|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
in the dark of night
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
ooo Coffee dawaj, czekam na relacje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3032 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Ok to zapodaję, będzie misz-masz trochę, bo dużo tego było i mało czasu na notowanie
![]() - poducha do karmienia - zwrócić uwage na to, żeby nie była zbyt mała, zbyt ciężka, wypełnienie najlepiej granulat jakiś (można fajnie ułożyc pod ciałkiem dziecka), ponoć absolutną masakrą są wypełnienia z pociętych szmatek - pieluchy tetrowe, flanelowe kupujemy w jak największym rozmiarze i najlepiej kwadratowe (niestety nie wyłapałam czemu ![]() - kocyki czy rożki najlepiej kupić 2-4 tej samej firmy, potem można je zeszyć ze sobą i mieć fajną kołdrę czy coś takiego, rożek kupując sprawdzamy czy można dopasować, bo niektóre mają wąskie rzepy i nie da się ścisnąc, czyli odpada nam funkcja rożka; nie polecali rożków sztywnych - zabawki, przytulanki - te podstawowe kupujemy zawsze min. 2!! Jesli nam się dziecko przyzwyczai do zasypiania z taką zabawką, to nawet chcąc ją wyprać będzie ryk, nie mówiąc o tym, że zabawka się zuzyje czy zgubi - wyparzanie, odkażanie - wyparzacz do butelek - wyparza butelki, nie sterylizuje, nawet jeśli coś się zwie sterylizatorem, to i tak nie sterylizuje; można zakupić sobie specjalne płyn do mycia butelek i innych dzieciowych rzeczy; butelki po pierwszym użyciu, zalewamy wrzątkiem do wyparzenia, nie gotujemy bo się kamień osadza - wkładka do wanienki, absolutnie żadnych gąbek, myjek (siedlisko bakterii) - bardzo zachwalali wanienkę Stokke - składa się - nie zajmuje dużo miejsca, można zabrac ze sobą, ma zawór pod spodem, niestety nie jest zbyt duża i ta cena ![]() ![]() - czapeczkę kupujemy z grubymi wiązaniami, nie cieniutkimi sznureczkami, - prześcieradło, zalecali kupić z nieprzemakalnym wkładem pod spodem, nawet jeśli ktoś przeciw, to po pierwszym przesikaniu materaca ponoć leci po to z ceratą, - nie wydawać majątku na materac, bo i tak zasikany zostanie, a na niego idzie nie wiadomo ile warstw - prześcieradło nieprzemalkalne, prześcieradło zwykłe, rożek, dziecko - czy jakoś tak. Najlepsze piankowo-lateksowe, nie polecali gryczano-kokosowych, tzn. można trafić na dobry i wtedy jest ok, ale można trafić na bubel i kokos gniecie, gryka szeleści, gryka zakwita ponoć czasem, albo się coś tam zalęgnie, - fajna poduszeczka pod główkę http://www.bialymotylek.pl/poduszka-...op-p-2165.html, jeśli dziecko śpi na pleckach to nie spłaszcza główki, też jak ma tendecję do spania na jednym boku, jakoś tą asymetrię blokuje, ale strasznie szybko nam to pokazali, więc nie napiszę szczegółów. - majtki jednorazowe do szpitala, kupić jedne i przymierzyć bo rozmiarówka jest różna, absolutnie nie fizelinowe bo masakra, tylko siateczka, i lepiej bez nogawek (zawijają się i gniotą w pachwiny), dla CC wyższe - podkłady poporodowe - dostaliśmy do porównania do łapki jeden Bella Mama, drugi Tena Maxi. Bella Mama - dziwny wkład, nie ma kleju Tena Maxi - wyprofilowana, lepsza chłonność, ma klej pod spodem i gumeczki na bokach - dobrze dopasować - nie wiem jak cena, bo nie sprawdzałam jeszcze, ale raczej wybiorę te drugi po oględzinach, nawet jeśli droższe. - najlepiej nie dawać smoczka do 6 tygodnia życia, wiadomo że nie zawsze się to uda, ale jesli nie ma potrzeby to wiadomo ![]() - ponoć łapki-niedrapki nie zdają egzaminu, lepiej radzą sobie zwykłe skarpetki, - pokazali nam rewelacyjny bujaczek, BabyBjorn - składany, można używać od urodzenia, dziecko ruszając się samo się buja, niestety w totka nie wygrałam jeszcze ![]() Fotelik: Nie będę pisać rzeczy oczywistych, tylko najważniejsze: - Najbardziej polecali: Maxi Cosi, BeSafe, Cybex i Recaro; - przy ubezpieczaniu auta możemy spytać o dodatkowe ubezpieczenie fotelika (na wypadek kradzieży czy potrzebnego serwisu, wymiany przy wypadku - płaci ubezpieczyciel), - bardzo fajny gadżet dla mam prowadzących auto, lusterko zawieszane nad fotelik, wykonane z plastiku, widzimy dziecko w naszym lusterku, a dziecko dodatkowo sobie w lusterku może coś oglądać (podobno koszt to jakieś 30 zl), - zachęcali bardzo do bazy do pierwszego fotelika, że zaoszczędzi to nerwów, aczkolwiek facet odradzał bazę do maxi cosi (ta na dwa foteliki) bo jak twierdził cena drugiego fotelika jest bardzo wysoka,a fotelik niezbyt funkcjonalny i nie starcza na długo; lepiej kupić inny fotelik + bazę i sprzedać potem bazę i kupić drugi fotelik innej firmy, - doradzali podjechać autem do sklepu i przymierzyc fotelik, to samo z wózkiem To tyle moje drogie, mam nadzieję, że choć parę info przydatnych ![]() Ide lulać, bo nie ogarinam ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-07-24 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No właśnie ta reakcja gin mnie zaniepokoiła, ale gin powiedziała że jak po dwoch dniach nie przejdzie to dolączymy leki. Ja jednak wolałabym poznać przyczynę, bo boję się że może to być wirus lub bakteria. Zastanawiałam się nawet czy nie jechać na IP by od razu zrobili komplet badań. Dzisiaj dużo odpoczywałam, zobaczymy co jutro. Zadzwonię jutro do przychodni do położnej, tak jak magsik pisała, jak ona mi przysługuje to pewnie coś doradzi. Dam znać jak coś się zmieni. Cytat:
Dobranoc mamuśki
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale miałam wczoraj stres... mój tata od pon schudł 4 kg, bez przerwy wymiotuje i biega do toalety, boli go niesamowicie cały brzuch. Wszelkie leki i kroplówki nie pomagają. Pojechał w końcu w środę na SOR dostał ostatnią dawkę silnych leków i skierowanie na pogotowie, gdyby zastrzyk nie pomógł.
Niestety nie było poprawy, więć rano pojechałam z nim na pogotowie. Na podstawie badania krwi i moczu przyjęli go na oddział chorób wew, i wyboraźcie sobie, że posadzili go na krzesełku w korytarzu i kazali czekać. Dowpytywał, czemu to tak długo trwa, zbywano go standardowym: doktor jeszcze nie przyszedł, albo: nie wiem.Po 8 godzinach nie wytrzymał. Lało się z niego dołem i górą. Człowiek osłabiony, odwodniony, nie był w stanie dłużej siedzieć. Wypisał się na swojąodpowiedzialność, powiedział co o tym myśli, a w między czasie podpisał standardowe pismo, że wychodzi na własne żądanie, z dopisaną informacją, że został poinformowany o stanie zagrożenia życia ![]() ![]() ![]() Ostatecznie jest już w szpitalu- musiał wrócićpo 22giej, nie będę opisywała tych wszystkich zawiłości, ale służba zdrowia w Polsce jest tak chora, że to się w głowie nie mieści. Totalna ignorancja i traktowanie człowieka jak śmiecia. Oddział ratunkowy- i każą człowiekowi w jego stanie czekać na krzesełku w korytarzu 8 godzin!!! Z tej bezsilności, wściekłości do teraz nie mogę się uspokoić ![]() ![]() ![]() ![]()
#3035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na temat polskiej służby zdrowia mozna by pisać i pisać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Jeszcze miałam pisać Wam wczoraj po wizycie ale trochę sie działo i wyleciało mi z głowy ... Tak wiec dziekuje za kciuki ![]() Nasz synuś wazy juz 1182g nadal jest ułożony posladkowo i ma sie bardzo dobrze ![]() Moje wyniki glukozy sa dobre , i dostałam zalecenie brania żelaza ( nie powiedziano mi dlaczego tylko mam brac ) :/ ze względu na mojego miesniaka mam konsultacje ze specjalista w środę wiec znowu mnie czeka wyprawa . To chyba tyle nie bede Wam tu pisać o wczorajszych przebojach z paniami z usg bo normalnie mi ręce opadają ... W ogole to dzien dobry ![]()
![]() |
#3036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje za rady ze SR, ja w mojej pewnie usłyszę podobne albo inne informacje, zobaczymy. Na razie Dziewczyny jestem zielona. Opiekowałam się dziećmi jako niania nie raz, ale pytania ile pieluch, rożków, pościeli, jaki materac, ile ciuszków...Te pytania przesłaniają mi oczy totalnie ![]() Laila, obserwuj się, nie powinnaś doprowadzać do długiego stanu w jakim jesteś ![]() Agatkia, widzę, że wszystkie polskie SOR-y wyglądają tak samo, człowiek może umierać, a oni zawsze mają jakieś wytłumaczenie...U nas ordynator tego przedziwnego miejsca zmienia się już po raz 3 w przeciągu 2 lat. Nie ma się co dziwić, ciągłe skargi robią swoje. Nie wiem, czy to się kiedyś zmieni ![]() A z tatą ok ? Leży w szpitalu, coś poważnego ? Spokojnie, nie denerwuj się, niewskazane nam ![]() Dzień dobry wszystkim ! ![]()
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-07-25 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za cenne porady, przeklejone do worda i zapisane ![]() Dziewczyny czy myślałyście już nad pielęgnacją maluszka i nad tym jakich kosmetyków do niej będziecie używać? Czytałam wczoraj poradnik johanson's baby i dość przekonująco o nich piszą, poza tym będąc na warsztatach Mamo To ja podczas kąpieli dziecka przez położną były one rekomendowane. Macie może jakieś zdanie w tym temacie, którym chciałybyście się podzielić? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3038 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
Agatkia współczuję i rozumiem co czujesz, bo też przerabiałam takie zachowanie.. Niestety za często takie sytuacje przydarzają się na polskich SOR'ach ale też nie twierdziłabym że to tylko polski przypadek.. klio69 ja będę się trzymać z daleka od kosmetyków dla dzieci firmy johnson & johnson (odkąd poczytałam sobie bloga sroki..). Np. http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html CoffeeMonster super relacja, dziękuję bo informacje bo są mega przydatne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic się nie martw, każde dziecko jest inne i trzeba myśleć pozytywnie, to na pewno będzie lepsze dla dzidziusia. Może jak się uspokoisz to i dziecko się wyluzuje i zacznie rozrabiać? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Natalya, cześć ![]() ![]() Coffe, jak zwykle mnóstwo ważnych informacji ![]() Jeżeli chodzi o fotelik, to ja dawno zdecydowałam, że będzie to Recaro. Widziałam w testach, że ma najwięcej punktów, oczywiście nie każdy model ![]() Ja po wczorajszej wizycie, wszystko dobrze. Cukrzycy nie mam ![]() Zauważyłam tylko, że mój dyskomfort po każdym badaniu dopochwowym jest coraz większy. Nie chodzi o to, że boli.. tylko coraz bardziej mnie to żenuje, wstydzi.. Dziwne, że się nasila ![]() Tak czytam o tej siarze i przypomniało mi się, że też miałam zaschnięte grudki z biustonoszu ale myślałam, że może coś z jedzenia mi się dostało ![]() ![]() Wczoraj poszliśmy oglądać mieszkanie na 17, czekaliśmy na faceta z 10 w końcu mąż zadzwonił ale nie odebrał, wysłał sms a ten dopiero mu odpisuje, że będzie za pół h, bo mu się umowa przedłuża.. Co mnie to obchodzi za przeproszeniem, tzn. mogłabym zrozumieć, gdyby dał znać wcześniej, poczekalibyśmy w domu ale nie w takiej syt. Powiedziałam mężowi, żeby mu odpisał, że dziękujemy i rezygnujemy. Ale on odpisał, że jest z ciężarną żoną i żeby inny termin ustalić.. Ale jestem zła za ludzką ignorancję.. zero szacunku do drugiego człowieka. ![]() No to idę ![]() ![]()
![]() |
#3040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za polecenie strony na pewno wnikliwie się jej przyjrzę. Przy okazji zapytam o kosmetyki Ziajki, czy któraś stosowała względem maluszków? choć na temat Ziajki, Sroka, też ma mało przychylne opinie. Edytowane przez klio69 Czas edycji: 2014-07-25 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z dzieckiem nie bedę się jakoś specjalnie rozczulała, ale też nie mam zamiaru fundować mu takiej tablicy mendelejewa od pierwszych dni życia. Jak byłam malutka to moja mama myła mnie w jakiś prostych mydłach, może nawet w szarym mydle, naoliwiała nieskomplikowaną w swoim składzie oliwką, więc może dlatego jestem w tym aspekcie zdrowa, jednak to co się teraz dzieje w kosmetykach to jedna wielka masakra. O tyle o ile nie uważam że sparzanie czy dezynfekowanie butelek nie musi być jakoś tak strasznie rygorystyczne, o tyle będę pilnowała co ładuję na skórę maluszka, bo to już nie są żarty patrząc na skład oliwek czy innych kosmetyków. Dzięki pb istnieje taki blog Sroki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | ||
Rozeznanie
|
Hello Laleczki
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tatą już lepiej coś? Postaraj się nie denerwować zbyt mocno! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rozważam też kupić Oliatum na wszelki wypadek. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak w ogóle to się witam ![]() Lilotka - gratki za trymestr ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Raczkowanie
|
Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październi...
Cytat:
Johnson, nivea i ziajka to najwieksza ilośc parabenow, konserwantów na rynku. Tez mam piękne poradniki, ale to dramat. Wczoraj siedziałam na stronie stoki do 2 w nocy i wiem jedno, żadnych emolientow i kremów z cynikiem do pupy na początek, ewentualnie wtedy kiedy cos bedzie sie dziać. Ja po jej opiniach decyduje sie na kosmetyki babydream, gdzie serie dla kobiet w ciazy stosuje i jestem zadowolona, ewentualnie Hippa, oba sa od pierwszych dnia życia, reszta istniejąca na rynku niekoniecznie. Aha moze krem do pupy bez cynku w wit. A i E Linomag.Chusteczek nakupowalam jak głupia pampers sensitive i sie wczoraj załamałem- najlepsze sa z netto. Tyle z mojego nocnego czytania, moze komuś sie przyda ![]() Ps.To paradoks ze kosmetyki typu Mustella które sa w ciul drogie niczego sobą nie reprezentują. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- [QU OTE=Lilotka;47447480]Dzień Dobry ![]() Dziś zaczynam III trymestr ![]() ![]() Gratulacje!!! Ja jutro, przed nami ostatnia prosta. Jednak ten czas szybko leci... :-(
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm Edytowane przez Laila85 Czas edycji: 2014-07-25 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Ja jutro, przed nami ostatnia prosta. Jednak ten czas szybko leci... :-([/QUOTE] O patrz, to mamy podobne kosmetyki na oku, mimo, że ja się kierowałam opiniami różnych mamuś ![]() ![]() ![]() Ale mialam ubaw przed chwilą, obserwowałam sobie taką małą aparatkę z okna, na oko 1,5 roku, czerwone kaloszki, czerwona parasoleczka, z babcią na spacerze. Babcia oczywiście chce iść, a ta w każdą małą kałuże i dawaj tupać ![]() ![]() ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-07-25 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październi..
Melduję się po wczorajszej wizycie.
![]() Poza tym wszystko ok, szyjka ponad 3cm, Mały ładny i się miział po nosku wczoraj. A dziś rano się chyba bawi w wystawianie nogi - on wystawia nogę, a ja go za nią delikatnie łapię ![]() Proponuję do pierwszej postu wrzucić linki z postami dziewczyn z informacjami ze szkół rodzenia. Widziałam na innych wątkach takie rozwiązanie i moim zdaniem jest dobre, bo potem nie trzeba całego wątku przeszukiwać. Napiszę PW do Nowej z linkami, które znajdę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październi..
Hejo
![]() Nie pisałam juz wczoraj po wizycie dziewczyny bo humor miałam do dupy i potrzebowałam się troche wyciszyc i uspokoić... usg trwało wieczność, a z tej ciszy jaka panowała w gabinecie to myślałam, że oszaleje... lekarz powiedział mi że maluszek jest za mały jak na 27 tydzień, ledwo taki z 25tygodnia... nie podobały mu sie pomiary, obwód główki w stosunku do brzuszka i nóżek... nie podał mi dokładnie żadnych pomiarów, kazał przyjechać do siebie do szpitala w środę, żeby zobaczyć go na lepszym sprzęcie, wspomniał cos o hipotrofii... a ja o mało nie zeszłam na zawał A jak się już jedno pierd*** to reszta też! Prawdopodobnie dostane wezwanie na kontrole do zusu, wczoraj szef był u nich spisywać protokół... A na dodatek mąż nie przyjedzie na weekend i nawet nie bedzie mnie miał kto przytulić... Siedzę i beczę
![]() |
#3049 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Ostatnio nie pisze za duzo bo jestem mega zmeczona. Noce ciezkie i do tego humoru brak. Chcialabym zeby mala juz wyszla!! Co do kapieli to mi polecali i kupilam oilatum. Fajnie macie z tymi szkolami rodzenia, ja mam jakies przygotowanie do porodu zaczac w sierpniu, ale tam ucza oddychania i moze troche o porodzie mowia a co do praktycznych rzeczy o dzidziusiu przygotowaniu itd to nie ma nic:/ Takze czytam ostro wszystkie wasze porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Raczkowanie
|
Cześć Brzuchatki!
Agatkia, współczuję przeżyć i życzę dużo, dużo zdrowia dla Taty. Jeśli chodzi o SOR to chyba we wszystkich miastach jest taka jazda, bo pierwszeństwo mają pacjenci z karetek, ale jestem zdziwiona, że tak Was potraktowali na oddziale wewnętrznym ![]() Coffee, masa przydatnych informacji, będę się na pewno sugerowała. Mnie się udało w środę wydębić pozwolenie na chodzenie do SR, pod warunkiem zachowania rozsądku w ćwiczeniach, także od 31 lipca zaczynamy zajęcia. Ciekawe czego się dowiem ![]() Natalyya, Poczwarkah cieszę się, że Wasze dzieciaczki fajnie rosną i się rozwijają ![]() Lolitka, gratuluję III trymestru ![]() Cytat:
![]() w sprawie organizacji przyjmowania i rozpatrywania skarg i wniosków, żeby jej nie potraktowali jako wniosku. Ręce opadają z tym ZUSem. ![]()
![]() |
#3051 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak przy okazji, patrzę teraz na te foteliki i bazy Cybexa (bardzo nam facet wczoraj polecał) i faktycznie jak się poszpera to można znaleźć nowy zestaw nieco mniej niż 700 zl! Przy Maxi Cosi faktycznie wychodzi taniej. Muszę poczytać o tych fotelikach zdecydowanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Zakorzenienie
|
Matko. Opisalyscie sie.
Jestem tylko na/sek. Tz ma 3 dni wolnego wiec net rzadko. Odniose sie do Kasiamagda. Przedewszystkim nie stresuj sie :-* na spokojnie wszystko gin sprawdzi. Trzymam kciuki. Milego dnia Wam zycze
#3053 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja jestem wkurzona, bo się okazało że przy szpitalu w moim mieście jest darmowa szkoła rodzenia. Fajnie że mnie ktoś poinformował, w ogóle żeby się czegoś dowiedzieć to trzeba wszystkich ciągnąć za język. Jakbym nie czytała w internecie to bym była kompletnie nieświadoma co mnie czeka. W ogóle to zapomniałam Wam napisać jak się zachował mój gin podczas ostatniej wizyty, umawialiśmy się na wizytę z USG i ja powiedziałam że może poznam już płeć dziecka, a on na to "taaak to najważniejsze" z takim sarkazmem... No kuźwa! Wy już prawie wszystkie wiecie. To chyba normalne że jestem ciekawa. Chciałabym wreszcie kupić ciuszki, ale jak nie znam płci to jest bez sensu, bo kupuje wszystko szare albo beżowe, a tak przecież nie może dzieciątko ciągle chodzić ubrane... A no i zapisałam się na tą SR ale dopiero od 1 września ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ będize miał 2 tyg. wolnego i w drugim tygodniu MUSIMY się zdecydować na jakiś wózek i fotelik. Już nie będzie wymówek, że później, że mamy czas... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My rok temu też szukaliśmy mieszkania i właśnie najbardziej irytowali spóźniający się pośrednicy, zaiste - odechciewało nam się już jakieś mieszkanie oglądać. Owocnych poszukiwań. Cytat:
![]() Cytat:
A producenci pewnie doskonale zdają sobie sprawę, że byliby chętni na mniejsze opakowania, ale po co, skoro klient może od razu kupić całą wielką butlę? ![]() Mój Mały też czasami jest mniej aktywny, im bliżej wizyty, tym bardziej mnie stresuje. Ale potem ładnie nadrabia kopniaki. Cytat:
Ktoś wczoraj pytał o położną przychodzącą do domu. Więc tak, położna była u mnie, będziemy się spotykać raz albo 2 razy w tygodniu. Po porodzie przyjdzie cztery razy do Małego. Zapytała, czego oczekuję od tych spotkań, czego chcę się dowiedzieć. Powiedziałam, że wszystkiego z naciskiem na zajmowanie się dzieckiem. Obiecała mi wszystko opowiedzieć, nawet mnie weźmie na zwiedzanie sali porodowej w szpitalu. Za wszystko płaci nasz kochany NFZ. Na kolejne spotkanie przygotuję sobie jakieś pytania konkretne i postaram się wszystko tutaj opisać, żeby się podzielić wiedzą. Ogólnie mówiła że: - pupę dziecka smarować dopiero jak coś się dzieje - zamiast chusteczek nawilżanych można po prostu używac chusteczek i wody (ja tak chcę robić, żeby nie wysuszać skóry chemią zbędną) - u mnie w szpitalu sa pojedyncze sale porodowe, można jeść (ale rzadko ktoś ma ochotę) i pić (zabrać wodę koniecznie, nie soki, tylko zwykłą mineralną) - po cesarce tata kanguruje Dzieciątko - do porodu można mieć koszulkę, niekoniecznie koszulę za kolana, tylko fajnie, żeby zakrywała tyłek, żebym się nie krępowała - nie robią lewatywy (można sobie w domu strzelić) i nie golą obowiązkowo - jest możliwość porodu w wodzie, są worki sako, piłki - trzeba się zastanowić, czy TŻ da radę przy porodzie, żeby nie zemdlał, bo wtedy nie wiadomo, kogo ratować ;-) - masaż krocza za jakieś 3-4 tygodnie mogę zacząć |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
pedzącaskarpeta- ach… wczoraj 3 razy robiono mi usg żeby pomierzyć mięśniaka, za pierwszym razem zrobiła to lekarka u siebie w gabinecie od razu go namierzyła i wysłała mnie na usg z opisem do pań które się na tym znają (
![]() ![]() ![]() ![]() Poszlismy do lekarza z tą za☠☠☠*istą nowiną tż't już gotował się w środku ( on jest furetyk) pojechał im tam że nie przejmują się ludzmi , i traktuja jak nie wiadomo co itd lekarka kazała mu ostygnąć i poszła do innej po porade przyszła dała mi kartke z umówioną wizytą na środę do specjalisty i kazała się nie martwić… także tyle… gargantuiczna to nasz dzieciaczki ważą podobnie ![]() ![]() Kasiamagda Podał Ci jakieś wymiary ten Twój doktorek? Póki nie ma jeszcze żadnej diagnozy postawionej to się nie stresuj , wiele dzieci z tą hioptrofią rodzą się malutkie ale po porodzie nadrabiają bardzo szybko ![]() Kontrola z zusu? Czy oni oszaleli? ![]() Klio ja jonhsona nie będę używała , strasznie uczula i tak jak któraś z dziewczyn pisała ma mase parabenów , my postawiliśmy na Hippa bo u mnie nie mam baby dream z rossmana. Nie wiem która to pisała o Oilatum ale bez sensu jest kąpanie dziecka w oilatum od urodzenia jeśli nie ma takiej potrzeby , bo później skóra się przyzwyczai i jak będzie trzeba coś mocniejszego użyc to będzie cieżko…. takie moje zdanie ![]() Lilotka ![]() ![]()
#3057 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
po pierwsze gratki za kolejne tygodnie i udane wizyty ![]() kasiamagda23 kochana trzymaj się na pewno maluch szybko podgoni i będzie ok twój stres nie pomoże choć wiem że łatwo się mówi ![]() ![]() CoffeeMonsterdzięki za info ![]() ![]() ja SR zaczynam 11.08 ![]() Agatkia brak słów na służbę zdrowia, chociażby jakąś kozetkę powinni zapewnić żeby tata się połżył albo przyjąć na cito nic tylko ![]() ![]() ![]() blog sroki jest dla mnie KOPALNIA wiedzy też raczej zdecyduję się na rossmanowskie kosmetyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Rozeznanie
|
ja początkowo to chcę wgl w samej wodzie myć ;-)
jeszcze położna mówiła, że teraz się dziecka nie myje w szpitalu, chyba że jest bardzo włochate, to umyją, bo potem nawet nie ma jak tych włosów wyczyścić bez szarpania |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Raczkowanie
|
Witam przyszłe mamusie!
Jestem tu nowa i nie wiem czemu dopiero teraz odwazylam się do Was dołączyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie zapisałam, żeby kupić butelkę z psikaczem i będę sobie wlewać przegotwaną wodę i psikać na waciki i tak pupkę myjać, zobaczymy co z chusteczkami potem.
Natalia, o Oliatum ja pisałam, ale na zasadzie, że się zastanawiam czy nie kupić na wszelki wypadek niech stoi (internetowo przy większym zamówieniu), od urodzenia babydreamem będę myć. Coś jeszcze mialam komuś napisać, ale nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.