|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tym panieńskim to już nawet nie chodzi o ilość osób, ale o to, że kilka moich koleżanek naprawdę chciało na nich być, ale niestety moja druhna ma to gdzieś. Napisała mi, że ona już sobie wzięła urlop na 2 sierpnia, ale jak chcę to sobie mogę z koleżankami wybrać inną datę, no i się obraziła. Cytat:
niby to tylko panieński, no ale mam go raz w życiu... Wiesz, gdybym wiedziała, że to aż tak kiepsko wyjdzie, to bym jej nie brała i zaryzykowała z dziewczyną brata. Kiedyś była dobrą organizatorką, a teraz widocznie wszystko ustawia pod swoją pracę i żeby jak najmniej się narobić.Czasem mam wrażenie, że robi mi łaskę, że jest moją świadkową, ale jak zwracam jej uwagę, że jeśli ma to robić z łaski to niech zrezygnuje, to zapewnia, że bardzo chce być świadkową... Cytat:
Ja tam byłam pierwszy raz, biustonosz póki co się sprawdza, ale miałam go raz na sobie dopiero Cytat:
![]() Ja chyba nie będę ich pisać...
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Nadrabiam bardzo po łebkach, ostatnio nie wyrabiam. Dziś miałam upiększanie - pazurki i zrobiliśmy mnóstwo ślubnych papeterii (winietki, menu, zawieszki i inne). Zdjęcia zamieszczę z rana, jak będzie dobre światło
![]() Dziękuję za opinie odnośnie sukienki ![]() Są przeboje z tortem - co chwilę zmieniają zdanie, że dane zdobienie u niech jest niewykonalne, potem, że wykonalne, ale trzeba dopłacać (jakieś 25% ceny tortu). Wkurzyłam się, bo TŻ tak się zaangażował w wybór tortu, wysyłał swoje pomysły i must Witaj Przepiękna suknia, uwielbiam projekty atelier Juda&Pietkiewicz pysia Szkoda, że nie podpisaliście umowyz tym fotografem - umowa bardzo korzystna. cude Makijażu się nie bój, aparat zje kolory A sukienka przepiękna, delikatna. Masz w niej boską figurę Hortensja bardzo ładnie wygląda. Co do osób tow. na weselu koleżanki było coś takiego - Jan Kowalski, Jan Kowalski osoba towarzysząca. czekoo Wszystkiego najlepszego ewapucy Ale wstyd z pustymikopertami, myślałam, że to współczesny wymysł Gratuluję daty przymiarki - chyba będzie bardzo szczęśliwa ![]() Kiss Wybraliśmy czytania - akurat te, które dla nas wiele znaczą. kallina Udanego próbnego i fryzury - do Twojej sukienki masz sporą swobodę, można poszaleć ze stylizacją ![]() iliy Bardzo niepoważne ze strony szkoły tańca... missmalezji Powodzenia ze wszystkim ![]() Buczorek Masakryczne podejscie księdza. Może płatki kwiatów? Nie wiem, co Ci doradzić na takie autorytarne podejscie
|
#813 |
|
Rozeznanie
|
Buczorek Nasi planowi foto polecali nam bańki mydlane, opowiadali nam, że w wielu kościołach był problem z płatkami, ryżem, grosikami (ba, do jednego nawet nie zostali wpuszczeni na ceremonię mimo wcześniejszej zgody). Pokazywali nam zdjęcia i super efekty z tego są a cena też nie powala. Mówili tylko żeby kupować zwykłe małe tubki z bańkami a nie żadne wymyślne pistolety bo czasami zbyt późno się włączają i para wychodzi a goście zamiast się do nich zwrócić to się z nimi szarpią.
Panna Izabela Nieciekawa ta sytuacja ze świadkową, szkoda, że tak się zmieniła ale często praca (a w korpo to już często na maxa) zmienia ludzi. Jednak kasa ma na nas ogromny wpływ. Mimo wszystko niefajnie rozwiązała sytuację. Mam nadzieję, że jeszcze uda Ci się jakoś zorganizować spotkanie ze wszystkimi ważnymi dla Ciebie dziewczynami i będziesz się na nim wspaniale bawić. Cornflower_girl No sorry ale przesadzają moim zdaniem trochę z tym tortem. Dobrze rozumiem, że zamówienie przyjeli a teraz pojawiają się te informacje? W końcu niezależnie od smaku to stawia firmę w bardzo złym świetle. Mam nadzieję, że twój TŻ się nie podda i uda się zamówić taki tort jaki chcecie w końcu albo, że z tych wszystkich zmian wyjdzie jeszcze lepszy
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Buczorek ja bym sie księdzem nie przejmowała tylko robiła po swojemu. Ślubu Wam nie udzieli jak Cie tata do ołtarza poprowadzi? Nie sądzę
![]() corn chyba sobie w tej cukierni nie zdają sprawy, ze takim podejściem do klienta wystawiają sobie sami złą opinię.. Trzymam żeby zrobili tak jak Wy chcecie
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
missmalezji
alucior hihihi cude cornflower_girl Sunrise28 oluska227887 Wszystkiego najlepszego, ogrom miłości, szczęścia, niezapomnianych wrażeń, udanej pogody |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejszym PMkom życzę wiele dobrego na nowej drodze życia i powodzenia w tym ważnym dniu
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam do życzeń dla jutrzejszych PMek!
Dziewczyny - no stress, uśmiech na twarzy i wszystkiego najlepszego!
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
missmalezji
alucior hihihi cude cornflower_girl Sunrise28 oluska227887 wszystkiego naj jutro. eby wszystko poszlo po waszej mysli! i cudoenj pogody!! DOSTALISMY LICENCJE!!! czyli wszystko sie dalej pozytywnie toczy. U mnie dzisiaj 29 dni!!! Trzeba sie wziac za sport, zeby wesele bez zadyszki przetanczyc Robie podchody na Chodakowska. Mam w domu plyte Skalpel Wyzwanie. zobaczymy
|
|
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziś i jak patrze na liste to aż ja się stresuje tyloma jutrzejszymi ślubami :P
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, kciuki za pogodę się przydadzą - prognozy na jutro nie są najlepsze
![]() ad rem Cukiernia miała świetne opinie, degustacja i tort próbny były ok. Jedynie przejścia ze zdobieniami. Powinna mi dać do myślenia galeria zdjęć z tortami i zdanie pani z cukierni (nowych zdjęć i realizacji to nie mamy). jumapili Gratuluję licencji To świetna wiadomość, że nie musisz się zbyt dużo martwić o sprawy urzędowo-kościelne missmalezji alucior hihihi cude Sunrise28 oluska227887 Pięknego dnia jutro i wiele miłości na każdy dzień w małżeństwie W załączniku nasze papeterie - jest też i przystojniak, zazdroszczę mu spokoju i opanowania ![]() ![]()
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tego nie mam i się zastanawiam Kocur fajny. Kocham koty wszystkie !
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to już jutro, nie mogę uwierzyć
dziękuję za wszystkie życzenia, wzruszam się, że teraz to dla mnie oby tylko pogoda była ładna, bo narazie leje niemiłosiernie
|
|
#823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inne, fajne, ale z klasą ![]() Menu jest po to, aby goście wiedzieli jakie dania będą serwowane i w jakich godzinach. Mogą sobie rozplanować posiłki i wiedzą kiedy wyjść/ wrócić z np. papieroska. Ja będę mieć menu i będzie fioletowe w grochy - nasz motyw przewodni. Kochane - jutrzejsze PMKI Duuuużo miłości !!!! |
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Znów mi się śniło , że była godzina 13,30 - dzień naszego ślubu i nic nie miałam gotowe. Zapomniałam o fryzjerze i na szybko szukałam lakieru do paznokci i błagałam jakąs kobietę żeby mnie wymalowała :P
Jadę dziś po suknie i to chyba stąd te nerwy. Wszystko zaczyna być takie realne.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=[B]Must[/B];47447449]
Menu jest po to, aby goście wiedzieli jakie dania będą serwowane i w jakich godzinach. Mogą sobie rozplanować posiłki i wiedzą kiedy wyjść/ wrócić z np. papieroska. dokladnie tak!! my tez bedziemy mieli menu. Uwazam za niezbedne!!! cornflower_ girl piekna macie papeterie. Zycie Ci spokoju i opanowania jakie ma Twoj kot
Edytowane przez jumapili Czas edycji: 2014-07-25 o 09:58 |
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
missmalezji
alucior hihihi cude Sunrise28 oluska227887 DZIEWCZYNY!!!!! DUŻO SZCZĘŚCIA, RADOŚCI, MIŁOŚCI I SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!! I POGODY PIĘKNEJ
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
missmalezji
alucior hihihi cude cornflower_girl Sunrise28 oluska227887 Kochane dziewczynki życzę Wam wspaniałych ślubów i niezapomnianych wrażeń! Jutro szczególnie łącze się z Wami bawiąc sie a weselu siostry Tż emocjonuje sie na równi z nią i z Wami Z tego też powodu nie dam rady nadrabiać forum wiadomo ile szału tu mamy ![]() Jeszcze raz wszystkiego najcudowniejszego!
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2014-07-25 o 09:53 |
|
|
|
#828 |
|
Konto usunięte
|
Najlepszego wszystkim jutrzejszym PM!
Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2014-07-25 o 10:00 |
|
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie ja się zastanawiam. Bo teraz na 2 miesiące przed, mimo, że zaproszenia rozdane, to to wszystko wydaje mi się być takie nierealne. Jestem ciekawa kiedy poczuję, że to na serio, że to już ! |
|
|
|
|
#830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Eee, ja też nie czuję ani tej realności, ani stresu, kompletnie nic. Najlepsze jest to, że już zdaję sobie sprawę z pewnych niedociągnięć, których nijak nie przeskoczymy i zupełnie się tym nie przejmuję. Tłumaczę sobie, że...nie ma ludzi idealnych Mam dziwne wrażenie, że u nas to TŻ będzie się bardziej przejmował niż ja |
|
|
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie spotkalam sie na weselach z menu
nie planuje jest mi to zbędne, u mnie kapela wsyztskich informuje co i jak chcoiaz co do posilkow ok-moze byc fajne ale tort, podziekwoania dla rodzicow z toastem tez wpisywac? to ma byc zaskoczenie. no nie wiem jakos mi to nie pasuje ale chetnie bym zobaczylam jak to wyglada ide 4 pazdziernika na wesele moze tam bedzie
|
#832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
missmalezji hihihi cude cornflower_girl Sunrise28 oluska227887 Wymarzonego tego dnia , niech wszystko idzie po Waszej myśli
|
|
#834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I o tak jakoś to się toczy
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
missmalezji
alucior hihihi cude cornflower_girl Sunrise28 oluska227887 Wszystkiego najlepszego i oby ten dzie był taki jakim go sobie wymarzyłyście |
|
|
|
#836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
usadzenie gorsze ale dasz rade missmalezji alucior hihihi cude cornflower_girl Sunrise28 oluska227887 PANIENKI!!!!!!!!!!!!!!!! życze wam dzisiejszych większych i jutrzejszych mniejszych przygotowań ślubn-weselnych Aby wszystko szło zgodnie z planem a ewentualne wpadki były radością i wspomnieniem na długie lata PANIE X,Y,Z...!!!!!!!!!!!!!!!!! ! PANIE bo to zyczenia juz po ślubie :P teraz tańczcie, pijcie, bawcie się! Dużo uśmiechu na twarzy, małego wzruszenia-łezki w oczkach, radości i miłości na Nowej Drodze życia z Waszymi Mężami! ![]() ![]() klask i:![]() klaski:![]() **zazdraszczam wam :P
|
|
#837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam standardowo - na miesiąc przed. Wiem, że nikt nie zadzwoni i przez 7 dni cała rodzina będziemy dzwonic, non stop 240 osób ![]() A potem winietki zlecam do druku. I ustawimy stoły. |
|
|
|
|
#838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutrzejsze PMki - życzę Wam jak i sobie wszystkiego najlepszego!!!!!!!
|
|
#839 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lista spraw: Załatwione: -data w kościele, formalności -zespół -fotograf, kamerzysta -zaproszenia rozdane -tort, ciasta -obrączki -wódka -suknia, buty -sukienka na poprawiny -wybranie inspiracje co do fryzury, wystroju kościoła, sali, wiązanki Do załatwienia: -ustalić przebieg Mszy św, czytania, pieśni -ustalić menu weselne i na poprawiny -dogadać dekorację sali i kościoła, bukiet ślubny -'rozsadzić' gości + plan stołów -winietki -podziękowania dla rodziców- chcemy nagrać film -naklejki na wódkę -kupić bieliznę na ślub -kupić wino i szampana, owoce -strój dla TŻ -buty na poprawiny, buty na zmianę na wesele -umówić się na lekcje tańca -umówić się na zagęszczanie rzęs i żelowanie paznokci -wybielić zęby -zrobić koszyczki ratunkowe -zadecydować, czy iśc na makijaż do Douglasa, czy umówić się do kosmetyczki - iść w końcu do spowiedzi Sporo tych spraw do załatwienia... Już nie mogę się doczekać kiedy wszystko z listy będzie zrobione i będziemy tylko czekali na ślub
20.09.2014r. Edytowane przez Kwaśna truskawka Czas edycji: 2014-07-25 o 11:27 |
||||
|
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam, że mam jeszcze od zakupienia alkohole. Zdaje się na teścia, ale musze go przycisnąć jak wróci z wakacji.
Ja chce teraz dopiąć wszystko na ostatni guzik, ale wiem, że będą małe/ większe wpadki. I wtedy podchodzę już na luzaka. Najważniejsze, że Pan młody TEN Podobał mi się od pierwszego wejrzenia ( gdy miałam lat 14 ) i od tamtej pory kombinowałam, co zrobić żeby się z nim spotkać. A teraz się pobieramy Co do kolczyków, to mi wiele modeli się podobało. Omijałam jednak araty etc, bo nie chciała płacić za markę i kupiłam na koniec w yes Z biżuterii mam tylko te kolczyki wkręt. mój TŻ mowi, że go doprowadza do szału mój minmalizm.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

aaa i cena bardzo fajna
eh... z tymi facetami
może jeszcze raz pójdziecie na takie zakupy to wtedy bierz nawet 3 szt 
ale jak wpadasz w ich rozmiarówkę i jesteś zadowolona to super. Kiepsko z tym panieńskim :/
Ze suknią też super leży . Co do panieńskiego to fajtycznie świadkowa się nie popisała 

Gratuluję daty przymiarki - chyba będzie bardzo szczęśliwa
żeby zrobili tak jak Wy chcecie
30.08.2014

klask i:
240 osób