to przeyjemnosc '
polazłam do innej, pokazuje zdjęcia tłumacze co i jak i mowie ze uwielbiam margeritki i to z nich chce wsyztsko a ona do mnie: to takie tanie sama sobie moze pani zrobic
ide do drgueij nie ma terminu
do trzeciej stwierdzila ze nie potrafi takich rzeczy ale bukiet moze mi machnąć
jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu
a jak spytalam w hotelu gdzie mam wesele czy ktos sie podejmie to oczywiscie zrobia jak mi sie podoba w kolorystyce jakiej chce i z kwiatkow jakie chce: kwiaty w gabce na stół, bukiet, kwiatek na reke swiadkowej i 2 butonierki za jedyne 800zł!!!!!!!!!!!!
help nie mam sily

czekooczekolada stolat sto lat

ale ze mnie pipka , dziewcyzny dzięki za życzenia urodzinowe
co za babka, trzymam kciuki że znajdziesz jeszcze kogoś fajnego
Cytat:
czekooczekolada, tak przed południem... Wszystkiego najlepszego!!!

docik, mnie się podoba

Winietki skończone, idealne nie są, ale teraz już nie pora na poprawki.
Zdjęć nie robię, bo nie mam na razie czym

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Pamiętacie jak pisałam, że TŻ zapomniał o 5 gościach. Tak się złożyło, że ktoś jeszce wtedy odmówił i byliśmy na plusie. Zatem zadzwoniliśmy do cateringu, aby uaktualnić liczbę gości. Całkiem niepotrzebnie, bo trzy kolejne osoby się nie pojawią :\
Co za roszady z tymi gośćmi i to przed samym ślubem, mnie by to wkurzało
Cytat:
Napisane przez Must Pokaż wiadomość
Co do dokumentów to już poświęciła jeden dzień i prawie nic nie załatwiłam, bo babce się nie chciało wystawić odpisów.
Kazała nam wrócić za 4 godziny, ale dla nas to było za późno.

Sprawy papierkowe załatwiam w moim mieście, a mieszkam w Warszawie.
Znowu muszę wziąć urlop i próbować coś załatwić.
o to kiepsko... mi babka odpisy przygotowała w trakcie gdy poszłam do kasy zrobić opłatę, zeszło z 10 min
Cytat:
Powoli docierają do nas życzenia i prezenty (dziewczyny, jeśli to czytacie - jeszcze raz dziękuję! )
Dopinamy wszystko na ostatnie guziczki, czasu mało dla siebie i dla wizażu niestety..
Jutro przewozimy alkohol, winietki,numerki na stoły, plan stołów, rzeczy do hotelu, musimy dokupić owoce, iść do spowiedzi, i jeszcze mamy małe rodzinne spotkanko a z rana idę na pazurki
Pewnie już nie zajrzę do ślubu, więc bardzo proszę o ładną, niezbyt upalną pogodę i żeby nie padało!
Ostatnia prosta wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Cytat:
re_nata mamy na 140 gosci tzn. dorosłych ok 115 jest 150 butelek pół litrowych wódki ale bedziemy dokupować + 3 kartony na bramy. Więc bedzie ponad 0,7 l na głowę. 3l bimbru, 12 butelek wina

TŻ kupił buty z Lasockiego ale nie mam fotki.
My pewnie jeszcze coś dokupimy na bramy a wina też myślałam żeby kupić 10-15 butelek

Ja też już po I spowiedzi, zestresowałam się strasznie... a tż idzie pewnie jutro
Cytat:
czeko nie zazdroszczę

kiss, z weedingmarket - allegro. Pakowane po 25 sztuk w mix, a po 100 w jednobarwnych, jakieś 6-10 zł/op. Dziś wieszaliśmy i niestety cześc popękała - tato przedobrzył z pompowaniem... Jak dla mnie, jak każdy inny balon. Dostałam ulotkę z chyba 10% rabatem, mogę przesłać Ci kod - ja już niczego pewnie nie będę zamawiała.
Zapomniałam o tablicach powitalnych...
Śliczna dekoracja!

No i ostrzegam, zamwiłam podwiązkę od nich - jest spora, muszę ją zwęzić.

1. Czy gałązka białej hortensji do ławki w kościele jest ok? Takiej zwykłej włożonej do kokardy, bez próbówek. Wytrzyma cały dzień? do 20.
2. Czy na rozpisce gości piszecie ich alfabetycznie pod każdym stołem czy tak jak siedzą?

Kieliszki skończone, myślicie aby coś do nich dodać? TŻ chce je połączyć wstążeczką, ale nie mam cienkiej i musiałaby być chhyba długa - między nami ponad 30 cm różnicy.

No i wymyśliłam tył naszych winietek

Jutro pracowity dzień:
-na 7 rano do miasta na mszę i spowiedź - nie zdążyłam:/
-raniutko po owoce do hurtowni
-wymienić bratu koszulę
- kupić ciasteczka na kawowy stół
- spróbować odebrać ciasta, mam nadzieję, ze uda mi się kogoś wysłać
- sukienka na poprawiny
- dokupić piwo karmi
- zakupić zasłonę i przewiesić dekorację
- odebrać kwiaty do wazonów na stół i kościoła
- ustroić Kościół
- rozłożyć winietki
- kwiaty dla rodziców - storczyki czy bukiety?
- zawieźć na salę co się da
Storczyki, będą dłużej cieszyć oko. Mojej mamie strasznie się podobają i też bym jej kupiła ale ma już dwa i nie wiem co robić?

Jeszcze sporo rzeczy masz na jutro zaplanowane, trzymam kciuki żebyś się wyrobiła
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 22:17   #802
sweetsunday
Raczkowanie

czekooczekolada najlepszego

cude suknia kieliszki na szampana jak najbardziej

missmalezji trzymam kciuki za super pogodę i powodzenia na nowej drodze

mimi_77 mojego też udało się namówić na kupno butów z Lasockiego już się bałam, ze oleje i będzie chciał iść w studniówkowych tych modnych dekadę temu przeszerokich plaskatych kwadratowych czubów

Pytanie szczególnie do dziewczyn z sukienkami w kolorze śmietanki: gdzie można dostać ślubną koszulę na spinki pod kolor śmietanki, tak żeby nie zbankrutować? Bo wydaje mi się , że niektóre sklepy przesadzają z ceną
Stary 2014-07-24, 22:25   #803
cude
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Ja znowu z pytaniem. Robię plan stołów i nie wiem co zrobić z osobami towarzyszącymi, chyba wykasować? Zrobiłam alfabetycznie wg nazwisk i one zostają "luzem".
Stary 2014-07-24, 22:26   #804
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Ja znowu z pytaniem. Robię plan stołów i nie wiem co zrobić z osobami towarzyszącymi, chyba wykasować? Zrobiłam alfabetycznie wg nazwisk i one zostają "luzem".
Haha nie rozumiem
Chyba za dużo wina

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 23:05   #805
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość
czekooczekolada najlepszego

cude suknia kieliszki na szampana jak najbardziej

missmalezji trzymam kciuki za super pogodę i powodzenia na nowej drodze

mimi_77 mojego też udało się namówić na kupno butów z Lasockiego już się bałam, ze oleje i będzie chciał iść w studniówkowych tych modnych dekadę temu przeszerokich plaskatych kwadratowych czubów

Pytanie szczególnie do dziewczyn z sukienkami w kolorze śmietanki: gdzie można dostać ślubną koszulę na spinki pod kolor śmietanki, tak żeby nie zbankrutować? Bo wydaje mi się , że niektóre sklepy przesadzają z ceną
ewtex
Adriano castellani

koszule na spinki pod muszke w kolorze śmietanki w granicach 100-130 zl
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 23:32   #806
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
ewtex
Adriano castellani

koszule na spinki pod muszke w kolorze śmietanki w granicach 100-130 zl
My też kupowaliśmy w ewtex akurat pod krawat ale też na spinki cena ok 11o zł o ile dobrze pamiętam
Stary 2014-07-24, 23:36   #807
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Kochane! Jutro pewnie nie zdążę do Was zajrzeć, bo bardzo dużo biegania będę miała Trzymajcie mocno kciuki za pogodę i w ogóle, żeby wszystko poszło zgodnie z planem

Pozostałym sobotnim PMkom życzę wszystkiego, co najpiękniejsze, cudownego dnia, dużo miłości, uśmiechu i fantastycznego życia u boku TŻtów
Stary 2014-07-24, 23:51   #808
Buczorek
Raczkowanie

Dziewczyny, wasze suknie są piękne! cudownie na was lezą, będziecie pięknymi PMkami
Gratuluję wszystkich załatwionych spraw

ajjjć u nas dzisiaj ciężki dzień- caluśki na nogach..
... i jestem zła.. byliśmy z tż na spotkaniu z księdzem żeby dograć wszystko na sobotę i co się okazało: tubami strzelać nie można- 'bo kto to będzie sprzątał?', ryżem sypać nie można 'bo to dar Boży' (ok, to rozumiem), ale pieniążkami można (grosiki to będzie miał kto 'sprzątać'), tata mnie prowadzić do ołtarza nie może 'bo to jakiś telewizyjny wymysł', strasznie mi smutno z tego powodu! i za to jestem najbardziej zła! ehhh.. (swoją drogą, wiem, że w tym kościele ojcowie prowadzili swoje córki, więc nie wiem o co nagle kaman.. jakoś w innych parafiach mogą prowadzić i jest ten sam biskup, więc skąd te rozbieżności :/ )
kokardy można przyczepić, ale tylko i wyłącznie na tasiemce, żeby się przypadkiem ławy nie zniszczyły... NIC nie można.. aaa i mam jeszcze gości, którzy chcieli nam zagrać na swoich własnych instrumentach.. i co? niby mogą, ale to tez takie pieśni, żeby zaangażować ludzi bdo śpiewania- żeby samej melodyjki nie było.. wszystko jakby na złość
jutro idę na paznokcie, chyba że zdążą mi się wszystkie do tego czasu połamać
zostało wydrukowanie usadzenia gości, naniesienie tego na tablicę i jutro samiuśkim wieczorem wywiezienie alkoholu i strojenie sali. strasznie ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie oczywiście wcześniej spowiedź i kolejne spotkanie z księdzem może będzie bardziej owocne niż to dzisiejsze bo nie zamierzam odpuścić prowadzenia mnie przez tatę do ołtarza

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Kochane! Jutro pewnie nie zdążę do Was zajrzeć, bo bardzo dużo biegania będę miała Trzymajcie mocno kciuki za pogodę i w ogóle, żeby wszystko poszło zgodnie z planem

Pozostałym sobotnim PMkom życzę wszystkiego, co najpiękniejsze, cudownego dnia, dużo miłości, uśmiechu i fantastycznego życia u boku TŻtów
kochana, wzajemnie! aby pogoda każdej z nas dopisała..! a buty nie były przekleństwem w tańcach hulańcach !
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i tż
Stary 2014-07-24, 23:52   #809
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wasze suknie są piękne! cudownie na was lezą, będziecie pięknymi PMkami
Gratuluję wszystkich załatwionych spraw

ajjjć u nas dzisiaj ciężki dzień- caluśki na nogach..
... i jestem zła.. byliśmy z tż na spotkaniu z księdzem żeby dograć wszystko na sobotę i co się okazało: tubami strzelać nie można- 'bo kto to będzie sprzątał?', ryżem sypać nie można 'bo to dar Boży' (ok, to rozumiem), ale pieniążkami można (grosiki to będzie miał kto 'sprzątać'), tata mnie prowadzić do ołtarza nie może 'bo to jakiś telewizyjny wymysł', strasznie mi smutno z tego powodu! i za to jestem najbardziej zła! ehhh.. (swoją drogą, wiem, że w tym kościele ojcowie prowadzili swoje córki, więc nie wiem o co nagle kaman.. jakoś w innych parafiach mogą prowadzić i jest ten sam biskup, więc skąd te rozbieżności :/ )
kokardy można przyczepić, ale tylko i wyłącznie na tasiemce, żeby się przypadkiem ławy nie zniszczyły... NIC nie można.. aaa i mam jeszcze gości, którzy chcieli nam zagrać na swoich własnych instrumentach.. i co? niby mogą, ale to tez takie pieśni, żeby zaangażować ludzi bdo śpiewania- żeby samej melodyjki nie było.. wszystko jakby na złość
jutro idę na paznokcie, chyba że zdążą mi się wszystkie do tego czasu połamać
zostało wydrukowanie usadzenia gości, naniesienie tego na tablicę i jutro samiuśkim wieczorem wywiezienie alkoholu i strojenie sali. strasznie ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie oczywiście wcześniej spowiedź i kolejne spotkanie z księdzem może będzie bardziej owocne niż to dzisiejsze bo nie zamierzam odpuścić prowadzenia mnie przez tatę do ołtarza
Też bym nie dopuściła, ma prowadzić i koniec ! a jak się księdzu nie podoba to niech oczy zamknie :p

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 00:18   #810
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Aparat wrócił na jakiś czas, wiec trochę fotek
Odbiór sukni
Co powiecie na taki kieliszek do szampana?
Przyszły tuby, pudełka na ciasto, balony, kartki dla rodziców, ciasteczka z wróżbą, tiul.
pięknie wyglądasz w sukni
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobie Was wieczorem teraz mam szybkie pytanie

Czy wybieralyscie jakieś specjalne czytania,psalmy na mszę ślubna? Dzisiaj jedziemy do księdza i tak się zaczęłam teraz nad tym zastanawiać...

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
my chcemy pierwszy list do Koryntian - czyli hymn o miłości i będzie czytał nasz świadek, myślę, że jutro to z księdzem ustalimy
Cytat:
oby pogoda była piękna

mój plan na dziś wykonany, kosmetyczka uratowała moje paznokcie, chociaż tym jednym się załamała mam hybrydy chociaż średnio podoba mi się kolor, to jednak nie to co chciałam, ale już trudno.

cały czas leje u mnie, jestem załamana ;/
jutro musimy:
-kupić jeszcze pomarańcze, cytryny i miętę do baru.
-zawieźć na salę napoje, soki, alkohol, wszystko do baru, paczki z ciastami (które trzeba zrobić, pokroić ciasto i zapakować ), wszystko na wiejski stół, winietki, plan stołów
-zapłacić za ślub i podpisać papiery ze świadkami
-i muszę sobie paznokcie u nóg zrobić

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości